Dodaj do ulubionych

Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok basen...

14.02.13, 08:44
Oooo łał..
mam nadzieję tylko, ze nie będzie tam "smokersów" i ryboludzi ze skrzelami za uszami :)
Choć taki "samotny bohater" chyba by się przydał w naszym świecie pełnym brutalnej siły.

Wodny Świat... a będzie Costner na otwarciu?
Obserwuj wątek
    • e_w_a_21 Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok basen... 14.02.13, 08:47
      O super !!! Nazwa już jest !!!
    • shepard102 Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 09:00
      "... Wodny Świat... a będzie Costner na otwarciu? ..."

Oby się tylko nie skończyło tak samo jak w przypadku filmu: KLAPĄ.
      • kmdr_rohan Mam nadzieję, że skończy się klapą. 14.02.13, 09:08
        Niszczenie parku tylko po to, by pan prezydent mógł zrealizowac jedną ze swoich nierealnych obietnic - to idiotyzm. Pan Adamowicz niestety ma rację. Jakimi drogami będą przyjeżdżać ludzie do aquapaku? Broniewskiego, może? Gdzie do tego molocha (bo oczywiście w swej świetklanej wizji parezydenciunio jeszcze basenik dołożył) przewidziano parking? Pewnie na Podpromiu, jak do każdej inwestycji w tym mieście. I wreszcie - gdzie mieszkańcy osiedla będą mogli np. wyjść z dzieckiem na spacer? Pomiędzy samochody, ktorych wzmożony ruch zafunduje im Tadeuliusz Cezar?
        • Gość: mieszkanka Re: Mam nadzieję, że skończy się klapą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 09:18
          Ale bzdurna lokalizacja!!!!!! chcecie ratowac Nowy Swiat - przeróbcie tego pustego molocha na aquapark! - parking już jest, schody ruchome przerobić na zjeżdżalnie. Handlu tam i tak nie będzie!!!!
          • kmdr_rohan Re: Mam nadzieję, że skończy się klapą. 14.02.13, 09:34
            No i jeszcze te delikatnie mówiąc półprawdy pana Lekacza, na temat stosunku mieszkańcow osiedla do tej inwestycji. Kogo pan pytał? Tych ludzi, którzy uczstniczyli w spotkaniu z prezydentem? Rzeczywiście, baaardzo reprezentacyjna grupa mieszkańców. Szkoda tylko, że nikt nie powiadomił mieszkańców, że od ich obecności na tym spędzie, będzie zależeć cokolwiek. Ale może tak miało być?
            • Gość: żabka Re: Mam nadzieję, że skończy się klapą. IP: *.podkarpacki.net 14.02.13, 13:52
              Było ogłaszane ale jak ma się w dupie spotkania to miej do siebie pretensje a może chcesz żeby imiennie zapraszali jak na komendę może jeszcze limuzynę podstawić??.
              Zawsze komuś będzie przeszkadzało może mi chcesz pod blokiem postawić a może jasiowi na NM??? Chyba, że masz na uwadze lasek w Chmielniku no cóż później narzekał bedziesz że nie w Rzeszowie że daleko ot taki malutki "polaczek z kompleksami" z Ciebie
              • kmdr_rohan Re: Mam nadzieję, że skończy się klapą. 14.02.13, 15:16
                Gość portalu: żabka napisał(a):

> Było ogłaszane ale jak ma się w dupie spotkania to miej do siebie pretensje a m
                > oże chcesz żeby imiennie zapraszali jak na komendę może jeszcze limuzynę podsta
                > wić??.

Widzę, że czytanie ze zrozumienim Cię przerasta. Zapytam jeszcze raz, prościej. czy na ogłoszeniach (ktorych zresztą jakoś nie widzialem, ale może nie chodzę tam, gdzie je wieszają) wspominano cokolwiek o tym, że odbedzie się głosowanie na temat likwidacji parku? Czy tylko ogłoszono spędd, na ktorym pan prezydent jak to ma w zwyczaju, miał się chwalić ilością mieszkańców w przyłączonych wioskach?
                No i ciekawą rzecz napisałaś. "Zawsze będzie przeszkadzało" Czy po to w środku sporego osiedla pozostawiono te kilka drzewek (niektóre sam sadziłem), by je teraz wyciąć? W zamian oferuje się mieszkańcom smród samochodów. Ciekawa zamiana. A terenów Tadeulisz przyłączył tyle, że chyba na obrzeżu miasta znajdzie się jakaś łąka, na której można postaić cały kompleks z dojazdem, parkingiem itp? Naprawdę chcesz pozbawić te kilka tysiecy mieszkańcow Baranówki jedynego miejsca, gdzie mogą w mairę spokojnie pospacerować z dziećmi czy wnukami?
          • Gość: ole Re: Wodny świat - aquapark na Baranówce !! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 14.02.13, 09:36
            Teren jest niewykorzystany w pełni, bardzo dobrze że może w tym miejscu powstac park wodny.Podobny park wodny również stoi prawie w centrum miasta Poprad i ci co tam byli wiedzą ile osób korzysta z tego obiektu nie tylko mieszkańców miasta ale wokół pełno w basenach jest polaków.Najlepiej jak zajmie sie tym całkowicie inwestor Nowego Swiata i tylko on bo jak miasto zacznie kombinowac do dojdzie do tego, że nic z tego nie wyjdzie.W mieście potrzebny jest aquapark całoroczny z podgrzewaną wodą przez baterie słoneczne.
            • kmdr_rohan Re: Wodny świat - aquapark na Baranówce !! 14.02.13, 09:49
              Ktoryb teren nie jest wykorzystany w pełni? Trawnik pod czwórką na Mikołajczyka, czy boisko koło szkoły?
              • Gość: tomerskn Re: Wodny świat - aquapark na Baranówce !! IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 11:35
                do picia browarów na ławce przecież. Nie wiesz?
              • Gość: jakiś taki Re: Wodny świat - aquapark na Baranówce !! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.02.13, 21:35
                Z boiska korzystają tylko właściciele srających psów, bo nikt inny po tych gównach chodzić nie chce.
                • kmdr_rohan Re: Wodny świat - aquapark na Baranówce !! 15.02.13, 07:14
                  Mówisz oczywiście za siebie.
        • Gość: ehhhhh Re: Prywata kmdr IP: *.static.sl-net.pl 14.02.13, 11:56
          Przynajmniej byś napisał, że nie lubisz aquaparków, nie umiesz pływać lub pragniesz ciszy i spokoju a nie stac cie na domek pod lasem a nie gulgotał oburzony sugerując ze to złe rozwiązanie dla mieszkańców miasta. Jakie to małe ehhhhhh.
          • kmdr_rohan Odezwal się miłośnik likwidacji parków. 14.02.13, 12:30
            Przynajmniej byś napisał, że nie lubisz drzew, a najprzyjemniej oddycha ci się z mordą prazyciśniętą do rury wydechowej auta, a nie gulgoatał na temat aquaparku. Jakie to rozlazłe.
            • Gość: jakiś taki Re: Odezwal się miłośnik likwidacji parków. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.02.13, 21:37
              Nie wykręcaj kota ogonem. nikt nie chce likwidować drzew, a jedynie boisko.
              • kmdr_rohan Re: Odezwal się miłośnik likwidacji parków. 15.02.13, 07:12
                Widziałeś plany, czy ssasz z brudnego palucha?
        • Gość: jakiś taki Re: Mam nadzieję, że skończy się klapą. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.02.13, 21:30
          Naprzeciwko nowego świata jest bardzo duży parking który obsłuży i klientów galerii i pływalni.
          Dojechać można bez problemu ulicą krakowską i zjechać wygodnym zjazdem w wyzwolenia.
          Zastanawiam się też czy byłeś tam kiedykolwiek na spacerze - obawiam się że nie, bo gdybyś był, to byś takich głupot nie pisał - obecne boisko to jest sracz dla psów i zapewniam cię że oprócz ich właścicieli nikt tam nie bywa.
          Park jest duży i jest gdzie spacerować zatem nie pie**ol głupot.
          • kmdr_rohan Re: Mam nadzieję, że skończy się klapą. 15.02.13, 07:17
            Liczyłeś te miejsca, rozumiem. Pozqa tym co ś ci się uliczki pomyrdały. O wielkości parku nie będę z tobą dyskutował, bo nie masz pojecia ile zajmuja prawdziwe aquaparki, a ile ma ten na Baranówce.
      • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 14.02.13, 10:26
        Film "Wodny Świat" nie skończył się plajtą. Co prawda emisje w kinach nie zwróciły producentowi tego filmu kosztów jego wykonania, to już w obiegu Video/DVD był to prawdziwy hit (jeden z największych w tym segmencie dystrybucji), gdzie obroty niespodziewanie przerosły wszelkie oczekiwania. Finalnie dzięki temu film przyniósł zysk.
    • Gość: dgf Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 09:24
      Nazwa już jest, to można teraz mianować dyrektora i zastępców.
    • Gość: zzz Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.150.178.245.fenomenalny.net 14.02.13, 09:24
      no to wszyscy mieszkańcy będą dofinansowywać z podatków ten park wodny bo oczywiście z biletów to się nie sfinansuje, mieszkańców po prostu nie stać na takie luksusy żeby płacić 20zł albo więcej za godzinę pobytu, policzcie sobie ile trzeba zapłacić za wyjście rodziców z dwójką dzieci na dwie godziny do aqua parku, byłem kiedyś w Krakowie ale na częste wyjścia po prostu mnie nie stać
      • Gość: karino Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 09:29
        Miasto bogate, stać nas.
      • Gość: gtw Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 195.158.247.* 14.02.13, 09:33
        ciebie nie stać, mnie stać

firma nie dofinasowuje ci karty Multisportu?
        • Gość: karino Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.13, 09:54
          Jak cię stać, to czemu nie zbudujesz aqua parku za swoje pieniądze? Fajniej się sięga do cudzej kieszeni, co?
        • Gość: radek Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 14.02.13, 09:56
          Ceny na Słowacji w Aquaparkach są bardzo zróżnicowane np za całodobowe wejście do ''City Park '' Poprad w sezonie trzeba zapłaci po przeliczeniu na złotówki 54 zł ale można wykupic bilet na 2 godziny.Najtaniej wychodzi w miejscowości Vrbov koło Popradu tam bilet na 4 godziny kosztuje 7 euro (28 zł ).
    • Gość: moge zerknac Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 12:03
      Dobra, dobra, szczekacze i ujadacze.

Podpowiem tylko jedna sprawe. Skoro Womak chce budowac ten aquapark, to bardzo dobrze. W koncu mieszkancy Rzeszowa tego chca i oczekuja. Ale dlaczego ma budowac to w parku?
      Niech wybuduje na gruncie po drugiej strony Krakowskiej, ktorego jest wlascicielem, czyz nie tak? W koncu miasto sprzedalo za niemale pieniadze ten grunt pare lat temu... Przebicie jest, rondo jest do Nowego Swiatu.

Slowem "wszystko jest". Chyba, ze ja czegos nie rozumiem, albo wlasnie rozumiem zbyt wiele :)

• kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 12:38
        Gość portalu: moge zerknac napisał(a):

> Dobra, dobra, szczekacze i ujadacze.

Nam też miło, że wpadłeś merytorycznie podyskutować.

> Niech wybuduje na gruncie po drugiej strony Krakowskiej, ktorego jest wlascicie
        > lem, czyz nie tak?

Wskaż te hektary "po drugiej stronie Krakowskiej". Widziałes kiedyś aquapark z prawdziwego zdarzenia? Wiesz, jakie powierzchnie zajmuje?

> Slowem "wszystko jest". Chyba, ze ja czegos nie rozumiem,

Masz rację. Nie rozumiesz.
        • Gość: moge zerknac Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 12:52
          Ile zajmuje powierzchni... no coz..
          Sadze, ze blisko hektar chyba wystarczy.
          Dokladnie tutaj:
          goo.gl/maps/bkBmy
          Oczywiscie, najlepiej zabudowac trzy hektary, zrobic w Rzeszowie cos na miare Tropical Island pod Berlinem, a potem plakac, ze nie da sie tego utrzymac :)

i koniecznie zabrac ludziom park! parki sa niepotrzebne! nie ma co przewietrzac osiedli!
          • kmdr_rohan Aquaparki. 14.02.13, 13:48
            Tak, ten teren ma około jednego hektara. Dla przykładu, aquapark w Łodzi chwali się powierzchnią - czterech hektarów, przy czym nie jest dla mnie jasne, czy jest to calkowita powierzchnia zajmowana przez obiekty, łącznie z parkingami i drogami dojazdowymi. No, ale zawsze możemy zrobić coś na miarę Rzeszowa. Innowacyjny aquapark o powierzchni trzydziestu arów, bez zaplecza, bez parkingu (parking przypominam jest na Podpromiu) i bez sensu.
            A potam stanąć i zaśpiewać na góralską nutę:

Tam w Rzeszowie na uboczu,
            Tadek nalał dołek moczu,
            Ludziska się zebrali,
            Aquaparkiem go nazwali..."
            • kmdr_rohan Ha, znalazłem! 14.02.13, 14:00

Te cztery hektary, to chyba same budynki. Według TEJ strony - cały aqua[ark rozsiadł się na dziesięciu hektarach. Cały park na Baranówce - ma osiem.
            • Gość: jakiś taki Re: Aquaparki. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.02.13, 21:45
              Ty idz posadzić gdzieś parę drzewek, najlepiej na własnej działce za miastem, bo myślenie nie idzie ci szczególnie dobrze. A jak już ci ten las tam wyrośnie to się tam przeprowadź i daj ludziom żyć jak chcą.
              • kmdr_rohan Re: Aquaparki. 15.02.13, 07:14
                Jacy ludzie chcą? Ktoś ich pytał? Może na spotkaniu z Tadziem? Nie śmieszaj się.
    • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 12:12
      Tak sobie czytam i zastanawiam się gdzie ja mieszkam?
      Kto mnie otacza?
      Skąd się biorą tak wredni i zakłamani ludzie?

Jeszcze niedawno, w każdym sondażu "co jest najbardziej potrzebne w Rzeszowie" aquapark zawsze był wśród liderów. Ba, na tym forum wylano już tony pomyj na Ferenca za jego brak.
      Teraz, gdy coraz bliżej do powstania.... poczytajcie samych siebie... mnie już się nie chce... mam odruch wymiotny.
      • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 12:31
        ex_lowca napisał:

> Kto mnie otacza?
        > Skąd się biorą tak wredni i zakłamani ludzie?

I spojrzała Łowieczka w lustro, popatrzyła na rodzinę, bliskich i zapłakała.
        Meeeee...
      • e_w_a_21 Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 12:38
        Skoro masz takie odruchy to polecam wizytę u lekarza. Może to coś poważnego ? Z tymi problemami to najlepiej udaj się do lekarza rodzinnego. A przy okazji, skoro nie rozumiesz ludzi to zapisz się do psychologa lub psychiatry. Życzę powrotu do zdrowia. Mam nadzieję, że do następnego orszaku w Rzeszowie wyzdrowiejesz.
        • lechowski51 Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 12:59
          Bezrobotni z Rzeszowa niczego innego nie pragną jak aquaparku!.Czy ktos zapytał Prezydenta ile miasto/podatnikow,mieszkańców/ będzie kosztował ten kolejny obiekt w Fajnej Polsce dla Fajnopolaków?!
          • e_w_a_21 Brak logiki u Ciebie 14.02.13, 13:08
            Wszyscy wiedzą, że masz alergię na punkcie komunizmu ale dajesz do zrozumienia, że to Ratusz ma wydać pieniądze na stworzenie miejsc pracy. Czyli jak? Ma wybudować fabrykę? Jeżeli tak - to będzie powrót do komunizmu, a tego nie chcesz przecież. Więc jak to z Tobą jest ?
      • Gość: Mieszkanka Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 13:16
        aś ty jednak głupol!!!

ludzie chcą aquaparku, ale jak już się coś robi, trzeba robić dobrze!
        Planując inwestycję trzeba wziąc pod uwagę całość założeń - lokalizacja, dojazd, parking, projekt koncepcyjny, realizacja. A nie wpieprzyć kolejnego molocha obok już istniejącego zabierając mieszkańcom Baranówki ten kawalątek parku. Z głową Panowie!
        • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 14:25
          Gość portalu: Mieszkanka napisał(a):

> ludzie chcą aquaparku, ale jak już się coś robi, trzeba robić dobrze!

OK, w takim razie rozmawiajcie o tym jak i gdzie to zrobić dobrze, a nie pitolcie bez sensu jak półgłówki wypuszczone na przepustkę z psychiatryka.
          Jedna nabija się z nazwy, drugi coś pitoli o klapie filmu, trzeci o zatrudnianiu, trzeci mianuje dyrektorów, kmdr jak zwykle odjechał i meeeeeczy, czwarta udziela porad pseudolekarskich i generalnie jest fajnie. Tak swojsko i typowo dla tego forum i sporej ilości zadomowionych tu oszołomów,

> Z głową Panowie!

To ma być chyba żart?
          Poczytaj posty np, kmdr'a a ujrzysz konstruktywnie, wręcz twórczo udzielającego się inteligenta ;-)))))
          Jak wytrzymasz tą lekturę możesz zająć się TWA. Jednak to niebezpieczne zajęcia. Można zmienić orientację seksualną, zacząć widywać wszędzie Marysie i owieczki oraz muczeć, beczeć i wydawać różne inne chyba nie do końca kontrolowane dźwięki.
          • kmdr_rohan Następny bek Łowieczki. 14.02.13, 14:35
            Zarzuca, biedactwo innym brak pomyslów. Tak, jakbym to ja dostawał pieniądze, za pomysły na aquapark w Rzeszowie. Murarz domy muruje, krawiec szyje ubrania... pamiętasz Łowieczko ten wierszyk?
            A jakie pomysły ma Łowieczka na aquapark w Rzeszowie? A tego sie od niej nie dowiemy, bo poza opisywaniem swych mokrych wyobrażeń na temat uczestników dyskusji - o meritum jak zwykle u niej - null.
            • ex_lowca Re: Następny bek Łowieczki. 14.02.13, 23:04
              kmdr_rohan napisał:

> Zarzuca, biedactwo innym brak pomyslów. Tak, jakbym to ja dostawał pieniądze, z
              > a pomysły na

Naprawdę nie rozumiesz co się do Ciebie pisze? Czy tylko udajesz osobę mającą problemy?

> A jakie pomysły ma Łowieczka na aquapark w Rzeszowie?

Żadnych, bo ja na niego nie pluję. Nie beeeeecę jak idiota, nie zatrudniam dyrektorów itd.
              Mnie się podoba, że podjęto decyzję o budowie. Będę zadowolony gdy powstanie i nie będę szukał na siłę wad i niedoróbek.

Tym się różnimy. Ja cieszę się z życia. Jestem zadowolony z kładki, ścieżek, Hotelu Rzeszów, fontanny multimedialnej, remontów ulic, skateparku i wielu, wielu innych rzeczy w moim mieście.
              Wy we wszystkim widzicie zło, nieudacznictwo, układy, przekręty itd.

> A tego sie od niej nie dowiemy, bo poza opisywaniem swych mokrych wyobrażeń na temat

Co oznacza określenie "mokre wyobrażenia"?
              • kmdr_rohan Następny, tym razem nocny bek Łowieczki. 15.02.13, 07:22
                Jak zwykle zero odniesienia się do problemów merytorycznych, za to cały wpis poswięcony sobie, jak to ona zadowolona z życia. To wspaniale, takich ludzi potrzeba władzy. Zadowolonych z siebie idiotów, ktorzy nie bedą mieć innego zdania, niż ukochana władzuchna. Naweet jak im ukochan władzuchna zamieni park na kolejne budynki, generujące wzmożony ruch samochodowy w środku osiedla. Cudownie Łowieczko.
                • ex_lowca Re: Następny, tym razem nocny bek Łowieczki. 15.02.13, 13:02
                  kmdr_rohan napisał:

> Jak zwykle zero odniesienia się do problemów merytorycznych,

Ponownie się mylisz. Odnoszę się cały czas do najważniejszego problemu merytorycznego Podkarpacia. Tym problemem jest archetypowy poziom świadomości, kultury oraz sposób postrzegania rzeczywistości mieszkańców tego regionu. To przez takich pseudo komandorów pt. "to się nie uda", a w ekstremalnej wersji nieudacznictwa, a nawet dywersji pt. "żeby to się nie udało" jest tu, tak jak jest.

> za to cały wpis poswięcony sobie, jak to ona zadowolona z życia.

Po pierwsze.
                  Zdaję sobie sprawę z faktu Twoich ułomności, ale choć postaraj się odrobić lekcje z zakresu czwartej klasy szkoły podstawowej i posługiwać się prawidłowo rodzajami. Chyba, że tak bardzo zależy Ci na ukazywaniu własnej osoby ogółowi jako jako niedouczonego tępaka.
                  W takim razie kompromituj się nadal. Twoja sprawa.

Po drugie.
                  Z natury jestem osobą pogodną. Żyjącą sobie spokojnie, z uśmiechem na twarzy.
                  Rozumiem, że dla zgryźliwego tetryka, który wszędzie wokół widzi jedynie zło, taka osobowość i wynikająca z niej postawa są niezrozumiałe. Myślę, że z perspektywy ciasnoty umysłu nawet godne potępienia i to nie dla tego, że są złe. Do potępienia niektórym wystarczy odmienność.

> To wspaniale, takich ludzi potrzeba władzy. Zadowolonych z siebie idiotów,
                  > ktorzy nie bedą mieć innego zdania, niż ukochana władzuchna.

Ty naprawdę niczego nie rozumiesz. Twój umysł nawet nie jest zdolny do wyobrażenia sobie, że ktoś może myśleć inaczej. A gdy już taka osoba się pojawia, to musi być idiotą i bezwolnym sługusem władzy. Strasznie jesteś poblokowany i ograniczony. Hmmmm ... ale jak to ułomnemu wytłumaczyć?

Może podam abstrakcyjny przykład.
                  Jedziemy na wczasy nad ciepłe morze. Meldujemy się w hotelu i się zaczyna. Ty warczysz na otoczenie, że widok z balkonu masz na parking, a nie na morze, że w łazience brakuje jednego mydełka, że z kranu kapie, a jedzenie na 100% będzie fatalne...
                  Ja w tym czasie wyleguje się na plaży, popijam lokalne winko do langusty i zaprzyjaźniam się z obsługą wypożyczalni sprzętu nurkowego. W nosie mam niedogodności i koncentruję się na rzeczach fajnych. Daję uśmiech ludziom, którzy się nim odwzajemniają.
                  Gdyby się okazało, że faktycznie jest tragedia, to podpisujemy papier z rezydentem biura podróży i szukam sobie hotelu, który będzie mi odpowiadał. Tam wspaniale wypoczywam i świetnie się bawię.
                  Ty walczysz z hotelem, obsługą, meduzami, śmieciami na plaży, producentami kaszanki i władzami kurortu. Oczywiście niczego nie osiągasz poza wyrobieniem sobie opinii zdrowo pieprzniętego wredniaka z Polski. Ba, Twoje zupki mają "specjalne" dodatki, a pokojówki zmieniają Ci ręczniki na "wyjątkowo czyste" ;-)))

Mnie już życie czegoś nauczyło. Zawsze staram się ustawiać i widzieć pozytywne strony, a gdy negatywy zaczynają przeważać przenoszę się tam, gdzie jest fajnie. Uprawianie donkiszoterii nie jest ani fajne, ani mądre i zawsze prowadzi donikąd.

> Naweet jak im ukochan władzuchna zamieni park na kolejne budynki, generujące
                  > wzmożony ruch samochodowy w środku osiedla.

Jeśli Ci się to nie podoba, to powinieneś założyć komitet społeczny. Zbierać podpisy, organizować ludzi, przebijać się do mediów, mobilizować ekologów, nie dawać wytchnienia UM. A Ty co robisz? Coś tam sobie mizernie przebąkujesz na nic nie znaczącym forum?
                  Liczysz na to, że cokolwiek tym zmienisz?
                  A może już nie potrafisz żyć inaczej i faktycznie jesteś starym, wypalonym, zgryźliwym tetrykiem bijącym pianę dla samego jej bicia? Marszczącym czoło i wyginającym usta w grymasie, bo na pogodę ducha już Cię nie stać?

Merytorycznie zgadzam się, że lokalizacja Wodnego świata i zlikwidowanie części parku nie są najlepszymi pomysłami UM, ale nie tędy droga do zmiany i nie takie metody. Pokaż mi jeden, choćby najmniejszy, nawet symboliczny Wasz sukces.
                  Jama ujada od jak dawna i co? Nawet jeśli Ferenc przeczytał choć jeden jego wpis, w co wątpię, to parsknął śmiechem z politowaniem i tyle.

Poza tym uwierz, że jest wiele pięknych miejsc w Rzeszowie, okolicach, na Podkarpaciu, w Polsce i na świecie. Żaden aquapark, kładka, czy zniszczenie parku tego nie zmieni. Naprawdę nikt Cię nie przyspawał do Baranówki. Masz wolną wolę i możesz sam decydować gdzie tylko chcesz być. Nie lubisz Ferenca, OK. Jaki problem? Jego nie zmienisz, ale możesz "go ominąć".

Jednak tego nie robisz. Nie tworzysz też realnego i mającego jakiekolwiek szanse na powodzenie "ruchu oporu". Więc o co tu chodzi? O samobiczowanie, plucie jadem, tworzenie nihilistycznych wizji? Tak sobie i tylko dla siebie? A może o wspólnotę nieudaczników? Chociaż poklepią się wzajemnie i wirtualnie po pleckach i wyleją gorzkie żale?

• kmdr_rohan Łowieczka jak widać żyć beze mnie nie może. 15.02.13, 13:18
                    Ostatnio Łowieczka staje się nieco nachalna. Ale niech sobie pisze, biedactwo. Brak jej w życiu innych podniet, niech chociaż w necie ma zabawę.
                    Pisz dalej, Łowieczko.
                    Ja poczytam.
                    Albo nie.
                    • ex_lowca Re: Łowieczka jak widać żyć beze mnie nie może. 15.02.13, 14:53
                      Nie wiesz czasem dlaczego nie spodziewałem się odpowiedzi na mój post i zawarte w nim pytania?
                      Podpowiem. Zaglądnij w historię Twoich postów i postaraj się wycisnąć z nich jakąkolwiek treść, logikę lub konsekwencję.

Brak? A to szkoda. Niestety jedyne, czego można oczekiwać po Tobie to bełkot o łowieckach, Marysiach, podnietach i homusiowych skłonnościach. Generalnie to wygląda jakbyś miał jakiś problem natury seksualnej z zoofilią i homoseksualizmem w tle.
                      Zobacz w historii, który raz nie stać Cię na podjęcie rękawicy i robisz unik w stylu urażonego homusia.

Cóż zrobić. Nie wszyscy myszą "umieć być" i ja taką różnorodność akceptuję. Podobnie jak akceptuję istnienie pedofilii, homoseksualistów, zoofilii i innych popaprańców. Takie jest życie i nie należy się na nie obrażać lub go potępiać. Akceptacja istnienia zjawiska nie oznacza jednak akceptacji pociągu seksualnego do owiec lub facetów przezywanych Marysiami.
                        • ex_lowca Re: I znowu Łowieczka coś do mnie czuje. Ciekawe c 15.02.13, 15:18
                          kmdr_rohan napisał:

> I znowu Łowieczka coś do mnie czuje. Ciekawe co?

Oczywiście, że czuję.
                          Czy naprawdę tak trudno w moich wypowiedziach przeczytać co?

Jednak skoro nie potrafisz, to postaram się napisać najprostszymi słowami. Tak, by nawet skrzywdzony przez los potomek mieszkańca czworaków miał szansę z końcu zrozumieć.
                          Czuję do Ciebie mieszankę, odrazy i pogardy ze współczuciem.

Podobnymi uczuciami obdarowuję wszystkich skrzywdzonych przez los zaburzeniami orientacji seksualnej, szczególnie ze skłonnościami do zoofilii, pedofilii i innych zboczeń seksualnych.
                          • kmdr_rohan Biedna Łowieczka. 15.02.13, 15:25
                            Ten imperatyw, na którym kiedyś taka fajną wpadkę zaliczyła.
                            Pisz Łowieczko, Pisz.
                            Ja przeczytam. Albo i nie.
                            A ty pisz.
                            • ex_lowca Re: Biedna Łowieczka. 15.02.13, 19:18
                              > Ja przeczytam. Albo i nie.

Ile Ty masz lat i jak nikczemne IQ żeby liczyć na to, że ktoś w to uwierzy?
                              • kmdr_rohan Biedna, mała Łowieczka. 17.02.13, 10:49
                                Zaczyna się biedactwo denerwować. Ale jakże słodka w tych swoich nerwusiach. ;)
                                • ex_lowca Re: Biedna, mała Łowieczka. 17.02.13, 13:04
                                  kmdr_rohan napisał:

>> Ja przeczytam. Albo i nie.
                                  ex_lowca napisał:
                                  > Ile Ty masz lat i jak nikczemne IQ żeby liczyć na to, że ktoś w to uwierzy?

kmdr_rohan napisał:
                                  >> Zaczyna się biedactwo denerwować. Ale jakże słodka w tych swoich nerwusiach. ;)

Zawsze swoją miarką traktujesz innych?
                                  No tak.... przepraszam... zapomniałem o możliwościach. Umknęła mi też typowa dla każdego prostaka zaciętość.

P.S.
                                  Nie jestem specjalnie dumny z faktu, że nie wytrzymałeś i w tak banalny sposób się podłożyłeś. To jak nikczemne masz to IQ? ;-))))))
                                  • kmdr_rohan A Łowieczka żyć beze mnie nie może. 17.02.13, 13:20
                                    To w sumie takie słodkie, gdy mała Łowieczka biega tak za człowiekem becząc z cicha. Wierna jak pies. A może raczej suka?
                                    • ex_lowca Re: A Łowieczka żyć beze mnie nie może. 17.02.13, 13:32
                                      kmdr_rohan napisał:

> To w sumie takie słodkie, gdy mała Łowieczka biega tak za człowiekem becząc z c
                                      > icha. Wierna jak pies. A może raczej suka?

Przeczytaj sam siebie i pomyśl (na ile to możliwe) jak biedny, i bardzo skrzywdzony przez los umysł mógł wypluć tak pokręcone bzdury?
                                      • kmdr_rohan No nie może i kropka! 17.02.13, 13:34
                                        Strrrrrraszna jest ta siła uczucia. Aż się boję pomyśleć, cóż to za uczucie.
                                        • ex_lowca Re: No nie może i kropka! 17.02.13, 13:46
                                          kmdr_rohan napisał:

> Strrrrrraszna jest ta siła uczucia. Aż się boję pomyśleć, cóż to za uczucie.

Skrzywiony marzyciel ... fujjj !!!
                                          • kmdr_rohan No nie może i trzy kropki... 17.02.13, 13:53
                                            ...przerażająca jest siła nałogu.
                                            • ex_lowca Re: No nie może i trzy kropki... 17.02.13, 14:01
                                              kmdr_rohan napisał:

> ...przerażająca jest siła nałogu.

Przerażający jest poziom Twojej megalomanii.
                                              Naprawdę się łudzisz, że możesz być obiektem czegoś więcej niż tania rozrywka dla starego i nieźle pofyrtanego, nudzącego się satrapy?
                                              Taką, bezwolną, tanią kukłą treningową, którą się stosuje gdy brak jest sparingpartnera.
                                              Nałogi Ci się marzą... ehhhh....

P.S.
                                              Gdzieś wyżej napisałem "tanią". To błąd. Winno być "darmową" ;-)))
                                              • kmdr_rohan Nawet Wierny Soroka nie był tak wierny. 17.02.13, 14:29
                                                Jak Łowieczka.
                                                • ex_lowca Re: Nawet Wierny Soroka nie był tak wierny. 17.02.13, 15:25
                                                  kmdr_rohan napisał:

> Jak Łowieczka.

Widzę, że ułomny umysł przerzucił Cię z zoofilskich marzeń o owieczce do iluzji krainy Potopu.
                                                  Ciekawe, czy to naturalna dysfunkcja umysłu, czy wywołujesz takie jazdy chemią?
                                                  Przyznaj się.
                                                  • kmdr_rohan Wzorowa stałość uczuć u Łowieczki. 17.02.13, 15:49
                                                    Jak widać, nie przepuści żadnego mojego wpisu.

co to za pan
                                                    w tych kulturalnych okularach
                                                    jak się stara ładnie siedzieć i wysławiaaaaaaać
                                                    ach co za ton co za ukłon
                                                    co za wiara w każdym zdaniu
                                                    i jakie mądre przekonania -ania-ania-ania-ania-ania
                                                  • ex_lowca Re: Wzorowa stałość uczuć u Łowieczki. 17.02.13, 16:00
                                                    kmdr_rohan napisał:

> Jak widać, nie przepuści żadnego mojego wpisu.

Napisz proszę czym wywołujesz takie jazdy, że już mnie widzisz pod każdym swoim postem?
                                                    Mile widziany namiar na dilera.

• kmdr_rohan No czyż ona nie jest słodka? 17.02.13, 16:07
                                                    Jak to pilnie śledzi moje wpisy i jak to niby wytyk mi błędy. A spod tego pseudoupomnienia wyraźnie widać to uczucie...
                                                  • ex_lowca Re: No czyż ona nie jest słodka? 17.02.13, 16:24
                                                    Życzę Ci żebyś jak najszybciej wyszedł z ciągu.
                                                    Jak będziesz już "czysty" i odzyskasz choć część władz umysłowych raczej nie czytaj tych, swoich pedalskich zaczepek i odlotów mających tyle samo wspólnego z rzeczywistością, co byk z gwiazdami. Chyba, że lubisz się wstydzić i samobiczować.
                                                  • kmdr_rohan Prawdziwa mieńciźna z Łowieczki. 17.02.13, 16:37
                                                    Jak zabawnie stara się udawać mężczyznę. Jak pręży te wątłe muskułki. I te jej wiejskie porównania. Czyżby nativitatis locus Budzivoiensis?
                                                    Naprawdę Łowieczko, jesteś zabawna.
                                                  • Gość: krytykant Re: Wzorowa stałość uczuć u Łowieczki. IP: *.static.icpnet.pl 17.02.13, 17:37
                                                    Skończ już tą żenadę. Tak się dawać kopać po jądrach takiemu oszołomowi i jeszcze wierszyki pisać udając ze nic sie nie dzieje może tylko wiejski kretyn
                                                  • ex_lowca Re: Wzorowa stałość uczuć u Łowieczki. 17.02.13, 17:49
                                                    > Tak się dawać kopać po jądrach takiemu oszołomowi i jeszcze wierszyki pisać

Wszystko fajnie, tylko skąd Ci się wziął ten "oszołom"?
                                                  • kmdr_rohan Łowieczka jak zwykle na posterunku. 17.02.13, 18:04
                                                    Ona tak cierpi, gdy musi odpowiadać na posty tych półgówków, ale siłom i godnościom osobistom walczy o zwycięstwo idei Taeuszyzmu w naszym miasteczku.
                                                    Jakież to slodkie dziewczątko.
                                                  • Gość: krytykant Re: Łowieczka jak zwykle na posterunku. IP: *.static.icpnet.pl 17.02.13, 18:43
                                                    > Ona tak cierpi, gdy musi odpowiadać na posty tych półgówków,

Gdyby głupota bolała musiałbyś ratować życie śpiączką farmakologiczną, więc nie nazywaj innych półgłówkami - dobrze radzę. Większego durnia chyba na żadnym forum nie widziałem. Dajesz się wodzić za nos, manipulować i wypuszczać tak że wychodzisz na pedała, bezmózga, ćpuna i cienkiego wierszopisarza. Ten oszołom sika ci na glowe a ty udajesz ze deszczyk pada i p....lisz jakies psychiczne teksty o zwierzątkach i miłości. Stales się pośmiewiskiem rozumiesz?
                                                  • kmdr_rohan Kolejny milośnik mojej twórczości. 18.02.13, 05:02
                                                    Jak miło. :)
                                                  • Gość: krytykant Re: Wzorowa stałość uczuć u Łowieczki. IP: *.static.icpnet.pl 17.02.13, 18:27
                                                    > tylko skąd Ci się wziął ten "oszołom"

Wolisz sadyste wredniaka to moze tak byc. Znecasz się nad tym spedalonym głupkiem już tak długo ze tylko oszołom tak moze. Kazdy mieczak bez zasad potrafi kopac lezacego lub przywalic kalece. Czep się rownego sobie wykształconego wyszczekanego inteligenta.
                                                  • ex_lowca Re: Wzorowa stałość uczuć u Łowieczki. 17.02.13, 18:59
                                                    Gość portalu: krytykant napisał(a):

> Wolisz sadyste wredniaka to moze tak byc.

Zdecydowanie wolę. Sam siebie często nazywam starym, wrednym i nieźle pofyrtanym satrapą ;-))))

> Kazdy mieczak bez zasad potrafi kopac lezacego lub przywalic kalece. Czep się rownego
                                                    > sobie wykształconego wyszczekanego inteligenta.

Nawet nie wiesz jak trudno na takowego trafić. A jak już, to raczej nie chcą się zbyt długo ze mną bawić w szermierkę słowną ;-))))
                                                    W tym hobby mogę liczyć wyłącznie na genetyczne przekazy pt. "chłop żywemu nie przepuści". Tylko zawziętość 100% mentalnego wiochmena pozwala zabijać mi nudę.
          • e_w_a_21 Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 14:53
            Co ma aquapark wspólnego z orientacją seksualną ? Ej ex_lowca - ksiądz ci chyba głupot do głowy nawbijał.
            • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 14.02.13, 23:08
              e_w_a_21 napisał(a):

> Co ma aquapark wspólnego z orientacją seksualną ? Ej ex_lowca - ksiądz ci chyba
              > głupot do głowy nawbijał.

Na przyszłość proszę, postaraj się objąć całość wypowiedzi.
              A z księżmi mnie raczej nie łącz. Omijam szerokim łukiem ;-)))
              • Gość: nocnymarek Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.181.85.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 00:21
                Na przyszłość proszę, postaraj się objąć całość wypowiedzi.
                A z księżmi mnie raczej nie łącz. Omijam szerokim łukiem ;-)))

tak? a jak tam stare sprawy? przedawniły się? jak ten czas leci. tylko ludzie się nie zmieniają.
                • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 00:45
                  Gość portalu: nocnymarek napisał(a):

> tak? a jak tam stare sprawy? przedawniły się? jak ten czas leci. tylko ludzie s
                  > ię nie zmieniają.

Możesz jaśniej?
                  Nie bardzo rozumiem o czym Waść raczysz prawić.
    • Gość: Tutejszy. Tarnów ma .Rzeszów też ma nazwę parku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 13:15
      Kiedy my w Rzeszowie mamy już nazwę parku wodnego,prawdopodobnie jego dyrektorów.Oczywiście parku wodnego nie ma i długo nie będzie to zapraszam do parku wodnego w Tarnowie.Takie niby nic w porównaniu do planów w Rzeszowie ale jeden z najlepszych w Małopolsce a w nim:
      Park wodny w Tarnowie oferuje:
      - basen sportowy
      - basen rekreacyjny obok zjeżdżalni
      - zjeżdżalnię rurową o długości 90m
      - brodzik dla dzieci z mini zjeżdżalnią słonik
      - basen rekreacyjny z atrakcjami: gejzery, sztuczna rzeka, zatoka bąbelkowa, masaż boczny, masaż karku, zjeżdżalnia 50m oraz zjeżdżalnia rodzinna
      - 2 wanny jacuzzi
      - zespół SPA: sauna fińska, parowa, aromatyczna, pomieszczenie relaksacyjne, basen schładzający
      ponadto w obiekcie:
      - restauracja
      - sala bilardowa
      - kręgielnia.
      Brak natomiast kaplicy i żaden biskup nie święcił przy otwarciu tego cudeńka.
    • Gość: Tutejszy. Miasto Łańcut też stać na park wodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 13:24
      Taka "mieścina" jak Łańcut gdzie ludzie żyją tak jak chcą i umilają sobie życie na tyle na ile ich stać mają:
      - basen sportowy o wymiarach 25m x12m, z widownią na 130 miejsc siedzących
      - brodzik dla dzieci
      - zjeżdżalnię rurową o długości 60m
      - jacuzzi
      ponadto:
      - sauna parowa
      - sauna sucha.
      A żyją jak panicha,bawią sie w karnawale,spacerują po parku i storczykarni,plotkują w kawiarenkach i na rynku,uśmiechają się do siebie.Aż dech zapiera ,że tak można żyć.
      • des4 Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny 14.02.13, 14:15
        tylko co robią te wszystkie RLA w Rzeszowie i dlaczego w dzien Łańcut jest jak wymarły?
        • Gość: Tubylec. Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 15:03
          Mieszkańcy szanują swoje miasto.A przy pracy,brudzi się,czasami śmierdzi,hałas i inne niedogodności dla otoczenia jadą wykonywać daleko od swojego miasta czyli do Rzeszowa.
          Przed wojną też jak były wielkie bale w zamku to karety które przyjechały do Łańcuta zostawały na miejscu a konie wraz ze stangretami wyganiali do Rzeszowa,by w okolicy nie śmierdziało zarówno dla mieszkańców Łańcuta jak też gości na balach.
      • ex_lowca Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny 14.02.13, 15:08
        Byłem na tym łańcuckim basenie dwa razy. Pierwszy i zarazem ostatni.

Choć obiekt taki sobie. Jak na powiatowy basen może być. Jednak projektował i nadzorował to ktoś nie mający zielonego pojęcia o tego typu inwestycjach. Sauna fińska wielkości mojej w piwnicy, czyli 5-10 razy za mała. Brak miejsca do chłodzenia ciała. Jeden prysznic w łazience obok trudno nim nazwać. Zero możliwości rozgrzania stóp. Brak tepidarium lub choćby kilku leżanek do wypoczynku. Łaźni parowej również brak, bo miniaturową kabinkę obok basenu również trudno nią nazwać.

Jednak największym problemem w tym miejscu są ludzie.
        Ktoś mi solidnie przyłożył w głowę płynąc i myślisz, że choć przeprosił?

Sauna jest darmowa, więc pchają się do tego maleństwa wszyscy bez opamiętania, ładu i składu. Jeden właśnie bił rekord siedzenia, który wynosił 1' 45''. Jakaś laska chciała jak najwięcej schudnąć i dobijała godziny. Śmierdziało tam mieszanką kurzeńca z niedomytymi pachami i czymś jeszcze. Dwóm młódkom buzie się nie zamykały. Terkotały o niczym jak kałasznikowy. Po prostu koszmarek.
        Gdy wyraziłem chęć przewietrzenia sauny, które to jest standardowym elementem każdej sesji zostałem zakrzyczany, że będzie zimno i oni nie po to płacą za bilet, by teraz ciepło uciekało.
        Podziękowałem i pojechaliśmy do Odeonu. Nigdy więcej moja noga tam nie stanie.
        • lechowski51 Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny 14.02.13, 15:30
          ewa 21 pisze;
          Wszyscy wiedzą, że masz alergię na punkcie komunizmu ale dajesz do zrozumienia, że to Ratusz ma wydać pieniądze na stworzenie miejsc pracy. Czyli jak? Ma wybudować fabrykę? Jeżeli tak - to będzie powrót do komunizmu, a tego nie chcesz przecież. Więc jak to z Tobą jest ?

Komunizm był dobrym systemem dla złodziei,nierobów i tych,którzy żyli na koszt innych.Aquapark jest komunistycznym pomysłem w czasach Fajnej Polski.Kiedyś towarzysze budowali nam cegielnie do ktorej trzeba było wozić zimie 100 kilometrów,dzisiaj współczesne lewactwo funduje Fajnopolakom aquapark w mieście niedożywionych dzieci,bezdomnych ludzi i tysięcy żyjących na poziomie minimum socjalnego.Samorząd nie jest od tworzenia miejsc pracy,bo od tego są przedsiębiorcy ale nie jest też od marnotrawienia naszych podatków.
          W kraju gdzie nie ma jednej dokonczonej autostrady ani drogi szybkiego ruchu wybudowano ponad 130 nowych stadionow,ponad 2200 Orlików na ktorych przeważnie widać straszych panow z wydętymi brzuchami.To jest chore!.Jak tego nie widzisz przestań czytac michnikowy organ i oglądać WSI-24 oraz Polshit.
          • Gość: ert Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny IP: 80.54.62.* 15.02.13, 11:00
            Nie rozumiem o co Ci chodzi. Piszesz "dzisiaj współczesne lewactwo funduje Fajnopolakom aquapark w mieście niedożywionych dzieci,bezdomnych ludzi ". Przecież miasto właśnie chce znaleźć inwestora, który wyłoży swoje pieniądze na budowę aquaparku i taką firmą jest Womak. Stąd wynikają ustępstwa w postaci nie do końca fortunnej lokalizacji. Takie trudne aby to zrozumieć?

Akurat jeśli chodzi o Orliki to był świetny pomysł. Nie wiem, gdzie żyjesz ale z moich codziennych obserwacji widzę, że tętnią one życiem na okrągło. Świetna sprawa, bo promuje ruch zamiast siedzenia przed komputerem. Żałuję, że gdy byłem w wieku młodzieńczym, to wtedy nie było takich możliwości, tylko grało się na klepisku.
        • Gość: Kąpielowy Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 17:04
          Takie przesilenia się zdarzają.Szczególnie widoczne to jest jak mamy zbyt dużo oszczędnych i niedomytych gości z Rzeszowa w soboty i niedziele. Mieszkańca Łańcuta na basenach w tych dniach nie spotkasz.
          • ex_lowca Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny 14.02.13, 22:54
            Gość portalu: Kąpielowy napisał(a):

> Takie przesilenia się zdarzają.Szczególnie widoczne to jest jak mamy zbyt dużo
            > oszczędnych

Na czym ma niby polegać ta oszczędność?
            Bilet, o ile pamiętam 8,50zł, a na przykład w Nowej Wsi, która jest trzy razy bliżej 9zł.
            Poza tym basen w Nowej Wsi jest o klasę lepszy od Łańcuta.
            W podobnej odległości mamy basen w Sokołowie. Taniej bo 8zł za godzinę, a klasa obiektu bez porównania. Można powiedzieć, że na tle Sokołowa łańcucki ośrodek to bardzo ubogi, komunistyczny krewny.

Za niewiele większe pieniążki mamy Blue Diamand obok Fali w Nowej Wsi, Odeon w Boguchwale i Splendor "nad Lubenią". Jest jeszcze bardzo przyzwoity ośrodek w Strzyżowie.
            Ponoć dość fajnie jest w Głogowie, ale tam nie byłem.

> i niedomytych gości z Rzeszowa w soboty i niedziele. Mieszkańca Łańcuta
            > na basenach w tych dniach nie spotkasz.

Bardzo się mylisz kolego. Osobnik, który tak bardzo impulsywnie sprzeciwiał się przewietrzeniu sauny wsiadł do samochodu z łańcucką rejestracją. Z resztą łańcuckie (miejskie i powiatowe) blachy miały tam bez mała wszystkie samochody.

Rzeszowianie jeżdżą głównie do Nowej Wsi. Biedniejsi do Fali, a Bogatsi do Blue Diamand'a.
            Miłośnicy ciszy i spokoju, jak ja, preferują Odeon i Splendor.
        • Gość: GPS Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny IP: *.podkarpacki.net 14.02.13, 18:51
          Blue Diamond Hotel Wellness & SPA
          www.bluediamondhotel.pl/spa-wellness/Strefa-relaksu/
          Proponuje po godzinie 17 - bar w basenie otwarty rudą można piwko co kto woli ;-)
          Tłoku nie ma, luzik bo gó...arzy nie stać wydać 40 zł
          ps.
          Jak w końcu będzie duży park wodny mam nadzieję, że ceny będą podobne nie lubię smrodu

• Gość: JULIA Re: Miasto Łańcut też stać na park wodny IP: 91.240.130.* 05.07.13, 19:56
        Najlepszy basen na podkarpaciu jest w ŁAŃCUCIE przy ul. Składowej. POLECAM niskie ceny nowoczesne zaplecze (nowe szatnie, 3 baseny), nowa zjeżdzalnia pełna gastronomia i smaczne jedzenie w barze a przede wszystkim malownicza okolica w bażantarni. Na basenie dostępna również nowoczesna i nowa siłownia oraz wypożyczalnia i camping.
        lokalny24.pl/aktualnosci_rss/item/383-od-22-czerwca-czynny-basen
    • miastowy_galicjan ciemnogod 14.02.13, 18:23
      coz za wspaniala argumentacja .... bo w parku odbywaja sie koncerty piosenki religijnej! Tego goscia to trza w kaftan i wywiesc do psychiatryka!!! Osmiesza tylko Rzeszow!
      Kolejna nie trafina argumentacja, bo parkingu brak??? W nowoczesnym budownictwie takie parkingi umieszcza sie pod obiektem na kilku kondygnacjach! Widac ze gosc zyje w jakies innej epoce!
      Lokalizacja mimo wszystko niezbyt trafiona! Niszczenie miejskiej zieleni nie jest najlepszym pomyslem i tym samym niszczy sie przestrzen miejska przeznaczona dla mieszkancow!
      Tyle jest terenow na obrzezach miasta nie koniecznie na peryferiach!
      • Gość: paweł Re:Na Słowacji budują i nie maja problemów !! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 14.02.13, 21:17
        Na Słowacji budowane są aquaparki, ludzie sa zadowoleni a mało tego wsród tych zadowolonych dużo jest polaków.Aquapark ma byc budowany przez inwestora Nowego Swiata i zapewne bedzie to wodny świat na potrzeby wojewódzkiego miasta.Na wschód od Krakowa nie ma takich obiektów, dobrze że ktoś chce budowac za własne pieniądze bo centrów handlowych mamy chyba już najwiecej w Polsce.
        • ws1979 Re:Na Słowacji budują i nie maja problemów !! 14.02.13, 21:48
          wedlug mnie szkoda tego parku, miasto powinno zainwestowac w pelnowymiarowe boisko ze sztuczna nawierzchnia i zapleczem. to boisko powinno tetnic zyciem aby dzieci nie siedzialy pod blokami lub pod sklepem. powini byc zatrudnieni instruktorzy pilki noznej. trzeba dzieci zachecic do uprawiania sportu. tereny na blogoslawionej karoliny sa idealne dla tego typu inwestycji.takie jest moje skromne zdanie
          • Gość: jakiś taki Re:Na Słowacji budują i nie maja problemów !! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.02.13, 21:57
            Z takiego boiska skorzysta kilkadziesiąt dzieci jak dobrze pójdzie - brzuchatych jegomości nie wliczam bo jak znam życie wejdą zamiennie za dzieciaki.
            A z Parku wodnego będą korzystały dziesiątki tysięcy osób nawet z okolicznych większych miast.
            • kmdr_rohan Re:Na Słowacji budują i nie maja problemów !! 15.02.13, 07:25
              Sądzisz, ze te dzieci z Baranówki, które na razie kopią w gumową gałę na tym boisku, nagle znajdą pieniądze na karnety do aquapqrku? Możesz mi powioedziec skąd?
          • Gość: GPS Re:Na Słowacji budują i nie maja problemów !! IP: *.podkarpacki.net 14.02.13, 23:05
            I dla tego posta założyłeś nowe konto??
          • smalltownboy Re:Na Słowacji budują i nie maja problemów !! 15.02.13, 04:03
            Już wystarczy orlików (wyrzuconych pieniędzy w błoto i jeziora narodowego w warszawie).
    • pseudo-dionizy_areopagita Głos mieszkańca... 14.02.13, 23:24
      Mieszkam od lat przy Broniewskiego, obok parku Sybiraków.
      Aquapark w Rzeszowie to świetny pomysł, jestem zwolennikiem jego budowy. Wydaje mi się jednak, że warto raz jeszcze przemyśleć jego lokalizację. Cytowany w artykule Pan Adamowicz ma rację - park rzeczywiście wykorzystywany jest przez całe rodziny. Zimą jest to jedyne miejsce na osiedlu, w którym dzieci mogą pojeździć sobie na sankach (i robią to gromadnie). W cieplejsze dni po alejkach spacerują liczni (szczególnie popołudniami oraz w weekendy) spacerowicze. Na boiskach (w parku są dwa) dzieci i młodzież grają do wieczora w piłkę. Oczywiście, wszyscy oni będą mogli wypocząć lub wyszaleć się w aquaparku. Sęk w tym, że już nie za darmo.
      Ruch uliczny na Broniewskiego od kilku lat nieprzerwanie wzrasta. Zdarza się często, że rano, gdy wyjeżdżam z parkingu, muszę odczekać 3-4 minuty aby przepuścić kolumnę samochodów jadących ulicą. Niby nic nadzwyczajnego - wiadomo, miasto bywa zakorkowane. Parę lat temu takiego ruchu tu jednak nie było... Poza tym, jest to raczej osiedlowa ulica a nie główna arteria komunikacyjna.
      Okoliczne parkingi, szczególnie w weekendy (prawdopodobnie z powodu zjazdów studentów zaocznych WSiZ) są zapełnione w stu procentach. Jeżeli planowany obiekt nie będzie miał własnego, podziemnego / nadziemnego, parkingu - samochody na pewno nie będą miały gdzie parkować.
      Dobrze by było, gdyby Prezydent raz jeszcze spotkał się z mieszkańcami i przedyskutował zasadność takiej a nie innej lokalizacji. Być może przeciwnicy likwidacji parku, pod naciskiem argumentów Pana Ferenca, zmieniliby zdanie... Byłoby idealnie, gdyby na ogłoszeniach o spotkaniu znalazła się adnotacja, że poruszany będzie temat aquaparku. Na informacji o spotkaniu z końca ub. roku nic takiego - raczej - nie było napisane.
      • kmdr_rohan Re: Głos mieszkańca... 15.02.13, 07:28
        Mądrego i przyjemnie poczytać.
    • pax1986 Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok basen... 14.02.13, 23:44
      Zupełnie nie rozumiem tej lokalizacji czy wyobrażacie sobie Aquapark w środku Mokotowa w Warszawie czy Nowej Hucie w Krakowie każdy chyba parskną by śmiechem w Polsce słysząc o takim pomyśle, więc zdecydowanie popieram argumenty pana Adamowicza mimo iż często ma kontrowersyjne poglądy ;) Tak się składa że lwią cześć dzieciństwa mieszkałem tuż obok tego parku dzięki któremu miałem możliwość korzystania z jakiejkolwiek zieleni latem rower zimą sanki także moim zdaniem nie powinno zabierać się jedynych terenów zielonych na starej baranówce pod Aquapark. Pan prezydent ciągle poszerza Rzeszów aby był większy i większy czy na przykład taka Słocina nie była by idealnym miejscem pod rekreację np tam taki aquapark byłby dobrą podstawą do stworzenia większego kompleksu rekreacyjnego dalej jakiś wyciąg narciarski etc. Na takich peryferiach można by stworzyć przemyślaną infrastrukturę a nie na siłę wmontowywać coś takiego w wielką płytę tylko dlatego że womak chce ratować swoją galeryjkę. Panie Ferenc opamiętaj się Pan!
      • smalltownboy Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 04:07
        A może na tych pustych, rozległych, zielonych terenach, które zlokalizowane są po drugiej stronie ulicy Armii Krajowej, które się nazywają wg targeo, park myśli papieskiej? Tu by była dobra lokalizacja.
        • smalltownboy Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 04:14
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/07c47bbd91ab3dcc.html
          Tam jest aż 14 ha pustych przestrzeni. To czyste marnotrawstwo.
      • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 11:10
        Powiedz mi szczerze, czy Ty i inny piszący podobnie nie rozumiecie prostego fakty, iż ta nie do końca fortunna lokalizacja AquaParku wynika z tego, iż chce się w jego budowę zaangażować prywatny inwestor (firma Womak), która jest właścicielem Nowego Świata? Dla mnie to oczywiste, że jeśli już mają wykładać swoje pieniądze to chcą budować obok swojego centrum handlowego, aby je powiązać i zwiększyć w nim ruch.

Takie to trudne do wydedukowania?
        • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 11:16
          Drogi Ercie.
          Czy tak trudno jest zrozumieć, że w imię napychania portfela Pana Przedsiębiorcy, Któremu Interes (O)Upada, ja i moi bliscy nie mamy zamiaru rezygnować z mozliwości popołudniowego spaceru wśród drzew? Że nie mam ochoty na wpuszczanie jeszcze większej ilości samochodów w imię nowego jachtu Pana Przedsiębiorcy? Że nie chcę przeciskac się między zaprkownymi byle gdzie autami w imię nowej willi na Kajmanach Pana Przedsiębiorcy?
          • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 13:44
            Rozumiem Twoje intencje i Twoich bliskich. Natomiast wiele osób z tego forum nie widzi intencji miasta i firmy Womak. Mamy tutaj starcie wielu interesów i wszystkich się nie zadowoli, ale pokrótce wygląda to tak:
            1. Interesy nadrzędny miasta: chcemy jak najmniej wydać pieniędzy publicznych na budowę auaparku. Zatem pomimo pewnych niedoskonałości tej lokalizacji jesteśmy na TAK, gdyż:
            a) po długim poszukiwaniu ewentualnego partnera prywatnego, jedynie firma Womak dała konkretną propozycję i chce wejść finansowo w inwestycję.
            b) teren ewentualnej budowy parku należy do miasta (brak potrzeby wykupów).
            2. Interesy firmy Womak: chcemy upiec dwie pieczenie na jednym ogniu: budujemy aquapark, i choć za pewne na nim nie zarobimy, to ściągniemy więcej klientów do swojego centrum. Jesteśmy na TAK
            3. Interesy mieszkańców Rzeszowa i okolic:
            Zdecydowana większość: chcemy aquaparku, lokalizacja nam wisi
            Zdecydowana mniejszość (tutaj Ciebie zaliczam): nie podoba mi lokalizacja, zbudujcie wszędzie byle dalej ode mnie. Jestem na NIE.

Bilans wychodzi na TAK.
            • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 14:08
              Czyli jak rozumiem, interes pana Przedsiębiorcy najważniejszy. Rozwalić parki i te kilka drzewek, bo miasto nie potrafi sie dogadać z nikim innym. No, że miasto nie potrafi się z nikim dogadać, to widać na każdym kroku. Wystarczy przejść na dworzec kolejowy, pieknie odnowiony (bo z PKP się nie można dogadać), popatrzeć na chwasty zarastające przedłużenie Okulickiego, takie albo i większe zarastające strefę Dworzysko, kładkę, ktorej jedynym celem powestania btyło napompowanie kiesy pewnej firemki i ego pomysłodawcy, a choćby taki malutko, prosty fakt wykazujący impotencję ratusza, jak bark mozliwości "wygładzenia" zakrętu na Rzecha/Ciepłowniczej. Miasto ma natomiast jakąś dziwną chęć do trwonienia pieniędzy na bzdury i nie egzekwowania ofsetów przy okazji budowy centrów handlowych "zaprzyjaźnionych" przedsiębiorców. Jakieś umowy na gębę, a potem oczka podniesione ku gorze i słodkie "no nie udalo się". Jest jeszcze gorzej. Ratusz zawarł umowę na budowe połączenia Al. Rz.I AWP z S-19. Wydał mase kasy na kilkukrotnie spier...ną inwestycję. Do dzisiaj nie dokończoną, mimo dopłat. i co? Gdzie kary umowne? Ano nie ma, bo ratusz ma mięciutkie serduszko dla przekrętów, a twarde dla mieszkańców.

I jeszcze jedno - lokalizacja "wisi" mieszkańcom, a Ratusz w związku z tym gotów jest postawić namiastkę aquaparku (bo na niecałych czterech hektarach boiska, to będzie namiastka) gdziekolwiek? No to może na działce Tadeusza?
              Jeszcze raz pytam. W imię czego chcsz zabrać mieszkańcom Baranówki tę odrobinę swieższego powietrza? Chorych ambicji Magellana?
              • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 16:56
                1. Z tego co wiem, inwestycja nie ma objąć całego parku.
                2. Reprezentujesz tych mieszkańców Baranówki, którzy są jej przeciw. Zauważ, że są również mieszkańcy przychylni tej inwestycji. Na prawdę uważasz, że jesteś we większości? Mógłbyś się na prawdę zdziwić.
                3. Opóźnienie w dostępie do strefy Dworzysko, o której wspominasz, spowodowane jest między innymi prostestami mieszkanów Baranówki, przeciwko rozbudowe ul. Miłocińskiej pomimo, że jej rozbudowa została przewidziana w planie rozwoju miasta jeszcze za komuny i pod nią zostawiono odpowiednią rezerwę terenu.
                4. Cyt. "Jeszcze raz pytam. W imię czego chcesz zabrać mieszkańcom Baranówki tę odrobinę swieższego powietrza? Chorych ambicji Magellana?" Ja nikomu nic nie zabieram. Mi również ta konkretna lokalizacja nie pasuje z wielu względów. Ale w przeciwieństwie do Ciebie nie mam klapek na oczach. Widzę strony pozytywne i negatywne. Staram się ogarnąć kontekst całości a nie skupiać się tylko na moim, lokalnym podwórku.
                5. Wiele już osób wałkowało temat słabej rentowności AquaPark-ów. Na prawdę myślisz, że potencjalni inwestorzy walą drzwiami i oknami do Rzeszowa, aby tylko wybudować taką inwestycję? Rzeszów to nie Słowacja. Góry i wody termalne w Tatralandii to nie wzgórza i mokradła Rzeszowa.
                • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 17:13
                  Gość portalu: ert napisał(a):

> 1. Z tego co wiem, inwestycja nie ma objąć całego parku.

Popatrz się na projekty i wykonanie aquaparków w Polsce. Standardowa wielkość zajętego terenu, np. w Łodzi, to 10 ha. Park na Baranówce ma osiem, licząc po krawężnikach ulic. CO chcesz zmieścić na jednej trzeciej tego obszaru?

> 2. Reprezentujesz tych mieszkańców Baranówki, którzy są jej przeciw.

Reprezentuję siebie i swoja rodzinę. Mała powtórka z demokracji by się przydała Szanownemu panu.

> Zauważ, że
                  > są również mieszkańcy przychylni tej inwestycji. Na prawdę uważasz, że jesteś
                  > we większości? Mógłbyś się na prawdę zdziwić.

Rozumiem, że robiełeś badania. Możesz mnie zapoznac z wynikami? No, chyba ze łżesz.

> 3. Opóźnienie w dostępie do strefy Dworzysko, o której wspominasz, spowodowane
                  > jest między innymi prostestami mieszkanów Baranówki, przeciwko rozbudowe ul. Mi
                  > łocińskiej pomimo, że jej rozbudowa została przewidziana w planie rozwoju miast
                  > a jeszcze za komuny i pod nią zostawiono odpowiednią rezerwę terenu.

A teraz buduje się, przepraszam, planuje się droge, ktora nie bedzie przechodzić przez Baranówkę. Więc jak to jest? Nie można było tak od razu? Czemu? Ktoś nie pomyślał? Chyba ktoś nie pomyślał. To częste w pewnym budynku na rynku.

> 4. Cyt. "Jeszcze raz pytam. W imię czego chcesz zabrać mieszkańcom Baranówki tę
                  > odrobinę swieższego powietrza? Chorych ambicji Magellana?" Ja nikomu nic nie z
                  > abieram.

Owszem, próbujesz.

>Mi również ta konkretna lokalizacja nie pasuje z wielu względów.

Nie zauważyłem. Możesz zacytować Twoje wypowiedzi, które o tym swiadczą?

>Ale w przeciwieństwie do Ciebie nie mam klapek na oczach.

Oczywiście. Masz różowe okulary sprezentowane Ci przez Womak. Na swój sposób rozumiem, każdy chce z czegoś żyć.

> Widzę strony pozytywne i negatywne.

Żadnej negatywnej nie wskazałeś.

> Staram się ogarnąć kontekst całości a nie skupiać się tylko na moim, lokalnym podwórku.

A na czym mam się skupić, skoro na tym podwórku mieszkam? Poza tym wskazywałem konkrtetne przeszkody. Napisz gdzie mieszkasz, zaproponuję jakąś inwestycję pod Twoim oknem.

> 5. Wiele już osób wałkowało temat słabej rentowności AquaPark-ów. Na prawdę myś
                  > lisz, że potencjalni inwestorzy walą drzwiami i oknami do Rzeszowa, aby tylko w
                  > ybudować taką inwestycję?

A cóż mnie to obchodzi? Nie ja dostaję pensyjkę za zarządzanie tym miastem. Jak komuś ciężko - jest tyle innych zawodów, w których można się zrealizować. Nie ma obowiązku pracy w ratuszu, Szanowny panie.

>Rzeszów to nie Słowacja. Góry i wody termalne w Tatralandii to nie wzgórza i mokradła
                  > Rzeszowa.

Dobrze, że wspomniałeś. Podobno mamy jakieś źródła termalne, czy też mineralne, kiedyś nawet ktoś wspominał o jakinmś zakładzie balneologicznym koło szpitala miejskiego. Coś jest, ale jak zwyjkle, ktoś nie potrafi niczego zrealizować, poza zbędną kładeczką i laniem piętansty raz asfaltu na istniejącą drogę.
                  • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 17:33
                    > Popatrz się na projekty i wykonanie aquaparków w Polsce. Standardowa wielkość zajętego terenu, np. w Łodzi, to 10 ha. Park na Baranówce ma osiem, licząc po krawężnikach ulic. CO chcesz zmieścić na jednej trzeciej tego obszaru?

Nie spodziewałbym się budowy w Rzeszowie AuqaParku w skali tego z Łodzi lub podobnych. Wg firma Womak nie takich pieniędzy, aby zainwestować w taki obiekt.

> Reprezentuję siebie i swoja rodzinę. Mała powtórka z demokracji by się przydała Szanownemu panu.

Więc dlaczego wypowiadasz się w imieniu całej Baranówki?

> Rozumiem, że robiełeś badania. Możesz mnie zapoznac z wynikami? No, chyba ze łżesz.

Badań nie robiłem. Podobnie jak Ty, gdy wypowiadasz się w imieniu mieszkanców Baranówki, ale w przeciwieństwie do Ciebie nie piszę, że łżesz.
                    Ja wypowiadam się na bazie moich obserwacji, przemyśleń, doświadczenia życiowego i wypowiedzi innych osób. Mam do tego prawo, podobnie jak Ty.

> A teraz buduje się, przepraszam, planuje się droge, ktora nie bedzie przechodzić przez Baranówkę. Więc jak to jest? Nie można było tak od razu? Czemu? Ktoś nie pomyślał? Chyba ktoś nie pomyślał. To częste w pewnym budynku na rynku.

Tak. Obecny 1 km ogryzek drogi nie będzie przechodził przez Baranówkę. Widziałeś plany?

> Owszem, próbujesz.

Nadinterpretujesz moje intencje. Wyrażam swoje zdanie. Nie mam woli sprawczej.

> Nie zauważyłem. Możesz zacytować Twoje wypowiedzi, które o tym swiadczą?

W swoim zacietrzewieniu przyjąłeś założenie, że jak ktoś nie jest za to jest przeciw. Tak trudno zrozumieć, że ktoś może mieć szersze widzenie na dany temat, bardziej neutralne od Ciebie, mieszkańca bloku, który za pewne graniczy z parkiem?

> Oczywiście. Masz różowe okulary sprezentowane Ci przez Womak. Na swój sposób rozumiem, każdy chce z czegoś żyć.

Nie mam nic wspólnego z firma Womak, ani z tą inwestycją. Ulżyło?

> Żadnej negatywnej nie wskazałeś.

1. Mało miejsca.
                    2. Szkoda parku.
                    3. Moim zdaniem takie inwestycje powinny być budowane na obrzeżach miast.

> A na czym mam się skupić, skoro na tym podwórku mieszkam? Poza tym wskazywałem konkrtetne przeszkody. Napisz gdzie mieszkasz, zaproponuję jakąś inwestycję pod Twoim oknem.

Ja widzę te przeszkody, ale widzę też motywy, którymi kieruje się UM i Womak, w celu umiejscowienia tam tej inwestycji. Na tym się skupiłem, bo nikt o tym nie wspomniał. Mieszkam w Rzeszowie. Okolice ul. Rejtana.

> A cóż mnie to obchodzi? Nie ja dostaję pensyjkę za zarządzanie tym miastem. Jak komuś ciężko - jest tyle innych zawodów, w których można się zrealizować. Nie ma obowiązku pracy w ratuszu, Szanowny panie.

Dokładnie o to mi chodziło. Masz wąskie widzenie, nie chcesz lub nie potrafisz na chłodno spojrzeć na tą inwestycję.
                    PS. Nie pracuje w ratuszu.

> Dobrze, że wspomniałeś. Podobno mamy jakieś źródła termalne, czy też mineralne, kiedyś nawet ktoś wspominał o jakinmś zakładzie balneologicznym koło szpitala miejskiego. Coś jest, ale jak zwyjkle, ktoś nie potrafi niczego zrealizować, poza zbędną kładeczką i laniem piętansty raz asfaltu na istniejącą drogę.

Dokładnie, podobnie... Jakiś stary odwiert jest we wspomnianym przez Ciebie szpitalu. Jakieś badania były gdzieś robione. Może i mamy jakieś małe podkłady źródła termalne. Problem w tym, kto wyłożył by kasę na ich zagospodarowanie. Bo na pewno jest to droższe, od skorzystania z miejskich wodociągów.
                    • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 17:54

> > Popatrz się na projekty i wykonanie aquaparków w Polsce. Standardowa wiel
                      > kość zajętego terenu, np. w Łodzi, to 10 ha. Park na Baranówce ma osiem, licząc
                      > po krawężnikach ulic. CO chcesz zmieścić na jednej trzeciej tego obszaru?
                      >
                      > Nie spodziewałbym się budowy w Rzeszowie AuqaParku w skali tego z Łodzi lub pod
                      > obnych. Wg firma Womak nie takich pieniędzy, aby zainwestować w taki obiekt.

Czyli półśrodki dla półgłówków. Basenik na miarę Stolycy Inowaci. Rozumiem, G... macie, g...nem chcecie ludziom zamieszać w głowach.

>
                      > > Reprezentuję siebie i swoja rodzinę. Mała powtórka z demokracji by się pr
                      > zydała Szanownemu panu.
                      >
                      > Więc dlaczego wypowiadasz się w imieniu całej Baranówki?

Znowu łżesz. W którym miejscy wypowiadam się w imieniu całej Baranówki? Wskaż, albo przeproś!

>
                      > > Rozumiem, że robiełeś badania. Możesz mnie zapoznac z wynikami? No, chyba
                      > ze łżesz.
                      >
                      > Badań nie robiłem. Podobnie jak Ty, gdy wypowiadasz się w imieniu mieszkanców B
                      > aranówki,

Zbnowu to samo łgarstwo. Nie wypowiadam się w imieniu keszkańców Baranówki!

ale w przeciwieństwie do Ciebie nie piszę, że łżesz.

A ja piszę, bo kłamiesz od początku.

> Ja wypowiadam się na bazie moich obserwacji, przemyśleń, doświadczenia życioweg
                      > o i wypowiedzi innych osób. Mam do tego prawo, podobnie jak Ty.

No i?

> > A teraz buduje się, przepraszam, planuje się droge, ktora nie bedzie prze
                      > chodzić przez Baranówkę. Więc jak to jest? Nie można było tak od razu? Czemu? K
                      > toś nie pomyślał? Chyba ktoś nie pomyślał. To częste w pewnym budynku na rynku.
                      >
                      > Tak. Obecny 1 km ogryzek drogi nie będzie przechodził przez Baranówkę. Widziałe
                      > ś plany?
                      Rozumiem, że potwierdzasz, że problemem dojazdu do Dworzyska, zajmował się jakiś mało rozumny czklowiek. Dziekuję za potwierdzenie moich przypuszczeń.
                      >
                      > > Owszem, próbujesz.
                      > Nadinterpretujesz moje intencje. Wyrażam swoje zdanie. Nie mam woli sprawczej.

Zachowujesz się tak, jakbyś miał Zresztą raz sioę zagalopowałeś w swoej wypowiedzi...

> > Nie zauważyłem. Możesz zacytować Twoje wypowiedzi, które o tym swiadczą?
                      >
                      > W swoim zacietrzewieniu przyjąłeś założenie, że jak ktoś nie jest za to jest pr
                      > zeciw. Tak trudno zrozumieć, że ktoś może mieć szersze widzenie na dany temat,
                      > bardziej neutralne od Ciebie, mieszkańca bloku, który za pewne graniczy z parki
                      > em?

Ładna manipulacja. Tu wytniemy, tam wstaimy i mat wypowiedź. Łżesz.

> > Oczywiście. Masz różowe okulary sprezentowane Ci przez Womak. Na swój spo
                      > sób rozumiem, każdy chce z czegoś żyć.
                      >
                      > Nie mam nic wspólnego z firma Womak, ani z tą inwestycją. Ulżyło?
                      Jakoś Ci nie wierzę.

> > Żadnej negatywnej nie wskazałeś.
                      >
                      > 1. Mało miejsca.
                      > 2. Szkoda parku.
                      > 3. Moim zdaniem takie inwestycje powinny być budowane na obrzeżach miast.

Och, Łaskawco!

> > A na czym mam się skupić, skoro na tym podwórku mieszkam? Poza tym wskazy
                      > wałem konkrtetne przeszkody. Napisz gdzie mieszkasz, zaproponuję jakąś inwestyc
                      > ję pod Twoim oknem.
                      >
                      > Ja widzę te przeszkody, ale widzę też motywy, którymi kieruje się UM i Womak, w
                      > celu umiejscowienia tam tej inwestycji. Na tym się skupiłem, bo nikt o tym nie
                      > wspomniał. Mieszkam w Rzeszowie. Okolice ul. Rejtana.

Jasne. Nie będę złośliwy, ale rozumiem, że nadmiar empatii u Ciebie nie wtystępuje.

> > A cóż mnie to obchodzi? Nie ja dostaję pensyjkę za zarządzanie tym miaste
                      > m. Jak komuś ciężko - jest tyle innych zawodów, w których można się zrealizować
                      > . Nie ma obowiązku pracy w ratuszu, Szanowny panie.
                      >
                      > Dokładnie o to mi chodziło. Masz wąskie widzenie, nie chcesz lub nie potrafisz
                      > na chłodno spojrzeć na tą inwestycję.
                      > PS. Nie pracuje w ratuszu.

Piszesz dokładnie tak, jakbys pracował. Rozumiem, że nie jesteś w stanie pojrzeć szerzej na potrzeby ludzi na tym akurat osiedlu. Ale nie obwiniaj się, nie kazdy potrafi wykazać współczucie.

> > Dobrze, że wspomniałeś. Podobno mamy jakieś źródła termalne, czy też mine
                      > ralne, kiedyś nawet ktoś wspominał o jakinmś zakładzie balneologicznym koło szp
                      > itala miejskiego. Coś jest, ale jak zwyjkle, ktoś nie potrafi niczego zrealizow
                      > ać, poza zbędną kładeczką i laniem piętansty raz asfaltu na istniejącą drogę.
                      >
                      > Dokładnie, podobnie... Jakiś stary odwiert jest we wspomnianym przez Ciebie szp
                      > italu. Jakieś badania były gdzieś robione. Może i mamy jakieś małe podkłady źró
                      > dła termalne. Problem w tym, kto wyłożył by kasę na ich zagospodarowanie. Bo na
                      > pewno jest to droższe, od skorzystania z miejskich wodociągów.

Ile by tej forsy bylo trzeba? Czy zamiast budowac kładeczkę i śpiewająca fontanne, Magellan nie mógłby wybudowac zakładu balbneologicznego?
                      To tyle na dzisiaj. Pa!
                      • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 18:20
                        > Czyli półśrodki dla półgłówków. Basenik na miarę Stolycy Inowaci. Rozumiem, G... macie, g...nem chcecie ludziom zamieszać w głowach.

Piszesz do mnie, jakbym miał jakiś wpływ na skalę tej inwestycji. Uspokój się, wyluzuj. Przekleństwa, obrażanie..... Tak chcesz prowadzić dyskusję?

>
                        > > Reprezentuję siebie i swoja rodzinę. Mała powtórka z demokracji by się pr
                        > Znowu łżesz. W którym miejscy wypowiadam się w imieniu całej Baranówki? Wskaż, albo przeproś!

Przykład: "W imię czego chcsz zabrać mieszkańcom Baranówki tę odrobinę swieższego powietrza?"

>
                        > > Rozumiem, że robiełeś badania. Możesz mnie zapoznac z wynikami? No, chyba
                        >Zbnowu to samo łgarstwo. Nie wypowiadam się w imieniu keszkańców Baranówki!
                        j.w.

> A ja piszę, bo kłamiesz od początku.

Zacytuj moje początkowe posty, wypunktuj je i napisz w czym kłamię. Czekam...

> No i?

Tyle. Pytałeś na bazie czego wyciągam swoje wnioski. Napisałem. Oczekiwałeś czegoś więcej?

>Rozumiem, że potwierdzasz, że problemem dojazdu do Dworzyska, zajmował się jakiś mało rozumny czklowiek. Dziekuję za potwierdzenie moich przypuszczeń.

Rozumiem, że sprawa ta jest wielowątkowa i problematyczna, jak wszędzie tam, gdzie buduje/rozbudowuje się drogi w terenie zurbanizowanym.

> Zachowujesz się tak, jakbyś miał Zresztą raz sioę zagalopowałeś w swoej wypowiedzi...

Pociągnij to dalej, dokończ zdanie, bo nie rozumiem co masz na myśli.

> Ładna manipulacja. Tu wytniemy, tam wstaimy i mat wypowiedź. Łżesz.

Nadużywasz słowa łżesz. Wyrażam swoją opinie o Twoim stosunku do tej inwestycji.

> Jakoś Ci nie wierzę.
                        Twój problem. Nie muszę nikomu udowadniać, że nie jestem wielbłądem :-)
                        Poszerz horyzonty i przyjmij założenie, że nie każdy musi mieć takie samo zdanie jak Ty. Dodaj do tego przemyślenie, że nie wszystko jest czarno-białe, tylko ma odcienie szarości.

>Och, Łaskawco!

Prosiłeś, wymieniłem. Już się uspokoiłeś? :-)

> Jasne. Nie będę złośliwy, ale rozumiem, że nadmiar empatii u Ciebie nie wtystępuje.

Nadmiar nie. Poziom neutralny. Ani za dużo ani za mało.

> Piszesz dokładnie tak, jakbys pracował. Rozumiem, że nie jesteś w stanie pojrzeć szerzej na potrzeby ludzi na tym akurat osiedlu. Ale nie obwiniaj się, nie kazdy potrafi wykazać współczucie.

Patrzę na ten temat z wielu punktów widzenia. Nie skupiam się tylko na punkcie widzenia lubi z bloków, sąsiadujących z Nowym Swiatem.

> Ile by tej forsy bylo trzeba? Czy zamiast budowac kładeczkę i śpiewająca fontanne, Magellan nie mógłby wybudowac zakładu balbneologicznego?
                        To tyle na dzisiaj. Pa!
                        Przecież zaraz byś pewnie napisał, że wydawane są olbrzymie pieniądze z pieniędzy podatników (i tutaj dodałbyś za pewne "z moich podatków) na nikomu niepotrzebny AquaPark, który będzie tylko przynosił straty. Czy to chciałeś dopowiedzieć?
                        • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 21:50
                          > Piszesz do mnie, jakbym miał jakiś wpływ na skalę tej inwestycji. Uspokój się,
                          > wyluzuj. Przekleństwa, obrażanie..... Tak chcesz prowadzić dyskusję?

Nie wymagaj od jaskiniowca znajomości tabliczki mnożenia.

> Przecież zaraz byś pewnie napisał, że wydawane są olbrzymie pieniądze z pienięd
                          > zy podatników (i tutaj dodałbyś za pewne "z moich podatków) na nikomu niepotrze
                          > bny AquaPark, który będzie tylko przynosił straty.

Powinieneś się już zorientować, że dokładnie o to w tej zabawie chodzi.
                          Wszystko musi być źle lub jeszcze gorzej. Taki typ skrzywienia.
                        • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 17.02.13, 10:47

> > Czyli półśrodki dla półgłówków. Basenik na miarę Stolycy Inowaci. Rozumie
                          > m, G... macie, g...nem chcecie ludziom zamieszać w głowach.
                          >
                          > Piszesz do mnie, jakbym miał jakiś wpływ na skalę tej inwestycji. Uspokój się,
                          > wyluzuj. Przekleństwa, obrażanie..... Tak chcesz prowadzić dyskusję?

A jak mam prowadzić dyskusję, skoro nie odpowiadasz na zadawne Ci pytania. Np. o podstawę twierdzenia "większość chce"?
                          >
                          > >
                          > > > Reprezentuję siebie i swoja rodzinę. Mała powtórka z demokracji by
                          > się pr
                          > > Znowu łżesz. W którym miejscy wypowiadam się w imieniu całej Baranówki? W
                          > skaż, albo przeproś!
                          >
                          > Przykład: "W imię czego chcsz zabrać mieszkańcom Baranówki tę odrobinę swieższe
                          > go powietrza?"
                          >
                          A o mieszkańców jakiego osiedla mam pytać? Dąbrowskiego? W tamtym parku chca postawić pseudoaquapark? Też bym protestował.

> > > Rozumiem, że robiełeś badania. Możesz mnie zapoznac z wynikami? No,
                          > chyba
                          > >Zbnowu to samo łgarstwo. Nie wypowiadam się w imieniu keszkańców Baranówki
                          > !
                          > j.w.

Jak wyżej. O badaniach łaskawie nie odpowiedziałeś.

>
                          > > A ja piszę, bo kłamiesz od początku.
                          >
                          > Zacytuj moje początkowe posty, wypunktuj je i napisz w czym kłamię. Czekam...
                          >
                          > > No i?

O "wiekszości", ktora chce zniszczyć park na Baranówce. Kłamiesz.

>
                          > Tyle. Pytałeś na bazie czego wyciągam swoje wnioski. Napisałem. Oczekiwałeś cze
                          > goś więcej?

Tak. Poza ssaniem z paluszka, czegoś więcej. Może znasz wyniki jakiegos referendum?

> >Rozumiem, że potwierdzasz, że problemem dojazdu do Dworzyska, zajmował się
                          > jakiś mało rozumny czklowiek. Dziekuję za potwierdzenie moich przypuszczeń.
                          >
                          > Rozumiem, że sprawa ta jest wielowątkowa i problematyczna, jak wszędzie tam, gd
                          > zie buduje/rozbudowuje się drogi w terenie zurbanizowanym.

Och, znam ten jezyk. Sprawa jest skomplikowana i nie miejsce tu na potwierdzenie ewidentnego brakoróbstwa ratuszowych.

> > Zachowujesz się tak, jakbyś miał Zresztą raz sioę zagalopowałeś w swoej w
                          > ypowiedzi...
                          >
                          > Pociągnij to dalej, dokończ zdanie, bo nie rozumiem co masz na myśli.

To myśl dalej o nie boli.

> > Ładna manipulacja. Tu wytniemy, tam wstaimy i mat wypowiedź. Łżesz.
                          >
                          > Nadużywasz słowa łżesz. Wyrażam swoją opinie o Twoim stosunku do tej inwestycji

Nie. Ty twierdzisz - że wszyscy sa za, tylko jeden makkontent na foru gazety - nie. A więc, kłamiesz.
                          >
                          > > Jakoś Ci nie wierzę.
                          > Twój problem. Nie muszę nikomu udowadniać, że nie jestem wielbłądem :-)
                          > Poszerz horyzonty i przyjmij założenie, że nie każdy musi mieć takie samo zdani
                          > e jak Ty. Dodaj do tego przemyślenie, że nie wszystko jest czarno-białe, tylko
                          > ma odcienie szarości.

O odcieniach szarości pisze ten, który wady inwestycji potwierdził dipiero przymuszony do tego konkretnym pytaniem. O ty mistrzu równowagi...

> >Och, Łaskawco!
                          >
                          > Prosiłeś, wymieniłem. Już się uspokoiłeś? :-)

A Ty?

> > Jasne. Nie będę złośliwy, ale rozumiem, że nadmiar empatii u Ciebie nie w
                          > tystępuje.
                          >
                          > Nadmiar nie. Poziom neutralny. Ani za dużo ani za mało.

Jasne. I dlatego nie będziesz pritestował, gdy pod oknami wybudują Ci spalarnię śmieci? Jakiś Ty zrwnoważony.

> > Piszesz dokładnie tak, jakbys pracował. Rozumiem, że nie jesteś w stanie
                          > pojrzeć szerzej na potrzeby ludzi na tym akurat osiedlu. Ale nie obwiniaj się,
                          > nie kazdy potrafi wykazać współczucie.
                          >
                          > Patrzę na ten temat z wielu punktów widzenia. Nie skupiam się tylko na punkcie
                          > widzenia lubi z bloków, sąsiadujących z Nowym Swiatem.

Nie sąsiadujących z Nowym Swiatem, tylo wszystkich trzech Baranówek. Rozumiem, ze nie zainteresowałoby cie, gdybym pod Twoim blokiem urządzał np cotygodniowy jarmark?

> > Ile by tej forsy bylo trzeba? Czy zamiast budowac kładeczkę i śpiewająca
                          > fontanne, Magellan nie mógłby wybudowac zakładu balbneologicznego?
                          > To tyle na dzisiaj. Pa!
                          > Przecież zaraz byś pewnie napisał, że wydawane są olbrzymie pieniądze z pienięd
                          > zy podatników (i tutaj dodałbyś za pewne "z moich podatków) na nikomu niepotrze
                          > bny AquaPark, który będzie tylko przynosił straty. Czy to chciałeś dopowiedzieć?

Widzę, że jestes posiadaczem szklanej kuli. Może podasz numery totka na najbliższe losowanie?
                          Ale dziękuję za ten wpis. Pokazał on jasno, że nie chodzi Ci o obiektywne sporzenie na budowę aquaprku, tylko o wojenke forumowa ze mną. Smutne.
                          • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 17.02.13, 13:14
                            > Pokazał on jasno, że nie chodzi Ci o obiektywne sporzenie na budowę aquaprku,
                            > tylko o wojenke forumowa ze mną. Smutne.

Ale jesteś nadęty i zadufany w sobie.... fiu fiuuu fiuu. A jaki poziom życia w iluzji.... Jestem pod wrażeniem,
                            Przecież walczyć z Tobą niepodobna. Ciebie można, co najwyżej karcić.
                            Przecież lać nie uchodzi człeczyny, która nawet mężczyzny od kobiety odróżnić nie potrafi. To tak, jakby Gołota chciał stoczyć walkę z czwartoklasistą.

> Smutne.
                            O tak. Zaiste.

• kmdr_rohan Och, moja wierna Łowieczka znowu napisała! 17.02.13, 13:24
                              Chcecie - czytajcie. Ja chyba sobie odpuszczę, bo powtarza się od jakiegoś czasu. Zero merytoryki - sporo projekcji.
                              • ex_lowca Re: Och, moja wierna Łowieczka znowu napisała! 17.02.13, 13:44
                                kmdr_rohan napisał:

> Chcecie - czytajcie.

Potrzeba wsparcia innych - rozumiem.

> Ja chyba sobie odpuszczę, bo powtarza się od jakiegoś czasu.

Myślę, że na zdrowie Ci to wyjdzie. Za bardzo przeżywasz.

Cóż zrobić? Umiejętność zachowania dystansu jest cechą sprawnych umysłów. Absolutnie niedostępną dla człeczyny o umyśle tak ciasnym, że nie potrafi odróżnić mężczyzny od kobiety oraz aquaparku od spalarni śmieci.

> Zero merytoryki - sporo projekcji.

Hahahhaaaaa....
                                Pisze to osobnik, który absolutnie nie ma projekcji, że jestem "łowiecką". Wcześniej byłem Marysią, a w międzyczasie "przelatywali" mali, nadzy, siusiający chłopcy, pojawiały się klimaty rodem z Baru pod błękitną ostrygą i takie tam różne. zdecydowanie głęboko merytoryczne ejakulacje umysłu ;-)))))
                  • Gość: Księgowy Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.podkarpacki.net 15.02.13, 18:23
                    Dochody Łodzi w 2013 roku zaplanowano na sumę 3,6 mld zł.
            • pseudo-dionizy_areopagita Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 14:22
              Rzeczywiście, zapewne każda lokalizacja parku będzie miała swoich przeciwników i zwolenników. Skąd jednak przekonanie, że przeciwników budowy aquaparku w parku Sybiraków jest zdecydowanie mniej, niż zwolenników? Ktoś prowadził na ten temat badania? Jaką metodą? Gdzie można zapoznać się z ich wynikami?
              Swoją drogą... Może przydałoby się jakieś małe referendum, w którym wzięliby udział mieszkańcy Baranówki (a przynajmniej Baranówek I - III)? Najlepiej, gdyby zostało ono przeprowadzone, gdy będzie znany już choćby zarys projektu (jaka część parku zostanie przeznaczona na budowę, jak zostanie rozwiązany problem miejsc parkingowych etc.) Uważam, że głos osób mieszkających w bezpośrednim sąsiedztwie inwestycji powinien mieć szczególe znaczenie. To oni będą narażeni, w sposób szczególny, na ewentualne niedogodności związane z budową i funkcjonowaniem basenów.
              • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 16:45
                Pomyśl, czy takie statystyki faktycznie są potrzebne w przypadku takiej inwestycji, jaką jest AquaPark. Piszesz, aby takie referendum zrobić tylko wśród mieszkańców Baranowki. Ja się zapytam, dlaczego tylko tam? AquaPark, zwłaszcza taki z prawdziwego zdarzenia, miałby na podkarpaciu zasięg regionalny. Pisząc o tym, że większość osób byłaby za tą lokalizacją, mam na myśli osoby z obszaru oddziaływania tej inwestycji, czyli np. Rzeszowa, Jarosławia, Przemyśla, Dębicy i wszystkich innych większych i mniejszych miejscowości na podkarpaciu. Czy na prawdę myślisz, ze wszystkie te osoby zainteresowane skorzystaniem z AquaParku mają jakiekolwiek zdanie o lokalizacji tej inwestycji w Rzeszowie? Bez robienia statystyk gwarantuje Ci że NIE. Ponadto, nawet robienie referendum na Baranówce nie ma sensu.
                Raz, że na pewno sporo mieszkańców Baranówki byłoby za tą lokalizacją (i takie osoby wypowiadały się pozytywnie na tym lub innych forach). Nie zdziwiłbym się jakby najwięcej protestujących mieszkało w blokach, które są najbliżej Nowego Świata. Dwa, gdziekolwiek by taka inwestycja nie powstała w Rzeszowie, to zawsze znaleźli by się jej przeciwnicy. Zauważ też, że AquaPark to nie budowa drogi/autostrady, gdzie faktycznie zazwyczaj większość osób mieszkających blisko takiej inwestycji jest negatywnie do niej nastawiona. AquaPark ma pozytywny wydźwięk i ludzie go chcą. W końcu było przecież była jakaś ankietyzacja w Rzeszowie w tym temacie i multum ludzi zgłaszało zapotrzebowanie właśnie na AquaPark.
                • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 16:52
                  Ale ma takie pytanie. Dlaczego cały czas łżesz? Płaci Ci ktoś za to?
                  • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 16:59
                    Dlaczego piszesz, że łże? Teraz przystąpiłeś do obrażania, gdy nie masz argumentów? Napisz kontrargumenty przedstawionym przeze mnie informacjom, jeżeli masz inne zdanie. Wówczas możemy dyskutować bo inaczej, jesteś jednym z tych zacietrzewionych krzykaczy, którzy nie potrafią racjonalnie dyskutować.
                    • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 17:29
                      To proste. Cały czs pisze, że większośc jest za tą inwestycją. Pytałem - nie odpowidziałeś. Jaka większość i za czym? Za likwidacją parku? Prowadziełeś badania? Kiedy i gdzie można było się zapoznać z wynikami? Bo piszesz wiele, jak sądzę jesteś osobiście zainteresowany tą inwestycja, zresztą, pośrednio się do tego przyznałeś w jednym z postów.
                      • Gość: ert Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: 80.54.62.* 15.02.13, 17:47
                        Odpowiedziałem. Poszukaj w moich poprzednich postach.
                        W skrócie powtórzę: Pisałem o tym, że moim zdaniem większość osób z regionu podkarpacia (w tym z Rzeszowa), zainteresowane skorzystaniem z takiej atrakcji:
                        1. Jest za budową AquaParku.
                        2. Nie ma przeciwskazań do jej aktualnej lokalizacji, bo po prostu nie ma w tym temacie zdania. Wisi im to. Dla nich liczy się, aby AquaPark powstał.

Jeżeli uważasz, że jest inaczej, napisz dlaczego tak sądzisz.

Tak, byłbym zainteresowany sporadycznym skorzystaniem z fajnego AquaParku, gdyby takowy powstał w Rzeszowie.
                        • kmdr_rohan Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 17.02.13, 10:55

> Odpowiedziałem. Poszukaj w moich poprzednich postach.
                          > W skrócie powtórzę: Pisałem o tym, że moim zdaniem większość osób z regionu pod
                          > karpacia (w tym z Rzeszowa), zainteresowane skorzystaniem z takiej atrakcji:
                          > 1. Jest za budową AquaParku.

Przwdopodobnie tak.

> 2. Nie ma przeciwskazań do jej aktualnej lokalizacji, bo po prostu nie ma w tym
                          > temacie zdania. Wisi im to. Dla nich liczy się, aby AquaPark powstał.

W chwili obecnej nie ma przeciwskazań, aby pod twoim oknem postawić tak potrzebną miastu spalarnię śmieci. Jako obiektywny do bólu obywatel Rzeszowa oczywiście zgodzisz się na to bez zmrużenia oka.
                          Ciekawe.
                          Bo ja np. byłbym przeciwny lokowaniu takiego obiektu w sercu osiedla mieszkaniowego, ale moze Ty lubisz smród palonych odpadków.
                          Ja dla odmiany - nie.
                          • ex_lowca Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 17.02.13, 13:21
                            kmdr_rohan napisał:

> W chwili obecnej nie ma przeciwskazań, aby pod twoim oknem postawić tak potrzeb
                            > ną miastu spalarnię śmieci.

Poziom porównań odwzorowuje szerokość lub ciasnotę umysłu.
                            Na co wskazuje zrównanie aquaparku ze spalarnią śmieci?

Oczywiście to pytanie retoryczne, bo już wszyscy wiemy czego się można spodziewać po komandore. I tak ma szczęście, że akurat w tym momencie nie pojawił mu się w głowie majak o krematorom z krótkim kominem. To dopiero byłoby porównanie adekwatne do aquaparku. ;-)))
                • pseudo-dionizy_areopagita Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 15.02.13, 21:12

> Pomyśl, czy takie statystyki faktycznie są potrzebne w przypadku takiej inwesty
                  > cji, jaką jest AquaPark. Piszesz, aby takie referendum zrobić tylko wśród miesz
                  > kańców Baranowki. Ja się zapytam, dlaczego tylko tam?

Ponieważ mieszkańcy właśnie tego osiedla będą mogli odczuć negatywne skutki budowy i funkcjonowania basenów. Reszta odczuwać będzie raczej wyłącznie skutki pozytywne.

>AquaPark, zwłaszcza taki
                  > z prawdziwego zdarzenia, miałby na podkarpaciu zasięg regionalny. Pisząc o tym,
                  > że większość osób byłaby za tą lokalizacją, mam na myśli osoby z obszaru oddzi
                  > aływania tej inwestycji, czyli np. Rzeszowa, Jarosławia, Przemyśla, Dębicy i ws
                  > zystkich innych większych i mniejszych miejscowości na podkarpaciu. Czy na praw
                  > dę myślisz, ze wszystkie te osoby zainteresowane skorzystaniem z AquaParku mają
                  > jakiekolwiek zdanie o lokalizacji tej inwestycji w Rzeszowie? Bez robienia sta
                  > tystyk gwarantuje Ci że NIE.

Pewnie masz rację. Niemniej, z tego, że osoby, które nie mieszkają w sąsiedztwie parku Sybiraków nie mają nic przeciwko budowie nie wynika, że należy zignorować opinię mieszkańców Baranówki. Mało tego, ich opinia powinna mieć szczególne znaczenie. Życie w sąsiedztwie aquaparku stanie się ich codziennością.
                  Załóżmy, że większość obywateli nie miałaby nic przeciwko, aby pod Twoim oknem wybudować Wielki Generator Hałasu i Szczęścia. Czy bez mrugnięcia okiem przyznałbyś "Większość zdecydowała, jakoś zniosę ten ciągły hałas. Cieszy mnie to, że korzystając z Generatora będą mogli być, choć przez chwilę, szczęśliwi."? A może jednak wolałbyś, aby Twoja opinia została wzięta pod uwagę w sposób szczególny?

> Ponadto, nawet robienie referendum na Baranówce ni
                  > e ma sensu.
                  > Raz, że na pewno sporo mieszkańców Baranówki byłoby za tą lokalizacją (i takie
                  > osoby wypowiadały się pozytywnie na tym lub innych forach).

Może i sporo. Baranówka to dość duże osiedle. Ale czy byłoby ich więcej, niż przeciwników? Nie mam pojęcia, trzeba by było to sprawdzić.

>Nie zdziwiłbym się
                  > jakby najwięcej protestujących mieszkało w blokach, które są najbliżej Nowego Ś
                  > wiata.

Sam też bym się nie zdziwił. Co w tym dziwnego? Tak, jak pisałem powyżej - uważam, że właśnie Ci ludzie powinni mieć najwięcej do powiedzenia w tej sprawie.

> Dwa, gdziekolwiek by taka inwestycja nie powstała w Rzeszowie, to zawsze
                  > znaleźli by się jej przeciwnicy. Zauważ też, że AquaPark to nie budowa drogi/a
                  > utostrady, gdzie faktycznie zazwyczaj większość osób mieszkających blisko takie
                  > j inwestycji jest negatywnie do niej nastawiona. AquaPark ma pozytywny wydźwięk
                  > i ludzie go chcą.

To, że osoby mieszkające w pobliżu budowanej drogi są mniej przychylnie nastawione do inwestycji, niż osoby mieszkające w pobliżu budowanego aquaparku to tylko spekulacja. Badania opinii społecznej nie polegają na intuicyjnych osądach. Poza tym, droga / autostrada ma także pozytywny wydźwięk - można nią dojechać tam, gdzie do tej pory się nie dało (albo dojechać tam szybciej), można otworzyć obok niej motel...

> W końcu było przecież była jakaś ankietyzacja w Rzeszowie w
                  > tym temacie i multum ludzi zgłaszało zapotrzebowanie właśnie na AquaPark.

Ale czy w ankietach było coś na temat lokalizacji aquapraku? Czy było w nich coś o betonowaniu jedynej na osiedlu wyspy zieleni?

• Gość: pies pluto Re: zakładanie konta IP: *.podkarpacki.net 15.02.13, 18:08
        Dla jednego postu założyłeś nowe konto???
    • Gość: aq Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 08:25
      Czytałem raport o aquaparkach, niestety nie mogę go znaleść; wynika, że trzeba (miasto) dopłacać). Czy wiemy ile.
      Dlaczego prywatni tym się nie zajmą, czy dlatego, że to się nie opłaca?

Wyniki, pytania w google.

www.google.pl/search?client=opera&q=miasta+dop%C5%82acaj%C4%85+do+aquapark%C3%B3w&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
      google i pytanie:

"miasta dopłacają do aquaparków"

wyniki:

Aquapark - to świetna inwestycja !!! - miasto dopłaca ale robi to dla mieskzańców - sflustrowany Białystok zazdrości Suwałkom takiego obiektu
      ...
      Bo miasto nie chce dopłacać do basenu ani złotówki. - Aquapark jest inwestycją od wielu lat oczekiwaną przez mieszkańców Koszalina
      ...
      Brawo dla władz miasta za odważna decyzję poprawiająca warunki życia mieszkańców. Już wolę aby miasto dopłacało do Aquaparku niż do
      ...
      ale z pewnością lepiej dopłacać do aquaparku, niż np.
      ...
      Miliony topione w aquaparkach
      ...
      Samorządowcy szybko przekonują się jednak, że do aquaparku trzeba dopłacać, średnio milion złotych rocznie. I zaczyna się szukanie
      ...
      Nie wycofujemy się z planów budowy aquaparku. Nawet jeśli ... Nie chcemy dopłacać do tego. ... Tu chodzi o duże pieniądze i majątek miasta
      ...
      Ponad milion złotych ma wynieść przyszłoroczna dopłata z miejskiej kasy do funkcjonowania Aquaparku Kutno.
      ...
      • jael53 Re: Na dobry początek 15.02.13, 09:51
        Trzeba przypomnieć, że Rzeszów nie ma tradycyjnego parku. Ma parę skwerów i niewielkich wysepek zieleni. O parku zaś można mówić wtedy, gdy ma się zagospodarowane ponad 10 ha zieleni.
    • Gość: Tutejszy. Kolejna mrzonka Ratusza czyli imitacji c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 17:47
      Dajmy sobie spokój.
      Jaki park wodny.Oczywiście na terenie gdzie też miał być park taki zwykły z drzewami dla okolicznych mieszkańców.
      A w budżecie na ten rok to co nie ma nawet jednego grosza,by przynajmniej coś ruszyć.
      Kolejna imitacja jakich już w naszym mieście było wiele.A nawet za wiele jak na miasto tej wielkości. A plac.Najlepiej w Rynku.A co inni tak nie mają .Będziemy pierwsi.
    • Gość: Tubylec Jasionka to jest to. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 11:18

Najlepszą lokalizacja parku wodnego to rejon lotniska.
      Dlaczego.Lotnisko.Centrum Konferencyjne.Park wodny.
      Doskonały dojazd dla wszystkich zarówno z Rzeszowa jak też z regionu.
      Istniejące już parkingi i dalsze w planach rozbudowy.Nikomu i nic się nie zabiera.
      Bardzo ciekawa wizytówka regionu .Całego regionu.
      Rzeszow pełen szczęścia,że nie traci terenow zielonych,które można przeznaczyć pod kolejne galerie.
      • ex_lowca Re: Jasionka to jest to. 17.02.13, 13:27
        Gość portalu: Tubylec napisał(a):

> Najlepszą lokalizacja parku wodnego to rejon lotniska.

Jest kilka znacznie lepszych lokalizacji niż Baranówka, czy Jasionka. Choćby rejon Parku Papieskiego.
        Jednak domyślam się, że jedyny inwestor chce budować go wyłącznie obok upadającej, własnej galerii Nowy Świat. W innej lokalizacji inwestorów brak i miasto musiałoby sfinansować inwestycję samodzielnie. Ewentualnie z pomocą środków zewnętrznych.
        • Gość: ... Re: Jasionka to jest to. IP: *.static.enf.pl 17.02.13, 14:55
          Nowy Świat akurat nie należy do jasielskiego ex-milicjanta. To od razu widać choćby po tym że mają zadbane toalety i nie ma tam syfu.
          • ex_lowca Re: Jasionka to jest to. 17.02.13, 15:09
            Gość portalu: ... napisał(a):

> Nowy Świat akurat nie należy do jasielskiego ex-milicjanta. To od razu widać ch
            > oćby po tym że mają zadbane toalety i nie ma tam syfu.

Bez urazy, ale staraj się nie pozyskiwać informacji analizując toalety ;-)))
            Wujek Google jest wiarygodniejszy.
            womak.pl/pl/nowy_swiat/11/
    • dr_psychol Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok basen... 19.02.13, 00:29
      Moim zdaniem, lokalizacja nietrafiona, aczkolwiek pomijając tę sprawę, skupiłbym raczej uwagę na projekcie obiektu.
      Póki go nie zobaczymy, o planowanej inwestycji nie wiemy praktycznie niczego konkretnego.
      Do tej pory, media donosiły iż wzorem dla rzeszowskiego parku wodnego, ma być aquapark w Radomiu, obiekt moim zdaniem, bardzo bardzo przeciętny.
      Jeśli nie pomyliłem miast i aquaparków, jeśli nasz aquapark ma wyglądać jak to coś poniżej, lepiej żeby naprawdę niczego nie budowano.

aquapark-radom.pl/galeria/
      Niżej wizualizacja tego typu obiektu, jaki powstać ma w Tychach. Widać różnicę...

bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,11683526,Aquapark_jak_statek_kosmiczny.html
      • jamamota Re: Aquapark ma się nazywać Wodny Świat. Obok bas 19.02.13, 11:30
        [i]Twoim zdaniem może być nie trafiona tak jak i zdaniem wielu każdy ma inne zdanie, nie jesteśmy tacy sami i wszystkim nie smakuje kawior z szampanem. W Tychach co trzeciej osobie nie podoba się ten projekt i to trzeba uszanować. Jak wiadomo bez dotacji u nas się żaden tego typu "basen" nie utrzyma i co najśmieszniejsze miasta dopłacają do rozrywki ludzi mających na wydaniu kilkadziesiąt złotych dziennie. Przysłowiowej kasjerki z marketu z dziećmi to raczej stać na taką rozrywkę nie będzie, nie próbuj opowiadać o biletach socjalnych itp bo dalej będziesz sponsorował w części mój codzienny bilet dotacjami miejskimi.
        Co do lokalizacji mi to "zwisa" ale ww kasjerce już nie powiedzmy nie ma samochodu albo zabrakło na paliwo wycieczka poza Rzeszów już ją zniechęci a zapomniałem bilety socjalne dla mało zarabiających nie tylko w mpk ale i w specjalnych do "basenu" być może bezpłatne -;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka