Dodaj do ulubionych

Kudlik - DRAMAT... opinie

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.12.11, 21:54
Jestem ciekawy, czy tez macie takie doświadczenia jak ja, jeśli chodzi o "współpracę" z tym przewoźnikiem... Dobrze trzeba się namachać, żeby kierowcy raczyli się zatrzymać na przystanku! A i to nie zawsze skutkuje - i wtedy pasażer, bardzo często z wykupionym biletem miesięcznym niech stoi i się martwi ... Wg mnie kierowcy wychodzą z założenia, że jeżdżą sobie na danej trasie turystycznie, co ich obchodzą inni. Do tego fatalny stan autobusów, spóźnione kursy (ok, niech będzie, że korki), na weekendach kiedy ruch mniejszy to wtedy już totalna samowolka - każdy jeździ jak chce, albo nie jeździ wcale - bo po co:] Dla mnie dramat... Fajnie, jak jest jakaś alternatywa - i można jeździć mks'em, albo mpk - gorzej jak nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: abigail Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.37.139.132.inquad.biz 20.12.11, 10:27
      tez pisalam o tym na forum gdzies przy okazji jakiegos art o kom miejskiej. DRAMAT!! to mało powiedziane
    • amapik Re: Kudlik - DRAMAT... opinie 20.12.11, 13:09
      Niestety zauważam pewną dziwną anomalię, że ludzie potrafią narzekać tylko na MPK. Bo jeżeli autobus MPK spóźnia się choćby 5 min. to odrazu dyspozytor dostaje telefon z "miłymi" słowami.
      Temat z krytyką Kudlika, Szostka, MKS czy innych wynalazków, szybko ucichnie z prostej przyczyny. NIE MA SIĘ GDZIE POSKARŻYĆ. ;)
      • Gość: pasażer Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.12.11, 17:38
        Dokładnie, a pan Właściciel podczas rozmowy (z delikatnie mówiąc poirytowanymi pasażerami), dzwoniącymi poskarżyć się na skandaliczne bardzo często zachowania kierowców (nie zatrzymywanie się na przystankach, palenie w autobusach itd, itd...) kończy rozmowę słowami, że dziękuje za telefon - i będzie na pewno interweniował, wyciągał konsekwencje itd, tylko szkoda bardzo, że jakoś efektów tych interwencji brak! A ludzie na tym cierpią - proste.
        • Gość: abigail Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.37.139.132.inquad.biz 22.12.11, 16:25
          bo "pan Właściciel" jest tani i ma szerokie plecy. Co do stanu technicznego to osoba prywatna moze zglosic do inspekcji transportu drogowego zeby skontrolowali, ale nie wiem jakie oni maja normy w tej kwestii. jako pryw przewoznik ma mniej restrykcyjne (czyt - prawie żadne) wymogi co do prowadzenia swoich usług. Moze ktoś wie jakie wymogi praktyczne trzeba spełniać aby dostać koncesje na przewoz osob przez takiego pryw przewoznika tzn. z taka "jakościa" uslug jakie oferuje ??? bo tu chyba trzeba by wyżej sięgnąć
          • Gość: pasażer Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.12.11, 19:09
            A żeby nie być gołosłownym, to dokładnie wczoraj "autobus" skończył swój kurs w połowie trasy, a pasażerowie musieli wysiąść, bo prawie się nie zapalił ... :]
            • Gość: taktak Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: 62.93.43.* 23.12.11, 08:52
              Kudlik to porażka,kierowcy jacyś emeryci niekumaci,kopcą papierochy,kiedyś wsiadłem z dzieckiem a tu nadymione ze az siwo,wie wiedziałam ,czy mam cofnąć i wysiąśc .....nie daja biletów,jeżdzą busy bez otwieranych okien,w ciepłe dni ,zaduch ze hej,skracają trase,wybrałem sie kiedys na ostatni ich kurs a tu.....nie przyjechał.
    • Gość: :) Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.183.243.148.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.01.12, 20:28
      ludzie za 2 zł czy cos takiego to co byście chcieli? jak ten właściciel ma sie dorobić mnie to takie narzekanie wnerwia nie znacie realiów jak jest na drodze a tu jakie znawcy jesteście żal. Dam wam rade zakupcie sobie rovery i fruu i nikt narzekać nie będzie;d oooo siema
      • Gość: ... Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 00:54
        Taaak? A płacąc te 2 zł jak twierdzisz dostajesz bilet do reki? Bo ja sobie takiej sytuacji nie przypominam. Ale to nie moja sprawa - nam pasażerom zależy tylko, albo aż na tym, żeby dotrzeć do celu w sprawnym autobusie, który przyjedzie na czas, a nie 10 min przed czasem, w którym kierowca w trakcie jazdy nie będzie palił, i zatrzyma się na przystanku, który widnieje w rozkładzie, a na którym czekają ludzie - czy to aż tak dużo?! Wydaje mi się ze nie... I realia na drodze to jedno, a "polityka" tej firmy to drugie...
      • Gość: joszko Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 02:46
        jakie 2 zł? ja płacę 3,50, dodam tylko, że transport nieprywatny na tej linii kosztuje 80 gr drożej. No i godziny odjazdów sobie sprytnie kudlik wyznaczył, jedzie parę minut przez mks i zgarnia pasażerów. Efekt jest taki, że kursy kudlika i mks się dublują, beznadziejne jest to dla pasażerów.
        • Gość: ola Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.12, 10:27
          Proszę nie winić żadnego przewoznika bo są jacy są.Odpowiedzialność za komunikację na terenie gminy Boguchwała ponosi burmistrz.To,że nie potrafi zapewnić podatnikom komunikacji,to świadczy o jego niekompetencji i nieudolności na zajmowanym stanowisku.Wszystkie gminy mają komunikację i jakoś się dogadują z MPK i MKS tylko jedyna gmina Boguchwała nie może.Czyżby urzędasy nie umieli w tej miejscowości rozmawiać? Dziwne,że pieniądze potrafią brać.Podatki z mieszkańców zdzierać też.Dziwne jak długo ta sytuacja będzie trwać.Może redaktorka Jaworowicz pomoże,bo to co się dzieje to woła o interwencję do prokuratora.
          • Gość: kira Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.37.139.132.inquad.biz 13.01.12, 18:22
            przede wszystkim bije brawo za te słowa i szczerze mowiac gdybym byla adresatem w tej sprawie to chyba spalilabym sie ze wstydu... ale to tylko słowa, bo kazdy, zwlaszcza zainteresowany o tym wie, ale nikt nic nie probuje zrobic.
            moze wiec najpierw warto gdzies oficjalnie na poziomie samorzadu zglosic sprawe...
            • Gość: Gość Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.189.223.138.skyware.pl 26.01.12, 22:58
              Witam, w sprawie Kudlika to było ostatnio tak że ludzie chodzili do urzędu gminy a nawet urzędu miasta w sprawie przywrócenia kursów MPK do gminy lecz odesłano ludzi z kwitkiem i obiecywali że się to sprawą zajmą a do dziś żadnej zmiany nie ma poza tym że, Kudlik zniósł wszelkie ulgi jakie były do tego dokłada się to że kursują stare, dziurawe na wylot autobusy i często awaryjne (w niedużym mrozie odmawiają posłuszeństwa) to wszystko woła wręcz o pomstę do nieba, lecz my nic nie możemy zrobić tylko zdawać się na łaskę przewoźnika bo jak nie on to tylko rower pozostaje, jednym słowem Pan Burmistrz Gminy Boguchwała Urządził mieszkańców że nie ma co !
    • Gość: luby Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 12:25
      23 po drugiej zmianie wcale nie jedzie a miesieczne sprzedaja
      • Gość: !!! Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: 62.244.136.* 10.02.12, 21:03
        Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... gdzie się podziewa już od ponad tygodnia autobus tego pożal się boże przewoźnika o godz. 5:55 z Niechobrza???!!! Ludzie wstają nad ranem, zbierają się do pracy, wychodzą na przystanki, stoją na mega mrozie tylko po to, żeby się wrócić do domu, a w najgorszym wypadku pojechać autobusem o 6:45... A pan "właściciel" w tym czasie śpi w najlepsze i ma wszystko i wszystkich w D.PIE!!! Po co te bilety miesięczne? Co ludzie mają powiedzieć w pracy??? Żenada, żenada i jeszcze raz żenada...!!! Ale jednego jestem pewna - pasażerowie tak tego nie zostawią na pewno. Nie będzie jeden nieodpowiedzialny człowiek przez swoje lajtowe podejście dezorganizował życia całej wsi...
        • Gość: ola Re: Kudlik - DRAMAT... opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 21:48
          Gościu z pełnym szacunkiem co do Twojej wypowiedzi nie jestem do końca pewna,czy pasażerowie coś mają w tej gminie do powiedzenia.Ponieważ ja jestem mieszkańcem tej samej gminy wiem coś na ten temat.W mojej miejscowości pasażerowie domagają się godnej komunikacji już pół roku i co i nic.Chcę zaznaczyć,że prywatny przewoznik jest jedyną komunikacją i pasażerowie nie mają żadnej opcji zastępczej.Życzę sukcesu w rozmowie z władzą odpowiedzialną za komunikację na terenie gminy.
          • Gość: Jagna Re: MPK wróć ! please! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.02.12, 15:52
            Przyznaje.Wiele razy jako młoda jeździłam bez biletu, autobusy przegubowe jechały co 10 minut i miały co wozić. Jeździły punktualnie ale ludzie i tak narzekali bo tak się utarło że do mpk można zadzwonić , naskarżyć na kierowców a nawet zawrócić autobus na poczatkowy przystanek kłamiąc że odjechał wcześniej. Dzisiaj furmanka została. Przestrzegam zatem wszystkich narzekających ,którzy nie doświadczyli usług innych, prywatnych przewoźników że z MPK było źle , ale bez jeszcze gorzej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka