Dodaj do ulubionych

Resortowe dzieci

18.12.13, 20:07
to ciekawa lektura o gwiazdach TVN-u,GW i innych reżimowych mediów.Polecam szczególnie tym,którzy największy problem współczesnej Polski widzą w rozwiązaniu WSI i wzroście kaczora.
niezalezna.pl/49277-znany-dziennikarz-kontaktem-operacyjnym-komunistycznych-sluzb-czytaj-w-gp
Obserwuj wątek
    • Gość: Tutejszy Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.13, 20:14
      Były wolne etaty dla mądrych ludzi.
      A zobacz dzieci dzialaczy Solidarności poza nielicznymi wyjątkami to same nieuki i menele.Tak samo jak ich rodzice w mlodosci.
      Etatow na nierobow i nieukow niestety nie ma.
      Ale jest Kuroniówka z której tach chetnie korzystają
      • Gość: Tom Re: Resortowe dzieci IP: *.xdsl.centertel.pl 18.12.13, 20:20
        udajesz głupiego czy jesteś tak głupi?
    • lechujarek13 Chwila na reklamę 18.12.13, 20:27
      To dobry wątek aby zareklamować stronę. ruchofiarksiezy.org/index.html
    • Gość: Jeszczejednabruzda Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 18.12.13, 20:46
      No tak, jeszcze jedna bruzda ks. Franciszka Longchamps de Bérier. ;-))
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 18.12.13, 22:11
        Oczywiście to wymysł i wrogie knowania naszej władzy ludu pracującego...
        www.youtube.com/watch?v=fFaZPQWG-NE
        • Gość: Knowaniaknujów Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 18.12.13, 22:19
          No tak, czy to knowania tow. Wiesława, czy wielebnego Franciszka Longchamps de Bérier? I co na to niejaki Cejrowski, że o lechowskim, wikarym z Bochni nie wspomnę. A o Franciszku w tym kłębowisku lepiej pomilczeć... :-))
    • re_smen Re: Resortowe dzieci 18.12.13, 22:19
      Lechowski - idąc tą drogą myslenie to ty jestes chyba dzieckiem księdza i zakonnicy - tez jestes resortowy

Jesli to jest ciekawa lektura to ty jestes głupi jak mazurek koza - grzebanie i doszukiwanie sie w cudzych życiorysach moze być ciekawe tylko dla takich ograniczonych debili jak ty
      • re_smen Re: Resortowe dzieci 18.12.13, 22:20
        Wydawnictwo Frońda ...wystarczy poparzeć na autrorów - najbardziej zakłamane scierwo jakie moze być
    • prawdziwy_olo Re: Resortowe dzieci 19.12.13, 00:16
      Prawicowe gadzinówki znowu znalazły temacik zastępczy :-) Zainteresowanie spada więc trzeba zainteresować gawiedź bełkotem na poziomie "faktu" :-) No, ale spróbujmy :-) Powiedz lechosiu jakiego resortu dzieckiem jest cieszewski? :-) Albo kalksteiny, cudownie hołubione przez władze partii ? :-)
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 19.12.13, 08:43
        Jednych olo interesuje to,że Tusk płakał na Królu Lwie,innych jak Bolek Wałęsa "wygrywał" w totolotka i dzięki temu utrzymywał rodzinę a jeszcze innych w jakim środowisku wychowywały się takie "gwiazdy" reżimowych mediów jak Liz,Kraśko czy Olejnik.
        niezalezna.pl/37505-resortowe-dzieci
        • prawdziwy_olo Re: Resortowe dzieci 19.12.13, 08:52
          Z drugiej strony jak podziwiasz szukanie haczków i wyznajesz odpowiedzialność zbiorową za czyny rodziny/kolegów/współpracowników, głosuj na prawicę i czytaj prawicowe gadzinówki :-)
      • yanan2 Re: Resortowe...wnuki 19.12.13, 09:10
        Powiedz lechosiu jakiego resortu dzieckiem jest cieszewski? :-) Albo
        > kalksteiny, cudownie hołubione przez władze partii ? :-)

Dzieci to już mało.Czas zacząć grzebać w życiorysach dzieci tychże dzieci wymienionych na wstępie.Znaczy czas na wnuki.IPN do cholery musi mieć zajęcie!!!.Tyle tam nikomu niepotrzebnych "pracowników" od spraw niepotrzebnych,pałaców,pensyjek za "godziwe" pensyjki,no i sama nikomu niepotrzebna bardzo kosztowna instytucja.A co do cholery mają robić różnego sortu glizdy,gnidy i wszelka wszawica z opcji maciorki od poszukiwań!Zamiast tu teoretyzować,no to trzeba mieć zrozumienie dla takich zaprzańców.Znaczy kierunek wnuki,no bo dzieci niedługo kończą ze względu na biologię kariery.Tym na gwałt trzeba się zająć o!

Przy okazji jest jaszcze dużo wręcz masa planktonu typu napoczęta przez świętego męża w sutannie,no i jego owoc.Skąd właściwie u biednej samotnej matki taki dobrobyt i kasa na wykształcenie czy potem oszałamiające kariery potomków wyświęconych ojców.Holują swoją krew i geny.
        Jakoś cichutko też o "patryjotach polskich" i jak najbardziej polskich nazwiskach przechrzczonych sztucznie tych co uniknęli zagłady.Teraz nam odpłacają.Odkryli nagle starozakonne korzenie,no i robiła się z Polski kolonia dla międzynarodowej finansjery.

Tak ,że roboty dla IPN masa.Jeszcze węcej dla prymitywów od poszukiwań i podgryzania.Więc nie tylko ojcowie,ale przede wszystkim wnuki.Zeby roboty nie brakło takim typu lechś czy maciorka od poszukiwań.Za to mają wielką uciechę z takiej rozpierduchy nasi potencjalni wrogowie.Z tego ten temat.Rewolta musi być.No i ciągłe patrzenie do tyłu.

• lechowski51 Re: Resortowe...wnuki 19.12.13, 09:28
          olo pisze;
          Z drugiej strony jak podziwiasz szukanie haczków i wyznajesz odpowiedzialność zbiorową za czyny rodziny/kolegów/współpracowników, głosuj na prawicę i czytaj prawicowe gadzinówki :-)

Nie wyznaję olo odpowiedzialności zbiorowej,tylko chcę wiedzieć skąd tyle córek i synów byłych sbeków i notabli komunistycznych w mediach III RP.
          A w przeciwieństwie do Ciebie oprócz Do rzeczy czy W sieci zaglądam do organu Michnika czy do WSI-24
          www.gazetapolska.pl/29773-resortowe-dzieci-media
          • prawdziwy_olo Re: Resortowe...wnuki 19.12.13, 09:43
            Dopóki tropiciele esbeków z prawicowych gadzinówek nie wezmą się za temat kompleksowo i nie zaczną się głośno zastanawiać nad szpiclami w najwyższych kręgach polskiej prawicy, czy kościoła to takie piśmidełka będzie można o kant d.py rozbić. Traktowanie tematu wybiórczo, na zlecenie prawicowej sitwy, dla której "reżimowi" dziennikarze i "reżimowe" media są niewygodne, chluby tym "dziennikarzom" nie przynosi :-) Jednak dla mnie to nic nowego, gdyż jak napisałem w innym wątku, prawica i prawicowe me(n)dia nie mogąc zarzucić nic konkretnego, szukają haków, haczków i haczusiów wzorem swych idoli z pzpr.
            • yanan2 Re: Resortowe...wnuki 19.12.13, 10:31
              Nic z tego!
              Konkordatowa mafia zadbała o własne interesy w nadzwyczaj skuteczny sposób.Poszukiwania trzeba by zacząć od sukienkowych.Tam było bagno,no bo haki też były.Pedofilia,molestowanie,małolaty czy nielegalnie wyświęcone żony z potomstwem.No i najlepszy wywiad po usznej z pod znaku opus dei.SB głupie nie było.Wiedziało doskonale gdzie jest informacja na każdy temat i o każdym.No i jak można szukać czy temat "sprawiedliwie" roztrząsać jak własne kwity skrzętnie odzyskali,spalili,ukryli,aby nie wyszło zaprzaństwo,Kości (teczki wybiórczo) do obgryzienia zostawili takim gnidom i poszukiwaczom,niech żrą się między sobą.My w błogim spokoju nadal usłużni swojemu bogu (kasie i majątkom) i możecie nam nadmuchać.Co ma począć teraz taki poszukiwacz jak tego tematu nie ruszy!?
    • Gość: . Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 09:31
      a czy wśród tych resortowych dzieci są A.Michnik, Kuroń, ostatni komunistyczny premier czyli T. Mazowiecki itp, itp...
      • Gość: gosć Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.vectranet.pl 19.12.13, 10:17
        Proszę mi tu nie wydziwiać nad śp.nieboszczykiem.To on położył podwaliny pod obecne klerykalne państwo i konkordat.Poza tym rząd całkowicie "polski" sami starozakonni,no może poza jednym obcokrajowcem syryjczykiem chyba.Więc proszę o umiar w ocenach.
        • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 19.12.13, 10:39
          olo pisze;
          Dopóki tropiciele esbeków z prawicowych gadzinówek nie wezmą się za temat kompleksowo i nie zaczną się głośno zastanawiać nad szpiclami w najwyższych kręgach polskiej prawicy, czy kościoła to takie piśmidełka będzie można o kant d.py rozbić. Traktowanie tematu wybiórczo, na zlecenie prawicowej sitwy, dla której "reżimowi" dziennikarze i "reżimowe" media są niewygodne, chluby tym "dziennikarzom" nie przynosi :-) Jednak dla mnie to nic nowego, gdyż jak napisałem w innym wątku, prawica i prawicowe me(n)dia nie mogąc zarzucić nic konkretnego, szukają haków, haczków i haczusiów wzorem swych idoli z pzpr.

Mówisz olo,że trzeba zająć się tym kompleksowo?.A pamiętasz jazgot Geremków,Cimoszewiczów i cyngli z GW jak mieli pisać oświadczenia lustracyjne?.Trzeba ujawnić archiwa IPN.To wszystko!
        • Gość: . Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 10:39
          tak, tak, on podłożył ....bombę pod demokracje, a macie cośta chcieli....
          Moskwa klaszcze....
          • lechujarek13 Re: Resortowe dzieci 19.12.13, 11:14
            Resortowe dzieci- czy o ten RESORT chodzi ? episkopat.pl/struktura_kep/rada_stala/4694.1,Rada_Stala.html
            • Gość: . Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 11:22
              pytani głupek....

a lepiej by se poczytał to:

www.fronda.pl/a/pieta-dla-frondapl-rzezba-sowieckiego-zolnierza-gwalciciela-powinna-trafic-do-galerii-lub-bwa-w-kazdym-duzym-miescie,31320.html
              • Gość: . Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 11:25
                a to to mu pewnie podnosi IQ...

www.fronda.pl/a/pieta-dla-frondapl-rzezba-sowieckiego-zolnierza-gwalciciela-powinna-trafic-do-galerii-lub-bwa-w-kazdym-duzym-miescie,31320.html
    • Gość: Ciekawy Nieudane dzieci działaczy Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 11:37
      Ale teraz dzieci działaczy solidarności mają drzwi otwarte.
      Wszyscy chca być w Anglii i pracować na zmywaku.Ochota im przechodzi po kilku dniach i zasilają tamtejszy światek meneli w którym juz są zdecydowaną większością.
      Zobacz na dzieci prominentnych dzialaczy Solidarności w naszym regionie.
      Awansowali.
      Byli menelami w Polsce teraz są w Angli też menelami.
      • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 19.12.13, 15:11
        Patrząc jak dzielnie ojciec Morozowskiego walczył z "polskim faszyzmem",teraz nie dziwię się jak jego syn w WSI-24 z taką odwagą i uporem ośmiesza polski patriotyzm...

W Mińsku Maz. wraz z tow.[arzyszem] Dąbrowskim Stanisławem i innymi tow.[arzyszami] robiliśmy przygotowania do uroczystego przyjęcia Czerwonej Armii, nie doczekaliśmy się tego zaszczytu, bo dowiedzieliśmy się, że Armia Czerwona oswobadza tylko teren do rzeki Bug. W następnym dniu wyszedłem piechotą do Siedlec, gdzie natknąłem się jeszcze na patrole Armii Czerwonej. Z Siedlec dostałem się do Brześcia, a stamtąd do Lwowa”.

Ze znajdujących się w IPN dokumentów wynika, że Mozes Mordka starał się o przyjęcie do Armii Czerwonej, ale ostatecznie trafił do armii gen. Władysława Andersa, z którą wyjechał do Dżalalabadu w południowej Kirgizji. „Tu zorientowałem się, że armia ta nie jest demokratyczna i nawiązałem kontakt z oficerem Armii Czerwonej, który był łącznikiem między 5-tą dywizją a Armią Czerwoną. […] Z armią gen. Andersa wyjechałem do Iranu, nie wiedząc, że pozostał gen. Berling. Dopiero będąc w Iranie dowiedziałem się, że Wasilewska i Lampe (komuniści, członkowie Związku Patriotów Polskich w ZSRS będącego pod całkowitą kontrolą Sowietów – przyp. aut.) stworzyli dywizję im. Kościuszki.

Będąc w Iraku zebrało się kilku naszych tow.[arzyszy], między innymi Web Szmul, radzić, jak się dostać do dywizji im. Kościuszki. W 1943 r. przyjechaliśmy do Palestyny, tu ostatecznie wystąpiłem z armii gen. Andersa. […] W Palestynie zorganizowaliśmy Związek Uchodźców Demokratycznych zorganizowany przy pomocy ZPP. Oprócz tego brałem udział w KP [Komunistycznej Partii] Palestyny. […] W 1946 roku pierwszym transportem wracam do kraju, gdzie zatrzymałem się u rodziny. Wstępuję do PPR [Polskiej Partii Robotniczej] w Mińsku Mazowieckim i tu biorę udział w akcji przedwyborczej”
        blogmedia24.pl/node/65749
        • lechujarek13 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 19.12.13, 17:52
          Fakt - dzieci komunistycznych działaczy to to niemal "genetyczni przestępcy" i jedynie co może ich oczyścić z tego odium to wstąpienie do Pisu. Staną się czyści jak łezka. Najlepiej o ozdrowieńczym wpływie obcowania z Kaczorkiem świadczy komunistyczny sędzia Kryże czy komunistyczny prokurator Piotrowicz. Aura Pana Prezesa wywabiła całą czerwień z sumień aparatczyków i stali się wzorowymi obywatelami IV RP . A Lis czy Olejnik muszą przyjść do Prezesa w workach pokutnych, przeprosić za geny i może będzie im dana łaska.
        • Gość: SynMrozowskiego Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.12.13, 19:57
          Bardzo Cię przepraszam, ale jako wykształcony człowiek, ksiądz przecież, powinieneś umieć tak skomponować swoją wypowiedź, aby można było się zorientować, gdzie wypowiadasz własne myśli, gdzie zaś cytujesz inne osoby i kogo. Czy nigdy nie słyszałeś o roli i funkcji cudzysłowu i ewentualnie przypisów? :-((
          • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 19.12.13, 20:07
            Omamy jednak nie ustepują!.Uważaj bo ksiądz niedługo wyskoczy Ci z lodówki.
            • Gość: Coautormiał Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.12.13, 21:23
              Pozwalam sobie (ku pamięci) przytoczyć cały twój post bez żadnych zmian. I spróbuj zorientować się (zakładając, że nie jesteś jego autorem), co autor miał na myśli. Co on sam napisał, a gdzie przytacza czyjeś słowa, tylko czyje? I, jak Ty, zrezygnuję z cudzysłowu:

Patrząc jak dzielnie ojciec Morozowskiego walczył z "polskim faszyzmem",teraz nie dziwię się jak jego syn w WSI-24 z taką odwagą i uporem ośmiesza polski patriotyzm...

W Mińsku Maz. wraz z tow.[arzyszem] Dąbrowskim Stanisławem i innymi tow.[arzyszami] robiliśmy przygotowania do uroczystego przyjęcia Czerwonej Armii, nie doczekaliśmy się tego zaszczytu, bo dowiedzieliśmy się, że Armia Czerwona oswobadza tylko teren do rzeki Bug. W następnym dniu wyszedłem piechotą do Siedlec, gdzie natknąłem się jeszcze na patrole Armii Czerwonej. Z Siedlec dostałem się do Brześcia, a stamtąd do Lwowa”.

Ze znajdujących się w IPN dokumentów wynika, że Mozes Mordka starał się o przyjęcie do Armii Czerwonej, ale ostatecznie trafił do armii gen. Władysława Andersa, z którą wyjechał do Dżalalabadu w południowej Kirgizji. „Tu zorientowałem się, że armia ta nie jest demokratyczna i nawiązałem kontakt z oficerem Armii Czerwonej, który był łącznikiem między 5-tą dywizją a Armią Czerwoną. […] Z armią gen. Andersa wyjechałem do Iranu, nie wiedząc, że pozostał gen. Berling. Dopiero będąc w Iranie dowiedziałem się, że Wasilewska i Lampe (komuniści, członkowie Związku Patriotów Polskich w ZSRS będącego pod całkowitą kontrolą Sowietów – przyp. aut.) stworzyli dywizję im. Kościuszki.

Będąc w Iraku zebrało się kilku naszych tow.[arzyszy], między innymi Web Szmul, radzić, jak się dostać do dywizji im. Kościuszki. W 1943 r. przyjechaliśmy do Palestyny, tu ostatecznie wystąpiłem z armii gen. Andersa. […] W Palestynie zorganizowaliśmy Związek Uchodźców Demokratycznych zorganizowany przy pomocy ZPP. Oprócz tego brałem udział w KP [Komunistycznej Partii] Palestyny. […] W 1946 roku pierwszym transportem wracam do kraju, gdzie zatrzymałem się u rodziny. Wstępuję do PPR [Polskiej Partii Robotniczej] w Mińsku Mazowieckim i tu biorę udział w akcji przedwyborczej”
              blogmedia24.pl/node/65749
              • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 19.12.13, 21:36
                Autor miał na myśli,że młody Morozowski właściwie Mordka zrobił karierę,podobnie jak jego komunista ojciec,walcząc o Postęp i tępiąc "antykomunistów z nożem w zębach".
                Podobne kariery zawdzieczają swoim komunistycznym i sbeckim rodzicom Michnik,Olejnik,Parandowska,Kwiatkowski itd.Zachęcam do kupienia książki!
                wiadomosci.wp.pl/gid,16263161,kat,1342,title,Resortowe-dzieci,galeria.html?ticaid=111dee
                • Gość: Dopięt Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.12.13, 21:55
                  A co z tą bruzdą? I co począć z całymi pokoleniami aktorów, prawników, naukowców, literatów, księży (oj, przepraszam, chyba zagalopowałem się ;-)? Czy sugerujesz zatem, że Paradowska to nie Paradowska, ale córka Parandowskiego - autora "Mitologii", zresztą? A Kwiatkowski nadal jest pułkownikiem? Michnik zaś to, oczywiście syn własnego brata, który pomógł mu zrobić karierę w UB? A Olejnik, a Olejnik to do pięt nie dorastasz, Wielebny! ;-))
                  PS. Czy wytykanie komuś żydowskiego pochodzenia nie jest przypadkiem przejawem antysemityzmu? Ciekawe, co na twój szef z Watykanu? :-((
                  • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 08:18
                    Michnik to syn swoich komunistycznych rodziców a o Zydach to Ty bredzisz...
                    pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter
                    pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Michnik
                    • prawdziwy_olo Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 09:28
                      "Michnik to syn swoich rodziców", z "ust" prawicowej ściery brzmi to jak zarzut godny ubeka :-) A jak tam lechosiu świątkowski? :-) Czy stryjaszek naszych skarbów narodowych jest godzien uwagi prawicowego badziewia? :-)
                      • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 09:39
                        To lewactwo już sięga oo stryjów?!.Jak mój pradziadek służył w armii Franza Józefa to jestem Austriakiem?
                        • prawdziwy_olo Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 09:45
                          To powiedz lechosiu jaki stopień powinowactwa jest brany pod uwagę przez prawicowy badziew? :-) A od jakiego wszelkie winy są odpuszczane? :-)
                          • prawdziwy_olo Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 10:00
                            Lepiej pasuje "stopień pokrewieństwa" :-)
                          • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 10:07
                            To Ty olo mówisz o winie.Mnie natomiast intryguje skąd w rządowych mediach,tylu synów i córek byłych komuchów i sbeków?.Dlaczego w wolnej Polsce,takich karier nie porobiły dzieci Rulewskiego,Bujaka,Pałki,Maciarewicza,Czumy i innych,którzy z komunistycznym okupantem walczyli i narażali swoje życie i los swoich dzieci?!
                            • prawdziwy_olo Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 10:22
                              Widzisz lechosiu jakby cię interesowały kariery dzieci to byś się nie podniecał rodzicami, wszak wiadomo że dziecko rodziny nie wybiera. Idąc twoim tokiem rozumowania można by zapytać jakim cudem jeden kalkstein został prezydentem, a drugi premierem mając w najbliższej rodzinie ubeckiego kata.
                            • Gość: Normalny Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.13, 10:23
                              Czuma to przyjaciel Niesiołowskiego , a jego praszczur posuwał panienki z carskiego dworu.
                              • lechowski51 Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności 20.12.13, 10:37
                                Nie wiem kogo posuwał mój praszczur,nie wiem też kogo posuwał praszczur czumy.Pudelka niestety nie czytam.
                                Wracając do tematu.Liz i inne salonowe autorytety czują sie zaszczuwane!.Mało tego.Liz wzywa na pomoc księży,których przecież tak pięknie opisywał w swoim pudelkowym organie i portalu...

Czy opluwanie, obrzygiwanie dziennikarzy jest czymś, co zasługuje na jakąkolwiek reakcję jakiegokolwiek kapłana w tym kraju? Czy może to jest coś, co kapłan z radością przeczyta? - pytał Lis.
                                www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,15168786,_To_chamowy__Jestesmy_caly_czas_szantazowani_i_wyzywani.html?t=1387529519534#opform15168786
                                • Gość: Maniek Ciekawy zyciorys Targalskiego IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.13, 14:53
                                  Ojciec - komuch zajadly,
                                  Syn - autor tejze ksiazki, komuch a obecnie w PIS.
                                  • kmdr_rohan A Lechowski - gnój. 20.12.13, 15:14
                                    ;)
                                    • lechujarek13 Re: A Lechowski - gnój. 20.12.13, 15:26
                                      Co prawda to prawda. Ale jaki pożyteczny gnój :))) wyborcza.pl/1,75478,15170266,Terlikowski_o_sondazu__Gazety___Polska_nie_jest_juz.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
                                      • kmdr_rohan Re: A Lechowski - gnój. 20.12.13, 15:32
                                        Tak jak słynni "pożyteczni idioci"? No, coś w tym jest. Ale przy okazji - ja wcale nie obrażam Lechowskiego. On sam nazwał kiedyś to forum - "szambem". A co można znaleźć w szambie? Gnój, tak jak na tym forum można znaleźć Lechowskiego.
                                      • Gość: Sandrunia Re: A Lechowski - gnój. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.12.13, 15:34
                                        Lihgnojew zapraszamy do Rzeszowa na świąteczne zaKUPY !

I niech Ci przenajświętsza panienka błogosławi w ten świąteczny czas !

• Gość: Maniek Re: A Lechowski - gnój. IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.13, 15:35
                                          I niech Ci przenajświętsza panienka błogosławi w ten świąteczny czas !

Anulka Sobecka czy moze Anka Fotyga?
                                • Gość: "Posuwak" Re: Nieudane dzieci działaczy Solidarności IP: *.rzeszow.hypnet.pl 20.12.13, 21:45
                                  Nigdy nie odważyłbym się napisać, ze mój praszczur "posuwał" kogoś! Ale widocznie w twoim srodowisku to przyjęte. ;-((
                                  • Gość: glizdak Re: Nieudane dziecko Szweja IP: *.rzeszow.mm.pl 20.12.13, 22:38
                                    wsuw wysuw

Oto głębia intelektu Wysuwowskiego , dawaj następne Wsuwowski !
                                    heheheehhe

• Gość: Wzrostkaczora Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 20.12.13, 21:40
      Masz rację, lektura niezwykle ciekawa! I wyobraź sobie, nie budzi we mnie żadnych negatywnych odczuć. Rozwiązanie WSI też absolutnie nie dziwi, bo przecież zwycięzca (w tym kraju) bierze wszystko...
      Ale wzrost kaczora ciągle budzi wątpliwości... I dlaczego przegrywa wszystko! ;-))

PS. To już twoja kolejna placówka. Która była twoim sukcesem? I dlaczego, mimo sukcesów w Mielcu, wylądowałeś w Bochni?
      • Gość: fakt Lista osób pochodzenia żydowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.13, 06:51
        www.aferyprawa.eu/Platne/LISTA-OSOB-POCHODZENIA-ZYDOWSKIEGO-SPRAWUJACE-INTRATNE-FUNKCJE-WE-WLADZACH-RP-330
      • Gość: . Re: Resortowe dzieci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.13, 08:05
        wzrost kaczora to pikuś w stosunku do twego mini móżdżku...
        wyrazy współczucia.
        • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 21.12.13, 10:14
          E tam!.Jest szczęśliwy,bo ona sie do niego usmiecha z plakatu..
          scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1488062_695664350466019_96224248_n.jpg
          • prawdziwy_olo Re: Resortowe dzieci 21.12.13, 10:22
            Mmmmm prawica osiąga szczyty merytorycznej krytyki :-)
            • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 21.12.13, 16:59
              Szczerbata Stokrotka Ci sie POdoba a niski kaczor budzi odrazę?!
              ...a prawica rzeczywiście szkaluje resortowe dzieci.

Lis, Olejnik, Węglarczyk, to osoby bardzo wpływowe w świecie dziennikarskim, oni nie wzięli się znikąd, do zawodu zaprowadziła ich rodzinna tradycja, czy „antytradycja”, rodzice byli wpływowi w czasach komunistycznych, też rościli sobie prawo do wpływania na rzeczywistość. Wiele osób opisanych w książce to nie tylko dziennikarze, to także twórcy tych mediów, ludzie którzy zbudowali system medialny III RP, robili to w cieniu PRL, to tam są korzenie dzisiejszego świata medialnego, warto o tym wiedzieć
              wpolityce.pl/artykuly/70012-salon-dziennikarski-florianska-3-o-resortowych-dzieciach-ludzie-ktorzy-zbudowali-system-medialny-iii-rp-robili-to-w-cieniu-prl-to-tam-sa-korzenie-dzisiejszego-swiata-medialnego-warto-o-tym-wiedziec
              • prawdziwy_olo Re: Resortowe dzieci 21.12.13, 18:55
                A prawicowi politycy mający korzenie w prl-u to cię lechosiu nie brzydzą? :-)
    • Gość: tiaa! Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 06:38
      Najwyzszy czas odebrac przywileje tym naplywowym ....

Koczowniczo-plemiennym nadludziom . Czas rozliczyc i ich i ich ojcow , matki , dziadow i pradziadow , nie tylko
      odebrac przywileja ale nagromadzone majatki by zostali zmuszeni do podjecia uczciwej pracy nie jak do tej POry .
      Nie jak ich krajan Chodorkowski ktory co prawda odsiedzial 10-lat w lagrze ale wlasciwie nie spadl mu wlos z glowy i wszystkie nakradzone pieniazki nikt mu nie skonfiskowal , czy jest to sprawiedliwosc ? Jak myslicie bo sam Chodorkowski oswiadcza ze gral niezbyt czysto ale na dobra sprawe wiedzial w co gra i nie skrzywdzono jego rodziny dlatego nie ma zadnych pretensji do pana Putina a teraz juz nie musi pracowac dla pieniedzy i nie bedzie
      walczyl z mocniejszymi . Hm ciekawe nie prawdaz , proponuje zatem wielki rozbuj w bialy dzien ale mordowac i okradac bogaczy juz moze nie dla siebie ale dla rodziny gdyz zawsze cos im zostanie no i pracowac nie beda musieli. Zatem jesli tych koczowniczych synalkow nie rozliczymy to moge wam powiedziec juz dzisiaj ze goje dalej beda zasuwac a kapelusze beda was pouczac jak sprzedac wlasny majatek by miec za co przezyc lub sie wykupic ?
      Polaku jesli nie wyciagniesz z tego nauczki bedziesz dalej niewolnikiem zyda krory nie tylko cie okradal , okrada , bedzie dalej pokradal i mordowal jak dotej POry to robil .
      • kmdr_rohan Niektórzy to mają misję. 24.12.13, 08:47
        Nawet w święta muszą nas rać komuś do barszczu.
      • Gość: Ciekawy Początek tragedii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 08:49
        Chluba prawicowych działaczy jest w głębokim szoku.
        Anglicy wyrzucają od nowego roku wszelki szuwar polski tam nagromadzony i żyjący na koszt tubylców.
        Zamiast pracować tworzyli prawdziwą kloakę w Anglii.I teraz wrócą do Polski.
        Najgorsze jest to,ze znaczną część tego szuwaru to dzieci prominentów prawicy.
        Szok był tak wielki,że Kartofla zamurowało i zaczął pouczać rząd Anglii co ma robić.
        Taki sam wrzask podniesili tatusiowie tegoz szuwaru ,którzy chcą rządzic w Polsce.
        Oj będzie wesoło.Ciekawe czy Anglicy do wyborów w Polsce wyrzucą cały polski szuwar ze swojego kraju.Moze wzrośbie poparcie Kartofla.
        • Gość: . Re: Początek tragedii. IP: 5.174.98.* 24.12.13, 11:29
          szok.... tyle głupot w jedny poście......
          wesołych świat!
    • Gość: NoComments Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.12.13, 20:52
      "Jacek Żakowski pozywa wydawcę książki "Resortowe dzieci. Media". Prawicowi publicyści zapowiadali, że zlustrują w nich "czołowych dziennikarzy mainstreamu". Na okładce książki na jednym ze zdjęć jest Żakowski. Dziennikarz chce, by je zaklejono. Bo nasuwa "sugestię niezgodną z prawdą" i nie ma uzasadnienia w fragmentach książki, które go dotyczą. Domaga się także przeprosin i 20 tys. zł."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,15185862,Zakowski_pozywa_Fronde_za__Resortowe_dzieci___Chce.html#TRNajCzytSST#ixzz2oQKQTHVL
    • angrusz1 Po 2015 25.12.13, 11:18
      nastąpi czyszczenie struktur państwa .
      • prawdziwy_olo Re: Po 2015 25.12.13, 12:37
        Dokładnie! Już teraz w pisie trwają narady jak podzielić członków na dwuosobowe zespoły (w których jeden członek będzie nosił wodę, a drugi mopa) i jak je rozlokować w poszczególnych ministerstwach (budynkach). A najbardziej zasłużony członek będzie pucował laskę marszałkowską.
        • lechowski51 Re: Po 2015 26.12.13, 10:45
          Przybędzie napewno etatów po resortowych dzieciach,....
          • prawdziwy_olo Re: Po 2015 26.12.13, 12:16
            A co lechosiu będziecie strzelać w łeb? :-)
            • lechowski51 Re: Po 2015 26.12.13, 13:01
              My olo nie mamy tradycji rodzin Michnika,Olejnik czy Kraśki.Poprostu odejdą tam gdzie ich miejsce,do Trybuny,GW,TVN-u i innych WSI-owych tworów.
              • prawdziwy_olo Re: Po 2015 26.12.13, 13:07
                A kto ich lechosiu zmusi do odejścia? :-) Fanatycy zidiociałej prawicy? :-)
              • Gość: małorolny Re: Po 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 13:09
                Jak patrzę na redaktor Monikę z kropki........ to intryguje mnie jaką z wyuczonych na zootechnice technik doju preferuje---kciukowanie, piąstkowanie czy obsmykiwanie.
                • Gość: gosć Re: Po 2015 IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.12.13, 13:45
                  Sądząc po umiejętnościach w doju,no to nie wszystkie techniki u ciebie chyba stosowane.Czyżbyć nie znał jeszcze ssania!?No i pytanie!?Połyka czy wypluwa!?To tak dla zainteresowanego skojarzeniami z dojeniem i znawstwem w przedmiocie.
    • Gość: Współczuję Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 26.12.13, 22:21
      A tak w ogóle, co Ciebie dzieci obchodzą? Chyba, że... Cóż, współczuję. :-))
      PS. Co sądzisz o wzroście kaczora?
      • Gość: ciekawy Resortowe dzieci, gendery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 10:47
        .
        • Gość: Prześmiewca Re: Resortowe dzieci, gendery? IP: *.play-internet.pl 28.12.13, 17:38
          Resortowe dzieci.
          Resortowe wnuki.
          A inicjator tematu.
          Bez wiedzy i nauki.
          • Gość: małorolny. Re: Resortowe dzieci, gendery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 17:49
            Drzewiej może i dzieci przynależność resortową miały a i płeć dookreśloną nie to co dzisiaj płeć po samopoczuciu z danego dnia się określa.
          • Gość: won ruchacze! Re: Resortowe dzieci, gendery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.13, 09:23
            gender próbuje robić za poetwe, lecz nie wie czym jest
            chłop to czy baba, pobierał u Palikota nauki i wydaje sie mu że jak sztucznego pokażo to wszystkie genderowe ruchacze majo obowiazek go lizać, a kto nie liże to jest bez wiedzy i nauki....

brrrr, rzygać sie chce
          • Gość: raar Re:prześmiewca- Resortowe dzieci, gendery? IP: 212.180.227.* 30.12.13, 21:07
            Nooo....z taką wiedzą i talentem to wierszówka w GW pewna. A i odznaczenie za aktywność na odcinku propagandowym się należy....
            Poeta w sam raz jak wysoki lot Lizów, Stokrotek!!!!
            • Gość: Prześmiewca Re:prześmiewca- Resortowe dzieci, gendery? IP: *.isp4u.eu 01.01.14, 16:31
              Witam! "Raar" a jednak nie zapomniałeś korzeni. Znam wiele teorii spiskowych ,"znawcy" pisali nawet o nawykach i wychowaniu jakie dzieci i wnuki wyniosły z domu i powinny na dodatek dzisiaj milczeć . Masz rację, ta moja nieudolna wierszówka jest adekwatna do tematu jaki się objawił na tym forum.
    • Gość: TVN,GW,N.Dziennik Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.12.13, 22:54
      "Wybuch wykluczony
      Opracowane przez biegłych analizy badań próbek pobranych z wraku tupolewa trafiły w piątek na biurko prokuratora referenta śledztwa smoleńskiego. Jak dowiedział się „Nasz Dziennik”, badania nie potwierdzają eksplozji na pokładzie samolotu." ("Nasz Dziennik")
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 29.12.13, 10:21
        To wątek o resortowych dzieciach a nie o Twoich obsesjach!

W dzieciństwie łączyły resortowe dzieci enklawy mieszkań, mnogość esbeckich, milicyjnych czy partyjnych „cioć i wujków”. Czasem dyskomfort tajnych Komunii świętych (lub ich braku).W młodości -łatwiejszy dostęp do lepszych szkół, na studiach swobodę wyjazdów lub stypendia zagraniczne. I łatwość pozyskania pożądanej pracy w wybranym zawodzie….Ominęły ich problemy zaopatrzeniowe siermiężnego PRL. Mieli przecież swoje konsumy, w których mogli nabyć wszystkie towary, niedostępne dla zwykłych śmiertelników.”
        Prominentni ludzie władzy PRL i służb otaczali się artystami. Oto wspomnienia Olgi Lipińskiej: W 2011 roku Lipińska opowiadała: „Tam (…) mieszkał Oleksy, dalej Miller..Na dole mieszkał Jurek Kawalerowicz. W tym bloku Kutz, Szapołowska, Jankowska –Cieślak, obok na Lenza mieszkał Romek Wilhelmi. Bo władza powtykała artystów do prominentnych bloków żeby było po równo. Tamta władza lubiła artystów. Już nigdy nie będzie nam tak dobrze”.
        1maud.salon24.pl/557590,bledy-pani-jankowskiej-i-pana-woycickiego
    • Gość: Tubylec Nowy resort nowe dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.13, 12:08
      Historia kołem sie toczy.
      Powstał nowy resort.Sa też resortowe dzieci.Ale do szczęśliwych nie należą.

fakt.onet.pl/w-swojej-ostatniej-woli-ksiadz-irek-nie-ujal-swojego-syna-kubusia,artykuly,433867,1.html
      • Gość: sław Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej IP: *.nplay.net.pl 29.12.13, 14:35
        Resortowe dzieci. Media. Tak brzmi tytuł; w zamierzeniu sa dalsze części: polityka, gospodarka, nauka.Książka jest b. ciekawa. Nie chodzi o to, ze dzieci odpowiadają za rodziców (tak było w PRL-u), ale o to, że ukszałtowali ich i zapewnili doskonały start w III RP. A dzieci - co jest zdumiewające - kontynuują dzieło ojców z takim samym zaparciem i ogniem (na szczęście bez pepeszy i wybijania zębów w śledztwie) występując przeciwko tradycjom narodowym, kościołowi, rodzinie i dalej w tym stylu.
        • komunywielbiciel Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 29.12.13, 17:15
          skad w was tyle jadu i nienawisci kiedy piszecie o czasach realnego socjalizmu. To czasy waszego dziecinstwa, waszych ojcow , w koncu to czasy kiedy Polska byla Polska , miala ziemie, fabryki, prawo decydowania o swoim losie, no moze nie do konca ale za parasol ochronny trzeba placic. Ruski i tak bral mniej niz wasi mocodawcy z zachodu ktorzy rozliczaja wam kazda zlotowke. Przeciez teraz poza pelnymi sklepami nie macie nic bo nawet sklepy nie sa wasze. Wszysto zabral parszywy zyd z zachodu. Wiec jakie to porownanie z czasami kiedy choc w sklepach byly pustki ale ludzie trzymali sie razem, bez straznikow, grodzonych osiedli, jednostek paramilitarnych ktore sledza kazdy wasz krok, bez wojny z kosciolem, bez narkotykow, pospolitych mordow zwlaszcza na dzieciach i slabych, bez psychozy strachu i niepewnosci jutra, bez straszliwego dlugu i bezrobocia.
          Polak potrafi a to dopiero poczatek kompletnego rozpiździa.
          • Gość: Gratuluję Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej IP: *.rzeszow.hypnet.pl 29.12.13, 23:14
            To też twoje słownictwo: "dziwolagi", "połgłówki, kretyni i debile", "takie cos", "pokąsani przez wściekłe zwierzeta", "tepaki", "marne wyksztalcenie wasze, a moze kompleksy wlekace sie za wami od mlodosci", "osły", "wasz debilizm to cecha wrodzona czy nabyta", "garstka forumowych idiotow", "skretyniałe mądrości", "wasza umyslową ułomnosc"?
            Gratuluję! ;-))
            • lechowski51 Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 30.12.13, 08:47
              Nikita vel wielbiciel komuny to też zapewne kumpel resortowych dzieci...

Obsadzili najważniejsze sektory życia publicznego – sądy, uczelnie, państwowe spółki, media. Dziś te dzieci i wnuki stalinowskich oprawców tworzą „elitę” i jak każda tego typu „elita” wściekle reagują na każdą próbę przypomnienia im, kim są i komu zawdzięczają swoją obecną pozycję. Nie ma w tym nic dziwnego – w końcu nie od dziś wiadomo, że atak to najlepsza forma obrony. Współczesne „elity” stosują tę właśnie metodę. Wiedzą, że w merytorycznej dyskusji są bez szans, więc „walczą” po swojemu – opluwając każdego, kto ośmieli się zwrócić im uwagę. Nawiasem mówiąc – to też metoda odziedziczona po dziadkach z UB. To oni wymyślili „zaplutego karła reakcji”, „ciemnogród”, „klechów”, „kułaków”, „prywaciarzy”, którym przeciwstawiali nowoczesnych, postępowych proletariuszy. Proletariusza zastąpił „europejczyk”, kułaka – homofob, itp. Pozostałe elementy debaty publicznej nie zmieniły się ani na jotę. Co więcej – czasami można odnieść wrażenie, że po usunięciu podpisów trudno byłoby odróżnić, który cytat pochodzi z plenum KC PZPR, a który z tzw. zaprzyjaźnionych z Tuskiem mediów.
              wzzw.wordpress.com/2013/03/07/jak-dlugo-beda-nami-rzadzic-dzieci-bieruta-i-wnuki-stalina/
              • kmdr_rohan Menda Lechowski znowu na służbie. 30.12.13, 09:07
                Znowu kapusiu masz dyżur? Co dzisiaj wkleisz? może swój życiorys z informacją, za co dostałeś paszport do Stanów?
              • Gość: Nikita Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej IP: *.rzeszow.hypnet.pl 30.12.13, 20:33
                Z jednym wyjątkiem, klechy to autorski pomysł i jeszcze... gender! :-))
              • Gość: Ktoś Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.13, 20:54
                Lechoś - z kart wróżysz czy za dużo pijesz, bo Twoje wypowiedzi to jakiś bełkot!
                • respan Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 30.12.13, 22:33
                  www.youtube.com/watch?v=316AzLYfAzw
                  • respan Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 30.12.13, 23:00
                    www.youtube.com/watch?v=7buLSy3BXG0
              • komunywielbiciel Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 31.12.13, 04:25
                Zyd to najmadzejsza istota na ziemi ,i chyba oczywiste ze dla niego zarezerwowane sa intratne i prestizowe stanowiska zwlaszcza tam gdzie tubylcy to gromada przyglupow.
              • Gość: Prześmiewca Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej IP: *.isp4u.eu 01.01.14, 17:22
                Lechowski nie bądź taki sprytny już za takiego nieuka to ja Cię nie mam. Wszyscy widzą co napisałeś "Zaplute karły reakcji" ? i myślisz że każdy przejdzie koło Twojej głupoty obojętnie?
                To są słowa umiłowanego marszałka pod adresem Narodowej Demokracji w okresie międzywojennym, a że reżim je przywłaszczył, trudno.Pozwoliliśmy na to.
            • komunywielbiciel Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 31.12.13, 04:22
              a ty myslales ze dodurnia nalezy zwracac sie jezykiem Mickiewicza. Jesli tak myslales to jestes polglowek. A tak na marginesie pisz bucu na temat.
              • res_pan Re: Jest ciekawie, a będzie jeszcze ciekawiej 31.12.13, 21:26
                www.youtube.com/watch?v=6_PAHbqq-o4
    • Gość: tiaa! Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.14, 13:11
      Ten rok to ju bedzie agonia ! Nareszcie do wiekszości ludzi dotarło że 24 lata temu oszukał ich Wałęsa,a teraz oszukuje Tusk! Ten to dopiero zostawi po sobie spaloną ziemię! Pamiętacie ile dzieci wychował z jednej pensji jako prosty robotnik Lech Wałęsa? Niestety większość młodych nie ma dzisiaj szans na takie warunki życia jakie miał za Gierka prosty robotnik Lech Wałęsa i rówieśnicy. Z wypłaty utrzymywał niepracującą żonę wychowującą dzieci, starczyło też na niezły samochód a mieszkanie w blokach dostał szybko i darmo. Tak mieli robole za Gierka, co opisał Wałęsa w książce "droga nadziei"w rozdziale "stogi".Inteligenci też mieli super! Prezydent Komorowski wtedy jako zwykły wiejski nauczyciel odłożył dość żeby kupić wielkie mieszkanie w Warszawie i też utrzymywał liczna rodzinę.Uprawiając kosztowne hobby łowiectwo miał dobry samochód i drogą broń. A wy jak macie dzisiaj? Ile zarabiacie? Gdzie wasze mieszkania? Gdzie rodziny? Myśmy mieli wszystko co potrzebne do życia a was czeka marna wegetacja , tak macie za Tuska i kolesi czeka was życie nędzarzy bez nadziei i perspektyw albo ucieczka z kraju i dola uchodżców , o to się postarali wasi rodzice niszcząc PRL hehehe "budowa kapitalizmu i "demokracji " Platformy Obywatelskiej i Tuska kończy się absolutną degradacja Polski! - jesteśmy: w 1948 r. jeśli chodzi o wydobycie węgla, - w 1959 r. jeśli chodzi o budownictwo mieszkaniowe, - i w 1965 r. jeśli chodzi o całe górnictwo odkrywkowe. Teraz natomiast mamy - ponad 30% odłogów, - zniszczony absolutnie przemysł stoczniowy, zbrojeniowy, samochodowy, rolnictwo, hutnictwo, - z 77 kopalń zostało 35, - średnia płaca w przeliczeniu na towary jest 2-4 razy niższa niż w 1979 r. (4 razy to w oleju napędowym), - bezrobocie osiągało już w rzeczywistości ponad 40 % - jeśli uwzględnić wyjeżdżających "za chlebem", - banki nie są polskie (co jest ewenementem w skali światowej!), - nadal istniejemy z wyprzedaży tego, co wybudowała komuna, - zadłużenie jest kilkanaście razy większe niż za Gierka. Liczby osób żyjących poniżej minimum socjalnego jest 5 razy większa niż w 1986 r. a żyjących poniżej minimum biologicznego - (według % żyjących poniżej tego minimum) zmierza do nieskończoności (0% w 1986 r. i 12% obecnie). Za komuny ludność Polski wzrosła o 45% (a podobno nie było co jeść), obecnie zmalała o 5%. Taki ci u nas dostatek. Tylko ostatni dureń nie znający liczb i mający zbyt dużą podatność na propagandę twierdzi, że teraz jest dobrze. Lepiej na pewno nie będzie ! Całe PO należy osądzic w ośrodkach ososobnienia i sprawiedliwie rozliczyć!
      • doktor_mazur Re: Resortowe dzieci 01.01.14, 15:11
        Popieram
        Całe PO należy osądzic w ośrodkach ososobnienia i sprawiedliwie rozliczyć!
        I to jak najszybciej...
        • Gość: Prześmiewca Re: Osądzić! IP: *.isp4u.eu 01.01.14, 16:38
          Jako " Wrogów Ludu " ludu i osadzić w obozach pracy. Niech poczują co znaczy praca dla "burżuazyjnych krwiopijców"!
          • Gość: Prześmiewca Re: Osądzić! IP: *.isp4u.eu 01.01.14, 17:28
            dla mniej kumatych.
            Sergiusz Piasecki.
            diabeł 9-ej kategorii.
          • doktor_mazur Re: Osądzić! 01.01.14, 17:58
            Gość portalu: Prześmiewca napisał(a):

> Jako " Wrogów Ludu " ludu i osadzić w obozach pracy. Niech poczują co znaczy pr
            > aca dla "burżuazyjnych krwiopijców"!

no najlepiej by bylo. ale znajac zycie nic z tego nie wyjdzie. skorumpowany apatat sądowniczy
            • Gość: Prześmiewca Re: Osądzić! IP: *.isp4u.eu 01.01.14, 18:45
              Jak sam widzisz doktorku, wychodzi z Ciebie brak wiedzy na temat tamtych czasów. Idziesz na skróty jak nosorożec. Ale pocieszam się że życie wyprostuje niebawem Twoje poglądy i będziesz krzyczał o krzywdzie. Problem przekracza Twoje horyzonty wiedzy, dlatego aprobowałeś mój pomysł.
              • doktor_mazur Re: Osądzić! 01.01.14, 18:49
                Zapewne jako osoba starsza odemnie masz obszerniejszą wiedzę dot. "tamtych" czasów i szanuję Twoją wiedzę.
                Pozdrawiam
                • Gość: Prześmiewca Re: Osądzić! IP: *.isp4u.eu 01.01.14, 19:09
                  Mam pełne spektrum wiedzy na temat tamtych a nie "tamtych" czasów z uwagi na to że miałem dwóch dziadków o diametralnie różnych poglądach i dokonaniach w tamtych czasach.
                  • Gość: Prześmiewca Re: Osądzić! IP: *.isp4u.eu 05.01.14, 22:40
                    A Twoją wiedzę uważam, za wyraz idealistycznie skonkretyzowanych koncepcji demokratycznych, naświetlonych pod kątem racjonalnie zsublimowanych i obiektywnie wykoncypowanych - z subiektywną zdolnością filozoficzno-dialektyczną-stanowiącą trwały szaniec metodologiczny w logicznym powiązaniu pierwiastków empirycznych z materialistycznym ujmowaniem koncepcji społecznych, dających skrystalizowaną amplitudę ewolucji demokratycznych i stanowiących funkcję wyrazów konkretu transcendentalnego naświetlania zjawiska społeczno-politycznego, którym jest kojarzenie przeciwstawnych elementów społecznych i politycznych, w konfrontacji ich z emocjonalnymi czynnikami procesów psychofizycznych , wywołanych konfliktami natury biodemologicznej w kształtowaniu idei demokratycznych.
    • Gość: Wzrostkaczora Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 21:23
      "Gazeta Polska" - A. Zambrowski, "Byłem resortowym dzieckiem":
      "Zbierałem z kolegami podpisy pod żądaniem transmitowania Mszy św. w TVP. Internowany w stanie wojennym prowadziłem w Białołęce modlitwę przez kraty. Byłem dwukrotnie więziony na Służewcu. Jako stróż na budowie metra podjąłem współpracę z prasą podziemną i emigracyjną. Po upadku komuny pracowałem w „Tygodniku Solidarność” i „Gazecie Polskiej”.
      No tak, najważniejszy jest wzrost Kaczora, Kryżego, Jasińskiego, że o Zambrowskim nie wspomnę. ;-))
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 06.01.14, 21:48
        Nawet wśród "resortowych dzieci" znajdzie się "czarna owca" jak Zambrowski
        • Gość: Czarnaowca Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 22:39
          Chyba mnie nie zrozumiałeś. Zambrowski, niezależnie od tego, że okazał się, jak uważasz, "czarną owcą", jest po prostu "resortowym dzieckiem". Samo zaś pojęcie "resortowe dziecko" ma charakter oceniający i przesądzający. Dlatego też w swojej istocie jest antyludzkie i antychrześcijańskie.
          PS. Podejrzewam, że i tak nic z tego nie zrozumiesz...
          • Gość: gosć Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.01.14, 22:50
            Bez urazy.Ale lichovski to nie chrześcijanin.To katolik i to wydania polskiego, a raczej toruńskiego.To dwa różne pojęcia.Czasami się podpina jako chrześcijanin jak mu wygodnie.Podobnie jak polscy wielebni.
    • Gość: Caritas Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 06.01.14, 23:02
      Wierzę, że poprzesz Lisa, pardon, Liza. :-))
      "Redaktor naczelny tygodnika "Newsweek Polska" pozwie wydawcę pisma "W Sieci" (spółka Fratria) w związku z okładką tego tygodnika z pażdziernika 2013 roku, na której przedstawiono go w niemieckim mundurze. Była to ilustracja do tytułu "Prawie jak Goebbels". Michał Karnowski, prezes spółki Fratria, tłumaczył , że Tomasz Lis zachowuje się jak Goebbels, bo nawołuje do nienawiści przeciwko Kościołowi i chce usunąć księży z debaty publicznej.
      Lis zażąda w pozwie odszkodowania w wysokości 250 tys. zł, które w całości zamierza przeznaczyć na Caritas Polska. Będzie domagał się też, aby redakcja "W Sieci" zamieściła przeprosiny we wszystkich miejscach, w których pokazano, bądź opisano wspomnianą okładkę tygodnika."
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 07.01.14, 08:50
        Jasne ,że popieram Liza.Polskie prawo nawet tak marnym propagandystom jak on pozwala pozywać swoich oponentów.
        www.google.pl/search?q=lis+goebbels+foto&client=firefox-a&hs=tgn&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&source=iu&imgil=B3JYENISi1YHJM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn0.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRr1bolVwoHXuVtAs5Wlfg5YylbtiUY32eVHBb-RmqbT5wZEcOr%253B600%253B781%253BYZn-PjGyfW7SeM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fteleshow.wp.pl%25252Fimg%25252C16072772%25252Cgid%25252C16072727%25252Ctitle%25252CTomasz-Lis-jak-Goebbels-Dziennikarz-pozwie-W-sieci-za-kontrowersyjna-okladke%25252Cgaleria.html&sa=X&ei=R7HLUomoI6fT7AaAvoGYCg&ved=0CDUQ9QEwAg&biw=1280&bih=641#facrc=_&imgdii=_&imgrc=B3JYENISi1YHJM%3A%3BYZn-PjGyfW7SeM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.wp.pl%252Fa%252Ff%252Fjpeg%252F32145%252Fokladka_sieci.jpeg%3Bhttp%253A%252F%252Fteleshow.wp.pl%252Fimg%252C16072772%252Cgid%252C16072727%252Ctitle%252CTomasz-Lis-jak-Goebbels-Dziennikarz-pozwie-W-sieci-za-kontrowersyjna-okladke%252Cgaleria.html%3B600%3B781
        • kmdr_rohan O, menda Lechowski znowu przyszdeł się wys.rać? 07.01.14, 09:58
          :)
    • Gość: Wiarygodność Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 11.01.14, 22:04
      Czy to prawda, że Dorota Kania wyłudzała pieniądze od rodziny Dochnala, a Jerzy Targalski był członkiem PZPR? I jakie to może mieć znaczenie dla wiarygodności ich dzieła? ;-((
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 12.01.14, 10:00
        Żadne!.To,że ojciec czy matka Michnika byli członkami KPP,która domagała sie przyłączenia Polski do Związku Sowieckiego,nic nie ma nic wspólnego, z wiarygodnością, tego co pisze Michnik.Natomiast poglądy Ozjasza Szechtera/ojca Michnika/,w dużej mierze kształtowały to,kim dzisiaj jest i jak myśli Michnik.
        • kmdr_rohan Lechowski o dzieciach 12.01.14, 10:14
          Znowu Lechowski dzieci ci się zachciewa? Zrobiłbyś sobie własne... Co, nie możesz?
        • Gość: Himalaista Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 12.01.14, 11:45
          Komentarz chyba zbędny.

"Mazurek: Współautor „Resortowych dzieci”, wiceprezes radia za PiS, Jerzy Targalski prócz tego, że był zaangażowany w opozycję, sam należał do PZPR.
          Kania: Pytaj o to Jerzego Targalskiego, ja się nie będę za niego wypowiadać.
          Mazurek: A nie pytałaś go o karierę ojca? Targalski senior całe życie w PZPR, redaktor partyjnych pism, pracownik Zakładu Historii Partii przy KC PZPR, w latach gomułkowskich na placówce, w polskim ośrodku w Sofii.
          Kania: Najlepiej by to Jerzy Targalski mówił o sobie, a nie ja.
          Mazurek: Przecież pisząc taką książkę Targalski wznosi się na Himalaje hipokryzji i komizmu.
          Kania: A ja wcale nie sądzę, by to było śmieszne i nie dostrzegam w tym hipokryzji."
          • prawdziwy_olo Re: Resortowe dzieci 12.01.14, 13:08
            Resortowy bachor jak się patrzy :-)
    • Gość: Jesczejednawpadka Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 13.01.14, 20:24
      Pozdrowienia dla wikarego z Bochni, ps. Ewangelista! ;-))

Siostra A. Turskiego pisze:
      "Nie godząc się na dezinformacje zawarte w publikacji "Resortowe dzieci", pragnę przedstawić kilka faktów dotyczących naszej rodziny, aby czytelnicy mogli ocenić, czy i w jakim stopniu autorzy publikacji mają prawo zaliczyć historię rodzinną red. Andrzeja Turskiego do wykazania swoich tez."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,126764,15266796.html#ixzz2qJ8waT00
      • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 14.01.14, 17:38
        Żakowski wstydzi się swojej obecności wśród "resortowych dzieci"!
        wyborcza.pl/1,75478,15273368,Sad_zakazuje_na_rok_publikacji__Resortowych_dzieci_.html
        • kmdr_rohan O! Menda przylazła! 14.01.14, 17:52
          Nie wstyd ci włazić tam, gdzie nie jesteś mile widziany?
        • Gość: "Towarzystwo" Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 14.01.14, 20:21
          Też bym się wstydził swojej obecności w towarzystwie Targalskiego! :-((
          • Gość: Towarzystwotow. Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 14.01.14, 21:02
            No tak, w towarzystwie tow. Targalskiego! :-))
            • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 15.01.14, 12:22
              Wildstein o "resortowych dzieciach"
              Kiedy jednak jakaś zbiorowość, zwłaszcza elita, ma wspólne korzenie, to tworzy określone zjawisko społeczne. I konsekwencje tego stanu rzeczy nie tylko obserwujemy, ale wręcz wciskają się one do przestrzeni publicznej. (...) Jeśli mówimy, iż rodowód elit III RP wywodzi się z PRL, to ma to ogromne znaczenie
              wpolityce.pl/wydarzenia/71759-bronislaw-wildstein-o-resortowych-dzieciach-ksiazka-pokazuje-wazne-zjawisko-elity-iii-rp-wyrastaja-z-prl-jest-w-niej-jednak-wiele-bledow
              • Gość: PisowskiPRL Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 15.01.14, 20:54
                No tak, tylko skąd wywodzi się elita owej IV RP - Kaczyńscy, Dorn, Macierewicz, Kryże, Jasiński, Terlecki?
                I niech ktoś udowodni, iż rodowód PiS i IV RP nie "wywodzi" się z PRL i że to nie ma żadnego znaczenia! :-((
              • Gość: LekarzchłopkaiB. Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 16.01.14, 00:05
                No tak, lekarz i chłopka też stworzyli określone zjawisko społeczne - Bronisława Wildsteina! ;-((
                "Jego ojciec, Szymon Wildstein, był lekarzem wojskowym, komendantem szpitala i przedwojennym komunistą; usunięty z wojska w 1967 na fali czystek antysemickich, zmarł 14 października 1968 w Krakowie. Jego matka, Genowefa Wildstein, była natomiast chłopką i antykomunistką, która po wojnie pomagała byłym akowcom poszukiwanym przez UBP. Zmarła 1 kwietnia 1991 w Krakowie. Oboje spoczywają na Cmentarzu Rakowickim."
                • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 16.01.14, 11:22
                  Chłopka dobrze wychowała syna i w przeciwieństwie do Heleny Michnik,jej syn nie bredzi,że Polsce zagraża faszyzm a pogrobowcy komunizmu,marzący o socjaliźmie z "ludzką twarzą"
                  • Gość: Mamachłopaka Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 17.01.14, 00:09
                    Twoja mama też chłopka? A tata? Pewnie ksiądz...
    • Gość: Idlategomacocha Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 17.01.14, 00:45
      No tak:
      "Dorota Kania, znana prawicowa dziennikarka, która zasłynęła tym, że w swych tekstach doszukuje się związków między układami elit PRL i III RP, strzeliła sobie w stopę. Udzieliła wywiadu, w którym sama przyznała, że jej macocha była w PZPR. W arcyciekawej rozmowie z Robertem Mazurkiem została przyparta do muru i musiała potwierdzić, że autorzy, z którymi publikuje swe sensacyjne odkrycia, również pochodzą z rodzin o tradycjach komunistycznych..."
      No Comments!
      • Gość: adam Re: Resortowe dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 12:42
        dziękuję autorom książki .
        • Gość: Ja Re: Resortowe dzieci IP: *.rzeszow.mm.pl 17.01.14, 15:05
          Mój znajomy jest księdzem i spłodził dwoje dzieci-czy to nie cud?
          • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 18.01.14, 12:02
            Max Kolonko o Lizie i resortowych dzieciach od 11 min...
            www.youtube.com/watch?v=KpItuOjYz8Q&feature=player_embedded
            • Gość: Rzyg niepokornych Re: Resortowe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 18:08
              jak w ostatnim Newsweek'u M.Meller określił autorów tej książki. Podsumował ich: "Nieważne, że sam byłeś w partii, a może nawet byłeś sekretarzem. Liczy się tylko, czy przejdziesz na"jasną stronę mocy", czyli do niepokornych. Będzie ci wybaczone."
              • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 18.01.14, 19:34
                Jasne!.Najprościej dalej jak za Jaruzela i Gomułki iść razem ze swoimi w drodze do POstępu.Salon i WSIowe towarzystwo zawsze millsze aniżeli jakieś antykomunistyczne oszołomy,faszyści,imperialiści i wrogowie ludu pracującego.Ojciec Mellera nauczył go wierności Partii.
                • Gość: Klechowski Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 18.01.14, 20:23
                  Nie sposób nie zgodzić się z Tobą! ;-))
                  • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 19.01.14, 10:30
                    Tutaj wierni Partii zostaną uwiecznieni.Czyżby Pan Prezydent chciał upamiętnić swoich teściów?!
                    wpolityce.pl/wydarzenia/72071-muzeum-zolnierzy-wykletych-w-areszcie-na-rakowieckiej-prezydent-popiera-inicjatywe-pis
                    • kmdr_rohan Resortowy Lechowski. 19.01.14, 10:33
                      Na służbie po kościółku, gdzie spowiadał się ze swoich licznych grzechów ii zaczął popełniać nowe.
                    • Gość: Klechowski Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 19.01.14, 19:12
                      Nie bardzo rozumiem. Czyżbyś uważał, że żołnierze wyklęci byli wiernymi partii teściami prezydenta? Czy Ty choćby od czasu do czasu posługujesz się mózgiem?
                      PS. Dlaczego słowo "partia" piszesz z dużej litery? Na dowód szacunku? ;-((
                    • Gość: Kosmonauta Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 19.01.14, 20:08
                      Ryszard Czarnecki
                      "Jest żonaty z Emilią, córką Mirosława Hermaszewskiego, pierwszego polskiego kosmonauty." ;-))
                      • prawdziwy_olo Re: Resortowe dzieci 19.01.14, 20:16
                        I to jedyne osiągnięcie rysia :-)
                        • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 20.01.14, 09:49
                          Resortowe dzieci tracą nerwy.Stokrotka zamiast być dumna,z tego co robił jej ojciec mjr SB,zaczyna straszyć marcem 68...

„Jestem wściekła. Dziennikarka o prawicowych frustratach, o ojcu, matce i braciach Kaczyńskich". Dziś Monika Olejnik wyjaśnia, że tylko raz w życiu miała na szyi czerwony krawat (to nawiązanie do okładki książki – przyp. E.U.) – na imprezie z okazji rocznicy „Gazety Wyborczej", która odbywała się w słynnej stołówce KC. W owym krawacie i krótkich, czerwonych, podartych spodenkach dziennikarka udawała, że jest działaczką ZSMP. O autorach książki pisze: „to żałośni frustraci robiący biznes na kłamstwach", „współcześni donosiciele", „wyznawcy Gomułki i McCarthy'ego", „prawicowi pseudodziennikarze, którzy w XXI wieku urządzają polowanie na czarownice w stylu przypominającym Marzec '68 r."
                          www.rp.pl/artykul/1080358.html
                          • lechowski51 Re: Resortowe dzieci 22.01.14, 09:04
                            O tym jak ojciec Moniki Olejnik chronił ambasady...
                            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ioVVvu9vAOA
    • Gość: Anthony Re: Resortowe dzieci IP: *.opera-mini.net 22.01.14, 20:24
      Ryszard Czarnecki to chyba też resortowe dziecię, bo przecież jego ojciec, też zresztą Henryk", (...) to peerelowski filmowiec. W partii był od zawsze, miał swoje zasługi. Na 30. rocznicę utworzenia Układu Warszawskiego dostał wyróżnienie od ministra obrony Floriana Siwickiego: za patriotyczny spektakl teatralny... itd., itd.!" ;-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka