Dodaj do ulubionych

Wizyta w aptece

05.02.14, 11:37
Oj przydarzyła się grypa mojej 17-letniej córce. Właśnie co odebrałem lekarstwa z apteki. Jakieś 3 różne medykamenty. Wiecie ile zapłaciłem ? 0,00 Euro !!! No bo dzieci jak chorują to mają medycynę za friko. A wy ile zostawiacie w aptece jak wam dziecko zachoruje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 11:38
      Tusek zdziera ile POpadnie...
    • Gość: prześmiewca Re: Wizyta w aptece IP: *.static.sl-net.pl 05.02.14, 11:53
      Wusiu, co chcesz osiągnąć tak durnymi postami?
      Chcesz nam udowodnić oczywista prawdę, że w Niemczech żyje się łatwiej? Tak - w Niemczech żyje się łatwiej, więcej się zarabia i w ogóle jest świetnie od strony cywilizacyjno-materialnej.
      Jeszcze fajniej jest w Norwegii, Kanadzie lub Nowej Zelandii.
      Czy mogę jeszcze w czymś ci pomóc?
      • Gość: Drogi Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 12:20
        prześmiewco, czy sposób wyrażania się przez niejakiego KROPKA nie razi twojego poczucia moralności i estetyki?! Gdzie ta TWOJA bez stronniczość?!
        • Gość: prześmiewca Re: Wizyta w aptece IP: *.static.sl-net.pl 05.02.14, 12:30
          Gość portalu: Drogi napisał(a):

> prześmiewco, czy sposób wyrażania się przez niejakiego KROPKA nie razi twojego
          > poczucia moralności i estetyki?! Gdzie ta TWOJA bez stronniczość?!

Razi i to bardzo. Jednak uważam, że kropek powinien być traktowany w sposób szczególny, czyli objęty znacznie większą tolerancją. Powodu się domyśl.
          • Gość: :) Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 12:37
            No tak :)))
          • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 12:53
            a tobie sie zdaje że wszystkie rozumy pozjadał?
            takich też trzeba objąć specjalną troską...
            może wcześniejszą rentę dostaniesz?
            • Gość: Tak Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 12:55
              aleś zgadł... Lekarz kazał przytakiwać :))
              Dlaczego jesteś na tym forum, jak to jest dla Ciebie "złowroga" GW? Zaszkodzisz jeszcze sobie bardziej...
              • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:07
                trza głupków na forum edukować, więc to robie..
                • Gość: ? Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:09
                  KROPEK- misjonarz?!! :))))
                  • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:10
                    a przydałby ci się , oj przydał, może byś chociaż troszke zmądrzał?
                    • Gość: Nie Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:11
                      naprawdę - dziękuje! :)
                      • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:16
                        już troszke zmądrzał?
                        • Gość: Ja? Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:22
                          Aleś TY się teraz kulturalny zrobił :)
                          • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:24
                            ano czasem trzeba z kulturą do chamstwa...
                          • Gość: prześmiewca Re: Wizyta w aptece IP: *.static.sl-net.pl 05.02.14, 13:25
                            Odpuść, to żenujące. Choć jeden powinien się szanować.
                            • Gość: Ano Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:27
                              odpuszczam...
                              • Gość: Kto Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:35
                                tu się tak naprawdę błaźni?!
                                PS. Wydaje mi się, ze do tych to i tak nie dociera...
                                • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:36
                                  no i nie dotarło do wielonickowego przygłupa,
                                  • Gość: Możesz Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:39
                                    mnie przestać obrażać? SAM się tym upadlasz - nie JA :)))))))))))))
                                    • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:59
                                      hmmmmmmmmm, upodlenie......... poczytaj swoje wpisy.........
                                      • Gość: Ty Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:09
                                        mnie notorycznie z kimś mylisz...
                                        • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:15
                                          nie myle, nie myle , nie dosyć że głupio piszesz to stale zmieniasz nicki...
        • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 12:47
          z głupim jak ty i tobie można tylko głupio dyskutować. jakbym napisał mądrze to mógłbyś sie obrazić wielonickowy głupku.
          • Gość: paprykarz102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 13:00
            jest tu kropek w wersji z mózgiem?
            • Gość: Zależy Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:03
              kto pyta?!
              • Gość: prześmiewca Re: Wizyta w aptece IP: *.static.sl-net.pl 05.02.14, 13:06
                pyta to brzydkie słowo

;-D
                • Gość: :) Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:07
                  Przepraszam chyba jeszcze brzydsze - nie?! :)))
            • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:09
              nima narzarł sie papryki i poszedł s.ać, wiec uważaj gdzie cie w,,ra
              • Gość: To Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:10
                taki TWÓJ american dream?
                • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:14
                  ty pewnie z tych co to polsku po tygodniu zapomnieli a już mówią po hamerykańsku...
                  zdrowia życzę
                  • Gość: KROPEK Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:18
                    przecież to TY piszesz z błędami i nawet nie rozumiesz tego, co czytasz...
                    PS. Również dużo zdrowia :)))
                    • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:24
                      z błedami to wyższy poziom, prezydencki!
                      • Gość: paprykarz102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 13:32
                        Aś ty mundry, jak walniesz byka to zawsze na prezydenta zwalasz.
                        • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 13:36
                          A co tu na forum robi Twoja siostra?
                          • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:38
                            ładna.
                            • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 13:46
                              Ma na imię Sasza.
                              • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:54
                                u mnie w rodzinie ruskich imion nie nadawali, musi być twoją siostrą..
                                • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 14:00
                                  ale karierę zrobiła za wielką wodą w branży filmowej, przypominasz już sobie?
                                  • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:04
                                    Nie jestem fanem tzw. gwiaz, aktorów zawsze uważałem za kuglarzy, karierę za woda zazwyczaj robiły nie za talent a za .... ...
                                    • Gość: sasza grey Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 14:21
                                      to sasza grey , taki ma nick teraz, nie przyznajesz się do rodzeństwa? to bardzo nieładnie :(((
                                      • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:27
                                        grej, nie grej, nie jestem hazardzistą......
                                        • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 15:35
                                          grey->sister->Dorotka->movie star
                                          • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 15:38
                                            pedałku, nie marz o Dorotce bo sie pan Anna obrazi a Paligłup nie da ci skręta....
                                            • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 16:33
                                              O kurczę
                        • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:37
                          nie zwalam, cza brać przykład z pierwszej osoby w kraju,
                          • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 13:48

Akurat ten przykład? trochę to przewrotne
                            • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:55
                              szanuj prezydenta, nie mów że to dziwne...
                              • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 14:03
                                Ja go szanuję a Ty hmm... mam wątpliwości
                                • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:05
                                  szanuje, szanuje, staram sie być podobny do niego chociaż w częsci....
                                  • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 14:23
                                    to staraj się troszkę bardziej a Ja idę na papryczkę do KŚ
                                    • Gość: . Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:28
                                      uważaj , może zaszkodzić... może być przemarznięta....
                                    • Gość: prześmiewca Re: Wizyta w aptece IP: *.static.sl-net.pl 05.02.14, 15:07
                                      > to staraj się troszkę bardziej a Ja idę na papryczkę do KŚ

Ooooo! Matko! Epidemia jakaś !!!

;-D
    • chris1970 Re: Wizyta w aptece 05.02.14, 13:38
      Brawo. Dobrze wybrałeś Krankenkasse - Medikamente masz kostenlos. A Arztbesuch też?
      • rzeszowski15 Re: Wizyta w aptece 05.02.14, 13:44
        One zapracowały na bezpłatne recepty Twoich dzieci;

Wszystkie uwięzione dzieci musiały pracować od 8.00 do 16.00 i ustalano im dzienne normy do wykonania. Działo się to nawet wbrew okupacyjnemu prawodawstwu, które za najniższy dopuszczalny wiek, od którego można było rozpocząć pracę, ustalało wiek lat 12. W obozie łódzkim chłopcy wyrabiali buty ze słomy, koszyki z wikliny, paski do masek gazowych oraz skórzane części do plecaków. Dziewczynki pracowały w pralni, kuchni, pracowni krawieckiej i w ogrodzie. Pracę administracja nagradzała skromnym wyżywieniem. Dzieci otrzymywały na śniadanie kromkę suchego chleba i kubek czarnej kawy bez cukru, na obiad zupę z ziemniaków w łupinach lub z brukwi, bez tłuszczu, a kolacja była powtórzeniem śniadania.

11 grudnia 1942 roku do obozu przybył pierwszy transport. Przez obóz do 18 stycznia 1945 przeszło, według różnych szacunków, od kilku do kilkunastu tysięcy dzieci. Historycy szacują liczbę małoletnich więźniów na 5–10 tys. Dokładna liczba ofiar nie jest znana, ponieważ hitlerowcy zabrali lub zniszczyli dokumentację obozu podczas ewakuacji. Głodowe racje żywnościowe, praca ponad siły, fatalne warunki sanitarne, brutalne traktowanie młodocianych więźniów powodowały wysoką śmiertelność – wyzwolenia doczekał się niecały tysiąc dzieci. Obóz został wyzwolony 19 stycznia 1945 przez Armię Czerwoną.
        pl.wikipedia.org/wiki/Ob%C3%B3z_przy_ul._Przemys%C5%82owej_w_%C5%81odzi
        • Gość: Gdyby Re: Wizyta w aptece IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 13:51
          użytkownik o nicku Ewa21 odpowiedział, na to, co już pisałam, to byłoby łatwiej
          autor: Gość: Lieber Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 10:29
          Erzählen Sie uns bitte besser über deutsche Staatsangehörigkeit und die Reform
          des Staatsangehörigkeitsrechts vom 15. Juli 1999 - wenn ich mich nich irre...
          PS: Może Ewa21 nie zna j. niemieckiego, dlatego jest na tym forum... :((
          • e_w_a21 Re: Wizyta w aptece 05.02.14, 15:16
            Napisz to jakoś po po polsku, żeby było wiadomo o co chodzi.
    • rz2014 Re: Wizyta w aptece 05.02.14, 16:18
      ja ostatnio zabuliłem 130 zeta
      • rz2014 Re: Wizyta w aptece 05.02.14, 16:19
        a w poprzednim miesiącu razem z wizyta prywatna bo nie mona bylo dostać sie do specjalisty - 350 zeta
        • Gość: pap102 Re: Wizyta w aptece IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.14, 16:34
          No widzisz! a miałeś tylko 20zł w portfelu
    • rz2014 Re: Wizyta w aptece 06.02.14, 16:14
      e_w_a21 napisał(a):

> Oj przydarzyła się grypa mojej 17-letniej córce. Właśnie co odebrałem lekarstwa
      > z apteki. Jakieś 3 różne medykamenty. Wiecie ile zapłaciłem ? 0,00 Euro !!! No
      > bo dzieci jak chorują to mają medycynę za friko. A wy ile zostawiacie w aptece
      > jak wam dziecko zachoruje ?

W UK podobnie - do 18 i po 65 bodajże maja leki za free , ponadto przewlekle chorzy (padaczka, cukrzyca itp) posiadaja katę "exemption card NHS" i też maja leki za zero

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka