white_tigger 19.10.13, 10:03 Narutowicz przewraca się w grobie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaroslaw_wielki-malutki Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 10:13 wieś wsią wieś pogania - nie mówiąc juz o bezsensie budowy tego mostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.165.enf.pl 19.10.13, 10:28 Bezsens bo?? rozwiń myśl. Jestem bardzo ciekaw co komuś może most przeszkadzać. W każdym mieście gdzie jest rzeka dzieląca go na pół każdy most jest potrzebny nawet jakby miał być to 10. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 10:37 bo 100 metrów dalej jest skrzyzowanie z Szopena i tam jest wąskie gardło więc jakie to usprawnienie za 6,7 miliona które przesunie czekające samochody o 100 metrów , w dodatku oparte na starym projekcie który nie uzwzględnia scieżek rowerowych , nie licząc juz kosztów budowy , remontów poprzedniej kładki - to tak jakbyś budował dom ...zbudowałes szopę , potem ją rozbudowałes do 3 pokoi , potem pomalowałes a potem wszystko zburzyłes i postawiłes dom bez piwnic do którego mozna wejsc tylko przez drzwi sąsiada ale za to pięknie oswietlony i kulorowy jak w wesołym miasteczku karuzela - tęczowy most ...tak jak fontanna multimedialna i okrągła kładeczka moze sie podobać w opowieściach na wycieczkach prezydenta - w realu jest to własnie to czym jest - być moze masz inne zdanie ...ja mam takie - miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.res.pl 19.10.13, 17:28 Gadasz glupoty. Drugi Konowicz? Chcesz zeby niczego nie bylo? Co mama i tata do Rzeszowa z kurami czy prosietami na targ brodem rzeki szli ze i Ty nie lubisz mostow? Wybuduj most - zle. Niewybuduj zle. W dupie sie po przewracalo! Przebadaj sie na glowe a jak juz bierzesz leki wes podwojnie bo taka dawka nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 17:33 Cześć pisul! Na twoją głupotę zawsze można liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.13, 19:07 Widzę, że jak argumentów wsi brakuje, to sięga po inwektywy. Kolega wyżej krótko i rzeczowo Tobie przedstawił argumenty... i to by było tyle. Tak to jest jak się wsie do miasta przyłącza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:23 ...tak jak fontanna multimedialna i okrągła kładeczka moze sie podobać w opowieściach na wycieczkach prezydenta - Fontanna to udany projekt, brawo! codziennie jeździsz tamtędy i nie zauważyłeś? Kładka na 2 gim piętrze to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.rz.izeto.pl 19.10.13, 22:47 Wrocław posiada ponad 100 mostów i nadal jest ich za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homoniewiadomo Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.play-internet.pl 19.10.13, 21:21 nareszcie kochający inaczej będą mieli gdzie przypinać swoje kłódeczki z inicjałkami. to się nazywa innowacyjność! Podkarpackie przestrzeń otwarta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exp Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.165.enf.pl 19.10.13, 11:06 Jak patrzę na ten wielobarwny wykwit rzeszowskiej myśli urzędniczej, myślę, że można go jeszcze dodatkowo upiększyć poprze dodanie: Kolorowych jarmarków, blaszanych zegarków Pierzastych kogucików, baloników na druciku Motyli drewnianych, koników bujanych Cukrowej waty i z piernika chaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr psychol Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:26 Kolorowych jarmarków, blaszanych zegarków Pierzastych kogucików, baloników na druciku Motyli drewnianych, koników bujanych Cukrowej waty i z piernika chaty Odpowiedz Link Zgłoś
prol_1984 Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 11:28 Bo Rzeszów był jest i będzie wioską nieważne ile bloków tam wybudują nieważne ile fontann multimedialnych i okrągłych kładek postawią nieważne ile mostów kolorowych nazwą cudem to siedzi gdzieś głęboko i wyłazi przy każdej okazji - to coś nazywa się KOMPLEKSY. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 11:49 A mnie się podoba.Na otwarcie zaprosić Krzysia Grodzkiego i Biedronia a o Rzeszowie dowie się pół Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwast Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.10.13, 12:07 Mnie się podoba inaczej, niż koledze z góry. Po prostu mi się podoba. I nie musi swiat się o tym dowiadywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.248.246.130.skyware.pl 19.10.13, 12:10 jak ci się nie podoba to się stąd wynieś, ludzie co by się nie działo to Wy wiecznie niezadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 15:13 wow! a co to ma wspólnego z kolorowym mostem? oświeć mnie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorianhusky Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 12:06 no troszke za kolorowo... tak uważam, ale przynajmniej przeprawa przez Wisłok bedzie "normalna" a nie wahadłowa jak do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek c cargo Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.smsiarkowiec.pl 19.10.13, 13:13 Chore wizje dziadka, co kiedys w PZPR, a teraz /bliżej Pobitnego/ sie brata z kolesiami ubranymi na różowo i w białe koronki /yyyyy jaki normalny facet sie tak ubiera????/. Najpierw kładka za naprawde chorą kase, którą przechodzi 200 osób dziennie, bo samo wspięcie sie na nia/dojście do niej to juz niezły tracking/, a teraz love parade, rainbow bridge, który niczego nie zmieni, bo auta zamiast stać na wahdle na starym moscie, bedą stac na krzyżówce naruszewicza/szopena/targowa, gdzie wąsko jak fix, brak wydzielonych pasów do skrętu i auta skręcające z naruszewicza w lewo mogą skutecznie zablokowac ruch na czas całego trwania swiatła zielonego z powodu sznura samochodów jadących na wprost. Do tego ten ciepłociąg podparty na dwoch filarach skutecznie burzy wizję mostu wiszącego, on po prostu wygląda jak na dwóch filarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza-o zgrozo IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:29 Zdaje się ,że ten most to przygrywka do okrągłej kładki obok ZUS-u Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 13:33 Piękny most, bardzo fajny. Wiele się dzieje, ale mam wrażenie, że część Rzeszowian nie dojrzała do zmian. Pozdrawiam z Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 14:39 piękny jak kazdy most tylko po co ? tu nie chodzi o to czy brzydki czy piękny - tylko po co ...ratusz tez mozna pomalować na tęczowe kolory a ferencowi gwożdzikiem przybić papugę do nosa - i tez będzie pierwszym prezydentem z papugą na nosie -jest inowacja ? jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Andersen Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.10.13, 15:00 Dobrze, że będzie most z prawdziwego zdarzenia. A i świetne kolory, które ożywią ten most. No ale oczywiście typowym polaczkom nie podoba się, bo ma być szaro, brudno, ponuro i ch...owo wówczas jest dobrze. Ludzie ogarnijcie się, a najlepiej wróćcie na te swoje wiochy, gdzie większość z was się wychowała i tylko omyłkowo została wpuszczona do miasta jakim jest Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 15:08 ale oczywiście typowym polaczkom nie podoba się Ważne, że kacapowi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e uwaga troll !!! 19.10.13, 15:10 Gość portalu: Hans Andersen napisał(a): > Ludzie ogarnijcie się, a najlepiej wróćcie na te swoje wiochy, gdzie > większość z was się wychowała i tylko omyłkowo została jestes tu chyba nowy lub niezbyt uwaznie czytasz forum. apelujesz skadinad slusznie do najwiekszego trolla tego forum. istoty absolutnie niereformowalnej zaslepionej we wsteczniackich pogladach. efekt 100% zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 15:24 rze - w związku z twoją barwną wypowiedzią która mnie rozbawiła jak wszystkie w poczuciu dobrze trwaionego obiadu dedykuję ci piosenkę : To dla Ciebie miły ,sympatyczny ,wręcz kochany Bucku ;-) Twój najdroższy kolego forumowy :-) Jak dobrze wstać Skoro świt Jutrzenki blask Duszkiem pić Nim w górze tam Skowronek zacznie tryl Jak dobrze wcześnie wstać Dla tych chwil Gdy nie ma wad Wspaniały, piękny świat Jak dobrze wcześnie rano wstać Wiosną lat Otrząsa się Z rosy bez Chcę w taki dzień Znaleźć cię Obiecał mi Poranek szczęście dziś I szczęście dziś Musi przyjść Nie zmąci mej Radości żaden cień Wschodzące słońce Śmieje się Co za dzień Obiecuje nam ranek wszystko Co chcemy mieć Miłość ludziom Deszcze listkom Słowom sens Budzimy się do życia Naiwni tak Jak czasami porankiem bywa Piękny świat Nadzieja i jutrzenka siostry dwie Trzeba wiedzieć, że są Wierzyć w nie Dzisiaj Odnajdę Odnajdę siebie samą Dzisiaj Na pewno wyjdę za mąż Dzisiaj Dzisiaj Bo dzisiaj... ... łaj di di di baj baj Wstaje świt Taki piękny to czas Chce się żyć I chce się wstać Bo chce się żyć... ... łaj di di di baj baj Szkoda dnia To czego pragniesz Najgoręcej chcesz To tylko może W taki dzień Zdarzyć się Otrząsa się Z rosy bez Chcę w taki dzień Znaleźć cię Obiecał mi Poranek szczęście dziś I szczęście dziś Musi przyjść Nie zmąci mej Radości żaden cień Wschodzące słońce Śmieje się Co za dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 15:56 jaroslaw_wielki-malutki napisał(a): ty resmisisiczku ostatnio czesto nie wiesz co sie dzieje wokol, gdzie jestes i jakiego nicka lub nickow jednoczesnie uzywasz, w tych momentach zaczynasz jak widze spiewac ;D hahahaha ale mimo wszystko sie ciesze. ze sie odnalazles w rzeszowie z lala i uwiadem, a nie w wisle z konfabulacjami o misi, jak wszem i wobec nam tu glosiles jako ty i jako twoi urojeni pracownicy rownoczesnie. mam nadzieje ze dzis wziales leki i jakis tam kontakt z rozumem bedzie. nie to co wczoraj i przedwczoraj wieczorami. jednak na wszelki wypadek napisz jak mam sie do ciebie zwracac? misterbenq, maryjka od konca, resmisisiczek, odeon, czy jaroslaw_wielki-malutki? przyznam ze ze wzgledu na symboliczna wymowe mnie osobiscie najbardziesz pasujesz do jaroslawia tfu jaroslawa ;D hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 16:13 kmdr_rohan napisał: > c.d. nie ciag dalszy tylko kopia z innego watku, ale nie dziwie sie ze taki bystrzak i inteligent wsrod trolli nie zauwazyl ;D hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: Uwaga, troll i półanalfabeta. 19.10.13, 16:23 kmdr_rohan napisał: > Niestety. nie moge sie z toba nie zgodzic. z perspektywy vice trolla forumowego moze to tak wygladac. ale moze pospiewaj z szefem? bedzie choc sympatycznie. on juz zaczal i takie fajne piosenki ma w repertuarze. a moze jakis filmik, fotka, graficzka, wierszyk - w koncu tys jest trollem multimedialnym. prawie jak nowy wytrysk ferenca ;D hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: Trollu i półanalfabeto. Baw się sam. 19.10.13, 16:55 kmdr_rohan napisał: > Pa! kilka dni popiskujesz prowokujac. dzis wreszcie zbierasz co zasiales i jestes zdziwiony??? zawsze ile razy oberwiesz strzelasz focha i sobie idziesz? moze to ty jestes resmenowa misia? bronisz go zaslaniasz wlasnym cialem przybiegasz i pocieszasz, do tego strzelasz fochy jak rasowa blondi i zegnasz sie niemesko. z reszta co mnie to. dla mnie jestes tak wazny ze mozesz byc i dmuchana lala, czyli przydupaskiem szefa trolli. z tego powodu zadedykuje ci jego sztandarowy txt ;D Autor: res-men vel jaroslaw˘ 01.08.13, 12:59 taaaa.... mógłbym ci odpowiedziec ze kiedy mi robiłes loda tak ci waliło z ryja ze zrobił sie malutki ale to byłoby chamskie i nie powiem choć pasowałoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AllyGator Re: Trollu i półanalfabeto. Baw się sam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.13, 19:41 Dawajcie chłopaki dalej, fajnie się to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: Trollu i półanalfabeto. Baw się sam. IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:37 z tego powodu zadedykuje ci jego sztandarowy txt ;D To było nieeleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: uwaga troll !!! IP: *.res.pl 19.10.13, 19:00 Abys napisał nie wiem co i nie wiem kiedy , zawsze wyjdzie z ciebie bydle ,ty mały złosliwy kutasiku , ponieważ mistrerbenq wpisał ci piosenkę wpiszę ci i ja...tez dla ciebie aseksualny debilu a za dmuchaną lalę i qrewkę rozliczy się z tobą robert. Kretyn spływał kajakiem na rzece Uśmiechnięty, szczęśliwy jak świnia, A że kretyn był, więc istoty rzeczy – Z każdym kilometrem kretyniał. Niebo było czyste, bez chmurek, Rzeka niebieska i krzywa. I wołali źli ludzie, co się wspięli na pagórek: „Ach, spójrzcie, to kretyn spływa!” Na brzegu wyszła żona w wianku z konwalii, Wyszedł szwagier z całą rodziną I płakali, i ręce załamywali, A kretyn płynął i płynął. Sens moralny – że słońce Wszystkim świeci jednako, Niech się nikt nie wyższa, niestety, Bo nie tylko profesor może spływać w kajaku, Ale również zwyczajny kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 20:26 Gość portalu: Misia napisał(a): > Abys napisał nie wiem co i nie wiem kiedy , zawsze wyjdzie z ciebie bydle mozesz okreslic resmisisiczku co konkretnie cie az tak zaboloalo, ze pojechales bydleciem i kutasikiem? ja w moim poscie nic zdroznego nie widze. czy znowu masz zwidy i czytasz nienapisane i podpisujesz sie imieniem gumowej lali z sexshopu? > ponieważ mistrerbenq wpisał ci piosenkę wpiszę ci i ja. > ..tez dla ciebie aseksualny debilu a za dmuchaną lalę i qrewkę rozliczy się > z tobą robert. resmenie piszesz o sobie samym w 3 osobach. resmisisiczku ocknij sie. juz wczoraj przyznales ze ty jestes misterbenq, a misia to omam. teraz czas sie otrzasnac wziac leki i zobaczyc ze to ty piszesz a nie zadna michalina? ona nie istnieje. to imie nadajesz qrewkom i gumowym lalom z sexshopu. a moze ty jestes ukrytym transusiem? przyznaj sie - chcialbys byc dziewczynka? bardzo piekna, zgrabna, madra michalina? przykro mi. nawet jesli chirurg podjalby sie operacji to w twoim wieku mozesz jedynie straszyc bardziej od poslo-poslanki grodzkiej. ale to twoja wola decyduje. z drugiej strony niezly pomysl, bo uwolni cie od traumy impotencji. utna flaka - zrobia dziurke i nie bedziesz tak strasznie cierpial wspominajac jak to kiedys fajnie bylo z kobietami. moze nawet jakis pijany fowca oryginalow cie poderwie? Odpowiedz Link Zgłoś
res_men Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 20:46 Hallo - Debilku - tu jestem ...pomyliło ci się znowu niedojdo... Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 20:48 he heh - biduś pogubił sie Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: uwaga troll !!! 19.10.13, 20:31 Jak sie do mnie zwracać ? najlepiej przodem choć w sumie jest mi to obojętne - i tak zawsze widzę dupę a nie faceta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: uwaga troll !!! IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:32 owieczka kocha się w rohanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 15:52 Gość portalu: Hans Andersen napisał(a): > Ludzie ogarnijcie się, tylko zobacz nizej co sie dzieje ;D procz naczelnego z durnowatym tekstem nawet vice troll forumowy przybiegl i jak zwykle blysnal hipokryzja, czyli tym co jako jedyne dobrze mu wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 20.10.13, 14:58 wypraszam sobie smieciu - jestem rdzennym rzeszowianinem od kilku pokoleń i nigdy nie przyszłoby mi na myśl wyganiac takie scierwa jak ty - w koncu gdziesz musisz podpatrzeć wzorce miejskich zachowań a moze dzieciom przekazasz lepsze normy zachowań niz wpoili w ciebie twoi rodzice ... Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza 21.10.13, 11:28 jaroslaw_wielki-malutki napisał(a): > wypraszam sobie smieciu - jestem rdzennym rzeszowianinem > od kilku pokoleń hahahahahahahahaha ... a to dobry kawal. leki wez. nie mozliwe zeby mieszczanie rzeszowscy byli az takimi chamami. nawet lumpenproletariat bys zawstydzil ;D hahahahahaha czy kulturakny czlowiek moze cos takiego napisac? Autor: res-men vel maryja_koniec vel jaroslaw˘ ˘ 10.10.13, 11:35 - skoro masz cipe zamiast mózgu idz pogadaj z lechowskim Autor: res-men vel maryja_koniec vel jaroslaw˘ 08.10.13, 16:16 widzę ze smakuje ci kleszy bolec ... Autor: res-men vel maryja_koniec vel jaroslaw˘ 08.10.13, 14:21 a w nocy ssie naciągając stulejkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Oświetlą tęczowy most Narutowicza 19.10.13, 15:11 fajne! mnie się podoba. tylko trzeba wyjść poza "standard". dziś wszyscy są 'standard", czyli przeciętność, tym bardziej należy się plus dla niestandardowego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiek Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.109-247-20.customer.lyse.net 19.10.13, 15:59 Prawie wszystkie mosty maluje się farba, a może by tak wyjść poza "standard" i oblepiać mosty gównem? Bedzie ciekawie, nieprzeciętnie i oryginalnie? Jest to konstrukcja do użytku publicznego, wiec chyba powinien sie podobać większości, a nie tylko ludziom o wypaczonym poczuciu estetyki! Most kolorystycznie bardziej pasuje do Ugandy niz do Europy, tak samo jak i urzędnicy którzy za to odpowiadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.res.pl 19.10.13, 17:37 Tak mysle ze krytykom obok powinno sie wyznaczyc plycizne i niech brodem zapie...ja. Krytyka jak nie ma mostu i krytyka ze jest! Gdzie tu logika? Kiedys w tv byl film jak sekretarka robila kawe dyrektorowi i zastepcy. Jeden mowil ze za malo poslodzila a drugi ze za slodka. Polak to zawistnik, krytykant i nigdy nic mu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Re: Nie znam osoby heteroseksualne chwalącej ten m IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 19.10.13, 18:02 nie znam osoby heteroseksualnej chwalącej ten most... Sorry ale takie mostki są ok ale na placu zabaw dla dzieci lub w klubach gejowskim. miasto ma być porządnie umeblowane jak dobry salon w dobrym domu a nie takie" Tu pie...ą bym pasek tam pie...ął bym pasek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOP Re: Nie znam osoby heteroseksualne chwalącej ten IP: *.37.139.133.inquad.biz 19.10.13, 18:38 Zgadzam się! To jakaś ukryta promocja tej chorej "tolerancji" chyba! Dla równowagi powinien tam stanąć znak "Zakaz pedałowania" ;) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: Nie znam osoby heteroseksualne chwalącej ten IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:44 Ten most był pendzlem malowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik szuwarek Re: Nie znam osoby heteroseksualne chwalącej ten IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 20:49 Jak boisz się, że cię ktoś zajdzie "od tyłu", to nie maszeruj po moście. Proste. A tęczowe kolorki są na blokach os. Nowe Miasto, którym kiedyś zarządzał nasz prezydent, więc nie ma co się dziwić, że zwyciężyła taka estetyka. Osobiście uważam, że oryginalność powinna przejawiać się w formie i bryle mostu oraz nowatorskimi rozwiązaniami technologicznymi, a nie tandetnym kolorze. Z "miasta innowacji" wyszło "domowe przedszkole". Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_kefirek Pragmatycznie ! 19.10.13, 23:15 Nie zamierzam się wypowiadać na temat wątpliwej kolorystyki czy możliwego udziału w otwarciu Stowarzyszenia Tęczowego Sztandaru. Problemem jest to, że wątpliwa innowacyjność Brygady Ratusz, będzie dużo kosztowała. Dlaczego reszta świata jest taka ciemna i nieinnowacyjna, że nie wpadła na takie "śmiałe" koncepcje ? Dlatego, że tak pomaziany most będzie wyglądał za rok-dwa wprost ohydnie. UV jest bezwzględne a kurz wraz z deszczem sprawi, że zwłaszcza jasne partie ( majtkowy róż ! ) będą wyglądały jak nieprane gacie. Może o to chodzi żeby co rok dawać robotę koledze który będzie miał fuchę na przemalowywanie. No bo przecież taki piękny most musi wyglądać pięknie, nie ? Dlatego reszta świata jest taka ciemna, bo wie, ze konstrukcje wystawione na działanie warunków atmosferycznych oraz kurz maluje się kolorami które będą się "szlachetnie" i równomiernie "patynowały". A malarze konstrukcji wkraczają wtedy kiedy powłoka wymaga tego ze względów konserwacyjnych. Po prostu kierują się efektywnością a nie efekciarstwem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: Pragmatycznie ! IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 23:30 Miał tylko 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Pragmatycznie ! IP: *.res.pl 20.10.13, 12:14 krytykom obok powinno sie wyznaczyc plycizne i niech brodem zapie...ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Pisul! 20.10.13, 12:23 Napisz, jaki problem rozwiązał ten most? Czy ruch na skrzyżowaniu z Targową i na Targowej po jego oddaniu się zwiększy, czy zmniejszy? Czy do centrum miasta wjedzie więcej samochodów, czy mniej? Czy to dobrze, czy źle? I wreszcie, według jakiej estetyki pomalowano ten most? Jarmarcznej? Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: Pisul! 20.10.13, 13:24 rozwiązał ze przedtem autka stały przed kładką a wahadłowy ruch regulował ich przepyw a teraz będą stały od rejtana , przez most do szopena czekając na swiatła wypuszczające ich w jeszcze większy korek - ale to sie juz nie odwróci - kolejne pieniądze które mozna by przeznaczyć np na opracowanie wielkiej obwodnicy miasta poszły w błoto - kładeczka 12 , fontanna 8 , tęczowy mostek 7 ...razem 27 baniek - co zmieniło wydanie tych pieniędzy w komunikacji miasta ? dokładnie nic poza tym ze w gazetach będą pisać ze mamy tęczowy mostek a ferenc okrzyknie miasto jedynym gdzie jest tęczowy mostek - posłuchajmy wobec tego pieknej piosenki Jaromira Nahavicy - wg.mnie fantastyczny gość www.youtube.com/watch?v=zugEdmb1O3g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: Pisul! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.10.13, 11:49 Akurat przedtem to tak strasznie ten ruch wahadłowy regulował ruch na moście, że w czasie największego natężenia auta jechały cały czas z jednej strony, bo ludzie wjeżdżali na most nawet wtedy gdy byli pewni, że go nie opuszczą, tym samym blokowali ruch z przeciwka. I tak przez kilka zmian świateł. Jak się trafiło na dobrą zmianę, to udało się przejechać a jak nie, to stało się nawet pół godziny tuż przed samym mostem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_kefirek Re: Pragmatycznie ! 20.10.13, 12:58 Pisulowi polecam wybranie się na kładkę i zobaczenie w jakim stanie są, "przepiękne, z bardzo "egzoticznego" drewna okładziny balustrad. Wszędzie tam gdzie naczelnym celem jest efekt a nie zdrowy rozsądek tak się kończy. Ile to czasu minęło od wielkiej pompy ? Mam rosnące obawy, że ambicje TF, podkręcone zobowiązaniem do innowacyjności ( co on rozumie jako : inaczej, odwrotnie niż "zapóźniona" reszta świata ) zaowocują nie takimi absurdami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: Pragmatycznie ! 20.10.13, 13:28 od piątku czyszczą to i wyrównują szlifierkami - dla mnie koszmarem są windy ...brudne ,smierdzące , oblepione jakimś syfem i często niedziałające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Pragmatycznie ! IP: *.res.pl 20.10.13, 18:12 Ludzie lapia dola jak traca prace, umiera im matka, spali im sie auto ktorego nie splacili a tu prosze winda kladka i most powodem zalamania nerwowego. Musisz brac prozak na mysli samobojcze albo wyprowadzic sie z miasta do gnojnicy. Ale tam sa tylko kolorowe ptaki i one o zgrozo wesolo cwierkaja. Dasz rade? Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: Pragmatycznie ! 20.10.13, 18:40 To miałby być dowcip Pisul? ...no bo nie wiem czy smucić sie czy płakać czy smiać - czy w tych waszych kaczych głowach kiedykolwiek zroumiecie ze jak ktoś mysli trochę inaczej niz wy to niekoniecznie jest to wróg - no ty myslisz tak a ja inaczej , ty bronisz swojego a ja swojego bo tak myslimy - uwazam ze kładka to poroniony ,drogi gadzet ...wymysł Tadeusza , przeszkoda dla pieszych w ciągu od dworca do centrum bardziej potrzebna w kilku innych miejscach ...budowla która nic nie rozwiązała , most zamiast kładki to niekonieczna inwestycja na czasy kiedy miasto sie zadłuza która kompletnie nie usprawni ruchu bo za 100 metrów jest nierozbudowywalne skrzyzowanie wprowadzające ruch w jeszcze większe korki...fontanna ...no dobra - swieci sie i gra niech juz bedzie ...zawsze to lepiej niz ten syf co był wczesniej ale tez niekonieczna - jestem zwolennikiem teori ze jesli sie zadłuzamy to na sprawy kluczowe ,niezbedne , konieczne a nie pierdoferencowe zachcianki ... Pozdrawiam Cie Pisul bez zadnego podtekstu ...szczerze - a teraz mozesz pisać ze jestem sługusem Putina a moja matka była radziecką działaczką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: Pragmatycznie ! IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.13, 19:51 wez ty sie jebnij tym głupim łbem o posadzkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel espeszeli for ju IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.13, 20:09 Motto na niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_wielki-malutki Re: espeszeli for ju 20.10.13, 20:18 dlatego ci nie ufam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hycel Re: espeszeli for ju IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.13, 21:18 A taka ładna posadzka była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.rzeszow.mm.pl 20.10.13, 21:58 byłem, widziałem...:-) wieś tańczy i śpiewa..klimat wioskowo - prowincjonalny. Ale cel prezydenta faktycznie został osiągnięty - most się wyróżnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsul Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.13, 08:44 Proponuję jeszcze założyć tam głośniki i co godzinę puszczać jakaś wesołą, pozytywną, skoczną muzyczkę, hej. Będzie innowacja, że ho ho. Będzie i kolorowo, i wesoło, i grało będzie, i turysty będą z samego Paryża przyjeżdżać żeby robić sobie przy tym zdjęcia. Dzięki tym kolorom na moście już prawie dogoniliśmy Europę... Odpowiedz Link Zgłoś
myjetek Oświetlą tęczowy most Narutowicza 21.10.13, 08:50 Może i most jest gejowski i pewnie takie miano do niego przylgnie, ale to że każdy most jest na wagę złota wiemy wszyscy na co dzień jeżdżący po Rzeszowie. Szkoda, że zawsze znajdą sie hejterzy, którym coś nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Oświetlą tęczowy most Narutowicza IP: *.rzeszow.mm.pl 23.10.13, 19:49 Urzędnicy mieli nadzieję, że nie będzie drożej niż 200 tysięcy. Skanska dała ofertę na przeszło 600. I została wybrana. Jeśli można to nazwać wyborem - była jedna oferta... Odpowiedz Link Zgłoś