Dodaj do ulubionych

UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliście?

16.08.09, 03:10
Wczoraj czyli w sobote około godziny 22 siedziałem ze znajomymi na grilu na
smochowicach i wszyscy widzielismy okolo 10 niezidentyfikoanych obiektow
latajacych.Obiekty te byly w ksztalcie swietlistej kuli i poruszaly sie z
ogromna predkoscia,co najciekawsze nic nie bylo slychac ,nie wydawaly z siebie
zadnych dzwiekow.manewrowaly dosyc dynamicznie i lecialy czesto brew prawom
fizyki .To nie byly ani samoloty ani helikoptery.tym bardziej ze bylo na tyle
jasno aby dostrzec ze obiekty te nie mialy zadnych znanych nam konturow maszyn
skonstrupwanych przez ludzi.Czy ktos jeszcze to widzial???
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Świetliste punkciki UFO okolice Opola IP: 82.160.167.* 16.08.09, 13:26
      Wczoraj o w godzinach 22-23 widziałem te taksie same zjawisko w okolicach Nysy,
      obiektów było koło 10 poruszały sie z ogromną prędkością nieregularnie,
      harmonijnie jak bańki mydlane jeden za drugim, nakręciłem flmik aparatem jeśli
      jest ktoś zainteresowany mogę przesłać.
      • Gość: Gisabelle Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 16:34
        Wrzuć na youtube i podaj linka
      • Gość: artur k. Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 08:18
        witam moglbys mi podeslac ten film ktory nakreciles???ja widzialem cos podobnego
        nad poznaniem na poczatku sierpnia.tyle ze w czerwonym kolorze i okolo 45-50
        takich punktow.byly za blisko siebie jak na samolot badz inna maszyne zrobiona
        ludzka reka.poruszalo sie nie wydajac zadnych dzwiekow i stanelo na kilka minut
        nieruchomo w jednym miejscu po czym odlecialo znikajac nagle.po kilku minutach
        widzialem znow tylko ze ok 10 i w pomaranczowym kolorze rowniez jeden za drugim
        rownierz po cichu.niestety nie zrobilem zadnego zdjecia ani filmu...bylem w
        takim szoku ze nie zdolalem wyjac telefonu:( moje gg jagby co : 9865442.pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Artur IP: *.icpnet.pl 17.08.09, 21:01
        Podaj linka, chętnie zobaczę.
      • Gość: bartek Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 09:34
        to przyślij ten filmik
      • Gość: beata Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 09:23
        cześć Artur, z 19/na 20 czerwca w okolicy Rzeszowa, widzieliśmy we
        czwórkę z mężem i dziećmi- też 10 obiektów, pasujących idealnie do
        twojego opisu. Była godzina 0:47. Mamy zdjęcie sześciu z nich, co to
        było?......
        • kiks4 Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola 21.06.10, 10:26
          Gość portalu: beata napisał(a):
          10 obiektów, pasujących idealnie do twojego opisu. Była godzina 0:47. Mamy
          zdjęcie sześciu z nich, co to było?......

To były zwyczajne UFO. UFO to akronim od określenia: Unidentified Flying Object
          (niezidentyfikowany obiekt latający), a więc wszystko co lata a nie wiemy co to
          jest- jest UFO. Bardzo dużo UFO lata nad naszymi głowami, na dobrą sprawę każdy
          samolot lecący nad nami nie jest przez nas zidentyfikowany. Chyba, że
          skorzystamy z programu:
          www.flightradar24.com/?
          Z jego pomocą możemy określić co tez takiego leci nad nami i straszy nas smugami
          kondensacyjnymi
      • truskawa800 Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola 13.06.11, 13:10
        tak! też widzialem zapieprzało- dosyć nisko i zupełnie bezdźwięcznie. Byłem w Strzeszynie i nawet dlka żaru powiedziałem żonie, że UFO...
      • Gość: greg Re: Świetliste punkciki UFO okolice Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 19:37
        witaj ,jeśli nie sprawi Tobie to klopotu to chetnie zobaczę
        pozdrawiam
    • Gość: mip Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.id4.net.pl 16.08.09, 15:14
      Widziałem. Sam się zastanawiam co to było. Może jakieś lampiony...?
      Ładnie to wyglądało.
      • Gość: Greg Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 94.254.245.* 16.08.09, 16:40
        To nie były lampiony ,jestem o tym przekonany.To byli przybysze z kosmosu i nie
        ma się z czego śmiać.Obserwują nas
      • jaro-33 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 21.02.10, 01:41
        Witam, dziś o godzinie 00:26 przeleciało 8 takich obiektów, nagrałem na komórkę, leciały cicho i jednostajnie w kierunku wschodnim, dość nisko i bezszelestnie, co się dzieje?Co to jest?
        Wrażenie nisamowite, bardzo jasne światło wydzielały,
        czy to jakieś nowoczesne maszyny skanujące teren???
        • Gość: Kokujin Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:23
          Wczoraj tj. 22.02.2010 widzialem taki obiekt nad rezerwatem
          Zurawiniec - kolo 21.. Myslalem ze to flara sygnalowa - taka co
          opada na spadochronie plonac.. Tyle ze zamiast opadac obiekt wisial
          dluzsza chwile w powietrzu po czym bezglosnie odlecial z duza
          predkoscia w strone Moraska.. Wygladalo to jak jasno swiecacy, jakby
          plonacy kulisty lampion.. Szok zycia
      • Gość: agnhuz1 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.06.11, 00:22
        w sobote nie mialam chwili na podziwianie niebosklonu :) ale wczoraj tj. niedzielę kolo polnocy obserwowalam cos lecacego na poludnie... mowie "cos" bo zachodze w glowe co to faktycznie bylo. pierwsza mysl to ze eksplodowal na moich oczach samolot! kula ognia przecinajaca niebo... moze ktos zaobserwowal to takze? pozdrawiam
    • v.i.k.k.a Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 16.08.09, 16:41
      Ja tez pilam, ale UFO nie widzialam. Mniej alko proponuje w sobotnie wieczory;)
      • xplict Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 17.08.09, 09:30
        Daj namiary na swojego dilera...
        • Gość: Alex Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 94.254.191.* 17.08.09, 12:07
          Nie pilem i nie cpalem a tez widzialem dziwne swietlne obiekty na niebie
          • energy52 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 06.09.09, 17:52
            Gość portalu: Alex napisał(a):

> Nie pilem i nie cpalem a tez widzialem dziwne swietlne obiekty na
            niebie

To może czas się napić? ;-)
    • Gość: nicca Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 12:50
      ja tez widzialam cos takiego wlasnie w sobote na Poznaniem zreszta nie tylko ja
      ale kilku moich znajomych tez zastanawiamy sie co to moglo byc bo cos takiego
      widzielismy po raz pierwszy a dodam ze nie mamy po kilka lat zeby cos ubarwiac
      tylko jestesmy dojrzali nawet bardzo:-)
    • Gość: gośc Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.icpnet.pl 17.08.09, 21:15
      Link do filmu z UFO-TVP3

www.ufoinfo.pl/index.php?id=301
    • Gość: Gustaw Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.173.31.240.tesatnet.pl 19.08.09, 02:22
      Ja również widziałem niezidentyfikowane obiekty latające 18-08-2009
      ok. godz. 20:40 do 21:15. Widziałem te obiekty patrząc znad Malty w
      kierunku Swarzędza. Były to 4 później 5 czerwonych punkcików
      układających się w różnorakie figury. Znikały one, by po chwili
      ponownie wynurzyć się znad horyzontu. Nie dowierzałem w obserwowane
      zjawisko dlatego poprosiłem kolegów, by również zaobserwowali to co
      ja. Po ich zaskoczonych minach wnioskowałem, że widzą to samo, nie
      mam przywidzeń.
      • Gość: Mimi Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:56
        Narkotyki zła rzecz... ;) hehehe
    • Gość: bagi88 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.icpnet.pl 30.08.09, 20:09
      WCZORAJ (29.08.2009) NAD POZNANIEM
      o godzinie 22:53
      Wczoraj byłem świadkiem przelotu 3 ufo.
      W tym samym czasie na niebie można było dostrzec samolot, który był na dużo
      wyższej wysokości niż przelatujące ufo. Samolot wyglądał jak mała kropka, ufo
      wręcz przeciwnie - duże, żółte, kuliste i do tego dość szybko się
      przemieszczało. Myśleliśmy, że może to balon, ale było niemal bezwietrznie -
      niemożliwe, aby osiągnął taką prędkość przy takich warunkach atmosferycznych.
      Poza tym, czy baloniarze latają po ciemku. Obiekt ten nie wydawał żadnych
      dźwięków - idea, że jest to wahadłowiec poległa (wahadłowiec leciałby
      prawdopodobnie o wiele szybciej).
      UFO poruszało się po linii prostej, w kierunku mniej-więcej wschodnim. Po kilku
      minutach, gdy pierwszy obiekt zniknął nam z oczu, pojawiły się 2 kolejne, lecące
      identycznym torem jak ten pierwszy.
      Czy ktoś z was również był świadkiem tego co ja lub ma pomysł co to był za
      obiekt latający (nie uwierzę, jeśli ktoś mi powie, że sterowiec)
      moje gg:1911542
      • Gość: ufolud Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.09, 20:21
        a czy te obiekty poruszały sie w tym samym kierunku co samolot? Czasami samolot
        wojskowy, wypuszczający pułapki termiczne powoduje, że obserwatorzy na ziemi
        donoszą o pojawieniu sie UFO.
        • Gość: greg Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 94.254.185.* 06.09.09, 22:16
          Wczoraj tez widzialem kule na niebie i to juz nie pierwszy raz
      • ksmx Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 30.08.09, 22:18
        Wcześniej widziano to w Pile. Dokładnie trzy obiekty, jest wielu
        świadków.
      • ksmx Link do forum Pila...dokładnie to samo!!! 30.08.09, 22:20
        forum.pila.pl/viewtopic.php?f=7&t=6555
      • ksmx Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 30.08.09, 22:24
        www.zycie.pila.pl/informacje/20090301-jak-zrobilismy-ufo/index.php
    • kadfael Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 30.08.09, 21:27
      A dużo było piwka na tym grilu? ;)
    • ksmx Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 30.08.09, 22:14
      Teraz nie żartuję. Wczoraj dzwonił do mnie podekscytowany brat. Widział
      trzy kule.
    • Gość: playboy Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.icpnet.pl 31.08.09, 00:26
      Ja wczoraj widziałem 2x po 2 kule na imprezce. Nie daję fotki, bo to od 18 lat
      można oglądać.
    • Gość: ivan Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.echostar.pl 06.09.09, 13:10
      też to widziałem naliczyłem 12 sztuk płomienno czerwonych kulek frunących majestatycznie we wschodnim kierunku o godzinie 00;47 obserwacja miała miejsce z ulicy Drzymały na sołaczu sąsiedzi na balkonach żeby popatrzeć latały te kulki jak chciały samoloty to nie były... z ciekawości zadzwoniliśmy na komisariat policji przy lotnisku aby uzyskać jakieś informacje na temat tego zjawiska otrzymaliśmy odpowiedz ze masze zgłoszenie nie jest pierwsze ale oni nie wiedza co to jest...
      • energy52 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 06.09.09, 17:53
        A dlaczego te "ufa" jeno z soboty na niedzielę latają?
    • Gość: ksmx Chodzi o latające lampiony IP: *.icpnet.pl 06.09.09, 22:18
      www.allegro.pl/search.php?string=latające+lampiony&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0
      • Gość: ivan Re: Chodzi o latające lampiony IP: *.echostar.pl 07.09.09, 00:15
        lampiony to nie były chyba ze je strontem nafaszerowali ze świeciły na ostro
        czerwono i się nie wypalały a pirotechnik ze mnie niezły ... oglądałem te
        kuleczki przez lunetę na statywie i to nie były te pilskie lampiony według mnie
        pod wiatr takie lampiony nie poleca z taka prędkością chyba ze to sterowce były
        :D:D pierwsze 4 leciały w rządku a 8 za nimi na wariackich papierach... a z
        resztą fajne zjawisko szkoda ze eNka mi się rozładowała to bym fotki wrzucił
        jakieś ... :/ jak idzie kupić takie szybkie lampiony to się pisze od razu... pozdro
    • Gość: Kamil Śniegocki Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 77.255.128.* 11.01.10, 06:18
      Widziałem to samo wczoraj o 21:35 w niedziele 10 stycznia 2010 roku.
      Mam zdjęcia ale niestety złej jakości.
      Obiektów zarejestrowałem 16. Leciały najpierw grupowo a potem zaczeły inne
      dochodzić. Leciały dosyć szybko na początku a potem jakby zwalniały. Nie
      wydawały żadnego dzwięku. kontakt gg 7715062
      • jaro-33 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 21.02.10, 16:51
        Witam, dziś o godzinie 00:26 przeleciało 8 takich obiektów, nagrałem na
        komórkę, leciały cicho i jednostajnie w kierunku wschodnim, dość nisko i
        bezszelestnie, co się dzieje?Co to jest?
        Wrażenie niesamowite, bardzo jasne światło wydzielały,
        czy to jakieś nowoczesne maszyny skanujące teren???
        • Gość: naramowice Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.icpnet.pl 22.02.10, 21:15
          Ja dzisiaj o godzinie ok 21 widzialem dwa obiekty w kształcie ognistej kuli.
          Leciały nad rezserwatem zurawiniec w kierunku polnocnym, nisko i bezszelestnie.
          Czy to jakies sterowane kamery termowizyjne??
          • Gość: Kokujin Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 15:24
            Dokladnie to samo widzialem!! kolo 21 nad Zurawincem
            • Gość: naramowice Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.icpnet.pl 23.02.10, 19:57
              Faktycznie niesamowite zjawisko. Na początku myślałem, że są to puszczone flary
              nad Zurawincem, ale jak nade mna przeleciały to lekko zdębiałem. Czy ktoś wie co
              to mogło być? Na chińskie lampiony to mi raczej nie wyglądało.
              • Gość: lu Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.147.44.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.10, 20:09
                Ha. W nocy z soboty na niedzielę kwadrans po północy też widzialem
                dwa ni to lampiony ni samoloty ni cholera wie co, świecące na
                pomarańczowo-żółto w bliskiej od siebie odległości lecące na wschód.
                Miejsce obserwacji: aleje Solidarności. Leciały stanowczo za blisko
                siebie jak na samoloty. Czy wydawały jakiś dźwięk nie wiem, bo byłem
                w samochodzie. Ktoś widział coś w tym rejonie o tej porze?
                • Gość: Shak4y Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 18:18
                  Dziś nad starym miastem, kilka minut po godzinie 18 również zaobserwowałem te
                  latające obiekty , było ich ok. 20 sztuk lecących w kier. wschodnim.Co to może
                  być cholercia?:P
                  • Gość: JACC Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 21:29
                    www.youtube.com/watch?v=DR2gz_W4gn0
                    tez to widzialem i nagralem:)
                    • Gość: JACC Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 21:40
                      ma ktos jeszcze jakies nagrania tych obiektow oprócz mnie??
                      • Gość: bio Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 94.254.152.* 01.03.10, 22:49
                        Widziałem dzisiaj koło 22 z mojego balkonu w centrum 4-5 białych świetlistych
                        kulek na niebie w miejscu, na które jest skierowana antena satelitarna (19 st.
                        E). Latały w poziomie potem po skosie. Na koniec zostało tylko jedno ufo i stało
                        nieruchomo potem łukiem przeleciało kawałek i zniknęło za chmurą. Czy ktoś zna
                        jakieś racjonalne wytłumaczenie tego zjawiska? Od tej pory będę wychodził na
                        papierosa z aparatem:)
                        • Gość: JACC Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 01:43
                          ja dzisiaj ok.godz 18:30 ponownie widzialem. Tym razem byl to jeden obiekt
                          (jasna kula). Leciało z dużą prędkością z zachodu na wschód.Nawet nie zdążyłem
                          nagrać filmu...
                          • Gość: alma Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 95.108.42.* 02.03.10, 19:03
                            W sobotę 27 lutego przebywając w okolicach Zawad też widzieliśmy z
                            mężem te świetlne pomarańczowe punkty, było ich z 5 - 6, poruszały się
                            dosyć wolno (za wolno jak na samoloty). Myśleliśmy, że to śmigłowce,
                            ale z kolei nie było słychać warkotu (a wytężyliśmy słuch). Leciały z
                            zachodu na wschód. Nooo, piorunujące wrażenie!!!
                            Czy mogły to być F16 lecące tak wysoko, że nie było słychać dźwięku?
                            • Gość: Jimmy Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 00:54
                              F16 nie wygladaja jak swietliste kule:) Ale masz racje, wrazenie bardzo
                              piorunujace! ciekawe czy się takie cos powtorzy.
                              • Gość: k Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.solarme.pl 06.03.10, 21:23
                                ja mam zdjecia tego z 13 lutego 2010 jakby co to prosze pisac.
                                krzysztoffil@interia.pl
      • Gość: JAN Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.centertel.pl 24.05.10, 20:04
        ALE ŻART
    • Gość: christoph 077 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.10, 03:06
      Spotkalem sie z takim przypadkiem w okolicach Dortmundu.To nie UFO !!!Sa to kule
      papieru ryzowego oraz palacego sie spirytusu wypuszczane na roznorodnych
      imprezach takuch jak : urodziny itp.Wypuszczane wregularnych odstepach czasu
      przypomina to najazd UFO..Pozdrawiam
    • malinosia88 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 05.06.10, 23:34
      Zdaje mi sie ze to co widziałaś to prawda , Dzisiaj o godz 23:26 gdy moje
      siostry z koleżankami wyszły z psem i rzucałam im przez okno wode widziałam
      dokładnie z 30 kropek ktore sie poruszały byłam w takim szoku ze az telefon mi
      wypad :( . Pewnie mi nie wierzycie ale ja naprawde to widziałam z reszta moje
      siostry też ..:(
      • kiks4 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 06.06.10, 09:36
        Chiński wynalazek sprzed 1000 lat, w Europie w XVIII bracia Montgolfier ponownie
        odkryli, że balon z lekkiego papieru z umieszczonym pod spodem źródłem ciepła (
        np. watka nasączona płonącym spirytusem) unosi się w powietrzu. Będąc chłopcem
        też kleiłem takie zabawki.
        Potem balony robiono coraz większe, zamiast papieru używano lekkich tkanin i
        obecnie nikogo nie dziwi kolorowy balon z szumiącym palnikiem gazowym unoszący
        się na naszymi głowami.
        Natomiast chiński balonik z papieru puszczony w nocy robi wrażenie. Zwłaszcza,
        gdy jest ich więcej.
        I tylko żal mi młodych ludzi, że zamiast przeżywać radość z udanego startu
        balonika będącego dziełem ich rąk idą do sklepu i kupują gotowca.
      • Gość: zetpe Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.net.pbthawe.eu 06.06.10, 12:05
        Witam.malinosia88 ja ci wierzę:)(szkoda,że nie napisałaś gdzie obserwacja miała miejsce).Też widziałem z siostrą światła,w nocy z 5/6 czerwca 2010,około g.1.40.Mieszkam w Kłodawie(środkowa Polska).Punkty świetlne w kolorze czerwonym,przemieszczały się bezszelestnie.Różniły się wielkością,lub jasnością światła.Około 7 było większych,a kilka mniejszych.Mogło razem być 15 do 20.Kierowały się na północ-północny wschód.Zjawisko było widoczne do 5-7 km.To była fascynująca obserwacja.Wyglądało bardzo podobnie jak to- poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,7627433,UFO_nad_miastem__Wy_tez_je_widzieliscie___wideo_.html
        Najbardziej zadziwił mnie komentarz prof. Edwina Wnuka,umieszczony pod filmem.
        NIE WIERZMY W TO CO CHCĄ NA M WMÓWIĆ.
        Dla ciekawych
        www.davidicke.com/
        www.czasotworzycoczy.republika.pl/Pozdro.
    • wuzet21 Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 07.06.10, 17:51
      Śpieszę z wyjaśnieniem tego zjawiska - to przybysze z obcych konstelacji - przylecieli przyglądać się temu, co Grobelny zrobił z Poznaniem - może chcą go do siebie ?
    • Gość: Obserwator Re: UFO nad Poznaniem 19 czerwiec godz. 01.20 IP: *.173.29.247.tesatnet.pl 20.06.10, 01:47
      Zauważyłem na niebie również jeden punkt świetlny. Ponieważ mieszkam w lini
      podchodzących do lądowania samolotów na Ławicy. Pierwsza myśl była wiadoma. Za
      chwilę zauważyłem drugi trzeci i kolejne obiekty. Nie jestem wstanie okreslić
      dokładnej ilości natomiast zdecydowanie było ich ponad 50.Poruszały się po
      niebie bezszelestnie lecąc z kierunku południowego na północ. Bardzo dziwne
      zjawisko. Poznań godzina zaobserwowanego zjawiska 01.20
      • Gość: jawiem smugi smierci IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 09:11
        Tego w nocy nie widać, że z tych obiektów latających wysypywany jest proszek,
        który powoduje powstawanie smug kondensacyjnych, przechodzących następnie w
        chmury. A chmur jak wiadomo mamy deszcze i powodzie.
        Czy Rząd zrobił coś dla ustalenia sił jakie za tym stoją? Czy zbadał, na ile
        proszek ten jest toksyczny dla mieszkańców Poznania?
        I nie mówcie, że pisze to wariat. Taki sam wywód przeprowadził w lokalnej
        gazecie znany zakonnik z Jasnej Góry. A oni już tam wiedzą lepiej co nad naszymi
        głowami się dzieje.
    • Gość: widziałam wyjasnienie żadne ufo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 09:47
      z soboty na niedzielę,na Malcie zaraz po fajerwerkach te światełka były
      puszczane, z bliska nie widziałam co to dokładnie ale zapewniam że to żadne ufo!
    • Gość: rulett@op.pl Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.10, 09:01
      Wczoraj ok godziny 22 widziałem od 20 do 30 czerwono-pomarańczowych kul które
      poruszały się po niebie raz świeciły mocniej a raz słabiej leciały prosto przed
      siebie nie opadały czasami sie wznosiły.
      • Gość: ?? Gdzie w Poznaniu kupie takie lampiony? IP: 95.108.0.* 19.08.10, 18:04
        baby
    • bimota Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc 19.08.10, 22:08
      Ja niedawno widzialem jednego, za to duzego nad Strzeszynkiem. No moze to byla
      chmura podswietlona zachodzacym sloncem, ale jakas dziwna, bo inne sie
      przesuwaly, a ta stala w miejscu i to akurat w "dziurze" bezchmurnej. :)
    • Gość: Michał Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:23
      Witam. Byłem z kumplami świadkiem przelotu dziwnych pomarańczowych
      kul gdzieś w okolicach 16.08.2010 w godzinach wieczornych, leciały
      mniej więcej ze wschodu na zachód. 26.08.2010 świetlne kule pojawiły
      się znowu, sąsiedzi wykurzyli mnie z domu żebym zobaczył co to jest
      bo zgłupieli, twierdzili że przeleciało już 8, ja widziałem bodajże
      kolejne 3, co dałoby razem 12, leciały z południa na północ, co
      ciekawe, jedno spadło u nas na osiedlu i okazało się że to był to
      niewielki (jakies 0.5x0.5x1.0m) balon/lampion z bibułopodobnego
      materiału, bardzo lekki, u nasady miał prosty stelaż z drutu z
      przymocowaną szmatką nasączoną zapewne jakimś łatwopalnym płynem -
      spadł bo zgasła. Co dziwne, dzień później, obiekty pojawiły się
      znowu, tym razem lecąc z zachodu na wschód, było ich około 7 (tyle
      wiedzieliśmy, był grill w ogrodzie więc nie gapiliśmy się non stop w
      niebo), zdarzało się, że nieregularnie leciały i zmieniały kierunek,
      może to wpływ wiatru, ale co pozostaje dziwne to geneza ich
      pojawiania się. Jakieś nocne pomiary meteo czy co? jedyne co mógł
      ktoś badać w ten sposób to kierunek wiatru, ale nigdy wcześniej
      czegoś podobnego nie widziałem i mimo znaleziska sprawa jest dość
      dziwna, bo tajemniczy badacz musiałby zmieniać miejsce puszczania
      tych "świetlików", chętnych do dyskusji zapraszam na gg 1093517.
      pozdrawiam
      • Gość: Wojtek Ufo nad Wrocławiem, niedziele godzina 20.00 IP: *.lanet.net.pl 12.09.10, 21:46
        Witam, dziś widziałem przelatującą płonącą czerwoną kulę nad moim blokiem, wdziałem ja z balkonu dokładnie o godzinie 20.00 leciała na północ w stronę Poznania.

Dajcie znać, czy ktoś jeszcze widział we Wrocławiu takie zjawisko???

To same zjawisko widziała moja siostra.

• zderzacz-hadronow Re: Ufo nad Wrocławiem, niedziele godzina 20.00 13.09.10, 15:18
          To do nas chyba nie doleciało, może poszukaj w Lesznie? Płonąca czerwona kula też musi czasem odpocząć i zrobić sobie przerwe.

• Gość: Do bufora hadronow Re: Ufo nad Wrocławiem, niedziele godzina 20.00 IP: *.versanet.de 13.09.10, 15:42
            Nooo! robi co 50 km popas i na watrze griluje krupnioki na biala kielbaske !
            • Gość: niedowiarek Re: Ufo nad niedziele godzina 20.00 IP: *.146.34.142.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 19:51
              dziś dokłądnie przed chwila poszedłem na dymka opieram sie o samochód i widze 6 swiatełek wygladających jak samoloty tylko ze wirują wokół siebie z niezwykła prędkoscią i lecą na wschód. Nie wierze w ufo ale to co widziałem zatkało mnie.
    • Gość: eb Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 81.219.205.* 15.10.10, 05:02
      Widzielismy to w okolicach szczecina nad Tanowem. Pozdr.
    • Gość: thean Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: 95.108.50.* 31.10.10, 21:14
      Widziałam dokładnie to samo kilka dni temu.Leciały z południa na pólnoc.Szczerze powiem,że stałam jak wryta,nie mam pojęcia co widziałam.Pozdrawiam
    • Gość: harackiewicz barte Re: UFO nad Poznaniem w sobote wieczór,widzieliśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 17:13
      no;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka