Dodaj do ulubionych

Sklepy a 11 listopad

IP: 94.42.116.* 11.11.09, 09:20
Witajcie . Czy w Rzeszowie otwarte są jakieś duze sklepy typu Tesco , Eclerc ,
Anchuan , real itp? Zdaje mi sie ,ze nie powinny ,ale pytam z ciekawośći :)
Obserwuj wątek
    • Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 12:08
      Wygrało lobby właścicieli stacji benzynowych.
      Dzisiaj oni mają żniwa.
      • Gość: oo Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 12:29
        Jakby pozamykali stacje to byś darł mordę, że nie ma gdzie zatankować żeby
        gdziekolwiek pojechać.
        • Gość: jah Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.11.09, 12:52
          jedyna firma handlowa, która może w takie święto funkcjonować to KK, obrót
          na tacach jest dozwolony w każdym dniu.
        • Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.09, 12:55
          Zamknięte sklepy w narodowe święto to krok do normalności. Za to jak najbardziej
          powinny ożywić się wtedy restauracje, puby.
          U nas ludzie święto narodowe traktują jak żałobę narodową.
          • Gość: Nie świętuję! Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.11.09, 14:21
            Gość portalu: anna napisał(a):

> Zamknięte sklepy w narodowe święto to krok do normalności. Za to
            jak najbardzie
            > j
            > powinny ożywić się wtedy restauracje, puby.
            > U nas ludzie święto narodowe traktują jak żałobę narodową

A z czego mam się cieszyć? Ze mam miesięcznie 700 zł na przeżycie?
            Nie stać mnie na radość :((
            • Gość: NM Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rz.izeto.pl 11.11.09, 16:36
              i do kogo masz pretensje ze zarabiasz 700zl ? bylo sie uczyc i pracowac nad soba to bylo bylo 7000
              • Gość: Nie świętuję! Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.11.09, 21:08
                Gość portalu: NM napisał(a):

> i do kogo masz pretensje ze zarabiasz 700zl ? bylo sie uczyc i
                pracowac nad sob
                > a to bylo bylo 7000

Jak zwykle Twoje wypowiedzi są złośliwe i chamskie. Wyobraz sobie,ze
                skonczyłam studia wiele lat temu i właśnie dlatego,że nie jestem
                młodą, piękną laską,trudno mi znależć nową pracę. Wcześniej
                pracowałam przez długie lata w firmie,która niedawno upadła i wcale
                nie z mojej winy :( Obys nie doczekał takiego momentu,ze po wielu
                latach pracy dla swojego kraju, teraz mają cię w nosie, bo nie masz
                długich nóg i 20 lat. Powodzenia !
                • Gość: x Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 22:00
                  Nie pracuje się dla kraju tylko dla siebie.
                  Mentalność komucha została i dlatego masz problem.

• Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.09, 22:48
                    Mentalność cwaniaka?
                    Nie płacisz podatków skoro piszesz,że nie pracujesz dla kraju.
                    • Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:02
                      Płacę wielokrotnie większe podatki niż osoba zarabiająca 700 PLN.
                      To że kraj mnie demotywuje do pracy to inna sprawa.

Dlaczego więcej zarabiając płacę dużo większe podatki (progi podatkowe)?
                      Czy w związku z tym, że więcej zarabiam jestem dla państwa większym ciężarem i
                      za mieszkanie w tym kraju muszę więcej płacić?
                      Przecież to ja wypracowuję większy PKB.
                      Mam nadzieję, że kiedyś doczekam się podatku liniowego.
                      • Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.09, 16:37
                        Jest dokładnie jak piszesz. Moja odpowiedz była do osoby, która twierdziła, że
                        pracuje "dla siebie a nie dla kraju". Chcąc nie chcąc płacąc podatki, pracujemy
                        nie tylko dla siebie, ale dla kraju, społeczeństwa. Najbardziej wkurza nawet nie
                        tyle różnica w kwocie brutto, a tym co dostaję na konto, ale widoczne
                        marnotrawienie tych pieniędzy przez państwo.
                        • Gość: qwas Re: Sklepy a 11 listopad IP: 88.220.37.* 13.11.09, 07:46
                          To nie głosuj na socjalistów!!!!
                          • Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:09
                            Głosowałem na tych, którzy obiecywali podatek liniowy.

Faktem jest, że i tak dzięki nim zyskałem, bo zlikwidowali 3 progi podatkowe.
                            Jednak 2 progi, to ciągle nie jest to samo co jeden podatek liniowy.
                            Teraz oddaję 1/3 moich zarobków, a inni mniej niż 1/5.
                            • Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 18:54
                              A mnie jednak to nawet nie tyle boli, co roztrwanianie tych pieniędzy podatników.
                  • Gość: Aga Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:16
                    A Ty jaka masz mentalność?...z Twojej wypowiedzi ja wiem jaką masz.
            • Gość: ciekawy Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:58
              to po jaką ch....ę chcesz kupować w święto, jak nie masz za co?
        • Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 15:38
          Absolutnie nie chcę, aby zamykano stacje!

Jednak martwi mnie nierówne traktowanie podmiotów gospodarczych.
          Właściciele innych firm handlowo-usługowych są dyskryminowani, a właściciele
          stacji mogą tego dnia zarabiać.44

Przecież ten przepis jest niezgodny z konstytucją, która gwarantuje równe
          traktowanie obywateli i swobodę gospodarczą.
          • Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 15:43
            Z moich obserwacji jednak wynika, że w praktyce duże sklepy zyskały na zakazie
            handlu w święta.

Przed dniem wolnym ludzie robią takie zapasy, że obroty w sumie są większe dzień
            przed, niż jakby jednak sklep był otwarty podczas święta.

Jednak dla zasady wolałbym, aby to kiedy sklep jest otwarty regulował wolny
            rynek, a nie przepisy.
          • Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.09, 15:46
            Wypowiedz "pięknie" ilustrująca jak to Polak uczy się demokracji(i niestety nie
            tylko) od Amerykanów. Ten wyświechtany slogan jak z amerykańskiego filmu o
            prawnikach: to niezgodne z konstytucją. Ja tam wolę zapatrywać się na starą
            poczciwą Europę.
            • Gość: red Re: Sklepy a 11 listopad IP: 79.139.93.* 12.11.09, 10:17
              Nie 11 listopad, tylko 11. listopada.
              Czytaj: "jedenastego listopada"
              - w domyśle:(dnia) "jedenastego listopada".
              Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym
              i zawodowym :)
              • Gość: ? Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:07
                "11." z kropką na końcu czyta się "jedenasty" (liczebnik), nie: "jedenastego".
                • Gość: red Re: Sklepy a 11 listopad IP: 79.139.93.* 13.11.09, 00:03
                  W kontekście daty: 11. llistopada - czyta się "jedenastego
                  listopada".
                  Serio, serio :)
                  • Gość: ? Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 00:07
                    Raczej napisałbym: 11 listopada
              • Gość: Mistrz ortografii Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 17:35
                Wróć do szkoły drogi. Chciałeś błysnąć i błysnąłeś...
                so.pwn.pl/zasady.php?id=629746
                • Gość: Mistrz ortografii Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 17:37
                  Oczywiście miało być mój drogi redzie, bo zwracałem się do tego forumowicza.
                • Gość: ? Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:05
                  Wypada mi tylko pozdrowić moją polonistkę z podstawówki.
                  • Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 18:41
                    Gratuluję nauczyciela, bo nadal w szkołach królują "gżegżółki" czyli wymaga się
                    kompletnie nieprzydatnych rzeczy(jak na przykład pisownia powyższego wyrazu), a
                    ludzie nie potrafią prawidłowo napisać daty. Rzecz bardzo potrzebna, a komputer
                    nie poprawi.
                    W podaniu o pracę,CV razi dysonans między ukończonymi uczelniami a
                    nieumiejętnością prawidłowego zapisu daty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka