Dodaj do ulubionych

Program SLD programem ojca Rydzyka?

24.02.06, 16:57
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3180979.html
Poraz kolejny PiS ściąga z SLD i poraz kolejny pokazują, że nie są gotowi rzadzić.
Obserwuj wątek
    • cassani ach to ten baranek od statków za kase z parkingów! 24.02.06, 18:40
      widzę w nim duży potencjał. jeszcze o nim usłyszymy.
    • teufel Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:00
      Co na to big_news?
      • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:04
        tylko big_news i big_news - a ja to co?
        • teufel Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:06
          Wystąp w idolu to pogadamy ;-). A Ty juz i tak pisałeś w tym wątku.
          • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:09
            byłem w Idolu!
            śpiewałem "Dary losu"!
            • teufel Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:11
              :D No dobra, przekonałeś mnie. Co myślisz o tym wystapieniu?? ;-)
              • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:12
                jakim wystąpieniu? :]
                • teufel Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:17
                  Wiceministra:P
                  • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:20
                    ja wierzę w tego ministra. będę bacznie obserwował jego karierę - myślę że
                    bueraz mnie zainspiruje do popełnienia jakiegoś wątku :)
            • bubot Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 27.02.06, 09:51
              chyba "Dery losu"
      • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:13
        A czego się po mnie spodziewasz? Że będę bronił własną piersią wiceministra? A
        jak będę bronił, to zrobię dobrze, czy źle? A jak nie będę bronił, to będzie
        słuszne, czy nie? No bo gość jest z nadania przez Ciebie nie lubianego, a więc
        obojętne co powie, co zrobi, jak się zachowa, to będzie be. Ale jednocześnie
        gość podpisuje się pod czymś, co stworzył inny facio, bliższy Twojemu sercu. A
        więc nowy wice jest dla Ciebie be, czy cacy? Co Ty na to?
        • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:16
          jak zawsze pytaniem na pytanie! gdzie odpowiedź?
          • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:24
            Symptomatyczne, że bardziej się martwisz o odpowiedź niż pytający. Masz jakiś
            problem?
            Ponieważ nie znam wszystkich członków rządu osobiście (dziwne, co nie?), to
            trudno mi odpowiadać każdemu, opisując zarówno sylwetkę jak i priorytety jakimi
            się kierują poszczególni ministrowie. Zdążyłem się dowiedzieć o gościu tyle, co
            piszą o nim tu:
            www.portalmorski.pl/caly_artykul.php?ida=2087
            W związku z tym poczekałbym chociaż przysłowiowe 100 dni, żeby wydać o facecie
            jakąkolwiek opinię. Tyle.
            • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:34
              oj to faktycznie strasznie mało o nim wiesz - de facto kilka dat. myślę że w
              takim tempie to nawet 100 dni nie starczy.
              teufel był bardziej dociekliwy a i mi się co nieco więcej o uszy obiło.
              no - ale gdyby sprawa dotyczyła, powiedzmy SLD, to wierzę że z pewnością byłbyś
              dużo lepiej poinformowany i dociekliwy :)

Biorąc pod uwagę Twą informacyjną świerzość: co sądzisz o pomyśle budowania
              kutrów rybackich za pieniądze z parkingów strzeżonych?
              • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:51
                Co się tyczy SLD, to oczywiste, że wiedziałbym więcej. W końcu goście tam
                zasiadający mają już (poza kilkoma wyjątkami) piękne i długie biografie
                polityczne. Chcąc niechcąc zapisali się swoimi uczynkami w pamięci sporej
                większości. Co do utrzymania rybackiej flotylii, to jeżeli choćby te parkingi
                pozwoliłyby na polskie odłowy dorsza (i nie tylko), a tym samym dałyby robotę
                naszym rybakom, a nie Niemcom lub Duńczykom, to jestem za. Gdybyś mi w tym
                momencie wyjechał z tym, że te importowane ryby teoretycznie mogłyby być tańsze
                od tych naszyh, to pozwolę sobie przypomnieć o "równym" traktowaniu podmiotów
                żywnościowych w UE. Póki inaczej substydiowani będą rolnicy, rybacy, plantatorzy
                i hodowcy w poszczególnych krajach Wspólnoty, póty u nas, coś co na zachodzie
                się "opłaca", będzie nierentowne. Aha, cieszę się, że zarówno Twój jak i teufela
                zapał do poznawania sylwetek ludzi PiS-u nie gaśnie. Tak trzymajcie;)
                • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:58
                  SLD - wiedziałem że to słowo cię zmobilizuje :)
                  co do kutrów - tak żeby być konsekwentnym - to w takim razie z czego utrzymamy
                  parkingi? może z górnictwa - a górnictwo... - taki nowopolski łańcuch pokarmowy.
                  Wyjadę ci że całe jedzenie w Unii mogłoby byc tańsze, gdyby rynek był otwarty,
                  co by i nie zaszkodziło krajom 3-go świata.
                  co do sylwetek ludzi PiSu - ten Pan to człowiek Rydzyka, nie PiSu. No chyba że
                  to juz to samo.
                  • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 13:17
                    No i żeby jeszcze ta Unia nie była taka socjalistyczna, prawda? Z utrzymaniem
                    parkingów, to faktycznie jest olbrzymi problem. Ile to niewyobrażalnej kasy
                    będzie kosztować ich utrzymanie! Z całą pewnością opłaty za postawienie bryk są
                    niewystarczające. Co do ludzi w rządzie, to oczywiście wszyscy jak jeden mąż są
                    od Rydzyka. Trzymał ich pod sutanną, a teraz po kolei ich deleguje. Aż dziw
                    bierze, że się przez te naście lat tam nie pokisili?!
                    O SLD tym razem na koniec, czyli na deser. To przeciez taki smakowity kąsek.
                    Powiem tyle: niech nie znika! Bo czymże ja i mnie podobni będą się tak delektować?;)
                    • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 13:19
                      > Bo czym?e ja i mnie podobni

hehehehe na szczescie nie ma takich
                      • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 13:25
                        Wiesz co ogonie? Ty już mnie tylko rozśmieszasz. Dawaj więcej tych "komentarzy"
                        i wszędzie gdzie się da:)))
                        • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 13:31
                          i pewnie liczysz na to ze zrobie ci na zlosc i nie bede pisal
                          ales ty glupiutki grubasie
                          • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 13:44
                            Ależ pisz! Zwłaszcza, że masz tyle ciekawego do powiedzenia, ogonie.
                            • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 14:03
                              > masz tyle ciekawego do powiedzenia

przyganial kociol garnkowi
                            • Gość: marianczyk A teraz po twojemu: IP: *.pl 25.02.06, 14:08
                              Po kolejnym twoim durnym wpisie o ogonie, doszedlem do calkowitego przekonania, ze ktos cie pozbawil twojego tuz po urodzeniu, moze pomylil go z pepowina
                              zmiataj stad aparatczyku pokim dobry
                    • cassani Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 26.02.06, 15:37
                      ten kwiatek: "Co do ludzi w rządzie, to oczywiście wszyscy jak jeden mąż są od
                      Rydzyka." - cudowne, piekne, jakbym słyszałe Jarosława, ja powiedziałem że
                      jeden wiceminister jest od Rydzyka a ty w ramach bronienia swojego zdania
                      włożyłeś mi w usta że wszyscy w rządze są od Rydzyka. Widzę ze to zaraźliwe.
                      Uczysz się Bigi - wszak sam Jarosław potrafi ocenić człowieka po mikrofonie, a
                      tych którzy nie zgadzaja się z jego wizja państwa, automatycznie wyrzuca poza
                      nawias. Masz dobrego mentora, zauważyłem ostatnio że coraz agresywniej
                      reagujesz - sam zauważysz że jeszcze pół roku az tak zażartych dysput.

poza tym: odnośnie UE - to bardzo xle że jst taka socjalistyczna.
                      odnośnie parkingów - dobrze że tak rozwinąłeś ten temat, widzę że dla prawicy
                      to dość ważna sprawa. Rozumowanie też takie "wierzejskie" - ja piszę że to
                      idiotyzm z finansowaniem kutrów z parkingów i tylko ostatni debil mógł to
                      wymyśleć, a Ty odpowiadasz mi dumnie: "Z utrzymaniem
                      > parkingów, to faktycznie jest olbrzymi problem. Ile to niewyobrażalnej kasy
                      > będzie kosztować ich utrzymanie! Z całą pewnością opłaty za postawienie bryk
                      sąc niewystarczające."

Wierzejski - normalnie jak żyw z TV, może trochę Gosiewskiego - ale raczej
                      Wierzejski. Gratuluję.
                      • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 26.02.06, 16:52
                        Po pierwsze: niczego w usta Ci nie wkładałem, jeno sobie lekko zakpiłem, chyba
                        mi tego nie odmówisz?
                        Po drugie: czujnie dostrzegłeś, że się jeszcze uczę. I taki mam zamiar do końca
                        życia. A, że wzoruję się nie na tych co Ty? No wybacz, ale to raczej Twoi
                        mentorzy przez parę lat wyrzucili trochę ludzi poza nawias. W związku z tym, to
                        raczej ludzie wyznający podobne do Twoich poglądy mają większe przewiny, niż
                        Kaczyński, który tylko wprost określa jakiegoś reportarzynę. O coraz żywszych
                        reakcjach też mam odmienne niż Ty zdanie. Tobie się zdaje, że to ja jestem
                        agresywny, ja widzę, że to moim adwersarzom puszczają nerwy. W związku z tym -
                        Po trzecie: rozumiem,że nazwanie kogoś debilem, to już norma, w dodatku jest
                        określeniem z gatunku tych delikatnych. Fakt, język jest wciąż żywy, nieustannie
                        ulega przekształceniom, słowo wczoraj uznawane za inwektywę dziś jest prawie
                        laurką. Szczególnie w ustach tych, którzy nie dostrzegają, że kiedy sami
                        permanentnie rzucają obelgami, sami czują się dotknięci ledwie szturchnięciem.
                        Te wszystkie: idiota, oszołom, ciemniak, cham, bezczelny kłamca, debil,
                        prymityw, hucpiarz, krętacz, zezwierzęcony antykomunista, itp itd, to określenia
                        znajdujące się w podręcznym słowniczku niemal każdego "demokraty", mieniącego
                        się być kulturalnym, inteligentnym, rozumnym i światłym człowiekiem, a którymi
                        to wyrazami częstują każdego i prawie wszędzie, czyli wszystkich tych, którzy
                        ośmielają się mieć inne niż oni zdanie. Czego by "przeciwnicy" nie zrobili, czy
                        tak, czy siak, czy na odwyrtkę, to trzeba to zochydzić, wyśmiać, zdeptać,
                        ośmieszyć, wykazać zupełnie odwrotne od prawdziwego znaczenie czynu, dokopać i
                        tryumfująco obwieścić, iż się jest najmądrzęjszym, wszystkowiedzącym oraz
                        nieomylnym.
                        Mogę Ci przypominać kogo tam chcesz. Możesz we mnie widzieć i Wierzejskiego i
                        Giertycha i Kaczyńskiego i Jurka i Gosiewskiego, może nawet Belzebuba albo, o
                        zgrozo!, samego Rydzyka. Proszę Cię tylko, abyś nigdy nie skojarzył mnie... no
                        tu lista byłaby stanowczo zbyt długa, zresztą Ty z pewnością i tak wiesz o kogo
                        mi chodzi, bo to zrozumiałe, iż wiesz dużo, bardzo dużo, a może nawet wręcz
                        wszystko. Czyli tak jak Twoi mentorzy.
                        W związku z tym wszystkim także Ci gratuluję.
            • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 12:38
              o tak kazdemu baranowi dajmy 100 dni niech sie z tego uskladaja niepostrzezenie 4 lata co
              swietny pomysl grubasku swietny bardzo mi sie podoba ale idz juz
        • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 12:33
          ojejejejej nie rzucaj sie tak glupku
          twoje ukochane ugrupowanie to banda niekompetentnych blaznow
          a poniewaz jestes aparatczykiem i glupkiem to sie ludzie ciebie czepiaja
          • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:35
            A ty znowuż bez kaftana? Za kogo dzisiaj robisz, za Napoleona czy Jezusa?
            • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 12:39
              za twoja matke
              • big_news Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? 25.02.06, 12:56
                Po kolejnym twoim durnym wpisie o matce, doszedłem do całkowitego przekonania,
                że twoja musiała cię porzucić zaraz po urodzeniu. Muszę przyznać, że była to
                kobieta niezwykle przewidująca. Bo kto rozsądny chciałby marnować czas na
                spędzanie go z takim beznadziejnym indywiduum jak ty. Mały, żałosny, wleczący
                się ogonie.
                • Gość: marianczyk Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.pl 25.02.06, 13:16
                  hehehehe grubasku widze ze masz problemy z dochodzeniem
                  • Gość: gosc Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.astral.lodz.pl 25.02.06, 13:54
                    Niestety:-( oplaty za parkowanie nie odbuduja przemyslu kutrowego. Nie odbuduja
                    gornictwa, hutnictwa, energetyki, a takze szkolnictwa i ratownictwa medycznego.

Parkingi administracji rzadowej i samorzadowej sa bezplatne dla prominentow, a
                    kasta tych "nietylanych" rosnie w zastaszajacym tempie. Rosnie rowniez kasta
                    zwolnionych z oplat za stanie przed fundacjami, stowarzyszeniami i innymi
                    organizacjami uzytowecznosci publicznej, ktore jak wiadomo rowniez sa w trakcie
                    rozwoju kadrowego i obsadzania ludzmi wiarygodnymi i nie powiazanymi w oczywisty
                    sposob z esbecko-sldowskim ukladem.
                    Z powodu ogloszenia hasla taniego panstwa dla tych wlasnie warstw nie uda sie
                    odbudowac poszczegolnych galezi gospodarki narodowej IV Rzeczpospolitej za
                    pieniadze z parkingow.
    • Gość: t Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:39
      Donald Tusk, przewodniczący Platformy Obywatelskiej, słono płaci za politykę
      swojej partii. Prawdopodobnie już wkrótce straci pozycję lidera, a może to się
      stać na majowym zjeździe Platformy, w której od dawna trwa walka o władzę. Jak
      czytamy na stronie www.prawy.pl, dotychczasowe przywództwo Tuska opiera się na
      przyjaciołach z nieistniejącego już Kongresu Liberalno-Demokratycznego. Jest to
      frakcja w PO silna, mająca większość i nie najciekawsze konotacje. Kojarzy się
      przecież nieodmiennie z tzw. układem warszawskim i byłym prezydentem stolicy
      Pawłem Piskorskim. Lata 1999-2001, gdy Piskorski sprawował urząd, to czas afer,
      które wybuchały jedna po drugiej. Wymienię tylko tzw. afery mostowe, czyli
      przekręty związane z budową mostu Świętokrzyskiego czy trasy Siekierkowskiej.
      Popularności Tuskowi nie przysparza też na pewno toczący się obecnie proces
      Jacka Merkla (to dawny lider KLD) przeciwko Jackowi Kurskiemu. Kurski zarzucił
      Merklowi współodpowiedzialność za "gigantyczne afery prywatyzacyjne", a Kongres
      Liberalno-Demokratyczny przedstawił jako partię, której politycy, często z
      powodów kryminalnych, trafiali do więzienia. Tu Kurski wymienia nazwiska:
      Rzeźniczak, Machalski, Pamuła, Ulatowski, Merkel, Szlanta, Kierkowski, Kubiak
      (za: www.wprost.pl). Trochę dużo jak na ugrupowanie, które stanowi obecnie
      trzon Platformy Obywatelskiej, partii głośno domagającej się udziału w
      rządzeniu Polską. Jeden z jej liderów, wspomniany wcześniej Paweł Piskorski,
      oskarżany był również o udostępnienie gruntów firmie Dembud, w której zasiadali
      jego dawni koledzy z KLD. Wtedy niebędąca jeszcze członkiem PO Julia Pitera
      skwapliwie zwalczała działalność Piskorskiego. Dziś wchodzi w skład gabinetu
      cieni partii, w której Piskorski, Rokita i Komorowski walczą o przywództwo.
      Cóż, PO przegrała wybory parlamentarne, Tusk przegrał walkę o fotel
      prezydencki. To nie dziwi. Być może przegra również batalię o przywództwo we
      własnej partii. Najwyższy czas.
    • Gość: Michał M. Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.u.lodz.pl 25.02.06, 19:53
      A którykolwiek poprzedni rząd był gotów rządzić? Przekręty SLD i Millera, 4
      spiep... "reformy" Buzka? PiS nie odstaje od normy... niestety :-(
      • Gość: karol Re: Program SLD programem ojca Rydzyka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:06
        odsunąć przywódców PO od członków partii , odsunąć Rydzyka od PIS a w Polsce
        będzie normalniej . Jest szansa,że wówczas się dogadają / PIS i PO/i zaczną się
        sensowne reformy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka