Gość: halski IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.03.05, 07:57 No jestem ciekaw waszego wyniku wyborczego.Ale w porywach szarpniecie te 3%.Budzą się upiory i wyłażą z ciemnych komnat odrzucenia.Na darmo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: html Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: *.toya.net.pl 01.03.05, 08:29 Z Witoldem Rossetem, gloryfikatorem władzy Jerzego Kropiwnickiego. Opozycja to czy koalicja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: *.toya.net.pl 01.03.05, 09:20 Byt kształtuje świadomość.A swoją drogą, co nowego proponuje nowa partia? Edelmana i Teodorczyka? Społeczeństwo już dość dawno podziękowało obu panom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek M. Gdyby Gazeta WYBIÓRCZA była uczciwa, IP: *.toya.net.pl 01.03.05, 09:38 to informowała by też o Antyklerykalnej Partii Postępu RACJA, która już dawno powstała, i ma struktury w każdym mieście i sporo członków. No ale, aby o tym napisać trzeba być uczciwym prawda panowie dziennikarze?? www.app.org.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdyby Gazeta WYBIÓRCZA była uczciwa, 01.03.05, 09:44 Romek, a nie sądzisz, że ta Partia Postępu(?) Racja, ma swój organ prasowy? To się "Fakty i Mity" chyba nazywa?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietruszka Gdyby gruszki rosły na wierzbie-Niewiadomski do PD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:05 Wraz Teodorczykiem do nowej tratwy ratunkowej dla komuchów i UW powinni przejść radni SLD: Skwarek i Niewiadomski. Co prawda ten pierwszy, zdaje się, nie ukończył podstawówki. Za to ten drugi ukończył wiele kursów ISP przy KC PZPR. Nowa partia powinna szybko rozpocząć rozmowy z ludowcami. Obiecać Pawlakowi jakieś gruszki na wierzbie, np. fotel prezesa Zawodowej Straży Pożarnej. On o tym marzy, więc zgodzi się na wszystko! Zresztą PSL też oscyluje wokół progu 5%... A bardziej niż utrata dotacji od państwa może boleć tylko utrata stołków. UW dobrze o tym wie! Wówczas ziści się wielka idea LEM-a - sojuszu robotniczo-chłopsko- inteligenckiego. LEM to oczywiście Lenin, Engels, Marks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietruszka Czekalski już chyba wyszedł z pudła. I już w PD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:10 Jeśli zaś jeszcze siedzi, to należy zagwarantować w statucie nowej partii, że więźniowie i ogólnie skazani za przekręty i machloje mają tam miejsce z definicji. Wtedy i posłanka Błochowiak znajdzie w końcu spokojną przystań. Odpowiedz Link Zgłoś
e-broker Re: Gdyby gruszki rosły na wierzbie-Niewiadomski 01.03.05, 13:17 A czego się czepiacie Nowej partii?! czy nie dość wam bredni i mydlenia oczu przez wspaniałą PO? Co takiego pan Rokita nam zaserwuje? Nową wojenkę na górze? Może lepiej już niech zacznie powstawać coś z prawdziwego środka i z mocnym oparciem w ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Gdyby gruszki rosły na wierzbie-Niewiadomski IP: *.ckzeto.com.pl 01.03.05, 16:09 Człowieku czy ty wogóle jestes zorientowany w polityce. W Łodzi istnieje wiele parti politycznych np DPL, Zieloni, Nowa Lewica, i wiele innych nie mających nic wspólnego z SLD to jest centro lewica a obecnie powstające to tylko tratwy ratunkowe pozwalające wybielić powiązanych z ciemnymi interesami ludzi. jak by sie nic w SLD nie dzialo to (afery) to siedzieli by cicho i dalej robili swoje (kolejne afery). W SLD jest obecnie gorąco to jak szczury uciekają na inną barke i plują na innych (byłych kolegów).Ci ludzie rownież bedą na pierwszych stronach gazet tylko troche to potrwa (oczywiście w zwiazku z aferami). To są ludzi tworzący nowe ugrupowania - zastanówcie sie czy nie lepiej bo postawic na mlodych.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietruszka Najmocniejszym ekonomistą w PD jest mec. Widacki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 10:41 Mało kto o tym wie, ale ten właśnie mec. Widacki, obrońca Kluczyka, człowiek Kwacha, były wiceminister MSWiA za Millera jest jednym z listy 176. GW-niana napisała o Olbrychskim i podobnych dyżurnych autorytetach - użytecznych artystach (Lenin używał nieco dosadniejszego określenia). Jakoś milczeniem pominęła innych sygnatariuszy. Ładne towarzystwo! A raczej ładni towarzysze! Akurat ci najmocniej powiązani z najgrubszymi aferami SLD. Stąd też to oni najmocniej będą bronić mafijnego układu w Polsce, tzw. III RP. Walczyć z dekomunizacją i lustracją. Za chwilę oprócz Belki dołączy Siemiątkowski i Kaczmarek. A pani Maria Oleksy pewnie już rozmawia z Frasyniukiem, jakby tu bezboleśnie przeszmuglować męża. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Najmocniejszym ekonomistą w PD jest mec. Wida 02.03.05, 12:37 a w Samoobronie przyszłym min.finasów ma być posłanka Beger w PO pani profesor-wiekich zasług,ale chyba nigdy nie zajmowała sie prowadzeniem interesów- a sądze,że prowadzenie wykładów to zupełnie inne zajęcie + "wybitny" kandydat na premiera- -siągnięcia w rządzie Suchockiej -"nicea albo śmierć"-szczyt inteligencji politycznej -kuriozalny wniosek podczas głosowania wotum dla Belki-faktyczne poparcie zadymy LPR -"szarpnięcie cugli" - i kto to ma wykonać -trzeba umiec b.dobrze "powozić" inaczej manewry kończą się duzym uroczym bęc - w znanym wykonaniu -sztywny kurs złotówki do euro-próba ręcznego rządowego sterowania kursami walut a Tobie Widacki sie nie podoba,który w dwóch ruchach skłonił Szanowne Komisje z "wybitnymi" prawnikami: Wasermanem( w swoim raporcie chce stawić przed Trybunałam Stanu -Siemiatkowskiego_ który mu nie podlega, bo ministem nie nie był)i Giertychem , który zapomnia o podstawowym Konstytucyjnym prawie do obrony o czym mec.Widacki jako mądrzejszy i lepiej znający prawo musi przypomnieć.. Gość portalu: Pietruszka napisał(a): Stąd też to oni > najmocniej będą bronić mafijnego układu w Polsce, tzw. III RP. Walczyć z > dekomunizacją i lustracją. smutne co napisała i jeszcze gorzej,bo jest dokładnie odwrotnie. ludzie polityki, którzy nie mają pojęcia o polityce i rządzeniu potrzebuja jak tlenu pola walki, bez tego ich bezuzytecznośc w zyciu publicznym staje się rażąco jasna- nawet dla zupełnie niewyrobionego politycznie wyborcy. Niektórzy 15 lat pensje od podatników otrzymywali wyłacznie za nieskompilkowany program -"precz z Komuną"- jak to wykonali..no sam dziś piszesz o związkach mafijnych, korupcji- nie tylko w SLD. Ci sami dziś krzyczą o lustracji i dekumunizacji.dlaczego dziś? bo chca wygrac następne wybory, stołki na kolejne lata.To im jest potrzebna lustracja i dekomunizacja, najlepiej" wywołująca największe zmieszanie, "dzika" ,rujnująca dotyczasowe osiągnięcia Wtedy znów- jak to w czasach rewolucji prostymi hasełkami będzie można wypłynąc ukrywając dalej swoja ignoracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietruszka Typowe dla GW mieszanie faktów, pomówień i komenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 14:07 Z tego co i jak piszesz można wnioskować jeśli nie o proweniencji PZPR-owskiej, to na pewno stylu a la GW. Przykład: co ma Owies z Samoobrony do Rokity? Zresztą co do dowodów na słabość PO - są żałosne, ja wymieniłbym celniejsze przykłady wpadek czy błędów, bo wcale ich nie kocham. Acha, nie masz nic na PiS? Może mityczny Telegraf, wymyślony przez SB-ków? Dlatego nie odniosę się do całości Twego postu, a jedynie gwoli edukacji do jednego zgadnienia, za to "na poważnie". Jestem jedynie skromnym doktorantem ekonomii na SGH, jednak nawet ja wiem, że oprócz argumentów za "wolną złotówką", istnieją także argumenty za związaniem jej kursu z EUR. Szczególnie, że za parę lat owo EURo wprowadzimy i tak. Sam Balcerowicz poważnie brał jednostronne wprowadzenie EUR jako środka płatniczego wcześniej niż wejście w system jednej waluty. Dlaczego? Aby zlikwidować olbrzymie koszty wymiany walutowej i niepotrzebne ryzyko kursowe, związane z działalnością wielkich funduszy (zależność od koniunktury światowej, efekt "owczego pędu", itp.). Należy pamiętać, że zdaje się ponad 60% wymiany prowadzimy wewnątrz UE, a duża część pozostałej wymiany też nominowana jest w EUR. Lepiej więc ustalić już dziś kurs przyszłej wymiany. A propos Widacki (ja w przeciwieństwie do Ciebie nie czapkuję tytułom, a szczególnie takich ludzi). Pamiętasz, że to za jego ministrowania Baranina założył Związek Pomocy Policjantom? Oczywiście wszystkie dowody kontaktów zatuszowano... I tacy ludzie podobają się Mazowieckiemu. Fe, wstyd i hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Typowe dla GW mieszanie faktów, pomówień i ko 02.03.05, 16:33 Gość portalu: Pietruszka napisał(a): > Z tego co i jak piszesz można wnioskować jeśli nie o proweniencji PZPR-owskiej, to na pewno stylu a la GW. Z tego co i jak piszesz można wnioskować - owszem można, ale Twoje wnioski są błędne. Nigdy nie byłam w ZADNEJ partii za to sporo można wywnioskowac o Twoim sposobie myślenia wykutym w PIS dla znających PRL z opowiadań, którzy teraz chcą bohatersko walczyć- ( niestety, to raczej walka o utrzymanie stołków, a nie lepszą uczciwsza Polskę)i chyba to NICH młodych antykomunistach w Polsce roku 2005 (HAHA) (przyznasz dośc bezpieczne zajęcie) Frasunik powiedział: " No jeszce troche, a dowiem się ze Pan( ok 30) walczył z komuna , a ja w tym czasie piłem herbatke... Piszesz dalej: >Przykład: co ma Owies z Samoobrony do Rokity? tyle samo co" Najmocniejszym ekonomistą w PD jest mec. Widacki" > Acha, nie masz nic na PIS? musze Ci przynac ,ze to bardzo ciekawe sformuowanie, daje wiele do myślenia o sposobie uprawiania polityki( być może właśnie w PIS) Jeśli pytasz odpowiem , co jest fatalne w PIS: sposób przewodzenia tej partii- od wielu lat p.Kaczyńscy( kolejna rodzinna partia) nie tworzą II szeregu tego ugrupowania_ przyszłych przywódców_ co gorsza kiedy po aferze Rywina na światło reflektorów wyszedł młody i niezwykle pracowity Ziobro( można się z nim nie zgadzać, ale niewątpliwie ma zadatki na polityka dużej klasy) P.Kaczyńskie gdy w pewnej audycji występują Przewodniczący Partii - Lepper ,Giertych wysyłają go ( pozwalają ) na występy w bardzo kontrowersyjnym, równiez w Pis, środowisku- jak myślisz, jakie będzie to miało wpływ na pozycję Ziobry w swoim ugrupowaniu, wśród wyborców.Sądzisz,że polityk z takim strażem jak p.Kaczyński nie zdaje sobie z tego sprawy? Pisac o postawie Pis na samym początku "pomarańczowej rewolucji" ?i próbach odrobienia strat politycznych, pracą wysyłanej jako obserwatorzy młodzieży ( pytanie ilu z nich wcześniej miało doświadczenie przy organizacji wyborów- przyznasz,że przydatne jak chce się wykonać zadanie - wykrywania przekrętów wyborczych i to w obcym państwie) program wyborczy zawarty w Nazwie -nadaje się do organizacji Stowarzyszenia, a nie partii politycznej itp..itd.. nie będę się rozPISywać > Jestem jedynie skromnym doktorantem ekonomii na SGH, jednak nawet ja wiem, że > oprócz argumentów za "wolną złotówką", istnieją także argumenty za związaniem > jej kursu z EUR. Szczególnie, że za parę lat owo EURo wprowadzimy i tak. Sam > Balcerowicz poważnie brał jednostronne wprowadzenie EUR jako środka płatniczego > > wcześniej niż wejście w system jednej waluty. Dlaczego? Aby zlikwidować > olbrzymie koszty wymiany walutowej i niepotrzebne ryzyko kursowe, związane z > działalnością wielkich funduszy (zależność od koniunktury światowej, > efekt "owczego pędu", itp.). Należy pamiętać, że zdaje się ponad 60% wymiany > prowadzimy wewnątrz UE, a duża część pozostałej wymiany też nominowana jest w > EUR. i dotąd jak dla mnie( nie jestem skraonym doktorantem :) ekonomii maż absolutną rację- tez , im szybciej tym lepiej dla nas-Polski > Lepiej więc ustalić już dziś kurs przyszłej wymiany. jeśli uda ci się to uczynić, by określic kurs waluty zachowując wszystkiezasady wolnego rynku na parę lat wcześniej to zgłoś sie po Nagrodę Nobla w dziedzinie Ekonomii Ręczne sterowanie kursami walut przerabialiśmy właśnie w PRL, więc widać wiedza nabyta w PRL tez może być przydatna, chociażby po to ,zeby wiedziec czego nie robić.. > A propos Widacki (ja w przeciwieństwie do Ciebie nie czapkuję tytułom, co słychać na uczelni, to absolutnie feudale struktury- jak tam przezyłeś? z takimi poglądami :) a > szczególnie takich ludzi). Pamiętasz, że to za jego ministrowania Baranina > założył Związek Pomocy Policjantom? Oczywiście wszystkie dowody kontaktów > zatuszowano... I tacy ludzie podobają się Mazowieckiemu. Fe, wstyd i hańba! mieszanie faktów, pomówień ? to chyba napisałeś, o tym co napisałeś znów to radio Erewań hmm -homo sovitikus - to straszna zaraza... Tak masz rację, ale: 1)nie baranina zakładał związek, tylko wsród fundatorów była ZONA baraniny (z tego co wiem to niekarana i nie zanam przepisów ograniczających prawa obywatelskie żonom przyszłych przestępców) 2)nie złożył związku tylko fundację i to bodaj 92r- co to miało do występowania przed Komisją w chrakterze pełnomocnika strony?- każdy ma prawo ustanowienia pełnomocnika jakiego chce 3)fundacja nigdy nie podjęła działaności- więc może jedank coś w tym Kraju działa prawidłowo.. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek M Masz rację. APP Racja ma swoją gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:22 jednak moim zdaniem GW przemilcza pewne fakty a inne wyolbrzymia. Ja rozumiem, ze Michnik darzy Unie Wolności wielka sympatią ale wypadało by też i o innych partiach INFORMOWAC. Tak było by chyba uczciwie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maskacjusz Re: Masz rację. APP Racja ma swoją gazetę 01.03.05, 22:33 Kto ma darzyć sympatią partię APP "Racja"? To środowisko na wskroś niesympatyczne, bo zaczyna definiowanie siebie od przedrostka "anty-". Niezależnie od tego, co byłoby dalej, wzbudza moją ostrożną nieufność i chłód. Ale nie przejmuj się, w gronie partii, o których Gazeta Wyborcza nie pisze jest sporo znacznie sympatyczniejszych od tej spod znaku "anty-". Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zacznij tylko czytać coś więcej niż "Fakty i Mity" ;-) Maskacjusz Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalistka www.demokraci.pl 01.03.05, 10:14 Tam można znaleleść więcej o nowej parti Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: www.demokraci.pl 01.03.05, 12:03 byłam,dziekuje za link. idea słuszna i bardzo potrzebna,ale co to za hasła CHCEMY, ŻEBY NASZE PAŃSTWO BYŁO SILNE POCZUCIEM WSPÓLNOTY A NIE URZĘDNICZĄ WSZECHWŁADZĄ "chcieć" to można- dużo i niewiele dostać, a zwłaszcza przy tak zradykalizowanej scenie politycznej obawiam się ,że to stare błędy- nijakości Państwo BĘdzie silne poczuciem wspólnoty, a nie urzędniczą wszechwładzą-lub krótko: silni poczuciem wspólnoty i prawa (praw obywatelskich) dalej CHCEMY PRZYWRÓCIĆ ZAUFANIE LUDZI DO PAŃSTWA I POLITYKI- jesli ktoś ma was wybrać to nie zrobi tego dla tego ,że coś chcecie - litości przywrócimy zaufanie do ludzi i polityki- już lepiej, ale wcale nie najlepiej ,bo: 1.przywracanie czegokolwiek to nie jest pójściem do przyszłości-zmianą 2. przywrócenie zaufania -to nie jest nowa jakość,- samo zaufanie nie jest wartścią obiektywną - można je uzyskać nie zmieniając nic Polska potrzebuje ralnych, nie rewolucyjnych, ale konsekewntnych i głębokich zmian w wielu dziedzinach życia- więc może to napiasć zamiast ogólników i to niezbyt dobrze dobranych- aż w żebach łupie jak się to czyta.... ..itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centrowiec :/ Re: www.demokraci.pl IP: *.chello.pl 01.03.05, 23:56 No proszę :) Są jeszcze mądre kobiety na tym świecie... Nawet jeśli nie we wszystkim (jak to w życiu) się pewnie zgadzamy, to szacuneczek za tego posta :> pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: www.demokraci.pl 02.03.05, 11:52 Gość portalu: centrowiec :/ napisał(a): > No proszę :) > Są jeszcze mądre kobiety na tym świecie... Nawet jeśli nie we wszystkim (jak to w życiu) się pewnie zgadzamy, to szacuneczek za tego posta :> > pzdr szacuneczek(?) to taki mniejszy szacunek. hmm, cóż dziękuję i za to... Naprawdę nie sądziłam, że uzyskam 100% poparcie (rację) jak to w demokracji :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:48 Ciekawe, czy Maciej Rakowski wstąpi do tej partii? On ma doświadczenie we wstępowaniu do nowych struktur, a ponieważ nie odniósł dotąd większych sukcesów politycznych, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna 01.03.05, 12:57 Kolejny dowód na to, że politycy maja wyborców za głupców. Odpowiedz Link Zgłoś
e-broker Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna 01.03.05, 13:20 A czego chcesz od tej nowej partii. Zawsze ktoś kiedyś zaczynał. Pewnie jesteś już zwolennikiem jakiej innej sławetnej partii i dlatego strach zaczyna zaględać w oczy, bo mogą urwać parę głosów PO???? A z czym do ludzi wychodzi pan Rokita? Zdemagogią i propozycją "wojenki na górze"!!! Poczekajmy, może akurat to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: 212.180.161.* 01.03.05, 13:21 Pan Edelman stracił w moich oczach jak poreczył czy też zadeklarował poręczenie moralne za niejakiego Czekalskiego. A tak na marginesie to ciekawi mnie w jaki sposób windykuje się tego rodzaju poręczenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna 01.03.05, 13:34 przyjmowanie do struktur kazdego niemal jak leci to początek konca tej formacji przy czym nie ma tu elementu nowości, gdyż nie było weryfikacji osiągnięc działaczy uw, a po prostu przefarbowanie całej struktury niestety przyznam,ze z początku z uwagą sledziłem mozliwosc powstania nowej partii takiej wielkiej opcji zdrowego rozumu,od sld po steinhofa i religę niestety nic takiego nie ma miejsca. nowej partii w tej formie mówię :dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DPL Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: *.ckzeto.com.pl 01.03.05, 16:13 Może zacznijcie stawiać na mlodych - DPL zapraszam w szeregi Wywalmy tych starych oszustów mydlących oczy ludziom od wielu lat. DPL - Demokratyczna Partia Lewicy www.dpl-org.pl zapraszam - warto Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk tratwa ratunkowa dla SLD 01.03.05, 17:18 a mialem nadzieje ze SLD zniknie ze sceny politycznej! Ale moze przy okazji ukradna troche wyborcow Samoobronie i beda prowadzic bardziej cywilizowana polityke niz Lepper. Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Pojawiło się nowe koryto w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:05 I głodne świ...e pędzą co tchu aby się nachapać. Osoby, które budują to koryto nie dostały mandatu zaufania od społeczeństwa jakiś czas temu ale nie zraża ich to i dalej uparcie próbują dostać się do żłoba. Liczę, że nie wszyscy mają amnezję i pamiętają te przekreślone nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krul Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: 5.5R* / *.red.bezeqint.net 01.03.05, 19:18 Na zycie w Polsce zarobiłem w Izraelu. Będę głosował na tę partię. Oby u nas było tak jak tam. Grunt to biznes i niskie podatki. Nie widzę nikogo kto to wprowadzi. Ale ci ludzie mogą mieć dobrą żydowska glowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietruszka Czyli PD jest dla Polaków pochodzenia żydowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:14 Nie jestem pewien, czy dobrze cię zrozumiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: 212.180.161.* 02.03.05, 14:41 KRUL! be-seder! Ja też :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa "Polityczna makulatura" 01.03.05, 21:51 - tak trafnie określił to Janecki z "Wprost". Odpowiedz Link Zgłoś
ania9939 Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna 01.03.05, 22:12 Widzę,że nowo powstała partia to nowe SLD.Zmieni się tylko jej nazwa.I znów wszystko będzie jak dawniej.Panowie bardzo intensywnie myślą o stołkach.Mam nadzieję,że ludzie to widzą i mają podobne zdanie do mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Jak szczury z tonacego statku... IP: *.esmerk.com 02.03.05, 10:36 tak sp...ja ci bezuzyteczne urzedasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: W Łodzi powstaje Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:12 miałem zamiar głosować na tą partię, ale jeśli przejdzie tam pół SLD to na pewno tego nie zrobię, juz prędzej oddam głos na LPR Odpowiedz Link Zgłoś