Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu

IP: 217.17.35.* 06.01.05, 10:02
Uau.. brykiet.. 15 tys zlotych.. Zastanawia mnie jedynie skad entuzjazm
zwiazany z owym przedmiotem skoro taki brykiet mozna kupic na Allegro za pare
zlotych lub wrecz z NBP dostac go za darmo. Swoja droga Radom znowu sie nie
popisal. Jesli chcielibysmy zebrac wiecej pieniedzy wystarczyloby wystawic na
aukcje cos co by potencjalnemu kupujacemu byloby naprawde potrzebne.
Pozostaje miec nadzieje ze ludzie tchnieci ochota na pomaganie chorym
dzieciakom kupia wszystko za duzo wieksze sumy niz owe przedmioty sa naprawde
warte.

Pocieszajaca jest organizacja muzyki i zespolow. Wystapia zespoly ktore
moglyby godnie reprezentowac nasze miasto na rynku muzycznym calej Polski
gdyby nie plastikowe blond pieknosci i osilki w obuwiu sportowym w calosci
niszczacy wizerunek tego miasta.

Zycze wszystkim aby w niedziele bylo bezpiecznie i zeby pieniadze dla
dzieciakow sie sypaly. Dobrej zabawy Radomianie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Le Illjah? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:29
      A czy Le Illjah zagra na koncercie? Takie ploty słyszałam... No ale w spisie
      Ich nie ma.
      • Gość: masztalski Re: Le Illjah? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 06.01.05, 20:50
        niestety nie.tego dnia grają w zakopanem.tam pojedź :)
        • shindo Re:Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 07.01.05, 00:06
          no a gdzie Carrion?
          • Gość: over Re:Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 08:03
            Osobiście nie zgadzam się z formami działalności Owsiaka typu " jestem
            chuliganem " czy też zasada "róbta co chceta"
            Generalnie w Radomiu Owsiak się skompromitował popierając Panią T pomimo wielu
            sygnałów jakie otrzymywał między innymi od GW. na jej temat.
            Pani ta ogranizując finał w latach poprzednich zdefrałdowała znaczną sumę
            pieniędzy.
            Owsiak , który tak zaciekle ją bronił pomimo różnych zastrzeżeń do
            organizowanych przez nią poprzednich finałów powinien z własnej kieszeni te
            pieniądze oddać.
            Tym bardziej , że ma z czego bo 10% z uzbieranych pieniędzy "idzie " na
            utrzymanie fundacji.
            Idea Orkiestry jest słuszna tylko nie podoba mi się jej wykonanie przez lidera
            jakim jest Owsiak.
            Jego chamstwo , zadufanie w sobie brak jakichkolwiek elementów zachowań
            asertywnych z jego strony budzi mój sprzeciw.
            Poza tym koszty ogranizowanego przez niego show przy udziale TVP są ogromne i
            zastanawiam się czy czasem nie większe niż suma uzyskana ze zbiórek.
            • Gość: pigularz Re:Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:04
              "Idea Orkiestry jest słuszna tylko nie podoba mi się jej wykonanie przez lidera
              jakim jest Owsiak." - oczom nie wierzę. A zapomniało sie już, że ideę WOŚP
              wymyślił właśnie Jurek Owsiak ?? A teraz nie podoba się wykonanie ?? Może i
              ktoś mógłby robić to lepiej, ale na pewno nie pod szyldem Orkiestry. Bo to
              własność Jurka. Zaręczam, że po zmianie lidera (NIEMOŻLIWE, ALE GDYBY ... )
              ludzie nie wrzucą gosza do puszek.
            • Gość: artur Re:Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.05, 07:26
              ty w dupe poierdolony hujuuuuuuuu. czy pomogłeś kiedyś komuś. czy dałeś na
              biedmego. żeby cię ku.........jeśli cię poznałbym osobiście to dam ci w ryja j
              zapie.. solidnego kopa. jeśli jesteś tki odwazny do napisz swij adres a
              sobie porozmawiamy kto ma racje. ps. spie..j bo jesteś kutasem.
        • Gość: aaa Re: Le Illjah? IP: *.udn.pl 09.01.05, 02:53
          le illjah ma gdzieś komercje, jeśli miadek nie dostanie kasy to nie zaśpiewa,
          no chyba że to będzie kilo marihuany i ze cztery litry wódki, to może, może...:)
          lejdża lejdża rasta! hi hi hi
    • Gość: Ga - Ga Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:04
      Policja znowu stanie na wysokości zadania i ochroni imprezę. Ciekawe czy Straż
      Miejska też będzie pracowała przy zabezpieczeniu bo coś o nich nie słychać, a
      może za namową byłych kolegów pana Wieczerzyńskiego zmienili nazwę na Cerber???
    • Gość: kx Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.udn.pl 08.01.05, 18:22
      WIELKA ORKIESTRA WSPARCIA KIESZENI JURKA OWSIAKA I POLSKIEGO WOODSTOCK.
      • Gość: anka Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.udn.pl 08.01.05, 19:18
        Ja w tym roku nie dam grosza dla Owsiaka , bo za te pieniądze on promuje
        patologię.
    • Gość: qqn WIELKIE KRAJOWE ŻEBRANIE IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 00:30
      takze w 1 z najbiedniejszych miast,zenada, szczegolnie tu-ludzie nie maja na co
      wydawac tylko na pana owiska haahhahaah
      • Gość: olka Re: WIELKIE KRAJOWE ŻEBRANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 00:39
        Słowo daję - widziałam jakie ludzie biorą zapomogi z MOPS. 3o zlotych,
        załamałam sie lekko.
        Pomóżmy sobie nawzajem, a nie jakiejś idei fixe!
        • Gość: you Re: WIELKIE KRAJOWE ŻEBRANIE IP: *.udn.pl 09.01.05, 01:06
          Ja mam zaufanie tylko do Caritasu i wpłacę na ich konto 1 procent podatku.
          Owsiak niech zbiera w Żarach to mniej na piwo będą mieli.
    • Gość: Mirka Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 09:27
      Przykro mi to mówić ale wszystko jest prawdą!!! Owsiak nie jest już tym samym
      Owsiakiem co kiedyś: pełnym bezinteresownej pomocy, autentycznym, szczerym.
      Zrobił z siebie dobrze żyjącą megagwiazdę (10% na działalność Orkiestry to daje
      kwotę ok. 1,5 mln na rok!!!), a ta pomoc jest i tak pomocą dla dużych.
      Największe datki, sprzęt i inny rodzaj pomocy idzie do dużych ośrodków np
      warszawskich, wrocławskich itp. Radom dostał raptem jakieś dwa inkubatory!!!
      Niby darowanemu koniowi nie zagląda się w gębę ale... Zarzutów co do Owsiaka
      jest o wiele więcej. Chcąc być cool zraził do siebie znaczną część młodzieży,
      dla której ważniejsze są inne wartości niż Woodstoc, narkotyki, piwsko i
      przypadkowy seks w błocie. Arogancja, zadufanie a nawet chamstwo to jest
      dzisiejszy Owsiak. Dlatego przekaże swoje tradycyjne 15 zł na inne cele.
      • Gość: klakier Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: 193.111.144.* 09.01.05, 09:49
        Jestescie ograniczeni i tyle.Jaki sex w blocie?Bywam tam co roku od 8 lat.W
        zyciu sexuw blocie nie widzialem.Za duzo naogladaliscie sie TV TRWAM chyba.Jak
        Wam nie pasuje-to idzcie oddajcie kase Rydzykowi.Wolnosc wyboru.Nie pasuje-nie
        wchodze-nie krytykuje pracy innych (zwlaszcza jak jestem zapyziałym czlowiekiem
        dla ktorego caly swiat do komputer i nieuzasadniona krytyka).
        Zlapales za reke?Pokaz!A nie wypisuje glupoty wyczytane Pani Domu tudzież
        innych klozetowych publikacji.
        • Gość: oleg Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:45
          A nikt Ci wcale nie zabrania dzialac. My po prostu mowimy o tym co wiemy na
          temat funkcjonowania Orkiestry, ze to jedna wielka ściema! A ty sobie dzialaj z
          charczącym wstrętnie Owsiakiem, jak chcesz:))))) hihihihi
      • Gość: samo Zło Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: 193.111.144.* 09.01.05, 11:52
        Moi wielebni dobrzy katolicy ... jakiż cudowny jad z waszych ust się toczy,
        jakże raduje moje ciemne serce, i jakże nieograniczenie zadawala moje potrzeby
        duchowe .... bractwa mocherowych beretów Radia M.
    • Gość: Mirka Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 11:36
      Zaprzeczasz sam sobie."Nie wiem nie krytykuje innych".A ty co robisz?Oglądasz
      TV Trwam, że tak się na nią powołujesz?Ja widziałam w TVN i mi wystrczy.Nie
      muszę tam jeździć i przekonywać się na własnej skórze (zdrowiu czy pochwie).
      A takich jak ty jest zdecydowana mniejszość.Wystraczy mi to co obejrzałam i co
      w szkole opowiadali ci, którzy tam byli.Dla nich było super! "ale była jazda!
      pamiętasz tą małą dziwkę z Zegrza?rżnął ją kto chciał".szkoda, że tak się
      naćpałem że nawet nie pamiętam czy ją przeleciałem".To była wypowiedź
      zafascynowanego mojego kolegi z klasy.Owsiak, nawet nie ganiąc takich zachowań,
      pośrednio je popiera!!!Dlatego uwżam, że on już się zgrał a tą cenną skądinąd
      inicjatywę powinien przejąć i prowadzić ktoś inny np. Agata Młynarska, która
      była współinicjatorką, o czym, w dobie kultu Owsiaka, zapomina się.
      • Gość: samo zło Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: 193.111.144.* 09.01.05, 11:53
        A może niech pałęczkę przejmie ks. Jankowski - kupi sobie nowy ołtarz, albo
        Rydzyk -będzie nowy Maybach ?
        • Gość: samo zło Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: 193.111.144.* 09.01.05, 11:55
          I jeszcze jedno ...
          POLSKA JEST JEDYNYM KRAJEM NA ŚWIECIE GDZiE U KAŻDEGO NOWORODKA WYKONUJE SIĘ PO
          URODZENIU BADANIE PRZESIEWOWE SŁUCHU !!!!
        • Gość: oleg Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:51
          zly człowieku, akurat powolujesz się na bardzo slabe przyklady, ktore mozna
          doskonale zrownowazyc dziesiatkami inicjatyw o wiele bardziej trafionymi.
          Rozejrzyj sie w swojej okolicy, w Radomiu - ile dobrego się dzieje. Kosciol nie
          ma monopolu na dzialania charytatywne - zapominasz o tym kolego. Nie trzeba byc
          Rydzykiem czy Jankowskim, czy innym koscienym, zeby czynic dobrze, dlatego
          pozwol instytucjom typu: hospicjum, schroniska dzieciecomlodziezowe, domy
          opieki dziekowac ludziom za grosz, ktorym sie z nimi dzielą.
          Owsiak tymczasem na Oriestrze musi zarobic 10 % dzisiejszego utargu -
          zapamietaj to. Tylko dlaczego nie domagasz sie prowizji za dzisiejsze
          przyniesienie mu tej kasy w ząbkach
          • Gość: samo zło Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: 193.111.144.* 10.01.05, 08:16
            oj widzę ... widzę a jeszcze lepiej bo znam od podszewki ... miałem swego
            czasu "przyjemność" kontaktów z radomskim Critasem .... nie polecam ...
      • Gość: Mirex Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.udn.pl 09.01.05, 12:37
        o tak, tak, niech incijatywę przejmie Agata Młynarska... a za kilka lat z niej
        też zrobisz złodziejkę i demoralizatorkę.
        p.s. kto ci jeszcze nie pasuje? opluj go! śmiało - nikt nie widzi
    • Gość: anty-ŁEPEK Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 12:38
      Mirka z kim Ty dyskutujesz?! Przecież to ten dewiant cw..-ŁEPEK, który zarabia
      w Anglii nadstawiając swój od.byt On jak zwykle nie zauważa sedna sprawy tylko
      zaczyna licytacje. On nigdy nie rozumiał (i nie zrozumie) sedna problemu bo
      zawsze na uszach i oczach ma pozostałości po miłości pedalskiej (kał). Taki
      Woodstoc to dla niego okazja do darmowego (w końcu) wyżycia się. I zawsze
      będzie ubliżał tym, którzy przeciwstawiają się jego dewiacjom.
      ORKIESTRA JEST NAPEWNO POTRZEBNA ALE NIE W TAKIEJ KONWENCJI I NIE Z TYM
      PROWADZĄCYM!!!
    • Gość: Irena Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 09.01.05, 12:56
      bardzo, bardzo popieram overa, resza która sie tu wypowiada to ludzie ojca
      Rydzyka tylko jaki on ojciec jak nie ma dzieci, a może ma i właśnie chce
      przejąć fundacje Owsiaka na te swoje lewe dzieci
      • Gość: oleg Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:55
        Tyle wiesz ile zjesz. Szkoda, że masz tak bardzo wąskie spojrzenie na świat.
        Dzielisz ludzi na białych i czarnych.
        Do których ty sie zaliczasz?
    • Gość: Mirka Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 13:13
      Ależ Irenko ja również popieram overa tylko jego wypowiwdź rozszerzyłam o
      własne doświadczenia i przemyślenia. Nie mam nic wspólnego z ojcem Rydzykiem!!!
      Jeśli już, wolałabym mieć wiele wspoólnego np. z ARKĄ i księdzem Tuszyńskim.
      • Gość: Bob Wstydźcie się postkomuniści IP: *.udn.pl 09.01.05, 14:13
        Chej,chej!Zagorzali antykatolicy i komuszki. Wiecie dlaczego gra WOŚP? Bo przez
        kilka dziesiątek lat wasi kumple z pzpr okradali nasz piękny kraj. Mało tego,że
        okradali to sprzedawali za judaszowe srebrniki kacapom.Ich następcy nadal to
        czynią.Niemal w każdych wiadomościach nowa afera w której biorą udział
        spadkobiercy pzpr.Ich kradzieżom nie ma końca.Dlatego społeczeństwo polskie
        samo musi ratować się przed śmiercią.I chwała takim jak Jurek Owsiak i Jemu
        podobnym.
    • Gość: olivier Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:51
      troche naszej radomskiej biedocie mina zrzednie jak z dzieckiem udadza
      sie do szpitala a tam ich ustawia w kolejce planowej na dwa lata a potem zechca
      doplaty do zabiegu na urzadzeniu kupionym za skladowe pieniadze z publicznych
      zbiorek do prywatyzowanych szpitali.
      ciekawe, czy wtedy beda mieli skrzydelka w glowie czy mroczki przed oczami

Impreza Ovsiaka od samego poczatku byla pomyslana jako propagandowa heca
      przyslaniajaca nieudolnosc rzadzacych, a w warunkach obecnych pozostala tylko
      heca finansowana w duzej swojej czesci z funduszy TVP i SAMORZADOWYCH
      jako bezplatna reklama niektórych politykow i wlascicieli "biedronek".;)))))

• Gość: Agness Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 09.01.05, 18:43
        Widzę ,że księża koniecznie chcą mieć monopol na akcje charytatywne.
        Nigdy dotąd nie było tak zmasowanego ataku na dobroczynność nie
        firmowaną przez kościół. Myślę ,że taka postawa przyniesie odwrotny
        skutek.
        • Gość: AD Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:19
          Agness, Kościół nie ma monopolu na dobroczynność, czy na pomoc biednym - w
          żadnym kraju i pod żadną szerokością geograficzną, z Radomiem na czele.
          Przykłady? Centrum Młodzieżowe Arka prz Chrobrego, które funkcjonuje we
          wspolpracy szerokiej rzeszy ludzi niekoniecznie zwiazanych z parafią na
          XVleciu, caritas, czy Radomski Bank Zywnosci pomimo ze to instytucje koscielne
          to wspolpracują z fundacjami, samorzadami i firmami prywatnymi.
          Tak samo TPD, świetlice środowiskowe, szkoły, gminy czy nawet orkiestra
          zmuszone są wspolpracowac z Kosciolem, ktory jest waznym elementem życia
          kazdego spoleczenstwa. Wiadomo, ze nie wspolpracuje się z wszystkimi ksiezmi
          naraz, ale z odpowiedzialnymi za parafie czy za organizacje charytatywne.
          Uwazam błędnym atakowanie Owsiaka przez Radio Maryja, ale i z drugiej strony
          proszę Cię o nieogólnianie tego zjawiska na innych księży.
          Czy podasz przyklady ataków lokalnych księży, bo np. nasz proboszcz w
          ogłoszeniach mówił o zbiorce na orkiestrę.
    • Gość: korkociąg Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.05, 18:58
      Małe sprostowanie.W zeszłym roku WOŚP zebrała ponad 27 mln zł więc na roczną
      dzaiłalność Owsiaka przypoada 10% tej sumy więc daje to kwotę 2,7 mln!!!
      Tj. 27 miliardów starych złotych na rok!!!Na co to poszło nie wiadomo.
      • Gość: Bartosz Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 10.01.05, 07:46
        Ja nie daję na tacę i nie interesuje mnie na co czarny wydaje te pieniądze,
        jeśli nie wrzucacie nic do puszek to też Was nie powinno obchodzić gdzie ta kasa
        idzie. To po prostu nie Wasze pieniądze. Niestety Polak to taka menda że
        interesuje się i najczęściej krytykuje coś czego sam nie robi.
    • Gość: how Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.udn.pl 09.01.05, 23:18
      coz za organizacja. dresow jak psow. policja spi. ch..owo jak nieszczescie.plac do 21:)smiech na sali.full wypas......dla dresow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: davis Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.udn.pl 10.01.05, 08:03
      Jak tylko usłyszałem że będzie grać w Radomi Lipali, pierwsze co powiedziałem to: "ocho będzie zadyma". Ku.., czemu w tym mieście
      żyją takie poje..e jednostki, które zawsze wszystko rozpie... Skąd to się bierze akurat w Radomiu? Czy tu żyje jakieś inne
      społeczeństwo? Panie Marcinkowski zajmij się Pan wreszcie tym problemem, wprowadź Pan godzinę policyjną dla tych je..ych wyrostków
      albo wymyśl coś innego. A może zrób jak ten Juliani (nie wiem jak się pisze) w Nowym Jorku: że jak policjant powie STAĆ! to
      wszyscy szczą po gaciach bo się BOJĄ, że jak nie posłuchają to dostaną kulkę w plecy!!!
      A jeśli samozwańcy szczycący się określeniem obrońców praw człowieka będą mieli jakieś ale to wziąść takiego kutafona zamknąć w
      klatce z dresami, niech poczuje jeden z drugim jakich to ludzi bronią!
    • Gość: Gosc Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:57
      Przepraszam bardzo, ale czy Radom musi zejsc na psy dokumentnie? Czytam wasze
      komentaze i oczom nie wierze... Wyjechalem z tego miasta pare lat temu i widze,
      ze tu sie nic nie zmienilo... Ludzie, moze zacznijcie jezdzic po Polsce,
      zobacznie inne, wieksze miasta, lapcie stopa i w droge... Porozmawiajcie z
      innymi, przekonajcie sie jak jest naprawde... Sprawiacie wrazenie ludzi
      wscieklych na sytuacje w jakiej sie znajdujecie a nie robicie nic, zeby to
      zmienic, komentujecie wszystko, wszystkich siedzac sobie w domu na d.pie. Co z
      was za ludzie? Kto dal wam prawo do obrazania, ponizania wszystkich i
      wszystkiego. Zacznijcie cos robic z wlasnym zyciem zamiast komentowac i
      narzekac. Wykorzystajcie szanse, ktora nazywa sie zyciem... Przeciez to w jakim
      miescie zyjecie zalezy tylko i wylacznie od was, wiec to wy nie robiac nic,
      sprawiacie, ze jest tak a nie inaczej... Jestem dumny z tego, ze pochodze z
      Radomia ale strasznie mi wstyd za ludzi, ktorzy tworza jego wizerunek.
      • Gość: obiektyw [...] IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.01.05, 13:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Gosc Re: kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:17
          Myslisz, ze sie nie zastanawialem nad powrotem? Oczywiscie, ze tak. Co z tego,
          Radom nie dal mi zadnych szans, tylko dlatego wyjechalem. Jak masz zone i
          dwojke dzieci a przy okazji nie mozesz znalesc pracy to jedziesz tam, gdzie to
          jest mozliwe... Ciebie nawet nie stac na odrobine kultury, kolejny dowod
          potwierdzajacy swiadomosc ludzi w Radomiu... Tu sie chyba nigdy nic nie
          zmieni... Radom - Miasto Twojej Szansy... Ha ha ha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka