Dodaj do ulubionych

Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 19:17
Witam, jak wygląda telewizja cyfrowa w Rzeszowie? Mieszkam w okolicach Politechniki, póki co z gniazdka mam 6 kanałów TV. Mam telewizor LCD ale nie mam w nim MPEG-4. Chciałbym mieć dostęp do multiplexów jednak nie mam pojęcia jak to zrobić. Możecie poradzić gdzie najlepiej kupić dekoder albo jaki konkretnie. Ile w tej chwili jest kanałów TV w Rzeszowie itd. Tak jak napisałem, nie mam anteny, mieszkam w bloku i tv mam z gniazdka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wędrowiec Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.krak.tke.pl 30.09.12, 20:16
      Lista stacji: TVP1 HD, TVP2, TVP Info/Rzeszów, Polo TV, Eska TV, TTV, ATM Rozrywka, Polsat, Polsat Sport News, TVN, TV4, TV Puls TV Puls 2 TVN 7, TV6, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Polonia.
      Dekoder najbliżej kupisz na Bohaterów w Azarcie, lub na W. Pola Unitrel. Dodaj jeszcze koszt anteny jeśli nie posiadasz.
      • Gość: Karol Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.10.12, 08:08
        My jako wspólnota ,zleciliśmy właśnie AZARTOWI udoskonalenie anteny zbiorczej i mamy z gniazdka wszystkie te programy bez MPEG4 czy anteny.
        • Gość: Robert Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.res.pl 26.10.12, 15:06
          Kup sobie dekoder i antenę, będą Ci potrzebne do odbioru telewizji cyfrowej. Najlepszy dekoder DVB-T to Tele System TS6520HD, jeśli chodzi o anteny to myślę, że sprawdzi się u Ciebie antena kierunkowa Fuba DAT902B. Ja zamówiłem taki sprzęt. Długo wgryzałem się w temat i powiem Ci, że te sprzęty są polecane, więc te wybrałem.
          • Gość: gtw Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 26.10.12, 19:59
            nie, najlepszy dekoder to WiWa-50
          • Gość: Wędrowiec Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.krak.tke.pl 27.10.12, 07:18
            Gość portalu: Robert napisał(a):

> Kup sobie dekoder i antenę, będą Ci potrzebne do odbioru telewizji cyfrowej. Na
            > jlepszy dekoder DVB-T to Tele System TS6520HD, jeśli chodzi o anteny to myślę,
            > że sprawdzi się u Ciebie antena kierunkowa Fuba DAT902B. Ja zamówiłem taki sprz
            > ęt. Długo wgryzałem się w temat i powiem Ci, że te sprzęty są polecane, więc te
            > wybrałem.
            Odbiornik z podwójnym tunerem większości użytkowników do niczego się nie przyda, a cena jest dość zaporowa. Co do anteny to jej kierunkowość może być problem. Dla lokalizacji podanej przez użytkownika teoretycznie będzie potrzeba dwie anteny. Jedna ustawiona na Baranówkę, a druga na Suchą Górę. Do tego osprzęt spinający dwie anteny do jednego przewodu.
        • Gość: x Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 22:59
          No czary. Bez MPEG 4 i anteny :-)
          Wyjdź na dach, a się zdziwisz, a jeszcze bardziej jak zobaczysz dekoder mpeg4 na strychu.
    • Gość: ella Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.pansa.pl 27.10.12, 06:52
      Ja mam telewizor z MPEG-2 więc zamiast dekodera zakupiłam moduł Neotion, który wsuwa się z boku do TV,sprawdź czy twój TV ma taki slot z boku i czy znajduje się na liście kompatybilnych z tym modułem. Lepsze to niż ustawianie dodatkowego pudełka obok TV.
      • des4 Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T 29.10.12, 10:08
        nie musi to być "pudełko"...są dekodery w postaci wtyczki wpinanej do gniazda scart
        • Gość: zniesmaczony Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 13:35
          Ostatnio montowałem antenę /Dipol 19/21-69/ bez wzmacniacza tylko symetryzator IV-V pasmo
          na ul.Sportowej w Rzeszowie a odbiornik to samochodowy OTVC /Canva 9"/ .Śmigają wszystkie
          trzy MUXy aż miło patrzeć bez problemu ,tak więc okolice politechniki nie powinny sprawiać
          jakichś specjalnych kłopotów w odbiorze TV cyfrowej.
          • Gość: b-a Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.10.12, 21:02
            A jeżeli mam tylko antenę pokojową?Patrzyłam niedawno na opcję tv.cyfrowa i w/w kanały były zablokowane w większości.Czy jeżeli nie płacę/cicho!/abonamentu ze wzgledu na zlikwidowanie tv kablowej,nie będe mogła odbierac tych i pozostałych programów?
            Drugie pytanie:czy w przypadku odnowienia umowy z operatorem,musze opłacic pełny pakiet tv,czy nie?
            /mam telewizor nowej generacji/.
            • Gość: zniesmaczony Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.12, 10:08
              Opłata abonamentu RTV jest obowiązkową opłatą niezależną od opłat za usługi RTV od
              operatorów kablowych czy platform satelitarnych.
              • Gość: Paulo Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 30.10.12, 10:17
                to głupie!! niech sobie tvp weźmie pieniądze od cyfrowego polsatu gdzie płacę abonament. Niech się tym dzielą!! Po co mam płacić dwa abonamenty??
          • Gość: Ferry Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.10.12, 08:21
            Mieszkam obok Politechniki i właśnie mam problem z jednym mux em. Łapie dwa a tego z Baranówki nie.Jest albo ,albo.
            • Gość: leming Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 19:37
              A ja sam sobie rozciąłem brzuch żeby wyciąć ślepą kiszkę i teraz nie wiem co dalej !
              A mówili że człowiek może wszystko - Tylko trzeba chcieć ...
              • Gość: Franek Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.11.12, 08:37
                Wczoraj ponownie wyszukałem i wyskoczyło 38 programów ,z tym że wiele się powtarzało ,ale dalej mux kanał 35 nie złapało.Było i TVP seriane i Kino Polska tyle że z napisami program kodowany.Muszę jednak kupić lepszą antenę.
                • Gość: ech... Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 12:23
                  Franek ! Daj ty jakiemu anteniarzowi te 30 - 40 zł , niech ci nastroi i wyjaśni o co w tym chodzi ... A jak nie to wykupisz wszystkie możliwe anteny i tyż będzie kicha !
                  A tak ci powiem (po przyjacielsku) że odbierasz masę głuchych kanałów kodowanych Polsatu cyfrowego naziemnego nadawanego z Tyczyna na kanale 38...
                  • bozydar4 Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T 29.01.13, 10:54
                    Z dekoderów to polecam wybrać troszeczkę droższy dekoder DVB-T ale mamy wtedy możliwość odtwarzania filmów zdjęć i innych multimediów z USB. A jeżeli chodzi o antenę to u mnie pokojowa się nie sprawdziła, pieniądze wyrzucone w błoto, zwykła najtańsza antena siatkowa doskonale spełnia swoje zadanie, najlepiej zamontować na balkonie. Ja wymyśliłem jeszcze takie rozwiązanie mała antena zewnętrzna, którą przykręciłem do drewnianej ramy okna.
                    • Gość: Terrcy Re: Cyfrowa telewizja naziemna a dekoder DVB-T IP: *.devs.futuro.pl 06.02.13, 15:54
                      Ja ze swojej strony mogę polecić Andrino. To urządzenie korzystające z bazy Androida, łączące w sobie funkcje tunera DVB-T i IPTV oraz telewizora. Można w nim przeglądać zawartość komputera, korzystać z ulubionych aplikacji i gier, oglądać filmy (Andrino PLAY, usługa VOD), przeglądać Internet, logować się na portalach społecznościowych i być na bieżąco z aktywnościami znajomych, wszystko na własnym telewizorze. W nawigacji pomaga żyroskopowy pilot z myszką i klawiaturą QWERTY w jednym. Więcej informacji: www.andrinoplay.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka