Gość: kamyk IP: 94.42.116.* 11.11.09, 09:20 Witajcie . Czy w Rzeszowie otwarte są jakieś duze sklepy typu Tesco , Eclerc , Anchuan , real itp? Zdaje mi sie ,ze nie powinny ,ale pytam z ciekawośći :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 12:08 Wygrało lobby właścicieli stacji benzynowych. Dzisiaj oni mają żniwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 12:29 Jakby pozamykali stacje to byś darł mordę, że nie ma gdzie zatankować żeby gdziekolwiek pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.11.09, 12:52 jedyna firma handlowa, która może w takie święto funkcjonować to KK, obrót na tacach jest dozwolony w każdym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.09, 12:55 Zamknięte sklepy w narodowe święto to krok do normalności. Za to jak najbardziej powinny ożywić się wtedy restauracje, puby. U nas ludzie święto narodowe traktują jak żałobę narodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie świętuję! Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.11.09, 14:21 Gość portalu: anna napisał(a): > Zamknięte sklepy w narodowe święto to krok do normalności. Za to jak najbardzie > j > powinny ożywić się wtedy restauracje, puby. > U nas ludzie święto narodowe traktują jak żałobę narodową A z czego mam się cieszyć? Ze mam miesięcznie 700 zł na przeżycie? Nie stać mnie na radość :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rz.izeto.pl 11.11.09, 16:36 i do kogo masz pretensje ze zarabiasz 700zl ? bylo sie uczyc i pracowac nad soba to bylo bylo 7000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie świętuję! Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.11.09, 21:08 Gość portalu: NM napisał(a): > i do kogo masz pretensje ze zarabiasz 700zl ? bylo sie uczyc i pracowac nad sob > a to bylo bylo 7000 Jak zwykle Twoje wypowiedzi są złośliwe i chamskie. Wyobraz sobie,ze skonczyłam studia wiele lat temu i właśnie dlatego,że nie jestem młodą, piękną laską,trudno mi znależć nową pracę. Wcześniej pracowałam przez długie lata w firmie,która niedawno upadła i wcale nie z mojej winy :( Obys nie doczekał takiego momentu,ze po wielu latach pracy dla swojego kraju, teraz mają cię w nosie, bo nie masz długich nóg i 20 lat. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 22:00 Nie pracuje się dla kraju tylko dla siebie. Mentalność komucha została i dlatego masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.09, 22:48 Mentalność cwaniaka? Nie płacisz podatków skoro piszesz,że nie pracujesz dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:02 Płacę wielokrotnie większe podatki niż osoba zarabiająca 700 PLN. To że kraj mnie demotywuje do pracy to inna sprawa. Dlaczego więcej zarabiając płacę dużo większe podatki (progi podatkowe)? Czy w związku z tym, że więcej zarabiam jestem dla państwa większym ciężarem i za mieszkanie w tym kraju muszę więcej płacić? Przecież to ja wypracowuję większy PKB. Mam nadzieję, że kiedyś doczekam się podatku liniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.09, 16:37 Jest dokładnie jak piszesz. Moja odpowiedz była do osoby, która twierdziła, że pracuje "dla siebie a nie dla kraju". Chcąc nie chcąc płacąc podatki, pracujemy nie tylko dla siebie, ale dla kraju, społeczeństwa. Najbardziej wkurza nawet nie tyle różnica w kwocie brutto, a tym co dostaję na konto, ale widoczne marnotrawienie tych pieniędzy przez państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwas Re: Sklepy a 11 listopad IP: 88.220.37.* 13.11.09, 07:46 To nie głosuj na socjalistów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:09 Głosowałem na tych, którzy obiecywali podatek liniowy. Faktem jest, że i tak dzięki nim zyskałem, bo zlikwidowali 3 progi podatkowe. Jednak 2 progi, to ciągle nie jest to samo co jeden podatek liniowy. Teraz oddaję 1/3 moich zarobków, a inni mniej niż 1/5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 18:54 A mnie jednak to nawet nie tyle boli, co roztrwanianie tych pieniędzy podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:16 A Ty jaka masz mentalność?...z Twojej wypowiedzi ja wiem jaką masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:58 to po jaką ch....ę chcesz kupować w święto, jak nie masz za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 15:38 Absolutnie nie chcę, aby zamykano stacje! Jednak martwi mnie nierówne traktowanie podmiotów gospodarczych. Właściciele innych firm handlowo-usługowych są dyskryminowani, a właściciele stacji mogą tego dnia zarabiać.44 Przecież ten przepis jest niezgodny z konstytucją, która gwarantuje równe traktowanie obywateli i swobodę gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 15:43 Z moich obserwacji jednak wynika, że w praktyce duże sklepy zyskały na zakazie handlu w święta. Przed dniem wolnym ludzie robią takie zapasy, że obroty w sumie są większe dzień przed, niż jakby jednak sklep był otwarty podczas święta. Jednak dla zasady wolałbym, aby to kiedy sklep jest otwarty regulował wolny rynek, a nie przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.09, 15:46 Wypowiedz "pięknie" ilustrująca jak to Polak uczy się demokracji(i niestety nie tylko) od Amerykanów. Ten wyświechtany slogan jak z amerykańskiego filmu o prawnikach: to niezgodne z konstytucją. Ja tam wolę zapatrywać się na starą poczciwą Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Sklepy a 11 listopad IP: 79.139.93.* 12.11.09, 10:17 Nie 11 listopad, tylko 11. listopada. Czytaj: "jedenastego listopada" - w domyśle:(dnia) "jedenastego listopada". Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:07 "11." z kropką na końcu czyta się "jedenasty" (liczebnik), nie: "jedenastego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Sklepy a 11 listopad IP: 79.139.93.* 13.11.09, 00:03 W kontekście daty: 11. llistopada - czyta się "jedenastego listopada". Serio, serio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 00:07 Raczej napisałbym: 11 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz ortografii Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 17:35 Wróć do szkoły drogi. Chciałeś błysnąć i błysnąłeś... so.pwn.pl/zasady.php?id=629746 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrz ortografii Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 17:37 Oczywiście miało być mój drogi redzie, bo zwracałem się do tego forumowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:05 Wypada mi tylko pozdrowić moją polonistkę z podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Sklepy a 11 listopad IP: *.rzeszow.mm.pl 13.11.09, 18:41 Gratuluję nauczyciela, bo nadal w szkołach królują "gżegżółki" czyli wymaga się kompletnie nieprzydatnych rzeczy(jak na przykład pisownia powyższego wyrazu), a ludzie nie potrafią prawidłowo napisać daty. Rzecz bardzo potrzebna, a komputer nie poprawi. W podaniu o pracę,CV razi dysonans między ukończonymi uczelniami a nieumiejętnością prawidłowego zapisu daty. Odpowiedz Link Zgłoś