Dodaj do ulubionych

HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA

IP: *.domdata.com 27.02.01, 18:59
CO SĄDZICIE O:
- HARACZACH W MIEŚCIE ?
- PRÓBACH PRZEJĘCIA MAŁYCH FIRM PRZEZ BANDYTÓW ?
- ŁYSYCH KARKACH W BMW ?
- AGRESJI NA ULICACH I OSIEDLOWYCH KLATKACH SCHODOWYCH ?
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim-1 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 27.02.01, 19:05
      Tak to problem CBS powinna ich wszystkich wsadzić do kicia. Są za agresywni. Tylko biedrusko albo warta. taka perspektywa
      • Gość: matieu Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.wco.am.poznan.pl 09.03.01, 09:17
        to jest bardzo ważny temat, ja po prostu jestem chory
        na widok karków, ale nie tylko cwaniaczków jest
        wiele, mieszkam w centrum, przy bardzo ruchliwej
        ulicy i często widzę rozboje w biały dzień, właściwie
        sprawę załatwiłoby zainstalowanie kamery,
        monitorowanie co się dzieje na ulicy, to byłby już
        jakiś dowód!!! wyobraźcie sobie jedzie kark drogą
        furą zajeżdża drogę facetowi cincento, który mógłby
        być jego ojcem, bo mu sie niepodoba jak jedzie,
        wyskakuje z samochodu, dolatuje do samochodu i wali
        tamtego kopie, a ja wrzeszczę na całą ulicę: ZOSTAW
        GO FASZYSTO ZOSTAW GO FASZYSTO ŁYSY GNOJU!!! facet
        obraca się z gulem na szyi, wskakuje do swojej fury i
        z piskiem opon spieprza! innym razem wypadaję kolesie
        i grożą komuś kijem basedbolowym! zgroza! musimy sie
        temu przeciwstawiać!
        • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 09.03.01, 22:28
          Hehh
          Trudno mi uwierzyc ze takie cos sie stalo. Gdyby ten
          gosc byl zeczywiscie taki zdeterminowany to by
          przyszedl do twojej chaty i ci zeby opukal.
          • Gość: jaro Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 172.30.23.* / *.zgrudna.kghm.com.pl 16.06.01, 06:49
            Oni w pojedynke nie zawsze są tacy odważni...
    • nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 01.03.01, 23:32
      Bandziory są totalnie bezkarne i doskonale o tym wiedzą. Ten burek, co mu pod
      Planetą podłożyli bombę (biznesmen, właściciel dyskoteki, która jest zwykłą
      pralnią narkopieniędzy)był sądzony za arsenał jaki znaleźli mu w samochodzie i
      dostał z kumplami wyrok w zawieszeniu. Przecież to farsa, a sędzia, ktry dał
      taki wyrok to zwykły skorumpowany gnojek. Na mniejszą skalę, to tzw.
      specjaliści od predagogiki doradzają w dyskusji w Gazecie, żeby dzieci nosiły
      przy sobie drobne sumy, na haracze. Pięęknie uczymy młode pokolenie, że
      bandziory są górą, państwo bezsilne, więc musicie dzieci nosić dla bandziorów
      gotówkę, a waszą godność to możecie sobie o kant d... rozbić. Tylko nie
      uszkodźcie czasem jakiegoś bandyty, bo was osakrżą i posadzą.
      • Gość: vann Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.icpnet.pl 03.03.01, 01:53
        Czesto spotykam sie z wymuszeniami...jestem zwyklym
        nastolatkiem wiec stajac oko w oko z ogolnym na lyso
        17 latkiem po silowni i solarium nie wiele moge
        powiedziec...ale prze pewien czas na poczatku nie
        nosilem zadnych drobnych ...dla zasady...przeciez nie
        bede dawal za darmo kasy na ktora moi rodzice ciezko
        pracuja i tak wlasnie w koncu dostalem 3 razy po
        mordzie tak ze omalo co w szpitalu nie
        wyladowalem ...no i juz nosze drobne...2 zl w
        20gr,50gr ..jak mnie ktos zaczepi to dam
        dodajac "...to moje ostanie pienadze na bilet
        tramwajowy" i mam spokoj....a policja za
        przeproszeniem CHUJA DZIALA! =&#62 bo takie mam prawo
    • nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 04.03.01, 00:55
      van pisze,że jednak ugiął się i nosi drobne. Ja
      mieszkam na Wildzie, widzę przemoc bardzo często, ale
      drrobnych dla penerów nosić nie będę. Moja godność
      jest cenniejsza niż parę groszy. A że policja nic nie
      robi to osobna kwestia.
      • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 04.03.01, 03:16
        heh temat jest wspanialy i pisac moglbym duzo. Mialem podobne doswiadczenie jak
        i vann. Teraz nosze tez i drobne. Ale k... nie po to by oddac pierszemu
        lepszemu lysemu, ale po to by zwabic. Po moim ostatnim doswiadzczeniu ze
        zlamanym nosem sam wskoczylem na silownie. Pracuje nad soba, i juz mnie nie
        zdolali drugim razem pobic. Tak pobilem gnoja ze nie wstal z chodnika, a jego
        koledzy uciekli. Kopnalem raz i drugi w udo by przez tydzien pamietal.

Nanabun jestes cool facet, ja tez sadze ze duma jest wazniejsza, kasa
        przychodzi i odchodzi. Lepiej wole wypic jedno piwo wiecej niz oddac kase lujowi
        • Gość: damian Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.raben.com.pl 07.03.01, 02:35
        • Gość: damian Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.raben.com.pl 07.03.01, 02:35
          co wy gadacie to wszystko nie jest warte zycie jest jedno pieniedzy wiele
          • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 07.03.01, 04:23
            No ok, "pieniedzy wiele" ale powiedz i cos
            jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • Gość: Lechita Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.icom.ca 14.06.01, 04:29
          Gość portalu: ikar napisał(a):

&#62 heh temat jest wspanialy i pisac moglbym duzo. Mialem podobne doswiadczenie jak
          &#62
          &#62 i vann. Teraz nosze tez i drobne. Ale k... nie po to by oddac pierszemu
          &#62 lepszemu lysemu, ale po to by zwabic. Po moim ostatnim doswiadzczeniu ze
          &#62 zlamanym nosem sam wskoczylem na silownie. Pracuje nad soba, i juz mnie nie
          &#62 zdolali drugim razem pobic. Tak pobilem gnoja ze nie wstal z chodnika, a jego
          &#62 koledzy uciekli. Kopnalem raz i drugi w udo by przez tydzien pamietal.
          &#62
          &#62 Nanabun jestes cool facet, ja tez sadze ze duma jest wazniejsza, kasa
          &#62 przychodzi i odchodzi. Lepiej wole wypic jedno piwo wiecej niz oddac kase lujow
          &#62 i

Jezcze nigdy w Poznaniu nie mialem takich przygod. natomiast bylem kiedys nad
          morzem, jeszcze jak ze mnie byl mlody szczon i napadlo mnie trzech gosci. Wzieli
          kase i tyle, ale nie pobili. W Poznaniu jeszcze takich przygod nie mialem. A
          silownia to swietna sprawa. Wartoc hodzic nawet jesli tylko dla samoobrony.
          Wiadomo ze lysol nie napdnie kogos z kim moze miec problem, bo lysole to cykory.
          A ja mam 188cm wzrostu i 95 kg wagi, wszystko wyrobione wlasnie na silowni. Wiec
          czuje sie bezpiecznie, nawet chodzac po miescie w nocy. Poprostu nikt mnie nie
          zaczepia.

• Gość: Ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 04.03.01, 03:18
        Policja z characzy to tez ma swoj procent. Nastepnym
        razem to nagram.
        • nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 04.03.01, 23:38
          Masz rację ikar, że trzeba takim przylać. Co prawda mam wyjątkowo pokojową
          naturę, ale w momencie gdy organy państwa mają głeboko gdzieś ludzi, trzeba się
          bronić samemu. A łyse karki wiedzą,że są bezkarne, bo nawet jak zeznam na
          policji i takiego mutanta przymkną, to za chwilę jakiś skorumpowany (albo
          kretyn - innego wyjścia nie ma) sędzia, go wypuści. Wiecie kiedy państwo się za
          takich mułów weźmie. To proste. jak zostanie zgwałcona córeczka jakiegoś posła,
          zamordowana żona ministra. Okradziony i pobity synek innego dygnitarza. Wtedy
          te przymuły zaczną dostrezegać problem. A na razie będziemy sobie organizować
          kolejne czarne marsze.
          • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 05.03.01, 01:58
            HEH nanabun :) JA tez jestem bardzo pokojowym czlowiekiem, ale na glupote po
            prostu nie ma rady. Jestem w stanie dac sobie rade z czlowiekiem w moim wieku,
            ale Lyse Karki prosto po silowni i koksach sa juz poza moim zasiegiem. Sprawa o
            ktorej piszemy jest zauwazana przez tych wysokich dygnitarzy, badz politykow.
            Moim zdaniem to wlasnie niestety strach o coreczki, synkow i rodzine jest
            przyczyna wstrzymujaca ich dzialania.
            Z drugiej strony ci ludzie sa bogaci. Nie mieszkaja w blokach i zlych
            dzielnicach. Maja pieniadze na to by sie odgrodzic od przykrosci. Dzieci chodza
            do lepszych szkol razem z innymi bogatymi synkami - nie ma tam "problemow" z
            lysolami. A kochane dzieci by nie musialy jezdzic tranwajem czy autobusem i
            mieszac sie z plebsem to maja wlasny samochod. (i oczywiscie nie jest to "maluch"
            bo byla by to hanba).
            Moi rodzice nie sa moze bogaci. Nie sa i biedni. po prostu middle class. Ludzie
            mogli by powiedziec ze moje poglady sa radykalne. Nie wiem co ty muslisz nanabun,
            ale ja bede sie staral zapewnic mojej rodzinie jak najlepsze zycie, by odgrodzic
            sie od niebezpieczenstw mogacych zagrazac moim bliskim.
            • nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 05.03.01, 23:35
              Odgrodzenie się od rzeczywistości nie jest najlepsze.
              Nawet rodzinki dygnitarzy nie są bezpieczne, bo siłą
              rzeczy nikt nie jest w stanie im wszystkim i ich
              rodzinom zapewnić caodobowej ochrony. I coraz
              częściej będą też padać ofaiarami przestępstw. I
              jakby too strasznie nie zabrzmiało, bardzo dobrze, bo
              wtedy zaczną z tym fantem coś robić. na razie dużo
              krzyczą o zaostrzeniu kodeksu, ale to w związku ze
              zbliżającymi się wyborami. Nam nie pozostaje nic
              więcej jak się bronić. Jak pisałem mam naturę
              wyjątkowo pokojową, ale jak mnie pener zaczepi, to
              napewno nie oddam mu pokorniutko pieniążków, choćby
              dlatego, że zbyt ciężko na nie pracuję. Będę la, aż
              do przekroczenia granic obrony koniecznej. I będę
              miał w nosie, czy mnie za to wsadzą, a obrońcy praw
              człowieka, nie będą wrzeszczeć, że zrobiłem kuku
              biednemu chłopczykowi, ktrego mamusia nie kochała.
              Nie da się od tego odizolować i uciec, więc trzeba
              stawiać czoła, skoro państwo, któremu płacę podatki
              nie potrafi z tym nic zrobić. Pozdrawiam Cię ikar,
              trzymaj się, pozdrawiam wszystkich którzy myślą
              podobnie, a żałosnym idealistom, życzę aby jak
              najprędzej oberwali w skórę, to zmienią zdanie.
              Natomiast interesuje mniem czy ci ktrzy pokornie
              oddają forse karkom, mogą sobie w lusterku spojrzeć w
              oczy?
              • Gość: ikar Oj chyba zmienilem temat :P IP: *.bellatlantic.net 06.03.01, 03:41
                Heyka nanabun. Widze, ze otworzylismy sobie prywatny koncik. Nikt do nas w
                rozmowach sie nie przylancza, no ale moze zmieni sie to z czasem. Z drugiej
                strony moze ludzi ten temat nie interesuje.

Haracze i inne wymuszenia byly duza czescia swiata juz od dluzszego czasu.
                Szkoda, ze i my musimy nadal z nimi walczyc.

Popieram Cie nanabun, ze nie mozna sie odgrodzic calkowicie od srodowiska. Zawsze
                pozostanie to niebezpieczenstwo. A najgorsze jest to, ze moze ono przyjsc z wielu
                stron, nawet z tych najbardziej niespodziewanych.

Duzo myslalem na "NASZ" temat przez ostatnie kilka dni. I nie moge sie doczekac
                momentu gdy siade przed komputerem, by przeczytam twoja opinie.
                Napisales kilka slow o tych ludziach uleglych, mniej radykalnych. Ale czy nie
                jest to czasami i lepsze? CZy takim wlasnie osobom nie przychodza rzeczy latwiej.
                Na przyklad w szkole. Ten kto walczy z nauczycielem ma zawsze gorzej, a ta co
                lize ma latwiej. Jesli pracujesz to na pewno spotkales sie z taka sytulacja w
                pracy. Nie mysl sobie, ze staram sie mowic, iz taka postawa jest lepsza, ale dla
                swietego spokoju ustapic tez nieraz trzeba. Walka nie jest przeciez wszystkim i
                na pewno nie doprowadzi nas do zamierzanego celu za kazdym razem. Mozna przeciez
                ustapic komus, majac na mysli dalsze glebsze rozmyslanie. W walce trzeba
                byc "Lisem i Lwem". Dobrze wykozystana inteligencja jest przeciez lepsza niz
                przemoc. Zauwaz, iz ci ludzie co sciagaja haracze tak na prawde tego nie robia.
                Sa na tyle inteligentni, by to za nich robili inni ludzie - mniej inteligentni.
                Uzywaja swojej inteligencji, by uciec od odpowiedzialnosci. Jednak jeszcze chyba
                nikomu nie udalo sie uciec od odpowiedzialnosci bez zadnych konsekwencji.
                Nanabun pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)
    • nanabun Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 08.03.01, 00:08
      Fakt, że czasem ustyąpić jest wygodniej. Ale wszystko zależy w jakiej sprawie
      się ustępuje. Jak ktoś zostaniwe lizusem w szkole, to trudno mu się z tego
      wyleczyć. w pracy też są tacy, którzy biegają kablować do szefa. Byłoby to
      zrozumiałe gdyby chodziło np. o to, że ktoś okrada firmę. Ale jeśli dorośli
      ludzie meldują w pracy szefowi, kto co powiedział, komu i o czym, albo gdy sami
      coś sknocą - zganiają na wszystkich wokół byle sobie wyrobić plusy u szefa, to
      jest to pospolite łajdactwo. A w końcu i tak takie miękkie jajo jest najbardzie
      przez szefa zgnojone, a inni pracownicy i tak się w końcu domyślą, kto donosi.
      Lizusy, ludzie zbyt ulegli tylko pozornie są bezpieczniejsi. Bo taki który np.
      ściąga z dzieciaków pod szkołą kasę, jak sobie już upatrzy paru takich uległych
      to będą oni zawsze jego głównymi ofiarami. Ten kto się postawi może nawet
      dostanie raz i drugi w zęby, ale w końcu dadzą mu spokój, bo choć są tępi to
      resztkami inteligencji załapią, że jest to jednak ryzyko. Pamiętam, że
      postawiłem się (choć nie jestem potężnej postury i siły)jeszcze w podstawówce
      penerowi, który trząsł całą szkołą. Biliśmy się, oberwałem, ale więcej mnie nie
      ruszał. Były to lata 70-te, a ja nadal wybieram w takich sytuacjach godność.
      Przynajmniej goląc się mogę spokojnie patrzeć w lustro.
      Pozdrawiam Ikar i innych, ktrzy mogliby włączyć się do dyskusji.
      • Gość: Ikar Nasza godnosc!! :) IP: *.bellatlantic.net 08.03.01, 00:44
        Hey nanabun i reszta rozmowcow.

I znowu sie musze zgodzic!! Napisalem o tych lizusach
        tylko dlatego, zeby zobaczyc co o nich sadzisz. Takich
        tez trzeba tepic, podobnie jak i cwaniaczkow.
        Ja pamietam tez mialem podobna sytuacje w podstawowce.
        Przeprowadzilem sie do nowego wiekszego miasta. Mialem
        dobre oceny, wszystkie dziewczyny zwrocily na mnie
        uwage co nie podobalo sie chlopaka w klasie. Pewnego
        razu po szkole jeden cwaniaczek zaczepil mnie i
        zaczelismy sie bic. Na tamte czasy (4 klasa) jeden moj
        cios wystarczyl by zakonczyc sprawe, a od tego momentu
        do koncca podstawowki nikt mnie nie tknal. Bylem
        calkiem dumny z tego. W LO bylo trzoche ostrzej. Ale
        zawsze bylem gotowy, mimo ze uwazalem, ze mozna to
        jakos przyjaznie wyjasnic.
        Teraz tez nie mam obaw patrzec w lustro.

Pozdrawiam!
        • Gość: peter Re: Nasza godnosc!! :)porownanie IP: *.tnt6.tpa2.da.uu.net 11.03.01, 04:28
          Czesc Wam
          Mieszkam w Stanach od 1990 roku i troche mnie to szokuje co czytam.Tutaj skurwieli zalatwiaja bardzo
          szybko, np. w Colorado senat przeglosowal prawo w mysl ktorego, malolat kombinujacy , zartujacy lub
          mowiacy o tym ,ze chce kogos zabic jest skazywany na wiezienie domowe/ polega ono na calkowitej
          izolacji od rowiesnikow przez okreslony czas/. A propo czy w Polsce dalej placi sie mandaty gotowka
          do reki gliny?
          • nanabun Re: Nasza godnosc!! :)porownanie 11.03.01, 23:47
            Mandaty od niedawna już nie są gotówkowe, choć łapówy nadal są powszechne
            (wręcz traktowane jako norma). Wielu moich znajomych dziwi się, że zawsze płacę
            mandat, skoro mogę dać o wiele mniej w łapę i jeszcze nie dostać punktów. A co
            do małolatów, to zastsowanie takich środków jak podałeś, podniosło by lamnet
            tzw. obrońców praw człowieka (którzy za ludzi potrzebujących obrony uważają
            tylko bandziorów), że krzywdzi się i ogranicza prawa obywatelskie biednych
            chłopców. Dlatego trzeba spokojnie czekać, aż taki biedny chłopiec kogoś
            zamorduje, to wtedy może go zamkną. Tylko wsazane, żeby był pełnoletni, bo jak
            małolat zabije, to idzie do porawczaka do 21 roku życia. Niestety głupota u nas
            jeszcze wciąż górą.
    • Gość: ikar gangi IP: *.bellatlantic.net 12.03.01, 22:39
      Fajne ale moze w pewnym stopniu przykre rzeczy mozna znalezc na
      http://www.kgp.gov.pl/ milego czytania.
      pozdrawiam
      • Gość: blazi1 Re: gangi IP: 10.40.129.* 16.03.01, 14:38
        A wielkopolskie przykrosci leżą na stronie http://www.poznan.kwp.gov.pl/biuletyn99/index.html
        również pozdrawiam
    • Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:29
      I co, miłe tematy zaproponowałem. Długo nikt się na to
      1-no osobowe forum nie wpisał, a tu nagle proszę.
      Moją firmę chcieli przejąć bandyci. Pobawiłem się z
      nimi i z CBS i ... siedzą, a jak wyjdą to przyjadą.
      Wiem ,że jeżeli będę pod ścianą to ich zorjebię.
      Jeżeli miałbym iść siedzieć to za coś co zrobię , a
      nie za to że karki chciały zarobić na przekrętach
      robionych na mój rachunek. O !!!
    • Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 20.03.01, 17:31
      JEŚLI KTOŚ MA KŁOPOTY, TO POLICJA W NICZYM NIE POMOŻE,
      ALE CBS JEST SUPER. TO NAPRAWDĘ OSTRZY I W PORZĄDKU
      FACECI. ZAJEBIŚCIE INTELIGENTNI I UCZCIWI W STOSUNKU
      DO "OFIARY". WARTO IM ZAUFAĆ.
      ZWYKŁYM POLICJANTOM - N I E !!!
      • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 141.152.158.* 20.03.01, 23:30
        No bron sie, bron na tyle ile masz sil. Ja zycze ci powodzenia i duzo szczescia.
        I mam pytanko kto to sa ci CBS??? i jaki masz business???
        • Gość: stefan Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.129.* 21.03.01, 17:59
          CBS, to Centralne Biuro Śledcze (złośliwi rozwijają ten skrót Cała Beczka Śmiechu). Mówią na siebie
          polskie FBI. To połączone wydziały do walki z przestępczością zorganizowaną i narkotykową.
          Podlegają bezpośrednio Komendzie Głównej Policji. A jeśli chodzi o ZZZZZZ, to podejrzewam, że
          niejaki ?Western? próbował mu zrobić krzywdę. ZZZZZ odezwał się po raz drugi na forum dopiero,
          kiedy CBS zamknęło Westerna z jedenastoma żołnierzami. To dobra policyjna robota.
          • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 22.03.01, 04:45
            Dzieki za tak szybka odpowiedz. Dobrze wiedziec ze mamy taka zorganizowana
            grope sledzcza. Polskie FBI :))) so nice. Nie dawno czytalem na stronce o
            Westernie i az nie chce mi sie uwierzyc ze byl az tak bardzo zaskoczony cala
            akcja. Z drugiej strony ktos znowy przejmie jego miejsce. It's a loop.
            Pozdrawiam!
        • Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.domdata.com 22.03.01, 17:02
          Western mnie nie dotyczy. Jest zbyt głupi i zajmuje się tylko characzami i
          prochami. Są od niego bardziej niebezpieczni chłopcy - cisi i sprawni, a nie
          głośni i beznadziejni jak western. Inteligentny bandyta jest zawsze gorszy.
          • Gość: Stefan Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.130.* 23.03.01, 11:51
            Z tym Westernem i jego głupotą to prawda, ale tylko częściowa. Słyszałem, że kilku bardzo
            inteligentnych, cichych i sprawnych ludzi pracowało dla niego. Wystarczyło, że się przez przypadek
            zadłużyli u niego w kasynie i potem nie mogli spłacić. Współczuję Ci, że miałeś kłopoty z kimś
            gorszym niż Western i trzymam za Ciebie kciuki. Bardzo cenię tych ludzi, którzy postanowili nie
            odpuścić skurwysynom.
          • Gość: Stefan Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.130.* 23.03.01, 12:14
            Z tym Westernem i jego głupotą to prawda, ale tylko częściowa. Słyszałem, że kilku bardzo
            inteligentnych, cichych i sprawnych ludzi pracowało dla niego. Wystarczyło, że się przez przypadek
            zadłużyli u niego w kasynie i potem nie mogli spłacić. Współczuję Ci, że miałeś kłopoty z kimś
            gorszym niż Western i trzymam za Ciebie kciuki. Bardzo cenię tych ludzi, którzy postanowili nie
            odpuścić skurwysynom.
            • kraken109 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 25.03.01, 01:25
              Proponuje przyznac Polakom powszechne prawo noszenia broni(ostrej)kiedy paru
              skurwysynow sie zakatrupi-nastepni nabiora szacunku-czy nie widzicie,ze oni
              TYLKO w grupie sa tacy mocni-a kiedy ktorys dostanie po ryju-reszta czesto sie
              wycofuje
              • Gość: ZZZZZZ Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 22:22
                Masz rację. Gdy widzą, że ktos sie nie boi to trochę zwalniają. Według nich -
                ktos taki ma :
                - silne "plecy"
                - jest kapusiem
                - jest nieźle jebnięty - wieć zarazem nieobliczalny.

To ich odpycha i ratuje dupsko.
                • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 27.03.01, 02:17
                  Macie oczywiscie racje. ALe skad mozna byc pewnym jak zareaguja. Moga sie i
                  przestraszyc, ale jesli komus bardzo zalezy to podpala ci interes, albo pobija
                  gdzies za rogiem! I tyle z tego bedzie.
                  • Gość: Paula Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.dialsprint.net 27.03.01, 04:36
                    Prawo powszechnego uzytku broni mogloby byc grozne na poczatku dla niewinnych ludzi, ale
                    pozniej karki moglyby sie troche zmienic/ ze strachu/.
      • Gość: qba03 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.129.* 28.03.01, 15:13
        Gość portalu: ZZZZZZ napisał(a):

&#62 JEŚLI KTOŚ MA KŁOPOTY, TO POLICJA W NICZYM NIE POMOŻE,
        &#62 ALE CBS JEST SUPER. TO NAPRAWDĘ OSTRZY I W PORZĄDKU
        &#62 FACECI. ZAJEBIŚCIE INTELIGENTNI I UCZCIWI W STOSUNKU
        &#62 DO "OFIARY". WARTO IM ZAUFAĆ.
        &#62 ZWYKŁYM POLICJANTOM - N I E !!!

jak chesz na ten temat pogadac - prywatnie, anonimowo - daj znac, jestem dziennikarzem ?gazety? moj e-mail
        qba03@gazeta.poczta.pl

• Gość: zagloba Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.epsa.com.pl 27.03.01, 09:32
      przeczytalem to wszystko ze zgroza... sam kiedys wsiadajac do tramwaju na ratajach padlem ofiara rozboju.
      podszedl do mnie jakis kark i wyciagnal giwere... na przystanku. i co myslicie, ze ktokolwiek zareagowal, mimo,
      ze bylo pelno ludzi. NIKT - wszyscy patrzyli na zegarki albo w ziemie. dalem gnojowi z 3 zlote i sie odczepil -
      poszedl dalej. z drugiej strony kiedys mialem "przyjemnosc" z nasza policja. ogladajac film "psy" nigdy nie
      sadzilem, ze jest to do konca prawdziwy obraz naszych, ale po wizycie na komisariacie nie mam juz zadnych
      watpliwosci... to jest k... mafia. jak mozna glosno i (sic!!!) przez telefon pieprzyc o lapowkach czy kogos
      zastraszac - w pracy na komisariacie. kolejna skandaliczna rzecz to chocby ostatnie ujawnienie danych swiadka
      incognito w poz. brak slow; czy wizyte prokuratorow u bandziorow na grillu w toruniu... sorry, troche zboczylem
      z tematu, ale po prostu mnie to wkurza. pozdr dla wszystkich
    • Gość: zagloba Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.epsa.com.pl 27.03.01, 09:33
      przeczytalem to wszystko ze zgroza... sam kiedys wsiadajac do tramwaju na ratajach padlem ofiara rozboju.
      podszedl do mnie jakis kark i wyciagnal giwere... na przystanku. i co myslicie, ze ktokolwiek zareagowal, mimo,
      ze bylo pelno ludzi. NIKT - wszyscy patrzyli na zegarki albo w ziemie. dalem gnojowi z 3 zlote i sie odczepil -
      poszedl dalej. z drugiej strony kiedys mialem "przyjemnosc" z nasza policja. ogladajac film "psy" nigdy nie
      sadzilem, ze jest to do konca prawdziwy obraz naszych, ale po wizycie na komisariacie nie mam juz zadnych
      watpliwosci... to jest k... mafia. jak mozna glosno i (sic!!!) przez telefon pieprzyc o lapowkach czy kogos
      zastraszac - w pracy na komisariacie. kolejna skandaliczna rzecz to chocby ostatnie ujawnienie danych swiadka
      incognito w poz. brak slow; czy wizyte prokuratorow u bandziorow na grillu w toruniu... sorry, troche zboczylem
      z tematu, ale po prostu mnie to wkurza. pozdr dla wszystkich
    • Gość: ofiara Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 135.10.10.184, 135.10.10.10, 193.155.77.* 28.03.01, 18:40
      Zwracam sie do wszystkich,ktorzy biora udzial w tym Forum. Co byscie zrobili, gdyby Wam ukradziono
      samochod (na tzw. bialych blachach, i oczywiscie mercedes) i potem zlodzieje kontaktuja sie z "ofiara"
      i zadaja pieniedzy za zwrot tegoz samochodu.????
      Ja postanowilam dac sie nabrac w to wszystko, a mianowicie uzgadnialam ze zlodziejami prawie
      wszystko co oni ode mnie wymagali i rownoczesnie poinformowalam Policje. Policje na ulicy
      Kochanowskiego. Te "negocjacje" trwaly 3 dni. Policja instruowala mnie co mam mowic i jak sie
      zachowywac - oczywiscie wszystko odbywalo sie na Komendzie, nawet udostepnili telefony. No i
      uzgadnialam to wszystko ze zlodziejami. Na drugi dzien, na prosbe Policji, przyniesiono mi takze jedna
      rzecz, ktora byla w samochodzie jako dowod ze to zlodzieje maja moj samochod. Tego,ktory mi ta rzecz
      przyniosl, widzialam na wlasne oczy, zapisalam numer jego samochodu. No i Policja wiedziala kto to
      jest- przez Urzad Zameldowania. Nawet podali mi jego nazwisko i gdzie mieszka. Na trzeci dzien mialo
      byc przekazanie pieniedzy jako wykup i mielismy przez telefon uzgodnic ostateczny termin i miejsce
      przekazania pieniedzy. I co, i nic. Nikt sie wiecej nie odezwal. Wszystko jakby nic sie nie odbylo.
      Wszyscy czekalismy co bedzie i nic. Ja dzwonilam pare godzin, to byl telefon komorkowy, a ten telefon
      byl juz wylaczony. Jaki z tego wniosek, napewno byly tzw. przecieki na Policji a ja wrocilam do domu
      pociagiem(Niemcy), obladowana jak wielblad. Po czaie dostalam pismo z Prokuratury,
      ze nic nie moga w tej sprawie zrobic, ze ten ktory byl przynosicielem tej rzerzy (a to byla moja rzecz z
      mojego samochodu) to spokojny mlodzieniaszek ur. 1975, ktory z litosci chcial mi pomoc w odnalezeniu
      samochodu.
      Z jakichkolwiek spostrzezen z Waszej strony bede zadowolona - tylko nie na ta modle: glupia, idotka itp.

Elzbieta
      • qba03 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA 29.03.01, 13:13
        a z dziennikarzem nie chcialabys o tym pogadac. Moze trzebaby gnoju narobic?
        • Gość: ofiara Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 135.10.10.184, 135.10.10.10, 193.155.77.* 29.03.01, 17:32
          qba03 napisał(a):

&#62 a z dziennikarzem nie chcialabys o tym pogadac. Moze trzebaby gnoju narobic?

Dziekuje. Ale nie wiem czy to warto. Sprawa juz jest troche stara, bo to mi sie zdarzylo dokladnie
          14.04.1998 roku. Ale przynajmniej moglam sie na tym Forum troche "wypisac". Szkoda. ze wszesniej
          nie bylo takich mozliwosci jaka jest Forum.
          Elzbieta z Niemiec
          • Gość: ikar Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.bellatlantic.net 30.03.01, 00:32
            Wspolczuje Ci. Ale zastanawia mnie to ze wszystko tak szybko ucichlo i nikt nie
            powiedzial, tak jakby policja wziela forse z tego okupu. lol
        • Gość: ofiara Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 135.10.10.184, 135.10.10.10, 193.155.77.* 29.03.01, 19:14
          qba03 napisał(a):

&#62 a z dziennikarzem nie chcialabys o tym pogadac. Moze trzebaby gnoju narobic?
          wyslalam do pana e-mail ale sie wrocil -user unknow!! (adres z 28.03.01)
          • Gość: qba03 Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: 10.40.129.* 30.03.01, 15:25
            ten adres powinien dzialac: lars03@poczta.wp.pl
    • Gość: ZZZZZZ Do dziennikarza IP: *.domdata.com 10.04.01, 17:40
      Ja wywołałem ten temat na forum i widzę że cieszy sie powodzeniem.
      Zarazem mnie to cieszy i martwi rozmiarem problemu.
      Niestety z dziennikarzem - rozmowa - to przesada. Glinom nie można ufać, a
      goniącemu za sensacją facetowi to też nie powinienem. Tak myślę. Przekanaj mnie
      to może pokorespondujemy - może. Co osiągnąłeś do tej pory. Jakie temety
      załatwiłeś człowieku - pochwal się troszeczkę.
      Bandyci zjedli mi 2 lata życia, dużo pieniędzy i mieszkanie,a Ty jesteś głodny
      ciekawostek które może gdzieś kiedyś wydrukują jak juz zabraknie innych tematów
      • Gość: pismak Re: Do dziennikarza IP: 10.40.129.* 13.04.01, 13:43
        Gość portalu: ZZZZZZ napisał(a):

&#62 Ja wywołałem ten temat na forum i widzę że cieszy sie powodzeniem.
        &#62 Zarazem mnie to cieszy i martwi rozmiarem problemu.
        &#62 Niestety z dziennikarzem - rozmowa - to przesada. Glinom nie można ufać, a
        &#62 goniącemu za sensacją facetowi to też nie powinienem. Tak myślę. Przekanaj mnie
        &#62
        &#62 to może pokorespondujemy - może. Co osiągnąłeś do tej pory. Jakie temety
        &#62 załatwiłeś człowieku - pochwal się troszeczkę.
        &#62 Bandyci zjedli mi 2 lata życia, dużo pieniędzy i mieszkanie,a Ty jesteś głodny
        &#62 ciekawostek które może gdzieś kiedyś wydrukują jak juz zabraknie innych tematów

z rzeczy ostatnich - bo chwilic sie to nieladnie - sprawa tzw. Wielkiego Brata albo wjazdu policji do knajpy
        o dzwiecznej nazwie ?Imperium?.
        Poza tym pisanie o takich sprawach na publicznym forum do - jak sam rozumiesz - nie bardzo ma sens.
        adres prywatny lars03@poczta.wp.pl.
        W zwiazku ze swietami poczte sprawdze dopiero w poniedzielek, ale czekam na odzew
        I oczywiscie zdrowych, wesolych!
        • Gość: Paula Re: Do dziennikarza IP: 206.133.180.* 08.05.01, 03:34
          Co sie z wami wszystkimi stalo? Nikt od swiat nie zostal poszkodowany ani oszukany?
          Moze Poznan stal sie miastem bez haraczy i wymuszen i dlatego zgodzilabym sie z pismakiem,by
          zamknac temat. Ale w zwiazku z tym nalezaloby napisac jakies wnioski.Jak to wszystko
          podsumowac? POZDRAWIAM.
          • Gość: Final Cu Re: Jaki morał? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 09:43
            Uważam, że temat należy kontynuować. Ciekawe czy zdanie na temat gliniarzy jest
            wyrobione na podstawie własnych doświadczeń czy też na podstawie tego co mówią
            inni albo napiszą tacy jak Qba w Gazecie Wyrobczej. Ja osobiście w tym mieście
            przeżyłem ponad 30 lat i powiem szczeże że nie miałem okazji jeszcze dać w
            mordę jakiemus oprychowi, który zaczepiłby mnie albo jaką inną istotę. Może los
            jescze się do mnie uśmiechnie. A jeśli chdzi o gliniarzy to faktycznie
            niektórzy z nich to gnojki w mundurach ale znam tam paru kolesi, którzy są
            spoko goście co żadnemu karkowi nie przepuszczą a takich fiutów jak Western czy
            Memeja robią jak chcą. Inna sprawa że te fiuty za dobrych czasów nazgarniali
            górę kasy i jak trzeba to płacą najlepszym papugom w mieście a ci wystawiają
            wykwintne kolacyjki swoim Qmplom ze studiów &#60aktualnie prokuratorom i sędziom&#62.
            Jaki z tego morał osądźcie sami.
            • Gość: ZZZZZZZZ Re: Jaki morał? IP: 212.126.0.* 10.05.01, 19:43
              moje wypowiedzi sa na podstawie wlasnych przezyc.
              Innych - niewiem
              Wiekszosc twardych karkow teraz siedzi
              reszta pojdzie niedlugo
              zostana glupie karczki żądne kasy i nowszych BMW, to te ich parchy juz sie sypia
              i nadaja sie na zlom.
              Pozdrawiam wszystkich i zycze spokojnego zycia
    • Gość: ethanol Re: HARACZE, PRZEJECIA, WYMUSZENIA IP: *.coh.org 14.06.01, 02:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka