Gość: JerrY IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 19:46 Heh, niech by mi spróbowal wsadzic reke do samochodu, to bym mu ja obciał! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szakal Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.rzeszow.mm.pl 11.02.04, 20:02 Pierwszy sygnał Panie Prezydencie to nie znaczy ze pierwsza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Men in blek - chrzanić ich IP: 213.25.159.* 11.02.04, 20:04 Ale się chłopakom śpieszyło. Żeby im się tak kurwa śpieszyło do tych kolesi co pija wino w parku tuż pod siedzibą straży miejskiej. Ale im się nie śpieszy. Bo w parku to w zęby co najwyżej zarobić mogą, a nie pieniążki z mandaciku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijak Re: Men in blek - chrzanić ich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 19:19 Do Ginger/a. Ty wulgarna zakuta pało do lania. Nie wiesz,że nieprawidłowe parkowanie stważa większe zagrożenie niż pijaczek na ławce w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarJarBinks Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:09 czy ta pani to ktoś z rodziny rektora Posłusznego? Bo wtedy rozumiem publikację Wyborczej. Jak zwykle obiektywną inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 13:14 A co, członków rodziny rektora Posłusznego wolno tak traktować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetal Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 22:45 Nic się nie stało tylko samochód stał na wprost bramy głownej. Ciekawe parkowanie a karetki którędy mają przejechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.prov.east.verizon.net 11.02.04, 22:53 powinni zabrac starej kaflarze samochod na lawete i po sprawie glupia baba zatarasowala wjazd do szpitala i myslala prawdopodobnie ze jest jedynym jego pacjentem, wszczynajac do tego pyskowke ze straznikami powinni jej walnac z 600 zl mandatu i by sie paniusia nauczyla Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo10 Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk 11.02.04, 23:56 Ano właśnie. Zatrzymać się naprzeciw bramy wjazdowej do szpitala, czyli złamać przepisy, czyli narazić na komplikacje transport pogotowia, czyli narazić chorych. Tego pańcia nie widzi, bo jej wyobraźni nie starczyło. Bo ona z córeczką (cwaną też, bo wiedziała, że kluczyki trzeba ze stacyjki wyjąć) do szpitala przyjechała! Co najmniej kilkaset ludzi tam codziennie przyjeżdża i jakoś sobie radzą, ale pańcia musi blisko stanąć. A teraz jeszcze oskarży chłopa ze straży, że bezprawnie zamachnął się na nią, a przy okazji otarł się - sięgając do stacyjki - o jej piersi, co nosi znamiona przestęstwa , tu artykuł, paragraf. Wyobraźni więcej paniusiu, odrobinę godności paniusiu (a ze zdjęcia wygląda, że godność ta pani ma niczego sobie). Redakcyjo: co Wam odbiło, że dajecie swoje łamy pyskatej babie, która nie dość że złamała przepisy, to jeszcze oburzona, że ktoś upoważniony te przepisy egzekwuje. Szkoda papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
drewniany_pajacyk Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk 12.02.04, 09:27 piccolo10 - popieram w całości! To się nazywa iść na pasku prywaty! Argumentacja tej pani wyborna! Idąc dalej tym tokiem myślenia, gdyby na przykład jechała ulicą, lewym pasem ruchu, i zatrzymała ją przy tym policja, to wnioskowała by likwidację policji? A gdyby tak Rzeczpospolita spróbowała ściągnąć należne podatki, to zawnioskowałaby o rozwiązanie państwa, no nie? (Oczywiście wyżej opisane sytuacje nie miały miejsca i są tylko gdybaniem.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.umrz / 195.117.156.* 12.02.04, 09:36 panowie recenzenci macie dużo, dużo racji, dziwię się "gazecie" że podobnie jak "super nowości" wchodzi na teren brukowca."paniusia" nie była jeszcze na zachodzie nie mówiąc w USA gdzie kierowca kładzie ręce na kierownicy i spokojnie czeka na kontrolę.Panie Prezydencie niech się pan nie da wciągnąć w to błoto szkoda czasu!!! i jak sam pan mówi trzeba robić,czy pracownicy po tylu wiadrach pomyj będą chcieli dobże pracować agazeta znów napisze że "strażnicy odwracają głowy aby nie widzieć przewinień i ....". Odpowiedz Link Zgłoś
odpady_selektywne Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk 12.02.04, 09:51 No nieźle! "Brawo" gazeta, bo o tej paniusi to już szkoda słów! Strażnicy reagowali szybko i wyraźnie w interesie publicznym, a być może i ratując życie komuś, kogo karetka do szpitala nie mogła odstawić, a tu: "zawnioskuję o rozwiązanie tej formacji"! Dobre! Na czołówkę wydania ogólnopolskiego! Super! I proponuję z pełnym nazwiskiem i ze zdjęciem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DELAJ Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 11:40 TO WSTYD I HANBA, ŻE ŻONA REKTORA TAK SIE ZACHOWUJE. NIE MA WYJATKOW DLA BEZCZELNOSCI TEJ PANI. CHCE STAC PONAD PRAWEM. NA ZACHODZIE OD RAZU WLEPILIBY JEJ MANDAT ZA NIEPRZESTRZEGANIE PRZEPISOW, A TA SIE JESCZE ODGRAZA, ZE WYSTAPI O ROZWIAZANIE STRAZY MIEJSKIEJ. TO WSZYSTKO KPINA. KOBIETO OPAMIETAJ SIE. JUZ WIELU LUDZI PRZEZ TWOJ CHARAKTER CIERPIALO. DOSC TEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
drewniany_pajacyk Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk 12.02.04, 12:02 Tak na marginesie, to prezydent Ferenc też zasługuje na uznanie. Krótko, rzeczowo, bez emocji - tak trzeba panie prezydencie. Proponuję, żeby strażnikowi dać karę za niedozwolone zachowanie, ale i nagrodzić za aktywną i odpowiedzialną służbę. Niech obywatele miasta mają świadomość, że następnym razem też on, czy jego koledzy, zareagują zdecydowanie na łamanie prawa, a nie umkną ze strachu przed obsmarowaniem w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malizna Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 12:27 Wierzę, że powyższa sytuacja mogła mieć miejsce, niemniej jednak strażnik zostanie ukarany, jeżeli oczywiście przekroczył granice swoich uprawnień. Nasuwa się jednoczesnie pytanie czy ktoś skierował wniosek o ukaranie tej Pani za złamanie przepisów "Prawo o ruchu drogowym", czy też jak zawsze zakazy są wprowadzane wyłącznie aby je łamać i zadaję pytanie czy ta Pani zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa na jakie naraziła innych uczestników ruchu drogowego. Jak wiemy jest tam ustawiony znak zakazu zatrzymywania się pomimo tego, że przepisy same w sobie zakazują zatrzymywania się pojazdów w okolicach skrzyżowania i przejścia dla pieszych. Nieznajomość prawa nie zwalnia wcale z braku odpowiedzialności. Jestem mieszkańcem Rzeszowa i wiem jaka sytuacja ruchowa jest na tym skrzyżowaniu i niekiedy opuszczenie szybkie i zjechanie na tym odcinku drogi jest niemożliwe. To po co tam ma funkcjonować sygnalizacja świetlna, która ma sama w sobie ułatwić ruch i zapewnić bezpieczeństwo ruchu zarówno pojazdom jak i pieszym. Spotyka się w naszym mieście wiele podobnych sutyacji parkowania pojazdów w miejscu zagrażającym ruch. Proszę aby opinia ta nie była wyłącznie dla Państwa informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observ Po co nam straż? IP: 193.19.164.* 12.02.04, 13:16 Straż Miejska powinna zostać zlikwidowana.Lepiej dać pieniadze na dodatkowe etaty policyjne,niż utrzymywać formację,która zajmuje się wyłącznie ściąganiem mandatów za parkowanie.Gdyby dzielnicowi z policji miejskiej pracowali lepiej,straż byłaby zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: 80.48.232.* 12.02.04, 13:28 następnym razem jak pani wyjedzie do miasta to niech obetnie się na łyso, założy dres i z trzy złote łańcuchy na szyję, to żaden strażnik pani nie ruszy, jeszcze grzecznie sie ukłoni i pomacha ręką na dowidzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruk-owiec Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.proxy.aol.com 12.02.04, 15:27 Ciekawe kto w redakcji "Gazety" jest znajomym tej paniusi ze opublikowano taki rynsztokowy artykul i to ze zdjeciem ! Dlaczego gazeta wierzy faktom przedstawionym przez ta pania ?! Uklady, rzeszowskie bagienko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastuś Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 16:15 Hej, lalunio, nie wiem czy starczy Ci odwagi aby przeczytać te wszystkie komentarze. Ja na twoim miejscu mężusiowi nie spoglądałbym w oczy przez miesiąc - niezłej obory mu narobiłaś, a to człowiek przecież na pozycji... Myślę że jesteś niespełniona ( w łóżku też ) bo szukasz atrakcji na ulicy. Czyżby Ci strażnik odmówił seksu i postanowiłaś go ukarać? Oj nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-yacek Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: 193.19.164.* 12.02.04, 16:53 dajcie jej spokój. To tylko głupia, samolubna baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: 195.117.30.* 12.02.04, 17:50 BRAWO PANIE PREZYDENCIE!!! Ukarać strażników należycie. Dlaczego od razu nie odholowali samochodu tej gęsi. Przecież w czasie jak ona była z córką u lekarza, to jej auto blokowało wjazd do szpitala. To musiało trwać pewnie z godzinę. Straż miejska pracuje źle. Tam przed szpitalem trzeba sprzątać auta natychmiast po postawieniu, a nie po długim czasie. Za takie nichlujstwo strażników ktoś może zapłacić życiem, bo karetka w porę nie dojedzie. Ma rację pani Posłuszny. UCZYĆ CHAMÓW PORZĄDKU. JAK ZAKAZ TO ZAKAZ. Czyli nie wolno parkować nikomu. Nawet głupiutkiej żonie rektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazda Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.milocin.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 20:40 Gratuluję Gazeto . Jeszcze niedawno to co było napisane przez dziennikarzy z Gazety było obiektywnym przedstawieniem zdarzeń.A teraz coraz śmieszniej . Jakaś pani, wysoko ustosunkowana w hierarchii miasta łamie przepisy prawa i cóż obiektywna Gazeta bardzo szczegółowo ze zdjęciem opisuje krzywdę tej pani bo ma ona duży problem ze strażnikiem czyli kimś kto w tym przypadku egzekwował to prawo. A co by było gdyby karetka wyjeżdzając na sygnale uszkodziła by samochód. Boje sie pomyśleć czego żądali by dziennikarze dla tego kierowcy.Naprawdę jestem pod wrażeniem profesjonalizmu dziennikarzy z Gazety.Rozumiemn,że jak tak sobie rozgonie dzieci na przejściu i będę mieć kłopoty np. z policją to moge liczyć na pomoc dziennikarzy z Gazety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.smlw.enformatic.pl 13.02.04, 00:54 juz wiele razy pilna uczennica szenborna podpisujaca sie mb - niejaka bujara pokazuje ze jest dyspozycyjna, nieobiektywna, i zrobi cos, co nijak sie ma do rzemiosla dziennikarskiego. gratulacje - a moze to kolejna drobna prywata? ktos,cos, komus, za cos? a zdjecie ladne, ta oprawa pokazujaca kogo dotknelo nieszczescie - to nie smiec kocmoluch- to Osoba Zza Duzego Biurka. Boj sie Florek! Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klos ? 13.02.04, 12:05 w minionym ustroju istniała niewielka grupa społeczna, szczególnie uprzywilejowana (partyjni vipowie). Nas wszystkich bardzo drażniło, gdy właśnie ta grupa opływała w dostatki i stała poza regułami obowiązującymi reszte społeczeństwa. Ustrój się zmienił, jednak niektórym się wydaje że nadal przynależą do pewnej uprzywilejowanej grupy. Tak właśnie zachowała się ta pani. Jej rozumowanie jest pozornie logiczne - skoro mam wysoko postawionego męża, jestem wykształcona, bywam "na salonach", znam osobiscie rzeszowskie elity (i sama do nich należę) - to wolno mi więcej niż plebsowi pracującemu w wsk, czy mpk. Mało tego, skoro znam się z lokalnymi dziennikarzami to wolno mi jeszcze więcej. Przecież jakby co, to oni już sprawę załatwią. Tylko ta biedna pani nie przewidziała, ze takie rozwiązanie obróci się przeciwko niej. Wystarczy poczytac tutejsze komentarze. Współczuje tej kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klos Re: ? 13.02.04, 12:17 najbardziej podoba mi sie postawa Ferenca. "...Zwracamy uwagę strażnikom, by zachowywali się kulturalnie. To pierwszy sygnał w mojej kadencji o tak niewłaściwej postawie. Najwyraźniej trzeba im jeszcze raz uświadomić, jak mają postępować..." Ferenc ani słowa nie mówi ze ta kobieta złamała przepisy i strażnicy mieli obowiązek zareagować. Oczywiście teraz strażnicy zostaną wezwani za dywanik, po czym odechce im się angażować w jakiekolwiek interwencje. Lepiej siedzieć cicho, bo następnym razem może się okazać że na zakazie będzie stał jakiś bratanek wojewody i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DENTIS KMON_ POSŁUSZNA POZA PRAWEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 12:28 Ukarać, ukarać te Kobietę, Niech wie, ze nie jest nietykalna. Kpt Klos ma rację. Nikt nie moze stac ponad prawem. Ja bym zatrzymał takiej prawo jazdy i po s prawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: KMON_ POSŁUSZNA POZA PRAWEM IP: *.rzeszow.mm.pl 14.02.04, 14:19 Strażnicy miejscy mieli rację i powinni zostać nagrodzeni. Żona rektora nie może łamać przepisów i blokować wyjazdu dla karetek, tylko dlatego, że jest żoną rektora. Gdyby karetka nie zdążyła na czas i umarłby człowiek, to też byliby winni strażnicy. To wstyd dla gazety taka stronniczość. Gdyby to jakiś zwykły śmiertelnik zatarasował główną bramę, to gazeta wtedy napiętnowałaby jego i jeszcze jego prawnuki, a tak boją się tknąć żony rektora. Ferenc tez powinien powiedzieć, że prawo obowiązuje każdego, nawet żonę rektora, a nie że to wina strażników.Gratuluję obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez znaczenia Re:a gdyby kogoś innego to spotkało?? IP: *.rzeszow.mm.pl 16.02.04, 20:56 Ciekawi mnie ile osób z wypowiadających się na tym forum było właśnie w tym czasie przed wjazdem do szpitala!!!Niewiele z was widziało całą sytuację i niewiele potrafi obiektywnie popatrzeć na to!Gdyby taka sytuacja przytrafiła się komuś innemu,nic by pewnie nie zrobił,bo nie miał by jak!Czy jest żoną rektora,czy nie,straż miejska nie ma prawa się zachowywać w ten sposób!Nikomu nie życzę,by straż miejska traktowała go jak śmiecia,bo STRAŻ MIEJSKA ma mundurki!Panowie ze straży miejskiej boją się podchodzić do menelów,ale osoby idące do lekarza to się najlepiej karze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie bez znaczenia Re:a gdyby kogoś innego to spotkało?? IP: 80.51.255.* 17.02.04, 00:18 Logika! A czy sędzia, ktory wydaje wyrok a nie był świadkiem zabójstwa, może wydać obiektywny wyrok, czy nie. A gdyby pani wyszła po pół godzinie i nie znalazła już samochodu, bo zostałby odstawiony przez straż miejską, szpulała by się, czy uznała by za zasadne egzekwowanie przepisu. Nawet domorosły psycholog potwierdzi że szpulała by się jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez przebaczenia Re:a gdyby kogoś innego to spotkało?? IP: 80.53.179.* 27.02.04, 19:21 Szanuj prawo to on też cię poszanuje !!! A śmiecie do śmietnika pani/e bez znaczenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
drewniany_pajacyk ot, taka sobie reguła: raz tu, raz tam... 18.02.04, 01:13 Po tym, co dziś zobaczyłem, pozbyłem się wszelkich wątpliwości, że dla niektórych kierujących pojazdami inni użytkownicy dróg są tylko zbędną dekoracją. Jestem też w stanie uwierzyć w najbardziej nieprawdopodobną wersję wydarzeń prezentowaną przez strażnika. I apeluję do Pana Prezydenta Ferenca o całkowite rozgrzeszenie tegoż strażnika, wbrew moim wcześniejszym sugestiom. A co zobaczyłem? Ano to: godzina 12.45, przejście dla pieszych w ruchliwym miejscu ulicy Kopernika, tuż przy skrzyżowaniu z ul.Okrzei. Na chodnikach po obu stronach pryzmy odłożonego śniegu, tylko na szerokości przejścia śnieg usunięty aż do jezdni; przejście dobrze oznakowane, pasy wymalowane i widoczne. Ruch pojazdów niewielki. Po obu stronach przejścia stoją zdezorientowani piesi i... nie przechodzą. Nikt nie ma odwagi przejść! A na przejściu... granatowy Golf (RZ 0454.) niczym wahadło manewruje sobie: do przodu, do tyłu, znów do przodu i znów do tyłu, i znów... - dokładnie na całej szerokości przejścia! Za kierownicą elegancka pani prowadzi rozmowę przez telefon komórkowy, zupełnie nie zwracając uwagi na miejsce i ludzi. W którymś momencie rozmowa stała się pewnie na tyle intrygująca, że auto stanęło, blokując na dobre całą szerokość przejścia. Niektórzy co odważniejsi piesi zdecydowali się chyłkiem przemknąć za tym autem, pracowicie brnąc przez śnieżne zapory. Pani za kierownicą Golfa skądś wydała mi się znajoma i, po chwili... no jasne! Przecież dopiero co w gazecie było piękne zdjęcie, w pełnej świętego oburzenia pozie! *) Wszelkie podobieństwa opisanej sytuacji do prawdziwych zdarzeń i osób są niezamierzone i przypadkowe:) ps. Do e-yacka - apelujesz żeby dac spokój, bo to tylko głupia, samolubna baba? Yacusiu, gdyby tylko to, to zgoda. Ale chciała mnie (i nie tylko mnie) rozjechać na przejściu, a - uwierz mi - daleki jestem od włażenia komuś pod koła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 19:10 Jerry - to kot.A ty mi na barana wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik-Obserwator Re: Mieszkanka Rzeszowa oskarża strażników miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 19:41 Przyglądając się z boku,ciekaw jestem. Jaką karę poniesie pani /kierowca/ za popełnione wykroczenia.Bo było ich dwa w tym jedno nie podlegające mandatowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś