Dodaj do ulubionych

leczenie endometriozy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:35
j.w. kogo polecacie w Rzeszowie lub dalej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek K. Re: leczenie endometriozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 18:13
      Ginekologa.
    • Gość: kobieta Re: leczenie endometriozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 15:42
      to jasne, ale interesują mnie konkretne, sprawdzone osoby...proszę o pomoc, sprawa jest naprawdę poważna i pilna :(
      • jael53 Re: leczenie endometriozy 09.01.11, 16:21
        Na pewno - dr Włodzimierz Wątor (gin.- enodokrynolog), Asklepios, Podwisłocze 22; jest w każdą środę, od 17.30. Tam przyjmuje tylko prywatnie, bez wcześniejszej rejestracji;
        dr Zbigniew Parkot (prywatny gabinet Parkot, Dorski), pl. Wolności 17. Aktualnych dyżurów, niestety, podać nie mogę.
        Obaj to rzetelni, kompetentni lekarze; jeśli sprawa jest zaawansowana, a pewno także skierują dalej we właściwą stronę.
    • Gość: Iwi Re: leczenie endometriozy IP: 178.219.17.* 09.01.11, 21:52
      Niestety samam zetknęłam się z endometriozą i wiem co to znaczy :(
      Na początku trafiłam do "pewnej" pani doktor, która chciała mnie faszerować antykonceptami - nie daj się na to namówić, bo to nie daje 100% pewności wyleczenia. Na szczęście znajoma, która pracuje w szpiatalu na ul. Szopena poleciła mi dr Tomasza Kluz. Okazało się, że moja choroba jest w tak zaawansowanym stanie, że musiałam szybko trafić na stół (robiono mi laparoskopię). I tak jak początkowo zdiagnozowano endometriozę tylko na jednym jajniku, tak po laparoskopii okazało się, że miałam ją na obu jajnikach i macicy :/ Po tygodniowym pobycie w szpitalu, lekarz prowadził moje dalsze leczenie, które trwało ok 6 miesięcy (mogłam się zdecydować albo na leczenie tabletkami albo na tabletki + zastrzyki - wybrałam to drugie rozwiązanie, które było dosyć drogie ale podobno skuteczniejsze). Dr Kluz sam osobiście mnie operował (jest specjalistą w wykonywaniu laparoskopii!) i opiekował się podczas całego pobytu w szpitalu. Dużo mu zawdzięczam :) teraz jestem już w 5 miesiącu wyczekiwanej ciąży :)
      Kontakt: dr Tomasz Kluz, tel. 609-546-450. Prywatnie przyjmuje w przychodni na ul. Szopena (wizyta kosztuje 100 zł).
      PS. Leczenie nie jest przyjemne, ale nie zwlekaj z tym! Jeśli w odpowiednim czasie nie podejmiesz leczenia, to rozwój choroby może doprowadzić do niepłodności. Więcej nt choroby możesz poczytać na stronie www.endoendo.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka