Dodaj do ulubionych

tabletka 72h

20.01.13, 13:27
Mam pytanie. Wiadomo, że dzień przed okresem może pojawić się dzień płodny. A zatem: wczoraj współżyliśmy (gumka zsunęła się pod koniec z zawartością i została w środku). Oczywiście ją wyciągnęliśmy. Jakkolwiek śmiesznie by to nie zabrzmiało tak było. Dziś prawidłowo dostałam okres. I teraz moje pytanie: jak myślicie czy jest sens żebym pojechała do lekarza po tabletkę "72h po"? Skoro już krwawię to nie wywoła to chyba kolejnego/mocniejszego krwawienia? Wiem też, że krew nie jest środowiskiem jakie lubią plemniki, ale żyją przecież jeszcze w pochwie do 7 dni. Dodam, że odstawiłam tabletki w połowie grudnia, a zatem jest to 2 krwawienie po odstawieniu i moja płodność jest 3 razy wyższa niż normalnie. A mój cykl jest nieregularny 18-33dni. Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ginekolog Re: tabletka 72h IP: *.play-internet.pl 20.01.13, 13:40
      chyba jeszcze nie dorosłaś do współżycia...:)
      • mary_dith Re: tabletka 72h 20.01.13, 14:45
        Z całym szacunkiem, ale mam swoje lata :) Gnębi mnie kwestia dni płodnych na dzień przed okresem- jedni twierdzą, że w przypadku cykli nieregularnych może tak być, inni natomiast, że nie ma takiej możliwości - by ten właśnie dzień był dniem płodnym. Poza tym odstawiłam tabletki antykoncepcyjne miesiąc temu i tym bardziej mnie to zastanawia...
    • Gość: lek. med. Re: tabletka 72h IP: *.37.139.133.inquad.biz 20.01.13, 19:42
      słuchaj... nie ma żadnego problemu. Jak masz swoje lata, dedukując dalej... współżyjesz się z kolesiem którego kochasz to najwyżej będziesz wreszcie MAMĄ:), co piękniejszego może Cię spotkać. Wnioskując dalej... jak nie chcesz mieć dziecka to po co idziesz z nim do łóżka.... tylko dla przyjemności:) można i tak:):):).... a tak poważnie to możesz dalej próbować zajść w ciąże bo przez ten ostatni stosunek na pewno nie zostaniesz mamą!
      • lowca_intelektow Re: tabletka 72h 20.01.13, 21:09
        > dedukując dalej... współżyjesz się z kolesiem którego kochasz to najwyżej (...)

Zaiste dedukcja na miarę współżycia się ;-))))))))))))))))
    • Gość: ha Re: tabletka 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 22:01
      zdecydowanie bym wzięła tabletkę, dla własnego zdrowia psychicznego. Jesli przestałaś brac tabletki w grudniu to cykl Ci się jeszcze nie wyregulował, dni płodne także się poprzesuwały, a to że dostałas dzis okres nie przesądza tego że nie zajdziesz w ciążę
    • Gość: vp Re: tabletka 72h IP: *.rzeszow.mm.pl 23.01.13, 22:24
      Czegoś tu nie rozumiem. Jak nie chciałaś zajść w ciążę, to czemu odstawiłaś tabletki? A jak chciałaś to o co biega?
      I kto ci takich bzdur naopowiadał, że przed okresem jeden dzień może być płodny? Może być każdy dzień płodny poza normalnym cyklem, istnieją owulacje sprowokowane. I kto ci takich bzdur naopowiadał, że plemniki żyją tydzień? I kto ci takich bzdur naopowiadał o płodności trzy razy większej niż normalnie?
      Niech zgadnę - blondynka?
      Może zamiast szukać mądrości na forum pójdziesz do ginekologa?
      • Gość: ? Re: tabletka 72h IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.01.13, 22:52
        a ile wg ciebie zyją plemnki ?
        • Gość: pałą w łeb Re: tabletka 72h IP: *.d-com.pl 24.01.13, 09:00
          wg mnie do śmierci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka