Gość: student IP: *.prz.rzeszow.pl 26.11.09, 18:07 łoł, niektórym się gęby nie zamykały z wrażenia... ciekawe czy Rysio odwiedził konkurencję? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.pul.tke.pl 26.11.09, 18:28 Po zdjęciach widać, że frekwencja w gimnazjach, liceach i technikach była dziś znikoma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 18:43 Ja wszedłem, przeszedłem się trochę po parterze i jak zobaczyłem jak się ludzie prawie biją przy promocji butów to wyszedłem bo nie chciałem mieć z bydłem nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtuc Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 26.11.09, 19:09 Nowy Swiat NOwe KOrKI Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte 26.11.09, 19:25 z tego co na stronie widzę to sklepy nijakie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 19:40 Banda dresow przed wejsciem juz czaila na jakas rozrobe. Czy oni nie maja nic lepszego do roboty tylko tak wyczekiwac pzed wejsciem i obrzydzac ludziom otoczenie. W innych miastach nie spotkalem sie z dresami stojacymi przed galeriami, takie rzeczy to tylko na baranowce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 89.100.46.* 26.11.09, 19:56 czy w tym Nowym Świecie jest cokolwiek nowego, czego nie ma gdzie indziej? p.s. Dresy to nasza domena, kulturalny łącznik z prawosławiem Bałkanów, bądźmy dumni! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Jest tam jakiś sklep sportowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 20:33 jw. Decathlo, Intersport czy coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niew ie Re: Jest tam jakiś sklep sportowy? IP: 77.255.171.* 26.11.09, 20:45 Dresy to plaga Rzeszowa...:-/ jak szarańcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo LOL - Ty tak poważnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 21:19 W dresach wychodzę tylko pobiegać. Liczyłem na jakieś promocje z okazji otwarcia bo akurat szukam butów do biegania na zimę, stąd pytanie. A tu zaraz człowieka od dresiarzy wyzywają, hehehe, takie rzeczy to faktycznie tylko u nas w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: LOL - Ty tak poważnie? IP: *.197.35.237.threembb.co.uk 26.11.09, 22:16 wszędzie, nie tylko u nas tu i tak bez logowania można pisać, a dresy nie tylko sa dla łysych pał ja na przykład lubię chodzić po mieszkaniu w dreskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bojkot galerii Naczelnego IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 26.11.09, 21:00 Wszyscy wiemy jak wielu rzeszowian ma już dość monopolu pewnego pana w zakresie handlu, hotelarstwa i wynajmu biur. Teraz mamy okazję aby się odegrac i zbojkotować baraki kryte papą. W Nowym Świecie jest H&M, New Yorker, C&A i inne sklepy, nie musimy już chodzić do żałosnych kurnikow typu Grafika. Mamy Nowy Świat, Auchan, Rotundę, Rejtan, Plazę Rzeszów, uważam że powinniśmy robić zakupy własnie tam. Inaczej ten monopol będzie trwać przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.rzeszow.mm.pl 26.11.09, 21:05 Ciekawa jestem czy będą polskie dobre firmy, bo H& M, C&A jakoś mnie nie zachęca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rot Re: ale Galerianki juz są IP: *.res.pl 26.11.09, 21:26 zaczepily pod galeria wsiadajacego do auta mojego chlopaka z pytaniem czy cos im nie kupi ...to dopiero plaga 3 małolaty w czarnych włosach...feee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tot Re: ale Galerianki juz są IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.10, 16:24 heh nie myślałam, ze w Rzeszowie już są, ale skoro mówisz, że zaczepiły Twojego chłopaka.... Ostatnio byłam w Nowym Świecie i widziałam dziewczynkę ok 8-9 lat w spodniach dresowych i bluzie dresowej z kapturem na głowie. Była w towarzystwie pięciu innych dzieci podobnie ubranych. Jestem przerażona, do tej pory w głowie mi się to nie mieści. Była tam prowadzona akcja promocyjna przy sklepie STOKROTKA z tego co się dowiedziałam ta "szarańcza z baranówki" - tak grupka dzieci została określona - była tam od pół dnia i męczyła osoby prowadzące, żeby coś dostać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buraq Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: 84.38.160.* 26.11.09, 21:43 widziałem że jest stokrotka, prima strada... porządne polskie firmy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.rzeszow.mm.pl 26.11.09, 21:49 Prima Strada z tego, co kojarzę sprzedaje głównie podłe włoskie i hiszpańskie obuwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szewc Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 27.11.09, 00:34 to co nazywasz włoskim i hiszpańskim obuwiem to wyrób czysto polski a po części chiński. myślisz że jak ktoś nazwie firmę Piere Dupont a szyje w Klimontowie to jest francuzem? a swoją drogą po co kolejny kurnik z ruchomymi schodami? dla galerianek z Baranówki. a porządnego lodowiska krytego całorocznego nie ma o kompleksie basenów nie wspomnę. no to lećta ludzie do tego cudeńka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.09, 15:10 Gość portalu: szewc napisał(a): > to co nazywasz włoskim i hiszpańskim obuwiem to wyrób czysto polski > a po części chiński. myślisz że jak ktoś nazwie firmę Piere Dupont a > szyje w Klimontowie to jest francuzem? Akurat w Prima Strada widziałam włoskie i hiszpańskie obuwie. Podłe, bo podłe(bo do Polski sprowadza się takowe stamtąd). Inna sprawa z włoskimi nazwami polskich firm. Gino Rossi, Baldacini, Vanita itp to oczywiście polskie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tot Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.10, 16:26 zgadzam się Prima Strada to dziadostwo, buty włoskie i inne które nie nadają się do chodzenia w naszych warunkach klimatycznych, bardzo słaba jakość - no i może właściciel Polak, ale buty niestety nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_name Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.anonymouse.org 27.11.09, 07:21 nie wiem czy wiesz ale REJTAN i PLAZA tez sa Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: 85.219.250.* 27.11.09, 08:22 Plaza tak ale Rejtan nie ma nic wspólnego z tym panem... Castorama jest chyba jego… Odpowiedz Link Zgłoś
mikael20 Re: Bojkot galerii Naczelnego 27.11.09, 10:11 Plazę jakieś 2 lata temu sprzedał firmie KPP Retail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resmen Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:41 a ta firma przecież należy do jego córki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tot Re: Bojkot galerii Naczelnego IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.10, 16:27 zgadzam się Plaza tak, ale Rejtan nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Dzien z zycia Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 22:15 Dzien z zycia Polaka: Wstaje rano, wlaczam moje japonskie radyjko, zakladam amerykanskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chinskie tenisowki, po czym z holenderskiej lodowki wyciagam niemieckie piwo. Siadam przed koreanskim komputerem i w amerykanskim banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jade do francuskiego lub niemieckiego hipermarketu na zakupy. Po uzupelnieniu zarcia o izraelskie owoce, belgijski ser i greckie wino wracam do domu, siadam na wloskiej kanapie i... szukam pracy w polskojęzycznej gazecie - znowu nie ma! Zastanawiam sie, dlaczego w Polsce nie ma pracy?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.rzeszow.mm.pl 26.11.09, 22:24 O przepraszam ja prawie wszystkie produkty żywnościowe(wyjątków niewiele: oliwa itp.)kupuję polskich producentów w polskich sklepikach. Buty też mam dobrych polskich firm. Ciuchy niestety różnie, bo zalew sieciowej tandety przytłacza. Ale też większosć to polskie firmy. Lodówkę i pralkę mam polskiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joseph Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 22:59 Tylko pytanie co jest polską firmą? bo nawet jeśli jakiś znak towarowy kojarzy się z polską produkcją, to okazuje się, że za tym stoi jakiś niepolski koncern:-)a tak swoją drogą to szybko ten sklep wybudowali, ale takich sklepów to pełno w Rzeszowie, trochę mydlenie oczu, sklepy niby jak we Wrocławiu, Poznaniu, czy też w Warszawie, a zarobki to lipa, ciekawych i atrakcyjnych miejsc pracy też nie za dużo, niedługo wszyscy będą pracować w tego typu centrach, a jednocześnie będą robić w nich zakupy, no i biznes się będzie kręcił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Zawiodlam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 23:27 Moze i zewnetrzna elewacja robi wrazenie, przynajmniej na poczatku, ale w srodku to jest tragedia, zadnego wygladu, zadnego pomyslu, nic! Jakies buro-kremowe plytki i tyle. Zaledwie dwa nowe sklepy i to srednie:( Zadnych promocji na otwarcie:( Ale najgorsze byly dla mnie punkty gastronomiczne i te pseudostoiska z jakimis obrusami itp.Jak ktos sie nie wyrobil z urzadzeniem stoiska to po co w ogole wystawial kilka stolow, na to troche towaru i znudzona ekspedientke? ALbo te punkty gastronomiczne- zadnego wygladu, stoliki poustawiane zaraz kolo przechodzacych ludzi, jesli chce usiasc i cos zjesc to w spokoju, a nie tak zeby kazdy przechodzacy zagladal mi do talerza:( Kawiarnia z raptem trzema stolikami, kilkoma rodzajami ciastek i pizzerina, mogli jeszcze do tej gabloty dorzucic obwarzanka:(W resaturacji Cleopatra doliczylam sie ledwo kilkunastu stolikow, wszystkie zajete, ludzie falami wchodzili i od razu wychodzili bo nie bylo gdzie usiasc:( Polowa stoisk nie otwarta, okolo 30 % w ogole nie wynajeta, prowizorka na calego. No i najwazniejsze- miala byc silownia Orange Wellness, a z tego co widze na jej miesjcu sa biura?Czyzby sie wycofali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszniec Re: Zawiodlam sie IP: *.146.231.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.09, 23:43 Kolejny sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olenka Re: Zawiodlam sie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 12:37 ..Ja rowniez sie zawiodłam , obiecywali "gruszki na wierzbie" a tu zadnej rewelacji. Miał byc plac zabaw dla dzieci - nie ma, mialo byc centrum fitness - nie ma, mial byc Carefour - nie ma, mialo byc Coffe Haven i inne niestety nie ma :( wszytsko to samo co w innych centrach handlowych - to zadna rewelacja. Aleja Rzeszowska im nie wyszla postawili scianke i gotowe wstepu na dalsza powierzchnie nie ma na poziomie +2. Straszna lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Zawiodlam sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:42 podzielam Twoja opinie Izo mial byc pasaz rzeszowaski, dla nas solarium, silownia, prawdziwy supermarket, a dla naszych dzieci prawdiwy plac zabaw i wozeczki, a tu pustki... nie spodziewalam sie tego na otwarciu, fatycznie chyba 1/3 jest niewynajta, a wiekszosc sklepow juz w rzeszowie ma swoje punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie_82 Re: Zawiodlam sie IP: 193.111.147.* 30.11.09, 11:56 Mam podobne odczucia. Liczyłam na większy H&M, na C&A na poziomie tych z zachodu, cieszyłam się z KappAhl. Niestety, brak wszystkich kolekcji (czy kiedyś ciężarne klientki H&M doczekają się ubrań dla siebie?), w KappAhl nie widziałam większych rozmiarów XLNT. Z nadzieją pojechałam na górę do Subway - brak ich stoiska. > Ale najgorsze byly dla mnie punkty gastronomiczne i te pseudostoiska z jakimis > obrusami itp.Jak ktos sie nie wyrobil z urzadzeniem stoiska to po co w ogole > wystawial kilka stolow, na to troche towaru i znudzona ekspedientke? Idealnie to opisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moolash Re: Zawiodlam sie IP: 89.171.47.* 05.12.09, 17:17 AFAIC, w grafice w HM przy ciuszkach dla dzieci sa ubrania dla ciezarnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.09, 15:19 Gość portalu: joseph napisał(a): > Tylko pytanie co jest polską firmą? bo nawet jeśli jakiś znak towarowy kojarzy > się z polską produkcją, to okazuje się, że za tym stoi jakiś niepolski > koncern:-) Wiem o tym. Wymienię Ci firmy, których produkty żywnosciowe kupuję: Trzebownisko, Dawtona, Rolnik, Fructus, Społem(majonez kielecki), przyprawy Dary Natury,Rzeszowianka, Szubryt, Poltino, MK Cafe lub Astra, Herbapol. Oczywiscie wszystkiego sie nie da, ale produktów wielkich koncernów unikam(np. nie kupię oliwy Monini). Odpowiedz Link Zgłoś
marslaw1 Re: Dzien z zycia Polaka 28.11.09, 14:53 Gość portalu: anna napisał(a): > O przepraszam ja prawie wszystkie produkty żywnościowe(wyjątków niewiele: oliwa > itp.)kupuję polskich producentów w polskich sklepikach. Buty też mam dobrych > polskich firm. Ciuchy niestety różnie, bo zalew sieciowej tandety przytłacza. > Ale też większosć to polskie firmy. Lodówkę i pralkę mam polskiej firmy. Toś pechowy chłopina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.09, 16:41 Po prostu świadomy konsument. Mam teraz zamiar wymienić kuchenkę i mimo sugestii sprzedawców jak myślisz jaki producent mnie kusi?:) Ubolewam, że kiedy kupowałam ekspres ciśnieniowy Zelmer jeszcze takowych nie produkował wtedy, bo na 100% wybrałabym zamiast włoskiego.Tak samo odkurzacz. Kupiłam innej firmy, bo Zelmer nie miał wtedy tak małych i cichych. Kupując roboty, miksery, wyciskarki do cytrusów, czajnik nawet nie rozważałam innego producenta niż Zelmer. A kosmetyki polskie są genialne i wożone zamiast polskiej Wyborowej jako najlepszy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 28.11.09, 16:58 Tak, kupuj kupuj i dawaj zarabiać Poznaniowi, Wrocławowi, Warszawie, Krakowowi i innym miastom. Polska traktuje Podkarpacie jak okupant albo gorzej, a Ty zachęcasz do kupowania tych produktów i nabijania kasy tym miastom. Wolę kupić porządny niemiecki lub szwedzki produkt niż polskie dziadostwo a potem drugie tyle na naprawę wydawać. Powiedz mi jaki to mogę kupić polski samochód, lodówkę, pralkę, okap, piekarnik, laptop, telefon komórkowy? Tylko nie wypalaj mi z jakąś Amicą czy Polarem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 17:32 Panie wielki patriota lokalny, wg. ciebie lepiej dawać zarabiać niemcom i szwedom niż rodzimym producentom? No i oczywiście mam rozumieć, że sprzęt zelmera też omijasz szerokim łukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.09, 17:42 Polar jest niezniszczalny. Moja mama ma pralkę automatyczną tej firmy pochodzacą z końca lat 70(pierwszy model). Wręcz "modli się", żeby się zepsuła, żeby mogła wywalić, bo jest dość duża. Ale ona nie zepsuła się ani razu. Moja kuchenka jest jedynym elementem w mieszkaniu, który pozostał po poprzednich właścicielach. Polskiej produkcji. Rozważam wymianę tylko ze względów estetycznych , bo kuchenka ma jakieś 25 lat. Kompletnie nie rozumiem pogardy wobec "jakiejś" Amiki, czy Polaru i wyższosci jakiegoś Boscha. Większosć Polaków preferuje przeciętne marki zachodnie wierząc jak w PRL, że skoro zachodnie to lepsze. Jeśli preferujesz Miele to zwracam honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.09, 17:56 Skoro przy wyposażeniu wnętrz jesteśmy to kafelki też wybierałam polskie, armaturę łazienkową też. Przy wymianie baterii łazienkowych mimo,że obeszłam wiekszość sklepów wybrałam baterie z Krakowa(Krakowska Fabryka Armatury). W porównaniu z zachodnimi wcale tanie nie są niestety, ale jakość doskonała. Mikael masz po prostu jak wiekszość Polaków zakodowane poczucie,że co zachodnie to lepsze. Dlatego choć bielizna Triumph to od wielu lat poniżej przeciętnej jakosc to w mentalności wielu Polaków ona jest dobra. Podobnie herbaty Lipton, które Niemcy już wycofali ze sprzedaży, bo jakość tak nędzna, Polacy kochają. Owszem są firmy naprawdę z ekstraklasy, ale wybacz Bosch, Indesit itp to klasa, którą juz parę lat temu przeskoczyły polskie firmy produkujące AGD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DziKi Re: Dzien z zycia Polaka IP: *.krak.tke.pl 27.11.09, 11:35 Znakomity tekst, odnośnie braku pracy.. niestety brutalnie szczery :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Dzien z zycia Polaka IP: 84.38.160.* 27.11.09, 22:24 A na księdza idz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GallA. Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 00:29 Badziewie jak wszędzie. Tylko w nowszym, standardowym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 89.100.46.* 27.11.09, 01:15 Czy jest ktoś zadowolony poza wspomnianymi dresami, galeriankami i zawsze głodnymi promocji wieśniakami z powiatu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 01:30 Wiesz, tu nie chodzi o malkontenctwo czy narzekanie dla samego narzekania. Skoro cos mi sie nie podoba mowie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Halo, Halo Władku...Halo, Halo Staszku.... IP: 62.29.251.* 27.11.09, 07:19 wczoraj cały Rzeszów zakorkowany, bo wszystkim zabrakło ogórków konserwowych z Nowego Świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 09:29 OKROPNY budynek, wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd dla miasta ze ktoś zgodził sie na wybudowanie takiego dziadostwa. Po prostu tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 09:38 Po nowoczesnej fasadzie (tak btw to są diody a nie lapmy LED) spodziewałem się czegoś...innego. Czytając posty (sam nie byłem bo i potrzeby takiej nie było)przychodzi mi na myśl tylko jedna rzecz: chcieli dobrze a wyszło jak zwykle... Z jednej strony nie wiedzę potrzeby powielania już istniejących sklepów w nowych lokalizacjach, z drugiej zaś strony to dobrze, iż wyrosła konkurencja dla bazarów pana p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facetka Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 10:10 a ja widzę potrzebę - tam znalazło pracę wielu ludzi. I tak ma być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedzisiejszy Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:30 Czy jest tam KFC? (słyszałem kiedyś, że mieli otworzyć) Nie żebym miał się zaraz rzucić, ale jak minie ta cała histeria to czemu nie :) PS: Rozbawił mnie ten brak obwarzanka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 89.100.46.* 27.11.09, 14:32 heheeh dobre z tymi ogórkami i nawet spokojnie uwierzę :) Budowla pewnie znowu przypomina betonowy sarkofag z Czarnobyla, dorzucą trochę szkła żeby wioskę omamić i Europa! A z tą konkurencją to hmmm kto z okolic Nowego Miasta będzie po bułki albo kieckę jechał na baranówkę jak ma wszędzie bliżej ? (nie liczę wiejskich celebrytów shoppingu, dla tych dystanse nawet dla tych ogórków nie mają żadnego znaczenia :)))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
tkr1953 Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte 27.11.09, 15:18 Żeby niektórych z Was jeszcze bardziej rozbawić zapraszam do obejrzenia zdjęć na fotoforum.gazeta.pl/u/tkr1953.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 15:21 Patrząc na te zdjęcia, można odnieść wrażenie, że ludziom z Rzeszowa i okolic naprawdę niewiele do szczęścia potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaton Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rz.izeto.pl 27.11.09, 15:58 Och co to były za ochy i achy gdy mowa była o oświetleniu elewacji galerii Nowy Świat.Najzwyklejsze lampy LED produkcji PHILIPS które sterowane są komputerem,i nie żadna nowość bo w Polsce już w wielu miejscach montowane np:/Fabryka-Łudź/.Montaż wykonali pracownicy rzeszowskiego Elektromontażu którzy już nie jedną taką instalację w kraju montowali.Trochę mniej tego hura-optymizmu i podziwu dla drogiego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte 27.11.09, 18:38 Mam tylko nadzieje, że te mieniące tandetne lampki zostaną po jakimś czasie zastąpione normalną elewacją. A w przyszłości planowane jest dorobienie okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexi Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 20:11 wszystko krytykujecie ale sami będziecie tam chodzić ale taki urok rzeszowa nie ma nic - źle coś otworzą - źle a co do powielania sklepów rzeszów jest za małym miastem na ogromne sieciówki, a po za tym w każdej warszawskiej czy krakowskiej galerii sklepy są również te same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Centrum handlowe -brak dekoracji swiątecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 21:01 Centrum jest przestrzenne ale brakuje sklepu spożywczego, delikatesów,sklepu elektronicznego, kwiaciarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 79.139.91.* 28.11.09, 20:18 Gość portalu: Alexi napisał(a): > wszystko krytykujecie ale sami będziecie tam chodzić > ale taki urok rzeszowa nie ma nic - źle > coś otworzą - źle Masz rację, u nas tak zawsze i to bez względu na to o co chodzi. Remontują drogi źle, nie remontują - źle, coś budują - brzydkie, nie buduja - władza do niczego bo nie umie przyciągnąć inwestorów itp., itd...... Ludzie opamiętajcie się do jasnej ch...ry! A może trochę patrzenia na świat z optymizmem. Sieciówki się otwierają, ozn. to że jesteśmy regionem gdzie ludzie mają na tyle pieniędzy, że się im to opłaci. H&M nie otworzyłby drugiego sklepu, gdy w pierwszym nie miał dużego obrotu itd. I jeszcze coś do Drogich Wielkomiejskich Rzeszowiaków: zamiast narzekać na tych "wieśniaków" co się zjeżdżają na zakupy, to lepiej się cieszyć, jakby na to nie patrzył zostawiają tu dużo pieniędzy... Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murphy Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.11.09, 21:20 W pierwszej wersji miało to być przede wszystkim centrum rekreacyjno- kulturalno-handlowe, czyli kino, ścianka wspinaczkowa itp.Myślę,że w takiej formie centrum byłoby o wiele ciekawsze, a wręcz bezkonkurecyjne w tej części Rzeszowa. W sumie wyszło to co juz prawie wszyscy zdążyli zobaczyć i ocenić. Nie ma się czym zachwycać,kolejne takie same sklepiki nie przyciągną tam klientów, co najwyżej zwiedzających. A szkoda, bo mogło powstać coś naprawdę interesującego i nowego w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 21:26 Witajcie, Fajnie że Rzeszów się rozwija ale przydało by się jeszcze pomysleć jak się buduje takie galerie o parkingach, bo zaparkować pod Nowym Światem graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VoCoolSky Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.09, 21:52 Bylem dzisiaj ok godz 19. Zdobycie miejsca do zaparkowania to rzeczywiscie walka niczym w dzungli - jeszcze sie nasłuchamy o sprzeczkach kierowców za stłuczki na tym parkingu. mam jednak nadzieję niemal granicząca z pewnościa że po pewnym czasie i to bardzo niedługim parking bedzie funkcjonował normalnie bo i jechac po co do tego przybytku nie . Nic ale to absolutnie nic nie przyciagnelo mojej uwagi no moze poza bandą dresow najprawdopodobniej pod wpływem albo po spozyciu ktorzy w najlepsze przeklinali obok stojacych niewzruszenie ochroniarzy . Wspolczuje mieszkancom bloku obok .... mieli cisze i spokoj nie liczac kosciola :) Bylem , zobaczylem , next time za rok :) albo i za dwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momnik Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 188.33.45.* 27.11.09, 22:40 A mnie się nawet podoba. Centrum jest przestrzenne a nie jak w Grafice - sklep na sklepie, tylko mało pootwieranych stoisk, w sumie na razie to nie ma po co isc. A parking jest śmieszny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:14 po co to bylo otwierac jak tam jeszcze jest nie wykonczone ,a plytki na posadzce wygladaja jak by bykly brudne z jakiejs farby ,okropne , santos w oplakanym stanie ,co nie mozna bylo zrobic podobnie elegancko jak w galerii rzeszow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:19 a to juz bylo przegiecie ze w miejscu gdzie nie bylo zakazu parkowania ,straz miejska za wycierasczki wlozyla mi mandat .21 godz. a oni idjoci w pierwszy dzien otwarcia mandaty dawali . ciekawa jestem czy byl kos jeszcze taki czy ja mialam pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Brawo Straż Miejska za mandaty!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.09, 23:43 I bardzo dobrze że wlepiali mandaty Debile jedni!! Jeszcze minuta a wjeżdzalibyście na miejsce parkowania autobusów albo wjechali biednej kobiecie sprzedającej bilety do budki MPK!!!! Przejść normalnie do domu nie można było!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosia Re: Brawo Straż Miejska za mandaty!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 14:31 jo żech parkuje u siebie pod stodoło gdzie chce to myśloła że w mieście tyż można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.krak.tke.pl 28.11.09, 09:07 Moje wielkie rozczarowanie, śledząc budowę galerii myślałam, że w końcu bedzie coś ciekawego że powstanie galeria na wzór Galerii Krakowskiej, czy Galerii Kazimierz i jakiejś warszawskiej.Wielki dzień otwarcia i wielkie nic. to przykre że w Rzeszowie jest tak jak zawsze duzo się mówi a jak już przyjdzie co do czego to powstaje kolejny bazarek w rzeszowskim stylu. Co to miało nie być orange, hipermarket, same najlepsze marki odzieżowe. A tu oprócz C&A, Kappall i już istniejącego H&M to wielkie ZERO. Zdecydowanie brakuje sklepów przynajminej tych co są w Grafice np. Hexeline, Monnnari, Olsen, Smyka itp. Gastronomia to już totalna porażka zgidzę się z Wami że Santos jak nie zdążył to lepiej by nie otwierał, a jak zobaczyła te stoły z pościelą to już się załamałam ale prowincja to jak na dołowej. Wystrój wnętrza to też kolejny minus wystrój to zaduże słowo to też raczej jakiś przypadek okropny agresywny pomarańcz i nic śmieszna "fontanna" brak parkingu jedyny plus to ciekawa bryła i ledowa elewacja. Podobł mi się pokaz sztucznych ogni i koncert na razie to tyle moich wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogi brak miejsc parkingowych IP: 79.139.60.* 28.11.09, 11:58 Jak mozna oddać coś takiego do użytkowania gdy nie ma zabezpieczonych miejsc parkingowych. To jest podstawa przy tak duzym centrum handlowym. A przy okazji dlaczego na Slowackiego w Galerii kupujący nie mogą bezplatnie korzystać z parkingu. Tak jest we wszystkich centrach handlowych np w Warszawie gdzie parkingi są bezplatne. Dobry temat aby tym zainteresoway się wladze Miasta ktore tak szukają miejsc parkingowych w centrum Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fany Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.11.09, 16:10 Sztuczne ognie zatrzęsły okolicznymi blokami,a jest ich tu mnogość.Szok dla mieszkańców , groza dla zwierząt.Czy z byle powodu taki BUM musi mieć miejsce? Ten przywilej ma Sylwester i co na to Wojewoda?Nie chce mi się wierzyć by dał przyzwolenie! Organizatorzy zupełnie zlekceważyli mieszkańców osiedla - nawet nie uprzedzono o zamiarach tego petardowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.09, 16:28 Co do Hexeline to jest to firma na tyle droga,że więcej salonów w mieście takim jak Rzeszów jest zbędne(mieli sklep na Grunwaldzkiej i chyba go zlikwidowali przenosząc sie do Grafiki). Podobnie Olsen(kojarzę go z CH Ameryka, z ktorego się przenieśli). Monnari to firma podupadajaca i porobili już tyle sklepow firmowych, że chyba dali sobie spokój. W Rzeszowie najbardziej brakuje mi sklepów, w których można kupić porządnej jakości bazę szafową. Czyli rzeczy z doskonałej jakosci materiału, zawsze modne, świetnie uszyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.krak.tke.pl 01.12.09, 21:35 piszesz, że Hexeline jest droga marką, zgodzę się że tak jest ale za jakość trzeba zapłacić więcej niż np H&M. Hexeline robi świetne wyprzedaże gdzie kupujesz tanie nawet 70% ceny wyjściowej i to mniej więcej wychodzi tyle, że za porządne spodnie płacisz ok. 100 - 120 zł czyli tyle samo co w H&M a jakość i fason zdecydownie lepszy. Ja na ostatnich wyprzedażach w Hexeline kupiłam sobie kilka bardzo fajnych rzeczy i napewno jeszcze ich odwiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.09, 23:08 Zgadzam się. Hexeline robi świetne rzeczy, sama mam kilka spódnic, spodnie, sukienkę i żakiet i są genialne i jakościowo i pod względem wykonania. Nie udało mi się nigdy załapac na wyprzedaże, może dlatego, że nie mam dobrego nosa do tego i płaciłam 4 razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.krak.tke.pl 04.12.09, 13:35 Wyprzedaż zwykle zaczyna się w połowie grudnia, a najniższe ceny czyli 50- 70 % są końcem stycznia, początkiem lutego może tym razem ci się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte 28.11.09, 16:30 Byłem dzisiaj. Najkrócej ujmując. Miała być nowa jakość i nowy świat, a jest to co zawsze. Prosty, szary bunkier w którym nic nie ma. Brakuje tylko na dachu worów z piachem i armat :) Drzewko medialne ... rura z przykręconymi kilkoma telewizorami ... :) Restauracje na samej górze - klimat prawie jak w piwnicy. Zero widoku na okolicę. Oferta sklepów standardowa, czyli moze po miesiącu szukania coś trafisz :) Jedyne co było warte uwagi to potężna papuga w zoologicznym. Tylko uwaga na dzieci, bo klatka ma z przodu duże dziury między prętami i któreś może paluszek stracić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 82.160.117.* 28.11.09, 17:04 wpadłem tam na chwilę przy okazji. Naliczyłem raptem 15 sklepów. Biorąc pod uwagę koszty budowy to zastanawiam się jak lub kiedy zwróci się ta inwestycja? Za 100 lat? ps. kolejny mały sklepik a nie żadne centrum handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: 89.230.88.* 28.11.09, 17:20 Wie ktos moze jaki tam jest czynsz ile za m2, chce tam otworzyc cos nowego czego jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.09, 18:48 Brak miejsc parkingowych a do najbliższej stacji kolejki miejskiej(przyszłość) 2 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 28.11.09, 19:15 Porażką tego centrum jest brak miejsc parkingowych.Jeżeli to się nie zmieni to klientów będą tracić bardzo szybko.Kolejna sprawa to wyjazd z parkingu na gorze koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-i-tamto Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rz.izeto.pl 28.11.09, 19:10 Trudno mi określić dzisiejszy czynsz,ale gdy budynek był jeszcze na etapie fundamentów.Pewnej starej rzeszowskiej sieci handlowej na dzień dobry za 1500 m powierzchni zaproponowano 150000 zł,niestety uprzejmie podziękowali.Trzeba sobie opłacić jeszcze energię elektr. i pozostałe media podatki płace a gdzie zysk??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś Byłem, Byłem 20 minut ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 19:45 Nie wiem czy ja jestem jakiś inny, w Krakowie nie oglądałem żadnych galerii bo jakoś okazji nie było ale w Wawie byłem w kilku kilka razy w tym w Złotych Tarasach i powiem szczerze, że to jakaś masakra. Z czym do ludzi ? Przede wszystkim to w ogóle nie powinno być otwarte jak nie jest ukończone, co to za niemiecka szkoła, że klienci chodzą a koleś z portkami upapranymi w farbie lata z wiadrem i wiertarką. Generalnie nie ma tam nic. Dalej trzeba jeździć do innych miast, żeby coś zobaczyć i kupić. Po cholerę mi sklepy takie jakie są gdzie indziej. Nie można było ściągnąć kogoś innego do otworzenia tam sklepu ? To co wróżę temu czemuś: brak tunelu to fakt i tak już zostanie bo postawili światła teraz Niemcy na kasę będą czekać a kasy raczej nie będzie bo nikt tam nie pojedzie, bo nie ma gdzie hulajnogi wściubić i czegoś sensownego kupić bo tam nic nie ma i nie będzie. Nikt tam oprócz najbliższych mieszkańców nie zaglądnie bo nie ma do czego, parkingu też raczej nie będzie bo najzwyczajniej nikt go tam nie przewidział. Nikt mi nie wmówi, że tam się coś zmieni, bo to już gotowe jest. Ludzie zobaczyli mają pierwsze złe wrażenie i raczej prędko nie wrócą. Jak się coś robi to ma przyciągać. Pozdro z zadupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Byłem, Byłem 20 minut ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:25 We wszystkich rzeszowskich galeriach jest jedno i to samo badziewie. Różnica polega na tym, że graffica czy galeria rzeszów są w centrum miasta, gdzie panuje duży ruch i wielu nawet z nudów zajrzy i coś tam nawet przy okazji kupi. Nowy świat jest w dużo gorszej lokalizacji i jeśli właściciele nie wymyślą czegoś ekstra czym mogli by przyciągnąć kupujących no to za 2-3 lata może okazać się, że trzeba będzie zamknąć interes. Z tego co czytam na oficjalnej stronie galerii, to zostało jeszcze 36% wolnej powierzchni, radziłbym właścicielom aby 100 razy przemyśleli na co przeznaczą każdy wolny metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 10:32 A wszystko przez brak miejsc parkingowych i rozwiązań komunikacyjnych dla tego typu obiektów budowanych jak to zwykle u nas bywa,bez żadnej myśli w środku osiedla i terenów zielonych.Skandal!Ale znając beztroskę i brak jakiejkolwiek myśli przewodniej przed lokalizacją u naszych rodzimych biurew teraz zacznie się gorączkowe poszukiwanie rozwiązań.Na pierwszy ogień pójdą mieszkańcy okolicznych bloków.To nic, że sami usprawniali i budowali miejsca parkingowe.Należy ich wyrugować!Tak już było przy okazji WSIiZ.Do teraz parking osiedlowy w połowie zajęty przez studentów lub wykładowców.Same obce rejestracje.Teraz dojdą jeszcze dojazdy wsiunów i nieuniknione konflikty z mieszkańczmi.Stałe totalne korki przy wjeżdzie i wyjeżdzie,stłuczki,uszkadzanie samochodów,kradzieże, no bo brak miejsc, aby wcisnąć się gdziekolwiek.Czyli bloki do wysadzenia,mieszkańcy najlepiej gdzieś w Bieszczady,no i parking dla "Nowego Swiata".Albo wyciąć pół parku.Bloki już wysadzali sztucznymi ogniami.Ze spokojnego miejsca zrobiło się szambo, do którego tylko coś ciągle wpływa i smród coraz większy.Ciekaw jestem komu ten elektorat blokowy wypłaci "nagrodę" przy okazji najbliższych wyborów.To nie tylko trudności komunikacyjne czy parkingowe.To potworny hałas od dzwonów po sztuczne ognie i wrzaski.A może by tak jeszcze malutki minarecik na tym bunkrze co będzie automatycznie włączał pieśń mezuina na sam dzwięk kościelnych dzwonów,ewentualnie buddyjskie bębny.Skandal! Znaki nic nie dają,i tak nikt nie przestrzega,nawet takie same na zakaz wjazdu do lasu są przestrzegane.Tu akurat nie obowiązują,no poza jednym może wyjątkiem.Scigania i legitymowania mieszkańców.No bo co on taki niecnota tu robi.Powinienparkować w Swilczy.To wszystko było do przewidzenia,a wyszło jak zawsze.U nas tak jest od zawsze.Paranoja urzędnicza.A tego typu nowy swiat czyt.zabudowany bazar to doszła dodatkowa udręka dla mieszkańców.Pytanie tylko kto dlakogo,kto był tu pierwszy,kto komu utrudnia życie no i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 12:15 zgoda co do parkowania - parking wielkości znaczka pocztowego, współczuję mieszkańcom, którzy ew. będą musieli wykłócać się o swoje prawa z zakupowiczami (no bo ono przecie wielkie panisko na zakupy pszyjehauo i mó sie nalerzy). Inna sprawa, że miejsca przeznaczone na zaparkowanie jednego samochodu są odpowiednie do rozmiarów malucha (Fiat 126p dla niezorientowanych), a niejeden posiadacz większego auta pewno zaparkował na dwóch miejscach (sam widziałem taki samochodzik - bordowy Citroen chyba c 4 pikaso). Co do bezpłatności parkowania przy galerii - nie wiem na ile moje info jest aktualne, ale we Wrocławiu misie od Galerii Dominikańskiej wprowadzili płatne parkowanie na parkingu galerii; nawet przy Galerii Mokotów posiadającej całkiem spory parking okoliczne uliczki są zastawione samochodami kupujących a do policji i służb porządkowych apeluje się, żeby nie stawiali mandatów za parkowanie w miejscach do tego nieprzeznaczonych w czasie przedświątecznego szturmu ludu kupującego miast i wsi na sklepy (swoją drogą nawet w okresie poza świąteczną gorączką zakupów dość trudno zaparkować na parkingu galerii). Co do towarzystwa odzianego w stroje sportowe firm typu najki, łibok, etc., nie jest to domena tylko Rzeszowa - po takiej ąę Galerii Mokotów też kręci się sporo miłośników mody sportowej a i towarzystwa wiele bardziej szemranego, więc jeśli jest ktoś tak estetycznie wyczulony na niuanse znaczeniowe implikowane przez rodzaj stroju niech robi zakupy przez internet (nie ciuch czyni dresa czy też dresową mentalność). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.mm.pl 29.11.09, 12:57 Też współczuję mieszkańcom okolicznych bloków, bo klienci pewnie będą zabierać im miejsca parkingowe. Co do dresiarzy to nie rozumiem dlaczego nie mieliby chodzić po takich miejscach. W każdej "galerii" handlowej jest sporo sklepów sportowych. Centra handlowe w Rzeszowie i wiekszości polskich miast to nie są eleganckie przybytki typu Printemps czy Harrods. Zatem trzeba się przyzwyczaić do wdzierajacej się w uszy muzyki zgodnej z gustem sprzedawczyń. Ekspedientki to niezmiennie dorabiające studentki mające niewielkie pojecie o tym, co sprzedają(nie mam do nich pretensji, a raczej do właścicieli stoiska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 13:23 Odgrodzenie osiedla spółdzielczego/trzy bloki/gdzie zdecydowana większość to właściciele mieszkań a część mająca przypisaną własność działki do mieszkania jest póki co jedynym rozwiązaniem.Tylko jak to technicznie zrobić.Biurwy pójdą jak zwykle najlżejszą linią oporu.Dręczyć mieszkańców.Najpierw zakazać powiedzmy wjazdu aut z napędem na przednie koła,potem powiedzmy zmienić na tylne,następnie jak kierowca w okularach to zakaz a jak nie ma to można,potem powiedzmy po wzroście czy ubiorze przelecieć, lub wielkość albo ilość samochodów,może kolor.No i tak bez końca.Będzie ruch w interesie i kasa z mandatów.A wszystko przez poronione pomysły różnego autoramentu biurew.Tych najbliższych tego bazarku z socjalnego bloku MZBM pozostawił bym swojemu losowi.Zasłużyli na to w pełni.Mieli prawo sprzeciwu a zgodzili się co do jednego.Im nic nie przeszkadza,ani wielość anten,ani dzwony,ani bunkier, zero szacunku do siebie,nawet bombardowanie.Ale zaczynają najgłośniej jęczeć.Teraz.I spoglądać na poztałych,jak dobrać się do ich miejsc parkingowych przez sztuczne przeszkody.Jak zabronić właścicielom dojazdu do własnej "zagrody czy stodoły".W tym kierunku to pójdzie.A ten zabudowany bazar to rzecz pochodna.To było potem.Teraz dojdą tylko wsiuny.Taki rozumie tylko mowę orczyka,ajeżdz i tak po uważaniu.Makabra z masakrą.Na dokładkę huczne otwarcia nie zrobią z bazaru galeri czy tam jakiegoś przybytku z wyższej półki.Samo badziewie i dno.Pewne tylko problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.mm.pl 29.11.09, 14:06 >Na dokładkę huczne otwarcia nie zrobią z > bazaru galerii czy tam jakiegoś przybytku z wyższej półki Mimo,że mieszkam blisko nie wybieram się w najbliższym czasie. Czytając pierwsze wpisy myślałam,że ludzie przesadzają, ale po wielu opiniach widać, że to faktycznie kolejny zadaszony bazar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blok MZBM Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 14:36 Yupi napisał: "Tych najbliższych tego bazarku z socjalnego bloku MZBM pozostawił bym swojemu losowi.Zasłużyli na to w pełni.Mieli prawo sprzeciwu a zgodzili się co do jednego.Im nic nie przeszkadza,ani wielość anten,ani dzwony,ani bunkier, zero szacunku do siebie,nawet bombardowanie.Ale zaczynają najgłośniej jęczeć." Mieszkam w tym bloku, mam mieszkanie wlasnościowe i nikt mnie nie pytał czy wybudować obok Nowy Świat, czy postawić na dachu anteny i czy obok w kosciele dzwony mogą dzwonić tak głośno jak chcą. Moge sie wkurzać na to co się dzieje wokół i to wszystko. Moge sprzedać mieszkanie i kupić gdzie indziej, ale skąd wiem,że za jakiś czas historia z Krakowskiej nie powtórzy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 16:00 Przykro mi że skazani jeteście na ten sam problem/dotyczy bloku MZBM/widocznie póżniej kupione mieszkanie niż lokalizacja bunkra,albo tylko urzędnicza legenda żeby przykryć problem.Tym bardziej przykro że stracona co najmniej połowa pieniędzy wyłożona na mieszkanie.Nikt już nie kupi w tym bajzlu mieszkania za podobne pieniądze.Tym bardziej nie kupi za to gdzie indziej,bo nie sprzeda za "podobne"pieniądze.Takich"koneserów" takiego hucznego sąsiedztwa nie znajdzie.Kicha całkowita.Ale ktoś jest z pewnością za to odpowiedzialny.Ciekaw jestem kto.Dlaczego też tak jest tłumaczone.Czyżby przyszły płaqtnik odszkodowań za utraconą wartość żywił jakieś obawy?.Organizacja ruchu czy parking to tylko elementy tej zasadniczej układanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Totalna porażka...ten staro-nowy świat IP: *.rz.izeto.pl 29.11.09, 16:15 Ty Miałeś tam tyle do powiedzenia co żyd za okupacji.Gdy miał byś tam własną działkę to byś cokolwiek mógł gadać a teren jest miasta i ono decyduje co tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Ewakuacja Nowego Świata 29.11.09 około 14.30 IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 14:57 Przed chwilą ewakuowali nas z Nowego Świata, czy ktoś wie co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: Ewakuacja Nowego Świata 29.11.09 około 14.30 29.11.09, 18:18 Też byłam podczas tej ewakuacji. Było trochę strachu bo nikt nie wiedział co się dzieje. I też się zastanawiam co się stało. Może ktoś wie? A może to ich jakieś sprawdzanie systemu ostrzegania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: Ewakuacja Nowego Świata 29.11.09 około 14.30 IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 29.11.09, 21:01 na oficjalnej stronie www.galeria-nowyswiat.pl jest jak byk napisane miejsc parkingowych 600... to ja się dziś machnąłem i policzyłem jest 344 i ani grama więcej ... oczywiście nie licząc trawników, chodników itd.itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Parking mikro małego nowego świata. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.11.09, 21:23 Gratuluję zacięcia.Nie chciało by mi się liczyć.To potwierdza moją tezę że zaliczyli już osiedlowe jako swoje bo tyle ich jest w brakującej wersji do 600.Mieszkańcy jeszcze o tym nie wiedzą,ale pójdzie to w tym kierunku.Bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Parking mikro małego nowego świata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 13:34 Komunikat o ewakuacji to były ćwiczenia.Tego typu procedury są standardem-przynajmniej na początku działalności. Przynajmniej pod tym względem nie odstajemy od dobrych galerii handlowych... Niestety na tym się kończą się podobieństwa. Jak słusznie ktoś powyżej zauważył, jedyną zaletą powielania tych samych sklepów jest kreowanie nowych miejsc pracy. Sam byłem mocno zawiedziony tym, co zobaczyłem w środku...BYć może wpływ na to miała moja ostatnia wizyta w Galerii Krakowskiej...a może tylko złudna nadzieja, iż pod nowoczesną fasadą będzie kryć się równie atrakcyjne wnętrze...I nie mam tu na myśli bynajmniej "odlotowych płytek ceremicznych". Chodzi mi za to przede wszystkim o ofertę handlową, jaka -moim zdaniem- powinna się znaleźć w Nowym Świecie a -jak na razie-takowej nie widać. Ktoś powyżej napisał, iż ..."We wszystkich rzeszowskich galeriach jest jedno i to samo badziewie" Właściwie nie pozostaje mi się z tym nie zgodzić. Pamiętam,iż jako nastolatek jeździłem po ciuchy do Krakowa. Dziś od tamtego momentu minęło prawie 20 lat, i w dalszym ciągu chcąc ubrać się w dobre szmaty pozostaje mi wycieczka do miasta Kraka albo sklepy on-line. Chciałbym tutaj mocno zaznaczyć, iż jest to jedynie moja prywatna opinia. Zapewne także i termin "dobre szmaty" znaczy dla mnie co innego niż dla wielu klientów rzeszowskich galerii. Z czego wynika taka sytucja? Z małomiasteczkowości? Prowincjonalizmu rzeszowskiej klienteli? Być może po trosze, ale zapewne głównym wyznacznikiem jest tutaj zamożność społeczeństwa. Bo niby czym można wytłumaczyć fakt, iż jak do tej pory nie ma u nas sklepu odzieżowego dobrej, światowej marki? Jeśli tylko ktoś uznałby, iż w Reszowie będzie popyt na marki typu Diesel, G-star, Esprit, Tommy H, Miss sixty, pepe, Timberland, itp itd zapewne otworzyłby taki sklep. A tymczasem większość z nas "jara" się najtańszym badziewiem w stylu Primarku jak H&M, C&A, KFC itp.gdy osławiona już ZARA pozostaje w sferze marzeń...przeciętnego klienta rzeszowskiej grafiki. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: nie stać nas na nic lepszego więc mamy to, co tak naprawdę chcemy mieć i będziemy kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Parking mikro małego nowego świata. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.11.09, 14:33 a dla tych wszystkich co to psioczą na rzeszówkowość małomiasteczkowość bezdupność (niepotrzebne skreślić), polecam artykulik pod tym linkiem. Przyjemnej lektury życzy trollus internetus pospolitus. krakow.gazeta.pl/krakow/0,35798,4276354.html?str=2&ktrt= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Parking mikro małego nowego świata. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.11.09, 14:34 sorry, miał być ten link: krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7303257,Bonarka__zapach_surowego_miesa_i_zaprawy_tynkarskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoo Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 03:48 Ta galeria to jakaś masakra. 1) LEDy - totalna WIOSKA 2) Sklepy jak w RESPANIE 3) Gastronomia - jak na Centralnym w Wawie GENERALNIE DNO. A miało być tak pięknie... ...ale co tam dla mieszkańców okolicznych bloków wystarczy, no i dobrze, że Społem jest niedaleko bo przynajmniej coś treściwego można kupić do jedzenia :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Centrum handlowe Nowy Świat już otwarte IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.12.09, 18:34 Przyszli ,poogłądali,skrytykowali,coś zajebali,wzięli po baloniku i...Dzisiaj jest niedziela wiec pół rzeszowa i okoliczne wioski KUPOWAŁO w superhiper markecie na Dołowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amidx KFC IP: 89.230.95.* 04.12.09, 17:48 Otwarcie KFC w styczniu obok na parterze zaraz na przeciwko wejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: KFC IP: *.168. / 192.168.0.* 20.11.10, 17:44 KFC zobaczymy w grudniu - real Odpowiedz Link Zgłoś