Dodaj do ulubionych

Radni: coś za dużo kasy za te światełka

IP: *.rzeszow.mm.pl 23.10.12, 21:51
Nawet jak wydamy 2mln zł rocznie na światełka, to i tak nie pomoże w tym aby młodzi ludzie zostali w tym mieście, po co ? żeby pracowali w galeriach rzeszowskich ?? Szkoda ich młodego życia. - Życie w mieście bez duszy, gdzie po 21:00 jest prawie pusto na ulicach. To samo dotyczy np. wypożyczalni rowerów miejskich... bez racji bytu.. jeżeli nie ma turystów - nie ma interesu. Turyści latają do Krakowa.. ilu turystów przylatuje do Rzeszowa ?? Sam widziałem w Krakowie jedną wypożyczalnię, która myje i wystawia codziennie parędziesiąt rowerów i wszystkie są wypożyczane. Trzeba zmienić podejście, w końcu podobno jesteśmy miastem wojewódzkim ( z jajami? ) o innowacji nie będę wspominał. Trzymanie się ślepo sloganu.. i budowanie kładek... kolejek naziemnych... jest bez sensu.
Obserwuj wątek
    • obywatel.rz Radni: coś za dużo kasy za te światełka 23.10.12, 23:45
      Za drogo!!!!!!! Dlaczego zaczyna się tu zaściankowa zabawa??? pieniądze wydaje się na kładki fontanny i światełka...;(....to miasto idzie w długi a oni się bawią naszymi podatkami!!!! Uzbrajajcie tereny pod inwestorów!!! tym się chwalmy a nie marnotrawieniem pieniędzy..
      • czlowiek_jeden22 Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka 26.10.12, 15:35
        A ta firma to nie z miasta gdzie biznes ma rodzina ferenca? jeden przekret w tym mieśce a dziennikarze tchorze, nie pisza bo sie boja ze straca reklamy.poszukjacie troche, posledźcie powiazania.
    • kar_i_mata Radni: coś za dużo kasy za te światełka 24.10.12, 09:02
      Światła w mieście podobają mi się szalenie, zwłaszcza w okresie świąt. Lubię ten klimat. I jestem za. Jako jednostka. Ale jeśli społeczność miasta uzna, że od tego roku rezygnujemy z dekoracji świątecznej miasta, pogodzę się z tym bez oporów. Bo nie ma to większego znaczenia dla mnie jako jednostki, wystarczy, że sama świecę blaskiem ;-) szczęścia. Może w związku z tym, że ciągle trwają dyskusje nad światełkami, należałoby zapytać mieszkańców: chcecie tych światełek czy nie?, od kiedy wam świecić i do kiedy? chcecie wypasione czy takie jak w czasach komuny? miejskie społeczeństwo się wypowie i wtedy już będzie wiadomo jak żyć: ze światłami czy bez. I pretensje potem to już tylko do siebie.
      • jasioplo ale po co o to pytać ? 24.10.12, 09:35
        >>>ciągle trwają dyskusje nad światełkami, należałoby zapytać mieszkańców: chcecie tych światełek czy nie?, od kiedy wam świecić i do kiedy? chcecie wypasione czy takie jak w czas
        > ach komuny? <<<

- ale po co o to pytać ?
        zauważasz, że nikt ! nie wypowiada się przeciw "światełkom" ale zwraca uwagę jedynie na wysoki koszt i sam tryb wyłaniania dostawcy, który w ubiegłym roku był lekko mówiąc kuriozalny !
        powiedz mi - dlaczego np. po doświadczeniach z ub.r. MZD nie ogłosił przetargu np w sierpniu ale znowu czekał nie wiadomo na co aż do końca października ?
        Czy nikt tam nie zauważył, że wcześniejsze zgłoszenie zapotrzebowania na te światełka może wyjść miastu tylko na dobre pod względem ceny i jakości ?
        • Gość: rico Re: ale po co o to pytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:51
          > Czy nikt tam nie zauważył, że wcześniejsze zgłoszenie zapotrzebowania na te światełka może wyjść miastu tylko na dobre pod względem ceny i jakości ?

Miastu - tak, ale nie chodzi tu o dobro miasta, tylko o firmę, która znalazła sobie jelenia płacącego każdy rachunek i ma stałe źródło utrzymania; nawet w kryzysie, gdy większe od Rzeszowa miasta redukują budżety na tego typu dekoracje - u nas mają jak u mamy. A potem tylko wysmażą jakiś dyplomik i bilans wyjdzie in plus.
    • mata_kari Radni: coś za dużo kasy za te światełka 24.10.12, 09:39
      Tymi światełkami powinni ozdobić miejskie targowiska na Balcerku i Placu Wolności. Zwrócą uwagę na te arcyciekawe pod względem architektocznicznym miejsca, przydające urody centrum miasta innowacyjnej innowacji;-) A nagroda w konkursie za najpiękniej oświetlone miasto wliczona w cenę?:-)))
    • Gość: Rico panie chlebek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:46
      proszę z łaski swojej szastać własnymi pieniędzmi; jak pan wyłoży z prywatnej kieszeni - to może pan sobie całą przybyszówkę oświetlić jak Okęcie, ale od pieniędzy podatników się pan odpiłuj! Wystarczy, że musimy utrzymywać pana, panie chelbek i innych darmozjadów nieporadnych, i wasze idiotyczne pomysły. ;-(

>by także mieszkańcy przyłączonych do Rzeszowa terenów na swoich ulicach mogli poczuć świąteczny klimat - mówi Czesław Chlebek, szef proprezydenckiego klubu Rozwój Rzeszowa, mieszkaniec osiedla Przybyszówka.

• Gość: Stefan Re: panie chlebek! IP: *.dynamic.mm.pl 24.10.12, 15:55
        Dalej wybierajcie do rady miasta takich tetryków lub przydupasów władzy ( czytaj pani z końską twarzą) to na pewno będzie lepiej. Poświeimy sobie najpierw lampki a potem goła du...
      • Gość: swojski Re: panie chlebek! IP: *.171.13.114.static.cdpnetia.pl 26.10.12, 11:13
        jak oswietlisz przybyszowke jak koło ciebie ciemnosci na Pańskiej , a na ulicy stadionowej góry śmieci i odpadów -przecież nieładnie pokazywać bałagan !
        zrób porządek koło siebie , a postaw dwie bramki na placu boiska /ul. stadionowa /
        chyba że tego niewidzisz...
    • Gość: Nieznany Radni: coś za dużo kasy za te światełka IP: *.rz.izeto.pl 24.10.12, 09:46
      Niech tę kasę miasto przeznaczy na potrzebny cel, np. zrobi za to paczki świąteczne dla domów dziecka.
    • Gość: Bo TAK! IP: 193.242.172.* 24.10.12, 09:49
      Ja też jestem za! Przynajmniej czuć święta, zimę! Jesteśmy tak ponurym narodem i tak nudno jest w tym kraju, że chociaż niech nastrój będzie! W większości nie zgadzam się z towarzyszem Ferencem ale tutaj jestem za. Za ten nastrój tęsknie za NY!
      • Gość: Potejto Re: TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 09:54
        > Za ten nastrój tęsknie za NY!

Siur! To zakładaj bejsbolówkę na kiepełę i wracaj na grinpojnt. Jak nazbierasz dularów do skarpety, wrócisz do Gnojnicy i wtedy kupisz se tyle światełek ile fabryka dała.
    • Gość: Pan Tofel Pewnie. Jeszcze ugory podświetlmy. IP: 94.42.235.* 24.10.12, 10:59
      Szczególnie ten co się strefą ekonomiczną zowie. Może wtedy inwestorzy docenią jego potencjał.
      Panowie jak się bawić chcecie to za swoje proszę.
      • Gość: dr house Re: Pewnie. Jeszcze ugory podświetlmy. IP: 62.93.54.* 24.10.12, 13:38
        Popieram pomysł. Może wtedy jakiś kapitan Wrona pomyli ugór Dworzysko z Jasionką i posadzi tam dżambodżeta :-) I za jednym zamachem, dolina lotnicza powiększy nam się o pagórek lotniczy. Hehe, będzie się czym pochwalić. Bo na pewno nie strefą, strefy jak nie było, tak nie ma, i za kadencji Ferenca już nie będzie. Będzie za to dużo światełek.
        PS. Może radnemu Chlebkowi zainstalować w sali posiedzeń bezradnych składaka z dynamem, skoro tak mu się błyskotki podobają, niech pedałuje prąd a nie ględzi i szasta publicznym groszem!
    • dr_psychol Radni: coś za dużo kasy za te światełka 24.10.12, 14:03
      Spytać by warto radnego Chlebka
      - Czesiu, gdzie twoja piąta klepka?

Tak mi się jakoś zrymowało. Swoją drogą, wie ktoś kiedy wyjdą dzieła zebrane Pana Czesława pt: "Goniąc w piętkę, czyli stołek mój powszedni"? Chętnie bym nabył, i zaniósł do oprawy Panu Ziembie. Na okładce lampki i pudełko wazeliny.
    • Gość: donosi ciele Radni: coś za dużo kasy za te światełka IP: *.rzeszow.mm.pl 24.10.12, 14:58
      Lektura odpowiedzi MZD na pytania wykonawców w przetargu... bezcenne przeżycie. I moim zdaniem materialny dowód na jawne łamanie ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Dopóki nie przeczytałem, nie uwierzyłbym, że takie coś jeszcze jest w dzisiejszych czasach możliwe. Muszę pokazać to znajomej ekspertce od PZP. Jeśli potwierdzi moje obawy osobiście złożę doniesienie o ustawieniu przetargu pod firmę ODEON z Gliwic.
      • dr_psychol Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka 24.10.12, 15:04
        Wreszcie ktoś się sprawą zainteresował. Radni nie mają czasu. Muszą przecież ćwierkać różne trele morele, leżeć krzyżem po kościołach albo robić na trzech etatach po innych urzędach :)))
    • mata_kari Radni: coś za dużo kasy za te światełka 25.10.12, 13:18
      600 czy 700? Na sesji RM była mowa ( art. w Nowinach) o 700 tysiącach z fototerapię radnych:-)
      • shepard102 Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka 25.10.12, 13:27
        Za 900. 600 podali tak tylko, żeby nie drażnić niektórych radnych... :-))) Kładka też najsampierw być miała za 8 baniek...
        • dr_psychol Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka 25.10.12, 13:37
          Ile by nie dali, powstaną miejsca pracy, przyjadą turyści. Młodzi będą się hurtowo zakochiwać i zakładać rodziny. Spadnie przestępczość, światełka łagodzą bowiem obyczaje, rozświetlają mroki ciemnogrodu. Oświata, oświata, oświata i jeszcze raz oświata. A cóż lepiej oświeca jak nie świąteczna żaróweczka?

Z pewnych źródeł wiem, że wszystkie lampki zostały poświęcone w Rzymie przez papieża. Stąd dość wysoka cena wynajmu. Ale warto. Zobaczycie efekty już wkrótce.

Niech wielki Manitou będzie z wami.
          • shepard102 Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka 26.10.12, 12:43
            "... Niech wielki Manitou będzie z wami. ..."

HOWGH! :-)
        • mata_kari Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka 27.10.12, 13:18
          shepard102 napisał:

> Za 900. 600 podali tak tylko, żeby nie drażnić niektórych radnych... :-))) Kład
          > ka też najsampierw być miała za 8 baniek...
          Co ty Shepard. Wysoka cena wynika z faktu, że światełka wyrzeźbione będą z drewna przez artystów ludowych Podkapracia! Każda kuleczka będzie przedstawiała inną, ciekawą, ludzką lub zwierzęcą twarz:-) Świecić nie będą, ale to i lepiej, bo to dodatkowe koszty za energię elekstryczną:-)
    • Gość: nobel Re: Radni: coś za dużo kasy za te światełka IP: *.171.13.114.static.cdpnetia.pl 27.10.12, 11:40
      chlebek Cz. bredzi na każdy temat , chwali się tymi tematami co niemiał onich zielonego pojęcia -Przybyszówka niema oświetlenia nawet w jego dzielnicy , na nowobudowane boisko sportowe przy ulicy stadionowej /przybyszówka / nawet o bramki się nie postarał od 2007r.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka