Dodaj do ulubionych

mobilny internet a Jasionka

IP: *.subscribers.sferia.net 04.01.10, 18:29
Czy ktoś korzysta z Play Online w Jasionce? Czy tam w ogóle dociera ich
sygnał? A jeśli nie, to co z innymi sieciami mobilnego netu?
Obserwuj wątek
    • Gość: bb Re: mobilny internet a Jasionka IP: 89.108.250.* 04.01.10, 21:45
      Od pół roku korzystam z internetu Play w komórce nokiaE51 i przypinam ją do
      stacjonarnego kompa, na razie na kartę bo nie chciałem wiązac się umową. Na
      początku trochę rwał sesje ale ostatnio od jakis dwóch miesięcy jest ok Kłądę
      komórkę na kablu USB bliżej okna. Odbieram jakies dwa kilometry na północ od
      lotniska, ale przy okazji 1 listopada
      przeprowadziłem kilka testów zasięgu w okolicy,
      Wysoka głogowska od strony jasionki do około 3 przystanku PKS (od strony
      Tajęciny) zasięg wewnątrz budynku na piętrze od strony Rzeszowa. 3G
      Stobierna zasięg z samochodu Okolice cmentarza górka zasięg 3G jest(opera mini
      pracuje bez zarzutu), Wólka Podleśna OK cmentarza jest OK. Najprosciej wziąść
      kupić kartę startową i sprawdzić w komórce z 3G, lub wziąść modem na próbę, 7dni
      (mają dobrą oferte przy zakupie online, sam zastanawiam się 4 miesiące za 1 zł
      (modem ze 1zł itd) umowa na 18 miesięcy ale na razie doładowanie za 55zł starcza
      mi na dwa miesiące. Jako modem aparat telefoniczny, prędkość max 931Kb/sec
      trasnfer ok
      • Gość: Miodek Re: mobilny internet a Jasionka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 12:45
        Nie pisze się i nie mówi wziąść tylko wziąć
      • Gość: gość Re: mobilny internet a Jasionka IP: 83.238.103.* 05.01.10, 14:43
        Dzięki bb za odzew. Wiem o możliwości testowania play przez 7 dni. I
        rzeczywiście najbardziej odpowiadają mi ich warunki, chociaż też nie lubię
        długoterminowych umów. Ale do Jasionki zaglądnę dopiero pod koniec miesiąca a do
        tego czasu chciałbym już coś wybrać.
        Z tego co piszesz nie jest tak źle z zasięgiem. Sprawdzałeś może sygnał kilkaset
        metrów na północ od budynku poczty?
        • Gość: bb Re: mobilny internet a Jasionka IP: 89.108.222.* 05.01.10, 22:38
          teoretycznie odbieram internet na wysokości poczty w jasionce tylko przesunięty
          3 km na zachód, miejsce testowania Stobierna jest bardziej na północ tak jak
          piszesz Górka koło cmentaRZA (obok koscioła) jakies 2km na połnoc i Wólka
          podleśna ok 4km na wschód od poczty,
          jak bede w okolicy to i może jeszcze zobaczę do końca miesiąca.
          zależy ile potrzebujesz sciągać ja normalnie przeglądam allegro, filmiki, nie
          sciągam dużych plików to za 55 zł mam ok 4Gb bez zobowiązań terminowych, na
          umowę jest 5GB (lub 10Gb dla stałych abonentów)i modem za 1ZŁ, JA ZA 20ZŁ
          zdjąłem simlocka wkłądam kartę play i ląduję kiedy potrzeba,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka