Dodaj do ulubionych

Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni

08.02.10, 15:35
To jakis koszmar, skladasz zamowienie na wymarzony obiadek , czy
lunch i slyszysz w sluchawce cyt: czas oczekiwania godzina ...
Myslisz sobie , ok poczekam ...poczekam ... a co tam cos w tym
czasie porobie . I juz jest dzwoneczek do dzwi , przyjechal twoj
dluuuuuuugo wyczekiwany obiadek , placisz , otwierasz a TU ...
Dostajesz zimne w cholere jedzenie , bo restauracja SAIGON wysyla 1
kierowce z kilkoma zamowieniami , aby bylo oszczedniej i jak se
chlop pojedzi po miesicie i porozdaje jedzonko i trafi do ciebie ,
to coz masz to samo co z dzialu mrożonki hipermarketu ... wrzuc na
patelnie i odgrzej ....
Restauracja Saigon to nie jest odosobniona sytauacja w Rzeszowie ,
polowa restauratorow nie podjela moralnej decyzji czy chca sie
specjalizowac w kuchni na dowóz , czy chca byc restauracja bo jak
widac obu tych funkcji chyba sprawnie w rzeszowie niek nie mpoze
polaczyc ......
Coz moze otworzy sie wkacu ktos kto oprucz pustego sloganu DANIE NA
WYNOS LUB DOWOZ faktycznie serio i profesjonalnie potraktuje ta
opcje dostaw poważnie .
A tym czasem jedzmy , zimne , lub spalone zimne pizze , czekajmy na
nie pół dnia , a restauratorzy niech pomysla , bo chyba to nie ich
business lub chyba poprostu go nie do konca kumaja
Obserwuj wątek
    • Gość: typ-r Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.189.216.38.skyware.pl 08.02.10, 15:51
      A co myślałeś, że przywiozą ci za te marne 13 złociszy? Przecież nie na
      podgrzewanym talerzu!! HeHe
    • Gość: .. Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 15:56
      naucz sie dawac napiwki to bedziesz dostawal cieple
      • Gość: myśleć Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 08.02.10, 17:24
        taka nowa świecka tradycja... lub nowy sposób załatwiania sprawy...wyżalić się
        na forum :)) i od razu sukces..., a wystarczyło odesłać "chińczyka" i nie
        zamawiać więcej. Wtedy faktycznie może "żółtemu " zazgrzyta pod kopułą i zacznie
        ciepłe wozić.
        • Gość: a. Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.19.165.23.osk.enformatic.pl 08.02.10, 20:06
          nie zgadzam się. zamawiam jedzenie z sajgonu kilka razy w miesiącu i ZAWSZE przywożone jest (gorące!) do 40 minut. nie wypisuj więc bzdur.
          • Gość: ktoś Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 21:48
            Też tym jestem zaskoczona bo mieszkam za Rzeszowem i zawsze jedzenie z Sajgonu ,
            które mi dowozili było gorące.
    • Gość: Zocha Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: 89.230.85.* 08.02.10, 22:08
      Chyba przesadzasz. Nigdy nie zdarzyło mi się dostać zimnego dania z
      Sajgonu. Języka sobie może tym nie poparzę ale do jedzenia: w sam
      raz.
      Z drugiej strony oczekujesz, że za 15 zeta będą pędzić do Jaśnie
      Pani z JEDNYM obiadkiem?! Na paliwo by nie zarobili. Na przyszłośc
      zamów sobie taxi i jazda do lokalu. Będzie gorące!
      • Gość: modo Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 22:24
        Jedzenie z dowozem to jest ogólnie porażka. Najlepsze dania są wtedy jak są
        podane gorące i prosto z kuchni. Nie ma takiej siły, żeby gorące było po jakimś
        czasie jazdy (nawet w termosach). Proponuję więc zabrać nogi za pas i pójść
        sobie coś przekąsić ciepłego na mieście.
        Polecam Kryjówkę na Mickiewicza.
        • ira_07 Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni 03.03.10, 16:02
          Knajpa, która musi się nachalnie reklamować na forach, nie może być dobra.
      • Gość: zen Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:11
        Popieram. Sajgon to najlepsze jedzenie "na dowóz" w Rzeszowie. Jestem od nich
        uależniony / bo sam nie gotuję/. Zamawiam od nich 1-2 razy w tygodniu i nie
        znajduje żadnych powaznych powodów do narzekań /może czasmi trzeba długo czekać
        ..../ Nie znam drugiego takiego miejsca w Reszowie gdzie mozna tak smacznie
        zjeść za 14 zł. Gość, kóry załozył ten post to chyba jakiś frustrat z konkurencji.
    • Gość: anna Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.rzeszow.mm.pl 08.02.10, 22:31
      Zanim odpowiesz policz ile kosztuje taksówka z tej knajpki do Twojego
      mieszkania/pracy.
      Co do Rzeszowa tylko nieliczne knajpki zdecydowały się na dowóz w wydzielonej
      strefie, ale będzie to pewnie coraz częstsze.
      • Gość: modo Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 00:40
        Ja akurat mam Kryjówkę obok domu więc nie narzekam. Fakt dojazd z daleka do centrum to trochę bez sensu. Pozostaje Kubek Knorra i mikrofala.
        • Gość: Ktoś Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 00:44
          No to i Sajgon masz niedaleko.....
          • Gość: typ-r Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.189.216.38.skyware.pl 09.02.10, 10:46
            Jest proste rozwiązanie, ja z reguły dzwonie wcześniej zamawiam na odbiór
            własny, i po drodze do domu odbieram!
        • Gość: anna Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.10, 13:40
          A tak swoją drogą chińszczyznę robi się 10 minut. Warto mieć w zamrażalniku
          mieszankę warzyw, jakieś mięso, w szufladzie przyprawy, a w szafce ryż.
          Co nie zmienia faktu, że dania na wynos są potrzebne.
          • alliance_intelligence Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni 09.02.10, 18:04
            Dziekuje za porady w stylu rusz pan tyłek do restauracji .... lub
            odwiedź Pan Kryjówke czy cos innego , lub a cos Pan chciał za 13 zł
            Nie zamawiałem za 13 a za 30 zł , nie chodzi tu ani o Saigon ( choc
            został podany dla przykładu ) i text w stylu abym sobie zrobil
            Chinczyka sam byl tez do bani , a tex w stylu bylo odeslac a
            zlotkowi zrobilo by sie łyso był wręcz rasistowski !!!!!
            Pisze jesli uraziłem dobre imie Saigon przepraszam ( choc mnie nikt
            nie przeprosil za to ze dostałem zimne , nie zaproponowal ze
            przywiezie cieple , czy zwroci kase ) jesli odbieram jedzenie przy
            bramce - to przepraszam Panstwa , ale place biore i ide do domu ,
            nie wsadzam paluchów do jedzenia przed domem aby ocenic jego
            temperature.
            Bee pisał ponieważ uważam , że jeśli ktoś się podejmuje misji dowozu
            jedzenia do klienta to niech to robi dobrze , a jesli ktos nie wie
            jak to prosze bardzo wtedy moge ruszyc cytuje*dupe* i pojsc tam
            zjesc.
            Ale do momentu gdy ktos oferuje , ze dowozi a ja korzystam z
            oferty , to przepraszam wszystkich , ale czy to bedzie za 13 zl ,
            czy za 30 zl , czy za 130 zl oczekuje cieplego jedzenia a nie
            objechanego przez pol miasta bo tak maja trasy z racji ze zamowien
            biora 5 i wtedy wychodza z restauracji .
            • Gość: anna Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.10, 19:09
              Pisać masz prawo, ale też nie oczekuj,że znajdziesz mądre odpowiedzi, bo sam
              zamiast zadzwonić do knajpy i złożyć reklamacje wypisujesz na forum.
              Dlaczego Ty dajesz sobie prawo do zakładania durnego wątku, a my do durnych
              odpowiedzi już prawa nie mamy ?
              Nie doczytałam się o jakiej porze był ten dowóz i gdzie mieszkasz. Napiszesz
              pewnie z butą, że nie ma to nic do rzeczy. Owszem ma. Ja lubię pizzę z jednego
              miejsca, ale jeśli najdzie mnie ochota o 15 to rezygnuje lub zamawiam z pizzerii
              osiedlowej. W Rzeszowie jest nadal za dużo knajp deklarujących dowożenie w każde
              miejsce. W miarę rozgarnięty człowiek wie jak wygląda miasto o pewnych porach i
              daruje sobie zamówienie z odległego miejsca.
              • alliance_intelligence Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni 09.02.10, 21:15
                zamowienie z saigonu na lwowska po prostej 500 metrow
                jesli chodzi o poinformowanie restauracji , zadzwonilem w momencie
                gdy otworzylem w domu pakunek i okazal sie zimny.
                Nie jestem na tyle nie ogarniety i wiem z kad zamaiwam , z saigonu
                nie po raz pierwszy choc pewno po raz ostatni , bo po rozmowie z
                restauracja nie uzyskalem nic !!!!
                A watek jest sluszny moze niech poczytaja restauratorzy i sie
                okresalaja, mam na mysli zasieg gdzie dowóż , jaka odleglosc, i czy
                logisycznie maja na tyle ludzi , oraz aut .
                A to powinno im pomoc polepszyc swoje uslugi
                • Gość: anna Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.10, 21:24
                  Nie wygłupiaj się z tym społecznym odzewem:)Choć może przez sam fakt podnoszenia
                  wątku przez nas piszących nie po Twojej myśli, nie przepadnie on w czeluściach
                  forum więc zamiast rugać nas powinieneś podziękować za podnoszenie wątku.
                  Ale w związku z powiększaniem Rzeszowa, korkami moim zdaniem absurdalne jest
                  deklarowanie dowozu wszędzie. Ale to temat nie tylko dla Saigonu.
                  • Gość: :))) trzeba miec sposób! IP: 83.19.255.* 10.02.10, 08:02
                    ja zawsze daję kierowcy napiwek ( jeżeli mam zapłacic 42 złote to reszta z 50
                    jego np) robię tak z pizzeriami i restauracjami które oferują dowóz jedzenia,
                    mam znanych kierowców owych przybytków i słowo daję nigdy zimnego czy nawet
                    ciepłego nie dostałam, zawsze jest to gorące :), ja jestem zadowolona a i
                    kierowca się cieszy że coś dorobił. ( daję max 10 zł ale to i tak lepiej niż
                    jechac za darmo nie? ;))
                    • Gość: Bigos Prądu w domu nie masz ? IP: 84.38.160.* 10.02.10, 13:57
                      Prądu w domu nie masz ....? przestań pie...ć jak potłuczony chłopie a z
                      inetlinenc to ty nie masz nic wspólniego - normalny podpie...cz z ciebie i
                      denuncjator - pisowiec taki niższego rzędu ...A chłopaki z sajgonu powinni ci
                      baniek natrzepać za robienie opini choć pieszesz ze to nie sajgon ale potem
                      uzywasz tej nazwy - ze też MAtka Ziemia takich dupków karmi ...jeeeeny !!!!
                      • Gość: re bigos Re: Prądu w domu nie masz ? IP: 195.128.29.* 10.02.10, 15:39
                        Pisze i jeszcze raz napisz SAIGON , GONDOLA, ALFORNO, i wielu innych
                        dowozi gó... zimne nazywajac to dowoz do domu
                        koniec watku
                • Gość: wow Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.10, 14:52
                  "Nie jestem na tyle nie ogarniety i wiem z kad zamaiwam"

Zabawne, że taki "ogarnięty" a i napisał "z kad". Polecam słownik języka
                  polskiego oraz zmianę "nicku"
    • Gość: hamonak Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: 79.139.94.* 02.03.10, 18:24
      Zine i stare jedzenie a ten bar w europie to ma stare jedzenie a w saigonie na sobieskiego są szczury. Świństwo
      • Gość: leszcz Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.10, 21:40
        No nie wszyscy jedzą wegetarianskei żarcie czasami mięso, więc
        szczury sie przydają
        • Gość: kola Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 04.03.10, 11:38
          Sajgon bardzo lubię i często zamawiam stamtąd jedzenie - nigdy mi się nie
          zdarzyło żeby było zimne. Oczywiście czasem trzeba trochę podgrzać żeby było
          super ciepłe, ale mam na to patent - ucinam opakowanie od góry i do mikrofali na
          minutę, ciepłe, dobre i szybkie ; )
          Natomiast nie cierpię dostawać zimnego jedzenia kiedy zamawiam na miejscu co
          niestety zdarzyło mi się w wyżej wspomnianej Kryjówce - zamarznięty w środku
          krokiet i w Kulinarnym Świecie kilka razy. Więcej moja noga tam na pewno nie
          postanie.
    • Gość: michał Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 11:04
      wiesz jak jest wszyscy oszczędzają na czym mogą
    • smoluch123 Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni 09.08.13, 15:53
      pracowalem jako kierowca i musze ci powiedziec ze masz racje w tym co piszesz ale ruch w miescie jest taki jaki jest i nie da sie czasami tego przeskoczyc a co do jakosci jedzenia to tak naprawde jak bys wiedzial co wy jecie w tych styropiankach to napewno bys juz nigdy nic nie zamawial prawie przez rok pracowalem i napatrzylem sie jak to wszystko tu dziala to co nie da sie zrobic na sale to daje sie na wynos bo jest wieksze prawdopodobienstwo ze nikt sie nie bedzie upominal bo jak poczeka godzine to jest juz tak glodny ze zje wszystko a nie wiem czy wiesz ze masz prawo nie przyjac zimnego a nawet jezeli jusz cos zjesz nie wiecej jak trzecia czesc i cos ci nie pasuje to tez masz prawo zadzwonic i kierowca przyjedzie i odda kase
      • smoluch123 Re: Zamów na Wynos Restauracja Saigon i inni 09.08.13, 16:01
        prosze o podjecie dyskusji na ten temat to jestem w stanie jeszcze wiele rzeczy wam wyjasnic na temat wynosow

SMAAACZNEGO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka