Dodaj do ulubionych

Mściwy bufon

11.09.13, 19:00
nie dość,że donosił na swoich kolegów,to dzisiaj nie ma odwagi się do tego przyznać i ciąga zadufany w sobie mały człowieczek po sądach dzielnych ludzi,którzy mają odwagę mówić prawdę o Bolku Wałęsie.
fakty.interia.pl/polska/news-wyszkowski-nie-musi-zwracac-walesie-kosztow-emisji-przeprosi,nId,1025203#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=wd
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzielnyczłowiek Re: Mściwy bufon IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.09.13, 21:39
      Tylko, dlaczego Wyszkowskiego zatrzymano 13 grudnia po północy w hotelu w Gdańsku, i co tam (w tym hotelu) robił? No tak, dzielny człowiek przekonywał recepcjonistki do idei NSZZ "Solidarność"! :-))
    • mjot1 Re: Mściwy bufon 11.09.13, 22:05
      Jeno najdzielniejszego z najdzielniejszych żadna wraża ubecja tknąć nie miała śmiałości…
      Albowiem wiadomym jest, że pośród setek tysięcy tylko jedna jedyna teczka sfałszowaną jest.
      „Karłom wyznaczyć trzeba wzrost by stał się człowiek piękny”
    • prawdziwy_olo Re: Mściwy bufon 11.09.13, 23:07
      Jedynym przewinieniem wałęsy jest to, że wprowadził na salony takie mendy jak wyszkowski czy kalksteiny. Podejrzewam, że do końca życia sobie tego nie daruje ... wielu zwykłych, trzeźwo myślących ludzi też mu tego nie daruje ..
      • lechowski51 Re: Mściwy bufon 11.09.13, 23:14
        To Wyszkowski wprowadził niestety na salony chłopka roztropka.I to dzisiaj tylko Salon pucuje spiż na pomniku marnego człowieczka a jeszcze niedawno był dla nich zwykłym burakiem,a poniższe opinie Michnika o Bolku Wałęsie,są dzisiaj jakby wstydliwe;
        „Wałęsa wykazał wielki talent w zacieraniu śladów i wywoływaniu napięć międzyludzkich”. (…) Jest „nieobliczalny, nieodpowiedzialny, niepoprawny, a przede wszystkim nieudolny”
        „Nie jest w stanie uczyć się na własnych błędach, gdyż jest przekonany, że ich nigdy nie popełnił”
        "Jego polityczne ambicje mogą doprowadzić Polskę do katastrofy"
        "Z symbolu polskiej demokracji stał się jej groteskową
        • prawdziwy_olo Re: Mściwy bufon 11.09.13, 23:24
          Widzisz, gdyby nie wałęsa to o wyszkowskim nikt by nie wspominał bo nie ma o kim. Wałęsa na swoje nieszczęście odniósł sukces polityczny i finansowy co boli takie twory jak wyszkowski, stąd nagonka na wałęsę. Ale historia za jakiś czas oceni obu i nie będzie to pozytywna ocena dla wyszkowskiego i jemu podobnych, którzy na barkach wałęsy chcieli robić kariery i nie wyszło ...
        • Gość: Mściwybufon Re: Mściwy bufon IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.09.13, 00:54
          "To Wyszkowski wprowadził niestety na salony chłopka roztropka."
          Tak, to własnie ten Wyszkowski, którego SB wybierało z piernatów ciotek "Solidarności" w Grandzie 13 grudnia!
          • prawdziwy_olo Re: Mściwy bufon 12.09.13, 09:08
            Oj tam oj tam, czepiasz się szczegółów, jestem pewien że wyszkowski razem z kalksteinami albo chociaż z jarosławem wielkim internowanymnaniby układali w grandzie plan obalenia komuny przy wuzetce i kakao, tudzież kawusi jeśli mama jadwiga pozwoliła ...
          • lechowski51 Re: Mściwy bufon 12.09.13, 09:11
            .... abp.Tokarczuk był współpracownikiem gestapo?!.SB-ckie fałszywki robiły zamieszanie w stanie wojennym.Dzisiaj możecie je sobie POwspominać na spotkaniach utrwalaczy "władzy ludowej".Niech Wałęsa odda skradzione donosy Bolka z materiałów UOP w czasie,gdy był Prezydentem RP,przeprosi kolegów na,których donosił,to przynajmniej nie będę miała kaca moralnego,że na niego kiedyś głosowałem i przekonywałem do tego innych.
          • Gość: Taurus Re: Mściwy bufon IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.09.13, 09:11
            Najwiącej wrzeszczą ci co najmniej wtedy znaczyli i nawet ORMO się nimi nie interesowało.Takie kundelki chcące zrobić kariery wielkich brytanów.A prawdziwi działacze,no to niestety!SB głupia nie była,wiedziała kogo i dlaczego ma pilnować.Siła rzeczy taki co coś znaczył ,musiał mieć z nimi styczność.No i tym samym jakąś teczkę czy brudy,bo to był rodzaj wojny.Czyściutki to może być typu z pod pierzyny u mamusi lub mendy ,glisty czy tam gnidy zdolne do wszystkiego.To oni póki co nadają ton,ale już widać,że przegrają tę wrzaskliwą wojenkę o kariery i kasę i racja będzie po stronie Wałęsy.Szkoda bić piany.

Do Wałesy można mieć pretensje.Mam też osobiście o to,że wprowadził na salony Kordupli(to chyba najcięższy błąd ze szkodą dla Polski),no i otoczył się wcale nie zjadaczami zwykłego chleba,a raczej macy.To trwa i widać efekty.
            • lechowski51 Re: Mściwy bufon 12.09.13, 10:40
              Ażeby dyskutować o czymś trzeba mieć elementarną wiedzę a nie tylko rzucać inwektywami.Wałęsa nie musiał wprowadzać na salony kordupli/chodzi ci chyba o Kaczyńskich?/bo,gdy w 1976 Bolek Wałęsa donosił jeszcze na kolegów z pracy i brał za to kasę to jeden Kaczyński działając w KOR-ze,pomagał robotnikom Radomia i Ursusa a drugi szkolił działaczy Wolnych Związków zawodowych,gdzie o Wałęsie nikt nie słyszał.
              Tutaj masz wyjaśnienie,kiedy Wałęsa zaistniał wśród działaczy WZZ;

Kiedy poznał Pan Lecha Wałęsę? W jakich okolicznościach? Jak go Pan wówczas oceniał?

Krzysztof Wyszkowski: Przyszedł do mnie do domu na początku czerwca 1978 r. Gdy założyliśmy w Gdańsku Wolne Związki Zawodowe, milicja urządziła najście na moje mieszkanie. Został wtedy zatrzymany mój brat, Błażej, który otrzymał karę dwóch miesięcy więzienia za rzekome pobicie milicjantów. Odbyła się wówczas w Trójmieście wielka akcja ulotkowa w jego obronie. Wałęsa podobno znalazł w tramwaju taką ulotkę i zgłosił się na podany w niej adres, gdy razem z Bogdanem Borusewiczem i Piotrem Dykiem – Józef Śreniowski głodował w Łodzi – prowadziliśmy głodówkę protestacyjną.

Gdy rozległo się pukanie, w telewizji transmitowano spotkanie piłki nożnej, trwały Mistrzostwa Świata w Argentynie. Sądziłem, że to milicja chce nam przeszkodzić w oglądaniu meczu [śmiech]. Ale za drzwiami zobaczyłem wystraszonego, niskiego człowieczka, który zaczął stękać pod nosem, że ma ulotkę i chciałby porozmawiać. Nie chciałem tracić meczu, zaprosiłem go do środka, zapytałem, kim jest. Powiedział, że robotnikiem. Rozmowa nie kleiła się. Bogdan i Andrzej Gwiazda, który był wtedy z nami, oglądali mecz i gość może dlatego, żeby zwrócić na siebie uwagę, zaczął mówić, że głodówka jest niepotrzebnym osłabianiem siebie, a to przecież komunistów trzeba osłabiać, walczyć aktywnie. Zapytałem, co w takim razie proponuje. Doszło do zupełnego zaskoczenia – powiedział, że trzeba wysadzać w powietrze komendy milicji. Gwiazda z Borusewiczem spojrzeli uważnie na typka i włączyli się do rozmowy. Gwiazda zrobił mu wykład na temat wyższości walki bez przemocy nad terroryzmem, ale nie widać było, żeby zrobiło to na gościu wrażenie. Zapytałem, jak to sobie wyobraża. Odpowiedział, że był w wojsku i tam go uczono posługiwania się granatami. Było to tak idiotyczne, że Bogdan i Andrzej odwrócili się z powrotem do telewizora. Powstało wrażenie, że to albo kompletny dureń, albo bardzo kiepski prowokator.

Jako gospodarz, trochę z uprzejmości, a trochę z rozbawienia zacząłem go podpytywać, jak miałoby wyglądać to wysadzanie komend. On na to, że uczono go wiązać granaty w pęczki i wtedy siła rażenia radykalnie się zwiększa. Na pytanie, skąd te granaty wziąć, odpowiedział, że nietrudno je kupić albo nawet zrobić. Cała rozmowa miała charakter tak absurdalny, że już bez żenady brnąłem dalej: „Ale jeśli Pan tę komendę wysadzi, to zginie także mój brat”. Wałęsa i na to miał receptę – granaty trzeba będzie wrzucać na dach! W jaki sposób? Katapultą!
              nowyobywatel.pl/2012/12/27/walesa-czlowiek-na-smyczy/
              • Gość: Taurus Re: Mściwy bufon IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.09.13, 11:43
                Tak.Tak.Najwięksi "bochatyrowie",od czasów kradzieży Księżyca.Wiadomo!Przerośli o całą maciejówkę Piłsudskiego w patriotyżmie i takich nam mężów opatrznościowych potrzeba.Bez nich Polska by nie istniała he he.Co by tu robić aby legendy dorobić.Nie wysilaj się.

Dla mnie jakiś tam Wyszkowski jest tak samo wiarygodny jak ten od odszkodowań niejaki były "synator",co obraził się na Polskę i zażądał odszkodowań.Po prostu dno.Takich "wiarygodnych" bojowników jest więcej typu maciorka,czy ten od mirabelek i szczawiu.Rozmienili się na drobne i ich przemyślenia możesz sobie pod pierzynę schować.Prawdziwi działacze i ci co ryzykowali głupi nie byli.Już dawno usunęli się sami w cień odchodząc z tego śmietniska cztero czy pięciorzędnych w szeregu działaczy,aby mendom nie dawać pożywki do wyciągania kwitów i obrzucania błotem.Póki co żrecie się między sobą,lub wśród karierowiczów."Przeciwnicy" ustąpili wam pola,no i macie kociokwik.Zostali "bochatyry" z pod pierzyny,nadrabiający odwagą wtedy jak już nic nie grozi.
                • Gość: ortylion lechowski! Ty bruzdo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.13, 13:11
                  Największym mściwym bufonem jest niejaki Hofman ksywa Fochman. Już zapowiedział proces za ujawnienie jego pijackich bełkotów na temat wielkości swego siurka.

Chociaż... czy ja wiem? Jego PREZIO to dopiero MŚCIWY BUFON.
                  • lechowski51 Re: lechowski! Ty bruzdo! 12.09.13, 14:53
                    taurus pisze;
                    Tak.Tak.Najwięksi "bochatyrowie",od czasów kradzieży Księżyca.Wiadomo!Przerośli o całą maciejówkę Piłsudskiego w patriotyżmie i takich nam mężów opatrznościowych potrzeba.Bez nich Polska by nie istniała he he.Co by tu robić aby legendy dorobić.Nie wysilaj się.

Dla mnie jakiś tam Wyszkowski jest tak samo wiarygodny jak ten od odszkodowań niejaki były "synator",co obraził się na Polskę i zażądał odszkodowań.Po prostu dno.Takich "wiarygodnych" bojowników jest więcej typu maciorka,czy ten od mirabelek i szczawiu.Rozmienili się na drobne i ich przemyślenia możesz sobie pod pierzynę schować.Prawdziwi działacze i ci co ryzykowali głupi nie byli.Już dawno usunęli się sami w cień odchodząc z tego śmietniska cztero czy pięciorzędnych w szeregu działaczy,aby mendom nie dawać pożywki do wyciągania kwitów i obrzucania błotem.Póki co żrecie się między sobą,lub wśród karierowiczów."Przeciwnicy" ustąpili wam pola,no i macie kociokwik.Zostali "bochatyry" z pod pierzyny,nadrabiający odwagą wtedy jak już nic nie grozi.

I znowu demagogia zamiast faktów!.Dawni działacze jak choćby Antek Kopaczewski z Rzeszowa nie usunęli się cień tylko ich odsunięto.To Kuroń z Kiszczakiem ustalili,kto z elit Solidarności,może z komunistycznymi gensekami budować nowy porzadek po Magdalence.Wszyscy działacze podziemia niepodległościowego zostali zmarginalizowani a byli opozycjoniści laickiej lewicy,stali się budowniczymi razem z Kiszczakiem,Jaruzelskim,Kwaśniewskim,Millerem czy Oleksym III Rzeczpospolitej.Gdy na krótko opozycja niepodległościowa w postaci rządu Olszewskiego przyjęła władzę,to znowu mieliśmy porozumienie byłych kapusiów i ich mocodawców.
                    Dzisiaj jest podobnie!.POzostałości po Mumii Wolności z PO,jasno deklarują,że koalicja z byłymi komunistami jest realna i najlepsza dla Polski.Znowu więc mamy obóz niepodległościowy/PiS,Solidarna Polska,przyszłe ugrupowanie Gowina,prawice Jurka i Korwina Mikke/ oraz obóz obrońców kapusiów i posiadaczy majątków przyjętych na wskutej złodziejskiej prywatyzacji.
                    Widać to jak na dłoni,gdy na ulice Warszawy wylegli zdesperowani robotnicy,którzy jak w sierpniu 1980 nie chca pracowac za złodziejskie stawki i żyć w kraju,gdzie nie obowiązuje kodeks pracy,gdzie anty pracowniczy rząd nakazuje pracować do 67 lat.Po jednej stronie mamy więc Bolka Wałęsę,który mówi o pałowaniu tych warchołów,z drugiej tych,którzy odwołują się do ideałów Solidarności.
                    • prawdziwy_olo Re: lechowski! Ty bruzdo! 12.09.13, 23:15
                      Marginalizacja tworów typu wyszkowski czy kalksteiny powinna nastąpić dużo wcześniej. Zero wkładu w walkę z komuną, ale przypisywać sobie zaszczyty potrafili jak nikt inny. To mi przypomina dzisiejszych kanapowych oburzony wyrażających swą dezaprobatę do telewizora tudzież na forum gw.
                    • Gość: Cudzysłów Re: lechowski! Ty bruzdo! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 13.09.13, 00:11
                      Bardzo Cię przepraszam, ale naprawdę nie jestem w stanie ustakić (niestety!), które słowa przynadleżą owemu Taurusowi, a które Tobie.
                      I sam już nie wiem, kim jest Wałęsa, że o Wyszkowskim nie wspomnę! Ot, taka przypadłość...
    • dr_psychol Pupil totalizatora :) 12.09.13, 21:22
      " W totolotka wygrywałem zawsze gdy potrzebowałem"

Następna złota strofa, mędrca Europy, którą koniecznie wyryć należy, na wszystkich pomnikach, upamiętniających życie i twórczość człowieka, z nadziei :)))

Niby państwo totalitarne, a totalizator mieli z ludzką twarzą hehe. Na Węgrzech dalej komuna, w Czechach jeszcze gorzej. Nie mieli tam mędrców, tego formatu, w związku z niniejszym pierwszy niekomunistyczny parlament pojawił się na Węgrzech dwa lata, zaś w Czechach rok wcześniej niż w Najjaśniejszej Pomrocznej, o Havlu nie wspominając.

Wałęsa chciał tereny byłych sowieckich jednostek przekształcić w przedsiębiorstwa, polsko-rosyjskie pod kuratelą wiadomych "przedsiębiorców" ...

Człowiek który za wszelką cenę nie dopuścił, do zerwania ustaleń z Magdalenki... taki rozumicie dżentelmen-wzmacniacz lewej nogi ... co to społeczeństwo puścił w skarpetkach, bo się bidokowi kończyny pomyliły ;)

Wystarczy posłuchać Krzysztofa Wyszkowskiego i Lecha Wałęsy, by usłyszeć i zobaczyć kto zacz. Nie ta klasa ludzi.
      Chłopek zawsze pozostanie chłopkiem. Kolejny przykład Polaka, który zostać mógł mężem stanu, a został pośmiewiskiem.
    • Gość: Współczuję Re: Mściwy bufon IP: *.rzeszow.hypnet.pl 13.09.13, 00:03
      "To Kuroń z Kiszczakiem ustalili,kto z elit Solidarności,może z komunistycznymi gensekami budować nowy porzadek po Magdalence."
      A może miał to ustalać Lechowski51?
      Mógł! Tylko dlaczego tego nie zrobił? Nie potrafił? Nie dał rady?
      Tylko, dlaczego teraz skamle, bo... nie dało rady? Współczuję, Przewielebny!
      • lechowski51 Re: Mściwy bufon 13.09.13, 08:32
        No właśnie!.Kto miał ustalać nowy porządek w Polsce jak nie szef SB ze swoimi kapusiami?!
        I dzisiaj po latach jeden z tych kapusiów za największe zagrożenie dla Polski nie uważa byłych komunistów czy zbieraninę komediantów i szaleńców z Ruchali Kota a swoich byłych kolegów ze Solidarności.

Lech Wałęsa, były Prezydent RP, laureat Pokojowej Nagrody Nobla, pierwszy przywódca „Solidarności": Społeczeństwo grozi Tuskowi palcem, zachęcając PO do sprawniejszego rządzenia. PiS zrujnuje Polskę.

Gdyby Kaczyński został premierem, to porządziłby nie więcej niż pół roku. Jego propozycje rozwiązania problemów kraju nie mają szans na realizację.

Kaczyński zraził do siebie zachód oraz wschód Europy. Nie mógłby liczyć na żadne wsparcie i poparcie. PiS wygra tylko po to, żeby maksymalnie przegrać.

Tylko czy Polska może sobie pozwolić na coś takiego?
        www.rp.pl/artykul/107684,1047530-Nie-stawiam-na-Gowina--Nie-wierze-mu.html
        • kmdr_rohan Mściwy bufon Lechowski51 13.09.13, 08:38
          A ty, Lechowski za słabo kapowałeś i nie załapałeś się na konfitury? Twojego kapowania starczyło tylko na paszport do Juesej? Słabo się starałeś, Lechowski.
          • lechowski51 Re: Mściwy bufon Lechowski51 15.09.13, 14:22
            Buc nie ojciec!.Nie być na ślubie własnego dziecka?!....zawszone "ałtorytety"
            wpolityce.pl/artykuly/62548-corka-lecha-walesy-wziela-slub-ojciec-w-tym-czasie-bawil-na-meczu-tenisowym-w-warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka