Dodaj do ulubionych

Wiarygodne badania na pasożyty

18.02.13, 09:45
Które laboratorium w Rzeszowie robi dokładne badania na pasożyty? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: he Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.02.13, 16:26
      nie ma 'wiarygodnych' konwencjonalnych badań laboratoryjnych na obecność pasożytów!
      jedyny pewny sposób to badanie pod mikroskopem kropli krwi, ale nie wiem czy w Rzeszowie ktoś to robi. W Krakowie jest kilka punktów.
      • Gość: kotkitrzy Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.165.enf.pl 19.03.13, 15:49
        witam, badanie kropli krwi można wykonać w rzeszowie, ale z tego co wiem nie można dowiedzieć się dokładnie jakie to pasożyty, istnieje takie badanie komputerowe vega test i do tego jest od razu robiona terapia przeciwpasożytnicza, ja byłam na takiej diagnozie u pani Magdy (gabinet Strefa zdrowia), u mojego dziecka po tym przeszły objawy alergii.
        • dag_ny Re: Wiarygodne badania na pasożyty 19.03.13, 19:55
          a w jakim wieku jest dziecko? Nasz maluch ma 7 miesięcy i lekarze nie biorą pod uwagę pasożytów.
          • Gość: kotkitrzy Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.165.enf.pl 19.03.13, 22:17
            dziecko ma cztery lata, u maluszka raczej nie da się przeprowadzić takiego badania (trzeba trzymać w ręce taką miedzianą rurke i w trakcie odrobaczania też się trzyma dwie takie rurki) ale zapytam czy u takich małych istot może można jakieś ziołowe mikstury przemycić w posiłkach...
        • Gość: he Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.03.13, 23:03
          kotkitrzy:

> witam, badanie kropli krwi można wykonać w rzeszowie, ale z tego co wiem nie mo
          > żna dowiedzieć się dokładnie jakie to pasożyty

Zatem osoba, która to robi jest albo niedokładna, albo NIE ZNA SIĘ dobrze na tym co robi. W Krakowie (obok dworca Płaszów) pani ślęczała nad okularem mikroskopu około pół godziny i bardzo dokładnie potrafiła określić co znajduje się we krwi.
          • Gość: kotkitrzy Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.165.enf.pl 19.03.13, 23:18
            być może osoba, która robi kroplę krwi może określi bardziej lub mniej dokładnie co widzi, ale wydaje mi się, że vegatest jest dokładniejszy o tyle,że można dzięki niemu zbadać
            (i wyeliminować) pasożyty znajdujące się nie tylko we krwi a w całym organizmie,
            pozdrawiam
        • Gość: rr Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.13, 23:24
          vega-test to ściema!! pieniądze wyrzucone w błoto, w zasadzie to określam jako oszustwo i zastanawiam się nad powiadomieniem prokuratury!
          • Gość: pacjent Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 22:15
            Jedno i drugie to WIELKA ŚCIEMA dla naiwnych.Wiarygodne badania parazytologiczne z próbek kału przeprowadza w Rzeszowie mgr Głowniak,który pracował dawniej w szpitalu na Szopena a teraz chyba na Warzywnej.
          • korba7777 Re: Wiarygodne badania na pasożyty 14.01.14, 17:11
            Gość portalu: rr napisał(a):

> vega-test to ściema!! pieniądze wyrzucone w błoto, w zasadzie to określam jako
            > oszustwo i zastanawiam się nad powiadomieniem prokuratury!

Najwyrażniej trafiłeś na barana, który nie ma pojęcia, jak wykonuje się Vega Test. W Rosji i na Ukrainie oraz w Niemczech jest to normalna procedura medyczna, a lekarze wykonujący tę profesję, mają określone specjalności. Ministrerstwo Zdrowia wydaje stosowne certyfikaty odnośnie specjalności danego lekarza. Sama osobiście uczę się u Rosjan i Ukraińców, ponieważ na naszym rynku nie ma specjalistów w tej dziedzinie.
    • Gość: dtdfkjhgfhjdtkrjrf Re: Wiarygodne badania na pasożyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 16:01
      obrzydlistwo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka