Gość: ZZZZZZZZ IP: *.domdata.com 27.02.01, 18:59 CO SĄDZICIE O: - HARACZACH W MIEŚCIE ? - PRÓBACH PRZEJĘCIA MAŁYCH FIRM PRZEZ BANDYTÓW ? - ŁYSYCH KARKACH W BMW ? - AGRESJI NA ULICACH I OSIEDLOWYCH KLATKACH SCHODOWYCH ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anonim-1 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 27.02.01, 19:05 Tak to problem CBS powinna ich wszystkich wsadzić do kicia. Są za agresywni. Tylko biedrusko albo warta. taka perspektywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matieu Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.wco.am.poznan.pl 09.03.01, 09:17 to jest bardzo ważny temat, ja po prostu jestem chory na widok karków, ale nie tylko cwaniaczków jest wiele, mieszkam w centrum, przy bardzo ruchliwej ulicy i często widzę rozboje w biały dzień, właściwie sprawę załatwiłoby zainstalowanie kamery, monitorowanie co się dzieje na ulicy, to byłby już jakiś dowód!!! wyobraźcie sobie jedzie kark drogą furą zajeżdża drogę facetowi cincento, który mógłby być jego ojcem, bo mu sie niepodoba jak jedzie, wyskakuje z samochodu, dolatuje do samochodu i wali tamtego kopie, a ja wrzeszczę na całą ulicę: ZOSTAW GO FASZYSTO ZOSTAW GO FASZYSTO ŁYSY GNOJU!!! facet obraca się z gulem na szyi, wskakuje do swojej fury i z piskiem opon spieprza! innym razem wypadaję kolesie i grożą komuś kijem basedbolowym! zgroza! musimy sie temu przeciwstawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 09.03.01, 22:28 Hehh Trudno mi uwierzyc ze takie cos sie stalo. Gdyby ten gosc byl zeczywiscie taki zdeterminowany to by przyszedl do twojej chaty i ci zeby opukal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 172.30.23.* / *.zgrudna.kghm.com.pl 16.06.01, 06:49 Oni w pojedynke nie zawsze są tacy odważni... Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 01.03.01, 23:32 Bandziory są totalnie bezkarne i doskonale o tym wiedzą. Ten burek, co mu pod Planetą podłożyli bombę (biznesmen, właściciel dyskoteki, która jest zwykłą pralnią narkopieniędzy)był sądzony za arsenał jaki znaleźli mu w samochodzie i dostał z kumplami wyrok w zawieszeniu. Przecież to farsa, a sędzia, ktry dał taki wyrok to zwykły skorumpowany gnojek. Na mniejszą skalę, to tzw. specjaliści od predagogiki doradzają w dyskusji w Gazecie, żeby dzieci nosiły przy sobie drobne sumy, na haracze. Pięęknie uczymy młode pokolenie, że bandziory są górą, państwo bezsilne, więc musicie dzieci nosić dla bandziorów gotówkę, a waszą godność to możecie sobie o kant d... rozbić. Tylko nie uszkodźcie czasem jakiegoś bandyty, bo was osakrżą i posadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vann Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.icpnet.pl 03.03.01, 01:53 Czesto spotykam sie z wymuszeniami...jestem zwyklym nastolatkiem wiec stajac oko w oko z ogolnym na lyso 17 latkiem po silowni i solarium nie wiele moge powiedziec...ale prze pewien czas na poczatku nie nosilem zadnych drobnych ...dla zasady...przeciez nie bede dawal za darmo kasy na ktora moi rodzice ciezko pracuja i tak wlasnie w koncu dostalem 3 razy po mordzie tak ze omalo co w szpitalu nie wyladowalem ...no i juz nosze drobne...2 zl w 20gr,50gr ..jak mnie ktos zaczepi to dam dodajac "...to moje ostanie pienadze na bilet tramwajowy" i mam spokoj....a policja za przeproszeniem CHUJA DZIALA! => bo takie mam prawo Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 04.03.01, 00:55 van pisze,że jednak ugiął się i nosi drobne. Ja mieszkam na Wildzie, widzę przemoc bardzo często, ale drrobnych dla penerów nosić nie będę. Moja godność jest cenniejsza niż parę groszy. A że policja nic nie robi to osobna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 04.03.01, 03:16 heh temat jest wspanialy i pisac moglbym duzo. Mialem podobne doswiadczenie jak i vann. Teraz nosze tez i drobne. Ale k... nie po to by oddac pierszemu lepszemu lysemu, ale po to by zwabic. Po moim ostatnim doswiadzczeniu ze zlamanym nosem sam wskoczylem na silownie. Pracuje nad soba, i juz mnie nie zdolali drugim razem pobic. Tak pobilem gnoja ze nie wstal z chodnika, a jego koledzy uciekli. Kopnalem raz i drugi w udo by przez tydzien pamietal. Nanabun jestes cool facet, ja tez sadze ze duma jest wazniejsza, kasa przychodzi i odchodzi. Lepiej wole wypic jedno piwo wiecej niz oddac kase lujowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.raben.com.pl 07.03.01, 02:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.raben.com.pl 07.03.01, 02:35 co wy gadacie to wszystko nie jest warte zycie jest jedno pieniedzy wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 07.03.01, 04:23 No ok, "pieniedzy wiele" ale powiedz i cos jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.icom.ca 14.06.01, 04:29 Gość portalu: ikar napisał(a): > heh temat jest wspanialy i pisac moglbym duzo. Mialem podobne doswiadczenie jak > > i vann. Teraz nosze tez i drobne. Ale k... nie po to by oddac pierszemu > lepszemu lysemu, ale po to by zwabic. Po moim ostatnim doswiadzczeniu ze > zlamanym nosem sam wskoczylem na silownie. Pracuje nad soba, i juz mnie nie > zdolali drugim razem pobic. Tak pobilem gnoja ze nie wstal z chodnika, a jego > koledzy uciekli. Kopnalem raz i drugi w udo by przez tydzien pamietal. > > Nanabun jestes cool facet, ja tez sadze ze duma jest wazniejsza, kasa > przychodzi i odchodzi. Lepiej wole wypic jedno piwo wiecej niz oddac kase lujow > i Jezcze nigdy w Poznaniu nie mialem takich przygod. natomiast bylem kiedys nad morzem, jeszcze jak ze mnie byl mlody szczon i napadlo mnie trzech gosci. Wzieli kase i tyle, ale nie pobili. W Poznaniu jeszcze takich przygod nie mialem. A silownia to swietna sprawa. Wartoc hodzic nawet jesli tylko dla samoobrony. Wiadomo ze lysol nie napdnie kogos z kim moze miec problem, bo lysole to cykory. A ja mam 188cm wzrostu i 95 kg wagi, wszystko wyrobione wlasnie na silowni. Wiec czuje sie bezpiecznie, nawet chodzac po miescie w nocy. Poprostu nikt mnie nie zaczepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 04.03.01, 03:18 Policja z characzy to tez ma swoj procent. Nastepnym razem to nagram. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 04.03.01, 23:38 Masz rację ikar, że trzeba takim przylać. Co prawda mam wyjątkowo pokojową naturę, ale w momencie gdy organy państwa mają głeboko gdzieś ludzi, trzeba się bronić samemu. A łyse karki wiedzą,że są bezkarne, bo nawet jak zeznam na policji i takiego mutanta przymkną, to za chwilę jakiś skorumpowany (albo kretyn - innego wyjścia nie ma) sędzia, go wypuści. Wiecie kiedy państwo się za takich mułów weźmie. To proste. jak zostanie zgwałcona córeczka jakiegoś posła, zamordowana żona ministra. Okradziony i pobity synek innego dygnitarza. Wtedy te przymuły zaczną dostrezegać problem. A na razie będziemy sobie organizować kolejne czarne marsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 05.03.01, 01:58 HEH nanabun :) JA tez jestem bardzo pokojowym czlowiekiem, ale na glupote po prostu nie ma rady. Jestem w stanie dac sobie rade z czlowiekiem w moim wieku, ale Lyse Karki prosto po silowni i koksach sa juz poza moim zasiegiem. Sprawa o ktorej piszemy jest zauwazana przez tych wysokich dygnitarzy, badz politykow. Moim zdaniem to wlasnie niestety strach o coreczki, synkow i rodzine jest przyczyna wstrzymujaca ich dzialania. Z drugiej strony ci ludzie sa bogaci. Nie mieszkaja w blokach i zlych dzielnicach. Maja pieniadze na to by sie odgrodzic od przykrosci. Dzieci chodza do lepszych szkol razem z innymi bogatymi synkami - nie ma tam "problemow" z lysolami. A kochane dzieci by nie musialy jezdzic tranwajem czy autobusem i mieszac sie z plebsem to maja wlasny samochod. (i oczywiscie nie jest to "maluch" bo byla by to hanba). Moi rodzice nie sa moze bogaci. Nie sa i biedni. po prostu middle class. Ludzie mogli by powiedziec ze moje poglady sa radykalne. Nie wiem co ty muslisz nanabun, ale ja bede sie staral zapewnic mojej rodzinie jak najlepsze zycie, by odgrodzic sie od niebezpieczenstw mogacych zagrazac moim bliskim. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 05.03.01, 23:35 Odgrodzenie się od rzeczywistości nie jest najlepsze. Nawet rodzinki dygnitarzy nie są bezpieczne, bo siłą rzeczy nikt nie jest w stanie im wszystkim i ich rodzinom zapewnić caodobowej ochrony. I coraz częściej będą też padać ofaiarami przestępstw. I jakby too strasznie nie zabrzmiało, bardzo dobrze, bo wtedy zaczną z tym fantem coś robić. na razie dużo krzyczą o zaostrzeniu kodeksu, ale to w związku ze zbliżającymi się wyborami. Nam nie pozostaje nic więcej jak się bronić. Jak pisałem mam naturę wyjątkowo pokojową, ale jak mnie pener zaczepi, to napewno nie oddam mu pokorniutko pieniążków, choćby dlatego, że zbyt ciężko na nie pracuję. Będę la, aż do przekroczenia granic obrony koniecznej. I będę miał w nosie, czy mnie za to wsadzą, a obrońcy praw człowieka, nie będą wrzeszczeć, że zrobiłem kuku biednemu chłopczykowi, ktrego mamusia nie kochała. Nie da się od tego odizolować i uciec, więc trzeba stawiać czoła, skoro państwo, któremu płacę podatki nie potrafi z tym nic zrobić. Pozdrawiam Cię ikar, trzymaj się, pozdrawiam wszystkich którzy myślą podobnie, a żałosnym idealistom, życzę aby jak najprędzej oberwali w skórę, to zmienią zdanie. Natomiast interesuje mniem czy ci ktrzy pokornie oddają forse karkom, mogą sobie w lusterku spojrzeć w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Oj chyba zmienilem temat :P IP: *.bellatlantic.net 06.03.01, 03:41 Heyka nanabun. Widze, ze otworzylismy sobie prywatny koncik. Nikt do nas w rozmowach sie nie przylancza, no ale moze zmieni sie to z czasem. Z drugiej strony moze ludzi ten temat nie interesuje. Haracze i inne wymuszenia byly duza czescia swiata juz od dluzszego czasu. Szkoda, ze i my musimy nadal z nimi walczyc. Popieram Cie nanabun, ze nie mozna sie odgrodzic calkowicie od srodowiska. Zawsze pozostanie to niebezpieczenstwo. A najgorsze jest to, ze moze ono przyjsc z wielu stron, nawet z tych najbardziej niespodziewanych. Duzo myslalem na "NASZ" temat przez ostatnie kilka dni. I nie moge sie doczekac momentu gdy siade przed komputerem, by przeczytam twoja opinie. Napisales kilka slow o tych ludziach uleglych, mniej radykalnych. Ale czy nie jest to czasami i lepsze? CZy takim wlasnie osobom nie przychodza rzeczy latwiej. Na przyklad w szkole. Ten kto walczy z nauczycielem ma zawsze gorzej, a ta co lize ma latwiej. Jesli pracujesz to na pewno spotkales sie z taka sytulacja w pracy. Nie mysl sobie, ze staram sie mowic, iz taka postawa jest lepsza, ale dla swietego spokoju ustapic tez nieraz trzeba. Walka nie jest przeciez wszystkim i na pewno nie doprowadzi nas do zamierzanego celu za kazdym razem. Mozna przeciez ustapic komus, majac na mysli dalsze glebsze rozmyslanie. W walce trzeba byc "Lisem i Lwem". Dobrze wykozystana inteligencja jest przeciez lepsza niz przemoc. Zauwaz, iz ci ludzie co sciagaja haracze tak na prawde tego nie robia. Sa na tyle inteligentni, by to za nich robili inni ludzie - mniej inteligentni. Uzywaja swojej inteligencji, by uciec od odpowiedzialnosci. Jednak jeszcze chyba nikomu nie udalo sie uciec od odpowiedzialnosci bez zadnych konsekwencji. Nanabun pozdrawiam i czekam na odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 08.03.01, 00:08 Fakt, że czasem ustyąpić jest wygodniej. Ale wszystko zależy w jakiej sprawie się ustępuje. Jak ktoś zostaniwe lizusem w szkole, to trudno mu się z tego wyleczyć. w pracy też są tacy, którzy biegają kablować do szefa. Byłoby to zrozumiałe gdyby chodziło np. o to, że ktoś okrada firmę. Ale jeśli dorośli ludzie meldują w pracy szefowi, kto co powiedział, komu i o czym, albo gdy sami coś sknocą - zganiają na wszystkich wokół byle sobie wyrobić plusy u szefa, to jest to pospolite łajdactwo. A w końcu i tak takie miękkie jajo jest najbardzie przez szefa zgnojone, a inni pracownicy i tak się w końcu domyślą, kto donosi. Lizusy, ludzie zbyt ulegli tylko pozornie są bezpieczniejsi. Bo taki który np. ściąga z dzieciaków pod szkołą kasę, jak sobie już upatrzy paru takich uległych to będą oni zawsze jego głównymi ofiarami. Ten kto się postawi może nawet dostanie raz i drugi w zęby, ale w końcu dadzą mu spokój, bo choć są tępi to resztkami inteligencji załapią, że jest to jednak ryzyko. Pamiętam, że postawiłem się (choć nie jestem potężnej postury i siły)jeszcze w podstawówce penerowi, który trząsł całą szkołą. Biliśmy się, oberwałem, ale więcej mnie nie ruszał. Były to lata 70-te, a ja nadal wybieram w takich sytuacjach godność. Przynajmniej goląc się mogę spokojnie patrzeć w lustro. Pozdrawiam Ikar i innych, ktrzy mogliby włączyć się do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikar Nasza godnosc!! :) IP: *.bellatlantic.net 08.03.01, 00:44 Hey nanabun i reszta rozmowcow. I znowu sie musze zgodzic!! Napisalem o tych lizusach tylko dlatego, zeby zobaczyc co o nich sadzisz. Takich tez trzeba tepic, podobnie jak i cwaniaczkow. Ja pamietam tez mialem podobna sytuacje w podstawowce. Przeprowadzilem sie do nowego wiekszego miasta. Mialem dobre oceny, wszystkie dziewczyny zwrocily na mnie uwage co nie podobalo sie chlopaka w klasie. Pewnego razu po szkole jeden cwaniaczek zaczepil mnie i zaczelismy sie bic. Na tamte czasy (4 klasa) jeden moj cios wystarczyl by zakonczyc sprawe, a od tego momentu do koncca podstawowki nikt mnie nie tknal. Bylem calkiem dumny z tego. W LO bylo trzoche ostrzej. Ale zawsze bylem gotowy, mimo ze uwazalem, ze mozna to jakos przyjaznie wyjasnic. Teraz tez nie mam obaw patrzec w lustro. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Nasza godnosc!! :)porownanie IP: *.tnt6.tpa2.da.uu.net 11.03.01, 04:28 Czesc Wam Mieszkam w Stanach od 1990 roku i troche mnie to szokuje co czytam.Tutaj skurwieli zalatwiaja bardzo szybko, np. w Colorado senat przeglosowal prawo w mysl ktorego, malolat kombinujacy , zartujacy lub mowiacy o tym ,ze chce kogos zabic jest skazywany na wiezienie domowe/ polega ono na calkowitej izolacji od rowiesnikow przez okreslony czas/. A propo czy w Polsce dalej placi sie mandaty gotowka do reki gliny? Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: Nasza godnosc!! :)porownanie 11.03.01, 23:47 Mandaty od niedawna już nie są gotówkowe, choć łapówy nadal są powszechne (wręcz traktowane jako norma). Wielu moich znajomych dziwi się, że zawsze płacę mandat, skoro mogę dać o wiele mniej w łapę i jeszcze nie dostać punktów. A co do małolatów, to zastsowanie takich środków jak podałeś, podniosło by lamnet tzw. obrońców praw człowieka (którzy za ludzi potrzebujących obrony uważają tylko bandziorów), że krzywdzi się i ogranicza prawa obywatelskie biednych chłopców. Dlatego trzeba spokojnie czekać, aż taki biedny chłopiec kogoś zamorduje, to wtedy może go zamkną. Tylko wsazane, żeby był pełnoletni, bo jak małolat zabije, to idzie do porawczaka do 21 roku życia. Niestety głupota u nas jeszcze wciąż górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar gangi IP: *.bellatlantic.net 12.03.01, 22:39 Fajne ale moze w pewnym stopniu przykre rzeczy mozna znalezc na http://www.kgp.gov.pl/ milego czytania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazi1 Re: gangi IP: 10.40.129.* 16.03.01, 14:38 A wielkopolskie przykrosci leżą na stronie http://www.poznan.kwp.gov.pl/biuletyn99/index.html również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:29 I co, miłe tematy zaproponowałem. Długo nikt się na to 1-no osobowe forum nie wpisał, a tu nagle proszę. Moją firmę chcieli przejąć bandyci. Pobawiłem się z nimi i z CBS i ... siedzą, a jak wyjdą to przyjadą. Wiem ,że jeżeli będę pod ścianą to ich zorjebię. Jeżeli miałbym iść siedzieć to za coś co zrobię , a nie za to że karki chciały zarobić na przekrętach robionych na mój rachunek. O !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:31 JEŚLI KTOŚ MA KŁOPOTY, TO POLICJA W NICZYM NIE POMOŻE, ALE CBS JEST SUPER. TO NAPRAWDĘ OSTRZY I W PORZĄDKU FACECI. ZAJEBIŚCIE INTELIGENTNI I UCZCIWI W STOSUNKU DO "OFIARY". WARTO IM ZAUFAĆ. ZWYKŁYM POLICJANTOM - N I E !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 141.152.158.* 20.03.01, 23:30 No bron sie, bron na tyle ile masz sil. Ja zycze ci powodzenia i duzo szczescia. I mam pytanko kto to sa ci CBS??? i jaki masz business??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.129.* 21.03.01, 17:59 CBS, to Centralne Biuro Śledcze (złośliwi rozwijają ten skrót Cała Beczka Śmiechu). Mówią na siebie polskie FBI. To połączone wydziały do walki z przestępczością zorganizowaną i narkotykową. Podlegają bezpośrednio Komendzie Głównej Policji. A jeśli chodzi o ZZZZZZ, to podejrzewam, że niejaki ?Western? próbował mu zrobić krzywdę. ZZZZZ odezwał się po raz drugi na forum dopiero, kiedy CBS zamknęło Westerna z jedenastoma żołnierzami. To dobra policyjna robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 22.03.01, 04:45 Dzieki za tak szybka odpowiedz. Dobrze wiedziec ze mamy taka zorganizowana grope sledzcza. Polskie FBI :))) so nice. Nie dawno czytalem na stronce o Westernie i az nie chce mi sie uwierzyc ze byl az tak bardzo zaskoczony cala akcja. Z drugiej strony ktos znowy przejmie jego miejsce. It's a loop. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 22.03.01, 17:02 Western mnie nie dotyczy. Jest zbyt głupi i zajmuje się tylko characzami i prochami. Są od niego bardziej niebezpieczni chłopcy - cisi i sprawni, a nie głośni i beznadziejni jak western. Inteligentny bandyta jest zawsze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.130.* 23.03.01, 11:51 Z tym Westernem i jego głupotą to prawda, ale tylko częściowa. Słyszałem, że kilku bardzo inteligentnych, cichych i sprawnych ludzi pracowało dla niego. Wystarczyło, że się przez przypadek zadłużyli u niego w kasynie i potem nie mogli spłacić. Współczuję Ci, że miałeś kłopoty z kimś gorszym niż Western i trzymam za Ciebie kciuki. Bardzo cenię tych ludzi, którzy postanowili nie odpuścić skurwysynom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.130.* 23.03.01, 12:14 Z tym Westernem i jego głupotą to prawda, ale tylko częściowa. Słyszałem, że kilku bardzo inteligentnych, cichych i sprawnych ludzi pracowało dla niego. Wystarczyło, że się przez przypadek zadłużyli u niego w kasynie i potem nie mogli spłacić. Współczuję Ci, że miałeś kłopoty z kimś gorszym niż Western i trzymam za Ciebie kciuki. Bardzo cenię tych ludzi, którzy postanowili nie odpuścić skurwysynom. Odpowiedz Link Zgłoś
kraken109 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 25.03.01, 01:25 Proponuje przyznac Polakom powszechne prawo noszenia broni(ostrej)kiedy paru skurwysynow sie zakatrupi-nastepni nabiora szacunku-czy nie widzicie,ze oni TYLKO w grupie sa tacy mocni-a kiedy ktorys dostanie po ryju-reszta czesto sie wycofuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 22:22 Masz rację. Gdy widzą, że ktos sie nie boi to trochę zwalniają. Według nich - ktos taki ma : - silne "plecy" - jest kapusiem - jest nieźle jebnięty - wieć zarazem nieobliczalny. To ich odpycha i ratuje dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 27.03.01, 02:17 Macie oczywiscie racje. ALe skad mozna byc pewnym jak zareaguja. Moga sie i przestraszyc, ale jesli komus bardzo zalezy to podpala ci interes, albo pobija gdzies za rogiem! I tyle z tego bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.dialsprint.net 27.03.01, 04:36 Prawo powszechnego uzytku broni mogloby byc grozne na poczatku dla niewinnych ludzi, ale pozniej karki moglyby sie troche zmienic/ ze strachu/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba03 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.129.* 28.03.01, 15:13 Gość portalu: ZZZZZZ napisał(a): > JEŚLI KTOŚ MA KŁOPOTY, TO POLICJA W NICZYM NIE POMOŻE, > ALE CBS JEST SUPER. TO NAPRAWDĘ OSTRZY I W PORZĄDKU > FACECI. ZAJEBIŚCIE INTELIGENTNI I UCZCIWI W STOSUNKU > DO "OFIARY". WARTO IM ZAUFAĆ. > ZWYKŁYM POLICJANTOM - N I E !!! jak chesz na ten temat pogadac - prywatnie, anonimowo - daj znac, jestem dziennikarzem ?gazety? moj e-mail qba03@gazeta.poczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagloba Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.epsa.com.pl 27.03.01, 09:32 przeczytalem to wszystko ze zgroza... sam kiedys wsiadajac do tramwaju na ratajach padlem ofiara rozboju. podszedl do mnie jakis kark i wyciagnal giwere... na przystanku. i co myslicie, ze ktokolwiek zareagowal, mimo, ze bylo pelno ludzi. NIKT - wszyscy patrzyli na zegarki albo w ziemie. dalem gnojowi z 3 zlote i sie odczepil - poszedl dalej. z drugiej strony kiedys mialem "przyjemnosc" z nasza policja. ogladajac film "psy" nigdy nie sadzilem, ze jest to do konca prawdziwy obraz naszych, ale po wizycie na komisariacie nie mam juz zadnych watpliwosci... to jest k... mafia. jak mozna glosno i (sic!!!) przez telefon pieprzyc o lapowkach czy kogos zastraszac - w pracy na komisariacie. kolejna skandaliczna rzecz to chocby ostatnie ujawnienie danych swiadka incognito w poz. brak slow; czy wizyte prokuratorow u bandziorow na grillu w toruniu... sorry, troche zboczylem z tematu, ale po prostu mnie to wkurza. pozdr dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagloba Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.epsa.com.pl 27.03.01, 09:33 przeczytalem to wszystko ze zgroza... sam kiedys wsiadajac do tramwaju na ratajach padlem ofiara rozboju. podszedl do mnie jakis kark i wyciagnal giwere... na przystanku. i co myslicie, ze ktokolwiek zareagowal, mimo, ze bylo pelno ludzi. NIKT - wszyscy patrzyli na zegarki albo w ziemie. dalem gnojowi z 3 zlote i sie odczepil - poszedl dalej. z drugiej strony kiedys mialem "przyjemnosc" z nasza policja. ogladajac film "psy" nigdy nie sadzilem, ze jest to do konca prawdziwy obraz naszych, ale po wizycie na komisariacie nie mam juz zadnych watpliwosci... to jest k... mafia. jak mozna glosno i (sic!!!) przez telefon pieprzyc o lapowkach czy kogos zastraszac - w pracy na komisariacie. kolejna skandaliczna rzecz to chocby ostatnie ujawnienie danych swiadka incognito w poz. brak slow; czy wizyte prokuratorow u bandziorow na grillu w toruniu... sorry, troche zboczylem z tematu, ale po prostu mnie to wkurza. pozdr dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 135.10.10.184, 135.10.10.10, 193.155.77.* 28.03.01, 18:40 Zwracam sie do wszystkich,ktorzy biora udzial w tym Forum. Co byscie zrobili, gdyby Wam ukradziono samochod (na tzw. bialych blachach, i oczywiscie mercedes) i potem zlodzieje kontaktuja sie z "ofiara" i zadaja pieniedzy za zwrot tegoz samochodu.???? Ja postanowilam dac sie nabrac w to wszystko, a mianowicie uzgadnialam ze zlodziejami prawie wszystko co oni ode mnie wymagali i rownoczesnie poinformowalam Policje. Policje na ulicy Kochanowskiego. Te "negocjacje" trwaly 3 dni. Policja instruowala mnie co mam mowic i jak sie zachowywac - oczywiscie wszystko odbywalo sie na Komendzie, nawet udostepnili telefony. No i uzgadnialam to wszystko ze zlodziejami. Na drugi dzien, na prosbe Policji, przyniesiono mi takze jedna rzecz, ktora byla w samochodzie jako dowod ze to zlodzieje maja moj samochod. Tego,ktory mi ta rzecz przyniosl, widzialam na wlasne oczy, zapisalam numer jego samochodu. No i Policja wiedziala kto to jest- przez Urzad Zameldowania. Nawet podali mi jego nazwisko i gdzie mieszka. Na trzeci dzien mialo byc przekazanie pieniedzy jako wykup i mielismy przez telefon uzgodnic ostateczny termin i miejsce przekazania pieniedzy. I co, i nic. Nikt sie wiecej nie odezwal. Wszystko jakby nic sie nie odbylo. Wszyscy czekalismy co bedzie i nic. Ja dzwonilam pare godzin, to byl telefon komorkowy, a ten telefon byl juz wylaczony. Jaki z tego wniosek, napewno byly tzw. przecieki na Policji a ja wrocilam do domu pociagiem(Niemcy), obladowana jak wielblad. Po czaie dostalam pismo z Prokuratury, ze nic nie moga w tej sprawie zrobic, ze ten ktory byl przynosicielem tej rzerzy (a to byla moja rzecz z mojego samochodu) to spokojny mlodzieniaszek ur. 1975, ktory z litosci chcial mi pomoc w odnalezeniu samochodu. Z jakichkolwiek spostrzezen z Waszej strony bede zadowolona - tylko nie na ta modle: glupia, idotka itp. Elzbieta Odpowiedz Link Zgłoś
qba03 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 29.03.01, 13:13 a z dziennikarzem nie chcialabys o tym pogadac. Moze trzebaby gnoju narobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 135.10.10.184, 135.10.10.10, 193.155.77.* 29.03.01, 17:32 qba03 napisał(a): > a z dziennikarzem nie chcialabys o tym pogadac. Moze trzebaby gnoju narobic? Dziekuje. Ale nie wiem czy to warto. Sprawa juz jest troche stara, bo to mi sie zdarzylo dokladnie 14.04.1998 roku. Ale przynajmniej moglam sie na tym Forum troche "wypisac". Szkoda. ze wszesniej nie bylo takich mozliwosci jaka jest Forum. Elzbieta z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 30.03.01, 00:32 Wspolczuje Ci. Ale zastanawia mnie to ze wszystko tak szybko ucichlo i nikt nie powiedzial, tak jakby policja wziela forse z tego okupu. lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiara Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 135.10.10.184, 135.10.10.10, 193.155.77.* 29.03.01, 19:14 qba03 napisał(a): > a z dziennikarzem nie chcialabys o tym pogadac. Moze trzebaby gnoju narobic? wyslalam do pana e-mail ale sie wrocil -user unknow!! (adres z 28.03.01) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba03 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.129.* 30.03.01, 15:25 ten adres powinien dzialac: lars03@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZ Do dziennikarza IP: *.domdata.com 10.04.01, 17:40 Ja wywołałem ten temat na forum i widzę że cieszy sie powodzeniem. Zarazem mnie to cieszy i martwi rozmiarem problemu. Niestety z dziennikarzem - rozmowa - to przesada. Glinom nie można ufać, a goniącemu za sensacją facetowi to też nie powinienem. Tak myślę. Przekanaj mnie to może pokorespondujemy - może. Co osiągnąłeś do tej pory. Jakie temety załatwiłeś człowieku - pochwal się troszeczkę. Bandyci zjedli mi 2 lata życia, dużo pieniędzy i mieszkanie,a Ty jesteś głodny ciekawostek które może gdzieś kiedyś wydrukują jak juz zabraknie innych tematów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismak Re: Do dziennikarza IP: 10.40.129.* 13.04.01, 13:43 Gość portalu: ZZZZZZ napisał(a): > Ja wywołałem ten temat na forum i widzę że cieszy sie powodzeniem. > Zarazem mnie to cieszy i martwi rozmiarem problemu. > Niestety z dziennikarzem - rozmowa - to przesada. Glinom nie można ufać, a > goniącemu za sensacją facetowi to też nie powinienem. Tak myślę. Przekanaj mnie > > to może pokorespondujemy - może. Co osiągnąłeś do tej pory. Jakie temety > załatwiłeś człowieku - pochwal się troszeczkę. > Bandyci zjedli mi 2 lata życia, dużo pieniędzy i mieszkanie,a Ty jesteś głodny > ciekawostek które może gdzieś kiedyś wydrukują jak juz zabraknie innych tematów z rzeczy ostatnich - bo chwilic sie to nieladnie - sprawa tzw. Wielkiego Brata albo wjazdu policji do knajpy o dzwiecznej nazwie ?Imperium?. Poza tym pisanie o takich sprawach na publicznym forum do - jak sam rozumiesz - nie bardzo ma sens. adres prywatny lars03@poczta.wp.pl. W zwiazku ze swietami poczte sprawdze dopiero w poniedzielek, ale czekam na odzew I oczywiscie zdrowych, wesolych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Do dziennikarza IP: 206.133.180.* 08.05.01, 03:34 Co sie z wami wszystkimi stalo? Nikt od swiat nie zostal poszkodowany ani oszukany? Moze Poznan stal sie miastem bez haraczy i wymuszen i dlatego zgodzilabym sie z pismakiem,by zamknac temat. Ale w zwiazku z tym nalezaloby napisac jakies wnioski.Jak to wszystko podsumowac? POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Final Cu Re: Jaki morał? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 09:43 Uważam, że temat należy kontynuować. Ciekawe czy zdanie na temat gliniarzy jest wyrobione na podstawie własnych doświadczeń czy też na podstawie tego co mówią inni albo napiszą tacy jak Qba w Gazecie Wyrobczej. Ja osobiście w tym mieście przeżyłem ponad 30 lat i powiem szczeże że nie miałem okazji jeszcze dać w mordę jakiemus oprychowi, który zaczepiłby mnie albo jaką inną istotę. Może los jescze się do mnie uśmiechnie. A jeśli chdzi o gliniarzy to faktycznie niektórzy z nich to gnojki w mundurach ale znam tam paru kolesi, którzy są spoko goście co żadnemu karkowi nie przepuszczą a takich fiutów jak Western czy Memeja robią jak chcą. Inna sprawa że te fiuty za dobrych czasów nazgarniali górę kasy i jak trzeba to płacą najlepszym papugom w mieście a ci wystawiają wykwintne kolacyjki swoim Qmplom ze studiów <aktualnie prokuratorom i sędziom>. Jaki z tego morał osądźcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZZZZZZ Re: Jaki morał? IP: 212.126.0.* 10.05.01, 19:43 moje wypowiedzi sa na podstawie wlasnych przezyc. Innych - niewiem Wiekszosc twardych karkow teraz siedzi reszta pojdzie niedlugo zostana glupie karczki żądne kasy i nowszych BMW, to te ich parchy juz sie sypia i nadaja sie na zlom. Pozdrawiam wszystkich i zycze spokojnego zycia Odpowiedz Link Zgłoś