Dodaj do ulubionych

nowe muzeum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.11, 11:26
Dzis SN zamiesciły taka informację;

www.pressmedia.com.pl/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=25042&Itemid=40
Pomysł fajny i na pewno ciekawy ale....

rodza się pytania...
Ciekawi mnie w jaki sposób prywatne muzeum (a tak mówi o tym pan generał) znalazło siedzibe w dawnej szkole kolejowej ? kto jest włascicielem tego obiektu (chyba miasto) na jakiej zasadzei zostało to wynajete , a może darowane na rzecz prywatnego muzeum ? Kto ponosi koszty wspomnianych remontów ? Pan generał czy tez miasto ?

Te pytania wydają się zasadne w świetle np wieloletnich bojów o Muzeum Dobranocek i kompletnego ignorowania przez miasto takich inicjatyw jak centrum nauki.

Są równi i równiejsi ?
Obserwuj wątek
    • meg83 Re: nowe muzeum 21.01.11, 12:38
      spokojnie, masz tam napisane: :Wszystkie osoby oraz instytucje, które będą chciały pomóc w remoncie budynków muzeum, proszone są o bezpośredni kontakt z dyrektorem muzeum dr Tomaszem Bąkiem

więc prawdopodobnie to prywatna inicjatywa, bo szuka sponsorów
      • Gość: Michał Re: nowe muzeum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.11, 12:47
        No właśnie to napawa niepokojem :)
        Bo na jakich zasadach ta "prywatna inicjatywa" dysponuje budynkiem szkoły kolejowej i placem wokół niego ?
        • meg83 Re: nowe muzeum 21.01.11, 13:47
          technikum kolejowe zlikwidowali już ładnych parę lat temu

> Bo na jakich zasadach ta "prywatna inicjatywa" dysponuje
          nie mam pojęcia -zapytaj tego gościa :D

cieszy za to fakt, że ktoś coś próbuje zrobić dla kultury i rozrywki /a jak miastu wychodzi to większość wie...te nasze aquaparki, tetry muzyczne i inne bajery/ innego niż galeryje handlowe
    • Gość: ładny kwiatek Re: nowe muzeum IP: 212.33.65.* 21.01.11, 18:38
      "Ciekawi mnie w jaki sposób prywatne muzeum (a tak mówi o tym pan generał) znalazło siedzibe w dawnej szkole kolejowej ?"

To pewnie magia generalskich... lampasów, czyli jak to mówią w wojsku "dresiku". Prezes lubi dresiarzy...
      • jakmutam Re: nowe muzeum 21.01.11, 18:58
        Ale zakręceni ludzie. Choć jestem zaprzysięgłym pacyfistą to kibicuję temu przedsięwzięciu. Oczywiście malkontenci znajdą się zawsze , i to najczęściej ci, którzy większą część życia spędzają przed telewizorem . I będą szukać - jak to? Prywatni? W kolejowym lokalu? A nie można było wynająć na szmateks?
    • Gość: Szeregowie Ryan Re: nowe muzeum IP: 212.33.65.* 21.01.11, 18:52
      "Powierzchnia to 1500 metrów kwadratowych, a także potężny plac - wyjaśnia dr Tomasz Bąk""

Kupił?

Wynajął?

Otrzymał w prezencie?

Niezła powierzchnia... Zna ktoś odpowiedź na te pytania?

• jakmutam Re: nowe muzeum 21.01.11, 18:59
        Gość portalu: Szeregowie Ryan napisał(a):

> "Powierzchnia to 1500 metrów kwadratowych, a także potężny plac - wyjaśnia d
        > r Tomasz Bąk"
        "
        >
        > Kupił?
        >
        > Wynajął?
        >
        A nie mówiłem. A ty szeregowiec zostawisz po sobie na ziemi coś więcej niż baterię butelek?
        > Otrzymał w prezencie?
        >
        > Niezła powierzchnia... Zna ktoś odpowiedź na te pytania?
        >
        • Gość: Szeregowie Ryan Re: nowe muzeum IP: 212.33.65.* 21.01.11, 19:17
          Masz jakiś problem żeby zmierzyć się z odpowiedziami na proste pytania?

Co jest nagannego w odpowiedzi na te jasne, nieskomplikowane pytania. Żyjemy podobno w państwie prawa, więc podobna odpowiedź nie powinna stanowić problemu.
          • jakmutam Re: nowe muzeum 21.01.11, 19:35
            A czy jak otwierają jakąś hamburgerownię lub szmateks to też pierwszym twoim pytaniem jest " jak oni weszli w posiadanie lokalu" czy tez wątpliwości takie zachowujesz wyłącznie do muzeów i bibliotek?
            • Gość: Szeregowie Ryan Re: nowe muzeum IP: 212.33.65.* 22.01.11, 08:30
              Proste pytania, i odpowiedź powinna być prosta. A ty dobry człowieku cały czas unik, unik. W normalnym państwie, samorządzie to nie powinno stanowić żadnego problemu. To podobne wymigiwanie się od jasnej odpowiedzi powoduje iż powstają wątpliwości iż to jednak coś dziwnego jest w tym wszystkim.

Czy lokal jest własnością miasta i na jakich warunkach został oddany panu generałowi we władanie pod prywatne muzeum?

Pytam interesownie :) bo tez chciałbym założyć prywatne Muzeum i jedynie lokalu mi brakuje.
    • Gość: j-23 Re: nowe muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 19:09
      rozumiem że kogoś żal za tyłek ściska /i chyba nawet wiem kogo/ ale nie rozumiem jak można być tak zawistnym?
      ja cieszę się, że komuś udało się to o czym panowie jama, michalski czy pasterz tylko potrafią gadać. jak widać;
      miasto może się dogadać z konkretnymi osobami. a nie frustratami. powodzenia życzę!
      • Gość: mata_kari Re: nowe muzeum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 11:58
        Ciekawe czy pan pomysłodawca nowego muzeum zna historię Muzeum Dobranocek i sposobu, w jaki potraktowano pomysłodawcę i twórcę MD -Wojciecha Jamę. ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka