jareal
22.03.10, 15:48
Pytanie celowo sformułowałem w ten sposób. Nie od czego jest, tylko do czego ? Straż Miejska jest do niczego, mówiąc łagodnie, żeby nie użyć słowa powszechnie uznanego za obelżywe na literę d. Czy ktoś z Państwa usiłował kiedyś dodzwonić się na jeden z numerów telefonu podany na stronie www radomskiej SM ( ze strony : możesz zadzwonić pod numer 986 lub (048) 36 20 464, albo listownie Straż Miejska w Radomiu ul. Moniuszki 9 26-600 Radom )?
Ja dzisiaj próbowałem, w godzinach pracy, bezskutecznie. Chciałem zgłosić parkowanie samochodu na trawniku w centrum miasta, obok Resursy. Pojazd stał co najmniej 2 godziny a należy do właściciela jednego z pobliskich kantorów. Duża, czarna terenowa Toyota WR, cyfra i kilka zer. Jakby co dysponuję zdjęciem tego pojazdu na trawniku. W pewnej chwili uliczką obok zaparkowanego samochodu przejechał busik Straży Miejskiej. Myślicie, że się zatrzymał ? W życiu. W związku z zaistniałą sytuacją oświadczam, że radomska SM to kwiatek do kożucha władz miejskich, a jej pracownicy ( pewnie nie wszyscy ) to pasożyty żyjące świetnie z naszych pieniędzy. Pragnę dodać, że swego czasu również zgłaszałem podobny przypadek SM, ale wtedy udało mi się do nich dodzwonić. I przyjechali. Po godzinie. Samochodu na trawniku już nie było.