Dodaj do ulubionych

Rozbudowa drogi Mielec - Dębica zawisła na włosku

IP: 62.93.52.* 02.01.12, 08:40
Projekt ma stanowć blisko 50% kosztów inwestycji? Czy to Noworoczny żart? Jeżeli nie, to na miejscu Marszałka pogoniłbym towarzystwo z PZDW.
Obserwuj wątek
    • Gość: ten adam Rozbudowa drogi Mielec - Dębica zawisła na włosku IP: *.krak.tke.pl 02.01.12, 18:17
      oni nas maja za kompletnych debili czy tylko nas zlewają z góry do dołu.
      Mam uwierzyć, że komisja tworzona przez vmarszałka ustaliła coś bez jego zgody i wiedzy?
      trzymajcie mnie bo nie zdzierżę tego oszołomstwa
    • Gość: oburzony szalone koszty projektu IP: *.rzeszow.mm.pl 02.01.12, 19:52
      Koszty dokumentacji 4,5 mln złotych? Jakie cuda tam pisano kiedy jest to budowa drogi po prostu a nie jakiś projekt dot. np. nowoczesnych technologii? Czy ustalanie takich kosztów, pokrywanych z pieniędzy publicznych jest legalne ?
    • Gość: żwirekimuchomorek Re: Rozbudowa drogi Mielec - Dębica zawisła na wł IP: *.rzeszow.mm.pl 03.01.12, 08:08
      38%, to nie blisko 50%... :)
      A tak na serio, to nie są żadne koszty projektu, tylko strategia wykonawcy.
      W systemie projektuj i buduj pierwszą płatnością jest właśnie płatność za projekt i dlatego, żeby zapewnić sobie finansowanie, ta pozycja w kontrakcie jest zawyżona.
      I nie trzeba szukać ekspertów, zwłaszcza na politechnice, która, z tego co mi wiadomo, jest uczelnią techniczną, a nie ekonomiczną...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka