Dodaj do ulubionych

Sandomierz do Podkarpacia

11.02.13, 17:24
Napisałem taki wątek na Tarnobrzegu i Kielcach.

forum.gazeta.pl/forum/w,329,142257845,142257845,Sandomierz_do_Podkarpacia.html
forum.gazeta.pl/forum/w,60,142257937,142257937,Sandomierz_do_Podkarpacia.html
Czy nie byłby to dobry pomysł dla naszego regionu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Nawet splunąć nam się nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 17:33
      Nawet splunąć nam się nie chce w stronę Podkarpacia.Z gnojami się nie zadajemy.
      • gregorianhusky Re: Nawet splunąć nam się nie chce 11.02.13, 19:29
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Nawet splunąć nam się nie chce w stronę Podkarpacia.Z gnojami się nie zadajemy.

o to typowa świetokrzyska kultura. Na miejscu Sandomierzan wolalbym byc pod Rzeszowem a nie jakimis kielecami
        • smalltownboy Re: Nawet splunąć nam się nie chce 11.02.13, 19:30
          A gdzie on tam świętokrzyski. Miejscowy :)
          • smalltownboy Re: Nawet splunąć nam się nie chce 11.02.13, 19:33
            Akurat Sandomierzanie byliby za. Bo dla nich wygodniej. To nie chodzi o Rzeszów czy Kielce, tylko o 3 miasta - Tbg, St.W i Sandomierz.
        • Gość: tata R Re: Nawet splunąć nam się nie chce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:30
          właściwie to Sandomierz położony jest na wzgórzach
          i pewnie nie ma ochoty być pod
          to miasto jest NAD
          • smalltownboy Re: Nawet splunąć nam się nie chce 12.02.13, 01:31
            Sandomierz położony jest niżej nad poziomem morza zarówno w stosunku do Kielc, jak i do Rzeszowa.

www.daftlogic.com/sandbox-google-maps-find-altitude.htm
    • mjot1 Re: Sandomierz do Podkarpacia 11.02.13, 19:15
      A jakąż to zbrodnię Sandomierz popełnił?
    • Gość: a.n. alfa&beta Re: Sandomierz do Podkarpacia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.13, 19:21
      To tak w ramach idei . . . Rzeszów od moża do moża ?
      • gregorianhusky Re: Sandomierz do Podkarpacia 11.02.13, 19:31
        Gość portalu: a.n. alfa&beta napisał(a):

> To tak w ramach idei . . . Rzeszów od moża do moża ?

Ciekawe jakby teraz Wojewoda Popkarpacki podpatrzył od Ferencja ideę poszerzania ale nie miast ... tylko województwa. Ja bym zaczął od Gorlickiego bo przed 1975 powiat gorlicki byl w granicach województwa rzeszowskiego a obecnie jest w małopolsce. nie wiem jakim cudem nawet
        • Gość: erg Re: Sandomierz do Podkarpacia IP: *.ostnet.pl 11.02.13, 19:37
          coś ty się tak przypierniczył do powiększania Podkarpacia ? Odreagowujesz coś malutkiego czy jaka cholera ?
          • gregorianhusky Re: Sandomierz do Podkarpacia 11.02.13, 19:53
            Gość portalu: erg napisał(a):

> coś ty się tak przypierniczył do powiększania Podkarpacia ? Odreagowujesz coś m
            > alutkiego czy jaka cholera ?

A wpadłem na taki pomysł i nawet założyłem osobny wątek. Raczej z nudów niż z jakiejś konkretnej przyczyny. No aby sie cos na formum działo:):):) pozdrawiam
            • Gość: Następcatronu? Re: Sandomierz do Podkarpacia IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.02.13, 20:35
              Piszesz:
              "A wpadłem na taki pomysł i nawet założyłem osobny wątek. Raczej z nudów niż z jakiejś konkretnej przyczyny. No aby sie cos na formum działo:):):) pozdrawiam"

Powiat gorlicki też do Pdkarpacia?

Jakiś Troll, cy co?
              • gregorianhusky Re: Sandomierz do Podkarpacia 12.02.13, 09:32
                Gość portalu: Następcatronu? napisał(a):

> Piszesz:
                > "A wpadłem na taki pomysł i nawet założyłem osobny wątek. Raczej z nudów niż z
                > jakiejś konkretnej przyczyny. No aby sie cos na formum działo:):):) pozdrawiam"
                >
                > Powiat gorlicki też do Pdkarpacia?
                >
                > Jakiś Troll, cy co?

dlaczego troll, przesadzasz odrazu, po prostu zwykły użytkownik formum z bardzo przyjaznym nastawieniem do wszystkich forumkowiczów. pozdrawiam z Tarnowa cały Rzeszów (5 lat spędzone w Rzeszowie bardzo milo wspominam az do tego stopnia że zamiast siedziec na formu młp. siedze u Was. moze kiedys sie przeniose spowrotem do fajnego miasta jakim jest Rzeszów, pzdr
    • mal49 Re: Sandomierz do Podkarpacia 11.02.13, 22:49
      Jest tylko jeden sposób, by Sandomierz chciał powrócić : poszerzyć SSE Stalowa Wola/Tarnobrzeg. Wtedy władze lokalne zaczną liczyć korzyści.
      • Gość: Mieszkaniec. Re: Sandomierz do Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 00:21
        Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.
        W Sandomierzu znane jest pojęcie honor i godność.A nawet wiemy do jakiego poziomu można się zniżyć.Nie mieścicie się w tych granicach.To chyba Wam wystarczy.
        • Gość: asdf Re:srasz honorem IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 12.02.13, 01:47
          kolego... srasz honorem jak typowy moherowy beret.... gość tu puścił luźne pierdnięcie o przyłączeniu...
          • Gość: Mieszkaniec. Re:srasz honorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 09:45
            Rozumiem,że na Podkarpaciu u niektórych odbyt stanowi siedlisko cnót moralnych.
      • jael53 Re: Sandomierz do Podkarpacia 12.02.13, 17:22
        mal49 napisała:

> Jest tylko jeden sposób, by Sandomierz chciał powrócić : poszerzyć SSE Stalowa
        > Wola/Tarnobrzeg. Wtedy władze lokalne zaczną liczyć korzyści.

Bo ja wiem? Forum kieleckie bywa bardzo sympatyczne:

kielce.gazeta.pl/kielce/0,78947,12607323.html
        Jakoś tak przypuszczam, że wątpię, aby Sandomierzanie tęsknili za województwem, w którego stolycy fasonem jest wypyszczać na każdego, kto "z prowincji". Tym bardziej, gdy zważyć historię tego Sandomierza i (uczciwszy uszy) Rzeszowa.
        • smalltownboy Re: Sandomierz do Podkarpacia 12.02.13, 18:41
          No ale Kielce nie lepsiejsze.

forum.gazeta.pl/forum/w,60,142257937,142324839,Re_Sandomierz_do_Podkarpacia.html
    • Gość: Mieszkaniec Pociągiem z Sandomierza do Rzeszowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 10:00
      Dla tych, co to jeszcze o Rajsze nie slyszeli:
      Jedzie dwóch Żydów pociągiem, jeden bogaty, a drugi biedny. - Gdzie pan jedzie? - Najpierw jadę do Baden, później do Baden-Baden, a potem do Wiesbaden. - A ja jadę do Rajsze, później do Rajsze-Rajsze, a potem do Wysrajsze!
      borowik.blox.pl/2006/10/Welcome-in-Reisha.html
      • Gość: khj Re: Pociągiem z Sandomierza do Rzeszowa. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.02.13, 10:14
        I to ma być dowcipne?

Co za żenada.
        • Gość: Mieszkaniec. Re: Pociągiem z Sandomierza do Rzeszowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 21:45
          To prawda a nie dowcip.Podany jest tylko w formie dowcipu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka