Dodaj do ulubionych

Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum?

IP: *.ostnet.pl 26.01.11, 12:24
Lepsza promocja szkoły niż setki płatnych ogłoszeń. Fajne i skuteczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: mats Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 12:29
      Świetna robota ! respect :)
      • Gość: igloopol Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 12:36
        I niech tam zostanie :)
        • Gość: fetor Lead na poziomie faktu IP: *.city.net.pl 26.01.11, 12:48
          Idźcie w cholerę z takim pisaniem.
          • Gość: olek Re: Lead na poziomie faktu IP: *.ostnet.pl 26.01.11, 12:56
            Ty musisz być światowy człek bo takie mondre słowa używasz.A ten "Lead" to znaczy że chwalisz, czy że ganisz. Bo nijak nie pojmuję moim chłopskim rozumem.
        • Gość: wieść gminna Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.star.net.pl 27.01.11, 09:31
          Gdybyś był młodszy to może wiedziałbyś, że tam są twoich rodziców i mieszkańców Dębicy pieniądze, które przeznaczone były na Centrum Kultury/ tam gdzie Szkoła Muzyczna miał powstać kino-teatr, sala koncertowa, biblioteka i coś tam/. Szkołę Muzuczną wybudowano, a z powodu braku ,,mocy przerobowych,, składki pracowników Dębicy trafiły do Rzeszowa, a potem Dębica znalazła się w woj.tarnowskim i tak pozostało....
      • Gość: dobre Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.189.223.138.skyware.pl 26.01.11, 22:15
        Podoba mi się. Wreszcie ktoś zobaczył potencjał promocyjny, jaki ma w sobie ten symbol Rzeszowa.
        To trzeba wykorzystywać na wszystkie sposoby.
        To dla Rzeszowa symbol, jak wieża Eifla dla Paryża ;)

Jestem ZA!!!
    • Gość: anty Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 12:54
      a niech se te studenty wezmą ten symbol ruskiej władzy.....
      • Gość: Stach Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.01.11, 13:43
        Kilku byłych członków PZPR na WSIiZ-ie pracuje, to studenci przypomnieli im czasy młodości. Ha...ha...hi...hi...
    • Gość: Ritchie Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: 77.79.236.* 26.01.11, 15:47
      Lepsza promocja szkoly i lepsza promocja miasta - poki co zloty medal w kategorii innowacji pochodzacej z Rzeszowa ;)
      • Gość: rurek Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.ostnet.pl 26.01.11, 16:12
        Czy trzeba lepszego pomysłu na promocję miasta? Wirtualny spacer po mieście z pomnikiem - symbolem. Tylko szkoda tych aut :)
        • Gość: dwew Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.rz.izeto.pl 26.01.11, 16:24
          kojarzy się z takim filmikiem na youtubie co dinozaur chodzi po rzeszowie

po za tym nic specjalnego - nic widać w tym grajdołku się nie dzieje skoro piszą już tyle zdań o czymś takim
          • Gość: ddd Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: 212.183.140.* 26.01.11, 16:44
            a co to tylko o rzeczach mega ważnych trzeba pisać, lajtowe teksty też są potrzebne....

spoko filmik:)
      • Gość: Kaźmirz Tys prowda! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 26.01.11, 20:55
        Komu się nie podoba, niech zrobi coś lepszego. Brawo dla autorów filmu.
    • Gość: Ania Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? [... IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.11, 18:24
      Podoba mi się. Fajny pomysł, dobra robota.
      • Gość: agatka0202 Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 26.01.11, 18:47
        Nareszcie poziom i postęp. Ten filmik odbiega poziomem od całej reszty pisanej, fotografowanej, promowanej. Bije na głowę wszystko co rzeszowskie do tej pory prezentowane .Brawo studenci!!!! Pewnie spoza Rzeszowa....(?)
        A propos pomnika... ktoś, kto nie zna jego nazwy, historii, nigdy nie wpadnie , że ma on cokolwiek wspólnego z komuną! Bardzo chytry wybieg architektoniczny, przedziwnie ustawiony ( nie skwer, nie park) na środku dość ruchliwej ulicy. Wyróżnia Rzeszów spośród wszystkich ( bardzo szeroko rozumiane) miast nie tylko w Polsce. Ot taki migdałek, wskazówka gdzie jesteśmy:-), dla postronnych coś nowocześnie fajnego.
        • kmdr_rohan Re: Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? 26.01.11, 20:08
          Gość portalu: agatka0202 napisał(a):

> A propos pomnika... ktoś, kto nie zna jego nazwy, historii, nigdy nie wpadnie ,
          > że ma on cokolwiek wspólnego z komuną!

Bo poza nazwą - niewiele. Tam chyba nawet porządnego nawiązania w rysunku postyaci - nie ma.
          Jeśli "za komuny" ktoś miał okazję jeździć np. do naszych południowych sąsiadów - to przy wjeździe do co większych miasteczek witały go betonowe gwiazdy, albo sierpy i młoty. W naszym "najweselszym baraku w tym całym obozie" - nawet przesadnie dużo leninów nie było widać, a sierpy i młoty chyba tylko na okazjonalnych plakatach albo hasłach wieszanych na fabrykach (i gnijących bez konserwacji ku uciesze pracowników). Poodobno najlepsze hasło propagandowe wisiało na budynku "Jedności Łowieckiej" w Warszawie. Brzmiało: "Naszym celem - socjalizm!" :D
    • mal49 Lucy in the Sky 26.01.11, 18:41
      Tak powinien brzmieć tytuł tej 'chwytliwej' informacji.
      Pożałowania godne.
    • Gość: symbole Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? [... IP: *.star.net.pl 27.01.11, 09:19
      A gdyby tak zmienić symbole, duży krzyż na szczycie i nazwa JP II i przenieść tam, gdzie JP II błogosławił Podkarpacie - może by pozostał?
    • Gość: wieść gminna Pomnik Czynu Rewolucyjnego zniknie z centrum? [... IP: *.star.net.pl 27.01.11, 09:26
      Pod koniec lat 60-tych w Dębicy miano wybudować Centrum Kulturalne, z kino-teatrem,biblioteką,salą koncertową i szkołą muzyczną. Prezentowano bardzo ładną makietę. Zbierano na to przez kilka lat od wszystkich zatrudnionych w Dębicy po 0.5 procent ich zarobków. Zdołano wybudować Szkołę Muzyczną, a pozostałe środki jak głosi wieść gminna/miejska?/ ,,pożyczono,, do Rzeszowa, gdzie zostać miały być ,,zainwestowane,, w pomnik prof. Koniecznego... Oczywiście miały powrócić do Dębicy. Jednak Dębica znalazła się na terenie województwa tarnowskiego i stan taki pozostał... Tak niesie wieść!
      Możeby tak teraz się rozliczyć?
    • Gość: pomysłowy wania zmieńmy nazwę- pomnik czynu bandyckiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 11:06

i wtedy przenieśmy go na wysypisko śmieci!
    • Gość: Romek Znałem Mariolke z Rzeszowa, ten pomnik mi ja przyp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 12:04
      Znałem Mariolke z Rzeszowa, ten pomnik mi ja przypomina
      • Gość: z Re: Znałem Mariolke z Rzeszowa, ten pomnik mi ja IP: *.3.pl 07.02.11, 21:23
        Pomnik WSIiZ-u Rewolucyjnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka