16.05.07, 08:33
Jak długo czeka sie na kredyt w PKO BP? złożyłem wniosek 9 maja pod koniec miesiąca mam podpisać akt notarialny wiec zależy mi na czasie.
Wstepnie otrzymałem:marża 1,08% oraz zjechali mi z prowizją do 0,50%.
Kredyt 132tys. na 30 lat wpłata własna 7 tys .
Mieszkanie kupiłem na przetargu w projekcie aktu notarialnego jest napisane że podpisanie tegoż aktu odbedzie sie po przelaniu pieniędzy na ich konto i tu mam obawy czy bank bedzie chciał przelać pieniądze bez podpisanej umowy,oni znowu nie bedą chcieli podpisać umowy jak nie bedzie pieniędzy na ich koncie i kółko sie zamyka.
Z drugiej strony kredyt bedzie ubezpieczony do momentu wpisania banku do ksiegi wieczystej wiec wydaje mi sie że nie powinno być problemu z przelaniem pieniedzy?

Obserwuj wątek
    • paulap9 Re: PKO BP 16.05.07, 14:32
      Witam. Ja jestem już po podpisaniu umowy kredytowej w PKO BP, a przed aktem
      notarialnym. Z tego co wiem i tak jest w moim przypadku, najpierw musi być
      zawarty akt notarialny, a 2 do 3 dni roboczych po tym pieniądze zostają
      przelane na określone konto.
      • zorkadar Re: PKO BP 16.05.07, 14:54
        Jak długo pan czekał?
        • paulap9 Re: PKO BP 16.05.07, 17:37
          Panismile A jeśli chodzi o długość oczekiwania na decyzję to było 2 dni.
          • zorkadar Re: PKO BP 17.05.07, 09:58
            Sorki za panasmile
            To szybko była decyzja ja narazie zero odzewu....sad
            • zorkadar Re: PKO BP 21.05.07, 11:35
              Dostałem odpowiedz w ciagu 9 dni roboczych,także w PKO BP jest dość szybko.
              • arfer Re: PKO BP 21.05.07, 12:08
                Mały, nie zapchany oddział PKO BP jest w stanie wydać decyzję kredytową w ciągu
                1-2 dni, kolejny (zwykle) 1 to weryfikacja (rekomendacja) w systemie kredytowym
                banku, umowa - w zależności od sprawności pracownika i natężenia wniosków - 1-2
                dni max., wypłata praktycznie - bądź w dniu podpisania umowy, bądź w dniu
                spełnienia warunków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka