Gość: ja IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.01.10, 19:17 Czy Wy tez macie takie problemy, że model się loguje i wylogowuje kiedy chce, i że więcej neta nie ma niż jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.01.10, 19:18 oczywiscie chodzi o modem sorry za literowke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawo99 Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.01.10, 20:32 Ja nie mam żadnych takich problemów. Ostatnia usterka (ale wtedy nikt nie miał netu) była kilka miesięcy temu. Mnie jednak najbardziej denerwuje brak Polsatu Sport i Polsatu Sport Extra od stycznia. Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.01.10, 20:46 Jak wspomniał poprzednik ostatnia duża usterka była kilka miesięcy temu i to było irytujące zero neta cały weekend. Poza tym nie przypominam sobie. Ostatnio dostałem prezent od vectry za 8 zł więcej 8 MBit/s (teraz ok 41zł- net). Odkąd vectra sie reklamuje to jakość usług sie poprawiła,przynajmniej ich funkcjonowanie. Jak masz problem to dzwoń na infolinie - też o dziwo dobry kontakt i mozna cos załatwic.W Rzeszowie w tej chwili chyba najlepsza oferta TVK. Niestety brak Polsatu sport itd dla mnie tez ból. a TVP Sport w takiej dużej sieci to powinnien być chyba od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 11:22 Nie mam żadnych takich problemów. Sygnał jest cały czas. Dzwoń do vectry i wymagaj zmiany okablowania. Jeśli problem tyczy tylko Twojego lokalu to pół biedy. Gorzej jeśli chodzi o kable w bloku/na ulicy dochodzące do ciebie. Wtedy to lepiej dać sobie spokój z netem od vectry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 12:18 U mnie jest tez tak, że mimo sygnału w modemie internetu nie ma albo chodzi jak muł. Generalnie od jakiegos czasu tak się dzieje. Niby rozwiązywali problem zdalnie bo był zglaszany ale bez skutku. Dziś ktoś przychodzi, żeby sprawdzić, zobaczymy w czym problem. Dzięki za opinie wygląda na to, ze tylko ja mam problem...W takcie pisania tego postu kilka razy mnie wywaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprzejściach Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 13:22 ...na kłopoty z vectrą Urząd Kontroli Elektronicznej,Rz-ow ul.Pilsudskiego.Bardzo skuteczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 14:27 na klopoty z oslami co od razu leca po urzedach... LEWATYWA... korzystam z vectry od 3 lat i jestem bardzo zadowolony... zero usterek, po za tymi co Panowie pisali w postach wyzej. Zadzwon... zglos usterke... mozliwy problem z modemem lub cos podobnego... po za tym dziwi mnie jeszcze ze korzystasz z tego usb... popros zeby ci wymianili na motorole ktora podlaczasz do kompa za pomoca kabla ethernet z koncowkami rj45. nie bedziesz musial sie logowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 14:33 A i jeszcze jedno chyba nie przesadze jak powiem,że 80% problemów w vectrze można rozwiaząc przez restart modemu (wtyczka z gniazdka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 15:11 Dla Twojej wiadomości, restartuje modem i to nie pomaga. Zanim usterka była zgłoszona podstawowe czynności, które można wykonać samodzielnie były zrobione. Podobno chodzi o parametry modemu. Mam kabel usb podlaczony do modemu i kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 09.01.10, 23:55 naprawdę polecam ci wymianę modemu na motorole z wyjsciem ethernet... powiedz w vektrze ze masz zjarane porty usb i poprosisz o taki do karty sieciowej ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 00:02 aha jeszcze jedno... masz splitter zalozony (taki rozdzielacz sygnalu na tv i modem) zaraz przed modemem?? rysunek ponizej ilustruje o co kaman. img691.imageshack.us/img691/9301/123xcl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 00:31 Serwisant tech był wymienił nowy modem kabel sieciowy ethernet jest a net jak chodził mułowato tak chodzi i jak wywalało z neta tak wywala. W poniedziałek znowu dzwonie bo już mnie szlag... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary damowiec Re: Vectra denerwuje IP: 79.139.58.* 10.01.10, 08:37 mialem ten sam problem osiedle baranowka mikolajczyka , z tym ze ja korzystalem u nich od 2001 jeszcze dami ,"wszystko" bylo ok do wiosny tamtego roku jak net tak slimaczyl ze rece opadaly mialem wtedy 4 mega a na YOUtube filmiki buforowaly i lagowaly , chodzilem prosilem i nic wrescie zaczolem robic scriny z i ch testem predkosci , zanioslem zestaw zdiec z okolo 40 dni o roznych porach dnia i nocy , wrescie laska , powiemm nie mila powiedziala ze na bank mam wirusy , powiedzialem ze spoko ale czy moze ktos przyjsc i sam sprawdzic czy wszystko jest w porzadku , ona nie ma problemu ale to kosztuje 50 zl ,dobrze jesli wina lezy po mojej stronie ok , umowilem sie z kolesiem na 17 ,zona wczesniej robila zrzut transferu predkosc ledwo pol mega , przed przyjsciem kolesia pomyslalem ze tez sprawdze odpalam kompa i eureka test pokazal 2,840 , wydaje mi sie ze moje wirusy na wiesc i kims z serwisu ze strachu pouciekaly , tak to u mnie wygladalo , zerwalem umowe i zalozylem hyperion od wakacji w umowie 2M na testerze nie spada ponizej 1,85 , 2 awarie od wakacji o dlugosci nie przekraczajacej 6/h narazie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.01.10, 12:06 he he z tymi wirusami to akurat wierze ze je miales... pracowalem kiedys na infolinii tepsy, tej co jest tu w rz. 95% problemow z netem to problemy z kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.01.10, 00:19 Do "ja" Ktos wspomniał o splitterze masz? pytasz co jeszcze..fakt można pare przecinków postawić i wymieniać. Tak się dzieję u Ciebie od zawsze? po foramcie też? Widzę,ze cześć z was ma podobny problem. jesli wasi znajomi w np.bloku nie maja takich kłopotów,to może problem "leży" u was w domu? Kable(złe 0wina vectry) , kable -wasza wina kot,pies ;) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.01.10, 00:28 Problem najpradopodobniej jest u mnie w mieszkaniu. Musze jeszcze przypilnowac zeby sprawdzili okazblowanie. Psa czy kota nie mam. Mam problem z sygnalem miedzy modemem a komputerem bo czasem jest ok i szybko chodzi ale bardzo krotko a czesciej zrywa polaczenie calkowicie i reset pomaga na chwile poem znow to samo. A ten splitter to co jest? a problem jest jakis niecaly miesiac wczesniej bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 21:47 mi niestety także resetuje sie modem w dowolnym momencie, a resetowanie moze i pomaga ale jest dośc irytujące gdy co jakiś czas masz przerwe w dostepie do sieci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 22:26 Nie wiem nie chcę się kłocić,ale wątpie żeby Vectra sprzeniewierzyla się tylko Tobie(Wam). Kumpel też pracuje na infolinii TP i mówi,że dzwonia z tragicznymi problemami. Pozapłacane masz (macie) rachunki? Nie masz konfilktów sprzętowych? masz zainstalwoane sterowniki (płyta główna o ile tam masz siecową)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 22:31 Czytam Wasze opinie o Vektrze i muszę opowiedzieć o moim problemie. Dziś moje zdenerwowanie sięgnęło niemal zenitu. Proszę sobie wyobrazić, że od wiosny chodzę co jakiś czas do Vectry i proszę o pomoc ponieważ mam przerwy w dostępie do internetu czasami nawet dwa razy na minutę. Resetowanie modemu raz pomaga a raz nie Dziś po raz kolejny był jakiś niedouczony gburowaty technik Zachowywał się jakby robił łaskę że do mnie przyszedł Włączył komputer popatrzył na monitor nie dotykając niczego nawet klawiatury stwierdził że internet działa prawidłowo Następnie kazał mi podpisać protokół z wizyty w którym napisał że komputer działa bez zarzutu. Proponował wymianę kabla USB na kartę sieciową ale nie powiedział mi jaką kartę mam kupić a że ja kompletnie nie znam się na kartach sieciowych ani na niczym co jest związane ze stroną techniczną więc nie podpisałam protokołu z oględzin ponieważ nie mogłam zgodzić się z jego stwierdzeniem że Vectra nie ponosi żadnej winy za to co się dzieje z moim internetem A najśmieszniejsze jest to że ten "Fachowiec" zagroził mi naliczeniem opłaty w przypadku ponownego zgłoszenia usterki i wezwania technika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Vectra denerwuje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.01.10, 23:54 Witam w klubie odnosnie resetu modemu pare razy na minute. Albo jak sie str otwiera do polowy albo zerwanie polaczenia i tak w kolko. Byl technik nowy modem kabel z ethernetem. Dzis dzownie umowiona kolejna wizyta technika, pan sam stwierdzil ze sie modem resetuje bardzo czesto. Kurcze jak czytam wypowiedzi niektorych z was to widze ze czeka mnie dluga przygoda z Vectra...Do xyz wszystko o czym piszesz mam sprawdzone i ok wiec problem lezy gdzie indziej tylko gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
qqrykk Re: Vectra denerwuje 16.01.10, 17:00 No to moja opinia.... lekko nie na temat (choć z drugiej strony temat wątku "Vectra denerwuje"), ale Vectra mi zalazła za skórę, a może komuś moja wypowiedź plus wypowiedź założyciela wątku da do myślenia przy decyzji zakupowej (Taka zasada: niezadowolony klient jest w stanie zniechęcić 10 innych, a zadowolony średnio 2 zachęcić). Mając to w świadomości, z pełną premedytacją opisuję moje przygody z tą firmą, jak rasowy awanturnik :] Swój (własny) tekst kopiuję z innego wątku: Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5 awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług. Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia 3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd. Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") - straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda - wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut. W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki. Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD, właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się nie można). Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego - jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy" (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani, tym bardziej, osobiście. Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybjiego netu :] Qqryq Odpowiedz Link Zgłoś