Dodaj do ulubionych

Vectra infolinia, pomoc techniczna

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.07.12, 19:35
Vectra na Baranówce. Mam z Vectry telewizję i Internet. Często są awarie, w każdym razie przerwy w sygnale. W porzednich latach szwankował głównie Internet, w tym roku często nie mam telewizji. Włączam telewizor i pojawia się "brak sygnału". Na początku lata podobno coś robili w sieci i z tego powodu były przerwy w odbieraniu sygnału. Teraz nie wiem co się dzieje. Dodzwonienie się na infolinię graniczy z cudem. Tzn, dzwonię włącza sie tam automat, gada najpierw coś o promocjach itd ble ble ble. Połączeniem z konsultantem technicznym graniczy z cudem, a dokładnie ostatnio czekałam kilka razy po kilka minut (6, 7, 8,) bez efektu, potem przetrzymałam i połączono mnie z konsultantem już po 18 minutach (minutach nie sekundach), mam na to potwierdzenie z bilingów. Koszty połączenia z Infolinią ponoszę ja. Płacę za samo polączenie z infolinią i wysłuchiwanie paplaniny o promocjach, nikt się mnie nie pyta czy chce tego wysłuchiwać. Potem wielokrotnie wysłuchuję informacji, że przepraszają, bla bla bla, dedykowany konsultant jest zajęty itd. To akurat gada automat. Nigdy nie wiem ile mam czekać na rozmowę z człowiekiem 1 minutę czy 20. Rozumiem, jest kolejka do konsultanta, ale mogliby poinformować czy jestem 2 czy 10 w kolejce. W sumie ta Vectra wychodzi bardzo drogo, płacę normalnie abonament, czesto nie mam tego za co zapłaciłam, w dodatku płacę nie małe pieniądze za połączenia z infolinią - automatem, i w końcu za połączenia z infolinią - konsultantem technicznym. Był miesiąc, że połączenia z infolinią w bilingu wyszły w sumie 40 minut, w tym tylko jedna rozmowa z konsultantem technicznym, reszta to były próby dodzwonienia się do konsultanta technicznego. Rozłączanie się i ponowne wystukanie numeru infolinii nie ratuje, bo najpierw muszę wysłuchać wszystkiego co ma do powiedzenia automat, i potem od nowa czekanie na konsultanta. Koszmar. Drogi koszmar. W dodatku umowa z Vectrą przedłuża się automatycznie. Po każdej próbie połączenia się z konsultantem technicznym poważnie zastanawiam sie nad rezygnacją z Vectry. Trzyma mnie tylko Internet, bez tv mogę żyć. Jak wygląda w rzeczywistości obsługa techniczna, usuwanie awarii, odbieranie sygnału, połączenia z infolinią u innych dostawców tv i Internetu ? Jakie są Wasze doświadczenia z Vectrą i innymi operatorami? Rozumiem, że czasami zdarzają się awarie, ale dlaczego nie można się dodzwonić do konsultanta technicznego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Spec Re: Vectra infolinia, pomoc techniczna IP: *.starachowice.vectranet.pl 05.12.12, 18:07
      Czekałem łącznie ok 30 min. na połączenie i bezskutecznie. Vectra ma w dupie klientów.
      • Gość: b Re: Vectra infolinia, pomoc techniczna IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.12.12, 19:41
        To ciekawe, bo ja mieszkam na B4 i prawie nie mam żadnych zastrzeżeń.
        Czyli jeśli coś się dzieje to w Rzeszowie a nie podczas przesyłu .
        • Gość: b Re: Vectra infolinia, pomoc techniczna IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.12.12, 19:43
          O widzę teraz ,że to stara sprawa i odświeżył ją p. Scyzoryk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka