Dodaj do ulubionych

Boziu spraw, żeby...

IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 29.06.10, 23:59
... nastał już 4 lipca, bo zwariować można od wypowiedzi niektórych
nawiedzonych na tym tzw. „forum”. Czy w naszym biednym kraju będzie
jeszcze kiedyś normalnie? Będzie, ale ja już tego nie dożyję.
Amen†
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Boziu spraw, żeby... IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.10, 00:08
      Ale każdy najdurniejszy wątek polityczny wydaje się niektórym ambitniejszy od
      wątku o goleniu pach. Dla mnie normalność to frekwencja 80-90%, a nie nędzne 50
      parę.
      • Gość: jagienka 2 Re: Boziu spraw, żeby... IP: *.dowco.com 30.06.10, 01:12
        bez nerw aniu. 4 lipca wszystkie nieogolone pachy zaraz po kosciele
        poleca jak bydlo zapisowac!
        • Gość: olaaa Re: Boziu spraw, żeby... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.06.10, 01:33
          Z Tobą jagienka2 pierwszą i dyżurną nieogoloną na czele
        • olias Re: Boziu spraw, żeby... 01.07.10, 20:04
          lepiej być owym bydłem niż mieć taką kulturę jak Ty.
      • Gość: Kaźmirz Tys prowda! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 30.06.10, 01:25
        Ale frekwencji 80-90% to my oboje nie dożyjemy. Amen† Pozdrawiam i
        zdrowia życzę, bo tylko to nas mimo wszystko trzyma przy życiu.
        • Gość: never mind Re: Kaźmirz-tyś Piotruś? IP: 94.42.116.* 30.06.10, 19:47
          @
      • Gość: tolek Re: Boziu spraw, żeby... IP: 94.254.234.* 30.06.10, 08:00
        Gość portalu: anna napisał(a):

> Ale każdy najdurniejszy wątek polityczny wydaje się niektórym ambitniejszy od
        > wątku o goleniu pach. Dla mnie normalność to frekwencja 80-90%, a nie nędzne 50
        > parę.

Na Białorusi jest taka frekwencja (choć miejscami przekracza nawet 100%),
        rzeczywiście normalność po zbóju.
        • Gość: Kaźmirz Drobna poprawka IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 30.06.10, 09:10
          Nie mówmy o krajach, w których nie ma demokracji. Jeszcze 30
          lat wcześniej u nas w statystykach też była taka „wysoka” frekwencja.
          • Gość: anna Re: Drobna poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 30.06.10, 17:12
            Do dziś pamiętam dreszcz kiedy usłyszałam o frekwencji w wyborach prezydenckich
            we Francji.
            Wysoka jest też frekwencja w wyborach lokalnych we Włoszech, Francji(u nas te
            procenty w wyborach samorządowych to kpina jakaś).
            • jael53 Re: Drobna poprawka 30.06.10, 21:18
              Tylko drobna, kosmetyczna różnica: we Francji istnieje nie prawo wyborcze lecz
              obowiązek wyborczy. I tam statystyka pozwala się zorientować, jaki procent
              obywateli ma w poważaniu republikańskie obowiązki.
              • Gość: anna Re: Drobna poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 18:58
                Frekwencja 87% w I turze i 84% w II w ostatnich wyborach prezydenckich we
                Francji to wynik prawa wyborczego. U nas statystyka pokazuje, w jakim poważaniu
                mamy odpowiedzialność za kraj. Ale krytykować to potrafimy. Nie wierzę, że wśród
                tych nieobecnych na wyborach są tylko 80 letni staruszkowie.
                • jael53 Re: Drobna poprawka 01.07.10, 19:27
                  Tam, gdzie niepójście na wybory nie wiąże się z żadnymi sankcjami, rzadko bardzo
                  frekwencja przekracza 60%. Nawet w stereotypowo postrzeganych jako porządnickie
                  Niemczech.
                  • Gość: anna Re: Drobna poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 01.07.10, 19:39
                    Jakie sankcje grożą we Francji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka