Dodaj do ulubionych

Radość Donalda Tuska?!

IP: *.rzeszow.mm.pl 03.07.10, 18:01
Niemcy, których w mundurze żołnierza reprezentował dziadek Pana
Donalda Tuska, rozgromiły na MŚ Argentynę 4:0! Należy sądzić, że
zwycięstwo reprezentacji Niemiec przyniosło sporo radości premierowi
Polski? Szkoda, że wygranej piłkarzy Niemiec z Argentyną nie
doczekał dziadek Pana premiera Donalda Tuska...
Obserwuj wątek
    • Gość: p Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:10
      Heh szkoda, że izrael lub rosja nie grały i nie wygrywały na tych mistrzostwach.
      Mieliby Kalksteinowie powód do radości ...
    • Gość: prowokator Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.rz.izeto.pl 03.07.10, 18:42
      a co ma dzidek tuska do tego meczu?
      a czy ty wiesz kim był twój dziadek?
      może wspołpracował w czasie wojny z dziadkiem pana Tuska lub po
      wojnie sądzil na zamku w rzeszowie mojego dziadka.
      • Gość: NM 4-0 IP: 80.50.128.* 03.07.10, 18:47
        Wspaniała gra Niemców, nie pierwszy raz na tych mistrzostwach, koncert.
        Gratulacje z Polski!
      • Gość: prowokator Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.rz.izeto.pl 03.07.10, 18:50
        każden z nas odpowiada za siebie a nie za dziadkow czy ojców.
        jeżeli chcesz iść do przodu to nie oglądaj się za siebie bo
        wejdziesz w g..no.
        • Gość: anna Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 07:51
          Wiesz kibic,za taki wpis dawniej siedził byś w więzieniu.A dzięki
          takim jak Tusk możeż chlapać głupim pyskiem na leweo i
          prawo.Zastanawiam się cz nie zgłosić tego twojego wpisu do
          prokuratury.Wogóle tym rozpolitykowanym podkarpaciem /chodzi mi
          właśnie o wpisy w internecie -odważni jesteście,bo anonimowo/winna
          zainteresować się prokuratura.Ja jako Polka mam prawo zgłosić
          protest na takie wasze pokarpackie zachowanie.
    • Gość: gośc Re: Radość Donalda Tuska?! IP: 83.2.157.* 04.07.10, 07:59
      kiedy POlska doczeka się takiej drużyny?, chyba nigdy ! Brawo NIEMCY brawo
      Podolski, Klose, Trochowski !!!
      • Gość: Kibic Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.10, 09:32
        Od Podkarpacia cztery hektary w prawo, albo w lewo! To jest powód,
        aby zająć się takimi jak ty. Nie pisałem niczego, co jest nieprawdą.
        Mało ci pisania w swoim jasnie oświeconym grajdołku? Jak się
        doszukałaś czegokolwiek to goń do prokuratury. Natomiast jak chcesz
        mogę Ci polecić dobrego psychiatrę....
        • Gość: p Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.10, 09:45
          CBŚ na siebie ponasyłajcie ...
          • Gość: Kibic Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.10, 11:27
            To nie chodzi o nasysłanie kogokolwiek, lecz o pewne zasady. Od
            duższego czasu, a obawiam się, że od czasów wyborów prezydenckich
            nasze Podkarpacie atakowane jest przez przeróżnych oszołomów, którzy
            obrażają mieszkańców za to, że większośc z nich ma takie, a nie inne
            preferencje wyborcze. Tupet tych ludzi, jak tej anny polega na tym,
            że obrażają mieszkańców naszego Regionu, wyzywając od Ciemogrodu
            itp. (w tym przypadku od rozpolitykowanego Podkarpacia (z małej
            litery), zarzuca przy tym komuś anonimowość. Jak jest taka odważna,
            to czego się sama nie podpisze z imienia i nazwiska? Skąd wie, czy
            nie jestem tym, któremu właśnie ona zawdzięcza, że może bezkarnie
            obrażać rozpolitykowane Podkarpacie?! (z małej litery). Napisałem
            swoje odczucia o wygranym meczu Niemców, których nie cierpię! Gdyby
            nie numer sędziego w meczu z Anglią, prawdopodobnie nie byłoby ich w
            meczu z Argentyną. Dla mnie Szwab zawsze będzie Szwabem nawet w
            sporcie. Kto ma inne zdanie, niech je przedstawi. Może mnie obrażać,
            może donosić do prokuratury, ale niech się wreszcie odpieprzą od
            Rzeszowa i Podkarpacia! Czas ciszy wyborczej nie pozwala mi na
            dosadniejsze nazwanie rzeczy po imieniu. A wara komu od moich
            sympatii i preferencji sportowych, podobnie jak politycznych.
            • Gość: laka Lecz się IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 13:43
              Nie trawię Tuska, ale też byłem za Niemcami grają fajny futbol.
              Argentyna to bardziej faszystowski kraj niż Niemcy po wojnie wyjechało tam wielu
              Niemców Włochów którzy decydowali o śmierci tysięcy ludzi i tam znaleźli sobie
              na starość spokojną przystań. Np taki piłkarz argentyński jak Gabriel HAINZE na
              pewno miał krewnych w jakiejś porządnej niemieckiej organizacji.
              • jael53 Re: Lecz się - wolne skojarzenia 04.07.10, 13:52
                Jak się nazywa taki, któremu wszystko się z jednym kojarzy? A gdy mu to jasno
                powiedzieć, to się braża: "a kto mi, panie doktorze, te wszystkie świństwa
                opowiada?!".
                • Gość: Kibic Re: Lecz się - wolne skojarzenia IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.10, 15:22
                  Jestem takim samym doktorem nawet w cudzysłowiu, jak
                  baletmistrzem!:):):) Wydajem i się Zacna Kobieto, że jesteś zbyt
                  przestetyzowana w dobrym tego słowa znaczeniu, bo naładowana
                  lekturą, jak można "wyczuć", wielu cennych książek, w tym także
                  filozoficznych. Literatura czasami i to nawet często, jest odbiciem
                  tego, co dzieje się z nami w życiu. Literatura nie jest jednak
                  życiem, stąd też należy mieć zawsze do niej, jak z resztą do samego
                  życia, sporo dystansu. Jeżeli nie pomyliłaś mnie - Zacna Kobieto - z
                  innym doktorem, lub tym teoretycznym książkowym, to przyjmij do
                  wiadomości, że za zbyt dużo w życiu przeszedłem, aby się gniewać i
                  obrażać z byle powodu. Natomiast obrażam się, gdy atakuje się moje
                  miasto zamieszkania. Być może ktoś w nim mieszka z przymusu, ale ja
                  z wolnego wyboru. Zapewniam Cię, że z wyboru mogłem mieszkać w
                  takich miejscach, o których nie jeden piszący o Rzeszowie jako
                  Ciemnogrodzie i rzekomo rozpolitykowanym podkarpaciu (z małej
                  litery!)może tylko pomarzyć. Być może nie powinienem do Niemców czuć
                  takiej awersji jaką czuję. Tym bardziej nie powinienem lokować ją w
                  Bogu Ducha winnych piłkarzach z których co najmniej trzech ma
                  polskie rodowody. Ale widzisz - Zacna Kobieto - tylko w naszej
                  historii są takie paradoksy, które nie zdarzają się w historii
                  innych narodów. Stąd my jesteśmy uważani za ksenofobów, antysemitów
                  i Ciemnogród, bo innym tak pasuje! Nie wiem czy Ci wiadomo - Zacna
                  Kobieto - że zanim w lipcu 1967 roku - postawił na księżycu stopę
                  pierwszy człowiek, w kręgu władz decydenckich USA trwała zażarta
                  dyskusja, kto ma być tym człowiekiem?! Wybór padł na Neila Amstronga
                  tylko dlatego, że okazał się on stuprocentowym Amerykaninem!!! A
                  przecież to nie jest Polska pełna kołtunerii, rzekomego wyboru na
                  gorszych i lepszych, (bo katolicy), jak to próbują wmówić naszemu
                  narodowi właśnie międzynarodowi kołtuni, którym Rzeszów kojarzy się
                  z Ciemnogorodem. Więc - Zacna Kobieto - czas i miejsce jakby nie to,
                  aby prowadzić dalsze wywody. Resztę, np. na temat samego Donalda
                  Tuska, który jest premierem rządu w Polsce, a sercem i duszą,
                  zastrzegam: TYLKO MOIM ZDANIEM !!!,gdzie indziej - sama możesz sobie
                  dośpiewać... Ja zdania nie zmienię, chociażby mnie straszono
                  prokuratorami rodem z PRL, bo nie mam żądnych kompleksów, lecz
                  chodzi mi o dobro Polski! Chociaż nie podzielam w większości Twojego
                  punktu widzenia, a jesteś niezwykle aktywna w pisaniu właściwie o
                  wszystkim!, to jednak na mój "gust" przerastasz wiedzą te stada
                  pasikoników, buszujących po podkarpackim internecie, niczym
                  faktycznie po bezkresach dzikiej Ukrainy. Język tych prostaków,
                  których wspierają miejscowi frajerzy z PO jest w zasadzie jeden: -
                  Ciemngród, kościelne i klerykalne mohery, itp. Przepraszam Cię -
                  Zacna Kobieto - ch...! komu do tego, kto w co wierzy, albo nie
                  wierzy. I czy zależy to od miejsca zamieszkania??? Niech dzicz
                  buszuje sobie po własnych wojewódzkich internetach, a od Rzeszowa
                  niech się... odp....! I tyle w tym temacie, mojego obrażania się. A
                  za moje polityczne i religijne przekonania, odpowiadam sam
                  osobiście, bo nigdy nie należałem i nie należę do zadnej partii, czy
                  platformy wiertniczej wewnątrz Polaków...
                  • Gość: Mirek Re: Lecz się - wolne skojarzenia IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.07.10, 16:18
                    Tl, tr.
                    O ile rozumiesz, Kibicku.
                  • Gość: gość Re: Lecz się - wolne skojarzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 16:24
                    Aleś się koleś wpieprzył.I po co te nerwy i epitety.Innym zarzucasz
                    złe zachowanie,przeczytaj twoje wpisy.No i jeszcze jedno,TY
                    FRAJERZE ,ZAMILCZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    !!
                  • jael53 Re: Lecz się - wolne skojarzenia 04.07.10, 16:53
                    Też jestem tu z wyboru. To, czego doświadczam, sprawia, że nie jestem skłonna
                    upierać się, że był to wybór najlepszy. W zatrwożenie wprawia fakt, że
                    jakakolwiek poważna debata nad tym, co zmienić trzeba, wywołuje wyłącznie
                    obustronną agresję. "Zawsze winni są inni" - to postawa obronna, która wszelkie
                    zmiany udaremnia.
                    Wysoki poziom agresji to też problem - życiowy, nie książkowy, choć w książkach
                    dobrze opisany.
                    Dajesz przykład USA. Świetnie. Tam od prezydentury JFK trwa głęboka rewizja
                    własnych postaw i podstaw tożsamości. Zakwestionowanie "prawdziwej
                    amerykańskości" jako równoznacznej z byciem białym Anglosasem protestantem nie
                    dokonało się w ciągu roku, bezszmerowo i bezbolesnie. Ale Amerykanie zdobyli się
                    na rzetelną debatę nad własnymi uprzedzeniami: rasowymi, religijnymi,
                    społecznymi, kulturowymi...

Historia Polski jest wyjątkowa tylko przy niewiedzy o cudzej historii. Mała
                    Irlandia była "zapleczem kulturowym" Europy. Nie tylko straciła niezależność-
                    straciła ogromną część swojego dziedzictwa; Kto dzisiaj mówi po gaelicku?
                    Czechy, Węgry, Niderlandy... księstwa i królestwa trwały i upadały - przejściowo
                    lub bezpowrotnie. Kto pamięta, czym była niezależna Prowansja?

A co do Premiera RP - nie bierzesz pod uwagę czy nie przyjmujesz do wiadomości,
                    że może też jest tutaj z wyboru? Twoje prawo wyboru (Rzeszów) trzeba uszanować -
                    słusznie. A czyjeś prawo wyboru (Polska)? - Kaszubów ani Ślązaków w PRL nie
                    głaskano... Czujesz się lepszy - i dlatego innym odmawiasz tego, z czego sam
                    korzystasz i z dumą podkreślasz?
                  • Gość: ale Re: Lecz się - wolne skojarzenia IP: 83.2.157.* 04.07.10, 17:48
                    na ten przykład Polska może wiele zawdzięczac Niemcom, i chwała im za to ;)
                    • jael53 Re: Lecz się - wolne skojarzenia 04.07.10, 19:22
                      Czyżby w tonie, w jakim Max Weber agitowała przeciwko oddawaniu Wielkopolski
                      Polsce" "to Niemcy zrobili ludzi z Polaków"? (Za: G. Mann, Ludzie myśli, ludzie
                      władzy").
                    • Gość: Kibic Re: Lecz się - wolne skojarzenia IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.10, 19:44
                      Nie czuję się lepszy i nie uważam, że historia Polski jest inna,
                      lepsza od innych narodów. Co do Tuska, bo on tu jest głównym sensem
                      naszej rozmowy, nawet gdy rzecz dotyczy reprezentacji Niemiec w
                      piłce nożnej, to mam tę przewagę nad Tobą (wybacz, to nie jest próba
                      górowania), że są ludzie, którzy pamiętają jego zachowanie w latach
                      kiedy był nieopierzonym politykiem opozycjnym. Są to ludzie na tyle
                      mi bliscy, abym im wierzył. Ale tak, masz rację, jest za zbyt mądry,
                      aby wyjeźdżać np. do Niemiec. Istotnie, jego wybór, podobnie jak mój
                      i Twój jest świadomy!:):):) Wracając do jego stosunku do narodu, w
                      którym mu przyszło żyć, kształcić się i być przywódcą rządu tego
                      narodu, to nie dziwię się słowom w jakich jego kumpel z boiska i
                      przyjaciel z PO, Miro Drzewiecki określił w swojej willi na
                      Florydzie nas Polaków. To dokładnie to samo, co kiedyś słyszałem o
                      tym, co mówił obecny premier o swych wiernych poddanych. On jest za
                      zbyt mądry i za zbyt dużo zyskał w Polsce, aby decydować się na inny
                      świadomy wybór. To jest w ogóle ciekawy problem. Niejaki Kuba
                      Wojewódzki - czołowy inteligent TVN i kontenstującego PO, nazwał
                      Polaczków byle jakimi (drastyczniejszych określeń nie przytaczam!) i
                      powiedział, że jego prawdziwą Ojczyzną jest Izrael. Ale oczywiście,
                      on też z wyboru jest w Polsce, bo takich frajerów jak my Polacy (nie
                      tylko w PO), nie znajdzie nigdzie poza Polską! W Izraelu nikt nie
                      patyczkowałby się z nim za takie słowa, gdyby je wypowiedział o
                      narodzie jego umiłowanej Ojczyzny. Do Ciebie mogę to powiedzieć, bo
                      Ty rozumiesz korzystając ze swojej wiedzy, na czym polega
                      antysemityzm, który został podobno wyssany z mlekiem matki przez
                      Polaków, a prawem do życia w godności Polski i Polaków, zwłaszcza w
                      swojej Ojczyźnie. Na pewno to rozumiesz, podobnie jak straszną
                      bronią jest to dlaczego w miedzy innymi ten sposób buduje się obraz
                      Polski i Polaków za granicą.
                      - Na ten przykład Polska może wiele zawdzięczać Niemcom, i chwała im
                      za to:):):) - pisze oszołom w poprzedniej wypowiedzi.
                      A Polska, jeżeli ma być Polską powinna wiele zawdzięczać sobie i
                      własnym obywatelom, a np. żyć z Niemcami i Rosją w względnym pokoju
                      i uczciwości wzajemnych stosunków. Ale nie tak, że poklepuje się po
                      plecach, a wspólnie poza plecami Polski buduje rurociąg przyjaźni
                      gazowej między Rosją, a Niemcami, w dotatku przez morskie ziemie
                      Polski, po dnie Bałtyku. Jakiekolwiek próby przeciwstawienia się
                      uzaleznieniu Polski, nie koniecznie przez gaz, powoduje celowe głosy
                      o chęci życia Polaków w niepokoju... Niestety, sprzedawczyków i
                      frajerów w Polsce nigdy nie brakowało. Najczęściej to są ci, którzy
                      nigdy w życiu nie ruszyli nosa poza granice swojej miejscowości.
                      Tacy najłatwiej ulegają sugestii i są podatni na wywoływanie anty
                      polskiej histerii. Sądzę, że zrozumiałaś mój przykład o pierwszym
                      locie i lądowaniu na księżycu Amerykanów. Przesłanie tkwi nie w
                      pogarszającej się mnetalności od czasów JF Kennediego. W kraju tej
                      super demokracji czyni się wszystko, aby przeciętny obywatel
                      zrozumiał, kto i co jest jest najważniejsze dla USA. U nas, nawet
                      wewnątrz, czyni się wszystko, aby zohydzić np. Polaków katolików,
                      chociaż tak czynią ci, kórzy nie są z Ciemnogrodu, nie są moherami i
                      głośno krzyczą o prawie do życia według własnego, nie katolickiego
                      stylu życia. A kto im tego w Polsce zabrania? Nikt! Chodzi jedynie,
                      aby budować taki obraz Polski i Polaków, bo ktoś ma inny interes,
                      wynikający z politycznego wyboru. Przykro mi, że ktoś taki, mający
                      sporo wiedzy i oczytania należy do takiego ugrupowania, jak PO
                      interesiarzy. Najgorsze jest to, że część z tych buraczków
                      uwierzyło, iż są postępowymi?!:):):) Ale znasz chyba opowieść o
                      adwokacie diabła?:):):)
    • Gość: fan Re: Radość Donalda Tuska?! IP: *.ostnet.pl 04.07.10, 19:42
      Aleśta się uwikłali w gó...ane polemiki.
      • jael53 Re: Radość Donalda Tuska?! 05.07.10, 00:01
        Uff... w życiu do żadnej partii nie należałam i bardzo wątpię, abym się miała
        chęć do czegoś zapisać> Ale pamiętam znakomicie, kto najwięcej bruździł, kiedy
        lata temu przykładałam reki do założenia pierwszego w Wielkopolsce schroniska
        dla maltretowanych kobiet z dziećmi. Pamiętam - już po latach - kto na tamtym,
        niby światlejszym, terenie publicznie głosił, że "wspomaganie samotnych matek to
        jest wspomaganie patologii". I to by było na tyle w kwestii nieprzeszkadzania w
        życiu po swojemu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka