Dodaj do ulubionych

Prywatne przedszkole Rzeszów

27.08.11, 16:32
Kochani rodzice, doradźcie, które prywatne przedszkole warte jest swej ceny? Odwiedziłam już kilka punktów, ale jeszcze nie wybrałam. Zależy mi na przyjęciu dziecka od 2,5 r. nie mogę czekać na 3 lata, żeby oddać do państwowego. Z państwowych w grę wchodzi nr 22 na Baranówce, może ktoś wyrazi opinię?
Obserwuj wątek
    • moyyra Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 28.08.11, 21:06
      W przedszkolu nr 20 jest utworzona grupa "żłobkowych" dzieci od ok 2,5 lat, druga dla starszych tj 3-latków, nie bierzesz go pod uwage ?

Z prywatnych to może "Pinokio" na Starzyńskiego? Ostatnio w Galerii NŚ była swego rodzaju promocja przedszkola działająca na zasadzie pedagogiki Montessori - mnie się podobało, o koszta nie dopytałam się
      www.montessori.rzeszow.pl
    • domza2 Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 29.08.11, 16:49
      Dzięki za odpowiedź. Już wybrałam przedszkole dla swojego dziecka. Sama jestem pedagogiem, trochę pojeździłam po przedszkolach w okolicy i oceniłam je (rozmawiałam wszędzie z dyrekcją, obserwowałam dzieci i panie) i oto moje wnioski:
      1. Zapisałam do przedszkola "Miś" - głośno, barwnie, wesoło ( a nie cisza i posłuch), a zarazem atmosfera domowa. Przesympatyczna i profesjonalna (ex dyrektor szkoły) Pani Dyrektor, zachęca do zajrzenia w każdą mysią dziurę, to samo panie. Wielki plac zabaw własny, własna kuchnia.Jak na razie rewelacja!
      2. W porządku oceniłam także przedszkole "Akademia Małych odkrywców".
      3. "Ogród wiedzy i umiejętności" - dom jednorodzinny, własny ogród/plac zabaw/kameralnie/cicho/przemiła Pani, bardzo chętnie udziela wszelkich wyjaśnień, ALE mi osobiście nie odpowiada oddanie malutkiego dziecka na 7 h od początku bez żadnej adaptacji, a tego tam się wymaga. Uczy się też "ciszy i spokoju", co mnie razi (to malutkie dzieci, muszą się wyszaleć). Ale miejsce to ma wiele pozytwnych opinii w necie, więc pewnie jest na plus.
      4. Żłobek "Słodki bobas" - obejrzeć nie obejrzałam, bo od razu mnie zaprowadzono do wielkiej pani dyrektor, która wygląda jakby ledwo wyszła z solarium albo z dyskoteki, osobie tak wyglądającej nie powierzyłabym opieki nad swoim dzieckiem. Pozowanie na "wielką dyrektor" pasowało do ogólnego wizerunku.
      5. Przedszkole TYGRYSEK - to POMYŁKA. Pani Dyrektor - wielka dama , której ledwie się chce odpowiedzieć na jakiekolwiek pytania. Nie miałam możliwości nawet zajrzeć do przedszkola. Ogóle wrażenie - fatalny stosunek. Adaptacja w tym przedszkolu odbywa się przy współuczestniczeniu rodziców (bawią się ze swoimi dziećmi we wspólnej piaskownicy) , podczas gdy wszystkie ustalenia psychologów sprowadzają się do tego, by adatapcja przedszkolna odbywała się BEZ udziału rodziców (a jedynie zwiększając wymiar czasowy). Dyrektorka dużo mówiła o tej adaptacji, mam wrażenie, że boją się tam płaczu dzieci, nie umieją sobie poradzić z emocjami rozstaniowymi, czyli brak profesjonalizmu, to dało się wyczuć.
      6. Przedszkole "PROMYCZEK" robi dobre wrażenie, ale mają b. mały własny plac zabaw, mają jedną wspólną grupę, w której prowadzone są wszystkie zajęcia (chyba już jakiś czas ustalono,l że podział na grupy jest najbardziej odpowiedni).
      7. Przedszkole PINOKIO - nawet tam nie weszłam, jest to na parterze zwykłego starego bloku . Nie wiem jak mogłabym płacić za coś co zapewnia dużo gorsze warunki (przynajmniej te zewnętrzne) od każdego przedszkola państwowego. Oczywiście wyjścia na wspólny plac zabaw, przed blokiem.
      8. Przedszkole "TĘCZOWA POLANA" - UWAGA, PRZESTRZEGAM! Niezauważona weszłam do przedszkola i usłyszałam wrzeszczącą nauczycielkę. Tego nie słyszałam w żadnej z odwiedzonych placówek, a było ich sporo (więcej niż opisane). Słyszałam gwar dzieci, kompletnie nie słuchających wychowawcy i bardzo nieprzyjemny krzyk nauczycielki "siadać! cicho! Oskar cicho! Uciszcie się, bo nie wyjdziecie na pole". NIe wyobrażam sobie, aby płacić za posłanie dziecka do takiej przechowalni. Nauczycielka ewidentnie była bezradna. Nie wiem, czy chcielibyście, aby ktoś tak wrzeszczał na Wasze dzieci, niemniej jednak, ja po tym co usłyszałam, grzecznie wyszłam (uciekłam):)) To tyle.
      • domza2 Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 09.09.11, 11:10
        Chciałabym zamieścić sprostowanie w sprawie przedszkola TYGRYSEK. Faktycznie, adaptacja przedszkolna z rodzicami jest nawet w standardach MEN , więc przedszkole, które to organizuje jak najbardziej owe standardy spełnia - pospieszyłam się z opinią negatywną i zwracam honor. Po prostu moja dotychczasowa wiedza, a także intuicja podpowiadała mi, ze rodzice w przedszkolu to nie jest dobry pomysł. Ale, jak doczytałam, tak właśnie ma w założeniu wyglądać adaptacja.
        • Gość: Magda Re: Prywatne przedszkole Rzeszów IP: *.dynamic-3-poz-k-1-3-0.vectranet.pl 19.04.21, 13:12
          "... adaptacja przedszkolna z rodzicami jest nawet w standardach MEN..." - pomieszanie z poplątaniem ukazujące tylko próbę zrozumienia przez rodzica systemu pracy, odpowiedzialności i przepisów ...
          No cóż... Najgorzej jeżeli komuś się wydaje, że wie lepiej...
    • kropka.vip Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 30.08.11, 14:26
      zanawiam się kto mógł cię przywitać w slodkim bobasku takich wielkich rozmiarów... tam są dwie dziewczyny z tego co się orientuję i nie jakiś wielkie rozmiarowo :) no chyba że moze ktoś inny się akurat napatoczył:D szkoda że nie zaglądnełaś do środka bo jestem ciekawa jak tam wygląda organizacja od środka...a koże jaednak masz jakieś spostrzeżenia? napisz proszę...
      • domza2 Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 30.08.11, 15:17
        Hej, "wielka pani dyrektor" odnosi się nie do gabarytów fizycznych, a do tego, za kogo pragnie uchodzić ta dziewczyna. Widziałam wychowawczynie z dzieciaczkami w małym ogródku obok, bawiły się itd. Wrażenie normalne, aczkolwiek bardzo mało widziałam. Dyrektorka jest młodą osobą, na mnie wywarła wrażenie niekorzystne jako kierownik placówki tego typu. Ja bym jej nie zaufała, ale to kwestia całkiem indywidualna. Wiem, że ten żłobek pęka w szwach, więc jest powodzenie.
    • kropka.vip Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 30.08.11, 21:16
      aa no chyba że o inną "wielkość" właścicielki żłobka chodziło:) dziękuję za odpowiedź
    • eg8 Ewunia 17.10.13, 20:02
      Polecam wszystkim Przedszkole PINOKIO - super opieka , edukacja naprawdę na wysokim poziomie, moja córka chodziła tam dwa lata - zrobiła dużo postępów i teraz jest jedną z najlepszych uczennic a poszła do szkoły jako sześciolatka!!! Oprócz tego super wyjazdy, dzieci nie nudzą się w przedszkolu a w środku jest zawsze czysto, jedzenie z kateringu jest smaczne.
    • metrzeci Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 22.09.14, 20:03
      Zapraszamy do naszej nowej placówki. Niepubliczne przedszkole w Rzeszowie " Przyjaciele z Podwórka"
      Nasza strona www.przyjacielezpodworka.pl
      Wiola
      • borynkowa Re: Prywatne przedszkole Rzeszów 28.05.18, 22:29
        a co sądzicie o tym przedszkolu Bystrzaki ? bo my od września tam puszczamy synka, już go zapisała, ale jak czytam na ich stronce zajęcia na wysokim poziomie, kadra ok, Pani dyrektor zrobiła na mnie dobre wrażenie jak byłam w plaćówce, z resztą wnetrze ok, ładne sale, i te oczyszczacze powietrza robią wrażenie www.facebook.com/bystrzakirzeszow/
    • wislocki12 Najlepsze przedszkole 28.05.18, 22:43
      Najlepsze jest przy Hetmańskiej 9! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka