Dodaj do ulubionych

Ten człowiek chyba przesadza ....

26.04.14, 12:23
Ten człowiek chyba przesadza i to nie po raz pierwszy.
Jestem zażenowany.

LINK
Obserwuj wątek
    • rzeszowski15 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 13:26
      Jak popatrzysz na to co wypisuja na tym forum robercik,paprykarz,wislocki,mjot,jozwa czy lechujarek,to wypowiedz bp.Hosera uzyskuje tutaj potwierdzenie.Jak Ty ostatnio stales sie monotematyczny i 95% Twoich wypowiedzi dotyczy Ukrainy,tak w ich przypadku 99% ich forumowej tforczosci to zohydzanie KK i katolikow.
      Bez KK ich obecnosc na tym forum,bylaby niezauwazalna.
      • przesmiewca-lux Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 14:07
        rzeszowski15 napisał(a):

> Jak popatrzysz na to co wypisuja na tym forum robercik, paprykarz,
        > wislocki, mjot, jozwa czy lechujarek,to wypowiedz bp. Hosera uzyskuje
        > tutaj potwierdzenie.

Problem nie polega na szukaniu potwierdzenia lub zaprzeczenia, a zachowaniach i wypowiedziach człowieka, który reprezentuje diecezję czyli tysiące ludzi, a do tego jest kapłanem religii głoszącej miłość bliźniego, tolerancję i wybaczenie.

Prostak Robercik może sobie tutaj rzucać czym tylko zapragnie, szukać i prowokować dowolną awanturkę. On jest nikim, jedynie anonimowym chamem z jakiegoś forum. A my rozmawiamy o arcybiskupie!!! Chyba, że doszło już do takiego upadku obyczajów w kościele, że możemy postawić znak równości. O czymś nie wiem?

> Jak Ty ostatnio stales sie monotematyczny i 95% Twoich wypowiedzi
        > dotyczy Ukrainy,

Mam tam swoje, prywatne tematy i osobiście zależy mi na końcu dziczy, a z tym społeczeństwem jest to możliwe jedynie przy pomocy szpicruty, FSB, czy innego gułagu. Taka nacja i nic na to nie poradzimy.

Poza tym, czym się mam zajmować? Naparzaniem o nic z "dziwnymi ludkami"? Czy, czo jeszcze gorsze służyć jako spluwaczka do odreagowywania kompleksów robercikowi?
        W tym drugim tym nie chcę ci robić konkurencji ;-D

> tak w ich przypadku 99% ich forumowej tforczosci to
        > zohydzanie KK i katolikow.

Nie sądzisz, że prawdziwa wiara obroni się sama? Bez względu na zohydzanie i nie potrzebna jej obrona, święta inkwizycja, nakazy, zakazy i święte oburzenia jej strażników?

Moim zdaniem kapłan powinien być sługą wiernych pomagającym ludziom być lepszymi, a nie politykiem, biznesmenem, krytykantem, czy jakimś innym wcieleniem spraw nie mających nic wspólnego z rozwojem duchowym.

Ale może ja się nie znam i mylę? Może najlepszym środkiem do zbawienia jest inkwizycja?
        • rzeszowski15 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 15:06
          Najlepszym sposobem na zbawienie jest przykladne zycie,modlitwa,pomoc bliznim itd.Bezrozumna dzicz atakujaca chrzescijanstwo,zachowuje sie jak malpa podcinajaca galaz na ktorej siedzi.Bo nie ma kultury bez religii!.Nie ma tez zadnych formych cywilizacyjnych na tej ziemi powstalych bez udzialu religii.
          Abp.Hoser stwierdza poprostu fakt.Tak jak w srodowiskach zydowskich jest czesc z nich ktora znakomicie zyje z holocaustu,tak u nas margines polityczny,medialny i kulturalny istnieje z prymitywnego ataku na srodowiska katolickie.
          Dla tych prymitywkow dorobienie Papiezowi,dzieki ktoremu pare miliardow ludzi na swiecie uslyszalo o Polsce syna czy kochanki,to taka fajna zabawa.Sprobuj napisac ze ich "swiety Geremek" poniosl bohaterska smierc w czasie jazdy samochodem,bo ponoc oprocz kierowania,zajmowal sie obsluga swojej asystentki z ktora jechal do Brukseli.Zaraz uslyszysz ze jestes chamem,nie szanujacym wielkich ludzi,no i oczywiscie jestes antysemita,ktory wyssal antysemityzm z mlekiem matki.
          Jak widzisz na kloaczne wypowiedzi forumowych "wrogow boga" nie reaguje.Zareagowalem na Twoja wypowiedz,bo uwazam,ze przeciwienstwie do nich,pomimo innego wyznania i krytycznego stosunku do KK,potrafisz zachowac umiar i kulture.
          Zycze milego weekendu!
          • mr.paprykarz Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 21:09
            w ich przypadku 99% ich forumowej tforczosci to zohydzanie KK i katolikow.

Nie zauważyłeś moich postów chociażby w w w tym wątku? Nie zauważyłeś też setek innych niemających nic wspólnego z krytyką K.KAT.!
            Jak wielkim trzeba być nieukiem ,żeby wyliczyć mojej skromnej osobie 99% aktywności na krytykę K.KAT.?!
            Odpowiedzi (czyli kolejnych oszczerstw) nie oczekuję i jej sobie nie życzę.

rzeszowski15 napisał(a):

> Najlepszym sposobem na zbawienie jest przykladne zycie,modlitwa,pomoc bliznim i
            > td

Odpowiadam :-P

• lechujarek13 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 22:19
              Święty link paprykarzu !!! A tak na marginesie to dziwię się , że lechowski czyta nasze wraże , antyreligijne wpisy. Masochizm czy inna jednostka chorobowa ?
            • rzeszowski15 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 22:19
              Byc moze w Twoim przypadku troche przesadzilem?.I rzeczywiscie,Twoje subtelne zarciki z czerwonym geobelsem Urbanem,zajmuja Ci 75% zamieszczanych postow.
              • mjot1 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 26.04.14, 23:09
                Cóż... Niektórym wszystko z dupą się kojarzy…
                Przypominam, że jutro szczytowanie.
          • przesmiewca-lux Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 27.04.14, 11:32
            rzeszowski15 napisał(a):

> Najlepszym sposobem na zbawienie jest przykladne zycie, modlitwa,
            > pomoc bliznim itd.

No właśnie.

> Abp.Hoser stwierdza poprostu fakt.

Dolewając tym samym oliwy do ognia i eskalując awanturkę.

> Sprobuj napisac ze ich "swiety Geremek" poniosl bohaterska smierc

Znowu porównujesz arcybiskupa do "nich". To chyba raczej nie uchodzi. Wydaje mi się, że jemu nie wolno publicznie wszczynać lub podsycać awanturek. Tym bardziej, że już jest na celowniku w związku z Jasienicą.
            Ale może się mylę? Może teraz dostojnicy Kościoła Katolickiego będą się zachowywać jak Niesiołowski w polityce lub nasz Robercik na tym forum?
            Może nadchodzą aż tak dziwne czasy?

> Jak widzisz na kloaczne wypowiedzi forumowych "wrogow boga" nie
            > reaguje. Zareagowalem na Twoja wypowiedz, bo uwazam, ze
            > przeciwienstwie do nich,pomimo innego wyznania i krytycznego
            > stosunku do KK, potrafisz zachowac umiar i kulture.

Pozwól, że sprostuję.
            Mam krytyczny, a dokładniej separatystyczny stosunek do wszystkich wyznań. Nie tylko KK. Separatystyczny oznacza, że jeśli ktokolwiek chce sobie za własne pieniążki w cokolwiek wierzyć, to jest jego osobista sprawa, a mnie nawet tego komentować nie uchodzi.
            Jednak wszelkie organizacje religijne muszą być moim zdaniem w 100% odseparowane od życia publicznego, gospodarczego i politycznego państwa. Żadnych dotacji, pomocy, darowizn, ułatwień, czy wpływu na cokolwiek. Jeśli mają przychody płacą podatki jak wszyscy inni. Mają pracowników - płacą ZUS itd. Żadnych wyjątków w systemie. Żadnego uprzywilejowania.
            Chcecie - OK, ale daleko od wszystkiego co niekościelne.
            Z powodu właśnie tych poglądów nie komentowałem zamknięcia przez Hossera kościoła w Jasienicy. Ludzie przekazali Kościołowi ziemię, złożyli się na materiały budowlane, sami ciężko pracowali przy budowie. Później przez lata utrzymywali, wyposażali i remontowali... A teraz nagle ktoś ich wyrzuca z tego kościoła i zamyka go przed nimi???
            Dali się, mówiąc kolokwialnie, "wyru..." w stylu klasycznym.

Jednak to nie moja sprawa, bo ja nie dałem na tą świątynię ani jednego grosza i nie poświęciłem jej nawet minuty, ale gdy taka "osobistość" zaczyna coś mówić o moich pieniądzach, to niech uważa. Ja się do jego działalności, dochodów i podatków nie mieszam i chciałbym żeby tak pozostało.

> Zycze milego weekendu!

Na wzajem.

P.S.
            Podobno to nie Geremek się zajmował asystentką tylko ona jego penisem ;-D
      • 99venus Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 27.04.14, 11:53
        nikt tak nie działa na szkodę koscioła jak biskupi i ciemnota parafialna.
        • przesmiewca-lux Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 27.04.14, 12:03
          99venus napisał:

> nikt tak nie działa na szkodę koscioła jak biskupi i ciemnota parafialna.

No właśnie. Osobiście ciekawi mnie fakt, czy taki Hoser robi to z.... i tu następuje pytanie.
          Możliwych odpowiedzi jest wiele. Choć na usta jako pierwsze cisną się dwie możliwości.

Pierwsza.
          Hierarchowie żyją w oderwanym od rzeczywistości, megalomańskim poczuciu władzy, a ich buta nawet nie pozwala zaistnieć myśli, że ciemny lud będzie komentował ich nieomylne działania i wypowiedzi, a jakikolwiek duch sprzeciwu jest po prostu niewyobrażalny.

Druga.
          jest to po prosty dywersant - wróg KK, który systematycznie niszczy go od środka.

• mr.paprykarz Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 27.04.14, 12:15
            W dniu dzisiejszym mowy być nie może o bucie biskupów, buncie ciemnego ludu ,kłótniach, awanturach i awanturkach.
            Dzisiaj jest Święty Dzień a wszyscy Polacy to kochająca się jedna rodzina. Ja na ten przykład jadę zaraz rowerem po mleko ,mieszkania nie zamykam, roweru do drzewa też nie przywiązuję, bo po co?
            ;-)
            • mr.paprykarz Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 27.04.14, 12:40
              Saint Papa
            • przesmiewca-lux Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 27.04.14, 13:13
              Czyli wracasz świętym per pedes ;-D
    • wislocki12 Msza jutro w "moim" kościele 26.04.14, 23:48
      Jeżeli jutro w "moim" kościele o godz. 10.00 będzie msza św. dam na tacę 100 PNL.
      • mr.paprykarz Kanonizacja 27.04.14, 07:41
        Kanonizacja:

• rzeszowski15 Re: Kanonizacja 28.04.14, 04:58
          No i jak widzisz przesmiewco antyklerykalna holota potwierdza ze abp.Hoser mial racje.
          • mr.paprykarz Re: Kanonizacja 28.04.14, 09:28
            Papa Urban modli się po prostu do takiej figurki , Ty modlisz się figurki Jezuska frasobliwego lub innej Maryi Dziewicy Nieustająco Cierpiącej w Swoim Dziewictwie, a Pastafarianie do Durszlaka :)
            PS:
            Swoją drogą to Papa Urban sakralizując Lenina wyświadcza mu niedźwiedzią przysługę wszak komunizm i religia to jak ogień i woda.
            Qrrwa już pare godzin minęło od kanonizacji a za oknem wciąż tak samo, może chociaż bezrobocie spadło do wartości jednocyfrowej?
          • przesmiewca-lux Re: Kanonizacja 28.04.14, 09:44
            rzeszowski15 napisał(a):

> No i jak widzisz przesmiewco antyklerykalna holota potwierdza ze abp.Hoser mial
            > racje.

Ehhhhh Lechoś!
            Udajesz, czy naprawdę nie rozumiesz?
            • kulinarny.robert Re: Kanonizacja 28.04.14, 10:21
              Nic sie nie zmieniło po kanonizacji fakt - rzeszowski gada z przesmiewcą czyli sam ze sobą , nadal o zgrozo udając ze jest w ameryce ...i w sumie tez nie dziwi mnie jego swiatopogląd - typowy wieśniak ( potwierdził to ) , typowy nieudacznik ( kazdy to widzi ) zawsze będzie słuchał kleru bo tak mu jest po prostu wygodnie bo to nie zmusza go do logicznego i samodzielnego myslenia - doskonale rozumie kler jako ze kler to głównie nieudacznicy nie potrafiący znaleźć sobie miejsca w życiu tak więc jest wsród swoich...Nikt z nich jest w stanie pojąc słowa tolerancja i im większa zajadłość w tłoczeniu w głowe przeciętnego kowalskiego katolicyzmu w obecnym wydaniu tym więcej zartów u kpin uznawanych przez tych ograniczonych ludzi jako atak... . rzeszowski - poniewaz nie chce mi sie juz tak często pisać o twojej durnocie sugeruję abyś spadł z chmurek i nie udawał juz ze jestes w ameryce swirze i pogodził sie ze to co masz w tej wiejskiej głowie to nie jest esensja mądrości
              • przesmiewca-lux Re: Kanonizacja 28.04.14, 11:02
                kulinarny.robert napisał(a):

> Nic sie nie zmieniło po kanonizacji fakt - rzeszowski gada z przesmiewcą czyli
                > sam ze sobą ,

???

Reszty nawet czytać mi się nie chce...
          • wislocki12 Re: Kanonizacja 28.04.14, 20:23
            Nie udało się przekazać owej stówy - mszy nie było!
            • mr.paprykarz Re: Kanonizacja 29.04.14, 23:42
              Buzie widze, twarz widze !
              • wislocki12 Kurza twarz! 29.04.14, 23:50
                No masz, widzenie! Znowu? ;-))
                • mr.paprykarz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 00:03
                  Oto skutki przedawkowania ''Radio Maryja''
                  :(
                  • wislocki12 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 00:07
                    A ja tyle sił wkładam w to, aby skompromitować Radio Maryja! Ty chyba czytasz poza wierszami! Czy Ty w ogóle umiesz czytać? A jeśli, to czy coś tego rozumiesz? ;-))
                  • mr.paprykarz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 16:48
                    mr.paprykarz napisał(a):

> Oto skutki przedawkowania ''Radio Maryja''
                    > :(

do wisłockiego: to było o babie z filmiku
                    • wislocki12 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 20:05
                      Przepraszam, pomyliłem Cię z rzeszowskim! ;-((
                      • mr.paprykarz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 20:17
                        Cicho..wiem.
                        • zubelz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 20:20
                          A jutro dwa święta. Jedno zagarnięte przez komunistów a drugie przez KK.
                          • mr.paprykarz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 20:25
                            A święto flagi to do kogo przynależy?
                            • wislocki12 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 20:57
                              Zielionym cziełowieczkam! :-))
                              • mr.paprykarz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 21:25
                                Masz bujną wyobraźnię, zadaję sobie pytanie ,co tam się roi w Twojej głowie (nie pierwszy raz zresztą) :-|
                                • wislocki12 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 21:36
                                  A słyszałeś kawał o partyzantach, Niemcach i leśniczym? ;-))
                                  • mr.paprykarz Re: Kurza twarz! 30.04.14, 21:47
                                    Nie.
                                    Opowiedz to ja ci zadam zagadkę Sfinksa. OK?
                                    • wislocki12 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 21:52
                                      Wyżej partyzantów, Niemców i leśniczego nie wchodzę! ;-))
                                      • mr.paprykarz Zagadka Sphinksa 30.04.14, 22:06
                                        Chyba nie zrozumiałem :( Ale posłuchaj tego:

-Ile piłeczek ping-pongowych zmieści się w dupie martwego ministranta?
                                        .
                                        .
                                        .
                                        .
                                        -Ani jedna , bo jest tam już kutas Rzeszowskiego.

PS
                                        Znam jeszcze jeden równie fenomenalny dowcip o Rzeszowskim, Wisłockim i Paprykarzu , jesteś ciekaw?
                                        • wislocki12 Sphinks i zielionyj... 30.04.14, 22:18
                                          Chyba brniesz w jakiś bezmiar nieporozumień. Mnie zaś chodziło jedynie o to, że zgoda buduje i jak nawet przyjdzie jakiś "zielionyj cziełowiecziek" to jakoś sobie damy radę! :-)
                                          PS. Kocham fenomenalne dowcipy, nawet te "o Rzeszowskim, Wisłockim i Paprykarzu". Nie masz wyjścia, opowiadaj! Prawdę powiedziawszy, będzie to pierwszy kawał o wisłockim, jaki poznam! ;-))
                                          • mr.paprykarz Re: Sphinks i zielionyj... 30.04.14, 22:28
                                            O co Tobie chodzi to wie tylko jeden Bóg w niebiesiech... A teraz dowcip:

Idzie Paprykarz , Wisłocki i Rzeszowski przez pustynie i zachciało im sie pić. Pojawia się diabeł i mówi, że dostaną wody jeżeli w sumie będą mieli 100 cm penisa .. Paprykarz wyciąga .. 95 cm .. Wisłocki 4 cm , a Rzeszowski szuka ...i wyciąga 1 cm. Idą dalej .. Paprykarz mówi:
                                            - Dobrze, że miałem 95 cm ..
                                            Wisłocki mówi
                                            - Dobrze że miałem 4 cm ...
                                            a Rzeszowski mówi:
                                            - Dobrze, że mi stanął
                                            • wislocki12 Wszędzie ten Hoffman 30.04.14, 22:36
                                              No to nieźle, w końcu jednak srebro! Ale to złoto jest jednak mało wiarygodne. Zbyt subiektywne, mimo wszystko! I trochę zalatuje jakby Hoffmanem! ;-))
                                              • mr.paprykarz Re: Wszędzie ten Hoffman 30.04.14, 23:57
                                                Chciałeś powiedzieć Hofmanen mistrzu języka polskiego ,prawda?
                                                • wislocki12 Hofmanen 01.05.14, 00:01
                                                  Masz rację, pomyliło się mi z E.T.A. Hofmanenem! ;-))
    • wislocki12 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 01:27
      W tym? Ni! ;-)
      • rzeszowski15 Re: Kurza twarz! 30.04.14, 13:16
        No i Ateistyczne Dewotki wziely sie za lby!.Z drugiej strony,czytac wypociny wislockiego.to trzeba miec zelazne nerwy
    • wislocki12 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 30.04.14, 21:48
      "Czasem myślę, że ci wojujący niewierzący powinni płacić podatek na Kościół katolicki, bo oni tak naprawdę żyją nieustanną negacją tego, czym jest Kościół i Pan Bóg - powiedział abp Hoser."
      Nie jestem wielbicielem KK, ani nawet urzędnikiem PB, że nie wspomnę o tym, że jestem niewierzącym, i z tego tytułu w ciągu ostatniego półwiecza nie zarobiłem nawet 5 groszy! To jaki podatek mam zapłacić, i komu, Wasza Ekscelencjo?
      • ursi51 Re: Ten człowiek chyba przesadza .... 30.04.14, 23:47
        Ten człowiek teraz przesadza, ale marzy o łamaniu kołem lub wybijaniu zębow niedostatecznie wierzącym nie uczęszczającym na msze. Jak bym miała wybór czy łamanie kołem czy wybicie zębow polazłabym tak zachęcona na gó...aną mszę, żeby zachować zdrowie.
    • wislocki12 Ad rem 30.04.14, 22:51
      Niniejszym rezygnuję z komentarza, że o replice nie wspomnę!
      • mr.paprykarz Optymistyczny akcent na koniec dnia 30.04.14, 23:01
        - Dlaczego Małgosia nie jest już takim wesołym dzieckiem jak kiedyś?
        - Bo nie żyje od sześciu dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka