Dodaj do ulubionych

Winiety drogowe /AU, CZ, SL/

08.02.06, 10:53
Witam wszystkich.

Czy orientujecie się gdzie tanio można w Warszawie kupić winietey na Austrie,
Czechy i SŁowacje. Wiem, że sprzedaje je PZMot ale mają kosmiczne ceny -
licząc w/g oryginalnej waluty Euro liczą sobie po 6,1!!!!

Właśnie czy jadąc do Austrii przez Slowacje i 35 km przez Czechy potrzebuje
winietki na Czechy????

a jak ceny paliw (disel/95) w ww krajach?

Miłego dnia
August

Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Winiety drogowe /AU, CZ, SL/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:19
      najtaniej kupisz na każdej stacji benzynowej w czechach 200 czk za 14 dni
      300 czk za 2miesięczną 900 czk za roczną i jak to ma się do polskich opłat za
      autostradę 11pln za 110 km 11 pln to trochę mniej niż 100 czk
      • Gość: august20 Re: Winiety drogowe /AU, CZ, SL/ IP: 217.153.132.* 08.02.06, 12:03
        Tak ale ja się zastanawiam czy ja w ogóle potrzebuje na czechy, to jest tylko
        35 km. No i co z Austria?

August
        • Gość: gość Re: Winiety drogowe /AU, CZ, SL/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:27
          jeżeli jest to płatna autostrada to lepiej kup znam złośliwość policji czeskiej
          czekają w krzakach jak nie masz winiety to 100 eur
        • Gość: Stanisław Re: Winiety drogowe /AU, CZ, SL/ IP: *.pools.arcor-ip.net 08.02.06, 14:29
          Z prasy niemieckiej z ostatnich dni:
          Kary za brak winiety w Austrii drastycznie poszły w górę; w najgorszym
          przypadku nawet 10 tys. Euro.
        • jot.be Re: Winiety drogowe /AU, CZ, SL/ 10.02.06, 11:45
          Gość portalu: august20 napisał(a):

> Tak ale ja się zastanawiam czy ja w ogóle potrzebuje na czechy,

Którędy jedziesz?
          • august20 Re: Winiety drogowe /AU i CZ/ 13.02.06, 15:09
            Sprawdziłem jeszcze raz drogę. Jeśli wybierzemy trasę nie przez Niemcy to
            będziemy jechać tylko przez Czechy (zakup winnietki konieczny). Teraz tylko
            pytanie gdzie można kupić taniej niż w PZM (pisałem o tym że marże mają
            kosmiczne). Interesują mnie winietki na Austrie i Czechy.

August
    • Gość: Zbyszek Re: Winiety drogowe /AU, CZ, SL/ IP: *.um.wroc.pl 10.02.06, 10:55
      Czesi są istotnie złośliwi i potrafią obserwować auta z lornetkami. Z drugiej
      strony można się czasem wywinąć od jakichś drobniejszych w ich
      rozumieniu "przestępstw" o ile masz ważną winietkę. Bo kto wie że w granicach
      miasta na drodze szybkiego ruchu w tym konkretnym miejscu jeździ się jak po
      zwykłej ulicy? Tylko złośliwy czeski policjant w krzakach.
      Co do winietek w ogóle to jedno jedyne co interesowało zmoczonego śniegiem
      pogranicznika szwajcarskiego to "geld". Dwa tygodnie temu nawet nam odkleił
      folię z pięknej czerwonej przyniósł resztę z setki podał do wnętrza auta nie
      myśląc o paszportach, zwierętach w samochodzie i w tym rodzaju... Geld i w dach.
      Ceny paliw wszędze poza Niemcami (5 zł)- po cztery zeta - wszyscy zgodnie pod
      ten sam sznureczek: Czesi Austria i Szwajcaria. tylko cyferki się zmieniają.
      Ale zawsze mi wychodzi słoń jak słoń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka