Gość: SZY-on IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.04.11, 19:21 PKO BP to moloch z nawykami z poprzedniego ustroju. I nic tu nie pomoże wynajęcie Szymona Majewskiego. Moloch jest molochem i tylko sprywatyzowanie go mogłoby coś pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dd Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 04.04.11, 00:45 Zmień konto polecam nasz Podkarpacki bank z Sanoka.... zwykła kartą do konta możesz np kupowa bilety w necie co u takiego BP jest nie możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: 62.29.173.* 04.04.11, 08:52 A kto teraz ma konto w PKO? Ja już dawno zlikwidowałem... Zdziercy Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ola1 Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią 04.04.11, 09:36 W PKO mają konto albo starsi ludzie (i muszą stać w żenujących kolejkach w dniach wpływu emerytury na konto) albo kredytobiorcy, którzy są zmuszani do założenia konta i wzięcia karty, aby mieć jako taki poziom kredytu. W taki sam sposób PKO BP nabija sobie sprzedaż funduszy inwest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlag_mnie_trafi a mielismy byc druga irlandia IP: *.beskidmedia.pl 04.04.11, 13:07 w irlandii padlem ofiara scammu. skopiowana mi karte podczas wybierania pieniedzy w bankomacie. zanim sie zorientowalem stracilem ponad tysiac euro. karte zastrzeglem wieczorem, rano wizyta w baku, formularz do wypelnienia, z tym formularzem wizyta na posterunku w celu zgloszenia przestepstwa, z pieczatka policji zlozylem formularz w banku. bylem bardzo zdziwiony, ze po 5 dniach cala suma zostala zwrocona przez bnk ps. w polsce w podobnej sytuacji znajomy czekal kilka miesiecy - bank tlumaczyl, ze musi czekac az zakonczy sie policyjne dochodzenie czy ta druga irlandia ma byc tylko kryzysowa, z bezrobociem i irlandzkimi cenami w sklepach i na stacjach benzynowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
marko_uk Re: a mielismy byc druga irlandia 04.04.11, 15:51 W UK podobnie, ja nawet nie musiałem chodzić ani na policję ani do banku. Wszystko załatwiłem przez telefon i pocztą (formularz). Po odesłaniu formularza dostałem kasę w 3 dni. (Konto mam w Barclaysie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: a mielismy byc druga irlandia IP: *.Red-81-43-167.staticIP.rima-tde.net 04.04.11, 16:32 <W Polsce, wlasnie w PKO BP, identycznie. Zeskanowano mi karte w Hiszpanii, po tygodniu zorientowalam sie, wizyta w banku, na policji i zwrot calej sumy (ok 600 euro) Kolezanka z karta z innego banku - nie oddali ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.11, 11:40 Nie masz niestety racji - karta Inteligo to jedna z fajniejszych opcji - działa jak karta wypukła - można nią płacić zdalnie nawet za hotel. Dodatkowo można zrobić sobie osobne subkonto i do niego kartę, co gwarantuje bezpieczeństwo transakcji internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @dd Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 13:35 Karta dolaczona do nowego konta w PKO BP tez mozna placic w internecie. Nie klam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na-plus Tu już wygłupy Szymona nie wystarczą ... IP: *.netfala.pl 04.04.11, 11:19 OHO, PKO BP na tapecie, tu już wygłupy Szymona Majewskiego w reklamach nie wystarczą ... czas zmierzyć się z brutalną rzeczywistością ... "na plus" na-plus.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią 04.04.11, 11:19 prawda jest brutalna ale tylko idioci trzymają konta, pieniądze i korzystają z usług w PKO BP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: 156.17.60.* 04.04.11, 11:27 Prawda jest brutalna. Tylko chamy i buraki obrażają innych anonimowo w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.3s.pl 04.04.11, 12:34 Coś na rzeczy jest. Korzystam z bankomatu wmontowanego w ścianę oddziału PKO. Bankomat wypuszcza pieniądze przez około jedną sekundę. Trzeba mieć dobry refleks aby zdążyć je wyjąć. Proszę pracownika banku, zwiększcie czas - to kazał mi podanie napisać. Napisałem do centrali banku, miesiąc temu, do dzisiaj nie ma odpowiedzi. Frontem do klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: 213.231.194.* 04.04.11, 14:05 proszę Pani nie nazywaj tak ludzi którzy wiedzą że popełnili błąd ale nie wiedzą że mogą się z TEGO wyrwać Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Gdzie sa pieniądze ? 04.04.11, 11:21 Może zbierają te kilka milionów, na wypłatę dla Szymona Majewskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Na rachunkach bankowych zapodziały się pieniądze IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 11:21 Ten moloch jest tak samo śmieszny i karykaturalny jak sam Majewski.Gratuluje pomysłu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly klient pkobp Na rachunkach bankowych zapodziały się pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 11:23 :) nie rozumiem dlaczego ludzie korzystaja jeszcze z tego banku :) Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Problemem nie jest dysproporcja bank-klient, 04.04.11, 11:26 problemem jest fakt, że państwo polskie praktycznie nie działa. A jedną z niedziałających rzeczy są sądy. Przy sprawnym sądownictwie klient wygrałby z bankiem w ciągu kilku tygodni i dostał odszkodowanie. W takich USA zwykły Smith wygrywa z poteżnym koncernem (dużo większym niż nasze PKO BP) dlatego, że tam sądownictwo po prostu działa. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze problemem jest jak zwykle bezmyślność 04.04.11, 12:03 oelefante napisał: > problemem jest fakt, że państwo polskie praktycznie nie działa. A jedną z niedz > iałających rzeczy są sądy. Przy sprawnym sądownictwie klient wygrałby z bankiem > w ciągu kilku tygodni i dostał odszkodowanie. > W takich USA zwykły Smith wygrywa z poteżnym koncernem (dużo większym niż nasze > PKO BP) dlatego, że tam sądownictwo po prostu działa. W takiej Polsce każdy Kowalski wygrywa z bankiem, jak idzie pod właściwy adres. Pan Stanisław może sobie swoje pretensje w dupę wsadzić, bo to nadawca przelewu powinien interweniować, a jak tego nie robi - to nieszczególnie bym wierzył w pokazane przez niego potwierdzenia przelewu. W takich USA też Smith wygra sprawę tylko jak to on złoży przelewy, a nie jak ma je dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
tamtaradam Re: problemem jest jak zwykle bezmyślność 04.04.11, 15:33 Zapraszam na polecony przez znajomego portal niedajmysie.pl. Pozwala on zorganizować grupę poszkodowanych i przez to skuteczniej dochodzić swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawpl Re: problemem jest jak zwykle bezmyślność IP: *.home.aster.pl 04.04.11, 16:27 Nie wiem czy miałeś konto w Inteligo, ale jest tam opcja wydruku potwierdzenia, nadania przelewu jak i pobrania z konta kasy. Sam bank, twierdzi, że takie druki są prawomocne. Nie rozumiem więc, dlaczego zarząd Inteligo i PKO BP są zdania, że to nie ich wina. To kto ma odpowiadać za błąd w systemie?? Majewski?? Pół roku temu zlikwidowałem konto w tym banku. Cieszę się ogromnie, ŻYCIE STAŁO SIĘ PROSTSZE. Nie tracę czasu (mierzonego w godzinach) stojąc w kolejkach - porównywalne do kolejek z Poczty Polskiej. Nie płacę opłaty za prowadzenie rachunku (wtedy około 3zł), za przelew (0,99 zł). Trochę późno PKO wzięło się za reformy, przez co stracili masę klientów. A Majewski w kampanii reklamowej - to już jest żałosne. Tak poważna instytucja jak PKO BP?? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: problemem jest jak zwykle bezmyślność 04.04.11, 19:56 Gość portalu: wawpl napisał(a): > Nie wiem czy miałeś konto w Inteligo, ale jest tam opcja wydruku potwierdzenia, > nadania przelewu jak i pobrania z konta kasy. Sam bank, twierdzi, że takie dru > ki są prawomocne. Nie rozumiem więc, dlaczego zarząd Inteligo i PKO BP są zdani > a, że to nie ich wina. Nie miałem nigdy konta w Inteligo, za to widziałem dość parę sfałszowanych potwierdzeń przelewu i ludzi, którzy gorzko płakali po usłyszeniu wyroku karnego za ich sfałszowanie. Nie wiem, jak było w tej sytuacji, ale jeszcze raz powtarzam: nadawca przelewu rozwiązałby sytuację w 1 dzień. Tylko o nim jakoś cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Na rachunkach bankowych zapodziały się pieniądze 04.04.11, 11:26 Banki często są gorsze niż urzędy, prawo bankowe jest niekorzystne dla konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Nie obrażaj urzędników IP: *.centertel.pl 04.04.11, 11:34 piszę z Poznania - w sprawach służbowych i prywatnych mam stały kontakt z wieloma urzędami i nie dam o nich złego słowa powiedzieć - także o ZUS czy Urzędzie Skarbowym. O bankach co innego - są lepsze (staranniej obsługują) i gorsze - ot życie. Nazw nie wymienię, bo to nie wpis reklamowy. żeby nie było wątpliwości- nie jestem urzędnikiem ani nie mam w najbliższej rodzinie urzędnika. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Wygląda na to że PKO zatrudnił kretów z konkurencj 04.04.11, 11:27 Wygląda na to że PKO zatrudnił kretów z konkurencji, którzy usilnie się starają, aby jak największej ilości ludzi obrzydzić tenże bank. Króry bank zatrudnia swoich janczarów u przeciwników ? Niezły sposób na walkę na rynku. No chyba, że PKO BP jest taki głupi, żeby pozbywać się własnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawpl Re: Wygląda na to że PKO zatrudnił kretów z konku IP: *.home.aster.pl 04.04.11, 16:44 incipit napisał: No chyba, że PKO BP jest taki głupi, żeby pozbywać się własnych klientów. Nie wiem, czy PKO jest głupi czy nie, ale wiem jedno: PKO nie dba o swoich klientów. No chyba, że masz ZŁOTE KONTO, wtedy o Ciebie dbają... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemikdyzma wchodzisz do banku stajesz w holu 04.04.11, 11:28 i głośno zadajesz pytanie: Kto jest odpowiedzialny za to że ten bank ukradł moje pieniądze? Obecni klienci od razu będą badać swoje konta czy ich bank nie oczyścił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pen Re: wchodzisz do banku stajesz w holu IP: 193.109.225.* 04.04.11, 11:51 ... i możesz zostać pozwany o pomówienie lub naruszenie wizerunku Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemikdyzma Re: mogą mi skoczyć 04.04.11, 11:59 żadnego pomówienia nie ma tak jak i mojej forsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_tworek PKO Bank Polski IP: 89.174.58.* 04.04.11, 11:29 Tylko u nas zamkniesz konto po trzygodzinnym staniu w kolejce - i to nawet wtedy, gdy przed Tobą stoją tylko dwie osoby. Rozstanie z tym bankiem było bolesne, ale opłacało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawpl Re: PKO Bank Polski IP: *.home.aster.pl 04.04.11, 16:39 Gość portalu: PO_tworek napisał(a): > Tylko u nas zamkniesz konto po trzygodzinnym staniu w kolejce - i to nawet wted > y, gdy przed Tobą stoją tylko dwie osoby. > Rozstanie z tym bankiem było bolesne, ale opłacało się. Może, w PKO tak. Ja w Inteligo na zamknięcie musiałem czekać 2 miesiące. Jedynym sposobem na wypowiedzenie był list polecony. W głównej siedzibie Inteligo tego nie załatwiłeś. Dla mnie, podobnie jak dla Ciebie, rozstanie z tym bankiem było jedną z najlepszych i najsłuszniejszych rzeczy jaką zrobiłem w życiu. I nie zgodzę się z komentarzami, że to wyssane z palca historie. Każdy kto ma lub miał zwykłe konto w tym banku wie o czym mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axs jeden z niewielu banków czynnych w sobotę IP: 80.48.238.* 04.04.11, 11:32 Sorry, ale taki WBK nie ma w Poznaniu czynnego ŻADNEGO oddziału. Więc ja taki bank olewam. A jak się korzysta z konta przez internet, to PKO jest bankiem bardzo przyjemnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: jeden z niewielu banków czynnych w sobotę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 11:38 jak widac nie jest tako znowu przyjemny, skoro robi takie zwały. Ja w nim jestem, od dawna , ale po tym artykule kazę pensje przelać do kogos innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: jeden z niewielu banków czynnych w sobotę IP: 193.109.225.* 04.04.11, 11:46 Autor artykułu szuka sensacji. Subiektywna ocena z perspektywy biednego Kowalskiego. Zdziwilibyście się słysząc jaka jest skala fałszowania dowodów wpłat przez klientów banków. Bezczelność niektórych jest przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Tylko czerwone bankowe koty coraz grubsze. IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 11:36 Milionowe zarobki prezesów, gigantyczne premie tuczą te kociska. Po takiej wpadce należy opuszczać szybko taki bank i namawiać rodzinę i znajomych. Licz tylko na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ernibank Manipulacja i spekuła.... 04.04.11, 11:39 Po pierwsze artykuł mówi że jest wina banku że zginęła kasa z przelewu (pytanie czy faktycznie wysłano przelew) i co gazeta dalej pisze że nie warto się sądzić z bankiem bo to moloch... Tere fere jak macie możliwość i czujecie się pokrzywdzeni to zaraz idźcie do sądu. Bank prędzej czy później pójdzie na ugodę tym bardziej im dłużej będzie trwał proces a koszty postępowania będzie płacił przegrany czyli bank. Takim sposobem jak mówi to jeden z specjalistów nie warto starać się o 600zł. Szukają idiotów. LUDZIE walczcie o swoje!!!! A spekuła to to że jak bank zarabia przez 1 rok na czysto ponad 3mld zł to nie można napisać że to tani bank gdzie wszystko jest za 0zl jak w reklamie Szymona ;) PIC NA WODĘ. Pamiętajcie to my dajemy zarabiać bankom i wydzierać sobie część wypłat co miesiąc lub kolejne raty kredytów. Lepiej później zapłacić gotówką niż spłacać kredyt gdzie odsetki w skali roku są powyżej 30% plus prowizje i ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cacka2ite0 Na rachunkach bankowych zapodziały się pieniądze 04.04.11, 11:41 wyrabia jakiś bulgoczący Semka i audycja jak z gadającymi, kłócącymi się głowami w tvn i tvp to ma być Trójka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flipso Na rachunkach bankowych zapodziały się pieniądze IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 04.04.11, 11:44 Zastanawiająca jest ta nagonka na PKO BP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawpl Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.home.aster.pl 04.04.11, 16:52 tak, masz rację... wszystko to spisek. Wszystko co pojawia się w mediach to teoria spiskowa na szeroką skalę... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet lata płyną, a w PKO bez zmian:) IP: 212.160.172.* 04.04.11, 11:47 ale przynajmniej bank w polskich rękach.. Odpowiedz Link Zgłoś
idzielas Kaska na honorarium dla Szymona 04.04.11, 11:56 Przecież Bank nigdy swojego grosza nie wyda. To oczywista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: 94.75.112.* 04.04.11, 12:04 a miałam założyć konto w Inteligo ;) i w porę przeczytałam artykuł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 12:12 Mój mąż pracuje w Szwecji, raz dostał wypłatę z dwutygodniowym opóźnieniem z winy banku, a po 2 miesiącach dostał rekompensatę w postaci 1000 koron, miłe zaskoczenie, no ale cóż w Polsce klienci może tylko przepraszam usłyszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GęśIcka Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.ip.netia.com.pl 04.04.11, 15:51 " ....no ale cóż w Polsce klienci może tylko przepraszam usłyszą... " Nie usłyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mino Trzeba Ukrucić te lewe praktyki banków IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.11, 12:09 jak nie szanują klienta to my im pokazemy gdzie ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.54321 Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią 04.04.11, 12:19 Bo generalnie bank ma wszystkich w d.... a jest milo tylko jak chce CI cos sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawpl Re: Na rachunkach bankowych zapodziały się pienią IP: *.home.aster.pl 04.04.11, 17:00 ale to nie tylko PKO BP... W tv jest teraz reklama banku z p. Kondratem. Otóż chodzi o kredyt, że wszystko załatwiają urzędnicy, przyjeżdzają do domu.... Jedna wielka bzdura. Nabrałem się na to. Kredyt załatwiałem około 2 tygodni. Pomijam fakt, że to ja musiał dojechać do banku. Kilka razy musiałem dowozić jakieś dodatkowe dokumenty, a pani zamiast powiedzieć mi od razu co będzie potrzebne, na każdym kolejnym spotkaniu pie....a jeszcze to, a jeszcze tamto.... To była pierwsza i ostatnia styczność z tym bankiem. A tym co w reklamach pokazują to można sobie d... podetrzeć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 mniej organizacji więcej konkurencji IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 12:25 Po co organizacje? Pan Sklepowicz uważa, że powinno się powołać jeszcze jedną organizację, bo dotychczasowe nie dają rady, a są już: KNF, rzecznik praw konsumenta, arbitraż oraz jego stowarzyszenie. Powiem tak, rozwiązać te wszystki organizacje w diabły, zwolnić ludzi i zmniejszyć bariery biurokratyczne dla otwierania banków. Gdyby była prawidłowo działająca konkurencja to problemu by nie było. Klient zamiast pisać rekalmację zamknąłby konto i poszedł do innego banku. Niestety inne takie same albo gorsze. Za komuny były takie programy w tv o bublach, pokazywano rozklejające się buty itp. Nigdzie za granicą nie było takich programów za to była konkurencja w sektorze obuwniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Inne banki nie lepsze 04.04.11, 12:26 np. spróbujcie zareklamować jeśli wpłatomat mBanku połknął wam pieniądze... Też do 30 dni mozecie czekać na pieniądze o ile wogole je zobaczycie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marex7777 Na rachunkach bankowych zapodziały się pieniądze IP: 195.116.95.* 04.04.11, 12:27 Wiem gdzie się zapodziała ta kasa - poszła na zmianę logo! ;D Odpowiedz Link Zgłoś