Dodaj do ulubionych

przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus".

IP: *.146.221.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.12.11, 08:59
Firma , które oferuje zmniejszenie Zusu i kasuje za to 420zł- przyznaję dałem się nabrać posłałem pieniądze i zero umowy. Miałem być zatrudniony W Czechach. Całe szczęscie zabepieczyłem się nagrywając rozmowę na dyktafonie , więc mam dowody.

Ale przestrzegam przed Ta Firmą , której adres korespondencyjny jest na Kraków...

Zostalem nabrany w butelkę i przestrzegam!...

Klient
Obserwuj wątek
    • 4cameroon Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 03.12.11, 11:04
      Czy to czasem nie jest nowa nazwa firmy IQ Consulting, która działa na terenie Rzeszowa i teraz zmieniła siedzibę na Kraków?
      • Gość: Paddy Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.189.221.208.skyware.pl 03.12.11, 13:48
        Całe szczęscie zabepieczyłem się nagrywając rozmowę na dyktafonie , więc mam dowody.

Dowod zdobyty nielegalnie, w tym przypadku bez zgody i wiedzy nagrywanego, nie jest dowodem w rozumieniu prawa.
        • Gość: mądry inaczej Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 14:42
          A co myślycie o firmie ZUS-zakład ubezpieczeń społecznych?
          Czy to wiarygodna firma?- warto się w niej ubezpieczać?
          • Gość: hr. Rotschyld jr Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.dynamic.mm.pl 24.01.13, 10:18
            Nie, nie warto - wpłaty mają zacząć procentować dopiero po 35 latach, jak ty skończysz na dzień dzisiejszy 67, ale na termin realizacji umowy to będzie 70-75 lat!
            Lepiej zostać od razu milionerem.
            No wiesz, kupujesz jajko, gotujesz, sprzedajesz, kupujesz dwa jajka, gotujesz, sprzedajesz ..... no i wtedy umiera ci wuj milioner......
          • rz2014 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 18.02.16, 18:07
            O ZUS-ie można byłoby wiele napisać. Teraz, mając 38 lat zastanawiam się czy będę mieć emeryturę czy tez jakiś rodzaj zasiłku obywatelskiego - bo system na którym opiera się ZUS padnie za kilkanaście lat. Po prostu nie będzie pieniędzy na wypłaty świadczeń ze względu na niekorzystną sytuację demograficzną i nie tylko...
    • Gość: Jaruś Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 09:02
      W sumie to OK. Przysłowia są mądrością narodów: "Chytry dwa razy traci !" Trzeba było oszustom zapłacić więcej !
      • Gość: dawny klient z iq Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.class101.petrotel.pl 06.12.11, 23:24
        jestem dawnym klientem iq cosulting i to jest dokladnie ta sama f\irma -idea i iq consulting to to samo -tyle tylko ze inny adres bo pod wdresem w rtzeszowie sa spaleni.mieli policje na karku w słowacji i czechach -sam zeznawałem w swoim miescie w ramch pomocy prawnej.w słowacji sa spaleni -przestrzegam przed nimi to zwykli oszusci.
        • Gość: Portal M-Z Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.e-gco.pl 31.01.12, 08:25
          Oświadczamy i informujemy iż ten post jak i pozostałe posty zamieszczone i zamieszczane w sieci są działaniem firm konkurencyjnych lub innych osób w których to bezpośrednim interesie leży zaszkodzenie wizerunkowi naszej firmy . Oświadczamy iż zamieszczone w nich pomówienia są nie prawdziwe i wysoko krzywdzące . Oświadczamy również iż wszelkie tego typu działania jak i czyny spotkają się z kontr działaniami podjętymi z naszej strony na wszelkich dostępnych prawnie płaszczyznach . Zarząd Portalu M-zus.pl
        • Gość: x Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.12, 17:10
          teraz działają także pod nazwą "portal mniejszy-zus" uważajcie bo to oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sami sobie piszą dobre opinie żeby złapać ludzi, a potem wypinają tyłek na wszystko!!!!!
      • nataliab3 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 15.09.15, 21:35
        Witam wszystkich pokrzywdzonych przez spółki partnereu, mały zus, mniejszy zus i kilka innych spółek - fikcyjnych podmiotów wyłudzających pieniądze. Wraz z Radcą Prawnym - Panem Piotrem Pawelcem (nr wpisu na liście radców prawnych LB-1652) przygotowujemy pozew zbiorowy zdając sobie sprawę, że w Polsce ok. kilku tysięcy młodych przedsiębiorców zostało pokrzywdzonych przez Pana Andrzeja Bartuzela i jego wspólników. Osoby pokrzywdzone proszę o kontakt mailowy na: bielinska.na talia.maria@gmail.com
    • Gość: vp Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.rzeszow.mm.pl 09.12.11, 18:12
      Przysyłają mi sms-y, które oczywiście kasuję, bo mam w d..e kombinacje - ale SKĄD MAJĄ NUMER???? Czy ta "idea" ma coś wspólnego z IdeaBankiem, stamtąd wyciekły dane??? Swój numer podaję tylko bankom, iinstytucjom itp. i ZAWSZE zaznaczam brak zgody na przekazywanie innym podmiotom do celów marketingowych etc.
    • Gość: Zarząd Portalu M-Z Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.e-gco.pl 31.01.12, 08:24
      Uprzejmie informujemy iż ten post jak i pozostałe posty zamieszczone i zamieszczane w sieci są działaniem firm konkurencyjnych lub innych osób w których to bezpośrednim interesie leży zaszkodzenie wizerunkowi naszej firmy . Oświadczamy iż zamieszczone w nich pomówienia są nie prawdziwe i wysoko krzywdzące . Oświadczamy również iż wszelkie tego typu działania jak i czyny spotkają się z kontr działaniami podjętymi z naszej strony na wszelkich dostępnych prawnie płaszczyznach . Zarząd Portalu M-zus.pl
      • Gość: Prześmiewca Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 13:30
        Żadne posty nie są w stanie zaszkodzić bardziej wizerunkowi firmy.
        Jak widoczne działanie samej firmy.
    • Gość: STAN Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 11:26
      Witajcie
      Też zostałem przez IQ oszukany.Ich kancelaria prawna próbuje mnie dodatkowo skubać i wysyła listy, za każdy mam płacić dodatkowo 100,00PLN.Trzeba się zebrać i dać zbiorowy pozew /wyjdzie taniej/ lub zawiadomić prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa.Może coś zaproponujesz.Mam z ZUSu pismo o zawieszeniu sprawy. Oceniam strate na 6.000PLN.
    • Gość: STAN Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 11:32
      Dodatkowe forum na temat IQ www.gowork.pl/opinie_czytaj,529371
    • Gość: normalny Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 21:00
      przecież wiadomo, że "mniejszy zus" w anglii, na słowacji czy na litwie to wałek i prawnicy zus wcześniej czy później będą mieć niezły urobek punktując takich "oszczędzaczy". Czy wy ludzie nie potraficie logicznie myśleć?
      • Gość: klientka INASCO Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 14:48
        Witam ja jestem klientką firmy obecnie nazwa INASCO. Napisze jak to wygląda z mojej strony. Pierwszy rok powiadomienie ZUS Polski i wyrejestrowanie bez problemów, potem umowa z Słowacją i firmą bez problemów, następnie rozliczenie do Urzędu Skarbowego trochę się przeciągało ale doszło i ok. Później opłaty składki bez problemów i wystawiane do tego rachunki i teraz faktury. Odpowiedzi na pytania z dużym opóźnieniem ale odpowiedzi otrzymywałam. Karty ubezpieczenia europejskiego do dnia dzisiejszego nie mam a minęło od podpisania prawie rok. W trakcie stara umowa straciła ważność więc przysłali nową i zmienili nazwę to przysłali aneks poza tym wszystko ok. Co mogę powiedzieć to tragiczny kontakt z tą firmą dodzwonić się masakra, a odpowiedź na pytanie z dużym opóźnieniem i karty europejskiej nie ma.
        • Gość: beatar Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 14:57
          Sprawdź czy jesteś ubezpieczona, bo w przypadku jakiegoś problemu zdrowotnego może być naprawdę nieciekawie.
          Ja w czerwcu dostałam informację,że karty ubezpieczenia są nieważne , bo nie były wpłacane składki
          • Gość: Klientka firmy Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: *.play-internet.pl 07.12.12, 09:36
            Przestrzegam! IDEA, IQ Consulting "mniejszy zus", "maly-zus" - Firma to oszuści, nie wysyłają karty ubezpieczeniowej, problem z kontaktem telefonicznym, brak odpowiedzi na e-maile, brak dowodu opłacania składek na Słowacji. Całkowity brak szacunku dla klienta. Co chwilę kto inny wciska jakiś inny kit. Na dodatek wysyłają ludziom co jakiś czas aneks z o poniesieniu opłat jak ktoś podpisze to już płaci więcej.
            • Gość: konik Re: Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 09:47
              czy ktoś z Was miał sprawę w Sądzie Pracy w związku z nieopłaconymi składkami? ja dostałem wezwanie bo Zus oddalił moje odwołanie. Przyznaję, dałem sie nabrać. Nie mam praktycznie żadnych dokumentów potwierdzających pracę tam prócz umów. Co w takiej sytuacji? Nie mam zamiaru robić z siebie dalej idioty. byłem tam prawie rok czasu. Czy jeszcze teraz można iść z zusem na ugode i opłacic zaległe składki?
              • Gość: mbolo Re: Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: *.fiberway.pl 14.03.13, 17:30
                Witam. Mam ten sam problem. Prosiłbym o kontakt pilnie potrzebuję informacji.
              • Gość: mbolo Re: Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: *.fiberway.pl 14.03.13, 17:33
                pisz na maila mbolo@interia.pl
                • Gość: Gość Re: Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: *.ip.xcore.pl 07.05.13, 23:43
                  Witam chcę wszystkich ostrzec przed oszustami obecnie posiadają oni stronę internetową mniejszy-zus.pl/

Sposób działania tej firmy jest bardzo prosty. Wyłudzić pieniądze od małych firm. Ja toczyłam z tą firmą boje. Chcę ostrzec wszystkie firmy, które chcą podjąć współpracę z tymi oszustami. Na tą chwilę firma ta wyłudziła ode mnie 1400zł ponieważ według umowy, ja płaciłam kasę co miesiąc wywiązując się tym samym ze swoich obowiązków, a ta firma nie przekazywała składek dla firmy na Słowacji. Po zakończonym roku usłyszałam, że nie dostanę Pita bo coś tam, dlatego też wysłałam wezwanie do zapłaty do tej firmy. Oczywiście przed tym byłam straszona przez kancelarię adwokacką z Rzeszowa, która wysyła do mnie wezwania do zapłaty. Najpierw rzekomo że nie zapłaciłam za ostatni miesiąc, gdy wysłałam skan potwierdzenia, dostałam kolejną wiadomość od tej kancelarii z informacją o rzekomej opłacie rejestracyjnej, gdy napisałam żeby przesłali skan umowy z widniejącym moim podpisem i informacją że była jakakolwiek opłata rejestracyjna to dostałam kolejną informację, że rzekomo nie opłaciłam pierwszej faktury z przed ponad roku. Gdy się zdenerwowałam i napisałam żeby wysłali mi skan nie opłaconej fakturki z którą pójdę na policję i do Prokuraty wiadomości od tej kancelarii umilkły.
                  Firma ta to zwykli oszuści poza tym, jak ktoś chce się zapisać to odbierają telefony, wysyłają e-maile, gdy już podpiszesz umowę i mają twoje dane zapomnij o czym kolwiek, doprosić się o cokolwiek graniczy z cudem. Kłamią, mówią że już wysłali a wysyłają za tydzień po moich 15 telefonach i e-mailach z interwencją w których domagam się tego co mi się należy. Firma ta co chwilę zmienia adres do korespondencji, zmieniają nr konta co jakiś czas, zmieniają ludzi na infolinii, gdy ktoś przychodzi nowy oczywiście nie wie co się dzieje w tej firmie. Nie ma przydzielonych indywidualnych konsultantów. Gdy dzwonisz do nich potrafią się rozłączyć gdy nie wiedzą co mają odpowiedzieć przez telefon. Pobierają kasę a gdy kończy się rok i mają obowiązek przesłać pita to wtedy wymyślają bajeczki, że to niby jakaś tam firma zbankrutowała lub inne cuda, oczywiście w rozmowie usłyszycie "jak pan pani chce to może się domagać od pracodawcy np. na Słowacji pita" co jest nierealne ponieważ trzeba znać język i pojechać osobiście do tej firmy na Słowacji a firma która bierze za to pieniądze mniejszy-zus.pl/ powinna nam teoretycznie i w jej obowiązku jest żeby nam pomóc ma to delikatnie mówiąc w d*pie. Najlepiej jest wziąć kasę a potem kliencie radź sobie sam i tak działa ta firma. Jeszcze lepszy jest ich tekst "jak nie będzie się pani panu coś podobać w każdej chwili za wypowiedzeniem można zrezygnować", to wam jeszcze doliczą tak na koniec żeby złapało jeszcze jedną fakturkę. Totalni kłamcy. Jeżeli ktoś chce bardziej szczegółowych informacji na temat tej firmy proszę pisać na e-mai: dziuneczka85@op.pl chętnie udzielę bardzo obszernych informacji o tych kłamcach.

I od razu polecam wam firmę: optymalizacja-zus.org/
                  Całkowita odwrotność, od samego początku jasne i uczciwe zasady, wszystko wytłumaczone, nawet umowa, która jest dosyć długa i szczegółowa, poza tym na bieżąco skany i potwierdzenia zarobku raz na tydzień, na bieżąco fakturki które wliczam w koszty. O każdej porze i każdego dnia w razie problemów mogę liczyć na szczegółową i fachową obsługę i pomoc w problemach, które się pojawią. Firma udostępnia swoje dane, nic nie zmienia tj. nr kont czy nazw, odpisuje i udziela odpowiedzi na bieżąco. Posiadam od tej firmy również pismo o zatrudnieniu i zarobkach, oraz podpisane umowy. Ponadto ostatnio dostałam prezent od tej firmy w postaci tymczasowego nr NIN z Anglii co załatwił za mnie Euro-Lex, jeżeli ktoś nie wie co to jest to nr dzięki któremu Polski Zus podczas kontroli nie będzie się miał czego czepić to tak w skrócie, dodatkowo nr ten uprawnia mnie do korzystania z pomocy medycznej!! Jeżeli ktoś chce uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat tej firmy również napiszę na e-mail proszę o kontakt pomogę również jeżeli ktoś będzie chciał podpisać z nimi umowę i naprawdę będzie to się tobie opłacać i dużo na tym zyskasz. Można by się dużo rozpisywać na temat Euro-Lex ale w samych plusach. A i co najważniejsze pracę dla nich wykonuję w sposób bardzo miły i prosty i łatwy, każdy to potrafi jeżeli umie obsłużyć komputer. A co najważniejsze pit za 2012r dostałam na drugi dzień po zakończeniu okresu rozliczenia. Gorąco polecam Euro-Lex ja skorzystałam i jestem zadowolona i nie żałuję napisz a dowiesz się więcej.
                  • Gość: pitagoras Re: Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: 176.107.108.* 16.10.13, 14:21
                    Witam, potwierdzam słowa przedmówczyni. W moim przypadku zaczęli tłumaczyc sie kontrola w firmie na Słowacji, gdy chcialem otrzymać dokument A1. Okazało się, ze skoro nie zaplacilem ostatniej faktury to nie mam kontaktu z pracodawcą! Ciekawe, że przez pierwsze 7 miesiecy nie zdołali tego załatwić. Oczywiscie przyszly pisma z kancelarii, ale już wynająlem prawnika, który to wszystko odkręci i pozamiata sprawę raz a dobrze. To są zwykli oszusci. Kitują klientów jakąś umową a potem zdzierają co miesiąc kilkaset złotych przez fikcyjną firmę w USA! Tak tak, nawet przed polskim fiskusem uciekają. Trzymajcie sie z daleka!
                    • Gość: nafets Re: Przestrzegam!IDEA,"mniejszy zus", "maly-zus" IP: *.204.163.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.13, 23:08
                      tez możesz założyć taką firmę w USA
        • anulas71 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 05.03.14, 22:19
          prosze o kontak anias727@interia.pl tez jestem poszkodowana
    • anulas71 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". Inasco 05.03.14, 22:18
      Witam wszystkich jesli macie mozliwosc prosze o kontakt anias727@interia.pl jestem osoba poszkodowana i z miła checia załoze pozew zbiorowy. Czekam na informacie.
      Pozdrawiam Andzia
    • radeq_pl Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 25.04.14, 08:19
      Witam, również jestem zainteresowany złożeniem pozwu, mój adres r.a.d.e.q@wp.pl
      • mweji3 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 03.02.15, 15:16
        Również proszę o kontakt mweji3@o2.pl
        • luciutki Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus" 06.02.15, 13:07
          mnie również zrobili moj kontakt luciutki@interia.pl
      • magdaalena1112 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus". 15.12.15, 13:54
        ja również proszę o kontakt magdalenaszymura@onet.pl
    • mazowiak1 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus" 24.04.15, 21:09
      chciałem wam tylko powiedziec ze w przypadku bułata i mendrali (na te nazwiska były umowy o prace w słowacji ) powinniscie byli dostać ze słowackiego zusu pismo "rozhodnutie'(postanowienie) w którym było napisane ze słowacki zus wyłącza was z systemu ubezpieczen z powodu przeprowadzonej kontroli ktora wykazala ze firma bułata i mendrali to krzak.tam był miesiąc na odwolanie do sadu w slowacji.ja sie odwolalem poprzez znajomego i czekam na termin -ale wiem ze było juz około 7 spraw przeciwko zusowi slowackiemu w sprwie bułata i mendrali i wszystkiee przez pracowników wygrane -zus slowacki musi przywrócic do systemu zabezpieczen spolecznych i wydac A1.jesli ktos pominal termin to lipa.polski zus was zje.w kazdej wygranej sprawie przez pracownika sad slowacki nakazal jeszcze zaplate przez zus slowacki 214 euro tytulem kosztow sadowych dla pracownika.tak wiec jesli w pore nie przetlumaczyliscie pisma i nie zareagowaliscie to niestety trzeba skladki za okres u bułata i mendrali oddac w polsce z odsetkami.
      • moskal1979 Re: przestrzegam!IDEA Firma "mniejszy zus" 18.02.16, 16:50
        Cześć. Możesz powiedzieć jak zakończyła sie ta sprawa, w jaki sposób sobie poradziłeś, mam taka samą historię, ZUS chce mnie zjeść przez tych panów. tel. 500275002 mail: moskaluk@onet.eu. Napisz jak możesz jak to ugryźć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka