meganek2 06.06.08, 20:16 domański!!! (celowo z małej litery bo nie zasługujesz na zaden szacunek) jestes PERSONA NON GRATA w naszym kochasnym miescie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani_zuza Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 20:17 Dokładnie tak, Panie Redaktorze. Wlasnie "dzieki" temu, ze pan kosztowniak uwaza, ze mlodych nalezy ingorowac, to w miescie jest tak, jak jest i takie o nim kraza opinie. Panie kosztowniak, jesli panu sie wydaje, ze wszystko, co nalezy zrobic w tym miescie, zeby zylo sie lepiej, to wywiesic badziewne logo i wyprodukowac pare gadzetow, to sie pan grubo mylisz. moze najwyzszy czas, zeby czesciej rozmawiac z mieszkancami miasta (bez wzgledu na wiek!!!), niz ze swoim przyjacielem igorem m.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlene Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:50 Tak się składa, że jestem jedną z przedstawicielek młodego pokolenia Radomian. Nie studiuję w mieście i po ukończeniu studiów nie zamierzam rozwijać tu swojej kariery -nie mam na to żadnych szans i nie liczę na to, że kiedykolwiek będę miała. Również ukończyłam VI LO im. Jana Kochanowskiego -najlepsze w mieście, wielokrotnie tytułowane i takie, które kończą ponoć najlepsi. Niestety niewielu z nas "Kochanowszczaków" chce wracać do Radomia po studiach... Bo i po co, skoro w niewiele większym Lublinie dzieje się więcej rzeczy, niż w Radomiu, skoro od czasów, gdy Gombrowicz powiedział, że "nie ma nudniejszego miasta po zmroku, niż Radom" nic się nie zmieniło na lepsze (poza wyglądem deptaka). Nie widzę przyszłości dla tego miasta, bo mało komu zależy na tym, żeby było lepiej!!!! Okropnie mi przykro z tego powodu. Pozdrawiam wszystkich tych, którym jeszcze zależy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yordan Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:40 Córciu! właśnie chodzi o to żeby zmieniać nasz miasto. A kto ma to zrobić? My właśnie - obywatele Radomia. Żaden prezydent za nas tego nie zrobi. Bierz przykład z Pana Kuby Kluzińskeigo- wracaj i zmieniaj. Tymczasem pokazujesz jacy są ci niby najlepsi z niby najlepszego Kochanowszczaka. To "oni" powinni mi coś dać, a ja będę gwiazdą. Gwiazdeczko musisz dorosnąć jeszcze....Życzę Ci wszystkiego dobrego ale nie szczęścia. Dochódź własną pracą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 07.06.08, 23:04 wiedziałem domański, że jesteście głupi i wredni, ale szczerze mówiąc nie myślałem, że jesteście tak bardzo zapatrzeni w swoje przygryzające wargi oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbj Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:37 no cóż chłop z Jastrzębi chce się wybić dajmu mu szanse niue sobie coś popisze Odpowiedz Link Zgłoś
platformer Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 20:19 Ten tekst Kosztowniaka to propaganda w stylu lat 50.Jak ktoś podniesie nań dłoń to ją odrąbiemy.Gazeta podniosła a tekst na stronie miejskiej to taka próba odrąbania.Kolejna kompromitacja lokalnej władzy.Kosztowniak powinien odejść.On już uwierzył, że jest mężem stanu a to choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internet.radom.pl 06.06.08, 20:20 jak mozna go odwolac bo dalsza prezydentura poglebi nasz wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 20:37 Panie Kosztowniak ż e n a d a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.58.* 06.06.08, 20:52 Przecież bezrobocie ponad 20% to świetlana przyszłość dla młodzieży w Radomiu i prezydent wcale nie spowodował, że bezrobocie wzrosło do 40%. Czego się czepiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.08, 21:03 kosztowniak wstydz sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.08, 21:29 panu Kosztowniakowi zalezy , by Nam w Radomiu zylo sie lepiej ? , to dlaczego tak jest zle ! , dlaczego NIC nie robi w tym kierunku , by bylo lepiej. Mlodzi ludzie uciekaja z tego miasta ,nie dlatego , ze go nie lubia , tylko dlatego , ze tu nie ma pracy , o przepraszam - zapomnialem o supermarketach , ale tam na etat, tylko po znajomosci z pensja - 800zł, a tak tylko dorywczo przy wykładaniu - towarow. Prawda piekna perspektywa dla mlodych , bo dla starszych wcale nie ma pracy. Bezrobocie - to zarejestrowane w PUP - ponad 23 procent, zaloze sie , ze faktyczne wynosi ponad 30 procent. Panie prezydencie to miasto dzieki panu staje sie prowincionalne i zle postrzegane w Polsce , nie dzieki ludziom , ktorzy slusznie krytykuja panskie niewlasciwe poczynania w zarzadzaniu Radomiem. To nasze miasto staje sie jak mowi wiekszosc tu zyjacych ludzi - miastem - emerytow , bezrobotnych i ludzi tzw. półswiatka, - ktorzy coraz czesciej przyczyniaja sie do negatywnego obrazu Radomia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.172.* 06.06.08, 21:37 Co za brednie piszesz gaga!!!W Radomiu bezrobocie oficjalnie to 21% ostatnio byla o tym dyskusja na sesji.Bezrobocie w Polsce to 10%.W Radomiu nie ma w Twoim przypuszczeniu 30% a jest realnie liczac szara strefe ktora w Radomiu jest bardzo duza okolo 10 % bezrobotnych.Jakos nie ma duzo chetnych na kursy ktore robi PUP w Radomiu. I nie pisz ze Radom to miasto emerytów,bezrobotnych,ludzi tzw.polswiatka w tej ostatniej kategorii w Polsce rzadzi Pruszkow,Wolomin i ostatnio Skarzysko i Starachowice.Widze ze masz duze kompleksy i sprawia Ci radoche obrazanie Radomia.Moim zdaniem Prezydent ma racje dosyc juz tego ponizania Radomia na zewnatrz przez ludzi z Radomia.Przykre ze takie teksty pisze Pan domanski redaktor GW w Radomiu RODOWITY RADOMIANIN.Powinien Pan Prezydenta Kosztowniaka Rodowitego Radomianina wspierac a nie tylko atakowac przy byle jakiej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_z_corka Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 21:42 Przykre ze takie teksty pisze Pan domanski > redaktor GW w Radomiu RODOWITY RADOMIANIN.Powinien Pan Prezydenta > Kosztowniaka Rodowitego Radomianina wspierac a nie tylko atakowac > przy byle jakiej okazji. wspierac w czym? w robieniu nic? "bede robic nic, nic bede robic. a robic nic to znaczy nic nie robic tralalalalalalla" Odpowiedz Link Zgłoś
omuerta Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 22:10 Radomski Emigrant ???? Skoro Radom jest taki fajny to dlaczego wyemigrowałeś. Trzeba było siedzieć na dupie w tym zasr... mieście. Źle Ci było? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 15:45 No, to rzeczywiście masz niezłe zdanie o Radomiu, skoro porównujesz go z ... Pruszkowem i Wołominem. Możemy pociągnąć dalej: to nie prawda, że w Radomiu nie ma dobrych uczelni, bo przecież w Pacanowie i Pcimiu nie ma ich jeszcze bardziej. To nieprawda, że nie ma porządnej rozrywki, bo przecież w Kupach Małych jest jeszcze gorzej. To nieprawda, że panuje nepotyzm, bo przecież w Brazylii też panuje... itd. A tak na marginesie, to co robisz na emigracji, radomski emigrancie? Może czas powrócić "na ojczyzny (radomskiej) łono"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madlene Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:51 Mam takie samo zdanie na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1972 Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 21:10 "Radom Miasto Kwitnącej Inwestycji " tak brzmi hasło przed wjazdem do mojego miasta od strony Warszawy.Panie Prezydencie,Radni kilka słów prawdy,gorzkiej prawdy padło w wypowiedziach tych maturzystów,ale to są fakty a z faktami sie nie dyskutuje.Nie wiem co i komu "kwitnie w Radomiu" bo nie im i napewno nie mnie. W 1997 roku wyjechałem do pracy właśnie do Wawy ,po czterech latach pracy w ZM Łucznik ,ale tam tylko pracuję ,rodzinę i dom mam w Radomiu,więc prosze mi ewentualnie nie zarzucać ,że nie wiem co się tu dzieje.Radom nie "kwitnie" lecz więdnie z kazdym rokiem i z każdą prezydentura którego kolwiek prezydenta.Tylko dużo i głośno krzyczycie ,ale to zrozumiałe "bliżniacy "też krzyczą.Nie wystarczy wybrukować Żeromkę i odnowić kilka domów i ulic żeby było cool ,sorry jest jeszcze noga galeria "Rosa" ze schodami ruchomymi tylko do góry.Lotnisko ??? Odpowiedż jest prosta - nigdy nie będzie lotniska i nie mydlijcie ludziom oczu jak za PRL-u.W moim mieście niestety nic się nie zmieni bo nie ma dobrgo gospodarza.Najwięcej dla społeczeństwa robił św.p.ks.b.Jan Chrapek,ale go już nie ma dla nas.Za kilka lat Radom nie będzie już największym miastem na Mazowszu po Warszawie jeżeli chodzi o liczbe mieszkańców.Szkoda mi mojego rodzinnego miasta,tu się urodziłem ,wychawałem na XV Panie Prezydencie /chyba jak Pan/ i z chęcią tu wracam do rodziny ,ale "końca nie widać" perpektyw dla Radomia ,które by go ożywiły dla ludzi w wieku produktywnym i dla młodzieży nie tylko maturalnej.Gratuluje im odwagi ,że wypowiedzieli się na forum o naszym mieście w sposób rzetelny i otwarty no i ,że redaktor im pomógł.Może to będzie początkiem zmian na lepsze i pozwoli nam zminić kierunek lotu. Wszystkich pozdrawiam Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vriend_00 Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.93.0.* 06.06.08, 21:26 Panie Ireneuszu, Proszę nie takich pisać słów "W imieniu radomian, wszystkich tych, którzy swoją pracą, działalnością, postawą starają się przyczynić do rozwoju naszego miasta." Jest to żenujące, że stara się Pan wypowiadać za tysiące Radomian nie zdając sobie sprawy, jak wiele osób nie podziela pańskich poglądów, czy też poglądów "tych" maturzystów. Prezydent naszego miasta ma w zupełności rację, pisząc iż publikacja wypowiedzi kilkorga osób niweczy starania innych o wspólne, radomskie dobro. To prawda, że naszemu miastu wiele brakuje, gdy porówna się go z Warszawą, Krakowem, Gdańskiem... Ale w kilka dni, tygodni, czy miesięcy takich rzeczy się nie zmieni. Do tego potrzebne są lata. Długie lata ciężkiej pracy. Zgodzę się z Panem w temacie rozmowy z młodymi ludźmi. Potrzeba tu dialogu i pokazywania, że jednak Radom to miejsce, gdzie można przyzwoicie żyć, założyć rodzinę, pracować, spędzać miło czas. PS. Życzę Panu ciekawych tekstów. Nie tylko takich negatywnych, które będą przyciągały nasączonych pesymizmem czytelników. Taka drobna rada na przyszłość: trochę więcej pozytywnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Do vriend_00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:25 Piszesz: Panie Ireneuszu, > Proszę nie takich pisać słów "W imieniu radomian, wszystkich tych, > którzy swoją pracą, działalnością, postawą starają się przyczynić do > rozwoju naszego miasta." Jest to żenujące, że stara się Pan > wypowiadać za tysiące Radomian nie zdając sobie sprawy, jak wiele > osób nie podziela pańskich poglądów, czy też poglądów "tych" > maturzystów. Stary, przeciez Redaktor zacytował Kosztownika! Toczka, w toczkę. Ty tez nic nie rozumiesz jak pan prezydent? No to jest was dwóch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vriend_00 Re: Do vriend_00 IP: 82.93.0.* 07.06.08, 00:22 Stary, to może faktycznie jestem "jaro". Ale czytaj uważniej i troche pomyśl zanim użyjesz klawiatury. Może Cię naprowadzi słowo IRONIA... Właśnie ona, użyta przez redaktora w cytowaniu p. Kosztowniaka nie jest w ogóle trafna. Jeśli to nie ironia, a faktyczny zapis reprezentowania grupy działającej dla dobra miasta to już inna sprawa - mam nadzieję, że p.redaktor przedstawi konkrety dot. swoich działań. Chętnie je zobaczę i podzielę się swoją opinią. Takimi artykułami nic dobrego się wnosi w nasze radomskie społeczeństwo. W Radomiu jest na prawdę sporo osób pragnących zrobić coś pożytecznego i to o nich wypowiada się nasz prezydent. Natomiast p. Ireneusz pragnie "zabłyszczeć" na redakcyjnym podwórku... Z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 21:34 można chować głowe w piasek i udawać że problemu nie ma. tylko czy to eliminuje ów problem? nie! mnie osobiscie bardzo boli sposob postrzegania Radomia przez uczniow Kochanowskiego. czy jednak starsi radomianie, ktorzy uksztaltowali ich osobowosci nie wplyneli na taki a nie inny stan rzeczy? jesli mlodzi radomianie nie sa kompletnie swiadomi donioslej roli Radomia na przestrzeni dziejow, jesli nie sa swiadomi jego znaczenia jako centrum uksztaltowanego na przestrzeni wiekow regionu ... to kto za to ponosi wine? jesli nie zaszczepiono w mlodych radomianach milosci do rodzinnego miasta to czyja to jest wina? jesli nie wspiera sie dzialan obywatelskich a na tych ktorzy chca cos robic krzyczy sie "jak mozna robic cos dla Radomia bez pozwolenia Prezydenta" ... to jaki sygnal wysyla sie dla mlodych ktorzy byc moze chcieliby zaktywizowac to miasto? prosze sobie odpowiedziec samemu na te pytania Panie Prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 21:42 Jestem jedną z tych osób, które z Radomia wyjechały (mija właśnie 9 lat). Patrzę z perspektywy Warszawy na Radom. Choćby nie wiem kto i jakie pieniądze mi płacił nie wrócę do mojego rodzinnego miasta. Wyjaz stąd był jedną z najlepszych decyzji jakie podjęłam w moim życiu, o parę lat dłuższym niż pana Kosztowniaka. Chcę coś zrobić dla tego miasta... tylko jak coś robić kiedy głos obywateli się tu nie liczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lostrabantos Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:16 Nie wrócisz!?! Chyba jesteś "nie kompletnie swiadoma donioslej roli Radomia na przestrzeni dziejow", ani "jego znaczenia jako centrum uksztaltowanego na przestrzeni wiekow regionu"!!! Bój się Boga, kobieto!!! Kto Ciebie wychował w tak porażającej niewiedzy o naszym kochanym mieście, dumie naszej, kwiecie z krwi i znojnego potu wyrosłym, naszym centrum wszystkiego, naszym pępku Wszechświata?! Oj, chyba nie tylko Kosztowniak i jego wydział promocji tu zawinili... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 15:49 Hehe, słusznie. Też nie zamierzam wracać - tylko że u mnie ta najlepsza w życiu (jak na razie) decyzja zapadła 15 lat temu, no i padło na Krakówek. A też kończyłem Kochanowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PietrekPodsiadlaka Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:43 Panie F.: jest Pan za grzeczny w swojej opinii. Tak z nimi nie można. Prezydent i jego świta nie mają honoru, bo gdyby go mieli - byliby już daleko. Świadomie i z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felek Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.33.* 08.06.08, 15:56 No kto za to ponosi winę?Kosztowniak, który rządzi półtora roku czy nauczyciele z nadania komunistów szczególnie ci uczący historii.Gdzie oni wpajali miłość do Radomia.Dla nich liczyły się (i liczą nadal) olimpiady i punkty.A to że jakieś gluty plują na Radom to co ich to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ojobazos Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 21:41 pan Kosztowniak po raz kolejny buja w swerze nierelanych pomysłów nie mając nic do zaproponowania młodzieży oprócz stadionu na Koniówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.58.* 06.06.08, 22:11 I znowu narzekanie na władzę.BYŁY WYBORY, GŁUPIO WYBRANO I TAK BĘDZIE Z NARZEKANIEM DO KOŃCA KADENCJI. Zęby leczyć trzeba się nauczyć, budować domy też trzeba umieć ale być radnym lub sprawować władzę - to nic nie trzeba umieć. Jezeli sprawujący władzę nie potrafi rozliczać z wykonywanej pracy podwładnych i robi to jak ociemniały tyłem to zawsze bedzie oszukiwany przez najblizsze otoczenie i nie bardzo będzie umiał to dostrzec. A jeszcze jak istnieje przyboczna drużna ...od jarmarcznych fantów reklamowych - każdy będzie musiał "chcieć tu mieszkać" co pokazują maturzyści i to przez kilka już kadencji! Wiedza drodzy wyborcy, tylko odpowiednia wiedza, praktyka zawdowa tj. SPRAWDZONE umiejętności i uczciwość sprawujących władzę mogą sytuację w Radomiu poprawić. Przed wyborami posiadanie właściwej i odpowiedniej wiedzy trzeba u kandydatów na radnych i prezydenta sprawdzać - a teraz....... kolejna władza rozpoczęła naukę, a gdzie ugruntowana praktyka? Ile lat trzeba by .............................................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedowiarek Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.58.* 07.06.08, 09:33 A gdzie są dowody, że aktualna władza wogóle chce się czegoś nauczyć? Oni wiedzą już wszystko bo są, w wielu przypadkach prowadzenie przez samoistnie wszystkowiedzących, okupujących przez kilka już kadencji podwładnych. Warto przy okazji zauważć, że dobry lawirant, mimo że w dużej części ignorant zawodowy ale dobrze potakujący władzy we własciwych momentach, w warunkach radomskich może przetrzymać na stołku kilku wybranych demokratycznie przypadkowych prezydentów - to też bardzo "budująco" wpływa na sytuacę w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
omuerta Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 06.06.08, 22:12 Oj Jędruś Jędruś na następna kadencję to cię raczej nie wybiorą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 23:08 Wróżka prawdę Ci powie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.radom.vectranet.pl 06.06.08, 22:36 Mylicie się! Nie popieram polityki kosztowniaka (celowo z małej litwry), ale wyborcza nie powinna pozwalać na publikowanie na jej łamach negatywnych opinii o mieście! Po co to? Tak chcecie dopiec kosztowniakowi? Ja wiem, że kadry pisu panoszące się po um i miejskich spółkach to banda miernot i szwagrów. Ale powinniśmy na zewnątrz trzymać się razem! Nawet jak w radomiu jest słao to na zewnątrz powinniśmy pisać że jest tu cudownie. Nie pierzmy swych brudów na forum ogólnopolskim! Tylko o tyle proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwko Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:39 jak to? Co ty bredzisz?! media sa od tego, żeby pisały jak jest, zeby publikowały rózne opinie. Nie są od kadzenia, bo od tego jest propaganda i strona internetowa miasta. Szacunek Redaktorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwko Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:41 Acha! Powodzenia panno Zosiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:56 "Aha"! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwko Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 23:03 Aha! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan42 Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.2.udn.pl 07.06.08, 09:01 Kochani radomianie,nie mogę zrozumieć dlaczego inne miasta znacznie mniejsze niż nasze dbają o swoich mieszkańców, o ich wypoczynek, bezpieczeństwo,rozrywkę.Mam rodzinę w maleńkim w porównaniu do Radomia Sieradzu,tam w centrum miasta utworzono plaże z kąpieliskami w rzece,brodziki,zjeżdżalnie dla młodszych dzieci,tereny nad Wartą są zagospodarowane dla rowerzystów,tych wyczynowych też,są boiska do każdego rodzaju piłki,a nawet korty i to wszystko za darmo!!!!!!!!! Ponieważ jestem matką dwóch synów chciałabym zapytać jaką propozycję wakacyjną dla nich i innych dzieci,które nigdzie nie wyjadą(z powodów finansowych)ma nasze miasto.Czy nadal będą mieli do dyspozycji 2 płatne baseny i zupę na Borkach?Jaki procent wkładu podatków moich i mojej rodziny mieszkającej od pokoleń w Radomiu zostało przeznaczone na iwestycje ,które pomogły by dzieciom i ich ridzicom spędzić wakacje w mieście????????????????????????????????? Nie dziwie się wypowiedziom maturzystów,którzy parę lat wcześniej,stanęli przed takim samym problemem jak ja dziś.Wakacje powinny być czasem odpoczynku dla dzieci ,a nie czasem spędzonym przed komputerem,tylko dlatego, że od lat nie mamy prawdziwego gospodarza miasta.Zatroskana mama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubię pis Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internet.radom.pl 06.06.08, 22:44 Precz z całym tym pisowksim bałaganem chłopcy sie bawią w rządzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:51 Może lepiej takie komentarze zachowaj dla siebie. :) Wyraźnie widać, że sam chciałbyś się "pobawić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RadomskiEmigrant Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.172.* 06.06.08, 23:13 W 2010r. sa wybory ja nie zaglosuje na Kosztowniaka mam swojego juz kandydata mam nadzieje ze wystartuje i wygra.On podobnie jak Prezydent Kosztowniak tez jest rodowitym radomianinem.Uwazam ze Kosztowniak ma szanse tylko wtedy wygrac kiedy w Radomiu bedzie LOTNISKO to jest najwazniejsza sprawa dla Radomia.Jak w 2010r. w Radomiu bedzie lotnisko Kosztowniak bedzie Prezydentem juz w I turze.NIGDY juz za to PiS nie bedzie mial 14 radnych zniesiono bloki do samozradu wiec teraz PiS to max 7 no 10 radnych.I dobrze teraz PiS ma 14 radnych z czego okolo 5 NIC NIE ROBI za co oni te 1900 pln diety radnych co miesiac biora.Niech sie wborcza za to wezmie a nie za te durne i chamskie teksty mlodych Radomian którzy bardzo opluli Radom w tym swoim wyrazaniu opini.Mamy demokracje ale ona nie sluzy chyba do obrazania Radomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaszka A.K R.F. oraz pozostali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 23:22 K O M p r o M I T A C J A !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
widmo82 KOSZTowniak odejdz-miasto potrzebuje swiezej krwi! 06.06.08, 23:40 Madry czlowiek docenia doswiadczenie i madrosc starszych, ale madry czlowiek docenia tez innowacyjnosc, energicznosc mlodych. Wyborcy ktorych Prezydent dzis obraza, czytaja i w odpowiednim czasie zmobilizuja sily. Skoncza sie czasy kiedy wybory wygrwala bedzie osoba ktora ma najwiecej kasy na plakaty i spoty wyborcze, gdzie wygrywa partia. Wygra osoba z realnymi pogladami, budzaca do dzialania, dzialajaca i nie bedzie sie chowac za biurkiem urzednika. To miasto krwawi panie prezydencie, potrzebujemy swiezej krwi ktora pan ignoruje i proboje udawac ze nie ma problemu. Tak nie zachowuje sie czlowiek ktory dal slowo ze wezmie odpowiedzialnosc za to miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 02:09 Wg mnie-rewelacyjna odpowiedz dla p. Kosztowniaka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmbasadorRadomia Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:12 Chłopcze skąd Ty jesteś. Ciągle zabierasz głos na forum, i szkodzisz wizerunkowi tego miasta. Zastanawiam się tylko na czyje polecenie działasz. Kilka dni temu ktoś (nie wiem czy to nie...) zabrał głos a propos logo Radomia. Osoba ta napisała, że kto chciałby mieszkać w Radomiu, skoro on przejeżdża pociągiem i mu się nie podoba to miasto. Myśląc w ten sposób można być rzec, że żadne miasto w Polsce (w tym W-wa) nie ma ładnej infrastruktury kolejowej przy torowej. Ale nie to mnie wkurzyło. Wkurzyło mnie to, że ten wpis tkwił na głównej strony przez co najmniej jeden dzień. Panie Prezydencie, byłem i jestem z Panem. Podoba mi się to, że podniósł Pan głos w sprawie "ucieczki z Radomia" maturzystów. Poniekąd tak się dzieje. Ale wyolbrzymianie tego tylko do Radomia jest co najmniej niesprawiedliwe. W wielu miastach zachodzą takie procesy. Zastanawiam się, kto chce nas zdyskredytować i osłabić naszą pozycję. Jedyne co przychodzi mi do głowy (obym się mylił) to to, że robią to ludzie człowieka z Płocka, który siedzi b.wysoko we władzach urzędu marszałkowskiego Mazowsza. Chcą osłabić pozycję Radomia, bo sąsiad (w ramach województwa) potrafi to robić najlepiej. Mają chyba swoje wejścia tu i tam i mieszają. Ostatnio Płock dodał do GW dodatek, obwieszczając wszem i wobec, że Płock jest dumą Mazowsza. Na szczęście ten dodatek był miernie przygotowany, i odniosłem wrażenie, że jest wręcz odwrotnie. Że to miasto prowincjonalne. Denerwuje mnie też to, że na mapie pogody w tvn24 jest pokazywany Płock, a Radom nie. To tak jakby pokazywali Sierpc zamiast Płocka. Dla mnie jest to celowe działanie. A może ludzie pewnego człowieka nie mogą przeboleć tego, że Radom jest 14 w Polsce (225 tys. mieszkańców) pod względem ludności, a Płock dopiero 29 (127 tys. mieszkańców) /dane z wikipedii_Polska/. To tyle więcej, coby do Płocka przyłączyć np. Opole. A może tego, że Radom ma Politechnikę, a Płock nie. Panie Prezydencie Kosztowniak, oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 06:41 Pewnie Dobry Człowieku należysz do "rodziny"pociotków.Celna krytyka nie dociera do Ciebie.Trzymaj stołek pod dupą i szczekaj.Odwdzięcz się tym za michę.Zauważyłeś że tak wielkiego lokalnego patriotę jak Ty z szacunku piszę dużą literą,moherze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 06:48 W pełni zgadzam się z autorem artykułu.Mam 50 lat i wiem co mówię.Zawsze w tym mieście była klika rodzinno-towarzyska,taka ośmiorniczka.Ja tobie, ty mnie.I p.Kosztowniak doskonale o tym wie.Przecież jest pionkiem tego układu.PIONKIEM.Tak jak poprzednik na tym stołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odejdź człowieku Kosztowniak miej honor, zrezygnuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 07:05 Popieram, to w jakim stanie jest miasto jest przez tych polityków-urzędników, układy układziki, koneksje, załatwianie a takiemu Frigo cenę działki się podnosi, tak dba się o inwestora w tym mieście. Tu nie będzie dobrze, dopóki albo ktoś z zewnątrz nie przejmie rządów albo wykluje się całkowicie niezależna nowa siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internet.radom.pl 07.06.08, 09:35 Dokładnie, ja również chciałbym żyć w tym mieście, gdzie mam rodzinę, ale niestety gdybym tak chciał robić zbierałbym kartony po śmietniku, a w Warszawie z tą samą wiedzą i umiejętnościami zarabiam marne 6 tys... taka jest niestety prawda o Radomiu. Tak się zastanawiam dlaczego po zmianie władzy w Radomiu część moich znajomych wreszcie znalazła pracę w różnych urzędach miejskich? Bardzo zagadkowe... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
usjwo Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 17:52 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Tak się zastanawiam dlaczego po zmianie władzy w Radomiu część moich znajomych > wreszcie znalazła pracę w różnych urzędach miejskich? Bardzo zagadkowe... :-))) To znaczy cieszysz się, czy martwisz??? Usjwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romcio Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 07:22 Kilka tygodni przed wyborami samorządowymi. w których Pan Panie Prezydencie został wybrany na szefa Naszego Miasta, wysłałem do Pana e-mail na skrzynkę Pańskiego Biura wyborczego z kilkoma pytaniami. M.in: jak Pan zamierza rozwiązać niektóre rzeczy, po ewentualnym zwycięstwie. Tak żeby zorientować się co Pan muyśli, w sprawach typowych dla przeciętnego Kowalskiego, sprawach z jakimi spotyka się Ów Kowalski, na codzień. I wie Pan co?! Do dziś mi Pan nie odpisał! Nie miał Pan wtedy pewnie chcwili czasu! I takie samo podejście zaprezentował Pan znów w swojej "odezwie" do Gazety oraz nas, mieszkańców Radomia! Jak bym słuchał Pańskiego Guru i Wodza partyjnego wielkiego Jarosława! Myślę, że lepiej będzie dla Pańskiego wizerunku i całego miasta, jeżeli pochyli się Pan nad tym to jest napisane w tekście młodych ludzi z Kochanowskiego oraz w odpowiedzi Gazety na Pańską "odezwę" i podejmię dialog i chęć wspólnego działania, a nie śladem PISowskiej buty i przekonania o własnej nieomylności będzie Pan dalej przekonywał o swoich racjach, które jak sądzę, mogą być również dziełem Pańskich "doświadczonych" doradców! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
art-big Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 09:31 Pan Kosztowniak jest chyba najgorszym Prezydentem Radomia od czasów Pana Wlazły. Jego rola ogranicza się tylko do uśmiechów i przemówień na kolejnych festynach. Robi wszystko aby żyło się źle w Radomiu np. SPP w centrum Radomia, bród nawet w centrum miasta, Straż Miejska ogranicza się tylko do zakładania blokad na koła samochodów źle zaparkowanych. Na szczęście wybory są co cztery lata, ale czy Radom ma czas aby zmarnować cztery lata??, widząc rozwój innych miast Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
widmo82 Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 09:47 art-big napisał: > czy Radom ma czas aby zmarnować cztery lata??, widząc rozwój innych > miast Polski!!! przeciez Kosztowniak twierdzi ze i u nas sie rozwija miasto. przykladem jest remont skrzyzowania zolkiewskiego/chrobrego. Planowo 2tyg a w poniedzialek bedzie 3. Buduje sie? - buduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: 82.139.43.* 07.06.08, 09:47 bo lud poszedł głosować na partie i teraz cierpi może następnym razem pomyśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.06.08, 09:52 Kosztowniak ma rację!Mendowata GW od zawsze była antyradomska.No, może od czasu kiedy pozbyli się niewygodnych (czytaj niezależnych) dziennikarzy typu Sałata, Stepień, Wiatrak.Zacznijcie dostrzegać swoje błedy i pomagać temu miastu a nie wziąż go dołować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.internet.radom.pl 07.06.08, 09:56 gazeta ma rację!mozecie sobie pisowcy wypisywac co chcecie ale wyborcy juz was pozegnali i zadne tlumaczenia na forum nie pomoga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:01 michnikowszczyzna niszczy radom. przeciez widac jak na dłoni że to draństwo ma zezwolenie z warszawki-bo trzeba "dorżnąc watahy pisu". przegonic z RADOMIA TO TRZEBA ALE TO TOWARZYSTWO RADOMSKIEJ MICHNIKOWSZCZYZNY POPRZEZ NIE KUPOWANIE ,NIE PRENUMEROWANIE I NIE CZYTANIE TEGO SKRAJNEGO MANIPULATORSTA TAK NA SZCZEBLU KRAJOWYM JAK I LOKANYM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik a co dobrego zrobil teoj kacorek/ IP: *.chello.pl 07.06.08, 10:36 dobrze pamietam jak obiecywal kacorek przed wyborami, obiecywal tez i kosztowniak, niedawno byl znowu w naszym miscie i co? jak krwawilo tak krwawi i placze. twierdzicie ze to za poprzednikow zlikwidowano najwieksze zaklady pracy w regionie a czemu za obecna wladze nie stworzono najwiekszych zakladow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopinki Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:11 Racja! nie czytaj, nie oglądaj, nie słuchaj i w końcu wyp... z tego forum, pisuarze. Żyj w błogim przeświadczeniu, że Radom się rozwija dzięki Kosztowniakowi, ludziom żyje się tu wesoło i dostatnio, mamy najlepsze na świecie uczelnie i nikt stąd nie chce emigrować. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 15:52 Zamiast Caps Locka włącz sobie autokorektę, bo inaczej tego bełkotu nie da się czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.31.radom.pilicka.pl 07.06.08, 10:06 Powiem wprost: Pan panie Domański jest dla mnie miernotą jakich mało, małostkowym, zapyziałym, łysym gościem, ktory poprzez Radom leczy swoje kompleksy. Dziewię się wielu Radomianom, że nie potrafią nawet w tak gorącym okresie schować swoich sympatii politycznych i przeciwstawić się złu jakie niesie ze sobą Domański i jego siła medialna. Najpierw skutecznie pozbył się Pan cenionych dziennikarzy GW, którzy byli zagrożeniem dla Pana kariery, notabene rodowitych Radomian, a później przeszedł Pan do totalnej krytyki wszystkiego co radomskie. Radom mamy jeden, władz możemy mieć tuzin. Nie apeluję do Domańskiego bo to największa radomska miernota jaką znam, ale apeluję do wszystkich radomina z krwi i kości: swchowajcie swoje preferencje polityczne, nie doprowadzajcie do wojny politycznej czego chciałby Domański, ale przeciwstawcie się jego marnym, tendentycjnym i subiektywnym artykułom, które mają jeden cel: zniszczyć Radom. PS.To że jest Pan malutkim człowieczkiem świadczy chociażby fakt, że pisząc o nawet znienawidzonym przez siebie Prezydencie mojego miasta zwraca się Pan do niego cytuje: "panie (z małej litery) prezydencie (też z małej litery). Chamstwo, buta i arogancja w połączeniu z rozlewaną żółcią nie dają Panu spać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik moze jakies konkrety zamiast lania wody? IP: *.chello.pl 07.06.08, 10:39 przestan smiecic, napisz cos z sensem bo to tylko zle swiadczy o Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Z RADOMIA Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:14 brawo renia. to co wyprawiają dodataki lokalne tego piśmidła jest niedolną kopią tego co wyprawia michnikowszczyzna na szczeblu krajowym. polecam wszystkim zatrutym przez michnikowszczyznę książkę Rafała Ziemkiewicza pt." Michnikowszczyzna. Zapis choroby". może cos do was mediamatołki trafi! bo jak pisał wielki poeta polski Zygmunt Krasiński w "psalmie miłości": "niczem sybir niczem knuty lecz narodu duch otruty to dopiero jest bólów ból" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopinki Spadaj, pinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:18 razem ze swoim Ziemkiewiczem. Niedouczonym, zakłamanym miernotą, jak wszystkie pisuarowe "autorytety". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaratustra III Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:09 W LICEUM kOCHANOWSKIEGO NASTĄPIŁA ZMIANA NA STANOWISKU DYREKTORSKIM. ODSZEDŁ ZASŁUZONY PEDAGOG ALE NIE W OCZACH pisuaru. A jak mu podziękowali perukarze i kosztowniakowcy.Był minister ale zabrakło nawet dyplomu dla pana Dyrektora na odchodne nie mówiąc o medalu na klapę . Wstyd dziady pisuarowskie. Młodziez -dziatwa szkolna to widziała jak traktujecie zasłuzonych pedagogów -radomiaków. I dlatego to WASZE miasteczko ma w dup.e!! Odpowiedz Link Zgłoś
skrzesni Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 10:30 Zapraszam, Pana Prezydenta rano w poniedziałek na dworzec na pociąg 5.53 tam wysłucha Pan opinii mieście i władzach...która jest zbieżna z przedstawioną przez maturzystkę. Mówi Pan w swoim oświadczeniu że artykuł jest anty promocją miasta. Ja ma pytanie jak jest ta promacja miasta wygląda? Czy są to te wielkie bilbordy reklamowe na rogatkach NASZEGO MIASTA? bo jak tak to marna ta promacja miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik dobry pomysl z tym zaproszeniem do pociagu w pn :) IP: *.chello.pl 07.06.08, 10:41 Prezydent nie ma tyle odwagi, stawiam swoja pensje ze nie podejmie wyzwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzesni Re: dobry pomysl z tym zaproszeniem do pociagu w IP: 83.14.217.* 07.06.08, 15:00 Do odważnych świat należy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom69 Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:49 dużo prawdy w tym co Ci maturzyści napisali i nie chodzi o to żeby teraz coś zrobić na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
yallop Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 10:42 Wybiórcza, jak zwykle działa wybiórczo. Domański widać kieruje się zasadą żeby zgnieść, zgnoić, skłócić, zmieszać z błotem. Wolno mu, ale myślę taka postawa nie bierze się z niczego. To reakcja na głęboko ukryte frustracje nieudacznika, który jedynie swoją podłością, zakulisowymi gierkami, donosicielstwem i podkładaniem świni najbliższym współpracownikom doszedł do pozycji, którą ma. On musi mieć wrogów, bo taka jego natura. Działalność destrukcyjną też ma we krwi. Potrafi jedynie krytykować. A czy sam coś zrobił dla Radomia? Czy kiedykolwiek lobbował na rzecz naszego miasta? NIGDY!!! Kompletnie nie uczestniczy w życiu Radomia. Uważa się za miłośnika i znawcę (o zgrozo!) sztuki, a jego obecność na wystawach ogranicza się do rzutu na żarcie podczas wernisażu. Nie zadbał nawet o własne wykształcenie, ale ochoczo i z wielką złośliwością wytyka te braki innym. Nie bronię w tym miejscu Kosztowniaka, ale żeby go krytykować, wypadałoby samemu dać przykład. Przelewać swoje żale na papier to żadna sztuka, Domański... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik Yntelygenciku... redaktor broni zdania uczniow IP: *.chello.pl 07.06.08, 10:52 Kolejny przyklad niezrozumienia tego co sie "czytalo". Redaktor tlumaczy takim jak Ty co chcieli przekazac maturzysci. Czytanie polega rowniez na rozumieniu poza samym rozpoznawaniem znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik Radomianin pisze z Warszawy... IP: *.chello.pl 07.06.08, 10:48 Stracilem prace dawno temu, tułalem sie kilka lat ale od kiedy u wladzy sa ludzie z pogladami takimi jak pan, niestety nie wroce do rodzinnego miasta. Dobrze ktos napisal, sentyment to za malo ...zeby zyc na granicy ubóstwa dlatego wybralem Warszawe. Nie pije o to ze jest Pan z PiS, pije o to ze ma pan takie a nie inne poglady. Sa miasta w ktorych u wladzy jest PiS a miasta sie rozwijaja, sa miasta gdzie u wladzy jest PO gdzie tonie wszystko jak u nas. Tu chodzi o troske o miasto a nie udawanie ze sie cos robi bo efekty to sa mizerne w stosunku do tego co niby Pan twierdzi ze robi. Wstyd mi ze musze sie tlumaczyc czemu nie moge wrocic do swojego rodzinnego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torres Re: Radomianin pisze z Warszawy... IP: *.ats.pl 07.06.08, 10:52 A ja zapraszam pana prezydenta na dworzec PKS między 5 a 8 rano.Wtedy dowie się pan dlaczego wyjeżdżamy i dlaczego teraz nie chcemy wracać.Tak słabego rządzenia miastem nie było od lat pana Wlazło!A przy tym układy,układziki,praca dla swoich,kasa też i żadnych pomysłów na Radom.Nawet Dni radomia byle jakie.Aby do następnych wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Z tonacego okrętu szczury pierwsze wieją...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 14:24 A ty byś zapewne chiał by cie Kosztowniak na rekach nosił i piwska stawiał w Dni Radomia? Co zrobiłes dla tego miasta ze warczysz z Warszawy? Ty i tój rynsztokowy biuletyn GW macie jedno, jak nie nasi przy władzy to z założenia musi być źle. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dii2 Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada 07.06.08, 10:51 Najlepiej jest nie widzieć przyszłości. A to przecież my tworzymy to miasto. Prawdą jest że brakuje miejsc pracy, dobrej i interesującej pracy. Ale czy żeby temu zapobiec należy posługiwać się niedojrzałymi nastolatkami???? Poznałam kilka miast w polsce, tam zyłam i pracowałąm: Gliwice, Warszawa, Kraków myślicie ,ze tam jest czyściej? ,ze nie ma głupich ludzi, albo biedy? nie!!!, to kwestia autopromocji? chęci dostrzeżenia tego co jest ok, przyci,agania inwestycji iludzi którym sie chce... pan redaktor chyba rzadko bywa w Radomiu albo zamyka się w domu wyłącznei ze swoim wyobrażeniem na jego temat!, Ja tu tez bywam rzadko ale np z 2 tygodnie temu widziałam Pana Kosztowniaka jak spaceruje po deptaku:). Może czas zacząc działać nie pisac Panie REDAKTORZE GW!!!!!!!!???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik Kosztowniak lansuje sie tylko w okreslonych chwila IP: *.chello.pl 07.06.08, 10:57 2tyg temu otwierali galerie rosa wiec trzeba bylo sie pokazac ze cos sie wreszcie wybudowalo. Szkoda ze nie pokazuje sie teraz jak przez te 2tygodnie chodza tam wiertarki, kurzy sie i porozciagane sa kable i biegaja poprawiaja robotnicy. Jak tak kreci cie spotkanie z Kosztowniakiem na deptaku to poczekaj az oddadza remontowany odcinek Zeromskiego to bedziesz mial okazje nawet klęknąc przed nim jak bedzie sie chwalil kolejna inwestycja. Pozniej kolejne spotkanie mozliwe bedzie przy kolejnym zakonczeniu jakiejs inwestycji. W normalnym dniu nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIĘKI DOMANSKIEMU Re: Kosztowniak zarzuca, "Gazeta" odpowiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:00 O nie krytykuj kogoś kto dał ci mozliwosc wypowiedzi nawet na Jego TEMAT.TO DZIEKI -forum wybiórczej- MOŻESZ SIE BIEDACZYNO ZAREPREZENTOWAĆ. TO NIE JEST fORUM kosztowniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucznik gminny internet :) IP: *.chello.pl 07.06.08, 11:05 Dobrze redaktor wysmial Kosztowniaka zwracajac mu uwage ze internet nie moze byc gminny :) Widac jak edukacyjnie rozwiniety jest prezydent:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: gminny internet :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 11:28 "Jak można proponować jakiekolwiek udogodnienia dla mieszkańców Radomia bez wiedzy i zgody jego władz.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny Radomianin Re: gminny internet :) IP: *.45.udn.pl 07.06.08, 11:39 Panie redaktorze, kolejny raz po przeczytaniu Pana tekstu dochodzę do przekonania, że jest Pan odpowiednim człowiekiem na odpowiednim stanowisku. Tylko ktoś taki jak Pan może być redaktorem gazety o tak "wspaniałych i patriotycznych" poglądach jak reprezentowany przez Pana dziennik. To dobrze także, że bardzo jasno i wyraźnie określa Pan w swoim tekście swoje poglądy polityczne i zapewne członkowie jedynej słusznej partii politycznej będą z Pana zadowoleni. Zadaje Pan także sporo pytań, ale czy zadał Pan sobie pytanie co Pan i Pańska gazeta zrobiliście dla zmiany sposobu widzenia i myślenia o naszym mieście? Może trzeba było zadbać aby dobrzy redaktorzy, mający swoje określone poglądy i potrafiący pisać nie koniecznie pod dyktando nie odchodzili z gazety. Może potrzeba trochę inaczej spojrzeć na prowadzenie pisma i przestać robić dziennik partyjny, czyhający tylko na okazję dokopania tym z niesłusznej partii, często nie stroniąc przy tym od naciągania czy wyolbrzymiania niektórych faktów. Może, może, może... Na koniec pozwolę sobie przypomnieć Panu, jak ogromną rolę i możliwość oddziaływania mają współczesne media, z reprezentowaną przez Pana gazetą nawet. Dlatego trzeba się zastanowić czy nie dobrze by było użyć ich dla dobra naszego miasta i dla działań w celu poprawy jego widzenia w kraju a w szczególności dla odbudowy lokalnego patriotyzmu wśród części jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincjusz Re: gminny internet :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:03 Artykuły w GW pomogły przebić się do świadomości opinii publicznej rzeczom, o których od wielu lat pisze się w opracowaniach naukowych i strategicznych. Tych ostatnich jednak prawie nikt nie czyta. Teraz rozgorzała dyskusja, bo w prostej i lekkostrawnej, subiektywnej formie przedstawiono oczywiste fakty o emigracji z Radomia i jej przyczynach. Ta dyskusja jednak szybko przycichnie, bo żadnemu politykowi nie opłaca się publicznie powiedzieć prawdy o wnioskach, jakie trzeba wyciągnąć z tych faktów. O wiele lepiej jest robić dobrą minę i czekać, aż stanie się to, co ma się stać. A żeby wyborcy na polityków głosowali, muszą oni tylko zadbać o swój wizerunek, który w ich mniemaniu jest tożsamy z wizerunkiem miasta. Wizerunek można sprzedać, ale nikogo się nim nie nakarmi. Nakarmią się tylko spece od wizerunku i politycy, którzy dzięki nim mają pracę za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki [...] IP: 82.139.33.* 07.06.08, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś