Dodaj do ulubionych

osiedle Budziwój

IP: 91.224.193.* 22.09.13, 16:46
Witam wszystkich. Jako mieszkaniec osiedla Budziwój interesują mnie opinie innych mieszkańców Budziwoja jak oceniacie zmiany na naszym osiedlu po wejściu wsi do Rzeszowa w 2010 roku? Czy na lepsze czy na gorsze? Co uważacie, że należałoby zmienić? Jakich inwestycji potrzeba? Jakie są planowane? Nie jestem żadnym urzędnikiem - pytam poprostu z ciekawości. Chciałbym, aby to forum miało charakter wolnej dyskusji na temat spraw naszego osiedla.
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia Re: osiedle Budziwój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.13, 22:01
      Ja dopiero za kilkanaście dni będę mieszkańcem Budziwoja. Ale już teraz razi brak chodników i oświetlenia. Ktoś chce się przyłączyć do walki o te kwestie? :)
      • Gość: Gośka Re: osiedle Budziwój IP: 62.233.251.* 02.12.13, 12:31
        Witam
        właśnie przeszukiwałam internet żeby ustalić do kogo można się zwrócić w sprawie braku oświetlenia ulicznego oraz chodników
        my mieszkamy od grudnia 2012 na Miejskiej i teraz bardzo odczuwam brak tych rzeczy, robi się szybko ciemno i jest niebezpieczne chodzenie piechotą
        czy ktoś już walczył w tej sprawie, proszę o podpowiedzi :-)

• Gość: Basia Re: osiedle Budziwój IP: *.ostnet.pl 09.02.14, 22:15
          Ostatnio ktoś zbierał podpisy w sprawie oświetlenia na Miejskiej. Oby coś ruszyło.
          • Gość: gość Re: osiedle Budziwój IP: *.ostnet.pl 10.03.14, 23:37
            Witam. Również mieszkam na Miejskiej od 1,5 roku i nie mogę przeżałować decyzji o zakupie domu w tym miejscu. Oświetlenie i chodnik powinno się zrobić tutaj w pierwszej kolejności, a dopiero później mysleć o fontannie, nowej płycie na rynku itd. Powiem szczerze, że kupując dom nie jeździłam po nocy, a do głowy mi nie przyszło, że w stolicy innowacji panują egipskie ciemności po zmroku. Najlepsze jest to, że każdy z sasiadów na moim nowo powstałym osiedlu nabiera się w ten sam sposób i o braku oświetlenia dowiaduje się po przeprowadzce... Podsumowując okolicę, to niezbyt ciekawa. Nie ma możliwości wyjścia na spacer z dzieckiem (brak chodnika), dla własnego bezpieczeństwa każdy musi mieć samochód, bo dojście do przystanku MPK jest zbyt ryzykowne. Trzeba zacząć chodzić do Urzędu Miasta z podaniami... albo przeprowadzać się tam, gdzie jest cywilizacja :)
            • Gość: gość Re: osiedle Budziwój IP: *.d-com.pl 12.04.14, 18:15
              Nie mogę się zgodzić z tym co piszesz, że to nieciekawa okolica. Też mieszkam przy ul. Miejskiej z tym, że od ponad 10 lat i uważam, że jest fajnie tu mieszkać. Blisko do centrum miasta i autobusu a jednak mieszka się w domu a nie w mieszkaniu. Oświetlenia i chodników nie ma co również uważam za bolączkę, ale po to chcieliśmy do miasta żeby to zmienić. Oświetlenie ma być robione tylko, że nie wiadomo czy jeszcze w tym roku, a ponadto nie na całej ulicy bo mieszkańcy nie godzą się na ustawienie słupów na ich działkach. Uważam, że miasto powinno wziąć się do roboty i rozbudować ulicę kompleksowo tzn. poszerzyć drogę kosztem rowu, zrobić kanalizację deszczową i oświetlenie. Bo ulica jest bardzo wąska i dość ruchliwa, abędzie jeszcze gorzej bo mieszkańców przybywa.
              • Gość: jowi Re: osiedle Budziwój IP: *.ostnet.pl 23.09.16, 14:47
                ja masz blisko do przystanku to sie ciesz jak mam około 2 kilometrów wiec nie wszyscy maja blisko tak jak ty tylko maja kawał drogi.Do cengtrum wcale nie jest blisko 7 km to dośc sporo chyba że ma się własny samochod a jak nie masz to autobus jest co godzinne wiec to jest smieszne jak sie spoznisz na autobus to niestety musisz czekac godzinke . tylko dla uczniaków sa autobusy ktore jezdza dwa razy czasemn trzy ale o wybranych porach o 14 i15 pozniej niestety musicz czekac godzine
    • Gość: njm Re: osiedle Budziwój IP: *.ostnet.pl 23.09.16, 14:36
      snieżna i senatorska tez bez oświetllenia kiedy w końcu sie coś ruszy???????????????????????????????
      • Gość: niko Re: osiedle Budziwój IP: *.ostnet.pl 23.09.16, 14:40
        ale to przecież stolica innowacji ŻAŁUJE ŻE SIĘ TU PRZEPROWADZIŁAM I KUPIŁAM TU DOM
    • Gość: jaa Re: osiedle Budziwój IP: *.38.162.59.resman.pl 26.09.16, 12:19
      Też tu mieszkam od 2 lat. Uciekliśmy od zgiełku miasta. A teraz szok !!! chcą nam pod domem puścić przelotówkę do Boguchwały. Myśleliśmy, że uciekając nad Wisłok będzie cisza i spokój. Nigdy nie przypuszczalibyśmy, że zrobią drogę w tak pięknej, zielonej okolicy. Lisy, sarny, bażanty - wszystko zginie. A gdzie obrońcy przyrody ?????? przecież taką przelotówkę mogliby zrobić poszerzając Senatorską, a nie budować równoległą do niej nową drogę i to przez tereny zielone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka