Dodaj do ulubionych

Na alei Rejtana zderzyły się dwa auta, citroen ...

18.06.13, 12:43
"W wyniku wypadku jedno z nich dachował."
" ...a kierujący nim odniósł obrażenia i został przewieziony na do szpitala ..."

Jak już oszczędzacie na korekcie to pasuje dla zwykłej przyzwoitości przeczytać co się napisało :) Nie lubię się wymądrzać, ale jak widzę kogoś kto z racji wykonywanego zawodu dziennikarza powinien mnie przewyższać w kulturze języka, a robi błędy niczym dziecko z podstawówki to mi ręce opadają.

Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ortylion Dachowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:19
      Co do błędów - zgadzam się z przedmówcą. Niechlujstwa nie usprawiedliwia nawet pospiech (my poinformowaliśmy jako pierwsi - jakby to miało jakieś znaczenie). Co do wypadku = pytanie: z jaką prędkością musi przemieszczać się pojazd po ulicy, na której trwa remont, są ograniczenia, zwężenia itp., żeby d a c h o w a ł?

PS. Widziałem wczoraj kilku "artystów" kierownicy, którzy wciskali mi się przed maskę wyprzedzając na podwójnej ciągłej, żeby uniknąć zderzenia czołowego, a po wyhamowaniu (takiego pojazdu i moim) skręcali w boczną drogę albo na stację benzynową. Gratuluję inteligencji pawiana.
      PS. Jeśli się spóźnisz pół godziny, być może ktoś będzie ci musiał to wybaczyć. Jeśli się zabijesz - nie wybaczą ci tego wszyscy najbliżsi. Pamiętaj!
      Miłośników szybkiej jazdy zapraszam do kina na krótką projekcję.
      Tu:
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lUTIjwaXXaM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka