Dodaj do ulubionych

ceramika w Rzeszowie

IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 16:04
Gdzie można kupić ładne talerze, doniczki z ceramiki, najlepiej polskie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: 84.38.160.* 16.08.10, 16:33
      w sklepie z ceramiką
      • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 16:36
        Dziękuję za odpowiedz. I jeszcze poproszę o info, gdzie są te sklepy z ceramiką
        polską w Rzeszowie:)
    • Gość: dede Re: ceramika w Rzeszowie IP: 178.219.30.* 16.08.10, 17:08
      www.helios-szklo.pl/
      Helios s.j.
      Biuro handlowe:
      ul. Przemysłowa 14,
      35-105 Rzeszów
      tel.: +48 17 86 28 893;
      +48 17 85 44 224
      info@helios-szklo.pl
      Godziny otwarcia:
      pn-pt: 8.00-17.00,
      so: 8.00-13.00
      • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 17:16
        Ale tam raczej nie ma ceramiki solo tylko w kompletach. Jest za to piękne szkło
        z Krosna, przynajmniej było.
        Potrzebuje ręcznie malowanej, oryginalnej ceramiki "nie w kompleciku".
        • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: 84.38.160.* 16.08.10, 17:55
          na allegro - masz jeszcze jakies problemy ?
          • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 18:09
            No z allegro to problem, bo trzeba się przekopać przez 19435 produktów
            chińskich. Jeśli znajdziesz ceramikę użytkową ręcznie malowaną(ale nie za ciężką
            i nie "talerz na ścianę") na sztuki w ciepłej tonacji to poproszę o link.
            • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:54
              to jakiś zart ? myslisz ze nie mam czasu tylko szukać dla ciebie jakichś
              szczerup :-) ? co w zamian ?
              • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 20:01
                W zamian miłe słowo:)
                • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 20:10
                  zaczyna być interesujące - jakby nie to ze musze pracować poszukałbym tych
                  szczerupek :-)
                  • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 20:13
                    przypomniałem sobie - na 3 maja jest tak mała galeria - o ile mnie pamięc nie
                    myli tam jakies malowane dzbanki stoją - i na rynku w głebi jest
                    galeria ...moze tam ?
                    • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 20:31
                      Bardzo dziękuję za podpowiedz.
                      Od kiedy w Rzeszowie wyrosły galerie handlowe i sieciówki trudno jest kupić
                      oryginalne produkty. Dlatego założyłam ten wątek.
                      Jeszcze raz dziękuję za wskazówki i pozdrawiam:)
                      • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 20:54
                        dlatego ja zawsze wole pochodzic po małych sklepikach bo galerie i sieciówki
                        nie mają duszy ,zapachu i klimatu - poza tym kontakt z ludzmi jest tam
                        ograniczony tylko do wymiany informacji o cenie a w małych sklepikach z dusza
                        zawsze mozna spotkac kogos kto tez ma dusze a nie tylko kasę fiskalną :-)
                        • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 21:08
                          Piękny wpis. Pozdrawiam!
                          • Gość: ddr Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 21:20
                            :-) nie zawsze przeklinam ..
                            • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 16:33
                              Obecne zabieganie sprawia, że chodzimy utartymi ścieżkami. Wiele sklepów
                              poupadało. Sklepy z duszą prowadzone przez pasjonatów uwielbiam. Ostatnio
                              natknęłam się na Koralikarnię przy Zygmuntowskiej.
                      • Gość: Ewa Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 21:04
                        Anno w heliosie na przemysłowej mozna bez problemu kupic ceramikę z
                        Bolesławca na sztuki, jak czegos nie maja w ofercie to mozna zamówic.
                        • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 21:07
                          Bolesławiec piękny, ale kojarzy mi się z błękitami, a ja potrzebuję ceramiki w
                          ciepłych barwach.
                          • Gość: Ewa Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 21:28
                            bolesławiec ma teraz mnóstwo wzorów, nawet jednokolorowe np.
                            piaskowy, brąz , zieleń wejdź na strone heliosa bo maja też chyba
                            sprzedaż przez net i pooglądaj. Wiem na pewno, że ten piaskowy
                            jednokolorowy i jeszcze jeden bezowy zdobiony chyba bardzo
                            delikatnie zielenia maja na Przemysłowej..
                            • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 16.08.10, 21:32
                              Szukam tonacji żółto-pomarańczowych.
                              W Heliosie kupiłam kiedyś cudną misę-salaterkę szklaną. Dzieło sztuki:)
                              • jael53 Re: ceramika w Rzeszowie - renowacja 17.08.10, 18:16
                                Może przy sposobności ubiję prywatę: czy można gdzieś w mieście dać do renowacji
                                taką więcej wiekową porcelanę? W transporcie poszkodowała mi mi się filiżanka do
                                herbaty (uszko); szkoda mi jej, a nie chcę po partyzancku łatać.
            • Gość: Anka Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.08.10, 18:58
              Kompletnie sie nie zgadzam, owszem jest duzo roznosci (rowniez chinskiej) ale jest tez wyszukiwarka i mozna sprecyzowac potrzeby;), poza tym czesto mozna znalezc bardzo unikatowe i ladne rzeczy (oryginalne;)), ja wiem ze szukanie w necie moze byc czasochlonne i czasem nudne no ale to tak jak z chodzeniem po sklepach czy galeriach (i tu i tu trzeba wlozyc troche wysilku, zeby znalezc satysfakcjonujacy produkt;)
              • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 19:01
                W takim razie przepraszam za założenie wątku wszystkim poirytowanym moim
                pytaniem. Dziękuję za podpowiedzi.
                • Gość: anna poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 19:03
                  wszystkich poirytowanych
                  • Gość: Anka Re: poprawka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.08.10, 19:45
                    irytacja??? bez przesady po prostu daleka jestem od uogolnien tak jak Ty to
                    zrobilas piszac, ze na allegro jest tylko mnostwo chinskiego badziewia co nie
                    jest prawda;)
                    • Gość: anna Re: poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 19:48
                      Napisałam, cytuję:
                      "No z allegro to problem, bo trzeba się przekopać przez 19435 produktów
                      chińskich"
                      • Gość: anna Re: poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 19:50
                        Gdzie owo "tylko"? Kto uogólnia?
                    • Gość: Anka Re: poprawka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.08.10, 19:50
                      allegro.pl/1516_ceramika_0.html?change_view=1
                      Z 19435 zrobilo sie 3987;)

Do tego bardziej sprecyzowane wyszukiwanie i moze znajdziesz cos dla siebie;) tym bardziej, za jak piszesz rzeszowskie sklepy, sklepiki, ktore odwiedzilas nie bardzo Cie usatysfakcjonowaly.
                      • Gość: anna Re: poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 20:03
                        Nigdzie nie napisałam,że sklepy z ceramiką solo, nie w kompletach w Rzeszowie
                        nie usatysfakcjonowały mnie. Po prostu nie znalazłam takowych i dlatego
                        założyłam watek.
                        • Gość: Anka Re: poprawka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.08.10, 22:55
                          Chodzilo mi o produkty, ktore Cie w tych sklepach nie usatysfakcjonowaly;),
                          inaczej nie byloby tego watku gdybys cos dla siebie znalazla. Chyba jestes
                          bystra wiec powinnas zrozumiec o co mi chodzilo, to takie czepianie sie
                          niepotrzebne;). Co do allegro to tez czepianie sie, jesli piszesz o chinskich
                          produktach to chyba masz na mysli, ze sa kiepskiej jakosci (ja napisalam
                          inaczej: badziew) i nie warto sie przez nie przekopywac;).
                          • Gość: Anka Re: poprawka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.08.10, 22:57
                            Swoja droga nie musisz korzystac z linka, ktorego pofatygowalam sie wkleic ale
                            "dziekuje" warto powiedziec;), a moze nie??;)
                            • Gość: anna Re: poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 23:07
                              Dziękuję. Aczkolwiek szukałam sklepu stacjonarnego w Rzeszowie, a czym
                              poinformowałam już w temacie.
                          • Gość: anna Re: poprawka IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 23:04
                            W jakich sklepach? Chyba nie jestem bystra.
                            No właśnie : "takie czepianie się". Ktoś pyta o sklepy w Rzeszowie, a ktoś
                            poleca allegro. Dziękuję. Znalazłam jeden piękny talerz, co prawda nie w mojej
                            tonacji kolorystycznej, ale piękny.
                            • Gość: ddr Re: poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:24
                              siepanie rozgadały ...
            • mal49 Re: ceramika w Rzeszowie 18.08.10, 13:47
              anna napisał(a):

> No z allegro to problem, bo trzeba się przekopać przez 19435 produktów
              > chińskich.

Nie jest tak do końca. W wyszukiwarce allegro wpisujesz np. "ceramika
              bolesławiec" i nie wyświetla się już chińszczyzna.
              --------------
              ;-)
              • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.10, 14:09
                Bolesławiec jest przepiękny, ale nie chcę się ograniczać tylko do tego
                producenta, bo kolorystyka nie taka jakiej potrzebuję. Na allegro jest bałagan,
                a sprzedający umieszczają produkty w przedziwnych kategoriach. Choć przyznaję,
                że dzięki temu bałaganowi można czasem trafić na perełkę. Gdybym poszukiwała
                produktu konkretnej firmy to nie byłoby problemu.
                Szukam wesołych, kolorowych talerzy śniadaniowych(nie w kompletach). Tonacja
                żółto-pomarańczowa, może być z dodatkiem jasnej, "wściekłej" zieleni.
                I doniczek jeszcze szukam ceramicznych i to już zdecydowanie do zakupienia w
                Rzeszowie:)
                • mal49 Re: ceramika w Rzeszowie 18.08.10, 14:31
                  Łza się w oku kręci, gdy pomnę ręcznie malowane, emaliowane donice na targu.
                  A pamiętasz bułgarskie 'skorupy - suweniry'?
                  W zestawieniu z tym co mamy teraz to zaczyna być naprawdę ładne!
                  Teraz doniczki robi się z gipsu, albo jakiejś gotowej zaprawy tynkarskiej, suszy
                  i maluje w odpustowe wzorki.
                  • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.10, 14:46
                    Teraz większość nastawia się na "plastik" i prowizorkę. Tych bułgarskich nie
                    kojarzę, bo nigdy w Bułgarii nie byłam niestety.
    • Gość: Ewa anno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:23
      wspomniałaś wyżej o Koralikarni na Zygmuntowskiej. Byłas w środku,
      napisz cos, ja niestety mam mocno nie po drodze, a jak jestem w
      tamtym rejonie to zwykle w ciągu nia, mam mało czasu a parkungu w
      poblizu nie uswiadczy..
      • Gość: anna Re: anno.. IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 23:33
        Bardzo sympatyczny sklep z "koralikami", z których można zrobić np. bransoletki.
        Gęba uśmiechnęła mi się już kiedy zobaczyłam napis na drzwiach z info o otwarciu
        i zamknięciu. Oczywiście wszystko to dostępne również na allegro.
    • Gość: ja Re: ceramika w Rzeszowie IP: 188.33.18.* 17.08.10, 23:25
      Nie powiem dokładnie, ale podobno w okolicach Bernardyńskiej otwarto nowy sklep
      z m. in. Bolesławcem. Nie wiem dokładnie gdzie, i nie wiem jakim Bolesławcem, bo
      to mi opowiadała znajoma która jest prze-fanką ale tylko jednego wzoru z ich
      kolekcji i akurat tamte jej się nie podobają... ale pisze bo może akurat
      znajdziesz tam coś dla siebie albo może będą potrafili sprowadzić coś na
      specjalne życzenie. Sorki, że nie wiem dokładnie gdzie jest sklep, jak się
      wybiorę w te okolice, i znajdę to dam dokładne namiary.
      • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.10, 23:36
        Dziękuję. Ten Bolesławiec jak pisała Ewa robi inne wzory niż zapamiętałam. Tak
        jak pisał Ddr i Anka spojrzałam na allegro i jest coś prawie takie jakiego szukam.
        • Gość: hycel Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.08.10, 18:32
          sklepik nakopernika ze szkłem i fajansem chyba miejscowy
          samodział .sklepik obok malej cukierenki,nie wiem czy oferta
          zaspokoi twoje gusty.
          • Gość: anna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.10, 19:07
            Chyba kojarzę ten sklep. Istnieje od dawna. Dziękuję!
            • Gość: gosia Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 20:52
              na Kopernika ostatnio otwarto sklep ogród ceramiczny, mają tam piękną ceramikę z bolesławca polecam :)
            • Gość: luśka Re: ceramika w Rzeszowie IP: 62.87.152.* 08.02.11, 20:06
              szkoda że tak póżno cię znalazłam ceramikę mozna zamówić bezpośrednio u producenta podaję adres Warta boleslawiecka 93a strona internetowa www.cer-maz.com
      • Gość: jb Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.10, 21:22
        Sklep nazywa sie Ogrod Ceramiczny i miesci sie na Kopernika naprzeciw schodow od kosciola Fary. Maja tez rzeczywiscie duzy wybor ' bylam widzialam cos dla siebie wybralam
        • Gość: Joanna Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.11, 08:26
          strona sklepu ogród ceramiczny - www.ogrodceramiczny.sklepna5.pl
    • Gość: Milosz Re: ceramika w Rzeszowie IP: *.centertel.pl 26.01.19, 11:26
      Sklep z ręcznie malowaną polską ceramiką z Bolesławca znajduje się na ul. Kopernika 3A w Rzeszowie. Produkty można również zamówić on-line w sklepie internetowym na stronie: www.home-love.eu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka