Dodaj do ulubionych

Na e-randce jak w zepsutej windzie. Nowy serwis

IP: *.150.172.58-fenomenalny.net 05.12.11, 07:39
"HeartPick działa od miesiąca, ale na razie zaglądają na niego tylko znajomi Tomasza i Pawła" - jeśli już wykupiliście artykuł sponsorowany to powinniście dbać o to aby takie zdanie się nie pojawiło.
Obserwuj wątek
    • Gość: hel Re: Na e-randce jak w zepsutej windzie. Nowy serw IP: *.ostnet.pl 05.12.11, 09:03
      Czyli reasumując : jeżeli wejdziesz do serwisu to spotkasz tam tylko znajomych Tomka i Pawła:)). Mimo to życzę powodzenia. Dzięki Buddzie nie muszę korzystać z serwisów randkowych ale czasy się zmieniają. I lepszy taki serwis niż fikcyjne profile.
      • Gość: Ahk4iePaiv8u stresujące... IP: *.net.autocom.pl 05.12.11, 11:39
        "Podrywanie dziewczyn w realu jest stresujące. "

JAKIM CUDEM PRZYSZEDŁEM NA ŚWIAT???
        • Gość: xx Re: stresujące... IP: *.liderskg.com.pl 05.12.11, 12:31
          Zapytaj mamę. Bo ojciec może nie wiedzieć...
    • Gość: As Powiem tak-pomysł fajny, ale... IP: *.play-internet.pl 05.12.11, 11:36
      Wiec trzeba przyznać,ze rzeczywiście pomysł oryginalny i bardzo dobrze przygotowali się do pracy wypunktowując minusy tradycyjnych portali randkowych. Tylko,że jeśli już robimy taką analizę, to podstawą biznesu jest tez wskazać na PLUSY tradycyjnych portali. I tu panowie (chyba?) zapomnieli,ze ludzie lubią się oszukiwać to raz, a dwa,że podstawą związków od wieków była gra i oszustwa mniejsze lub większe dla osiągnięcia celu. jak mówi stare powiedzenie "na wojnie i w miłości wszystkie ruchy są dozwolone".
      Więc problem polega na tym, że bardzo dużo osób (według mnie większość), które korzysta z portali randkowych absolutnie nie chce od razu nawiązywać tak osobistego kontaktu, jak kontakt głosowy i wizualny przez kamerkę internetową. Ja na przykład sobie tego nie wyobrażam i wolałbym najpierw tradycyjnie popisać na czymś w rodzaju czatu, gg, mailowo po prostu z taką osobą. Ale spokojnie, to jeszcze nie znaczy,że wszyscy tak mają i że pomysł tych panów jest bez sensu. Coraz bardziej się spieszymy w życiu i faktycznie tracenie czasu na próbę przebrnięcia przez tysiące profili w tradycyjnym serwisie jest męczące i mało kto chce to robić.
      W tym sensie tzw. szybkie randki to jest alternatywa. Jednak panowie twórcy programu trochę nas tu oszukują. Bo niby przedstawiają swój portal jako alternatywę dla tych złych, tradycyjnych portali randkowych, na których można podrasować zdjęcie i w inny sposób oszukiwać. A jednak sami dają narzędzie do oszukiwania. Bo jeżeli podczas rozmowy poddawane są nam na ekranie podpowiedzi jakie zadać pytania itp to to tez nie jest żadna prawdziwa randka. Sorry, ale podczas prawdziwego spotkania to raczej niemożliwe.
      Wreszcie ostateczny gwóźdź do trumny tego projektu (tak, niestety uważam,że ten projekt padnie)jest taki,że efekt tego,ze system losuje nam partnera do rozmowy, jest taki,ze nagle na ekranie może nam wyskoczyć nasza była:)Albo co gorsze obecna partnerka:)I to nie jest wcale takie dziwne, skoro system dobiera do rozmowy na podstawie miejsca zamieszkania i zainteresowań. Sorry, ale to byłaby dopiero trauma:).
    • Gość: Eustachy Motyka Na e-randce jak w zepsutej windzie. Nowy serwis IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 12:11
      Rozmawiają informatycy:
      - Wpadnij do mnie wieczorem, robię imprezę. Będzie piwo, muzyka, dziewczyny.
      - A ile tych dziewczyn będzie?
      - No tak 2 GB.
    • Gość: samotna To z czego chłopcy żyją? IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 15:37
      Kolejny pseudo innowacyjny pomysł na biznes bazujący na modyfikacjach istniejących od lat rozwiązań. Chłopcy pracują na etacie czy mają sponsora?
      Kolejne miernoty śnią o pieniądzach i popularności Zuckerberga, Gatesa czy Jobbsa.
    • Gość: kokoszka Świetny pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 16:36
      Właśnie na portalu randkowym poznałam mojego męża :), gdyby nie Internet pewnie nigdy byśmy się nie poznali. Spotkania w realu nie uważam za stresujące, ale mniej intrygujące niż takie wirtualne znajomości. Obu Panom gratuluję pomysłu i życzę żeby serwis się rozwijał.
    • Gość: :) Pozbawiam złudzeń wszystkich facetów IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 05.12.11, 16:48
      Jeśli jesteś samotny i nie możesz znaleźć dziewczyny albo Twoje związki się szybko kończą to może być tylko kilka powodów takiego stanu. Przykro mi ale muszę pozbawić złudzeń wszystkich facetów.

Jeśli masz dużego penisa i duży portfel - każda kobieta jest Twoja. W ciągu kilku dni możesz odbić taką dziewczynę innemu facetowi nawet jeśli jest z nim od kilku lat. Wiem co mówię z doświadczenia :) Miałem prawie 20 dziewczyn i żadna mnie nie rzuciła, nawet jak prosto w twarz mówiłem im że je zdradzam. Taka kobieta będzie z Tobą i możesz robić z nią co chcesz - nie zostawi Cię :) Plus jest taki że w ogóle nie musisz się starać w związku.

Jeśli masz małego i duży portfel - masz szansę mieć dziewczynę (będzie naciskać na małżeństwo), przy czym będzie Cię zdradzać. Musisz się z tym pogodzić. Jak zdrada wyjdzie na jaw to powie Ci że brakowało jej bliskości itd. :)

Jeśli masz dużego i mały portfel - możesz mieć ok. 50% dziewczyn (to te które nie patrzą na kasę tzn. te które mówią o sobie ze nie są materialistkami)

Jeśli masz małego i mały portfel - Twoje związki skończą się po pierwszym wymacaniu albo po pierwszym seksie. Dziewczyna rzuci Cię i powie że nie dopasowałeś się charakterem :) Porzuć złudzenia i lepiej idź do burdelu :)

Może wydać się to uproszczone ale taka jest prawda. Tak więc panowie z podwójnym dużym P - jesteśmy w komfortowej sytuacji - cokolwiek nie zrobimy, nasze dziewczyny i tak nas nie zostawią :) Możecie je zdradzać, obrażać, poniżać - i tak z wami będą :)

Jeśli mi nie wierzycie to powiem wam że ostatnio z nudów gadałem z kilkoma dziewczynami na portalu randkowym. Wybrałem takie które pisały "przygody mnie nie interesują", "myślę tylko o stałym związku z ciepłym i dobrym mężczyzną". Zagadałem, napisałem że mam dużego i dobrze zarabiam - WSZYSTKIE bez wyjątku były gotowę w najbliższy piątek po południu pakować się i jechać ze mną na weekend :)
      • Gość: Ewka Re: Pozbawiam złudzeń wszystkich facetów IP: *.play-internet.pl 05.12.11, 17:45
        Cóż, to chyba był portal dla upośledzonych umysłowo nimfomanek:)Gdyby do mnie facet podczas rozmowy wyskoczył z tekstem o długości swojego penisa to reakcją byłby tylko śmiech i zakończenie tej arcyciekawej wymiany zdań. Ale widocznie dopasowujesz swoje dziewczyny do swojego poziomu inteligencji i stąd te wyniki:)
        • Gość: :) Re: Pozbawiam złudzeń wszystkich facetów IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 05.12.11, 18:20
          Burzysz się bo wiesz że są faceci którzy znają prawdę o was :) Miałem przyjemność uprawiać seks z pewną dziewczyną, która miała spore jak na swój wiek osiągnięcia naukowe, robiła karierę i jak się przed nią rozebrałem to powiedziała mi "och jak to dobrze że Cię poznałam bo już miałam wyjechac z kraju i szukać jakiegoś murzyna" :) Ona też jest pewnie według Ciebie mało inteligentna :) Po prostu kobiety takie są i naprawdę żal mi moich znajomych jak mowią mi "rzuciła mnie bo powiedziała że mój charakter jej się nie podoba" i biedak postanawia zacząć pracować nad sobą. Kobieta jest prosta jak budowa cepa - dwa duże P i robisz co chcesz ;)
          • Gość: eworm Re: Pozbawiam złudzeń wszystkich facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 02:13
            Łał.
            Napisałbym coś obraźliwego, ale zbyt mi Cię szkoda.
    • Gość: mat Re: portal heteronormatywny IP: 68.68.107.* 05.12.11, 18:22
      pierwsza strona, rejestracja i tekst: "Płeć to po prostu Twoja płeć. Chcemy ją znać, żeby móc wyszukiwać dla Ciebie znajomych płci przeciwnej" pokazuje że portal jest niestety heteronormatywny i już na wstępie wyklucza kobiety szukające kobiety, czy mężczyzn szukających mężczyzn, więc reklamowany w artykule portal jest nie dla mnie i dla kolejnych kilku % Internautów nieprzydatny. Do kosza..

np. taki facebook/google+, nie tylko za oczywistą oczywistość uważa że świat jest różnorodny pod tym względem (bo każdy, niezależnie od płci może zaznaczyć: interesują mnie kobiety, interesują mnie mężczyźni), to podobnie różnicuje np. status osoby: wolny, w związku, zaręczony, w związku małżeńskim, to skomplikowane, wdowa/wdowiec, w separacji, rozwiedziony, w związku partnerskim, w związku kohibitacyjnym,

a u nas? równo i pod sznureczek, klapki na oczach, nie chce się dopuścić myśli że świat nie jest wyłącznie czarno-biały..
      • Gość: yukka Re: portal heteronormatywny IP: *.ip.netia.com.pl 05.12.11, 18:34
        z tego co wiem, portal hertpick.com ma być dostępny dla Panów szukających Panów i Pań szukających Pań :))
      • Gość: gosc Re: portal heteronormatywny IP: *.rz.izeto.pl 05.12.11, 20:20
        w zdrowym spoleczenstwie nie powinno byc miejsca dla homozboczencow
        • Gość: mat Re: portal heteronormatywny IP: 66.171.228.* 05.12.11, 21:36
          Gość portalu: gosc napisał(a):
          > w zdrowym spoleczenstwie nie powinno byc miejsca dla homozboczencow

zdrowe czy nie zdrowe, co to za określenie?
          W każdym społeczeństwie, wschodnim, zachodnim świecie, teraz i dawniej, byli, są i będą.
          I trudno mówić o zboczeniach, czy jakichś skłonnościach w sytuacji gdy istotą normalności jest właśnie odesetek w różnorodności (leworęczni, praworęczni, blondyni, bruneci, grubi i chudzi) poprostu tacy są, wymuszane zmienianie na siłę przyniesie tym jednostkom więcej krzywdy niż pożytku.

Inteligentne, dojrzałe i cywilizowane społeczeństwo nie będzie miało z tym żadnego problemu. Bo i z czym?
          - że na biurku w pracy stanie zdjęcie szczęśliwej pary m-m, czy k-k?
          - że w kinie na podwójnej kanapie usiądzie taka para?
          - że w restauracji zjedzą wspólną kolację?
          - że pójdą na zakupy trzymając się za ręce?
          - że w rozmowie ze znajomymi chętnie opowiedzą o swoich wspólnych wojażach?
          i to wszystko bez obaw ostracyzmu, poniżenia w oczach osób o homofobicznym nastawieniu?

Dlaczego takie osoby nie mogą mieć równych praw, płacą podatki na identycznych zasadach jak reszta heteronormatywnego społeczeństwa (z czego heteronormatywne społeczeństwo przecież nie rezygnuje), płacą takie same ZUSy itp... I co z tego? Jeżeli jednocześnie nie mają zagwarantowanych równych praw jak związki dwupłciowe?

Dziedziczenie emerytury, prawo do pochówku, dziedziczenie spadku (testament niczego nie gwarantuje, można go podważyć, rodzina zawsze ma prawo do zachowku, jednocześnie pomimo że całe życie pracowało się wspólnie na ten majątek, i tak trzeba od niego zapłacić majątek)

ech. Czubek góry nierównego traktowania. Ludzie ludziom zgotowali ten los.

• Gość: ? Re: portal heteronormatywny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 09:12
          A co to znaczy zdrowe społeczeństwo?
      • Gość: Otton Portal dla normalnych IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 12:31
        Miło,że chociaż jedno miejsce nie propaguje patologii i wynaturzeń.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka