Dodaj do ulubionych

Zespół MAGNUM Rzeszów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 15:07
Witam,
Czy ktoś może podzielić się opinią o tym jak ten zespół sprawdza się na weselach?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.res.pl 01.08.10, 22:09
      Hej. Czytam opinie o zespole Magnum z Rzeszowa ale niestety nikt nie
      pisze jak jest naprawde. Prosze Was nie popelniajcie tego bledu i
      nie bierzcie tego zespolu na swoje wesele. To jakis koszmar!
      • Gość: beciaa Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 10:39
        Ale konkretnie z jakiego powodu się nie sprawdzają? nigdzie nie mogę znaleźć
        żadnych opinii...
        • Gość: kasia Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: 85.222.87.* 03.08.10, 10:30
          Sa tragiczni! Zespsuli cale wesele na ktorym bylam. Robili dlugie
          przerwy, ten facet co spiewal i gral byl tak strasznie pijany ze nie
          byl w stanie nic mowic. Porazka!Nie bierzcie tego zespolu ostrzegam!
    • Gość: Moniczka 28l. Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.d-com.pl 08.10.10, 15:47
      Co ty dziewczyno piszesz !!! widocznie nie lubisz czlonkow tego zespolu z zwlaszcza pana wokalisty widocznie ci zlamal serce :) bardzo dobrze ich znam grali na moim weselu mojego brata oraz kilku moich znajomych zadnych zastrzezen !!! z czystym sumieniem moge ich polecic
    • nigella17 Re: Zespół MAGNUM Rzeszów 08.10.10, 19:02
      witam czy moze ktos napisac cos wiecej na temat tego zespolu?
      • Gość: MUZYCZKA Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.play-internet.pl 25.06.11, 14:49
        witam ten zespol jest poprostu do niczego znam czlonkow tego zespolu i wiem do czego sa zdolni Pan wokalista szczegolnie , Ja bym 500zl im nie zaplacil za granie!!! hehe POZDRAWIAM!!!!
    • Gość: Beata Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 17:07
      Witam dopisujac swoja wypowiedz na temat zespolu muzycznego Magnum to ja nie mam zadnego zastrzezenia do tego zespolu rowniez gral u nas na weselu i sprawdzili sie w 100% jestesmy bardzo zadowoleni jak najbardziej polecamy wszystkim
    • Gość: Gość Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.189.216.231.skyware.pl 17.10.10, 20:00
      Ja również nie polecam zespołu MAGNUM. Po pierwsze Wokalista jest bardzo nieprzyjemnym i chamskim człowiekiem, przy podpisaniu umowy było wszystko ustalone i powiedział, ze wie wszystko po czym w dniu wesela nie chciał grac przed lokalem na powitanie młodych i zażyczył sobie dodatkowych pieniędzy. Po drugie robią strasznie długie przerwy pięć piosenek po czym prawie 40 minut przerwy jak nie więcej i to bez względu czy jest akurat ciepły posiłek czy nie. Po trzecie jak już zaczną grać to między jedną a drugą piosenką też jest długa przerwa bo zespól się zastanawia co zagrać dalej. Po czwarte i co chyba najgorsze wokalista jest na tyle bezczelny, że potrafił wyciągać od gości alkohol, (bo obsługa miała zakazana podawanie orkiestrze alkohol), jak nie dostał to wziął sobie ze stolika gości wódkę i postawił przy swoim keybordzie po to by podczas grania popijać sobie z gwinta, także już przed północą ciężko go było zrozumieć już nie mówiąc o jego śpiewie. Po piąte prowadząc oczepiny jego standardowym hasłem do "nowej pary młodej" jest : nie będziecie mieć dzieci bo jesteście bezpłodni. Po szóste z ustalonego przebiegu oczepin było tylko sto lat dla młodych, rzucanie welonem muszka i taniec na krześle nowej pary, bo wokalista był już tak pijany że nawet nie pamiętał co ustalał wcześniej. Po siódme po północy już mu się nie chciało grać, grał jedną piosenkę i chciał już wracać do stolika. Pozostali członkowie zespołu próbowali jak mogli ratować sytuację, ale niestety wokalista miał gdzieś ich gadanie.
    • Gość: Gość Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.189.216.231.skyware.pl 17.10.10, 20:19
      W moim wcześniejszym poście opisuje zespół MAGNUM, gdzie wokalista chodzi o kulach, a wokalistką jest drobna blondynka.
    • Gość: Beata Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 17:27
      Widze ze znow ktos pisze glupoty a moze to inne zespoly ja tak sadze pozdrawiam
      • Gość: Magda Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 00:55
        Witam,
        Ja również nie polecam tego zespołu. Co do przerw to zgadzam się w 100% a wygląda to tak że oni raczej mają przerwę na granie czyli jakieś 3 piosenki i 40 minut odpoczynku. Co do wokalistki szczerze mówiąc nie wiem czy to wada wymowy czy źle ustawiony sprzęt ale większość gości nie rozumiała słów które śpiewa. A co do wokalisty to czasem nie wiadomo było czy po jego wypowiedziach goście weselni mieli sie śmiać czy płakać - dziwny płęty miał facet:/ Moim zdaniem szkoda wydawać kasy na taki zespół. A co najważniejsze jeśli już go bierzecie czego nie polecam to w żadnym wypadku nie podawajcie im alkoholu jeżeli chcecie żeby zespół zagrał do końca waszego wesela.
        • Gość: meganula Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 22:04
          Drodzy czytelnicy forum - minęło kilka miesięcy od naszego ślubu a ja nadal nie mogę złapać dystansu w stosunku do tego jak perfidnie zachowała się orkiestra MAGNUM z Rzeszowa na naszym przyjęciu weselnym. Zaufałam tym ludziom naprawdę mocno - tym bardziej, że spotykaliśmy się kilkakrotnie przed weselem aby ustalić ogólnie repertuar, podpisać umowę, wpłacić zaliczki... Kontakt przed weselem był naprawdę w porządku, nawet stwierdziliśmy z narzeczonym że nadajemy z nimi na tych samych falach więc na pewno będzie super.

Podaję same fakty ponieważ czytam "ogólniki" innych i obawiam się że jeszcze ktoś mógłby się skusić na ich "usługę".
          1. Zespół kosztował nas: 3100 zł, więc nie mało. Cena nas nie odstraszyła ponieważ wzięliśmy pod uwagę ilość osób w zespole (5) + "zewnętrzny" akordeonista. Umowa spisana jest niekorzystnie dla jednej ze stron (oczywiście usługobiorcy). Jeśli młodzi zrezygnują z orkiestry przepada im połowa ceny ustalonej w umowie, jeśli zaś orkiestra nie będzie mogła zagrać z różnych przyczyn, nawet losowych - ma znaleźć orkiestrę zastępczą z taką samą ilością osób w takiej samej cenie. Zastanówcie się kogo można znaleźć na miesiąc lub tydzień przed samym weselem.

2. Orkiestra w 85% nie wywiązuje się z ustaleń przed weselnych dotyczących granych utworów, organizacji zabaw itp. W naszym przypadku ustalenia poczynione były na 10 miesięcy przed ślubem a później sukcesywnie przypominane - nawet w dniu ślubu. Zapewniano jest że o wszystkim pamiętają. Na weselu okazało się że "zapomnieli" nauczyć się piosenki o którą bardzo ich prosiliśmy i zagrali ją poniżej krytyki (a raczej sam refren stylem wierszowanym...). Gdybyście zobaczyli minę gości nie musiałabym Wam nic więcej tłumaczyć.

3. Wokalista - chłopak rzekomo nie w pełni zdrowia chyba zapomina o tym nie mając żadnego umiaru w alkoholu. Można byłoby powiedzieć że jesteśmy za to współodpowiedzialni - daliśmy na stolik orkiestry alkohol, ale dorośli ludzi powinni wiedzieć kiedy powiedzieć STOP, tym bardziej w pracy. Tym sposobem wokalista i perkusista byli pijani już około godziny 22! Wokalista mógł jedynie śpiewać po "angielskiemu", ale mówienie do gości tylko go kompromitowało. Żarty których próbował używać to żargon z rynsztoka. Zabraliśmy wódkę ze stolika tak szybko jak tylko orkiestra dala nam sygnał że nie umieją jej pić. Niestety Panowie z orkiestry nie zamierzali się tym faktem przejąć kradnąc alkohol ze stolików gości.

4. Jedyną zabawą jaką udało im się poprowadzić na dwóch gazach była jakaś oklepana zabawa z pałeczką - oczywiście inna niż pierwotne ustalenia - niestety znowu się im zapomniało...

5. Pan wokalista "stara się" być DJ-em a najwięcej na co go stać to tekst "rączki do góry, rączki do góry, cala sala się buja, to nie koniec imprezy nie walcie w..."

Finalnie orkiestra dostała od nas 500 zł mniej za swój wielki popis. Nadal uważam że to za dużo. Staraliśmy się przestawić rzeczowo po weselu nasze rozgoryczenie, ale "szef" wokalista stwierdził, że "przecież nie było tak źle". Żadnych skrupułów, żadnego przepraszam, tylko cholerny tupet! Ah zapomniałabym - przepraszam doszło sms-em na drugi dzień od żony wokalisty - czyli wokalistki zespołu. Sms-em ...
          Jedynie dobre słowa mogę kierować właśnie do Niej - ma naprawdę świetny głos - szkoda tylko ze tak rzadko jest do niego dopuszczana. Przy okazji szczerze Jej współczuję, ze musi śpiewać w tak marnym zespole

Chciałabym być na nich wkur...wtedy może by mi szybciej przeszło, a tak czuję tylko diabelny żal bo to co się stało już się nie ostanie.
          Pamiętajcie, że to jeden z najważniejszych dni w Waszym życiu - nie dajcie sobie go "spieprzyć" dodatkowo za to płacąc.

Mąż odwlekał mnie od tego postu - może faktycznie nic niem nie zdziałam - może tylko delikatnie zrzucę część ciężaru rozgoryczenia, ale jeśli chociaż jednej parze pomoże to podjąć decyzję aby ich nie wynajmować na swoje wesele lub z nich zrezygnować, będę wiedziała że zrobiłam dla nich coś właściwego.

Pozdrawiam.
    • Gość: Kaska Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.d-com.pl 10.02.11, 09:47
      Witam - Ja bawilam sie przy tym zespole w roku 2010 i bylam bardzo zadowolona wiec postanowilam ich wynajac na ten rok na moje wesele potrafia dobrze rozbawic gosci robia krotkie przerwy i graja dlugo nie wiem jak innym ale mi sie podoba ich podejscie do tego co robia cena tez przystepna slyszalam rozne zespoly porazka moze zachecaja stronami i strojami ale jak juz przyjdzie co do czego to nic ciekawego po prostu jednemu sie podoba to drugiemu to kazdy ma swoj wybor Zespol powinien grac i ladnie spiewac a nie wydurniac przebierajac bo nie na tym to polega liczy sie dobra muzyka dla kazdego.
      Tak ze ja jak najbardziej polecam ten zespol kazdemu kto chce miec dobra muzyke na swoim weselu a nie blazenade.
    • Gość: Dorcia Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.d-com.pl 22.02.11, 21:18
      Normalnie jak dla mnie to jest chore przeciez tu sie moze kazdy dopisac i nie trzeba byc zarejestrowanym nawet zespol drugiemu zespolowi wystawi rekomendacje negatywna wiadomo po co :)
      • Gość: Anka Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 01:23
        Skoro konkurencyjne zespoły mogą się tu wypowiadać i rzekomo tak źle mówić się o zespole to sądzę że sam zespół może pisać o sobie pochlebne komentarze, tak że nie sądzę żeby tak bardzo interesowało inne zespoły to jak sobie radzi zespół Magnum. Po za tym to co przeczytałam sprawdziłam na własnej skórze na weselu u siostry. I małe ostrzeżenie dla wszystkich którzy pragną w najbliższym czasie znaleźć dobrą orkiestrę - zespół Magnum zmienił nazwę na MALIBU!!! Czyżby zła renoma którą sobie wyrobili ciągła się za nimi... Jedna rada dla zespołu, praca to praca a zabawa to zabawa. Jeżeli bierzecie duże pieniądze za to co robicie to podchodźcie do swojej pracy profesjonalnie. Alkohol jest dla ludzi ale nie dla wszystkich zwłaszcza dla Pana wokalisty, któremu przydały by się lekcje manier. Jeżeli zaczniecie podchodzić do klientów jak profesjonaliści to nie będziecie musieli zmieniać nazwy co jakiś czas.
        • Gość: gosc Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.11, 11:33
          dobrze piszecie zły za kasę trzeba pracować
          • Gość: Tomek Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.d-com.pl 19.03.11, 10:50
            Hejka czytajac te wasze rozne wpisy to glowa boli ogolnie to nie znam zespolu ktory nie siega po alkohol w czasie grania glupota po co stawiacie ? kazdy zespol ma grac i dobrze bawic ludzi to ich rola na weselach a nie pic bylem nie na jednym weselu czy zabawie na ktorych graly rozne zespoly i nie spotkalem sie ze nikt nic nie pil sprawa jest jasna chcesz miec dobry czy gorszy zespol to dac im jesc pic ale bez stawinia alkoholu oni maja grac !!! to nie oni maja sie bawic tylko goscie nie bede wymienial nazw zespolow ktore bym mogl opisac jak podchodza do grania i ile pija bo po co robic zbedna antyreklame krotko mowiac bierze sie zespoly nie z jakis opinni na internecie bo takie opinnie moga sami o sobie pisac czy jeden drugiemu kopac dolki najlepiej z polecania proste ustala sie przed graniem co ma byc jakie ma sie wymagania i nikt nie robi łaski chcesz zarobic to sie dostosuj tak samo z cena jeden bierze 3000 drugi 2500 trzeci 2000 a sa tacy co biora 4000 ludzie jezeli chodzi o cene to moim zdaniem powinna byc stala dla wszystkich niech kazdy wezmie te 3000 ale pokaze na co go stac a niektorzy graja za 1800 to moga robic na imprezach wszystko bo niby graja tanio to w koncu szukamy taniego zespolu czy dobrego ????????????
            • Gość: GOŚĆ Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 20.03.11, 00:29
              Witam, radzę spojrzeć na adres IP kilka odpowiedzi pisanych tym samym stylem, nie uznających znaków interpunkcyjnych (ogólny bełkot) mający na celu ratowanie opinii społ.,
              Po prostu lider zespołu Magnum vel.Malibu panicznie stara się ratować tyłki, przede wszystkim swój, ponieważ to On w głównej mierze przyczynia się do skandalicznego upadku tego zespołu, który już dawno przestał liczyć się w branży chałturniczej, niemniej jednak lider, tego hmmm.. powiedzmy pseudo zespołu nadal tkwi w błędnym przekonaniu iż może bezkarnie psuć ludziom ich najpiękniejszy dzień w życiu obiecując "cuda na kiju" a w efekcie spotkać ich może wstyd, upokorzenie przed gośćmi oraz ogromny zawód, no ale cóż wówczas mogą zrobić? OSTRZEGAM!!! przed zespołem Magnum vel Malibu to oszuści, może i grają nieźle do momentu w którym lider zespołu upija się do nieprzytomności mając w swoim szanownym tyłku swoich współtowarzyszy oraz gości weselnych oraz Parę Młodą . Magnum vel. Malibu to krętacze i każdy Wam to powie na rzeszowskim rynku chałturniczym bowiem wszyscy dobrze znają nazwisko "zacnego " lidera tej grupy.
              • Gość: Gosc Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.150.175.177.city.net.pl 20.03.11, 10:47
                ciekawy jestem komu przeszkadza ten zespol gral u mnie na weselu i nic takiego nie bylo jak tu czytam nie obstaje za nikim byc moze pisze to inny zespol ktory powoli sam wypada z rynku opisujac inne zespoly przeanalizowalem wpisy i faktycznie adresy ip powtarzaja sie dobre podejscie wiec to jest forum dla naiwnych :) a moze by tak zalozyc opinnie o innych zespolach na podkarpaciu ? wtedy dowiemy sie wszystko pozdrawiam czytajacych
                • Gość: gosc Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.11, 18:23
                  dzięki za opinie
                  • Gość: LANCIA Re: Zespół MAGNUM Rzeszów IP: *.merinet.pl 02.04.11, 09:40
                    durnowate wpisy zabawa dzieci górą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka