Dodaj do ulubionych

Zablokowana dziewiątka

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 15:17
Znowu .Slyszałem od osoby dobrze poinformowanej że nie byl to olej.A jezeli
nawet to przy innych parametrach drogi czy nawet szerszych poboczach itp
mogła byc szansa uniknięcia tej tragedii.POWTARZAM CZAS NAJWYŻSZY PRZEJŚC OD
KILKULETNIEGO GADANIA DO REALIZACJI .ZARZADZAJACY TA DROGA ZA TEN STAN
ODPOWADA.cZAS ABY OPINIA PUBLICZNA DOWIEDZIALA SIE SZCZEGOLOW NA TEN TEMAT.
Obserwuj wątek
    • sceptyk31 ODDKiA w Rzeszowie rżnie ciągle głupa. 28.07.04, 19:40
      Ciągle wydaje się pieniadze na idiotyczne wysepki np. na drodze nr 4 na wylocie
      z Jarosławia buduje się tę wątpliwą ozdobę, zamiast korzystać ze znaków
      malowanych przy tworzeniu pasa do skrętu w lewo, tam gdzie to robią ciągle są
      korki, wyjeżdzające z Jarosławia samochody nie będą miały gdzie wyprzedzić
      nawet rowera. Tak samo ciągle preferuje się skrzyżowania z sygnalizacją
      świetlna znacznie droższe niż ronda. A droga podobno krajowa nr 9 jest drugi
      dzień zamknięta z powodu wypadków.
      • Gość: drogi Re: ODDKiA w Rzeszowie rżnie ciągle głupa. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 10:39
        I prosze.Potwierdza sie ze przyczyną wypadków na tym odcinku drogi jest nie
        wylany olej czy nieostrożność kierowców.Potwierdzają to strazacy i policjanci
        dokonujący czynności na miejscu wypadku. Dziwią mnie tylko wypowiedzi
        przedstawicieli Oddziału GDDKiA z Rzeszowa że nie mieli dotychczas sygnałów że
        nawierzchnia na tym odcinku jest szczególnie niebezpieczna. Czy WYSTARCZAJACYM
        SYGNAŁAMI nie jest ilość wypadków SMIERTELNYCH W TYM MIEJSCU oraz koszty tych
        wypadków Czy urzędnicy poniosą konsekwencje? Pewnie nie. Koszty poniesiemy my
        podatnicy. Moim zdaniem firmy ubezpieczeniowe powinny tym się zająć gdy Policja
        nie chce do końca wyjaśnić sprawy. Od czego są różne komisje bezpieczeństwa,
        wydziały ruchu,ośrodki bezpieczeństwa ruchu drogowego i jeszcze cholera wie co
        które są finansowane z naszych pieniędzy.Pieniedzy z podatków które
        płacimy.Niewazne czy to są rządowe czy samorządowe. Osobiście jestem
        zbulwersowany indolencją i niekompetencją ludzi którzy odpowiadają za
        bezpieczeństwo i organizację ruchu na tym odcinku drogi krajowej nr 9 jak
        równiez za niewłaściwe jej utrzymanie.Rzeczywiście, ktoś tu ciągle rznie głupa
        tak jak to napisał sceptyk31.
    • Gość: Osjan Re: Zablokowana dziewiątka IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 12:23
      Szanowny drogi.

Uczęszczam często tą trasą i wiem, jak jest ona niebezpieczna. Ale obawiam się,
      że w Jasienicy Rosielnej i Woli Komborskiej nie ma możliwości poszerzenia szosy
      z uwagi na ukształtowanie terenu i park krajobrazowy. Sądzę, że lepszym
      rozwiązaniem byłoby poprowadzenie nowej szybkiej trasy doliną Wisłoka w
      okolicach Haczowa.
      • Gość: drogi Re: Zablokowana dziewiątka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 15:08
        I o to chodzi. Tylko o tym od dawna sie mówi. O ile wiem to była nawet
        koncepcja przebiegu nowym "śladem" na trasie której w gminnych planach
        zagospodarowania nie wolno było nic budować. Moim zdaniem trzeba więcej
        determinacji w działaniach celem pozyskania pieniędzy nie tylko na
        odnowy,remonty czy doraźne działania ale na koncepcje długofalowe i stopniowo
        realizowane. Moim zdaniem wydawanie pieniędzy na te dzałania dorażne jest w
        konekwencji droższe w stosunku do kosztu budowy nowej trasy. Nawet śmierć iluś
        tam uczestników ruchu to jest strata iluś tam milionów nie licząc strat
        materialnych i strat wynikających z utrzymania starej trasy itd. To wszysko
        można dokładnie wyliczyć i spejaliści o tym wiedzą. To samo dotyczy np 4 ale to
        juz inny temat.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka