mal49 26.07.13, 10:19 widać za mało jeszcze korków w Rzeszowie i trzeba dołożyć wyłączenie połowy śródmieścia na dobę; pogratulować wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pasjonat Re: Uwaga, we wtorek wiele ulic zamkniętych. Tour IP: 91.196.9.* 26.07.13, 10:42 o zaczynają się mądre komentarze... a może by tak na ten jeden dzień wsiąść na rower i pojechać nim do pracy... albo wziąć urlop i pójść pokibicować... ludzie proszę nie szukajcie problemu tam gdzie go nie ma i nie plujcie jadem na siebie... życie jest za krótkie żeby tracić siły na piredoły... jakoś Włosi, Francuzi czy Hiszpanie potrafią znakomicie się bawić na ich narodowych wyścigach, a niejednokrotnie przejazd któregoś z wielkich tourów jest w miejscowościach przez które tour przejeżdża mega świętem... może popatrzmy na to w ten sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Uwaga, we wtorek wiele ulic zamkniętych. Tour 26.07.13, 11:06 to nie jest 'plucie jadem' lecz spostrzeżenie, że przestrzeni miejskiej nie można zawłaszczać dla garstki pasjonatów, a tym samym paraliżować funkcjonowanie komunikacji w środku tygodnia, to się po prostu nie mieści w głowie; i proszę nie dawać przykładów z Francji, gdzie może i świętują, ale z GŁOWĄ i bez narzucania się miłośnikom porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasjonat Re: Uwaga, we wtorek wiele ulic zamkniętych. Tour IP: 91.196.9.* 26.07.13, 11:28 jakby wszystko w tym kraju było tak zorganizowane i uporządkowane jak Tour de Pologne to w naszym kraju żyło by się dużo lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Tour głupoty IP: *.dynamic.mm.pl 26.07.13, 13:36 pokażcie mi region w Europie liczący ponad 1mln mieszkańców który dla wyścigu kolarskiego wyłącza na jeden dzień z ruchu jedną z dwóch ( w tym regionie) dróg międzynarodowych - a de facto obydwie bo skrzyżowanie tych dróg znajduje się kilkaset metrów od zamkniętego odcinka. Po co ten przejazd Hetmańską-Powstańców-Podwisłoczem? przecież można było zorganizować przejazd Szopena-Trasą Zamkową-Lenartowicza... krócej w rejonie bardziej widowiskowym z zakrętami, po dobrej nawierzchni i bez blokowania całego miasta, ale na durnotę nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tour głupoty IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.07.13, 14:45 jak ci się nie podoba to się wyprowadź tam gdzie internet nie sięga, gdzie nie ma dróg, jedź qrwa do Afganistanu, tam ci nawet katolicy i papież nie będą przeszkadzać, rowerów też tam nie ma zbyt wiele. Jedź qrwa i nie wracaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprycha Re: Tour głupoty IP: *.dynamic.mm.pl 26.07.13, 20:29 problemy w Rzeszowie to mały pikuś - jak pobierze patrze na etapy w Zakopanym to tam będą dopiero wszyscy klnąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolarka Re: Już wylazłeź gadzie z samochodu....padlina IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 27.07.13, 02:37 już tylko tupnąć w parkiet a żmije wyskakują, a ZESRAJ SIĘ dziadu w tym korku... banda upośledzonych starych pryków... wie miesiąc wcześniej ale nie będzie jęczał... a jak zrobisz ciulu stłuczkę tak jak tobie podobne dziady za kółkiem to komu blokujecie miasto?? Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Już wylazłeź gadzie z samochodu....padlina 27.07.13, 10:56 kibole w każdym sporcie? po wpisach widać, że kultura obca temu fanowi szprychy Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Uwaga, we wtorek wiele ulic zamkniętych. Tour d... 26.07.13, 15:01 skoro mozna zablokować ulicę bo akurat wyrusza pielgrzymka katolików do jakiegoś obrazu to wyscig chyba tez to usprawiedliwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieGość Re: Uwaga, we wtorek wiele ulic zamkniętych. Tour IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.07.13, 23:46 Oczywiście jak się nie podoba to można się wyprowadzić! Ale władze miasta prowadzą jakąś dziwną politykę, wszystkie imprezy są super a mieszkańców mamy w d.. i niech się cieszą że maja takie fajne miasto. 1. Juwenalia - 2 imprezy po 3 dni impreza do 2 i 3 rano z muzyką na max. 2. Stadion kultury - impreza całe miasto słyszało. 3. masa krytyczna rowerkowa - blokada ulic bo rowerzysci pokazują jak się fajnie pedałuje. 4. bieganie maratonowe po miescie z galerą Nowy świat - ulice w centrum zamknięte. 5. Tour de pologne - rowerki w cenrtum i ulice pozamykane od 5 rano. A mamy dopiero koniec lipca i jeszcze wiele atrakcji przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Paraliż miasta a prowadzenie biznesu 28.07.13, 00:06 W ten dzień będzie bardzo utrudnione prowadzenie biznesu a podatki i wynagrodzenie trzeba będzie płacić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Paraliż miasta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.07.13, 08:58 Osobiscie paraliż miasta mnie nie dotknie, bo na co dzień przemieszczam się rowerkiem, auto tylko za rogatki raz, dwa razy w tygodniu, czasem do marketu, ale wytrzymam bez jednego wtorku. Podpisuje się pod organizacja imprez sportowych, szczególnie takich, które mogą dac innym do myslenia, i spowodowac, ze się kiedys przylacza, albo aktywnie wejda w inna sportowa czy rekreacyjna sciezke, czy tez będą promować miasto. Nie rozumiem blokady organizmu miejskiego, bo przecież nic w miescie nie bedzie dzialac na 100%. Z drugiej strony być może jest to okazja, ze by spojrzeć na calkosztalt z innej perspektywy. Może auto nie jest nam potrzebne na co dzień? Może można wolniej i mniej standardowo, czyli bardziej kreatywnie? A może, jak uczy Skandynawia, mozna już pozbyć się aut w miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Paraliż miasta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.07.13, 09:40 , a ZESRAJ SIĘ dziadu w tym korku... banda upośledzonych starych pryków... A kibolom na rowerach i na forum zdecydowane nie... Odpowiedz Link Zgłoś
1katamarian Re: Paraliż miasta 28.07.13, 09:47 banda upośledzonych starych pryków Też będziesz upośledzonym starym prykiem. Gorzej, bo pomarszczona baba w moherze na glowie. Duuzo szybciej, niż Ci się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieGość Re: Paraliż miasta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.07.13, 11:48 Super pomysł z zamykaniem cetr miast dla samochodów, tylko ciekawe jak będą dostarczane towary do sklepów, pubów i restauracji, może na rowerach. Spora część ludzi w samochodach właśnie w ten sposób pracuje i ewentualna przesiadka na rower jest niemożliwa. Czy takich imprez nie da się organizować w sposób mniej uciążliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
1katamarian Re: Paraliż miasta 28.07.13, 17:31 tylko ciekawe jak będą dostarczane towary do sklepów, pubów i restauracji, Autami dostawczymi. Auta dostawcze generują niewielka czesc ruchu w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
1katamarian Re: Paraliż miasta 28.07.13, 17:36 Nie mam wątpliwości, ze to kiedyś nastapi, choć z cala pewnoscia nie za milosciwie nam panującego... Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Typowe polaczki-narzekaczki 28.07.13, 17:49 Z forumowego TWA wychodzą przy takich okazjach typowe polaczki-narzekaczki (celowo z małej litery). Wszystko im nie pasuje, wszystko źle, wszystko do dupy. Żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TransWorldAirlines Typowy matoł z przerośniętym ego. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.07.13, 22:38 Jak ci źle, to się utop. Albo prościej, nie czytaj. Zmusza cię ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Elegancko się przedstawiłeś 29.07.13, 08:42 Re: Typowy matoł z przerośniętym ego. Elegancko się przedstawiłeś gościu. Źle mi wcale nie jest i nie mam zamiaru narzekać, że raz na kilka lat, zdarza się w Rzeszowie impreza sportowa wysokiej rangi. Cieszę się z tego. A mentalnych staruszków, co na wszystko muszą narzekać, serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Muminki IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.13, 09:22 nigdy nie dorośniecie. Ktoś musi pracować, by bawić mógł się ktoś. Nie wszyscy mają wakacje, jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 10:05 Rzeczywiście to straszne, nie pomyślałem o tym. Grupka mentalnych staruszków, będzie musiała spędzić troszkę więcej czasu w drodze do i z pracy. Może nawet, trzeba będzie ponieść swoje tłuste cztery litery na własnych odnóżach. Okropne!!! Wstrząsające!!! Ludzie, nie możecie tego tak zostawić, nie dajcie się tak traktować, piszcie skargi do Strasburga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Re: Muminki IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.13, 10:53 to może muminku poniesiesz mnie 25 km do pracy i z powrotem na nogach. Idźcie pobawić się do piaskownicy jak wam wyobraźni brakuje, a nie blokujcie całego miasta dla swojej wakacyjnej zabawy. Chodzi tylko o nie blokowanie drogi międzynarodowej "4" której zablokowanie spowoduje paraliż miasta - czy naprawdę w mieście nie ma innych ulic o dobrej nawierzchni na których można by zorganizować waszą zabawę np. rejon trasy Zamkowej, Dąbrowskiego-W.Pola-Hetmańska, Hetmańska-Chrzanowskiej-Langiewicza-Mochnackiego... a zresztą do kogo ta mowa... bezcelowe. Uruchomienie myślenia to ponad wasz malutki rozumek, muminki. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 11:57 Jak zwykle forumowe TWA zna się najlepiej na wszystkim. Zgłoś się do Langa, ułożysz mu takie trasy na następne wyścigi, że nie będzie żadnych utrudnień. Co ja mówię, jak taki geniusz się za to weźmie, to ruch będzie odbywał się sprawniej niż normalnie. Buahahahaha. A jeśli idzie o twoją prośbę, to napisz w jakiej pipidówce mieszkasz, czym normalnie jeździsz i na którą chcesz się dostać. Może będę mógł ci pomóc. Ale jeśli chodzi ci tylko o to, żeby sobie ponarzekać i postękać, to już nic nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 12:01 anty_twa_project napisał: > Buahahahaha. I to by było na tyle, jak mawiał J.T. Stanisławski. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 12:04 Zapomniałeś się wylogować, czy rodzice tak cię wychowali, że się wcinasz w cudze rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 12:07 O, przepraszam bardzo, kiedy kupiłeś sobie to forum dyskusyjne? Bo chyba przespałem ten istotny fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 12:11 To jest właśnie całe TWA. Jak forum publiczne i moderatorów od lat tu nie widzieli, to już myślą, że żadne zasady ich nie obowiązują. Dla twojej wiadomości podam, że chodników też nie kupiłem, co nie znaczy, że możesz na nie pluć i sikać. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 12:26 A ty plujesz i sikasz na chodniki? Nie przypisuj innym swoich zachowań, to nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 12:37 Widzę, że u ciebie cienko nie tylko z kindersztubą ale też edukacją. Nie napisałem nigdzie, że plujesz i sikasz na chodniki. Chciałem ci tylko zobrazować pewną sytuację, ale czytanie ze zrozumieniem to zadanie, które najwyraźniej cię przerasta. Znasz się na wszystkim, na każdy temat masz wiele do powiedzenia, a nawet czytać po polsku nie potrafisz:). Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 12:38 Przyjmijmy dla twojej wygody, że w ogóle nic nie napisałeś. Nie będziesz się musiał tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 12:41 A tak w ogóle, to po co się tu wciąłeś. Chciałeś przyłączyć się do postękiwań polaczków-narzekaczków? Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 12:47 Nie zrozumiałeś i nie zrozumiesz, jak widać. Ale myśl. Myślenie ma kolosalną przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 12:52 Czyli nie masz nic do powiedzenia, ale nie przepuściłeś okazji. Klasyka polaczka-narzekaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 12:57 Ach, już masz zwidy? To może pokażesz, gdzie narzekałem w tym wątku? No, chyba że to z gorącą. Wówczas wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_twa_project Re: Muminki 29.07.13, 13:02 A gdzie ja niby napisałem, że akurat w tym wątku narzekasz? Kto tu ma zwidy? Zrób sobie może okład, bo upał źle na ciebie działa. Napisałem, że nie masz nic do powiedzenia, co niestety jest prawdą. Jak coś powiesz konkretnego, to może kiedyś pogadamy. Na razie mnie znudziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korba Re: Muminki IP: 91.196.9.* 29.07.13, 13:18 Chłopaki dajcie se już spokój, przecież to do niczego nie prowadzi tylko się wzajemnie nakręcacie, trzeba ten jeden dzień jakoś przeżyć a nie szukać powodów do skakania sobie do gardeł... ja np. jutro biorę urlop, zabieram flagę Polski i jadę na rowerze do Lubeni na premię górską dopingować chłopaków, później siadam na rower i jadę do Rzeszowa, może uda mi się złapać ich na którejś rundzie... peace and love... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Muminki 29.07.13, 13:23 Post wcześniej. Jeśli nie umiesz czytać tego, co sam napisałeś, to rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś