Dodaj do ulubionych

Perypetie z siecią T- Mobile. "Dzwoniłem 17 raz...

IP: *.podkarpacki.net 18.06.12, 06:44
takie rzeczy tylko w t-mobile:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzepki Harry Re: Perypetie z siecią T- Mobile. "Dzwoniłem 17 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 08:55
      Nie ma co, profesjonalna firma...
    • Gość: Ewa Re: Perypetie z siecią T- Mobile. "Dzwoniłem 17 r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 09:53
      Ja niestety miałam przygode z internetem w komórce... wykupiłam pakiet za 9.99... w pierwszym miesiacu naliczono mi 150 zł, w kolejnym 100 zł... owszem reklamacje uznano... jednak nikt nie "wiedział" jak mi zwrócic kase;) ... po kolejnych telefonach dowiedziałam sie ze .... firma nie ma mozliwosci wystawienia faktury korygujacej:):) ... tak wiec reklamacje mi uznali a kasy nie miał kto zwrócic:) dopiero karczemna awantura i postraszenie rzecznikiem konsumenta poskutkowało... na szczęscie w listopadzie kończe 10 letnia wspólprace z tym operatorem... nigdy wiecej....
    • Gość: janusz Prawo do błędów IP: *.play-internet.pl 18.06.12, 10:15
      mnie tam nigdy nie zawiedli, każdemu się zdarza niedoskonałość, ja mam taką zasadę, jeśli oczekujesz wyrozumiałości i prawa do błędów (np. od pracodawcy), sam też bądź wyrozumiały. Oczywiście w pewnych ramach :)
      • Gość: Ewa Re: Prawo do błędów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 10:20
        Oczywiście w pewnych ramach :)

No własnie... 10 lat byłam tolerancyjna... nie raz nie dwa przymykałam oczy na "drobne" wytepki... ale mi sie znudziło...bo zwyczajnie nie szanuja starych klientów... wydaje im sie ze jestesmy "zrośnięci" z nimi... nic bardziej mylnego... mam 4 telefony w sieci plus internet moblny a traktuja mnie jak przygłupa , który nie potrafi faktury odczytac i da sie robic w bambuko..
    • waciaki Olejcie pisanie komentarzy - Gazeta kasuje! 18.06.12, 14:59
      Tak kasuje! Jeszcze 10 minut temu było ich prawie 90. W większości wieszające psy na T-Mobile. I 85 wyparowało.
      • Gość: rr Re: Olejcie pisanie komentarzy - Gazeta kasuje! IP: *.netilia.pl 18.06.12, 15:34
        A jak przyjedzie w końcu po miesiącu instalator, to włączy wtyczkę do sieci..
        Minuta pracy i po kłopocie - lecz niesmak i antyreklama w świat pójdzie..
        Ech ci konsultanci z Timobajlu Orandżu i Plusa..
        ;/
      • Gość: Ewa Re: Olejcie pisanie komentarzy - Gazeta kasuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 18:58
        .. nie denerwuj sie prawdopodobnie przeczytałes ten sam artykuł zamieszczony w wiadomosciach ogólnokrajowych, juz jest 130 komentarzy :)
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,11955635,Perypetie_z_siecia_T__Mobile___Dzwonilem_17_razy__.html
    • mal49 T- Mobile 18.06.12, 19:38
      to banda, jak zresztą większość korporacji telefonicznych.
      Miałam u nich tel.stacjonarny. Przeniesienie do innego dostawcy skutkowało paromiesięcznymi fakturami (podwójne płacenie) i nie odłączeniem sygnału.
      Po wizycie w biurze Miejskiego Rzecznika Konsumentów i stosownym piśmie - ustało... Potem jeszcze przysyłali faktury korygujące. Interwencja rzecznika spowodowała prawdopodobnie to, że jakiś leń uruchomił wreszcie program rozliczeń, a inny odłączył sygnał.

Radzę sprawę przedstawić Rzecznikowi Konsumentów. Innego sposobu nie widzę.
      • jael53 Re: T- Mobile 19.06.12, 07:42
        O tej firmie zdanie mam... serdeczne. Blisko miesiąc temu wypowiedziałam umowy na 3 telefony (w tym jeden fizycznie nieistniejący od blisko roku). Parę dni temu zadzwonił pan konsultant, usiłując "ustawić do pionu": że przecież tyle lat, że korzyści (!) nie lada... na spokojne stwierdzenie, ze ma wypowiedzenia potraktować poważnie, warknął wreszcie, że od któregoś lipca umowy przestają obowiązywać.

Gdybym miała palnąć jaką głupotę, to wolałabym akcje Stoczni Gdańskiej kupić, niż nową umowę z T-Mobile podpisać.
    • funnyguy Uwaga na FRII nowa oferta na kartę - ściema i lipa 08.11.13, 11:40
      Witam.
      Dostałem starter w kinie w ramach tzw. promocji i jakiegoś tam konkursu. Postanowiłem wypróbować. Na dołączonej do karty SIM jest informacja o tym, że 10 zł. doładowania możesz np. m. in. wykorzystać na 60 min. do wszystkich sieci - po zamówieniu usługi odpowiednim kodem. Tak też zrobiłem. Doładowałem konto 10 zł. i ważność konta została przedłożona o 10 dni (w zależności od kwoty doładowania - wydłuża się ważność konta). Następnie zamówiłem 60 min./30 dni do wszystkich sieci i otrzymałem sms, że ważność konta przez następne 30 dni. Ogarnęło mnie zdziwienie kiedy na drugi dzień dostałem SMS, że za 2 dni upływa ważność konta. Sprawdzam pod *101#, a tam - faktycznie 2 dni ważności i 0,95 groszy limitu. Zadzwoniłem na informację. Panienka tłumaczy, że po wykupieniu pakietu cała wartość doładowania jest "zabierana" na konto tego pakietu. Co więcej, żeby z niego skorzystać, trzeba mieć ważne konto telefonu. Wynika więc, że są dwa odrębne terminy ważności "ogólny termin ważności konta" i termin ważności pakietu - czyli te 30 dni na 60 min. do wszystkich sieci. Czyli muszę teraz doładować "ogólne konto" tyle, aby móc skorzystać z wykupionego pakietu. Pytanie co z pieniędzmi wpłaconymi na "ogólne" konto, skoro opłaty są pobierane z konta pakietowego. A terminy ważności biegną i tu i tu.
      Normalnie się zagotowałem na takie praktyki. Ponieważ mam w t mobile 2 telefony na abonament rozważam odejście po zakończeniu umowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka