Dodaj do ulubionych

dieta odchudzająca

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:53
Poszukuję dobrej, poważnej, skutecznej i w miarę zdrowej diety odchudzającej (zwłaszcza skutecznej). Proszę o radę osoby, które rzeczywiście przez to przeszły. Dieta ma być dla osoby mocno otyłej w BMI tzw. zagrażającym życiu. Proszę też o radę na temat dobrego dietetyka/poradni odchudzającej itp. w Rzeszowie. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kmdr_rohan Re: dieta odchudzająca 15.12.10, 16:48
      Dieta Dukana.
      Stosowana ściśle według zaleceń i pod kontrolą lekarza - konieczne analizy krwi przed rozpoczęciem (ustalenie jakości pracy nerek), a potem co miesiąc - dwa. Resztę znajdziesz w sieci. Znam osobę, ktora na tej diecie "zbiła" ponad 40 kilo i nie narzeka na stan zdrowia - ba nawet poziom cukru jej się ustabilizował na rozsądnym poziomie (a ma cukrzycę typu II).
      • Gość: edyta Re: dieta odchudzająca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 14:33
        Właśnie co do diety Dukana słyszałam, że może prowadzić do niewydolności nerek i dlatego mam wątpliwości
        • kmdr_rohan Re: dieta odchudzająca 16.12.10, 14:47
          Dlatego piszę - najpierw do lekarza i skierowanie na anlizy krwi. A poza tym - każda dieta może coś powodować. Znam faceta, który próbując diety ileśtam kalorii (2000?) wywołał u siebie ataki dny moczanowej.
          Dieta białkowa ma bardzo korzystny wpływ psychologiczny na człowieka. Tu nie ma zaleceń typu: "możesz zjeśc jedną małą kromkę chleba". W zwykłych dietach prowadzi to prosto do samooszukiwania się, co do ilości/wagi/kaloryczności produktu. W "Dukanie" jest prosto: nie jemy pieczywa, oznacza, iż nie jemy pieczywa w jakiejkolwiek ilości :) A jeśli jest się głodnym, można jeść "dozwolonych" produktów - do woli.
          • Gość: kolo Re: dieta odchudzająca IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 14:44
            2000 kcal o ile nie pracuje fizycznie powinno mu spokojnie starczyć do normalnego funkcjonowania, jeżeli doprowadził się do dny to raczej tym co jadł a nie ile jadł
    • niya Re: dieta odchudzająca 16.12.10, 10:19
      jeżeli nadwaga jest juz tak duża że zagraża zyciu to nie ma co eksperymentowac samemu, trzeba się wybrac do lekarza i po skierownanie do specjalisty. W którejś klinice prywatnej jest specjalny dział leczenie otyłości chyba w Medicor
      • Gość: jam Re: dieta odchudzająca IP: 195.116.54.* 16.12.10, 18:16
        Mogę polecić Naturhaus na Okulickiego. Bardzo skutecznie, ale niestety drogo.
        • Gość: Ewa Re: dieta odchudzająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 22:06
          Ja korzystam z naturhouse na Kopernika, polecam ale niestety tanio nie jest. Dieta bardzo urozmaicona i głodna nie chodze.
    • Gość: Magda Re: dieta odchudzająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 14:41
      Polecam Ci udać się do Centum Promocji Wellness na Sikorskiego 2 w rzeszowie. To co ważne to nie biora kasy za każdą wizytę a program diety działa 8kg w 6 tygodni i praktycznie nie czuję presji ochudzania. Warto trfafić na p.Gosię ich strona to www.promocjadiety.pl
    • Gość: Redford Re: dieta odchudzająca IP: *.246.66.105.skyware.pl 15.04.13, 08:44
      A ja polecam centrum dietetyczne nutri point przy ul. Fredry. W ogóle, jak nadwaga/otyłość jest poważna i nie chodzi o zrzucenie paru kilo dla lepszego samopoczucia, to nie ma co eksperymentować z dietą na własną rękę - bo na dluższą metę na pewno nie pomoże, tylko zaszkodzi. Wiem co mówię, bo też przeszłam niejedno ... Korzystałam z diety z nutri point i schudłam, otyłości się pozbyłam. Parę lat temu byłam też w programie odchudzającym Medicor, tam jest o tyle lepiej, że masz od razu program ćwiczeń, ustalony harmonogram i po prostu chodzisz. Mi te ćwiczenia też dużo dały, ale z kolei do diety nie mogłam się przekonać, była jak dla mnie za bardzo skomplikowana, a nie ma co ukrywać - same ćwiczenia to jakieś 30% sukcesu, ważniejsza jest dieta. A dietę z nutri point latwiej było mi przyswoić. Po prostu jesz, co masz zapisane. Cudów nie ma - bywa się głodnym, trzeba ćwiczyć (przy dużej otyłości wystarczający jest nordic 3 razy w tyg.), ale dieta jest urozmaicona, kontrolowana przez dietetyka i na pewno nie zaszkodzi. A ilość kalorii jest znacznie ograniczona, więc nie ma możliwości żeby nie schudnąć, jeśli się oczywiście trzyma planu i nie oszukuje. Życzę powodzenia.
    • Gość: Houdini Re: dieta odchudzająca IP: *.230.88.12.rzeszow.mm.pl 15.04.13, 10:25
      Dieta niskowęglowodanowa, są jej różne odmiany, praktycznie każda jest bardzo skuteczna w odchudzaniu. Mądrze stosowana jest nieszkodliwa, może być nawet prozdrowotna. Diety redukcyjne czy głodówkowe lepiej sobie odpuścić. Twoja znajoma na pewno próbowała je wielokrotnie stosować, efekty widać na wadze...
    • wyga5 Re: dieta odchudzająca 25.04.13, 21:48
      A może masz ochotę na nietypowe odchudzanie? Bez nudy i monotonii oferowanej przez lokalne centra odchudzania i poradnie? Kapitalnym sposobem, żeby stracić trochę na wadze jest wyjazd na wakacje o profilu odchudzającym. Takie organizuje np. Primavera z Jastrzebiej Góry. Nie tylko schudniesz, ale zabawisz się i poznasz nowych ludzi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka