l.george.l 04.09.09, 11:00 Podwyżka renty była? W lotto wygrał? Taka kamienica, najemców się pozbywa, nawet chce im zapłacić, by się wyprowadzili polskatimes.pl/gloswielkopolski/stronaglowna/158753,posel-dal-lokatorom-tydzien-na-propozycje,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 11:27 tylko modlitwa i dobre uczynki są nagradzane. Przemyśl to George jeśli marzysz o własnej kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Na czym dorobił się młody Libicki? 04.09.09, 17:24 Gość portalu: ja napisał(a): > tylko modlitwa i dobre uczynki [...] jeśli marzysz o > własnej kamienicy [...] Myślałem, że to ironia, ale przeczytałem w ostatnich "Faktach i Mitach" wywiad z zakonnicą, która przeskoczyła mur i opowiada trochę o finansach zakonu. Podobno rodziny niektórych zakonnic dorabiają się fortun. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro82 Re: Na czym dorobił się młody Libicki? 04.09.09, 18:07 Rodziny zakonnic? Mąż i dzieci?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewniak Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: *.173.30.154.tesatnet.pl 04.09.09, 18:10 > Rodziny zakonnic? Mąż i dzieci?:) Rodzeństwo, kuzyni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewniak Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: *.173.30.154.tesatnet.pl 04.09.09, 18:11 i dziecko wcale nie jest takie nierealne - hmm, przedzakonne. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Na czym dorobił się młody Libicki? 04.09.09, 18:22 Z cytowanego przez mnie wywiadu wynika, że ciąża u zakonnic nie jest niczym nadzwyczajnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: 77.255.11.* 04.09.09, 19:04 l.george.l napisał: > Z cytowanego przez mnie wywiadu wynika, że ciąża u zakonnic nie jest niczym nadzwyczajnym. Nigdy nie była. To takie ludzkie Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Wystarczy przejrzeć jego oświadczenia majątkowe 04.09.09, 23:36 orka.sejm.gov.pl/osw6.nsf/web/463 Wynika z nich że ostatnio pozbył się domu o wartości 1.5mln PLN ,ale to raczej nie wystarczyłoby na kupno kamienicy. Możliwe że posłużył się duuużym kredytem ,bo nie widzę tu innego legalnego sposobu finansowania. Na moje wyczucie zwykły Kowalski nawet z pensją równą poselskiej raczej nie dostałby wielomilionowego kredytu, cóż poczekajmy na jego kolejne oświadczenie majątkowe. Jak już pozbędzie się lokatorów i zamieni to na lux-apartamenty to jeszcze może na tym zarobić. Obojętnie jak było ,warto aby poseł zdecydował czy chce posłować czy prowadzić biznes deweloperski - jedno i drugie jest wykluczone z mocy prawa Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Doczytałem bardziej szczegółowo jego oświadczenia 05.09.09, 11:11 Wynika z nich że nabył dwa duże mieszknia (118m i 300m) za łączną kwotę 2.91 mln PLN ,można założyć że to pewnie w tej kamienicy ,jednocześnie nie wynika z tego że nabył całą kamienicę (co napisano w artykule źródłowym). Poseł przyznaje się do wzięcia kredytu w wysokości 1.14mln PLN ,zakładając że dom sprzedał za kwotę nie mniejszą od 1.5mln PLN ,to sumuje się w przybliżeniu na kwotę transakcji. Jeszcze zostało mu z tego 169 tys (rok wcześniej nie miał nic). Podsumowując raczej trudno dopatrzeć się tu jakiegoś przekrętu Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Doczytałem bardziej szczegółowo jego oświadcz 05.09.09, 11:27 Z artykułu wynika, że kupił całą, pięciokondygnacyjną kamienicę. Mowa też, że negocjuje z poszczególnymi grupami najemców. Myślę, że powinniśmy oczekiwać od prasy kolejnego, bardziej precyzyjnego tekstu, bo w oświadczeniach majątkowych trudno doszukać się środków na zakup tak dużej kamienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Czy artykuł jest bardziej wiarygodny niż 05.09.09, 12:04 oświadczenie majątkowe posła ? tego nie wiem. Najnowsze oświadczenie jest z kwietnia i jest w nim zawarta informacja o kredytach jakie poseł otrzymał,czytając poprzednie oświadczenia można wywnioskowac gdzie poseł zarobił pozostałą kasę (sprzedaż domu). Myślę że Libicki byłby skończonym głupcem gdyby skłamał w oświadczeniu ,jeśli go nie lubisz możesz złożyć obywatelski donos do CBA, które ma obowiązek sprawdzania takich oświadczeń ,jeśli to już zrobisz to napisz proszę o tym na forum ,chętnie poczytam. Nie przesądzając czy źródło nieścisłości jest w artykule prasowym ,czy w oświadczeniu majątkowym ,nie ulega wątpliwości że konsekwencje złożenia fałszywego oświadczenia majątkowego są znacznie poważniejsze niż napisanie artykułu nie do końca zgodnego z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zGorczyna Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.09, 00:41 > Podwyżka renty była? george, ty chamie... tak bardzo musisz wlazic w dupe platformie bez wazeliny na sucho ze az musisz w te sprawe mieszac kalectwo czlowieka? A skad wiesz? Moze maja w rodzinie spadek a on kupowal na siebie? Co cie to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 09:22 Gość portalu: zGorczyna napisał(a): > george, ty chamie... > ....Co cie to obchodzi? Otóż mnie obchodzi. Po to jest miedzy innymi instytucja oświadczeń majątkowych osób udzielających się publicznie by zaspokoić moje jak najbardziej ZDROWE zainteresowanie w tym kierunku. Zrozumiałeś zacietrzewiony głupcze "z Górczyna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na czym dorobił się młody Libicki? IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 13:06 Dziwne są te formularze oświadczeń majątkowych. Facet po prostu wpisuje: nabyłem dwa mieszkania, wpłaciłem 1,5 mln zł. I jest OK! Nikogo nie obchodzi skąd wziął te 1,5 mln zł. A przecież to kasa o jakiej większość Polaków nawet nie marzy. Gdyby nie wpisał- to byłby krzyk.A nie o wpisanie chodzi tylko o wykazanie źródeł majątku, o wykazanie, że majątek nie pochodzi z np. z korupcyjnych poczynań posła korzystającego z przywilejów płynących z tytułu pełnionego urzędu. Zachowując wszelkie proporcje sytuacja przypomina zachowanie przestępcy, który po dokonanym napadzie na bank pójdzie na policję i powie: napadłem na bank. Ukradłem 1,5 mln. złotych. A policjanci wpisują to do rejestru i mówią: OK! Dobrze, że zgłosiłeś, gdybyś nie zgłosił byłoby z tobą źle. Żegnamy! Odpowiedz Link Zgłoś