Dodaj do ulubionych

Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu

03.02.04, 20:46
Wypisujecie i wypisujecie głupoty. Gdzie ulica Rejtana jest nieprzejezdna.
Nic się ludziom nie podoba. Ktoś inwestuje, a wkółko sie mu przeszkadza. To
jak nie hasła, że upadnie drobny handel, to teraz znów korki. Jakoś teraz
normalnie się jeździ, jedynie korki są przed świętami. Ale w centrum miasta
codziennie się jeździ w korkach. Czy któraś inwestycja wreszcie powstanie
bez stawiania kłód pod nogi? Później się dziwicie, że Rzeszów omijają
inwestorzy...
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu? IP: *.dnet.pl / *.dnet.pl 03.02.04, 20:54
      "Parkingi budowane obok sklepów są niewielkie, więc większość osiedlowych
      uliczek oblegana jest przez samochody przyjeżdżających na zakupy????"
      CO TO ZA BZDURA? JEST DOKŁADNIE ODWROTNIE, PARKINGI OSIEDLOWE SĄ TAK MAŁE
      (czyt. prawie ich nie ma) ŻE MIESZKAŃCY PARKUJĄ POD SKLEPAMI. JEST TAK NP.
      POD CHAMPION'EM, JEDYNKĄ CZY NAWET NA UL. POPIEŁUSZKI PRZY MEDIA MARKT (nie
      chodzi tu o parking przy samym sklepie). POZOSTAŁE CENTRA HANDLOWE SĄ OD
      ZABUDOWAŃ DOŚĆ DALEKO. Wyborcza nie ma już o czym pisać a ten temat zawsze
      będzie wzbudzał dużo emocji, szkoda tylko że podawane informacje nijak się
      mają do rzeczywistości...
      • kpt.klos Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu? 04.02.04, 10:56
        redaktor Maciej Chołodnicki - lokalny (pożal się boże) detektyw od
        rzeszowskiego ruchu ulicznego, ha ha ha

"Mieszkańcy osiedla są zaniepokojeni planami budowy nowych obiektów" - skąd on
        wie czy mieszkańcy są zniepokojeni??? Chodził po mieszkaniach i pytał???

Panie Chłodnicki, skącz pan ten gazetowy serial o parkingach, ulicach,
        zanieczyszczeniach.
        Kup se pan rower i wyluzuj się pan, bo zawał nie wybiera.
    • Gość: lilly Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 21:00
      racja, slavres. a do pozostalych taki oto mesicz: wezcie sie laskawie
      odpierdolcie od inwestorow do kurwy nedzy!!!!!!!!!!!!!!!11
    • Gość: Osjan Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 22:07
      Po prostu znieść włodarze nie mogą, że budowa centrów obędzie się bez zgody
      radnych.
      Rejtana od UR do Leclerca jest przejezdna, korki tworzą się od UR do Lwowskiej,
      właśnie tam, gdzie nie ma dużych sklepów. Żal niektórym dawnych czasów, gdy
      mogli pędzić przez Rejtana setką na godzinę.
      • Gość: Anielskooki Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.man.rsk.pl 03.02.04, 22:18
        no i to już "DUŻE ZANIECZYSZCZENIE POWIETRZA" buehehehe

Moglibyście wymyślać coś ciekawszego niż tylko urojone problemy ...

p.s.
        zgoda Osjan ...niektórym np.Bonusiakowi na pewno żałość ściska czerwone
        serducho ,że wesołe rajdy na bani do roboty wkrótce się skończą hehe
        • Gość: paderewski Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.smlw.enformatic.pl 03.02.04, 23:25
          wszystkie 5 dotychczasowych wypowiedzi to słuszne głosy! Mieszkam przy
          Paderweskiego, jeżdzę REJTANA kilka razy dziennie i nie widzę żadnych
          utrudnień, jedynie wtedy gdy przed Świętami wszyscy chcą tędy przejechać na
          zakupy ale dotyczy to całego miasta. błyskawicznie rozwiązano przejazd do
          Leclerca z pominięciem objazdu skrzyżowania z Powstańców i jest ok. Jeśli komuś
          za wąsko to śmiało można zlikwidować szary, zaśmiecony i zakurzony trawnik
          szerokości boiska i dołożyć po jednym pasie, dla bezpieczeństwa oddzielić je
          barierą, tak jak w Krakowie, Warszawie i wielu miastach. ten trawnik to
          żadne "zielone płuca" a ich utrzymanie, sprzątanie, koszenie też pewnie sporo
          kosztuje. Miejsc do parkowania wystarczy dla wszystkich a zawsze najbardziej
          martwią się o nie i protestuja w "sprawie parkowania" ci co nie mają
          samochodów, tak było i w moim bloku. Niech się Gazeta zajmie faktycznie
          istotnymi problemami miasta a tych jest sporo.
          • Gość: Ribentropp Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.msk.pl 11.02.04, 22:54
            Redaktorek chciałby powrotu do czasów gdy na ul.Rejtana był tylko PEWEX
    • Gość: Zenek A ile Ty masz Slavres z tego? Znowu chcesz .... IP: 80.51.255.* 03.02.04, 23:22
      .... zalewac wszysko betonem? To stary proponuje Ci wycieczke do fabryki
      cementu lub do huty jak yak uwielbiasz blache. A moze Ci "inwestorzy" Ci
      zapłacili coś za taka obrone? A moze masz zbyd duzo kasy i nie masz gdzie
      wydawać? Polecam internet, tam tez mozesz wydać i wiele bubli kupić. Jak tak
      sie cieszysz z "inwestora" Podkulskiego, Pawłowskiego, Tesco czy Media to masz
      chłopie szczęscie ze w Rz nie chce nikt budowac fabryki samochodów bo chyba byś
      nie przezył.
      • Gość: lapy precz od moje Re: takie sasiedztwo jak szkola sklep knajpa fabry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 06:54
        to smrod halas i zagrozenia .CI wlasciciele powinni doplacac do czynszszow
        naszych mieszkan dodatek szkodliwy ,taki jak sie placi w trudnych warunkach, i
        wczesniejsza emeryture. Myslae ze ich na to stac .
        • Gość: Nowomieszczanin Re: Nowe Miasto czy Nowy Market IP: *.man.rsk.pl 04.02.04, 07:59
          Slavres - przenies sie na Nowe Miasto, wtedy zobaczysz, dlaczego protestujemy.
          Dzielnica była planowana jako mieszkaniowa, a nie handlowa.
    • Gość: oggi Palanty z Dyrekcji Dróg Krajowych z Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:08
      skutecznie blokują zamierzenia hipermarketowe w sąsiednich gminach, co
      doprowadzi do tego, że Rzeszów udławi się sie leclercami i carefourami.
    • Gość: Nowomieszczanka_74 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.novartis.com 04.02.04, 08:48
      Jeśli Pan Slavres nie mieszka na Nowym Mieście, to niech nie pisze takich
      bzdur. Rejtana jest zakorkowana do granic możliwości w godzinach szczytu, a w
      soboty można mozna czytać gazetę za kierownicą bo tak powolny jest wówczas
      przejazd tą ulicą. Jestem przekonana, że w tym rejonie mieszkańcy mają już dość
      ogromnych centrów handlowych oraz związanych z tym utrudnień i chętnie
      zrezygnują z kolejnych. Polecam Panu mały eksperyment - przejechać całą ulicę
      od jednostki wojskowej aż do skrzyżowania z Powstańców Warszawy i z powrotem,
      najlepiej w sobotę około 11:00. Wtedy może zrozumie Pan ten problem.
      • des4 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu 04.02.04, 09:41
        Gość portalu: Nowomieszczanka_74 napisał(a):

> Jeśli Pan Slavres nie mieszka na Nowym Mieście, to niech nie pisze takich
        > bzdur. Rejtana jest zakorkowana do granic możliwości w godzinach szczytu, a w
        > soboty można mozna czytać gazetę za kierownicą bo tak powolny jest wówczas
        > przejazd tą ulicą. Jestem przekonana, że w tym rejonie mieszkańcy mają już
        dość
        >
        > ogromnych centrów handlowych oraz związanych z tym utrudnień i chętnie
        > zrezygnują z kolejnych. Polecam Panu mały eksperyment - przejechać całą ulicę
        > od jednostki wojskowej aż do skrzyżowania z Powstańców Warszawy i z powrotem,
        > najlepiej w sobotę około 11:00. Wtedy może zrozumie Pan ten problem.

Bzdury piszesz panienko. Mieszkam na Zalesiu i codziennie jeżdzę przez Rejtana
        do i z pracy - w godzinach szczytu. Ruch jest spory, ale nie ma korków.
        Podobnie w soboty. Jaki problem...? Może kup sobie lepszy samochód skoro twój
        obecny za wolno jeździ...
        • Gość: Nowomieszczanka_74 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.novartis.com 04.02.04, 10:19
          Jeśli ktoś ma naturę żółwia to rzeczywiście nie zauważa korków.
          A co do uwagi dotyczącej mojego samochodu to po pierwsze - nie znoszę
          złośliwych, po drugie - nie wspominałam, że mój samochód za wolno jeździ.
          Proszę zatem nie posuwać się do takich wniosków, tym bardziej, że zupełnie
          nietrafionych. To czym jeżdżę jest obiektem westchnień wielu szanujących się
          kierowców.
          • des4 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu 04.02.04, 11:07
            Gość portalu: Nowomieszczanka_74 napisał(a):

> Jeśli ktoś ma naturę żółwia to rzeczywiście nie zauważa korków.
            > A co do uwagi dotyczącej mojego samochodu to po pierwsze - nie znoszę
            > złośliwych, po drugie - nie wspominałam, że mój samochód za wolno jeździ.
            > Proszę zatem nie posuwać się do takich wniosków, tym bardziej, że zupełnie
            > nietrafionych. To czym jeżdżę jest obiektem westchnień wielu szanujących się
            > kierowców.

Porsche 104 Bosto daglądany z mieszkanka na 10-tym piętrze?
          • Gość: roco Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 11:15
            Dziwne...Mieszkam na Paderewskiego ( okolice skrzyżowania z Rejtana oraz z
            Geodetów ),jadę Rejtana pare razy dziennie, 7 dni w tygodniu o różnych porach i
            jakoś nie widzę wielkich utrudnień w ruchu ( pomijam oczywiście
            światła ).Wprost przeciwnie w godzinach szczytu Rejtana na odcinku UR - Leclerk
            jest jedną z najbardziej przepustowych ulic w mieście ( w soboty
            podobnie ).Trzeba sobie uświadomić,że mieszkanie w mieście wiąże się ze
            wzmożonym ruchem i tyle - jak ktoś chce spokoju to Bieszczady czekają...- a co
            do obiektu westchnień to szanujący się kierowcy wzdychają - Boże to jeszcze
            jeździ !!!
            • Gość: Nowomieszczanka_74 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.novartis.com 04.02.04, 11:34
              Roco, masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Jak już wspomniałam, uwaga innego
              forumowicza na temat rzekomo wolnego samochodu była nietrafiona. Twoja tym
              bardziej.
              P.S Zazdrość przemawia, co?
              • Gość: roco Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 11:48
                1) Nigdy nie miałem żadnych problemów ze zrozumieniem tekstu.
                2) Meritum mojej wypowiedzi stanowiło ustosunkowanie się do problemu
                zatłoczonej ulicy Rejtana.
                3) Uwaga co do przedmiotu pożądania została celowo zamieszczona w odpowiedzi
                na : cytat "... po drugie - nie wspominałam, że mój samochód za wolno
                jeździ. Proszę zatem nie posuwać się do takich wniosków, tym bardziej, że
                zupełnie nietrafionych. To czym jeżdżę jest obiektem westchnień wielu
                szanujących się kierowców..." koniec cytatu - przypomina mi to trochę
                przedszkolaków przechwalających się kto ma fajniejsze zabawki.
                4) Wiem czego dotyczył powyższy cytat.
                5) Nigdy nikomu nie zazdrościłem samochodu - pewnie dlatego,że jestem
                zadowolony z tego który mam.
                • Gość: Nowomieszczanka_74 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.novartis.com 04.02.04, 12:11
                  Skoro wiesz czego dotyczył wspomniany cytat, to powinieneś zauważyć również
                  różnicę między przechwalaniem się, a próbą obrony przed złościwymi atakami
                  des4. Pozdrawiam.
                  • Gość: roco Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:19
                    Zauważyłem, a moja uwaga co do przedmiotu pożądania nie była przecież na
                    serio ;-)...Pozdrawiam
          • Gość: zzyzio Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: 213.76.135.* 04.02.04, 12:27
            Granatowy samochodzik z logo Gerbera na boku? Cóż zawód przedstawiciela
            handlowego od bobofrutów nie jest obiektem marzeń wszystkich. Masz za wysokie
            mniemanie o sobie.
      • Gość: gosciu Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: 80.51.255.* 04.02.04, 09:43
        jaki problem? ja jezdze ta ulica po 5-6 razy dziennie od media do lwowskiej i
        spowrotem o roznych godzinach i jakos nie zdazylo mi sie stac w korku w
        okolicach NM dluzej niz 5 min (swiatla). najwieksze problemy sa wlasnie przy
        wjezdzie na most a pozniej kolejno przez cale miasto az do hotelu rzeszow a
        tam przeciez nie ma hipermarketow. pozdro
        • Gość: Nowomieszczanka_74 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.novartis.com 04.02.04, 10:26
          Kolejny żółwik, któremu nie przeszkadzają korki.
          P.S. A słownik ortograficzny masz? Jeśli tak, to zaglądnij do niego czasami
          zanim zaczniesz coś pisać.
          • Gość: inwigilator Nowomieszczanka_74 - DO ROBOTY !!! IP: *.man.rsk.pl 04.02.04, 12:11
            Do roboty papki gerberki dla dzieci przecierać a nie z forum czat sobie
            użądzasz, bo inaczej powiadomię przełożonych!!!
          • slavres Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu 04.02.04, 15:29
            Pani Nowomieszczanko. Owszem nie mieszkam na Nowym Mieście, ale w centrum,
            przy głównej ulicy, która jest bardziej zatłoczona i wcale mi nie przeszkadza
            ruch. Na Nowym Mieście jestem bardzo często, prawie codziennie i jakoś nie
            widzę tych korków. Jeżeli ktoś chce mieć spokój to niech się przeprowadzi do
            Krosna, Jarosławia, albo do Futomy, czy Lubatowej. Tam jest mniejszy ruch,
            spokój, powoli toczy się życie, a przede wszystkim taniej. Ile korzyści? A
            można zamieszkać także pod lasem, tam już tylko szum drzew...
      • Gość: Osjan Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 11:42
        Szanowny Panie, CAŁE miasto jest zakorkowane w godzinach szczytu, a ulica
        Rejtana nie jest pępkiem miasta. Jakby tam żyto rosło, to może by korków nie
        było, ale to se ne wrati
    • Gość: artipb Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: 195.117.152.* 04.02.04, 10:31
      Bicie piany, korki i zanieczyszczenie ... buhaha!
      Prawda jest inna i o wiele mniej skomplikowana. Mieszkam na Baranówce i jak
      wielu innym żal mi, że do centrów handlowych trzeba jechać na drugą stronę
      miasta. Nawet jak nie ma korków i tylko światełka, to i tak 15 minut trzeba
      stracić w jedną stronę. Autobusem to nawet pół godziny. Tuż za Krakowską
      Południe przy obwodnicy są działki i duże połacie wolnego terenu. Podobnie
      przy wylocie na Lublin i Warszawę.Trochę bez sensu, żeby człowiek za większymi
      zakupami targał się przez jakby nie było 160-tysięczne miasto.Tutaj rada
      miasta powinna trochę zaingerować-żaden inwestor nie chce budować poza
      magicznym trójkątem,bo tam już ludzie są- a do jazdy w inne miejsce trzeba by
      ich przyzwyczajać.Uważam, że jeśli radni powinni cokolwiek grzebać przy
      lokalnym biznesie, to właśnie chodzi o dbanie o HARMONIJNY rozwój całego
      Rzeszowa.
    • Gość: Doplaty dla mieszk Re: Wyplata szkodliwego po142 PLN na osobe na mies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:24
      Postuluje wylacanie szkodliwego po 142 PLN na miwsiac dla kazdego mieszkanca
      Nowego Miasta .Maja to zaplacic nam ci ktorzy prowadza tam interes .
    • Gość: rodowity Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:18
      wiejska natura miezkancow nowego miasta daje o sobie znac...
      • Gość: roco Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.smlw.enformatic.pl 04.02.04, 18:29
        rozwiń swoją myśl bo nie za bardzo rozumiem ? Wyjechałeś z jakiejś wioski
        zabitej dechami do Rzeszowa, pomieszkałeś rok albo dwa i już jesteś "rodowity"
        a to co jest wspólnego z wsią to jest dla ciebie fe.....
        Masz coś do mieszkańców Nowego Miasta ? Czekam...
    • Gość: Tim Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 16:10
      Dlaczego władze Rzeszowa nie poczynią starań aby nowo powstające centra
      handlowe nie ulokować w innych częściach miasta-było by to wygodniejsze dla
      wszystkich mieszkańców, np. w okolicach osiedla Krakowska-Południe na Boga nie
      ma żadnego Centum Handlowego. A może nowy Hipermarket w Rzeszowie ulokować by
      właśnie w tych okolicach?!
    • Gość: achilles Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: 213.77.14.* 04.02.04, 20:08
      mieszakm na Rejtana i sie ciesze, bo mieszaknia pojda w gore, najwiecej
      sklepow jest zawsze w centrum a jednak nikt nie narzeka na skrzyzowanie Al.
      jerozolimskich z Marszalkowska bo taki jest urok miasta. Ulica Rejtana jest
      przejezdna a glupiemu dziennikarzowi ktos sypie kase zeby znow odstraszyc
      kolejnego Inwestora.
      • Gość: NM Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: 80.51.255.* 05.02.04, 00:10
        Konstruktywnie (i tym nie zachwycę malkontentów jednej i drugiej strony):
        odciążenie Rejtana w pobliżu Uniwersytetu jest możliwe. Tam prowadzi jedna
        uliczka do instytucji, z których korzystają dziennie tysiące ludzi (odpowiednie
        służby mogą przeliczyć): UR. Wyższa Szkoła Administracji i Zarządzania oraz
        Biblioteka UR plus osiedle za biblioteką. Tłok niemiłosierny, trudno wyjechać
        na Rejtana (szczególnie w kierunku mostu na Lwowskiej).
        Pomysł dotyczy przebicia się z drogą od Kopisto między budynkiem Wydziału
        Filologicznego a jakimiś budami które stoją koło niego (lub między budynkiem
        Fizyków i budynkiem Filogicznym. Plus oczywiście wcześniejszy zjazd, tak jak
        przed Leclerkiem - by nie jechać i tłoczyć się na rondzie Rejtana -
        Niepodległości. Na oko to 100-15o m drogi.
        Przy okazji rektor powinien tak przebudować parking przed głównym budynkiem,
        żeby był możliwy z niego drugi wyjazd (parę metrów kostki).
    • Gość: drogi-bis Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 10:08
      Święte słowa!Więcej chyba nas nie będzie.Chyba że kościół zapisze w
      przykazaniach ze kazdy musi mieć po 4 dzieci
    • Gość: Zgred Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 22:48
      Panowie Prezydenci! Oby nie zabrakło Wam wyobrażni jak doktorom poprzednikom.
      Dwa hipermarkety powinny już sfinansować bezkolizyjne dwupoziomowe
      skrzyżowanie /Rejtana-Sikorskiego/ oraz wyjazdy i wjazdy na teren
      hipermarketów. Rozbudowa skrzyżowań i płynność ruchu/zielone fale/ zwiększą
      przepustowość ulic, a poszerzanie ulic na końcu. Nie do końca zorientowana Pani
      architekt przestraszyła Prezydenta kosztami przejść podziemnych /przejazdów?/-
      tak podawała prasa. Gmina Świlcza pozwoliła sobie na dwa przejścia podziemne
      pod E 4. Koszty / z okresu ich wykonywania/ znają UG i Unipol/Wykonawca/.
      Dorażnego "majstrowanie" przy usprawnieniu komunikacji należałoby powiązać z
      koncepcję przyszłościową komunikacji w mieście - nic o takowej nie słychać.
      • Gość: Nowomieszczanin Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.man.rsk.pl 07.02.04, 05:21
        Propozycję NW sa godne uwagi. Nie chodzi o to, by nie lokować w dzielnicy
        nowych sklepów, lecz by usprawnic komunikację.A to się da zrobić, jeśli
        hipermarkety bedą partycypować w kosztach przebudowy.
        Aleja Powstańców Warszawy i Rejtana są na tyle szerokie, że można dobudować
        dodatkowe pasy ruchu.
        Zanim to się stanie, służby miejskie powinny zlikwidować przed wiosną znaki
        poziome, zwężające pasy ruchu na tych ulicach.
        Bezkolizyjne skrzyżowania to marzenie, ale miejsce na ich budowę też jest.
      • Gość: kajka Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:26
        przejscia podziemne w Swilczy to zapewne zasluga bylego wojewody
        • spectator1 Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu 08.02.04, 09:45
          Gość portalu: kajka napisał(a):

> przejscia podziemne w Swilczy to zapewne zasluga bylego wojewody
          Nie. Powstało za czasów św. pamięci wójta Wójcika, a więc przed 2001 rokiem.
    • Gość: maniek Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 18:00
      A niech budują na nowym mieście nowe sklepy ja tam nie płacze :) mieszkam z
      drugiej strony miasta więc mnie to dotyczy, ale kożystając z okazji prosiłbym
      właścicieli nowych sklepów żeby nie zamykali przed godziną 22 bo po 20
      przyjezdni odjadą do domów a miejscowi mogą wtedy bezproblemów pochodzić po
      sklepie bez przepychanki. POZDRAWIAM i życze powodzenia dla Nowego Miasta oraz
      odrobine świeżego powietrza w upale dni :).
      • Gość: Drogowiec Re: Nowe Miasto nie wytrzymuje natężenia ruchu IP: *.gw.intertele.pl 28.02.04, 09:30
        Wytrzyma, ale trzeba dobudować trzecie pasy ruchu /miejsce jest, bo są szerokie
        trawniki/ i odpowiednio zsynchronizować światła. Warto też pomyśleć o
        wyjazdach z ruchliwych ulic, zwłaszcza Podwisłocze i Kopisto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka