Dodaj do ulubionych

Forumowe trolle

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:14
Forumowe trolle tylko czyhają, jakby tu przyp..dolić dziadkowi F. z ratusza! Forumowe trolle są mundre, mundrzejsze panie od wszystkich fachowców. Nie darmo pobierają nauki w tańcach z gwiazdami i em jak miłość! W razie co i metode ojca mateusza umiom wdrożyć, a co!
Nie warto pukać do głowy takiego forumowego trolla, bo usłyszysz tylko głuche bum, bum. Tam jest panie pustka. Nic. One mają rozum gdzie indziej. W piąchach, w bułach wyćwiczonych na siłce. Taki forumowy troll z rana beknie, piernie, wsiądzie w swojego tedeika, wcześniej postawi antenkę na dachu bo kurna musi wiedzieć, gdzie są psy, a potem srrrruuuu ile fabryka dała "podbijać świat". Takiego forumowego trolla wk..wia sam fakt, że w ratuszu siedzi stardy dziad, podczas gdy on, taki młody i prężny marnuje się w swojej beznadziejnej robocie, albo i bez niej. Trza, panie, staremu dziadowi przyłożyć! Gdzie? W internYcie, panie!
Staremu dziadowi się zachciało: kłatki zero, świcidełek, fątanny (pisownia świadomie zniekształcona!).
Otóż, przyjmij to do świadomości resztą szarych komórek, o ile jeszcze takowe posiadasz, że są w tym mieście ludzie (wybory pokazują, że mimo chamskiej nagonki niektórych gadzinówek wciąż w większości), którzy mają INNE zdanie. Którym się podobają świecidełka. którzy chętnie obejrzą multimedialny spektakl nie jadąc na drugi koniec Europy. Którzy mają inną wrażliwość architektoniczną i inne poczucie piękna, niż tradycyjny koszmarny polski dworek z rzymskimi i doryckimi kolumienkami przykeljonymi do bryły rodem ze stodoły. Którzy mają fanaberie, żeby posłuchać innej muzyki, niż wycie dody albo rozkręcone do bólu umcyk umcyk w twoim szrocie!
A zresztą, niepotrzebnie się wk..wiłem, przecież już dawno Lem powiedział coś o idiotach w Internecie.
Bujajcie się, leszcze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rzeszowiak Re: Forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:21
      Ja rozumiem, ze Ciebie kręcą tandetne swiatełka i mordobicie w wykonaniu lokalnego alfonsa plus "cudo" architektoniczne w postaci kładki tfu "zero" i blaszaków "Rysia - budowniczego" ... gratuluje....

PS. to miasto potrzebuje dróg z prawdziwego zdarzenia, terenów inwestycyjnych i miejsc pracy dla młodych... Zapytaj tych młodych czy wybieraja kwiatki i swiecidełka czy prace i przyszłos....
      • Gość: wujek staszek Re: Forumowe trolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:31
        Nie wszystkie obiekty budowniczego są blaszakami, to po pierwsze. Niektóre są całkiem ładne, ba, nawet nagradzna w konkursach organizowanych przez FACHOWCÓW. Świecidełka w okresie świateczno-noworocznym są takim religijno-pogańskim skrzywieniem, któemu ulegają miasta na całym świecie! Radzę pooglądać w Internecie, jeśli nie da się na żywca. Uważam, że coroczne wynajmowanie jest rozsądniejsze, bo:
        1. w każdym roku są inne,
        2. w opłacie jest również zainstalowanie, serwisowanie, demontaż
        3. gdyby miasto miało "swoje", to też by musiał je ktoś zawiesić, zdjąć, naprawiać, konserwować, gdzieś musiałby byc magazyn (nie za darmo) - te wszystkie koszty (głównie osobowe, kto prowadzi dizałalność, ten wie, co to znaczy) sprawiają, ze rozwiązanie obecne jest racjonalniejsze - niezależnie od szczekania na forach internetowych i na łamach super podłości.
        Co do terenów inwestycyjnych - to własnie przyłączanie wioch, tworzenie strefy Dworzysko, przebudowy ulic i skrzyżowań i wiele wiele innych działań temu właśnie służą.
        Jak się chce psa uderzyć, to sie kij znajdzie! Znasz to?
        Bo: robić za mało? Oplują, że robisz za mało.
        Robić więcej? Zadłużasz miasto!
        Szlag może trafić na to wasze matołectwo.
        • Gość: Rzeszowiak Re: Forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:47
          Który blaszak budowniczego jest taki ładny że "został nagrodzony w konkursie zorganizowanym przez FACHOWCÓW" To po pierwsze . Po drugie co mnie obchodza swiatełka na całym swiecie JAK MAWIA MÓJ ZNAJOMY kto bogatemu zabroni ??? Mnie obchodza pieniadze wywalane w przysłowiowe błoto tu u nas w RZESZOWIE, światełka świecace to Wielkanocy i inne fanaberie na które nas zwyczajnie NIE STAC. Akcja przyłączania jak piszesz "wioch" trwa juz dobrych kilka lat, pokaz mi jeden dobrze przygotowany teren inwestycyjny w tym czasie i JEDNEGO inwestora którego Ferenc tu sciagnął... Tak sie składa ze na przestrzeni ostatnich 4-5 miesiecy miałem "watpliwa" przyjemnosc brac udział w kilku spotkaniach z Ferencem na temat inwestycji na jednym z osiedli... tak żenujacych wystepów Ferenca pt. "patrzcie jaki jestem super gospodarz" to ja NIGDY w życiu nie widziałem.. jednym słowem Ratuszowy Dziadek to "mistrz pijaru dla ubogich"
          • Gość: wujek staszek Blaszak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:01
            www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081203/RZESZOW/482297680
            • Gość: wujek staszek Re: Blaszak PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:07
              I żeby nie było, że to z tekstu jakiegoś pismaka. Tu jest opinia fachowców:
              www.inzynier.rzeszow.pl/index.php?sRC=N&pageTarget=galerie&galViewId=103&menId=86&mId=98&sMId=79
              • Gość: Rzeszowiak Re: Blaszak PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:18
                Przeczytaj jeszcze raz powoli i dokładnie to jest nagroda dla WYKONAWCY budynku za jakosc i prowadzenie prac budowlanych nie dla PODKULSKIEGO za nie wiem : innowacyjnośc rozwiazan?szczególna urode budynku?co tam chcesz jeszcze*...

* niepotrzebne skreslic.....

• Gość: Rzeszowiak Re: Blaszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:07
              ... ty to tak na poważnie ??????????????????
    • jagienka.prima Re: Forumowe trolle 08.11.11, 12:30
      Oj, chyba coś się wujkowi dowcip stępił... A i widzę nick się zmienił... :)
      Przyjmij do wiadomości forumowa tarczo cnoty ratuszowej, że także ludzie wykształceni, kulturalni i oczytani mają dość rządów ekipy nieudolnej i ciągnącej Rzeszów w stronę drwin i odcięcia od reszty Polski... Wiele wypowiedzi, które pojawiają się na tym forum ma w sobie mnóstwo racji i Twój wpis obrażający innych niczego nie zmieni... A nawet utwierdzi w tym, iż ratusz zszedł na psy, skoro takich ma obrońców...

Życzę większej samokrytyki i szerszych niż od słupa do słupa horyzontów myślowych...
      • Gość: wujek staszek Re: Forumowe trolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:38
        Do niewiasty nie wypada inaczej więc łagodnie tłumaczę: nie jest tak źle z moimi horyzontami myślowymi, staram się nie popełniać błędów innych, niż literówki. Nie jestem "ratuszowy", parę razy już niomal zostałem rozszyfrowany. Nie chcę pisać więcej, by się nie zdemaskować. Zmiana nicka podyktowana zostałą tym, że nie wszyscy znają dowcip o wujku staszku - mistrzu ciętej riposty i nie wszyscy dostrzegli w tym autoironię.
        Odcięcie Rzeszowa od reszty świata w niewielkim stopniu jest zasługa prezydenta miasta, raczej władz województwa, rządowych, gdzie wojewodą jest była siła administracyjna z biura pewnej europosłanki (to całe jej doświadczenie!), a samorząd z marszałkiem jaki jest każdy widzi - rzeszowiaków ci tam na lekarstwo, co tez o czymś świadczy!
        Nie obrażam innych dla samej przyjemności obrażania. Po prostu od kilku dekad nie trawię głupoty. I to wszystko. Pa!
        • jagienka.prima Re: Forumowe trolle 08.11.11, 12:53
          Mamy coś wspólnego... Ja też nie lubię głupoty, zwłaszcza gdy jest uparta... :) I stąd moje stanowisko w stosunku do poczynań włodarzy miasta... Niestety nawet gdybym wykrzesała z siebie całe mocno ugruntowane miłosierdzie i zrozumienie, dla wielu poczynań nie znajdę aprobaty... Wybacz, ale te "wystrzałowe" pomysły pochłaniające milionowe nakłady do mądrych nie należą... I wiesz... Jak jadę zimą po nieodśnieżonych, kostropatych ulicach to mam daleko w nosie [grzecznie pisząc], jakie światełka wiszą na latarni... I wiesz... Jak kolejny raz nie mogę znaleźć pracy w swoim regionie, to też mam w tym samym miejscu śpiewającą fontannę... I wiesz... Jak któryś rok z rzędu mamią mnie obietnicami skateparku/poprawy dróg na moim osiedlu/nowych autobusów MPK [wybierz sobie], to także w w/w miejscu umieszczam te zachwycające kwiatki i rabatki... Bo co z tego, że na pokaz jest kolorowo-grająco-błyszcząco, skoro organizm zwany miastem co raz bardziej traci na swej wartości... [to tak ładnie literacko, żebyś zobaczył, że nie tylko tępe trolle tu piszą...]

Z ukłonem...

• Gość: wujek staszek Re: Forumowe trolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 14:00
            Ja wiem, że piszą tu także inteligentni! I dlatego nie wątpię, że mój prowokacyjny atak nie odebrali do siebie (nie było powodów). Nie jestem fanem obecnego prezydenta, zwłaszcza, że go bardzo dobrze znam (nie na poziomie przełozony - podwładny, żeby była jasność). I wiem doskonale, ze do ideałów nie należy. Na pociechę dla siebie i innych powiem, że ideałó NIE MA. Także o Dutkiewiczu, którego wszyscy stawiają za wzór prezydentolenia (ładne słowo?) mozna sie naczytać i nasłuchać...
            A jednak świadomość tego, że na tym sPiS-iałym terenie (swoją drogą ciekawe, kogo teraz wskażą xięża...) lewicowy - przynajmniej z założenia - prezydent jest osobliwością. Nie ulega kwestii, że jest dobrym gospodarzem. Nie ulega kwestii, że jest chamowaty (o tym krążą anegdoty). Nie ulega kwestii, że ma absolutnego p...dolca na punkcie czystości i porządku, dyscypliny, że jest człowiekiem o mentalności majstra na budowie, ale skutecznie wziął to całe rozwarcholone towarzystwo za mordę! Vide: wydział komunikacji i wiele innych. Nie ulega również kwestii wreszcie, że strach ogarnia przed niewiadomą: kto po nim. Mielismy już paru złotoustych orłów, którzy głównie się pięknie modlili. Dlatego wybór obecnego prezydenta jest wyborem MNIEJSZEGO ZŁA, a nie świadomym wyborem jakiejś drogi. Jeśli juz nie może być lepiej (a ja w to lepiej niestety z oersoektywny wielu lat nie wierzę), to niech nie będzie duzo gorzej. Może wreszcie go ktoś przekona do komputera, może ktoś się odważy wejść w słowo, kiedy łapie oddech, może sam dojdzie do wniosku, że do geniuszu daleko... A co to? Pomarzyć nie wolno?
            A póki co - jestem dumny, kiedy KAŻDY (ale to naprawdę każdy), kto przyjeżdża do mojego miasta po dłuższej przerwie nie może wyjść z zachwytu. To się samo nie zrobiło! I niech mi tu dry psychole nie chrzanią, że gdzie indziej jest tak samo. G... prawda. Byłem, widziałem.
            • jagienka.prima Re: Forumowe trolle 08.11.11, 14:13
              Stryjku drogi... :)
              To, że miasto jest czyste to nie jest powód do wynoszenia chwały pod chmury... To PSI OBOWIĄZEK TYCH, KTÓRZY TYM MIASTEM ZAWIADUJĄ... Nie robią po prosty żadnej łaski... I nie mogę się z Tobą zgodzić... Pan Ferenc nie jest dobrym gospodarzem... Był nim w I kadencji... Niestety później już było tylko co raz gorzej... Jedno co napisałeś uderzyło mnie i zastanowiło: o tej ewentualnej próbie "wejścia w słowo, danie po łapach"... Mogłoby wtedy zacząć robić się ciekawie... ;) A to, że ideałów nie ma nie zwalnia ludzi, którzy są jakby w jakiś sposób 'typowani" na takowych, z obowiązku sięgania po tenże ideał... Lecz zamykanie się na głosy ludzi, którzy myślą i widzą inaczej niż Prezydent nie poprawi wizerunku... I wiesz... Jest takie ładne powiedzenie: trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zjeść niepokonanym... A Pan Ferenc niestety przegapił ten moment... Teraz już mało kto będzie pamiętał dobre rzeczy sprzed lat... Zostaną tylko buble, kicze i marnotrawstwo... Ot, i tyle drogi Stryjku...
              • Gość: wujek staszek Re: Forumowe trolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 14:34
                Może i masz - jak to ktoś kiedyś ładnie ujął - słuszną rację, ale jako stary, uparty sklerotyk upieram się przy tym, że na bezrybiu... itd.
                Nie widzę jakoś rozsądnego kandydata na ten stołek. Ponieważ - znów ładny cytat - z własnej autopsji wiem, jak to się człowiekowi na starość robi, wiele dziwactw prezydenta Rzeszowa rozumiem, ba, w swej wrodzonej przekorności akceptuję.
                Tu słowo w stronę młodych: nie zawsze starość oznacza zgrzybiałość! Zresztą i wy będziecie starzy! Ha ha! Czasem starość to doświadczenie, inne spojrzenie, retrospekcja (kurde, sorry, że tyle trudnych słów używam!).
                Jest jeszcze coś takiego jak WIEDZA. Ile może prezydent miasta? Bywa, że całe g... I to nie jest jego wina! W istocie miastem rządzi SAMORZĄD (podkreślam wersalikami, żeby wczytać się w brzmienie tego słowa). Powtórzę: samorząd. Prezydent jest - jak to trafnie ujął TF - kierownikiem miasta, wykonawcą woli rady. On tę radę musi najpierws przekonać do swoich szaleństw - tych negatywnych i tych pozytywnych. Reformę miasta winno się zacząć od reformy własnej głowy: kogo wybieramy do tego samorządu. Tak jest w całym cywilizowanym świecie o dojrzałej demokracji. Radny u nas to Pan Dietka. Ile mi się nawysiedziało, tyle mam w kieszeni. A za czym rękę podnoszę? A ciul wie! Ktoś mądrzejszy ode mnie podpowie.
                I dlatego też biorę w obronę starego prezydenta Rzeszowa. On mógłby to mieć wszystko w d...pie, niańczyć wnuki, plewić własny ogródek, prawić komplementy swojej małżonce (w domu nie podskoczy!)... A wy mielibyście innego pajaca do flekowania.
                I jeszcze jedno - niezależnie od ocen PT.Forowiczów (ten termin proponuje gospodarz portalu) nasi wnukowie będą chodzili ulicą Ferenca. Tak, jak dzisiaj chodzą ulicami Joselewicza, Krogulskiego, Roderyka Alsa i wielu wielu innych rzeszowian.
                Mam takie jedno z ulubionych powiedzonek: tobie się oczy otworzą, kiedy mnie się zamkną.
                wujek staszek
                Mistrz Ciętej Riposty
                • dr_psychol Re: Forumowe trolle 08.11.11, 15:09
                  Obecnie każdy bedzie lepszy od Ferenca. Ktokolwiek przyjdzie, nawet bez zadnego doswiadczenia.
                  Na bezrybiu i rak ryba, może i tak. Sytuacja w Rzeszowie nie jest jeszcze aż tak dramatyczna. Jest jedna, doświadczona, obeznana z robotą ryba, z jakimiś konkretnymi osiągnięciami i jako tako samodzielnie myśląca. Mam na mysli Walata.
                  Reszta kandydatów na czele z Fijołkiem, Decem i Cyprysiem nadaje się najwyżej do popychania karuzeli :)
                  Od razu napiszę ze nic mnie z Wiesławem Walatem nie łączy, nie znam tego kolesia i w zyciu nie zamieniłem z nim słowa. Po prostu staram się trzeźwo myśleć i ufam przede wszystkim faktom. Fakty są takie że coś konkretnego Walat w tym miescie postawił, ulubionymi zwrotami obecnej ekipy są zaś słowa: MA BYĆ, BĘDZIE, POWSTANIE, PLANUJEMY, PLANUJE SIĘ hehe.
                  A jak już "zrobiom robote" nie wiadmo czy się smiac czy płakać.

Wyobrażasz sobie że dzisiaj daliby radę wybudować coś takiego jak Most Zamkowy?
                  Już to widzę oczyma wyobraźni: 10-15 lat pieprzenia bez sensu, kilka "ekspertyz" na kilka dużych baniek każda, wykonanych przez firmy z Hiszpanii, Kolumbii i Mozambiku, setki artykułów prasowch, tysiące wypowiedzi rzecznika, a na koncu okazałoby się że Łączbud wybudował kładkę o szerokości metra, z rzędem latarni na srodku jezdni, a spasiony klecha chapnął dziesięc klocków za poświęcenie "mostu" :)
            • dr_psychol Re: Forumowe trolle 08.11.11, 14:48
              Ble ble ble w koło Macieju to samo popierdywanie. Ja wolę jednak fakty. Fakty są takie że za kadencji zdewociałego Szlachty zrobiono więcej konkretnych rzeczy, niż przez 9 lat rządów najlepszego z najlepszych.
              - Most Zamkowy
              - Skonczona Hala na Podpromiu
              - Dwa, a w praktyce trzy nowe baseny kryte
              - Sale gimnastyczne
              - Kanalizacja o ile pamietam na Staromiesciu
              - Przebudowano tez kilka ulic i ropoczęto przygotowania do budowy obowdnicy połnocnej i budowy kolejnego mostu na Wisłoku.
              To wszystko juz by było.

Ferenc nie jest żadnym prezydentem, jest gospodorzem przez O. I to jest wlasnie problem ;)
              Zgodzę się że dajmy na to taki CYpryś, to nie jest również zaden kandydat na stanowisko prezydenta. I to jest wlasnie kolejny problem tego miasta. Największym problem stanowi jednakże mentalnośc i ciemnota ludu naszego, żyjącego w swiecie fikcji, papierowych sukcesów i pobożnych życzen. Stąd mity o rzekomo fatalnych rządach poprzedników i niezastąpionym Ferencu. Trafił chłop na dobry czas i lepszą kasę, którą trwoni na kosmetyczne zabiegi, nie licząc wkopania rury, połozenia kostki w rynku i dokonczenia programu poprawy jakości wody pitnej.
              Prawda jest bolesna - Rzeszów naprawdę nie ma nic czym mógłby błysnąc. Jakość inwestycji miejskich jest zazwyczaj żenująco słaba. Powiatowa, odpustowa, zaściankowa.
              Serwilizm Tadeusza Ferenca, względem Kościoła nie odbiega od tego jaki reprezentują prawicowe oszołomy, a nawet może go przewyższa.

Jak czytam o zachwycie nad architekturą i wyglądem miasta zaczynam się normalnie śmiać.
              Wujas, nie widziales nigdy w zyciu dobrej architektury i pięknych miast. Rzeszów jest momentami ładny, jak na polskie warunki. Nic poza tym. Miasto nie ma żadnego klimatu, malowniczości, srodowiska artystycznego i naukowego. Ludzie nie mają pracy, co za tym idzie kasy, lokale najczęsciej swiecą pustkami, a dojechac w piątek czy w sobotę wieczorem do centrum nie ma czym. Znaczy czym by może było, ale wrocic do domu nie ma jak.
              Uprzedzając komentaarze, napiszę ze nie mam tu na mysli siebie, bo ja do centrum pomykam na butach w kilka minut.
              Lubię Rzeszów, pomimo wszystko, dlatego pisze tutaj swoje komentarze, ale znajmy umiar i zachowajmy minimum obiektywizmu.
              Władze nie robią nic szczegolnego by popchnąć miasto na drogę szybszego i realnego rozwoju.
              Napisz jakiego zewnetrznego inwestora pozyskano w ciągu dwóch kadencji? Jakie wazne obiekty sportowe i uzytecznosci publicznej powstały w Rzeszowie?
              Nie ma o czym pisać. Niestety

• Gość: zło to mniejsze zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 20:25
              > Dlatego wybór obecnego prezydenta jest wyborem MNIEJSZEGO ZŁA

Mniejsze zło to jest sześć-sześć-pięć
      • wadwzr Re: Forumowe trolle 08.11.11, 14:59
        "tarczo cnoty ratuszowej"

Ta "cnota" to jakaś cerowana, z odzysku ;)
    • wadwzr Re: Forumowe trolle 08.11.11, 12:43
      "Którzy mają inną wrażliwość architektoniczną i inne poczucie piękna..."

Bucha, cha, cha :)))) Rozwaliłeś mnie dosłownie swoim tekstem :))) Masz poczucie humoru :)))

Zwróć uwagę skąd się biorą chore pomysły Ferenca. To jeden schemat. Jedzie w obce landy, patrzy, dziwi się, zachwyca. Potem pik. pik, "Pomysłowy Dobromir" i mówi do świty"kurna, Motyla Noga, musimy to naszej Stolicy Imitacji wybudować... WYKONAĆ!!!"

Po powrocie media zostają poinformowane o kolejnym códownym pomyśle księcia pana i wszyscy mają cmokać z zachwytu. A jak ktoś powie prawdę że to DEBILIZM do kwadratu to dawaj że idiota, krytykant, nie kochający Rzeszowa, a tak w ogóle zaraz ktoś "życzliwy" doradzi że jak mu się nie podoba to niech wyp.... a z miasta. Tym sposobem w mieście pozostaliby sami wielbiciele Słoneczka Podkarpacia czyli Faraona znad Wisłoka...
      • Gość: Rzeszowiak Re: Forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:50
        Jeden z lepszych tekstów Dziadka do podwładnego to : "masz pan takie wielkie jaja zeby dac temu rade" i odpowiedź podwładnego: "mam".... bez komentarza.............................
    • dr_psychol Re: Forumowe trolle 08.11.11, 12:49
      Hehehe. Wujek wychodzi na to że Rzeszów pod rządami Pana Tadka, dołączył do grona miast o awangardowej architekturze, promujących elitarną sztukę, tylko jak to pogodzić z tymi rzeszami koneserów o wysublimowanym smaku, cieszących michę do żaróweczek, bujających się na drugi koniec Europy by koniecznie ujrzeć multimedialny pokazu, bez czego jak widomo, żaden kulturalny i inteligentny człowiek obejść się nie potrafi.
      Swoją drogą, jeśli liczysz ze w Rzeszowie powstaną drugie śpiewające fontanny, jak np te w Barcelonie, to mogę napisać jedynie, że mocno się rozczarujesz :)

Nie wiem o jakiej wrażliwości architektonicznej piszesz, ale wiem jedno, prezydent Ferenc i jego świta, nie posiada takowej nawet w stopniu szczątkowym. Co byś tu nie wypisywał, nie zrobisz z niego ani intelektualisty, ani estety, ani nowoczesnego lidera, ani nawet dobrego gospodarza.
      Nawiązując do retoryki wyżej wymienionego: ch...em rzepy nie ukopiesz ... :)
      O i tako prawdo bracie :)
      • Gość: wujek staszek Re: Forumowe trolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 12:56
        Jak widzę z przebiegu dyskusji - na razie odezwały się jedynie cążki, czekam na odzem prawdziwych nożyc, do których adresowałem swój inauguracyjny wpis. Ale - jako rzekłem już drzewiej - stamtąd spodziewam się jedynie głuchego dum dum...
        wujek staszek
        Mistrz Ciętej Riposty
        • jagienka.prima Re: Forumowe trolle 08.11.11, 13:03
          Ale te "cążki", jak piszesz, są przykładem na obalenie Twojej założonej z góry tezy, iż pretensje o nieudolne rządy Prezydenta mają jedynie bezmózgowcy z okolicznych wiosek... :)

Dobrego dnia...
          • Gość: Gosc Re: Forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:10
            Przepraszam ze sie czepne co maja "bezmózgowcy z okolicznych wiosek" do rządów Prezydenta m. Rzeszowa... jak mawiają nie ich cyrk nie ich małpy...
            • jagienka.prima Re: Forumowe trolle 08.11.11, 13:16
              Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Przepraszam ze sie czepne co maja "bezmózgowcy z okolicznych wiosek" do rządów
              > Prezydenta m. Rzeszowa... jak mawiają nie ich cyrk nie ich małpy...

To taka delikatna przenośnia...:) A wzięła się stąd, iż na pytanie "skąd jesteś" odpowiadając, że z Rzeszowa, możesz usłyszeć: "a z której wioski?"
              [to tak na marginesie parcia Najwyższego na przekształcenie Rz. w teren metropolitalny] :))))
        • dr_psychol Re: Forumowe trolle 08.11.11, 13:04
          Wujek rób rozpizdówę :) Pośmiejemy. Tylko pamiętaj że takie prowokacje, mogą się skończyć dla biednych Trolli dybami w trasie podziemnej - jednej z największych atrakcji turystycznych w Polsce. Będzie wstyd o zasięgu międzynarodowym, rozumisz :)
      • Gość: Yupi Re: Forumowe trolle IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.11.11, 13:08
        He,he!Ratuszowe przydupasy przechodzą do ofensywy!Jeśli nie ma czego chwalić,no to przynajmniej nadrobić jazgotem.Może przykryje nadmiar "umiejętności" w rozwoju "Reich-showa".Pierwsza kadencja w miarę przyzwoita,druga to spadek po równi pochyłej.Punkt zwrotny najniższy, to działeczka i kapliczka na NM.Na i dalej z miesiąca na miesiąc gorzej.Ludziska z miasta "pochwalili" w ostatniej elekcji.Z kimś (czymś) takim przegrać no to "zaszczyt" na opak.To jest miarodajna ocena dokonan i zaniechań.I co tu jeszcze naprawiać czy przykrywać pisaniem.Rzeczywistość skrzeczy,głównie układ komunikaqcyjny i brak inwestycji prorozwojowych.Brak wizji.Wszyscy będą handlować w licznych marketach.A wykształceni i przedsiębiorczy uciekną z tych świecidełek i kwiatków do innych metropolii lub za granicę za pracą.Ale juści!Stanley ma rację,tak trzymać jak mawiają okoliczni przyłączeni pszenno-buraczani.
    • Gość: Rzeszowiak Re: Forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:06
      Jako ze forumowe trolle szczekaja a karawana jedzie dalej to moze zbirzmy w kupe wszystkie "genialne inaczej " pomysły Ferenca:
      -kolejka gondolowa,
      -kolejka naziemna,
      -kładka zero,
      -storczykarnia
      -ZOO
      -fontanna multimedialna,
      -aquapark,
      -"sciezki rowerowe ze słupami na srodku"
      -scena na rynku,
      -pozal sie boże trasa podziemna z plastikowym kosciotrupem,
      -światełka od grudnia do marca,
      - ......

To tak na szybko co mi przyszło do głowy....
      • dr_psychol Re: Forumowe trolle 08.11.11, 13:32
        55 metrowe pudełko po telewizorze, zeby chyba do konca zakorkowac centrum - przewidywany koszt budowy 100 baniek. Pewnie z hakiem.
        W jednym miejscu chcą upchnąć Urząd Marszałkowski (bez parkingów), potężną galerię Ryśka, nowy Urząd Miasta dla 1000 urzędników i dworzec PKS. Jeszcze mogliby tam zaplanować jakąś duża uczelnię wyższą, albo stadion i byłby komplet
        • Gość: Rzeszowiak Re: Forumowe trolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:38
          Ktos powyzej wspomniał o "kapliczce na boisku szkolnym" coby młodziez miała blizej;) .......
      • wadwzr Re: Forumowe trolle 08.11.11, 15:03
        "-światełka od grudnia do marca,"
        pamiętaj że miały być początkowo od grudnia do... grudnia, ale złe media Ferencowi nie pozwoliły tak "uszczęśliwić" mieszkańców :)))
    • Gość: awo Re: Forumowe trolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 17:19
      jak śpiewa Mazowsze, Ej przyleciał Staszek usiadł na kutaszek... i wystukał dytyramb na cześć jego excelencji. Gościu,zastosuj się do repliki wujka staszka ,tego z dowcipu. I to w podskokach.
    • Gość: veto Re: Forumowe trolle IP: *.ostnet.pl 08.11.11, 18:56
      Wujciu Stasiu, Ty masz wielkie kopleksy,Ty ich się pozbąź.
    • Gość: prawda a wiecie co jest najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 20:45
      że prezydent i jego pracownicy mają to wszystko gdzieś; możecie sobie pisać do bólu obelgi albo pochlebstwa; nikogo to nie obchodzi i tak będzie kładka, fontanna, buspasy i tak dalej. krzyczcie dalej do zachrypnięcia, powodzenia!
      • Gość: Cycu Re: a wiecie co jest najlepsze? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.11.11, 22:08
        Robota ma się robić!Ot co!Głupio czy mądrze bez dyskusji!!!MOJE ma być górą.

Nie tacy przegrali z internautami.Niebawem wypłacą.
        • Gość: gosc Re: a wiecie co jest najlepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 22:45
          Obyś miał rację; ale popatrz na spokojnie: ilu krzykaczy jest na forum? 30? 50? pomyśl jaki to pałer!
    • Gość: cvb Re: Forumowe trolle IP: *.rzeszow.mm.pl 08.11.11, 23:06
      czytałem ostatnio ulotkę jak to Ferenc chwali się swoimi dokonaniami. Przyznam szczerze, że pomimo jego zapewnień i wyliczanki którą w tej ulotce zaprezentował, nie zauważyłem tam żadnej ale żadnej naprawdę wielkiej inwestycji. Chyba że za szczyt innowacyjności i rozwoju uznać przebudowę paru ulic i regulację tej Mikośki bodajże. Nie powstała żadna znacząca inwestycja drogowa (tam wiem...jest połączenie Przemysłowej z Podkarpacką ale to jednak tylko kilkaset metrów), żaden nowy most, żadna nowa fabryka. Większość to drobne korekty, poprawki na zasadzie: ...tu plac zabaw, tu przedszkole..tu fontanna, tu poszerzenie ulicy...itp. Wiadomo, że to też potrzebne ale żadnej wielkiej (można by rzec: strategicznej) inwestycji nie było i nie ma. Większe inwestycje są podobno dopiero w planach (łącznik z autostradą, przedłużenie Rejtana, most północny, aquapark, zoo :-)) , stadion z prawdziwego zdarzenia...
      Żeby było śmieszniej Ferenc chwali się, że budżet miasta wzrósł bodajże 3 krotnie za jego rządów. Znaczy się większość kasy wywalamy na pierdoły???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka