Dodaj do ulubionych

PLATF(ORMO0 DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ?!!!

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 15:49
Nawet tak poczciwy facet jak Janek Rokita czy Donaldzik sprzedali się SLD?!!!
Czy dlatego, że - obok Unii Wolności - jest w waszych szeregach najwięcej (po
SLD) byłych aparatczyków? Czy dlatego, że Olechowski ciągnął w stronę, z
której wyrósł? Jestem zdruzgotana i niepocieszona. Wiązałam z wami duże
nadzieję, ale widzę, że "układ warszawski" dobrze się Wam przysłużył i
zasmakował. Zwyciężyła koncepcja Piskorskiego: nie ważne z kim, ważne żeby
była kasa bez patrzenia sobie na ręce. Tfe

Obserwuj wątek
    • Gość: milciu Re: PLATF(ORMO0 DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ?!!! IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 17:24
      to nie do końca tak! im chodzi o to, żeby uspokoić rynek który panicznie obniża
      wartość złotówki! oni nie chcą doprowadzić do krachu! a po za tym to co masz do
      reformy finansów publicznych? może się z nią nie zgadzasz? może dalej chcesz
      żeby 30 letni goście w sile wieku siedzieli w domach na rentach i opychali się
      za Twoje ciężko zarobione pieniądze?
      • Gość: styś Re: PLATF(ORMO0 DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ?!!! IP: *.umrz / 195.117.156.* 09.02.04, 17:11
        Ludzie dopiero teraz żeście zrozumieli o co chodzi. Cały czas w Sejmie jest
        tak, że jak SLD nie może to Platforma pomoże. Dobrze, że się teraz odsłonili,
        bo jak wygraliby wybory, to pierwsze co by zrobili to połączyliby się z SLD i
        UW. A ludzie poszliby niby to na prawicę, która miałaby się połączyć z kimś po
        prawej stronie. Olechowski dawno przed wyborami samorządowymi powiedział, że PO
        będzie tworzyć koalicje z SLD. Przecież PO to jeszcze większe liberały niż SLD,
        Jakie ratowanie finansów. Przecież 15% podatku to jest najlepsze rozwiązanie
        dla najbogatszych. 15% - jak ja płacę 19% podatku, to zaoszczędzę 4 %, a 15%
        jeśli się płaci 40% podatku, to oszczędność 21%.Oni przecież już sie dorobili
        na szwindlach.
        • Gość: m Re: PLATF(ORMO0 DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ?!!! IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 19:39
          • Gość: milek Re: PLATF(ORMO0 DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ?!!! IP: *.glogow-malopolski.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 19:40
            1. olechowski jest odsuwany w platfoemie w cień i nie biorą pod uwagę poważnie
            jego słów. 2. najlepsze wyjścei to podatek liniowy i najsprawiedliwszy. nie
            chce mi się terraz tego tłumaczyć bo nei mam ochoty.. ale może mnie zabierze...
            • Gość: raar Re: PLATF(ORMO0 DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ?!!! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 14:02
              Sprawiedliwe wyjście to podatek pogłówny - wszyscy płacą tyle samo w wartości a
              nie procencie.Ale dla takich rozwiązań, to trzeba mieć głowę "żelaznej damy" a
              nie Leppera, Millera czy Stysia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka